Jatkoajan Fantasy Pool NHL-edition -seurantaketju

  • 26 998
  • 301

Ferris

Jäsen
No niin, sieltähän saatiin Hymankin sitten varikolle, ihan kuin ei tätä alamäkeä ois jo tarpeeks ollu muutenkin. Toki Hymankaan ei nyt ole minkään pistelinko ollut, joten tuskin kauheasti vaikuttaa tähän konkurssiin.
 

Tornados

Jäsen
Täytynee kirjoittaa päivitys omasta joukkueesta kun taisin olla yllättäen noussut kärkeen kisassa. Painotin valinnoissani, että pelaajat eivät missaisi kauheasti pelejä ja se näyttää olleen hyvä taktiikka tässä kisassa.

Pelaajani, suluissa kauden alun pistetavoite:
Brad Marchand (95), 11+25=36: Pahispoika on tainnut olla vähän rauhallisempi tällä kaudella. Pistesaldo ei ole ihan niin korkea kuin olisin toivonut mutta ihan mukavasti kuitenkin. Toivon, että Bergeronin tervehtyminen kiihdyttää vielä vähän pistetahtia.

Artemi Panarin (85), 9+25=34: Sopimusasiat eivät ole haitanneet pelejä vaan kausi on kulkenut suunnitelmien mukaan.

Nikolaj Ehlers (65), 15+12=27: Kauden alku näytti huolestuttavalta, mutta tällä hetkellä pelit sujuvat mukavasti ykköskentässä. Toivottavasti saa jatkaakin samojen pelaajien kanssa kun Laineen kanssa ei peli oikein kulkenut.

Sam Reinhart (65), 8+26=34: Positiivinen yllätys. Buffalon ykkösketjun peli on hyvässä kuosissa ja pistesaldo voi ylittää 80 jos loukkaantumisia ei tule itselle tai ketjukavereille.

Dustin Byfuglien (55), 4+23=27: Ensimmäinen puolustajavalintani. En ollut kauhean toiveikas valinnan suhteen, vaan Byfuglien valittiin enemmänkin viihdearvon perusteella (seuraan yleensä aika paljon Winnipegin pelejä). Yllättäen Dustin taitaa kuitenkin pelata parasta pistekauttaan ja viime yönäkin karkasi vastustajilta maalintekoon. Positiivinen yllätys!

Charlie Coyle (50), 5+11=16: Ei ole ihan yltänyt tavoiteltuun pistetahtiin. Teki vastikään vasta ensimmäisen pisteensä ylivoimalla tällä kaudella, joten odotan parannusta loppukaudelle.

Gustav Nyquist (50), 9+22=31: Valinnassa oli se idea, että jonkun täytyy tehdä pisteet heikossa joukkueessa. Kauden suurin yllättäjä. En ole kauheasti seurannut pelejä, joten vaikea arvioida loppukauden tulosta mutta veikkaan tahdin hieman hiipuvan.

Craig Anderson (60), 31p: Viivytin maalivahdin valintaa melko pitkälle kun alussa kaikki haluamani maalivahdit menivät nopeammin kuin odotin. Taktiikka onnistui mukavasti, sillä Ottawa on pärjännyt yllättävän hyvin ja tämä on tuonut mukavat pisteet myös joukkueen ykkösmaalivahdille.

Dylan Sikura (55), 0+2=2: Pisteodotus oli varmaan ylioptimistinen, mutta mielestäni Sikuran pitäisi kyllä mahtua pelaavaan kokoonpanoon ja hyökkäävään rooliin. Toivotaan, että saa loppukauden pelata ykkösmiehistössä jolloin pistesaldo varmasti nousee. Nyt kertyneitä pelejä NHL:ssä on tällä kaudella vasta viisi kappaletta. Jälkikäteen voi ajatella, että olisi voinut tulokkaan varausta lykätä lisää ja ottaa tilalle hieman parempi puolustaja.

Johnny Boychuk (20), 1+5=6: Kaksi viimeistä valintaani olivat puolustajia joiden suhteen ei ollut suuria odotuksia. Boychukilta odotin melko nihkeää kautta mutta silti jonkun verran pisteitä kun takavuosina on pelaillut ihan mukavasti. Saldo on valitettavasti toistaiseksi jäänyt alle odotusten.

Jan Rutta (25), 2+4=6: Kausi on ollut pettymys. Odotin, että saisi paremman roolin joukkueessa. Valitettavasti pelaaja tiputettiin AHL:ään, joten loppukaudelle ei ole juurikaan pisteodotuksia ilman seuranvaihtoa. Vaikuttaa siltä, että pistekamppailu kisassa tulee olemaan tiukka loppuun asti ja pelkäänpä, että Rutta voi tiputtaa minut pois kärkisijoilta. Toki muillakin on ollut loukkaantumisia tai kokoonpano-ongelmia etenkin tulokaspelaajien osalta.

Koko joukkueen osalta pistetahti taitaa olla n. 585. On siis aivan mahdollista, että yksikään joukkue ei tule yltämään 600 pisteeseen toisin kuin kauden alussa arvioin. Pitkän kauden aikana tuppaa kuitenkin joka joukkueelle kertymään ongelmia. Onnea kaikille loppukauteen!
 

Knap

Jäsen
Koko joukkueen osalta pistetahti taitaa olla n. 585. On siis aivan mahdollista, että yksikään joukkue ei tule yltämään 600 pisteeseen toisin kuin kauden alussa arvioin. Pitkän kauden aikana tuppaa kuitenkin joka joukkueelle kertymään ongelmia. Onnea kaikille loppukauteen!
Tuskin kukaan ylittää 600 pistettä. Eiköhän maalimäärät tästä vaan pienene.

Yleensä kun noita kauden alussa ennustelee, niin ajattelee jokaiselle pelaajalle ne odotuspisteet. Tai paljon sille pelaajalle budjetoi, mutta eihän koskaan kaikki niihin yllä. Mullakin varmaan joku 2000 pistettä ennustettu omalle tiimille, jos 500 pääsisi.
 

Abdel

Jäsen
Erik Karlsson - 36gp 2+24, Ykkösvaraukseni on ollut tosiaan paha pettymys, mutta nyt on viime aikoina saanut syöttöjä ihan kivasti.

Leon Draisaitl - 35gp 16+26, Saksalainen on jopa hieman ylittänyt odotukseni, pitää nyt vaan toivoa ettei Pulju breikkaa niin jatkossakin Leon pelaisi Jeesuksen laidalla :)

Kris Letang - 33gp 7+20, Tangeri vetänyt hyvää kautta, ehjänä kun pysyis..

Eeli - 4gp 1+1, Ohilaukaukseksi on osoittautumassa tämä haku, hetken mielessäni jo tuulettelin kun Eeli nostettiin ylös, että nyt se myös pysyy siellä kun maalinkin teki ja joukkueella paljon loukkeja, mutta ei niin ei. Toivotaan että saa nyt mömmömmeistä hyvän buustin ja taruhohtoisessa jokusen pinnan takois vielä.

Carter Hutton - 13W, ihan ok haku tämä kai, vähän enemmän itse vain toivoisen ko. herralle pelejä, mutta hyvin on Ulmarkkikin pelannut niin vähän paha mulle.

Tomas Hertl - 31gp 10+17, Tyytyväinen tähän, selkeästi parasta kauttaan vetää Tsekin mörkö.

Anthony Beauvillier- 33gp 11+2, Maalintekijän tehoilla painaa tämä nuorukainen, alkukausi erittäin tahmea mutta hattutemppunsa jälkeen tehoillut enemmän. Pettymys tässä vaiheessa selkeästi kuitenkin.

Tyler Bertuzzi - 34gp 9+10, tyytyväinen oon pikkutuzziin kyllä, odotuksiani vastannut hyvin.

Pat Maroon - 27gp 2+7, hyihyi

Vince Dunn - 31gp 3+11, odotuksiani vastannut, ihan ok.

Derick Brassard - 26gp 4+5, joo o.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Bergeron kuukauden sivussa, huoh. Sinne meni valtava määrä ELINTÄRKEITÄ pisteitä kankkulan kaivoon.
Tervetuloa takaisin, Patrice. Eikä hetkeäkään liian aikaisin, sillä TOP3 on kahden pisteen sisällä. Olen tyytyväinen siihen, että ilman Bergeroniakin olen kyennyt roikkumaan kärkitaistelussa.

Ensi kaudeksi voisi muuten kehitellä bonus- tai lohdutuspalkinnon sille, jolla on paras pistekohtainen keskiarvo otteluita kohden. Näin ollen vaikka jollain loukkaantuisi monta pelaajaa, olisi silti vielä jotain tavoiteltavaa ja jännitettävää kauden aikana, vaikka kokonaisvoiton tavoittelu olisi karannut liian kauaksi poissaolojen takia.
 

Nick Neim

Jäsen
Valitettavasti Burakovskyn ja Ferlandin tilanne näkyy, vaikka kärkeen takaisin nousinkin ehkä vain hetkellisesti. Kaksi aika epävarmaa tapausta tällä hetkellä, joskin hyvin eri syistä. Myös Bishopin alkukauden loukkaantuminen painaa mieltä, sekä erityisesti viime päiviltä Calgarya vastaan pelattu epävirallinen nolla, koska veskarin laskeskelin niitä pojoja tuovan ns. varmasti. Siihen vielä päälle pari muuta Burakovskyn ja Ferlandin tilanteiden lisäksi odotuksiin nähden hieman alisuorittanutta, niin ihmetellä täytyy, että edelleen kärjen porukassa tulee pyörittyä. Jatkuvasti ennemminkin tuntuu, että alamäkihän tässä on alkamassa. Stone ja Atkinson ja Carlsonhan muita aika kivasti ovat paikanneet, mutta vähän hiipii pelko puseroon jonkun/joidenkin/kaikkien hyytymisestä, jolloin voittokamppailu alkaakin olemaan taputeltu.

Ja vielä on se Krejcin loukkaantuminenkin tulematta. Kunhan ei 15 peliä enempää missaisi.
 

Esgo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit pre KHL
Joulutauko ja kausi enemmän tai vähemmän puolessaan, joten katsotaanpa miten on lähtenyt käyntiin.

Varausvuoro #5, Sidney Crosby, 33gp 16+25=41 - 98p vauhdissa
Ennen Sidiä rankingissa oli McDavid, MacKinnon ja Kucherov, mutta kappas kun kaikki tulivat poimittua ennen omaa vuoroa. Neljäs nimi edellä oli itse asiassa Malkin, mutta päätin kuitenkin poimia Sidin mieluummin, koska onhan se parempi pelaaja vaikkei sillä tässä kisassa niin väliä olekaan kun vain pisteitä lasketaan. Hyvin on pelannut ja ollut kantava voima Pingviinien menossa, pelkästään pleijareita ei siis odotella.

Seuraava pelaaja listalla olisi sitten ollut Vasilevskiy, joka tekee kyllä kovaa jälkeä ottaen huomioon miten paljon pelejä jäänyt välistä.

Varausvuoro #68, Carey Price, 30gp 15w - 70p vauhdissa
Tämä varaus tuntui virheeltä jo draftin aikana. Tässä takana siis se, että enemmän tai vähemmän kaikki starterit menivät jo siinä vaiheessa kun varausvuoro palasi toista kertaa itselle. Ei siinä mitään, hyvin on Price pelannut ja voitoissa kuudentena tällä hetkellä, auttaa kun Niemeen ei paljoakaan luoteta. Montreal on kuitenkin yllättänyt itseni noinkin hyvällä pistetahdilla, olisin taipuvainen uskomaan että vauhti taantuu kohti loppukautta, mutta mistäs sitä tietää.Virheeltä tämä tuntui siis siksi, että olisiko voinut poimia jonkun kassarin loppukierroksilla / jonkun hyvän joukkueen backupin kun Montrealiin en oikein luottanut, jokainen draftaaja tarvitsee kuitenkin vain yhden veskan eikä valikoima tästä olisi kovin paljoa ehkä enää kutistunut.

Varausvuoro #77, Seth Jones, 28gp 6+14=20 - 54p vauhdissa
Joukkueen selvä ykköspakki. Harmittavasti loukkaantuminen ennen kautta ja 7 kierrosta jäi välistä. Columbus tekee kuitenkin hyvää nousua heikossa Metrossa samoin kuin Pigviinit, eiköhän Seth tee vielä nousua pakkipörssissä ilman loukkaantumisia,nyt sijalla 21 ja ppg 16.

Varausvuoro #140, Jason Zucker, 34gp 10+10=20 - 48p vauhdissa
Mitäpä sitä kaunistelemaan, ihan hyvin alkanut kausi on muuttunut melkoiseksi tervanjuonniksi eikä pistesaldo tyydytä ollenkaan. Viimeiset 17 peliä 5+3. Minnesota sijoilla ynnä muut, Dumba ikuisuuden poissa ja homma menossa alamäkeen, ei hyvältä näytä. Optimisti ajattelisi, että hyvä kun jollain on parannettavaakin jatkoa varten.

Varausvuoro #149, Pierre-Luc Dubois, 35gp 13+18=31 - 73p vauhdissa
Huomattavasti parempi pick sitten muutama vuoro myöhemmin. Dubois on ottanut urallaan askeleen oikeaan suuntaan ja hyvältä näyttää, Panarinin kanssa on hyvä pelata. Columbuksella ei niin ihmeellistä leveyttä keskustassa ole, joten isot on saappaat ja odotukset.

Varausvuoro #212, Justin Faulk, 34gp 1+10=11 - 27p vauhdissa
Parin hyökkäjäpominnan jälkeen taktiikkana oli sitten varata loput puolustajat, vielä kun valikoimaa oli. Tiedossa toki oli, että Faulk on pistemääriltään hieman paremmassa maineessa kuin mitä peliesitykset ehkäpä ovat olleet, mutta sillähän ei tässä kisassa tosiaan väliä ole. Mutta ne pisteet, huh-huh. Ihan karmea pettymys niin Faulkin pisteet kuin koko Carolinakin, maalille lauotaan joka pelissä miljoona kertaa mutta mikään ei tunnu uppoavan, Metron pohjamutia kynnetään. Faulkilla on pakeista kuudenneksi eniten laukauksia, joten shooting 1,0% luonnollisestikin huonoin koko liigassa vain yhdellä tehdyllä maalilla (siis pakeista, jotka ovat vähintäänkin yhden maalin tehneet). 3:21 ylivoimaakin per peli, nyt täytyisi alkaa tapahtumaan.

Varausvuoro #221, Jacob Trouba, 36gp 3+12=15 - 34p vauhdissa
Ja sitten se pakiston täydentävä valinta, eipä nyt mennyt ihan putkeen tämäkään. Ajatuksissa oli että sopimusvuonna pitäisi tehojakin löytyä hieman paremmin ja hyvään lentoon päässyt menestyvä joukkue siinä tukisi. Jets onkin Centralin kärjessä, mutta Trouban roolina ei ole ollut pisteiden nakuttaminen eikä ylivoima-aikaakaan tule, kun Patu siellä iskemässä kiekkoa häkkiin.

Varausvuoro #284, Timo Meier, 34gp 18+16=34 - 75p vauhdissa
Ja sitten täydentämään loput hyökkääjistön tontit. Hieman ehkä yllättäenkin ennakkoon kovasta Sharksista Timo vielä vapaana tällaisella varausvuorolla, mikäs sen maukkaampaa. Ja millaista urakautta mies pelaakaan, kiva kirjoitella nimeä seuraavaan lappuun! Steal.

Varausvuoro #293, Kevin Hayes, 34gp 10+19=29 - 70p vauhdissa
Hayesin poimin ennakkoon huonosta joukkueesta, mutta kohtalaisia tehoja ja samoin kuin Timolla, uutta sopimusta pitäisi ensi kaudelle kirjoittaa. Alkuun vaikutti huonolta, 11gp 2+1 tehoin, mutta nyt on Kevinille löytynyt todella hyvä pistevire päälle! Viimeiset 6gp maltillinen 5+7. Ehkäpä realisti odottaisi loppukaudesta vauhdin tasaantumista, mutta mistäpä sitä tietää. Ainakin kauden alussa oli myös vähän uumoilua että kauppatavaraa olisi, mielenkiinnolla seuraillen.

Varausvuoro #356, Bryan Rust, 36gp 9+9=18 - 41p vauhdissa
Viimeisen hyökkääjävalinnan kohdalla oli sitten jo paukut käytetty, ketään itseä miellyttävää niemä ei listalla näkynyt joten poimittiin Rust. Ja kausihan alkoi aivan pommisurkeasti, siis ihan kuvottavan huonosti. Vai miltä kuulostaisi 24gp 1+4? Joudun kuitenkin laittamaan vihreällä Rustin, koska sitten seuraavat 12gp ovatkin tarjonneet 8+5. Pelipaikka Crosbyn kanssa ei toki haittaa ollenkaan..

Varausvuoro #365, Jordan Kyrou, 11gp 1+1=2 - 5p vauhdissa
Taktiikassa ei ollut huomioitu ollenkaan rookie-pelaajaa, joten sen valitseminen jäi viime kierroksille. Sinänsä ihan ok, että jokut korkealla varatut pelaajat eivät ole vielä päässeet vauhtiin, sinänsä taas not ok että Kyrou oli myös virhevalinta. Training camp herätti itse asiassa todella suuria odotuksia, mutta kausi ei lähtenyt vauhtiin toivotusti ja St Louishan on ollut täydellinen vitsi joukkueena noin muutenkin. Siirto AHL:ään ja sielläkin takkusi alkuun, nyttemmin paremmin ja 18gp 18pts. Kertallleen Kyrou nostettiin ylös ja tekikin heti maalin, mutta taas takaisin AHL:ssä. Josko sieltä vielä saisi näytönpaikkaa ja tekisi muutamia pisteitä tähän kisaan, Bluesilla ei ole kuin parannettavaa.

Välisummana 345gp, 87+134+32=25
Tällä saaliilla ollaankin hienosti jopa neljäntenä tällä hetkellä! Osalla pelaajista on parannettavaa, osa on ylittänyt odotukset. Loukkaantumisilta ollaan aika hyvin myös vältytty, muttamia pelejä siellä täällä ja Jonesin 7 peliä (+Kyrou AHL:ssä).

Sitten Licon kanssa on sidebetsi, mikä näyttää hyvältä tällä haavaa, etumatkaa 51p. Crawford valitettavasti otti paluunsa jälkeen taas osumaa, voi olla ettei sieltä enää apuja tule. Calgary on pelannut hyvin ja sieltä Licolla kolmikko. Sitten pari kärkinimeä flopanneesta Losista, sieltä voi parannusta vielä tulla. Kyroulla on vain kaksi pistettä, mutta toisaalta Shumakov ja Edjsell eivät näköjään ole päässeet NHL-jäille ollenkaan.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Kauden ollessa puolivälissä on hyvä hetki käydä läpi alkukausi vielä ennen uuden vuoden alkua. Näköjään olen kyennyt repimään seitsemän pisteen eron lähimpään uhkaajaan käyttäjään @Tornados, vaikka Chabot putosi nyt vuorostaan rosterista pois kolmeksi viikoksi.

Ensimmäisellä kierroksella numerolla kahdeksan varasin viime kaudella 100 pistettä mättäneen Claude Girouxin. Odotukseni hänen suhteen olivat, että 100 pistettä ei toistu, mutta vähintään 85 pistettä Giroux kykenisi tekemään, koska hän pelaa yhdessä sarjan parhaista ylivoimaviisikoista, joka on todistanut tasonsa monen vuoden ajan. Alku on ollut hyvä, sillä seitsemään otteluun kasassa on kymmenen pistettä. Jälkikäteen spekuloituna olisin voinut varata myös Matthewsin tai Tavaresin, mutta koska tiesin Flyersin ylivoiman olevan takuuvarma suorittaja, en ole katunut Girouxin valintaa.
37gp 13+31=44p. Ykkösvaraus ei ole pettänyt, vaan on jopa matkalla kohti 90 pisteen kautta.

Toinen varaukseni oli numerolla 65 Vladimir Tarasenko. Bluesin tähti on takonut kuuteen otteluun viisi pistettä. Valitsin Tarasenkon, koska Blues oli vahvistunut kesän aikana ja oletin samalla Tarasenkon nousevan viime kauden 66 pisteen pohjanoteerauksesta takaisin reippaasti yli 70 pisteen mieheksi. Tavoitteeni oli ja on, että kauden lopussa Tarasenkolla on 80 tehopistettä. Se on edelleen mahdollista, mutta tahti ei saa hiipua pimeinä talvi-iltoina.
36gp 11+11=22. Tarasenko on ollut suurin yksittäinen pettymys ja hutivaraus. Oletin, että Blues pelaa paremmin ja siten myös Tarasenko.

Kolmas varaus numerolla 80 oli Patrice Bergeron. Siitä lämpimät kiitokset minua ennen varanneelle nimimerkille @Teemu#8, joka varasti Ilja Kovalchukin nenän edestä ja päädyin Bergeroniin, joka on tällä hetkellä pistepörssin viiden kärjessä 13 pisteellä. Kunhan hän pysyy terveenä, piste per peli -tahti säilynee nyt vähintään, mikä olisi sensaatiomaista. Yksi maukkaimmista draftryöstöistä alun perusteella.
Bergeron oli kuukauden poissa, mutta silti kasassa on 31 pinnaa 23 ottelussa. Luojan kiitos Ilja edelleen meni juuri nenän edestä ja päädyin Patriceen, joka nyt toivottavasti pysyy ehjänä loppukauden.

Neljäntenä nimenä huusin numerolla 137 Jake Guentzelin. Toivoin, että viimeisen sopimusvuoden kunniaksi Guentzel alkaisi tehoilemaan myös runkosarjassa piste per peli -tahdilla kuten hän on tehnyt kaksissa edellisissä pudotuspeleissä. Kuuteen otteluun on syntynyt tehot 4+0. Hörnqvist on edelleen säilyttänyt roolinsa ykkösylivoiman maalinedusmiehenä, joka on rajoittanut Guentzelin pistetehtailua, vaikka hän tasaviisikoin pelaa maailman parhaan rinnalla. Ei auta kuin siis toivoa ruotsalaisen loukkaantumista, jotta Jake nousisi pysyvästi ykkösylivoimaan. Muutoin oletusarvo on, että yli 60 pistettä Guentzel ei saa tehtyä. Jälkikäteen katsottuna viisaampaa olisi ollut valita esimerkiksi viisi numeroa myöhemmin varattu Evander Kane.
Guentzel on piristynyt sitten viime kirjoittaman. 38 ottelussa on tullut 34 pistettä, hyvä. Juuri tällaista saldoa odotin Crosbyn rinnalla viimeisenä sopimusvuotena.

Viides varaukseni oli: terve Roberto Luongo

Olen pettynyt. Viime kauden kolmanneksi parhaan torjuntaprosentin kohtuullisen määrän pelejä pelanneista maalivahdeista omistanut Luongo meni ja loukkaantui ensimmäisessä ottelussa kuukaudeksi. Minulle myytiin viallinen tuote, vaikka nimenomaan halusin terveen yksilön, mutta takuu ei ollut voimassa. Toivon, että Luongo ei enää uudestaan loukkaannu ja pystyisi vielä raapimaan 20 voittoa ja tuomaan noin 45 pistettä.
Luongo on ollut kahdesti jo loukkaantuneena. 18 ottelusta hän on voittanut kahdeksan pelaten yhden nollan eli tuonut siis 18 pistettä. Odotan Floridan pelaavan yhtä kovan kevään kuin viime kaudella ja Luongon petraavan pistetahtiaan vielä paljon. Potentiaalia on ja pitää vain toivoa, että loukkaantumiset olisivat nyt historiaa.

Kuudennella kierroksella oli aika varata ensimmäinen puolustaja numerolla 209. Thomas Chabot oli minulla muutenkin listoilla korkealla ja kun vielä Karlsson treidattiin hänen edestään pois sopivasti draftin jälkeen, Chabotin vastuu ja rooli vain kasvoi. Kuuteen otteluun kahdeksan pistettä on toki ylittänyt odotukseni, mutta tiesin hänen olevan hyvä poika junnukisojen muistikuvien ja viime kauden Youtube-kohokohtien perusteella. Bergeronin ohella loistavin haku varausvuoroon nähden toistaiseksi.
Chabot loukkaantui juuri kolmeksi viikoksi. Tähänastiset tehot ovat 38gp 10+28=38. Sanoin varatessa, että kyllä minulle kelpaa 50 pisteen puolustaja ja sellainen Chabot totisesti tulee olemaan. Varaustilaisuuden kovin ryöstö.

Seitsemäntenä otin oman pojan, Alex Tuchin. Valitettavasti hän loukkaantui viimeisessä harjoitusottelussa eikä ole vielä avannut kauttaan, mutta palannee ensi viikolla askiin vihdoin, joten vajaat kymmenen peliä jäi nyt väliin. Siltikin kautta on vielä hänelläkin 70 ottelua jäljellä ja toivon, että odotukseni 25+25 tehoista toteutuvat vähintään. Paciorettyn ja Haulan rinnalla tehoja pitäisi syntyä tasaviisikoinkin, koska Tuch pystyy nostamaan heidät suurempaan loistoon kuin on toistaiseksi nähty. En kadu valintaa toistaiseksi.
34gp 13+17=30p. Alex on lunastanut viime kaudella nähdyn potentiaalin ja alkanut osua tolppien väliin. Hänellä on Vegasin paras PPG, jos Pirriä ei lasketa. Koska Marchessault ja Karlsson ovat vähän taas hyytyneet, on mahdollista, että Tuch on kauden lopussa jopa Vegasin paras pistemies. Lisäksi viime peleissä Tuch ja Stastny ovat löytäneet keskinäisen kemian komeasti.

Kahdeksas valintani oli taas puolustaja. Suunnitelmana oli valita Nutivaara, mutta hänet vietiin nenän edestä, joten päädyin numerolla 281 Erik Gustafssoniin. Ennen draftia en ollut edes kiinnittänyt häneen huomiota, mutta varaustilaisuuden edetessä ja potentiaalisten puolustajien huvetessa aloin katsomaan tarkemmin viime kauden puolustajien pistepörssiä ja intuitioni käski valita Gustafssonin muutaman kohokohtapätkän katsottuani. Valinta on ollut oiva, sillä kasassa on neljä pistettä kuudessa ottelussa. Jos kauden lopussa Gustafsson on nakuttanut 35 pistettä, voisin olla todella tyytyväinen.
Puolustajavaraukset alakierroksilla osuivat kyllä todella nappiin. 38 ottelussa Gustafsson on tehnyt 21 pistettä. Jos olisin varannut Nutivaaran, minulla olisi kahdeksan pistettä vähemmän, joten taas kävi onni onnettomuudessa.

Yhdeksännellä kierroksella valitsin Neal Pionkin. Sama juttu kuin Gustafssonin kohdalla eli en tiennyt kaverista mitään ennen draftia, mutta varaustilaisuuden aikaisella tarkemmalla tutkimisella hän vaikutti potentiaaliselta pojanklopilta. Viidessä ottelussa kasassa on tehot 0+3, mikä on hyvä alku, koska jonkin pelin Pionk taisi istua katsomossakin, mutta teki sitten yhdessä ja samassa pelissä kaikki kauden tehopisteensä. Odotan Gustafssonin tavoin hänen päätyvän 30-35 pisteeseen, jos hän pysyy terveenä ja saa pelata ainakin toisinaan kakkosylivoimassa.
35gp 4+15=19. Pionk on myös matkalla kohti 40 pisteen kautta, mikä on fantastista ysikierroksen pojalta. Pelejä en ole nähnyt, mutta ylivoimavastuuta on tullut ja sitä myöten tehoja kivasti.

Kymmenentenä täydensin hyökkääjistöä Dylan Stromella numerolla 352. NHL-tason laukaus on tuottanut toistaiseksi tehot 1+0 kuudessa pelissä eli riskinotto ei ole toistaiseksi onnistunut. Melkeinpä kuka tahansa muu olisi ollut parempi varaus tähän kohtaan, mutta jos haluaa voittaa, pitää riskeerata jonkin verran. Jospa Strome vielä parantaisi ja tekisi edes 30 pistettä, jotta en antaisi liikaa tasoitusta.
Varatessani Stromen totesin, että miten on mahdollista, että hän on vielä vapaana. Chicago-treidi pelasti kauden ja nyt kasassa on 19 pistettä 37 pelissä. Blachkhawksissa tahti on ollut sen verran hurja, että 45 pisteen sesonki on lopulta ihan mahdollinen, jos Kane pysyy rinnalla loppukauden.

Viimeinen varaus oli alusta asti selviö eli Tomas Hyka. Oletin, että kukaan muu ei tajunnut hänen olevan edes tulokas. Alku näytti pahalta, kun hänet pudotettiin nopeasti leiriltä AHL:aan, mutta Hyka sai kutsun ylös pian, kun Vegasin kausi lähti yskähdellen käyntiin ja kolmosketju vuoti. Pirteät otteet siinä ovat nostaneet Hykan jo Haulan ja Paciorettyn rinnalle siksi aikaa, että Tuch on sivussa, joten periaatteessa tämä on win-win tilanne. Ainoa ongelma on se, että energisyydestä huolimatta Hykan pistesarake näyttää nollaa ja pelkään, että kun Tuch on pelikunnossa, Hyka lähtee takaisin farmiin, vaikka on ollut paljon parempi hyökkäyssuuntaan kuin Lindberg tai Carpenter. Unelmani toki on, että Hyka saisi jatkaa loppukauden kolmosketjun laidassa Eakinin ja Nosekin rinnalla.
17gp 1+3=4. Hyka on haudattu takaisin farmiin ja tuskin sieltä pääsee enää show'n puolelle Pirrin pelattua niin vahvasti. Riskivaraus, joka oli kyllä energinen jäällä, mutta tuhlasi liikaa paikkoja ja siksi tehot jäivät vain neljään.

Kokonaistilanteessa olen kahdeksantena 35 joukkueen sarjassa, mikä on yli odotusten loukkaantumiset huomioiden. Kärkeen on onneksi eroa vain seitsemän pistettä. 55 ottelussa kerätyt 48 pistettä tarkoittavat sitä, että PPG-sarakkeessa on lukema 0.91, joka puolestaan on sarjan toiseksi paras liminin jälkeen. Ero kolmantena olevan KaljaVeikon lukemaan 0,84 on huomattava. Kunhan saan siis sairastuvalta Luongon ja Tuchin takaisin pelikuntoon, kaikki on mahdollista.
PPG-sarake on pudonnut 0,91:stä lukemaan 0,80, mikä on silti sarjan paras. Loukkaantumiset huomioiden ei voi olla kuin tyytyväinen johtopaikkaan vuodenvaihtuessa.
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Muutama näkemys sarjan pohjalta ja vähiten otteluita pelanneen joukkueen managerilta.

Connor Hellebuyck: 16 voittoa, mutta nolla nollapeliä. Ei riitä ykkösvaraukselta. Yhden syöttöpisteen jälkeen kokonaispisteet 33.

Ryan Getzlaf: Oli loukkaantuneena, sen jälkeen kerännyt mukavat 29 pistettä 34 ottelussa. Terveenä ollessaan pätevä mies.

Vincent Trocheck: Mursi jalkansa ja on poissa ehkä koko loppukauden. Sitä ennen 14 pistettä 18 ottelussa, joten olisi ollut terveenä ollessaan pätevä mies.

David Perron: 24 pistettä 34 otteluun on vain ok saldo, mutta ei ole isoimpia pettymyksiä kuitenkaan.

Jeff Carter: Ikä ilmeisesti tuli vastaan juuri tällä kaudella. Ei ole saanut mitään aikaan. Kingsin tuhon ilmentymä. 17 pistettä 38 otteluun. Saisi loukkaantua niin sopisi joukkueeseeni.

Paul Stastny: Joukkueeni ilmentymä. 9 pistettä 12 otteluun, mutta missasi loukkaantumisen takia paljon pelejä.

Brandon Montour: 20 pistettä 40 otteluun tarkoittaa noin 40 pisteen pakkia. Odotusten mukaisesti pelannut.

Alexander Edler: Loukkaantui toki. 16 pistettä 26 otteluun on loistava saldo, mutta eipä se tässä kisassa auta.

Cody Ceci: Eipä noussutkaan Ottawan ykköspakiksi, koska taidot eivät riittäneet. 10 pistettä 35 otteluun on kuitenkin näinkin myöhäiseltä varaukselta ihan ok.

Jan Kovar: Ei loukkaantunut. Mutta pellailee Tsekissä. 0+0=0. Kiikareilla näkee kauas.

Gabriel Vilardi: LOUKKAANTUNEENA. Selkä vaivaa ikävästi. 0.

Tiivistäen: NHL:ssä on yli 50 PPG-miestä. Siihen päälle vielä meidän kisassa molarit. Mulla ei ole yhtään edes lähellä 40 pistettä. 267 pelattua ottelua, seuraavaksi vähiten pelanneella on yli 300. Eniten pelanneilla kolkuttelee jo 400:a. Yli 100 pistettä kärjestä. Farssi.

Laittakaa tilinumeroa tulemaan kauden jälkeen. Naurakaa mun joukkueelle matkallanne pankkiin.
 

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Oma kausi so far:

Burns ja Jones ovat olleet hyviä hakuja, kiitos Sharks

Karlsson ja Smith olleet meh, ei nyt paskoja mutta ei mitään loistavaa

Werenski on alkukauden jälkeen hyytyny, Green on jatkuvasti saikulla

Spezza ollut ihan ok haku viimisiseks pickiks

Neal, Pearson ja Johansson, kaikki olleet hutikuteja, vaikka Pearson on Penssissä hieman piristynyt.

Ja rookie Dahlen on vedellyt pelkästään AHL puolella, tuskin pääsee NHL puolelle eli huti tähänkin.
 

Knap

Jäsen
Fantasypool-seuranta näyttää minulla nollaa joka kohtaan, ei siis näytä minkäänlaista dataa. Onko vika minun päässä vai tekeleessä?
 

Nick Neim

Jäsen
Noin 30 peliä on joukkueilla jäljellä, ja 6 joukkuetta alkaa olla pienoisella karkumatkalla. Toki kärkikaksikkokin on jo jonkinlaisen etumatkan muihin nähden kuronut, mutta näkisin tuon vielä hyvinkin mahdolliseksi näille 6 kärkijoukkueelle johon itsekin (kröhöm) toki kuulun. Välissä ei ole vielä liikaa joukkueita, ja piste-erokin on siedettävä.

Toki sijoilta 7 ja alaspäin on mahdollista nousta, mutta vaatii aika poikkeuksellisen kovaa loppukautta, ja on hieman hankala kuvitella, että kaikki 6 edellä olevaa joukkuetta sakkaisivat niin pahasti. Mahdollista, mutta aika epätodennäköistä. 6 ja 7 joukkueen ero on siis n. 10 pisteen luokkaa, ja kärkeen on jo 30 pistettä.
 

Ferris

Jäsen
Toki sijoilta 7 ja alaspäin on mahdollista nousta, mutta vaatii aika poikkeuksellisen kovaa loppukautta, ja on hieman hankala kuvitella, että kaikki 6 edellä olevaa joukkuetta sakkaisivat niin pahasti. Mahdollista, mutta aika epätodennäköistä. 6 ja 7 joukkueen ero on siis n. 10 pisteen luokkaa, ja kärkeen on jo 30 pistettä.

Ja minä kun just aloin suunnitella alkukaudenomaista nousua takaisin kärkisijoille, kun alkaa oma jengi olla suurinpiirtein terveenä ja pisteitäkin on tullu viime aikoina enemmän kuin piste per päivä tahdilla. Toi kolkytpistettä ei tunnu enää miltään, kun ero oli omassa aallonpohjassa jossain kohdin muistaakseni jo huomattavasti enemmän. Uskon myös siihen, että kyllä ne loukit ja pelaajien kylmät jaksot osuu vielä noille kärkijoukkueidenkin äijille jossain kohdin. Kyllähän sen tiesi, että kun pari kuukautta porotti kärjessä, välillä aika kivassakin johdossa, että noutaja vielä tulee. Ja tulikin sitten kunnolla. Nyt on kuitenkin mm. Kuznetsov-Oshie-osasto heräämässä, joten mikä tahansa on mahdollista. Team Ferris ei ole vielä lyönyt hanskoja naulaan!
 

Nick Neim

Jäsen
Ja minä kun just aloin suunnitella alkukaudenomaista nousua takaisin kärkisijoille, kun alkaa oma jengi olla suurinpiirtein terveenä ja pisteitäkin on tullu viime aikoina enemmän kuin piste per päivä tahdilla. Toi kolkytpistettä ei tunnu enää miltään, kun ero oli omassa aallonpohjassa jossain kohdin muistaakseni jo huomattavasti enemmän. Uskon myös siihen, että kyllä ne loukit ja pelaajien kylmät jaksot osuu vielä noille kärkijoukkueidenkin äijille jossain kohdin.
Toki näinkin, mutta sijalla 7 ja alempana olevien ongelmana on se, että vaikka peräti neljälle, tai jopa viidellekin kärkijoukkueelle tulisi loukkaantumisia ja kylmiä jaksoja, jäisi sinne silti se yksi joukkue edelle voittoa ajatellen. Se jäi tuosta edellisestä viestistä sanomatta, mutta varmaan sen tuosta tajusikin, että nimenomaan tämän kilpailun voitosta puhuin, koska mitalisijoille tuolta sijoilta 7 jne. on edelleen hyvät. Todennäköisyydet yksittäisen, kahden, tai jopa kolmenkin joukkueen kiinniottamiseksi ovat huomattavasti suosiollisemmat, kuin kuuden, joka koostuu tosiaan jokaisen joukkueen 10-11 pelaavasta pelaajasta. Ensinnäkin haastajalla notkahtaa ei saa omasta joukkueesta käytännössä ketään, ja sen lisäksi n. 66 pelaajasta ison osan pitäisi alkaa alisuorittamaan, ainakin siihen haastajajoukkueeseen nähden, jos kaikista halutaan ohi mennä. Mahdollistahan se on, mutta silti julistan sen sangen epätodennäköiseksi.

Veikkaan, että tälläisen julistuksen myötä oma joukkue jää parin päivän sisään kärjelle sen 30 pistettä. Silloin luonnollisesti olen ehdottomasti sitä mieltä, että sieltä ei ole työ eikä mikään vielä kärkikahinoihin...
 

Ferris

Jäsen
Toki ymmärrän sen ettei mahiksia voittoon enää käytännössä ole, mutta onhan se pirun paljon mukavampaa seurata loppukausi kun uskottelee itselleen vielä kärkisijoituksen olevan mahdollinen. :-)
 

Nick Neim

Jäsen
Toki ymmärrän sen ettei mahiksia voittoon enää käytännössä ole, mutta onhan se pirun paljon mukavampaa seurata loppukausi kun uskottelee itselleen vielä kärkisijoituksen olevan mahdollinen. :-)
En muuten kyllä hirveästi huomioinut sitä, että tuolla on joillain joukkueilla neljänkin pelatun ottelun eroja, kun osa on jo ehtinyt pelata sen 55 ottelua. Muutama pelaaja suuntaan ja toiseen, ja onkin yhtäkkiä "tasoittavia" otteluita se 20 kappaletta. Että saatoinpa tuossa hieman hätiköidä, kun en sen tarkemmin noita laskeskellut tai tutkiskellut.

Toki jo missattuja pelejä ei mitenkään takaisin saa, mutta onhan silläkin nyt lähtökohtaisesti aika iso vaikutus näillä piste-eroilla, että pelaako ne jampat 330 ottelua vaiko 360 ottelua. Jos ei siis loukkaantumisia huomioida.
 

Esgo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit pre KHL
Kärkipaikalla ainakin käväisty!

2/3 kaudesta takana, paljon ehtii tapahtua. En pitäisi tuota kärkikaksikon eroa edes minään etumatkana, nuin pienet erot ihan normivaihtelua tässä skabassa.

Onko team Nelone muuten jäänyt kiinni dopingista, vai miksi siellä on tuollainen droppi graafissa?
 

Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Onko team Nelone muuten jäänyt kiinni dopingista, vai miksi siellä on tuollainen droppi graafissa?


Arvasin että se pitkä ja kostea yö Therese Johaugin seurassa ja aamulla pöydällä lojunut huulirasva ei enteillyt hyvää.


Hmm, jostain syystä näyttää Dadonovin pisteet puuttuvan?
 

F#21

Jäsen
@Nelone Dadonov tosiaan tippunut kun HR oli muuttanut kirjoitusmuodon Evgenii Dadonov... Korjasin sen tuonne joukkueisiin nyt.

25.1 on tosiaan jotain sattunut ja sen takia näyttää nollaa kaikille. Luultavasti ei ole vain saanut yhteyttä HR:ään ja kaikkien pelaajien luvut näyttäneet nollaa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
400 pisteen raja rikottu. Paljon kiitoksia Vladimir Tarasenko.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
500 pisteen raja rikottu. Paljon kiitoksia Alex Tuch.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös