Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 731 919
  • 8 198

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Johtopäätöksesi esittämäsi 4 kohdan perusteella on, että Jokerit ovat keskimäärin kärsineet tuomarilinjasta niin liigassa kuin KHL:ssäkin.

Kyllä, Jokerit kärsi hieman SM-liigassa. Tästä oli monta kertaa juttua Jokerien valmentajien kanssa ja useampi heistä nimesi kaksi paikkakuntaa (Oulu ja Hämeenlinna), jossa kotijoukkue sai pientä etua. Teinpä asiasta muuten joskus muinaisuudessa haastattelunkin Jatkoaikaan. Oisko ollut sen playoffeissa tapahtuneen Kärppäkäden ja maalin hyväksymisen jälkeen. Jokerien valmentaja kertoi esimerkkejä, mitä se on noissa halleissa. Hetken tuo haastattelu oli esillä - muutaman minuutin - ja sen jälkeen se hävisi muistaakseni päätoimittajan päätöksellä.

SM-liigassa kotietua on myös tutkittu. Silloin Jokerien aikaan jäähyt jakaantuivat kaikissa SM-liigan otteluissa selvästi enemmän vieraille ja tässa nostettiin hyvä kotiyleisö yhdeksi tekijäksi, koska yleisö pystyy vaikuttamaan isolla määrällä huutoa tuomareihin. KHL:n puolella viimeksi eilen Ossi Väänänen nosti SKA:n hallin pahaksi mutta myös hienoksi paikaksi pelata, koska yleisöä on paljon ja se elää koko ajan pelin mukana.

Miksi sinun todistelusi poikkeaisi jotenkin näistä lukuisista esimerkeistä?

Eihän sinun tällaiseen tarvitse uskoa. Tiedän Jokereilla olevan luvut aivan tarkkaan siitä, miten jäähyt jakautuvat tasatilanteessa tai maali suuntaan tai toiseen. Samoin tuossa SM-liigan (teettäjä silloinen Veikkaaja) tutkimuksessa taidettiin tätäkin sivuta. Jokerien näkemys oli SM-liigassa lukuina perusteltavissa ja osin tuomarikohtainen.

KHL:n osalta Jokerit teki tutkintapyynnön KHL:n tuomaroinneista ensimmäisellä kaudella. Se tuotiin myös julkisuuteen varsin näkyvästi. Jokereilla oli luvut ja videot perusteenaan ja Kurri ilmoitti, että tällainen ei voi jatkua. Ja muutosta tuli, syystä.

Yllätys kenties sinulle, mutta kyse ei ole minusta tai mielipiteestäni. Itse luotan Jokerien dataan näissä ja yhtään asiaa ei tule mieleen, jossa Jokerien data ei olisi pitänyt yhtä faktojen kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä, Jokerit kärsi hieman SM-liigassa. Tästä oli monta kertaa juttua Jokerien valmentajien kanssa ja useampi heistä nimesi kaksi paikkakuntaa (Oulu ja Hämeenlinna), jossa kotijoukkue sai pientä etua.

Okei, no jos ihan valmentajat olleet sitä mieltä, niin pitäähän se sitten paikkaansa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Okei, no jos ihan valmentajat olleet sitä mieltä, niin pitäähän se sitten paikkaansa.

Kivasti taas löysit asian, josta voi viedä keskustelua sivuun.

Kysehän ei ollut valmentajien mielipiteistä yksin, vaan datasta. Kuvista ja luvuista. Kun valmentaja tällaisen perusteella sanoo näkemyksensä, hänellä on siihen oikeus. Pääosin valmentajat itkevät ihan turhasta. Myös tuomarien osalta. KHL:ssä Jokerit on vienyt kaksi kertaa tuomaroinnin KHL:n päättäviin elimiin. Tämä on fakta kuten sekin, että Kurri on vaatinut ja saanut aikaan muutosta Jokereita kohtaan.

Jos joku on sitä mieltä, että Jokerit & Kurri ei ole vienyt lukuina ja videoina tuomarointia KHL:n käsittelyyn, niin väärässä on. Ja ilman syytä sitä ei tehty, vaikka läheskään kaikki ei ole julkisessa tiedossa.

Aina toki löytyy KHL-faneja, jotka sivuuttavat Jokerien toiminnan saadakseen oikeudenmukaista tuomarointa.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kysehän ei ollut valmentajien mielipiteistä yksin, vaan datasta. Numeroista ja luvuista. Kun valmentaja tällaisen perusteella sanoo näkemyksensä, hänellä on siihen oikeus. Pääosin valmentajat itkevät ihan turhasta. Myös tuomarien osalta. KHL:ssä Jokerit on vienyt kaksi kertaa tuomaroinnin KHL:n päättäviin elimiin. Tämä on fakta kuten sekin, että Kurri on vaatinut ja saanut aikaan muutosta Jokereita kohtaan.

Jos joku on sitä mieltä, että Jokerit & Kurri ei ole vienyt lukuina ja videoina tuomarointia KHL:n käsittelyyn, niin väärässä on. Ja ilman syytä sitä ei tehty, vaikka läheskään kaikki ei ole julkisessa tiedossa.

Youtubesta voi katsella kuinka Tamikin puhuu jäähyjen tasapainosta ja heittelee lukuja pöytään. Saman tekee Ismo Lehkonen - lukujen kautta. On viety päättäviin elimiinkin, Ville Nieminen soitteli Harri Aholalle kuinka pientä Keupaa systemaattisesti syrjitään. Raimo Summanen vetosi liigan päättäjiin, ettei Jokereita enää suosittaisi kurinpitopäätöksissä. Kuulema pk-seudun joukkueiden kurinpitopäätöksissä on "aina kerroin jompaan kumpaan suuntaan".

Kaikkien muiden joukkueiden kohdalla voidaan toki naureskella valmentajille, jotka valittavat tuomareista, mutta jokereiden kohdalla kyse on pakko olla jostain venäjämielisyydestä. Jokeriosio on myös tällä palstalla ainoa osio, missä ei ole minkäänlaisia värilaseja päässä, kun tässä tuomarityöskentelystä puhutaan. Liigan puolella voidaan naureskella Sport-lisästä puhuville Sport-faneille.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kaikkien muiden joukkueiden kohdalla voidaan toki naureskella valmentajille, jotka valittavat tuomareista, mutta jokereiden kohdalla kyse on pakko olla jostain venäjämielisyydestä.

No, me ollaan tässä erimielisiä, kun minä luotan Jokerien dataan ja Jari Kurrin ajamaan muutokseen KHL:n tuomarilinjassa. Kurrihan oli myös Suomessa julkisuudessa tässä asiassa, joten Jokerien näkemys on helppo todentaa. Sen verran Kurria tunnen, että hän ei olisi lähtenyt ristiretkelle KHL:n tuomarilinjaa vastaan ilman kovia faktoja.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
@Cobol
Tämä Jokerien tuomari-data ei taida olla julkista?

Ei sillä tavalla kuin kenties tarkoitat. SM-liigan aikana luulen, että data oli pitkälti valmentajavetoista. Osa valmentajista varautui sen pohjalta tiettyihin tuomareihin ja/tai tiettyihin paikkakuntiin. KHL:ssä oletan, että Jokerien videovalmentaja on tehnyt koosteita tietyistä otteluista ja tietyistä tuomareista. Nämä on toimitettu KHL:n johdolle joko sellaisenaan tai vaatimuksena muuttaa linja Jokereita kohtaan. Varmaan näiden pohjalta pelaajiakin ohjeistetaan.

Ja Jokerit on selvinnyt tässä pelissä erinomaisesti, kiitos Kurrin. Yleisesti KHL:ssä on korruptoituneita tuomareita, ja tästä on Venäjällä keskusteltu ja myös Suomessa on tuota kautta aihe ollut esillä. Esimerkiksi KHL:n entinen puheenjohtaja Dmitri Medvedev totesi jokunen vuosi sitten, että erotuomaritoimintaan vaikuttanutta korruptiota on pystytty vähentämään. Kun ajattelee loogisesti, tuomarikorruption puuttuminen KHL:stä olisi ihme. Venäjä on yksi eniten korruptoituneista maista ja urheilu on valtiojohtoisella tavalla rikollista dopingin osalta tavoitteenaan kirkastaa Venäjän saavutukset voitoiksi keinoja kaihtamatta.
 

Undrafted

Jäsen
Entäs sitten paluu takaisin Nordiksen halliin, kun se vapautuu Hifk:lta?
Eikös Nordiksesta ole tulossa palloiluhalli kun joskus HIFK:n uusi halli vapautuu? Silloin pk-seudulla olisi hallit kai:
Liigakelpoisia: Areena, Garden ja Metro Areena. Miten sitten Metro Areenan mahdollisuudet kun naapurissa kaksi yli 10000 hengen hallia?
Mestis-tasoa: Tikkurilan jäähalli

Kuten Kiekko-Espoon, niin aikanaan Jokerien ongelmaksi tulisi sopivan pelipaikan löytäminen mistä kasvaa liigakelpoiseksi.
 

superpietu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, NHL:n Suomalaiset
En ole enää hyvillä fiiliksillä. Mahdollisuus mestaruuteen on, mutta liian monta palasta saa osua kohdalleen, että se onnistuisi ja useimmiten se ei ole itsestä kiinni. Itse olen aikaisemmin ollut KHL:n puolella, mutta nyt paluu kotoiseen liigaan on alkanut kiinnostamaan ja oikeastaan olen alkanut toivomaan sitä.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täällä edelleen hyvillä fiiliksillä. Mikäs tässä ollessa. Jokerit-KHL yhdistelmän plussat voittaa edelleen Jokerit-Liiga yhdistelmän plussat. Niin kauan kun näin on, hyvillä fiiliksillä mennään.

Aina kun oon tälläkin kaudella katsonut Liigaa, niin on tullut mieleen, että nykyinen järjestely on kyllä parempi.

Jos mestaruuteen on ohut sauma, ei vaikuta omiin fiiliksiin niinkään. Tykkään siitä, ettei olla ennakkosuosikki. Kannatan joukkuetta, en glory hunttaa.

Noh, kerta ketju oli nostettu, niin laitoimpa tämän hetken kuulumiset, kun ketjun kysymys sitä vaati.
 

Pazix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Kyllä toivoisin kotiin paluuta. Kaikki epäselvät maalituomiot kääntyvät nykyisin jokereita vastaan. Kiekko vastustajan jalasta jokereiden maaliin. Se hyväksytään. Kiekko jokeripelaajan jalasta vastustajan maaliin. Se hylätään. Kohelossa saa mailahäirintää käyttää ihan surutta eikä jäähyä vihelletä kuin kerran sadasta. Lisäksi saat pitää kiinni vastustajasta ja roikkua perässä niin sama juttu. Nämä edellä mainitut pitäisi karsia pois ja antaa pelaajien pelata kunnon kiekkoa. Khl on muuttunut ihan maalinesto peliksi. Vastustajassa saa roikkua kuin takiainen niin silti jäähyä ei vihelletä.

Sen lisäksi, että peli on tuolla mennyt ihan älyttömäksi painimiseksi niin mua on alkanut Pietari ja Moskova ärsyttämään entistä enemmän. Ei ole kivaa kun Helsingin Jokerit joutuu taistelemaan suurta ja mahtavaa vastaan. Mä en ole ikinä pitänyt Venäjästä ja venäläisistä. Nykyään pidän niistä vielä vähemmän kuin ennen. Se on varma, että Jokereita ei kohelossa tulla koskaan kohtelemaan tasapuolisesti muiden joukkueiden kanssa. Lopetan itkuni tähän.

Tulkaa Jokerit takaisin kotiin ja antakaa venäläisten leikkiä keskenään.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Kohelossa saa mailahäirintää käyttää ihan surutta eikä jäähyä vihelletä kuin kerran sadasta. Lisäksi saat pitää kiinni vastustajasta ja roikkua perässä niin sama juttu. Nämä edellä mainitut pitäisi karsia pois ja antaa pelaajien pelata kunnon kiekkoa. Khl on muuttunut ihan maalinesto peliksi. Vastustajassa saa roikkua kuin takiainen niin silti jäähyä ei vihelletä.

Oma fiilis on taas päinvastainen. Liigassa ainakin Jokeriaikana sai roikkua ja antaa keppiä näpeille aivan järkyttävän paljon. KHL:ssäkin tätä on, mutta mielestäni vähemmän ja ne vihelletään kiitettävästi pois.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei toi @Pazix ollut sulta mitään itkua, vaan järkevää tosiasian esiintuomista. Se on aivan varma, että Jokereita ei kohdella tasapuolisesti muiden jengien kanssa kohelossa. Sitä tuskin kukaan edes yrittää kiistää, koska se näyttäisi kovin hölmöltä eikä kukaan halua olla hölmö muiden silmissä. Se olisi hölmöä.

Huolimatta ylläolevasta elän itse edelleen kybällä Joukkueen mukana ja käyn hallilla hyvillä mielin. Aina sieltä ei tosin lähdetä hyvllä mielin. Summasummarum lätkää on niin pirun kiva katsoa ja kun ei jaksa ajatella nenäänsä pidemmälle, niin mulle kelpaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Eram

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvällä fiiliksellä. Taas yksi runkosarja lusittua elinkautista. Joukkue ja peli näytti syksyllä erinomaiselta. Sitten tuli se tyypillinen vuodenvaihteen notkahdus. Silti, olen viihtynyt matseissa ja telkkarin ääressä. Joukkue on parempi kuin mitä yleisömäärä, markkinointi ja sarjataulukko näyttävät. Hyviä hakuja, toivottavasti suurin osa jatkaa ensi kaudella.

Jatkoajassakin sama meininki kuin viimeiset viisi vuotta. On kahdenlaisia faneja:
"Olen Jokeri-fani näillä ehdoilla: _____________, _________, __________ ja ____________."
Ja sitten on "Olen Jokeri-fani, piste." -Jokeri-faneja. Itse kuulun jälkimmäisiin.

Yleisöä olisi voinut käydä enemmänkin mutta mitä sitten. Yleisöä voisi aina olla täysi tupa. Kohtalainen tunnelma kuitenkin matseissa.

Jokerien vääjäämätön tuho ei ole vielä toteutunut, kaikista tuomiopäivän pasuunoiden soittelijoista huolimatta. Nyt on jo viisi vuotta mennyt. Kuka tietää missä oltaisiin, jos oltaisiin pysytty liigassa. Asiat eivät välttämättä olisi edes näin hyvin kuin nyt. En ikävöi liigaa, liigan tuomareita, Stadin Kingejä uusnatseineen, enkä muitakaan jullifaneja, SaiPan Taurua jne jne jne. That being said, jos ja kun joskus palaamme liigaan, ei tule ikävä Pietarin SKA:ta, KHL:n videotarkistuksia jne jne.

Pleijarit alkavat. Mestaruusmahdollisuudet ovat alkometritasolla, mutta eletään päivä kerrallaan, sarja kerrallaan. Kauden aikana tulee monia matseja, monia tappioita, mutta jokaisen joukkueen kausi loppuu vain yhtenä päivänä vuodessa. Muina päivinä on turha murehtia.

Alkaisi jo.
 

Max Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2013
Jatkoajassakin sama meininki kuin viimeiset viisi vuotta. On kahdenlaisia faneja:
"Olen Jokeri-fani näillä ehdoilla: _____________, _________, __________ ja ____________."
Ja sitten on "Olen Jokeri-fani, piste." -Jokeri-faneja. Itse kuulun jälkimmäisiin.

On omilla aivoillaan ajattelevia kannattajia joille Jokerit on/oli iso osa elämää. Sitten on myös seuran tuhoamiseen osallistuvia miehittäjän kanssa yhteistyötä tekeviä maanpettureita.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse en luopuisi Jokereiden kannattamisesta mistään hinnasta, vaikka pelattaisiin Mongolian jääpallosarjaa ja omistajana olisi Jari Sillanpää. Kävisin silti peleissä ja katsoisin pelejä. Ei auta kun ihmetellä näitä jotka hylkää joukkueen (blaablaa blaa niille jutuille, että joukkue hylkäsi fanit). Herää aina mielikuva, että nämä ovat kannattaneet Jokereita jostain erikoisemmasta sýystä. Noh, ei nää oo mun asia miettiä näitä, jokainen tyylillään.

------------------------------------

Itselläni on tällä hetkellä erikoisen odottava tunnelma ennen ensimmäistä pudotuspelikierrosta. En muistaakseni oo vielä näin paljoa odotellut pleijareiden alkua kertaakaan KHL-aikana. Se jos mikä tekee hyvän fiiliksen. Ylihuomenna odotus on ohi. Kävi miten kävi, tämäkin kausi on ollut kokonaisuutena hieno.
 

PunaKelta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei auta kun ihmetellä näitä jotka hylkää joukkueen (blaablaa blaa niille jutuille, että joukkue hylkäsi fanit). Herää aina mielikuva, että nämä ovat kannattaneet Jokereita jostain erikoisemmasta sýystä. Noh, ei nää oo mun asia miettiä näitä, jokainen tyylillään.
Samoin me kriitikot ihmettelemme niitä jotka käyvät edelleen KHL-Jokereiden peleissä (blaablaa niille jotka pitävät vielä tuota joukkuetta Helsingin Jokereina). Herää aina mielikuva, että mitä pitäisi tapahtua jotta näillä silmät aukeaisi. Meillä on omat mielipiteemme ja teillä omanne.

Vielä tähän lopuksi linkitän videon, josta nähdään mitä rakkaus Helsingin Jokereita kohtaan oli ja toivottavasti tulevaisuudessakin. Eteläpääty: Jokerit - hifk 28.3.2012 (linkki vie Youtubeen). KHL:ssä ei olla nähty, eikä koskaan tulla näkemään vastaavaa.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Sorry jäbät, mutta pitkästä aikaa kävin tsekkaamassa meininkiä ja samahan se yhä on. Ihan viihdyttävää tätä on seurata.

Parasta tässä on että toisella puolella on fiksuja ja analyyttisia heppuja kuten @Cobol ja sitten toinen puoli lähinnä osastoa "mutku tekin ostatte bensaa".

No, tsempit pudotuspeleihin.
 
P

Poistettu käyttäjä 113795

Ääripäät vetoavat mitä ihmeellisimpiin juttuihin.

Ydinaseet vs. pelin taso.

Miksi tavallinen penkkiurheilija ei saa rauhassa kannattaa rakastamaansa seuraa ilman, että syyllistetään kaikkeen maailman pahuuteen?
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sorry jäbät, mutta pitkästä aikaa kävin tsekkaamassa meininkiä ja samahan se yhä on. Ihan viihdyttävää tätä on seurata.

Parasta tässä on että toisella puolella on fiksuja ja analyyttisia heppuja kuten @Cobol ja sitten toinen puoli lähinnä osastoa "mutku tekin ostatte bensaa".

No, tsempit pudotuspeleihin.

Kiitos. Tänne kannattaa tulla sitten taas siinä vaiheessa, kun joku meidän pelaajahankinta floppaa. Voitte sitten alkaa omissa huhuketjuissanne spekuloimaan, että missä ketjussa tai kenen pakin kanssa tulee pelaamaan HIFK:ssä. Vai onko ihan ykkösveska vai joutuuko taistelemaan paikasta avauksessa. (hymiö)
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Kiitos. Tänne kannattaa tulla sitten taas siinä vaiheessa, kun joku meidän pelaajahankinta floppaa. Voitte sitten alkaa omissa huhuketjuissanne spekuloimaan, että missä ketjussa tai kenen pakin kanssa tulee pelaamaan HIFK:ssä. Vai onko ihan ykkösveska vai joutuuko taistelemaan paikasta avauksessa. (hymiö)

Tulen viimeistään kun se tässä sirkuksessa minua eniten kiinnostava asia ratkeaa, eli uusi omistaja. Kymmenen kuukautta on ollut kioski avoimesti tarjolla, mutta ei ole sitä "hyvää tyyppiä" löytynyt.

80-luvun kasinohuumassa käytiin ottamassa Tokoinrannan denoilta nimiä takaamaan lainoja, ehkä tässä kannattaisi käyttää samaa taktiikkaa (hymiö).
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Todella analyyttistä porukkaa tosiaan. Nykyfaneja lytätään ex-fanien toimesta hassunhauskoilla keksimillään nimillään kuten putintrollii, neukkunarri, maanpetturi (ja mitä näitä muita hassunhauskoja nimityksiä onkaan). Lisäksi seuralegendoja halveksitaan heidän mielipiteiden vuoksi ja avoimesti juhlitaan pudonneita yleisömääriä. Siinä vaiheessa kun Jokerit Palaa Liigaan niin palataan katsomoon niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Säälittävää.
 
Viimeksi muokattu:

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sorry jäbät, mutta pitkästä aikaa kävin tsekkaamassa meininkiä ja samahan se yhä on. Ihan viihdyttävää tätä on seurata.

Parasta tässä on että toisella puolella on fiksuja ja analyyttisia heppuja kuten @Cobol ja sitten toinen puoli lähinnä osastoa "mutku tekin ostatte bensaa".

No, tsempit pudotuspeleihin.

Tämä oli naapurista viikon "hajoita ja hallitse" viesti. Naapurilla peli muistaakseni parhaillaan menossa ja kaveri tulee tänne puolelle samaan aikaan.

Eiköhän tämän viestin tarkoitus ole taas vain agitoida lisää sitä negatiivista kirjoittelua ja saada Jokerit leiri entistä enemmän sekaisin. Eiköhän meillä ole täällä ongelmia jo ihan riittävästi kun näitä keskusteluja tosiaan lukee.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Naapurilla peli muistaakseni parhaillaan menossa ja kaveri tulee tänne puolelle samaan aikaan.

Älä huolehdi veliseni, kirjoitin erätauon alettua. Eikä kannata visioida turhan lennokkaita agitointi-juttuja, yliarvioit vahvasti.
 
P

Poistettu käyttäjä 113795

Waude, en tiennytkään, että SOF1969 on YamahaGPR:n systeri.
Näin sitä perheet jakautuvat eri kiekkoleireihin.

Ketjuun liittyen olen todella hyvillä mielin siiä, että Jokerit on taas pudotuspeleissä.
Moskovan Dynamo leikkaa kiinni ja Moskovan valot loistaa meille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös