To 20.12.2018 Lukko - Tappara

  • 3 982
  • 36

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viimeistä viedään ennen joulua, sarjassa kuudentenä olevan Lukon liigapeliä nimittäin. Äijänsuolle vastustajaksi saapuu sarjassa kolmantena oleva Tappara, joka ei vielä tänä iltana pääse joulun viettoon vaan pelaa huomennakin. Tämä on joukkueiden kolmas kohtaaminen tällä kaudella, aiemmissa peleissä ovat vierasjoukkueet juhlineet sillä Lukko voitti syyskuussa Tampereella maalein 4-3 ja Tappara puolestaan marraskuussa Äijänsuolla rankkarikisan jälkeen maalein 5-4. Pisteet kahdesta pelistä siis Lukolle 4-2. Kyseinen marraskuun peli Äijänsuolla oli oikein mukavaa katsottavaa, ja samanlaista yleisöönmenevää kiekkoa odotan nytkin.

Kumpikin pelasi tiistaina. Lukko haki rankkarivoiton Hämeenlinnasta maalein 4-3 ja Tappara hävisi yllättäen kotikaukalossaan Pelicansille 2-3. Lukolle voitto oli jo kuudes perättäinen, ja jos vastaavasti Tapparan kuutta edellistä peliä katsotaan niin niistä tamperelaiset ovat voittaneet neljä ja hävinneet kaksi.

Erikoistilannepelaamisessa on iso ero. Lukko tuskailee edelleen ylivoimansa kanssa (ja jos minulta kysytään niin en usko siihen kovin suurta parannusta tulevankaan), se on raumalaisilla sarjan kolmanneksi heikointa prosentilla 16,28. Vain Ilves ja Ässät pelaavat huonompaa ylivoimaa ja sen pitääkin olla jo sitten todella huonoa... Tappara päättää ylivoimansa maaliin 20,43 prosentin tehokkuudella ollen sillä lukemalla tilastossa kahdeksantena.

Alivoimapelissä ei kovin suurta eroa ole. Lukko tappaa jäähynsä 78,32-prosenttisesta ja alle 80 prosentin jää Tapparakin, 79,78 on heidän jäähyntappoprosenttinsa.

Lukko ei ole miehistöönsä tehnyt tiistaisesta pelistä minkäänlaisia muutoksia, eikä tietysti ole mitään syytäkään kun nyt on jo pari peliä menty luojan kiitos ilman loukkaantumisiakin.

Mv: Setänen (Tuokkola)

I: Niskala-Sevänen; Keränen-Ilomäki-Liedes
II: Reunanen-Auk; DeFazio-Danforth-Koivisto
III: Krejcik-Laitinen; V. Petman-Laakso-Saarela
IV: Ganahl-Koivistoinen-Vidgren
(7. puolustaja: Palojärvi)

Poissa ovat siis sairastupalaiset Friberg, Riikola ja Ahonen, sekä nuorisomaajoukkueen mukana Lehtinen, Nyman ja Heinola.

Tapparan asioista saavat kirjoittaa enemmän ne jotka niistä jotain tietävät. Kokoonpano näyttää tänään tältä:

Mv: Heljanko (Bäckström)

I: Blood-Rantakari; Zaborsky-Malinen-Ojamäki
II: Mäntylä-Kemiläinen; Erkinjutti-J-M. Järvinen-Kuusela
III: Elorinne-Fälth; Luoto-M. Järvinen-Levtchi
IV: Puistola-Jasu-Rauhala
(7. puolustaja: Rautanen)

Rautanen näemmä on palannut taas Tapparan kokoonpanoon. Vielä viime perjantaina hän pelasi KooKoon paidassa Äijänsuolla.

Tuomarit: Heikkinen-Levonen (Hägerström-Österholm)
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Rautanen pelasi jo tiistaina paikaten Mäntylän poissaoloa, eikä hirveämmin vakuuttanut. Tuukka on tänään taas rosterissa ja hyvä näin.

Lukko on siis kuntopuntarin kärjessä, eikä Tapparakaan sieltä kaukana ole. Molemmilla jengeillä meni alkukausi miten meni ja irvailua tuli joka suunnasta. Nyt on viime aikoina suunsoitto hieman vähentynyt, kun nousu kuuden joukkoon on tosiasia. Hieman samansuuntainen on siis ensimmäinen puolikas kaudesta kummallakin jengillä ollut.

Rautakorpena vaihtaisin "järviset" päikseen. Jotenkin tuosta kakkosesta puuttuu suoraviivaisuutta ja maalille menijää, siinä yritetään liian hienoa ja usein tulos uupuu.

Tapparalta puuttuvat pitkäaikaispotilaat Jere Karjalainen, Veli-Matti Vittasmäki ja Matias Lehtonen. Lisäksi junnukisoihin lähtivät Sami Moilanen sekä Toni Utunen.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Hyvä alustus illan otteluun.
Onkin mukava kun vastassa on Lukko. Keväisin näitä pelejä on yhtenään, tältä kaudelta en oikein muista yhtäkään. Tapparasta nostaisin esille yhden asian, nimittäin ottelut on nykyään jopa kohtuullisen värikkäitä. Ben Blood on kuin pyhäkoulupoika, mitä nyt viimeksi osui vahingossa vähän Pelicansia helttaan, mutta moni muu syttyy mukavasti etenkin tappioasemassa.
Pekka Virtaa eli Shrekiä on aina hauska seurata, mies elää tunteella ja suusta tulee muutakin kuin punnittua asiaa. Toivon siis värikästä iltaa ja muutamaa ylilyöntiä. Ihan vain senkin takia, kun koko sana ylilyönti on aivan ylilyönti kielessämme.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lukko on siis kuntopuntarin kärjessä, eikä Tapparakaan sieltä kaukana ole. Molemmilla jengeillä meni alkukausi miten meni ja irvailua tuli joka suunnasta. Nyt on viime aikoina suunsoitto hieman vähentynyt, kun nousu kuuden joukkoon on tosiasia. Hieman samansuuntainen on siis ensimmäinen puolikas kaudesta kummallakin jengillä ollut.

Hyvä pointti. Jos alkusyksystä kyseessä oli kahden alisuorittajan välinen kohtaaminen, niin tänään kohtaavat kaksi kuntopuntarin kärkijoukkuetta. Tähän on hyvä päättää syyskausi.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tässä juuri mietin miksi helvetissä katson tämän ottelun. Parin kauden otannalla nämä Lukko-ottelut eivät saa aikaan juuri muuta kuin vitutuksen. Negan kautta Telia päälle ja ihme saattaa sattua, en silti pidätä hengitystäni vituttamattomuuden suhteen.

Lukko todennäköisesti vähiten huonoin kaukalossa olijoista ja uskon pisteiden jäävän Raumalle. Onneksi 5-3-av on toiminut tällä kaudella
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Positiivinen ylläri, ei mitään veretseisauttavaa vitutusta. Tappio tuli tehokasta kotijoukkuetta vastaan. Paikkoja oli taas voittoon saakka, edelleen teemana on antaa vastustajalle paikat turhan helposti. Itsellä taas paikoista ei tapahdu mitään.
Positiivista oli, että hyökkääjät jopa haastoivat vastustajan pakkeja ja koittivat maalille.

Luoto voisi käydä Lempäälässä muutenkin kuin jouluna. Aivan hyödytön kaveri ja otteista näki, että haluaa sen jäähyn.
 

Kynämestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Red Wings
Tasanen matsi, tuomarit kuutamolla molempaan suuntaan. Harmillinen joulupaussi tähän väliin, kun menee hyvin. Reunanen positiivisin, laukoisi vain enemmän viivasta.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Lukko ei parhaasta sektorista päässyt juurikaan laukomaan, mutta silloin kun pääsi, sai laittaa häiritsemättä kiekon sisään. Tapparalla oli vastaavilta paikoilta monikertainen määrä laukauksia, mutta Lukko häiritsi aktiivisemmin eikä tapparalaisten viimeistely tänäänkään ollut tehokasta.

Periaatteessa tänäänkin hyvä peli hyvävireistä Lukkoa vastaan, mutta maalinteon vaikeus piti pistetilin nollilla tiistain tapaan.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Olisihan tuo peli voinut Tapparallekin kääntyä, mutta Setänen oli jälleen erittäin varma maalilla. Setäsen lisäksi Reunanen ja Danforth voiton takuumiehinä. Kaverit joskus ennenkin ratkaissut näitä pelejä Lukolle. Maistuu!
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Tylsä pelihän siitä tuli. Väriä toi toki se, että harvoin menee noin härski maalinsiirto läpi. Noo, ei se näin päin niin vakavaa ole, kun ei tarvitse kenenkään kehitellä ”Tapparaa suositaan” juttua.
Lukko oli parempi eli voitti.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Taisteluvoitto kovasta Tapparasta kelpaa kyllä. Kyllä mä tykkäsin että ensimmäinen eräkin ihan hyvää jääkiekkoa Lukolta oli, vaikka kyllä Tappara siinä niskan päällä oli. Mies täynnä Tarmoa eli Reunanen vei komealla lämärillä Lukon johtoon ja Oskari Setänen toisessa päädyssä piti Tapparan nollilla, siinä ne ainekset Lukon johtoon ensimmäisen erän jälkeen.

Lukko pääsi erässä kerran ylivoimalle ja tämä mainittu ylivoima oli ainoa pelin kolmesta kotijoukkueen ylivoimasta jolloin edes kiekkoa pidettiin suurimman osan ajasta Tapparan päädyssä. Huippupaikkoja ei ollut, mutta olipa edes hiukan niinkuin ylivoiman näköistä, toisin kuin kolmannessa erässä jolloin Lukko pääsi kahdesti koettamaan miesylivoimalla.

Toinen erä oli jo selvemmin Tapparan heiniä, mutta Setänen kesti edelleen.Toki kyllähän Lukollakin ne paikkansa olivat, ja Danfort saikin ihan rauhassa pistää Tarmo Reunasen syötön maalin kulmalta verkkoon, kovin yksin näytti Tapparan puolustuskin miehen maalille jättävän. Tämä 2-0 tuli vajaat pari minuuttia ennen erätaukoa, ja olisi ollut äärimmäisen tärkeää että se kahden maalin johto olisi pitänyt taukoon asti, mutta niin vaan Tappara tuli reilu minuutti myöhemmin maalin päähän. Hieno maali kieltämättä Zaborskylta, ei mene Setäsen piikkiin vaikka pienestä kulmasta maalin kattoon upposikin.

Jos oli Lukon ylivoima huonoa, niin eipä Tapparakaan omilla yrityksillään tulosta aikaan saanut.

Kolmas erä alkoi Lukolta kamalasti, kun pakit eivät pystyneet Setäsen torjunnan jälkeen siivoamaan maalinedustaa kiekosta eikä vastustajista vaan Tappara tuli tasoihin jo 48 sekunnin pelin jälkeen. Luullakseni en ollut ainoa hallissa olija joka epäili tuulen kääntyneen jo Tapparalle myötäiseksi.

Mutta hienon taiselun ja voitetun kulmapelin jälkeen Lukko meni uudelleen johtoon. Taas oli mies vapaana maalilla, Toni Koivisto tällä kertaa ja Justin Danforthin hyvästä esityöstä kelpasi viimeistellä.

Varsinkin toisessa erässä tuomarilinja kuumensi kotiyleisön. Mutta kolmannessa erässä saatiin kuin saatiinkin jäähyt tasoihin kun Tapparalle tuomittiin kaksi jäähyä. Kummankaan aikana Lukko ei mitään saanut aikaiseksi, ja etenkin se Tapparan kolmas alivoima oli sellainen että enemmänhän Tappara painosti Lukon päädyssä kuin toisinpäin. Eivät sentään tasoihin alivoimalla tulleet, vaan Aaro Vidgren sai lopussa kunnian viimeistellä 4-2 tyhjiin.

Tarmo Reunanen oli tosiaan Lukon ykkösmies tänään. Itseluottamusta löytyy, mutta kuten edellä muutkin niin sitä pitää minunkin ihmetellä että miksi hän ei lauo enemmän vaan lähtee ihan hyvästä paikasta kuskaamaan kiekkoa kohti laitaa?

Oskari Setänen oli maalilla hyvä ja voiton takuumies, Justin Danforth puolestaan hyökkääjistä ykkönen ja Aaro Vidgren tuli hyvänä kakkosena. Tykkään Vidgrenin röyhkeästä pelityylistä kovasti, ja nyt on näitä onnistumisiakin ruvennut tulemaan, toinen peli peräkkäin kun tulee maali ja niitä on jo neljä koossa.

Janne Niskalakin pelasi ihan kohtalaisen hyvän pelin puolustuksessa. Yhden kerran hän kiekon menetettyään jäi kuin tikku paskaan vastustajan mennessä menojaan, mutta muuten ei ole Jannen pelissäkään valittamista.

Seitsemäs voitto putkeen. Kyllä nyt kelpaa lähteä joulun viettohon. Täytyy vaan toivoa että hyvä lysti ei katoa joulunpyhien aikana.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tylsä pelihän siitä tuli. Väriä toi toki se, että harvoin menee noin härski maalinsiirto läpi. Noo, ei se näin päin niin vakavaa ole, kun ei tarvitse kenenkään kehitellä ”Tapparaa suositaan” juttua.
Lukko oli parempi eli voitti.
Siis se Setäsen tilanne kun Lukko oli ylivoimalla? Tapparan pelaaja laukoi kolmen vai neljän Lukon pelaajan keskellä yksin ja laukaus osui johonkin rintapanssariin. Miksi ihmeessä Setänen olisi siirtänyt maalin tahallaan?
Tuomarit oli kyllä aika huonoja, mutta ei siellä lopulta muita selviä virheitä tainnut olla kuin Danforthin kyynärpäätaklausjäähy.
 

Ziege

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Middlesbrough, Pens, Pirates, Steelers
Siis se Setäsen tilanne kun Lukko oli ylivoimalla? Tapparan pelaaja laukoi kolmen vai neljän Lukon pelaajan keskellä yksin ja laukaus osui johonkin rintapanssariin. Miksi ihmeessä Setänen olisi siirtänyt maalin tahallaan?
Tuomarit oli kyllä aika huonoja, mutta ei siellä lopulta muita selviä virheitä tainnut olla kuin Danforthin kyynärpäätaklausjäähy.
Onko sillä nyt väliä mikä se jäähyn syy oli? Kiekotonta (ellen aivan väärin nähnyt kun joutui keskittymään samalla muuhun) kävi taklaamassa ja yhdestä hidastuksesta näki että olkapää osui leukaan.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Onko sillä nyt väliä mikä se jäähyn syy oli? Kiekotonta (ellen aivan väärin nähnyt kun joutui keskittymään samalla muuhun) kävi taklaamassa ja yhdestä hidastuksesta näki että olkapää osui leukaan.
Näen tilanteen toisin.
Lukko saa rangaistuksen
 

Ziege

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Middlesbrough, Pens, Pirates, Steelers
Eli molemmat olivat menossa pelaamaan kiekkoa mutta Danforth halusi ensin taklata Erkinjuntin. Lasketaan varmaan kiekolliseksi mutta kyllähän se tuossa näyttäisi päähänkin osuvan? Suomessahan ei ole väliä osuuko ensin olkapäähän vaan katsotaan silti päähän kohdistuneeksi.
 

ICE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tarmo Reunanen oli tosiaan Lukon ykkösmies tänään. Itseluottamusta löytyy, mutta kuten edellä muutkin niin sitä pitää minunkin ihmetellä että miksi hän ei lauo enemmän vaan lähtee ihan hyvästä paikasta kuskaamaan kiekkoa kohti laitaa?
Samaa itsekin katellut, mutta sanoisin että miehellä on pelisilmää. Ei turhaan lauo päin ensimmäistä miestä. Hyvät kiekolliset taidot, niin pystyy rakentamaan kuskailulla myös maaleja (kuten 2-0 eilen). Lukossakin aikoinaan ollut liikaakin niitä pakkeja, jotka vaan silmät kiinni vetää kiekkoa viivalta, vaikka yleensä viivavedon todennäköisyys mennä maaliin on häviävän pieni suhteessa laukaukseen maalin edestä (vrt. taas tuo eilinen 2-0-maali).
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eli molemmat olivat menossa pelaamaan kiekkoa mutta Danforth halusi ensin taklata Erkinjuntin. Lasketaan varmaan kiekolliseksi mutta kyllähän se tuossa näyttäisi päähänkin osuvan? Suomessahan ei ole väliä osuuko ensin olkapäähän vaan katsotaan silti päähän kohdistuneeksi.
Oli kiekollinen, ei osunut päähän. Ihan oikeaoppinen kiekonriisto olkapää olkapäätä vasten. Erkinjuntin pää retkahti koska pelasi löysästi ja kääntyvä tuomari vihelsi perssilmällään sen perusteella jäähyn.
Ei olisi jäähy edes salibandyssä. Eikä nyt ainakaan kyynerpäätaklaus. Mutta ei meidän tarvitse tästä samaa mieltä olla.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Toki kyllähän Lukollakin ne paikkansa olivat, ja Danfort saikin ihan rauhassa pistää Tarmo Reunasen syötön maalin kulmalta verkkoon, kovin yksin näytti Tapparan puolustuskin miehen maalille jättävän.

Danfortillehan syntyi kaikki tila ja aika sen takia, että taklasi maalille puolustamaan peruuttavan Mäntylän jäähän. Ei ollut edes mikään pieni tuuppaus vaan kunnon taklaus. Väitän, että tuosta olisi pitänyt viheltää kiekottoman miehen estämisjäähy. Vai mistä lähtien Liigassa on saanut taklata kiekotonta?
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Väitän, että tuosta olisi pitänyt viheltää kiekottoman miehen estämisjäähy.
Kyllä, ja takatolpalla muuten Toni Koivisto taklasi vastaavasti kiekotonta Tappara-puolustajaa. Oikea tuomio olisikin ollut Tapparalle 5-3 ylivoima.
 

Liitteet

  • koivisto.jpg
    koivisto.jpg
    9,6 KB · kertaa luettu: 224

Ziege

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Middlesbrough, Pens, Pirates, Steelers
Oli kiekollinen, ei osunut päähän. Ihan oikeaoppinen kiekonriisto olkapää olkapäätä vasten. Erkinjuntin pää retkahti koska pelasi löysästi ja kääntyvä tuomari vihelsi perssilmällään sen perusteella jäähyn.
Ei olisi jäähy edes salibandyssä. Eikä nyt ainakaan kyynerpäätaklaus. Mutta ei meidän tarvitse tästä samaa mieltä olla.
Paitsi sääntöjen mukaan ei ole vielä kiekollinen. Noissa tilanteissa pitäisi molempien pyrkiä pelaamaan kiekkoa jos sääntökirjan mukaan halutaan mennä.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Nollatason viestistäsi tulkitsen, että olet siis sitä mieltä, että Danfort ei taklannut kiekotonta puolustajaa?
En uskonut että olet tosissasi, niin otin tuollaisen lähestymistavan. Vieläkään en ole varma. Danforth seisoo paikallaan ja antaa ihan normaalin vastataklauksen puolustajalle joka tulee hänen tontilleen. Danforth tai tuomaristo ei ole vastuussa siitä että Mäntylä pelaa tilanteen paskasti ja löysästi.
 

Ziege

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Middlesbrough, Pens, Pirates, Steelers
En uskonut että olet tosissasi, niin otin tuollaisen lähestymistavan. Vieläkään en ole varma. Danforth seisoo paikallaan ja antaa ihan normaalin vastataklauksen puolustajalle joka tulee hänen tontilleen. Danforth tai tuomaristo ei ole vastuussa siitä että Mäntylä pelaa tilanteen paskasti ja löysästi.
Mikä on normaali vastataklaus pelaajaan joka ei taklaa ja on selin tilanteeseen?
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Danfortillehan syntyi kaikki tila ja aika sen takia, että taklasi maalille puolustamaan peruuttavan Mäntylän jäähän. Ei ollut edes mikään pieni tuuppaus vaan kunnon taklaus. Väitän, että tuosta olisi pitänyt viheltää kiekottoman miehen estämisjäähy. Vai mistä lähtien Liigassa on saanut taklata kiekotonta?
Tuo oli muuten yksi vuoden sykähdyttävimmistä urheiluhetkistä. Pientä sikaa aina pelannut Tuukka konttaa, kun Liigan paras lapioi kiekko sisään maalinedustalla. Olisihan joku voinut tuosta jäähynkin viheltää, mutta toisaalta aika hieno peli Danfortilta.

Jos on meidän Niskalan taso laskenut niin, totanoi, on kyllä Tuukankin.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mikä on normaali vastataklaus pelaajaan joka ei taklaa ja on selin tilanteeseen?
Kuten sanoin, Danforth ei ole vastuussa siitä jos Mäntylä haluaa pelata jääkiekkoa selin. Hänet saa normaalilla vastataklauksella taklata veks häiritsemästä maalintekoa tulipa sitten selkä tai naama edellä.

Oliko nyt vielä muita tilanteita josta haluaisitte keskustella, tähän mennessä käsitelty:
-Setäsen härski maalinsiirtely
-Danforthin kyynärpäätaklaus tai päähän kohdistunut taklaus tai kiekottoman pelaajan estäminen
-Danforthin taklaus kiekottomaan Mäntylään
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös