Chicago Blackhawks 2018–2019

  • 343 223
  • 1 470
Korjatkaa jos olen väärässä, mutta vegas kai menettää Gusevin oikeudet ja miehestä tulee ufa ensi kesänä? Gusevissa on nimittäin tarjolla jollekin uusi Panarin, olettaen että mies ylipäätän haluaa änäriin tulla. Ottaisin erittäin mielelläni haukkoihin. Lisäksi wildista voitais onkia edulliseen hintaan Kaprizovin oikeudet. Euroopasta on kuitenkin mielestäni mahdollista saada halvemmalla ryöstöjä kuin änäristä ja etenkin kun ei ne starat liiku, ellei ole Stan Bowman tai Peter Chiarelli asialla.

Gusev on edelleen Vegasin omaisuutta. Käytännössä Gusev pysyy Vegasin omaisuutena "ikuisesti" ellei sitten lusi niitä pakollisia sopimuksia pois ja kävele sen jälkeen UFA-markkinoille.

Ja mitä Kaprizoviin tulee, niin jos olisi edulliseen hintaan saatavilla, niin eiköhän oikeudet olisi jo siirtyneet johonkin liigan 30 joukkueesta.

Siinä olet toki oikeassa, että Euroopasta on mahdollista löytää laadukkaita pelaajia, parhaimmillaan jopa "ryöstöjä". Aika harvoin kuitenkaan KHL:n ulkopuolelta mitään timanttista löydetään, joista olisi heti johtavaksi pelaajaksi NHL:ssä. Ja KHL-pelaajien osalta taas nuo sopimukset rajoittavat paljonkin siirtymistä NHL:ään kun siirtosopimusta liigojen välillä ei ole. Eli näitä panarineja ei kuitenkaan ihan joka vuosi liiku.
 

God #88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, #88, Saipa
Okei kiitos selvennyksestä Gusevin kohdalla. Tottakai wild tietää Kaprizovin arvon ja ei ole liikkumassa mihinkään, kunhan heitin tämän :D
 

khalima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Miten tuo viisikkopuolustus on voinut hajota noin totaalisesti parissa vuodessa? Tuntuu ettei kukaan tiedä mitä tehdä omalla alueella. Juostaan silmät kiinni kiekon perässä ja katotaan vierestä kun toveri tekee maalit parhaalta sektorilta. Jopa meidän kokeneet pelaajat tuntuu olevan ihan kuutamolla.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
3-0 ensimmäiseen erään, toisen erän alkuun 4-0 ja käytännössä peli oli ohitse. Cam Ward pelasi loisto-ottelua ja antoi joukkueelle mahdollisuuden vielä nousta takaisin matsiin mukaan, mutta Perreaultin maali 5-3-tilanteeseen kolmannessa erässä oli viimeinen niitti.

Blackhawksin maalit Stromelle hienolla yksilösuorituksella, Kahunille sekä DeBrincatille. Jokiharjulta hankala matsi ja vaikka Collitonia Henrin peluutuksesta kritisoinkin, ei hän ole mikään erityisen hyvä ollut. Mutta silti tuossa puolustuksessa kolmen-neljän parhaan joukossa.

Huomenna Penguins ja hankala nähdä viime kaudelta toisintoja.
 

God #88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, #88, Saipa
Katsoin ekan erän matsista ja kahteen viimeiseen olen katsonut nyt 3 erää. Hyvä uutinen on se, että Murphy näyttää jopa jääkiekkoilijalta, ja tukee hanakasti hyökkäyksiä. Huono uutinen taas on se, että Murphy on joukkueen paras pakki, kertonee paljon meidän puolustuksesta...
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Ei tuo meidän rosteri noin huono ole mitä tappioputki osoittaa. Olisiko aika vapauttaa koko management ja lopettaa samalla Collitonin rimpuilu peräsimessä?
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Dylan Sikura ja Carl Dahlström ylös ja Fortin farmiin. Anisimov IR-listalla.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jaa, että Collitonille kenkää 17 ottelun jälkeen? Eiköhän seuraavaksi kokeilla vaihtaa GM:ää.

Näin se menee. Bowman ei anna Collitonille kenkää jo siitäkin syystä, että JC on hänen ensimmäinen valitsemansa päävalmentaja Blackhawksille. Eli, jos joku tässä lähtee niin se on Stan Bowman ja tämän jälkeen saattaa lähteä pian myös Colliton, kun uusi GM alkaa päättämään asioista. Oma veikkaus on, että tämän kauden loppuun vähintään saavat Bowman sekä myös Colliton vetää.

edit. @reme tarkoitit varmasti juuri tuota skenaariota, että Bowman lähtee ja tämän jälkeen valmentaja. Olen vahvasti sitä mieltä, että Bowmanille kuuluisi kengän kuva hanuriin ja sen olisi pitänyt tapahtua yhdessä Q:n potkimisen kanssa. No nyt ei näin käynyt ja tässä vaiheessa sekä tässä tilanteessa en näe mitään hyötyä lähteä räjäyttämään tämän enempää perustuksia. Tilanne on tarpeeksi sekava jo valmiiksi ja tässä kohtaa Bowmanin kenkiminen ei pelastaisi yhtään mitään. Mielestäni on ihan järkevää ja perusteltua edetä nyt näillä pelimerkeillä toimiston suhteen ja katsoa sitten kesällä tilannetta uudestaan.
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Myönnetään nyt jokainen se, että tämä kausi on ohitse ja uskotaan Bowmanin tekevän viimeistään trade deadlinella tulevaisuuden kannalta fiksuja ratkaisuja eli palkkakattoon vain lisää tilaa. Varataan korkealta tulevana kesänä, jätkät keskustelee keskenään valmennusjohdon kanssa hyväksyvätkö careypricemaisesti tai drewdoughtymaisesti uuden suunnan ja jos eivät, soronoo. Bowman on retoolannut joukkuetta aikaisemminkin menestyskuntoon ja oli rakentamassa pohjaa kauan sitten ennen ensimmäistä mestaruutta. Fakta vain oli se, että Blackhawks ajautui tilanteeseen, jossa ei yksikään joukkue ole aikaisemmin ollut eli maksamaan lukuisista mestaruuksista. Luotetaan ainakin vähän siihen, että täältä vielä tullaan. Pitkäjänteisellä työllä.

Edelleen matsit katsotaan ja nyt kun Sikura nostettiin ylös, tuli heti lisäpotkua katsoa tulevana yönä haukkalätkää. Vaikka ei pelaisikaan, niin myös Strome sekä Perlini tuovat jotain katsomisen arvoista.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Juu matsit katsotaan. Stromehan on ollut yllättävänkin tehokas ja myös Sikuran otteet kiinnostavat.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Voitasko pelata enemmän tätä pingviinilaumaa vastaan?

6-3 voitto United Centerissä ja tappioputki hienosti katki. Jo alusta alkaen oli huomattavissa se sama tuttu virsi eli Penguins jollain ihmeen tavalla joko ei osaa asennoitua Blackhawksia vastaan tai sitten Crosby ja Malkin ottavat liikaa stressiä vastapuolen supersankareista Toewsista sekä Kanesta, jolloin peli menee täysin ohi. Crosby oli jotenkin pelin sisällä, mutta missä olivat Malkin sekä Kessel? Maalit Martinsenille, Seabrookille, DeBrincatille, Krügerille, Toewsille sekä Saadille, Kapteenille uran 700:s piste samaan syssyyn.

Mielestäni kotijoukkue pelasi pääasiassa oikein hyvin ja puolusti kahta pelaajaa lukuunottamatta oikein loistavasti. Keskialue oli auki jatkuvasti, joten hyökkäysalueelle oli helppo päästä ja muutama maali olisi voinut tulla enemmänkin, toki myös vieraillekin. Rust tuntuu olevan aina katsomissani Penguinsin matseissa maalintekijänä, mutta onneksi lopulta joukkue voitti yksilön.

Sikura oli ihan ok, parempi kuin Fortin. Se riittää. Dahlström oli yllättävänkin hyvä, lisää matseja hänelle.

Seuraavaksi Jets uudestaan.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
No kivahan se on välillä voittaakin. Mielestäni tässä pelissä onnistui kohtuu hyvin tuo Collitonin lanseeraama aktiivinen karvaus, mikä aiheutti vastustajalle kiekonmenetyksiä ja haastetta pelin avaamisessa. Toki tuo säntäily yhä näkyi välillä tuossa, että väyliä jää liiaksi vapaaksi kun pelaajien etäisyydet ovat isoja. Dahlström-Murphy parilta tasaisin suoritus ja Dahlströmiltä varmasti parhaita pelejä mitä olen häneltä ylhäällä nähnyt. Varmaa peruspeliä molemmissa päissä. Mielestäni Manning pelasi jopa ihan hyvän pelin, mutta Seabrookilla oli vaikeaa. Omalle joukkueelle 1+0 ja vastustajalle 1+1.

Sikuraa peluutettiin melko säästeliäästi eikä tuo esitys nyt jäänyt mieleen sen enempää negatiivisena kuin ihmeemmin positiivisenakaan suorituksena. Tuolle Perlinille toivoisi jo onnistumista, vaikka vähän pienellä onnella tai jotain. Nopea jamppa, mutta nyt tulee mieleen sellainen köyhän miehen Saad tai männävuosilta Viktor Stålberg. Vauhtia piisaa, mutta ideat loppuu vähän kesken. Ehkä se siitä vielä ajan kanssa. Viime kaudella kuitenkin 17 maalia.

No nyt voidaan taas hävitä muutama putkeen niin ei pääse totuus unohtumaan. Kiva kuitenkin, että Chicagon kotiyleisö sai aikaisen joululahjan tästä.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Jan Rutta waivereissa. Nyt se alkaa!
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jan Rutta waivereissa. Nyt se alkaa!

Sinne vaan. Helvetti, jos Q olisi tykännyt enemmän Kempnystä niin tätäkään ei olisi tarvinnut todistaa. Mutta ei tule ikävä, jos joku sattuu miehen nappaamaan. Dahlström esitti yhdessä pelissä varmempia otteita kuin Rutta yhdessäkään tällä kaudella näkemässäni pelissä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jan Rutta lähetetty Rockfordiin. Sopimus mahdollistaa myös paluun Eurooppaan.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Tukkaan tuli lopulta jatkoilla, mutta jälleen parempi esitys kokonaisuudessaan. Sille nyt valitettavasti vain ei voi mitään, että Laine voi tehdä maalin käytännössä mistä tahansa sekä Jetsin ylivoima vain on murhaavan tehokasta noilla nimillä ja tuolla systeemillä. Piste kuitenkin jäi Chicagoon, maalit Toewsille kahdesti sekä Gustafssonille.

On se ihan mukava nähdä joukkueen näyttävän kompetenssia ja toivon sitä jatkossakin, kunhan nyt ei pyristeltäisi sinne kymmenen pisteen päähän pudotuspeleistä. Se taso kun ei oikeasti ole siellä. Hyvä esimerkki viime vuosilta on ollut Arizona Coyotes, joka aina keväällä löytää ihmeellisen vireen liian myöhään ja menettää hyvät oddsit kolmeen ensimmäiseen varausvuoroon.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Ian Mitchell selviytyi Kanadan joukkueeseen junnukisoihin, Nicolas Beaudin ei. MacKenzie Entwistle on mukana loppusuoralle asti, ilmeisesti muutaman loukkaantumisen vuoksi.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Oli kyllä tappiosta huolimatta tasapainoinen esitys Blackhawksilta, kun otetaan huomioon millaista räpellystä tässä on jouduttu todistamaan. Jets on vaarallinen joukkue ja ratkaisijoita löytyy leveällä rintamalla. Siitä huolimatta paremmalla viimeistelyllä tämä peli olisi voinut hyvinkin kääntyä Chicagolle jopa varsinaisella peliajalla. Erityisesti ensimmäisessä erässä loivat muutaman hyvän maalipaikan, mutta ainoastaan Toews onnistui laittamaan kiekon sisään. Hieno nähdä kapteenin pelaavan kuin nuoruusvuosinaan ja Saad oli vallan mainio viime yönä. Dahlströmiltä jälleen hyvää peruspelaamista. Rockfordin väliaikaisen päävalmentaja Derek Kingin mukaan hän oli hieman yllättynyt Dahlströmin saadessa kutsun ylös, koska farmin puolella esitykset eivät olleet parhaalla tasolla. Kingin mukaan NHL:ssä pelaaminen on tietyllä tapaa yksinkertaisempaa ja helpompaa, vaikka se kuulostaakin hassulta, mutta ainakin Dahlströmille näyttää nyt Murphyn rinnalla meno sopivan.

Stromelle ehkä hieman ohipeli. Ei mikään kastastrofi, mutta ei oikein ollut pelin sisällä. Tuntuu, että Patrick Kane laidalla on osalle pelaajista pieni mörkö, kun sitä kiekkoa pitää väkisin yrittää kasikasille toimittaa. Nytkin oli kaksi ykkönen, jossa syöttölinja pelattiin Winnipegin pakin toimesta Kanelle pois ja Strome olisi voinut aivan hyvin käyttää hyvää laukaustaan, mutta kuti jäi piippuun ja epätoivoisen syötön jälkeen Winnipegille avautui vastaiskusta maalipaikka Chicagon päähän. Mutta varovaisen luottavainen olen, että ajan kanssa tuosta Stromesta Chicago saa sen kakkossentterinsä. Työkaluja on tulla hyväksi pelaajaksi tällä tasolla, mutta töitä saa Strome vielä tehdä sen eteen. Perlinille soisi jo onnistumisia niin saisi apinaa selästään ja pelaamiseen tulisi hieman rentoutta.

***
Hienoa päästä näkemään Ian Mitchellin otteita nuorten kisoissa. Niklas Nordqrenin tilanne on huolestuttava. Melko rikkonainen kausi ollut muutenkin ja nyt vielä aivotärähdys tähän väliin ja kisat todennäköisesti ohi hänen kohdallaan.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Pelaajat eivät tankkausta varmasti ajattele ja paljon pelejä on vielä jäljellä, joten lopullista sijoitusta lottoarvontaa ajatellen ei voi tietenkään tietää. Pahin mahdollinen skenaario olisi juuri tuo, jonka @Lico mainitsi, että lopussa joku ihmeellinen ja tarpeeton virtapiikki, minkä ansioista varausvuoro jonnekin kympin korville. Toisaalta sieltä kympin molemmin puolin on varmasti ihan potentiaalisia varattavia tarjolla, mutta ei tietenkään lähtökohtaisesti mitään Hughesin tai Kakkon tasoisia.

Nopeasti vilkaistuna ensi vuoden ohjelmassa on paljon idän joukkueita vastassa. Vaikea uskoa mihinkään pitkään kestävään voittoputkeen edes keväällä ja kun puoliväli jo häämöttää, on kuoppaa kaivettu niin syvälle ettei sieltä nousta lähelle reunaa kovin helpolla. Idässä tilanne on vielä kutkuttavan tiukkaa, kun viimeisenä majailevan Floridan ja viidentenä olevan Bostonin välillä on eroa kymmenen pistettä. Lännessä nyt toiseksi viimeisenä komeilevan Chicagon ja yhdeksäntenä sarjataulukossa majailevan Minnesotan välillä on jo se kymmenen pistettä eroa ja Minnesotalla on kolme peliä vähemmän pelattuna.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Jos erikoistilannepelaaminen on liigan heikointa niin tiukat pelit hävitään jo pelkästään sen takia. Tasainen vääntö oli tämäkin ja tiukille meni ennen kuin tappioksi lopulta päättyi. Tämä peli oli jopa alkupäässä parempaa kuin loppupuolella. Murphyltä rasahteli useita hazardeja tänään, kokonaisuutena joukkuepuolustus on mennyt eteenpäin. Nykyinen neloskenttä on toiminut viime peleissä yllättävänkin hyvin.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Kaikki muutokset tuntuvat nyt oikeilta ratkaisuilta ja mielestäni niitä ei pidä pelätä tehdä. Järjen rajoissa toki. Viimeiset kaksi matsia ollut ihan hyvää hokia meiltäkin ja vaikka kausi käytännössä loppuukin runkosarjaan, niin tavallaan toivoo peli-ilmeen kuitenkin säilyvän. Nuorten kisat kohta ja varsinkin Boqvistin otteita täytyy Kanadassa seurata, koska itse en herraa hirveästi ole päässyt katsastamaan.. Keitäs muita Prospekteja tuolla esiintyy? Beaudin, Wise, Nordgren?
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Keitäs muita Prospekteja tuolla esiintyy? Beaudin, Wise, Nordgren?

Todennäköisesti yksikään listaamistasi ei siellä esiinny. Beaudin tiputettiin eilen, Wise ei saanut leirille kutsua ja Nordgren kärsii aivotärähdyksestä.

Jakub Galvas, Philipp Kurashev, Ian Mitchell, Adam Boqvist, Evan Barratt. MacKenzie Entwistle on lähellä paikkaa myös. Ja Jokiharju saattaa lähteä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös