Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2018–2019

  • 1 048 235
  • 3 931

Gurkha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Veskarit pelasivat alkukauden todella heikosti ja se pikkuhiljaa söi joukkueen luottamusta, kun mistä vaan voi mennä sisään. Samoihin aikoihin kuitenkin alkoi muutenkin tapahtua. Kangasniemi loukkaantui, tuli valmennusilmoitus, Engren loukkaantui, joukkueen paras maalintekijä Lessio potkittiin pihalle, Thorel loukkaantui, Keränen loukkaantui ja Tallberg loukkaantui. Eli siis huonosti pelannut maalivahtiosasto muuttui entistä huonommaksi, valmennuksen auktoriteettiä horjuutettiin ja samalla puolet joukkueen vastuupelaajista joutui sairaslistalle tai potkittiin pois.

Totta on, että on ollut tärkeitä loukkaantumisia tuolloin kun tappioputki alkoi. Tosin tällä hetkellä HIFKn rosteri on vähintäänkin kilpailukykyinen.
 

Gurkha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tässä kohdassa pitää vain muistaa yksi fakta. Kärpillä on sitä rahaa, millä ostaa. En nyt muista ihan hetkeen vuotta, jolloin Kärpät eivät olisi nippuaan vahvistaneet ennen siirtorajan umpeutumista. Vaikka tulivat ovatkin olleet myös laajuuteen niin taisivat nuo poffeissa ihan hyvin pelata nekin "jämämiehet". Sitten jos sinne 1-2 tekijää myös tulee niin eiköhän Kärpät klaaraa tän homman rutiinilla kotiin.

Aivan kuten @Roger Moore totesikin tuskin laajuuttaa lisätään enää. Mahdollisuuksien rajoissa on joku pelikohtainen kuukauden pesti 1-2 hyökkääjälle.
 

Olbertson

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Leijonat, Kärpät
Aivan kuten @Roger Moore totesikin tuskin laajuuttaa lisätään enää. Mahdollisuuksien rajoissa on joku pelikohtainen kuukauden pesti 1-2 hyökkääjälle.

En näe tässäkään järkeä, ellei joku todella kova loukkisuma iske päälle. Rosterissa on laajuutta; kaikkien ollessa terveinä on neljä seuraavista hyökkääjistä viltissä: Jasse Ikonen, Jasper Lindsten, Tino Metsävainio, Sami Anttila, Jyri Junnila.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Totta on, että on ollut tärkeitä loukkaantumisia tuolloin kun tappioputki alkoi. Tosin tällä hetkellä HIFKn rosteri on vähintäänkin kilpailukykyinen.
Ei se siitä enää olekaan kiinni, mutta peli vaan meni niin pahasti lukkoon aiemmin mainittujen seikkojen takia ettei sitä ole saatu enää toimimaan. Jopa maalivahtipeli on parantunut alkukaudesta, mutta sekään ei enää auta. Puolustuspeli on edelleen sitä, että kaikki vedot pyritään blokkaamaan ja sen seurauksena omat ukot katoaa ja vastustajalle tulee maalipaikkoja liukuhihnalta. ,aalinteko on ihan hyvällä mallilla ollut pääosin viime aikoina.

Ei se materiaalikaan ole kyllä alkukauden tasolla, varsinkin kun yksi alkukauden parhaista eli Lessio potkittiin pihalle, pari tärkeää jätkää on yhä telakalla ja parilla pelaajalla henkilökohtainen suoritustaso laskenut todella heikoksi.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tänään saavat tamperelaisia joukkueita lukuunottamatta kaikki liigajoukkueet kolmekymmentä peliä täyteen. Ilves ja Tappara saapuvat käännöspaikalle vasta tiistaina. Aloitan myöhäisillassa syyskautta koskevien joukkuekohtaisten arvioideni viimeistelyn ja julkistamisen, kunhan olen kotiutunut Raksilasta. Tarkoitus on saada viikonlopun aikana urakka valmiiksi, mielellään jo lauantain aikana. Julkistan arviot myös Ilveksestä ja Tapparasta ja täydennnän puuttuvat tilastot niiden kohdalta sitten tiistaina, kun kolmekymmentä peliä on täynnä.

Puolivälin krouvin arviossa otetaan huomioon jokaiselta joukkueelta kolmenkymmenen ensimmäisen pelin suoritukset, luonnollisesti. Julkaisen joukkueet yksitellen eniten pisteitä keränneestä alkaen. Samalla vähän arvioin, kuinka kesäinen arvioni on kunkin joukkueen kohdalla pätenyt ja minkälaista runkosarjan loppua kullekin ennakoin. Jokaisen joukkuearvion loppuun olen ennustanut kyseisen joukkueen runkosarjan loppusijoituksen.

Kokonaispisteytyksen ja osa-aluekohtaiset pisteitykset olen jättänyt tarkoituksella pois, jotta voimme keskittyä olennaiseen pisteytyskeskustelun sijaan. Ideana on, että arvio toimisi keskustelun pohjana ja yhdessä keskustellen saisimme lisävalaistusta voimasuhteisiin. Olen aidosti kiinnostunut oppimaan lisää, enkä pelkää kritiikkiä. Kommentoikaa siis rohkeasti, jos mielenkiintoa riittää. Varsinkin omien suosikkijoukkueidenne tilannekatsaus kiinnostaa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
1. Kärpät 71p (19,85 / 91,58%)
Ennakoin kesällä Kärpät runkosarjan voittajaksi. Nyt vaikuttaa vahvasti siltä, että Kärpät porskuttaa selkeään runkosarjan voittoon. Tällä tahdilla Kärpät murskaa Liigan entisen piste-ennätyksen ja päätyy 142 pisteeseen. Maaliero on häkellyttävä 101-43. Dominointia!

Hankala on nähdä syitä siihen, miksi Kärpät romahtaisi. Ehkäpä yksi syy voisi olla hulvaton loukkaantumissuma. Jos vaikkapa Ohtamaa ja Hakanpää ovat molemmat poissa, ei Kärppien puolustus olekaan enää liian hyvä Liigaan. Vallitsevalla tuomarilinjalla loukkaantumisten todennäköisyys ei ikävä kyllä ole pienen pieni.

Maalivahdit
Kärppien maalivahdit ovat olleet ennakoidun kovia. Vehviläinen(94,24% / 1,33) on sarjan paras maalivahti ja on pelannut sen mukaisesti. Rynnäs(93,42 % / 1,48) on kakkosmaalivahdiksi häikäisevä. Ei Rynnäs yhtä tasainen suorittaja ole kuin Vehviläinen, mutta pelaa usein ihan Vehviläisen tasolla. Vehviläinen&Rynnäs ollut ennakoidusti sarjan paras kaksikko.

Puolustajat
Puolustusosasto on ollut aivan huikea. Kärppiä vastaan on todella vaikea tehdä maaleja. Heikkoja lenkkejä ei oikein ole. Kivihalme on nostanut tasoaan entisestään ja on noussut Liigan kiekollisten puolustajien eliittiin. Ohtamaa ja Hakanpää ovat liian hyviä tähän sarjaan. Heshka on loistava, kuten tiedämme. Kukkonen ja Niemelä muodostavat oivan peruspakkiparin. Kärpät saa jalkeille huikean kuusikon. Myös seiskapakki (Mäkelä) ja kasipakki (Ronkainen) ovat Liigan mittapuulla laadukkaita. Kokonaisuutenaan puolustus on ollut ennakoidusti sarjan paras.

Hyökkääjät
Hyökkäyksen epävarmuustekijät ovat aikalailla karisseet. Kristof, Heponiemi ja Kupari ovat osoittautuneet erinomaisiksi pelaajiksi tähän sarjaan. Lindsten on ollut kelvollinen, mutta parannettavaa riittää. Odotukset ainakin Lindstenin hyökkäyssuunnan pelaamisen suhteen olivat minulla suuremmat. Pyörälä jaksaa edelleen ja kuuluu aivan Liigan parhaimmistoon. Koblizek on tekemässä läpimurtoaan ja parantaa edelleen. Osalan hankinta toi lisää tähtiloistoa nuoreen hyökkääjistöön. Nelosketju on Humalojan johdolla sarjan vittumaisin. Tasapainoinen ja hyvin roolitettu hyökkäys, kuten kauden alla ennakoin.

Valmennus
Valmennus on jatkanut siitä, mihin viime kaudella jäi. Ei näy merkkiäkään toisen kauden kirouksesta Mamban tekemisessä.

Arvio jatkosta: Voittaa runkosarjan (1.)
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
2. TPS 58p (21,90% / 81,11%)
TPS on ollut hivenen vahvempi kuin kesällä ennakoin. Ei ehkä pistekeskiarvoltaan, vaan sijoitukseltaan. Joukkue on ollut koko alkukauden tukevasti kahden parhaan joukossa. Tämä osin siitä syystä, että pahimmat haastajat Kärppiä lukuunottamatta ovat tumpeloineet. TPS vaikuttaa niin vahvalta, että saa ennakoidusti kotiedun puolivälieriin. Varmasti neljän parhaan joukossa.

Maalivahdit
Tirronen(92,28% / 2,04) on ollut vahva, odotettua parempi. Mies on pelannut itselleen näyttöpaikan maajoukkueeseen, huikeaa! Haukeland(91,05% / 2,35) on loukkaantumisestaan huolimatta ennättänyt näyttämään kykynsä täysverisenä liigavahtina. Erinomainen kaksikko. Tandemina ehkäpä sarjan toiseksi paras.

Puolustajat
Puolustus on ollut Tepsillä odotetun kova, jopa kovempi. Jaakolan loukkaantuminen paikattiin nopeasti hommaamalla Brandon Gormley. Hänen lisäkseen jykevän kivijalan puolustukseen tuo nelikko Heikkinen, Ekeståhl-Johnsson, Piskula, Lukka. Varsinkin Ilkka Heikkinen on ollut täyttä timanttia.

Eronen on kärsinyt loukkaantumisista, mutta tuo kiekollista taitoa joukkueeseen, kunhan pääsee taas rytmiin kiinni. Kaikkien ollessa terveenä Forsström, Kaskinen ja Iziguzo kamppailevat seiskapakin paikasta. Izigizolla lienee ollut myös loukkaantumisia? Näen Tepsin puolustuksen aikalailla tasavertaisena Tapparan kanssa, vain Kärpillä on asettaa jäälle varmasti kovempi puolustuskalusto.

Hyökkääjät
Tepsin hyökkäys on erinomainen. Tosin loukkaantumiset ovat sekoittaneet syyskauden pelaamista. Korpikoski on ollut pois koko alkukauden, eikä pelaamisesta kevätkaudellakaan ole varmaa tietoa. Myös tärkeän voimahyökkääjän Suorannan alkukausi on jälleen ollut loukkaantumisten sävyttämä.

Palve ja Filppula säkenöivät. Kaapo ”Super” Kakko on täräyttänyt scouteille pöytään sellaiset näytöt, että varausnumero olisi kohta menossa miinuksen puolelle, jos se olisi mahdollista. Huikea nuorukainen! Isoin haaste hyökkäyksen suhteen lienee se, ettei alaketjuista tahdo oikein löytyä ratkaisuvoimaa. Toki Petrus Palmun hankinta lisää mukavasti laajuutta.

Valmennus
Kalle Kaskinen on Mikko Mannerin tapaan onnistunut välttämään toisen kauden karikot. Laiva seilaa vakaasti ainakin runkosarjassa. Pudotuspelisarjat asettavatkin sitten jo uudet haasteet.

Arvio jatkosta: Taistelee Tapparan kanssa sijasta kaksi. (2.)
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
3. Tappara 54p (20,00% / 81,40%) (pelannut vasta 29 ottelua)
Tappara on noussut jo kolmen parhaan joukkoon. Sijoitus on pari pykälää parempi kuin kesällä uskoin. Pistekesarvo on tällä hetkellä kuitenkin aikalailla siellä, mitä ennakkoon ajattelin. Toki nousukiito on ollut Tapparalla kova. Niinpä uskon, että Tappara taistelee loppuun asti sarjan kakkospaikasta TPS:n kanssa ja pistekeskiarvo nousee aivan kahden kieppeille.

Maalivahdit
Heljanko(91,67% / 2,19) joutui kovaan paikkaan, kun mentoriksi ja kirittäjäksi hommattu Bäckström(90,24% /2,16) on kärsinyt loukkaantumisista tai ainakin vajaasta pelikunnosta pitkin syksyä. Ihan kelvollisesti nuorikko on selvinnyt. Parannettavaa kuitenkin on, varsinkin suoritusvarmuuden osalta, mikäli keväällä meinaa joukkuettaan kannatella. Toki Bäckströmin kuntoutuminen poistaa taakkaa ja se voi osaltaan edistää Heljankon suoritusvarmuutta. Nuori maalivahti kehittyy sitä mukaa, kun pelejä kertyy alle. Ihan kelpo aloitus Heljankolta, parempi kuin uskoinkaan.

Puolustus
Tapparan puolustus on hyvin roolitettu ja laadukas, kuten jo kesällä todettiin. Joonas Järvinen kävi paikkomassa Mäntylän lyhyttä loukkaantumista ja jatkoi sitten odotetusti matkaansa KHL:ään. Ruotsalainen konkaripakki Fälth vaikuttaa ihan kohtuulliselta kiekolliselta puolustajalta. Ben Blood hankittiin alakerran isännäksi. Mielestäni Blood on hyvä haku. Hän tuo Tapparan puolustukseen tarvittavaa jämäkkyyttä. Blood, Vittasmäki ja Elorinne, siinäpä ihan luotettava ja jämäkkä kolmikko. Rantakari ja Kemiläinen ovat olleet tuttuja ja turvallisia kiekollisen pelin maestroja. Utuselle ja Rautaselle ei Rautakorpi ole nähnyt suurta käyttöä.

Hyökkääjät
Kritisoin kesällä Tapparan hyökkäystä huonosti roolitetuksi ja olen edelleen samoilla linjoilla. Perin tasapaksu on tuo hyökkäys. Tosin keskikaista on parempi kuin ennakoin, varsinkin Maliselle nousee minulta peukku. Zaborskysta kiisteltiin myös kovin. Hän on tehnyt mukavasti pisteitä ja alkukausi näytti jopa loistavalta. Olen nähnyt Tapparalta viime aikoina muutaman pelin, eikä Zaborsky ole niissä vakuuttanut. Alavireisesti etenee parhaillaan Zaborsky. Ei tule tykkikautta tästä kaudesta hänelle, jos ei myöskään floppia. Vakaan kahdensuunnan hyökkääjän Rauhalan nostin läpimurtopelaajaksi tälle kaudelle myös pisteiden valossa. Ei osunut tuo ennakointi. Onneksi on Kuusela. Hänen roolinsa tämän kauden Tapparassa on jättimäinen.

Valmennus
Rautakorpi on tylsäksi mieheksi perin erikoinen. Jotkut tykkäävät ja arvostavat, minä en niinkään. Perin ristiriitaista viestiä saa lukea Tapparan esityksistä. Tämän ristiriidan olen huomannut myös itse pelejä katsomalla. Huikaisevan hyvää erää voi seurata täydellinen katastrofi ja toisinpäin. Eiköhän se träppikortti kuitenkin heilu kevätauringon säteillessä entiseen tapaansa. Tapparan seurajohdolla riittää luottoa päävalmentajaansa ja alleviivasi sitä solmimalla jatkosopimuksen.

Arvio jatkosta: Taistelee TPS:n kanssa sijasta kaksi. (3.)
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
4. HPK 49p (17,19% / 83,81%)
HPK:n suorittaminen on monelle jättimäinen yllätys, minulle ei niinkään. Arvioin kesällä HPK:n säälijoukkueeksi ja kirjoitin, että HPK voi yllättää ja suoriutua vieläkin paremmin. Lähes kaikki olivat sitä mieltä, että HPK on liian ylhäällä arviossani. Uskon HPK:n jatkavan yllättämistään ja kaappaavan itselleen paikan kuuden joukossa, jopa kotiedun. Tyylikästä tekemistä HPK:lta.

Maalivahdit
Larmi(91,70% / 1,87) on kova. Hän haastaa melkein itsensä Vehviläisen. Larmin kyvyt aliarvioin kesäisessä ennakossani. Huippuveska hän on tähän sarjaan. Larmin ansiosta HPK:n menestys ei jää kiinni maalivahtipelistä. Karjalainen(87,95% / 3,10) ei ole kaksinen edes kakkosmolarin rooliin.

Puolustajat
Nuorta puolustusta vahvistettiin Laatikaisella ja Brejcakilla. Brejcak tuo Frimanin kanssa jämäkkyyttä ja Laatikainen Nikkilän kanssa kiekkovarmuutta. Selkeä ykköspakki on kuitenkin Nikkilä. Nuorisokaarti Niemeläisen ja Karjalaisen johdolla ei ole myöskään pettänyt.

Hyökkääjät
Teemu Turunen sitten teki sen joidenkin ounasteleman läpimurron Liigan tähtikaartiin. Laadukas laituriosasto on tukenut hyvin pikkaisen vajavaista sentteristöä. Luceniuksen hankita keskustaan oli loistelias veto. Nuori Innala on pääsemässä hyvään vireeseen ja lupaava Tuulola on jo nyt ihan HPK:n kärkiäijiä. Leino suorittaa sentterinä hyvin, kuten luonnollisesti kapteeni Paajanenkin. Cornet ja Nenonen ovat rapsakoita maalipyssyjä. HPK:n hyökkäys on ollut yllättävän kova, jopa minulle. Kertokaahan minulle pikkaisen Janne Lahdesta. Mistä kiikastaa tällä maalikuningas konkarilla? Vain 19 peliä ja tehot 3+0.

Valmennus
Pennanen on kova, todella kova. Vuoden harharetki on kuljettu ja taas luistaa. Arvostan Pennasen Mannerin jälkeen Liigan toiseksi parhaaksi päävalmentajaksi.

Arvio jatkosta: Selvittää itsensä kuuden parhaan joukkoon. (4.)
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
5. SaiPa 48p (22,12% / 80,83%)
SaiPa on pelannut hyvän alkukauden ja kamppailee tiukasti suorasta puolivälieräpaikasta. Aikalailla odotusten mukaista suorittamista. Mielenkiintoista on se, että SaiPa on voittanut kotonaan ja hävinnyt vieraissa, kun pyöristetysti asia ilmaistaan. Saa nähdä, alkaako tuo tilasto murtumaan jälkimmäisellä puoliskolla.

Maalivahdit
Tuohimaa(90,02% / 2,61) ei ole ainakaan tilastojen valossa ollut yhtä säkenöivä kuin viime kaudella. Vankka ykkösmaalivahti kuitenkin, joka antaa tukevan selkänojan suoran puolivälieräpaikan metsästykseen. Westerholm(90,72% / 2,85) on nuori lupaus ja pikkaisen ihmettelen, miksi hän pelaa niin vähän. Toki viime aikoina vastuuta on kertynyt aiempaa useammin. Hän nollasi alkusyksystä Kärpät tylysti ja äskettäin Tapparan. Kovia temppuja tuollaiset! Toki heikkojakin pelejä mahtuu joukkoon.

Puolustajat
Paperilla puolustus on SaiPan Akilleen kantapää. Tämä taitaa näkyä hivenen myös luotettavan maalivahdin Frans Tuohimaan torjuntaprosenteissa? Denisov oli tärkeä hankinta jykevöittämään nuorta alakertaa. Ihmeellisesti miinuksilla Denisov kuitenkin vetää. Uusin hankinta Brenden Kichton on osoittautumassa hyväksi hankinnaksi tuttuun saipamaiseen tyyliin. Maalahti on laadukas ykköspakki. Nuorisokaarti on vetänyt tasollaan.

Hyökkääjät
Hyökkäys on osoittautunut odotetun laadukkaaksi. Loukkaantumisia on ollut, mutta laajuutta on silti ollut tarpeeksi. Morley on erinomainen hankinta. Nikko on kehittynyt ja on pääsemässä vihdoin ja viimein odotetunlaiselle tasolle. Toivon hänelle terveyttä. Kunyk on oiva ykkössentteri. Nättiseltä odotan tasonnostoa kevätkaudelle. Laajuutta riittää neljään ketjuun. Kohon ja Löfmanin tasoisia taistelijoita vääntää alaketjuissa.

Valmennus
Lehterä on jatkanut siitä, mihin viime kaudella jäi. Ei ollut yhden kauden tähdenlento hän. Hyvää työtä!

Arvio jatkosta: Kamppailee tiukasti suorasta puolivälieräpaikasta, mutta joutuu tyytymään säälien kotietusijoitukseen. (7.)
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
6. Lukko 44p (16,67% / 79,85%)
Lukko on suorittanut pitkälti sillä tasolla kuin ennakkoon ajattelin, ehkä hiukan paremmin. Kova kamppailu säälipaikasta on käynnissä. Vieraspainotteinen alku otteluohjelmassa näkyi alkukaudesta tuloksenteossa, mutta pikkuhiljaa tilanne on tasoittumassa. Parhaillaan Lukko on erinomaisessa iskussa.

Lukko on ollut hankinnoissaan aiempaa maltillisempi ja näin on turvattu näyttömahdollisuuksia nuorille pelaajille. Mielestäni perin järkevä linjaus, jonka hedelmiä nautitaan pitkässä juoksussa, mikäli linja pitää. Kun muutama nuori nousee uudelle tasolle ja samanaikaisesti satsataan huippuluokan täsmävahvistuksiin, on menestyskeitos valmis. Tämä kausi on Lukolle ”välikausi” ennen todellista iskua. Maltti on valttia.

Maalivahdit
Kauteen lähdettiin varmastikin ajatuksella, että Setänen(88,62 % / 2,96) on ykkönen ja Lehtinen(89,72% / 2,57) on kakkonen. Tai siis ainakin minä lähdin. Olin Lehtisen suhteen ihan pihalla. Lehtinen on hivuttautumassa ykkösveskariksi, vaikka tällä hetkellä pelimäärät ovat maalivahdeilla aika samat. No, nuorten maailmanmestaruuskisat sotkevat vähäksi aikaa suunnitelmia Lehtisen suunnatessa muutamaksi viikoksi edustusreissulle valtameren taakse. Lehtisen käyrä osoittaa ylös, Setäsen alas.

Puolustajat
Lukon puolustuksen ylivoimainen ykkösnimi on ollut odotetusti Jakub Krejcik. Tämä luottomies pelaa 24 minuuttia ottelua kohden. Vasta 17-vuotias Ville Heinola nostettiin syksyn edetessä pelaavaan kokoonpanoon. Krejcikin pakkiparina suorittaminen on ollut huikeaa. Olen erittäin iloinen niin pelaajan itsensä kuin Lukonkin puolesta moisesta menestystarinasta. Heinola valmistautuu nuorten MM-kisoihin. Siinä siis jo toinen mahdollinen MM-kisoihin lähtevä pelaaja Lukosta.

Niskalan taso laskee laskemistaan, eikä puolustusosasto vakuuta oikein muutenkaan. Ahonen on vakaa liigapuolustaja, mutta alisuorittaa jostain syystä. Sevänen ja Reunanen pelaavat tasoonsa nähden kovin isoa ruutua. Riikola on kärsinyt loukkaantumisista. Mikäs hänen tilanteensa on?

Hyökkääjät
Ilomäki on loistava sentteri. Muut tehoilussa onnistuneet kärkimiehen ovat Danforth, DeFazzio ja Keränen. Koiviston pistepussi voisi ollla painavampi. Miinuksia hän on sen sijaan kerännyt paljon. Nuoret Koivistoinen, Nyman ja Vigren soittelevat vielä taustaviulua, mutta mukavasti soittelevat. Nyman on muuten kolmas mahdollinen lukkolainen nuorten MM-kisoissa. Kolme lukkolaista pikkuleijonien tärkeimpään turnaukseen! No, kokonaisuutenaan Lukon hyökkäys ei ole vakuuttanut minua. Perin kapea kärki.

Valmennus
Virta hakee edelleen ensimmäistä onnistumistaan päävalmentajana Kuopion ulkopuolella. En usko, että vielä tälläkään kaudella natsaa.

Arvio jatkosta: Taistelee säälipaikasta (10.)
 

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
MIelenkiintoista seurata miten kevään aikana voimasuhteet tulevat vielä muuttumaan. Näkisin että kolmikko Kärpät, TPS ja Tappara tulevat olemaan kärkikolmikko. TPS ja Tappara taistelee kakkossijasta, mutta Kärpät lienee runkosarjan voiton jo käytännössä ratkaissut. Sijat 4-10 ovat vielä täysin auki. Itse uskon että HIFK, HPK ja Saipa ovat muut kuuden joukkoon kipuavat joukkueet.

Ottamatta isommin kantaa McTorson arviointeihin, niin omasta mielestäni edelleen Kärppien puolustus ei ole aivan niin kova kuin annat ymmärtää, toki liigan eliittiä. Näen isona osana Kärppien puolustuksen onnistumista loistavat kahden suunnan hyökkääjät ja hyvä maalivahtipeli.

Tappara on yllättänyt itseni todella isosti tällä kaudella, sillä pelitapa on todella pistetty isosti remonttiin. Alkukaudesta oli tiettyjä käynnistymisvaikeuksia, mutta viimeiset 20 peliä Tappara on mennyt tasatahtia kärki kolmikon kanssa. Isoimmat ongelmat nopean pelitavan kanssa on ollut akselilla Jasu, Rauhala ja Luoto. Tällä hetkellä jopa yllättäen Tapparalla on kärki kolmikosta eniten ulosmitattavaa potentiaalia yksilöissään ja pelitavassaan.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Dallas Stars, Leksands IF
@Aihio allekirjoitan muuten sun top 6:n mutta SaiPan laskisin tuosta kaavailusta ulos niin kauan kun eivät opi voittamaan vierasjäällä. Eilinen 2-7 löylytys Pelicansia vastaan ei varsinaisesti kallistanut mun vaakakuppia heidän suuntaan. Sijoista 5-7 tullee taistelemaan Pelicans, Lukko ja HIFK. SaiPa putoaa sijoille 7-8 ja viimeiset sääläripaikat menee kaksikolle JYP & KooKoo. Siinä oma veikkaus.
 

13lapa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos veikkaukseen luottaa, niin mestaruusvedossa voimasuhteet (kertoimet) näyttää seuraavalta. [muutos tämän hetken runkosarjasijoituksesta]

1. Kärpät (2,15) [-]
2. Tappara (5,8) [+1]
3. TPS (5,9) [-1]
4. HPK (10) [-]
5. HIFK (12) [+4]
6. JYP (25) [+7]
7. SaiPa (32) [-2]
8. Pelicans (32) [-1]
9. Ilves (45) [+1]
10. Lukko (50) [-4]
11. KooKoo (70) [-]
12. Sport (90) [-4]
13. Kalpa (120) [-1]
14. Jukurit (250) [-]
15. Ässät (400) [-]

Tietenkään mestaruuskertoimia ei voi suoraan verrata voimasuhteisiin. IFK:ta eniten seuranneena vähintään naurattaa ajatus siitä, että IFK:n kerroin mestaruudelle on koko Liigan 5. pienin, sillä peli ei ole ollenkaan siltä viimeiseen pariin kuukauteen näyttänyt. Toki nyt IFK:lla on ollut merkkejä paremmasta ja toiveissa tietysti olisi, että kevätkausi sujuisi paremmin.

Osaako joku paremmin koko Liigaa seurannut kertoa mielipiteensä noista veikkauksen tarjoamista "sijoituksista"?
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Dallas Stars, Leksands IF
Jos veikkaukseen luottaa, niin mestaruusvedossa voimasuhteet (kertoimet) näyttää seuraavalta. [muutos tämän hetken runkosarjasijoituksesta]

1. Kärpät (2,15) [-]
2. Tappara (5,8) [+1]
3. TPS (5,9) [-1]
4. HPK (10) [-]
5. HIFK (12) [+4]
6. JYP (25) [+7]
7. SaiPa (32) [-2]
8. Pelicans (32) [-1]
9. Ilves (45) [+1]
10. Lukko (50) [-4]
11. KooKoo (70) [-]
12. Sport (90) [-4]
13. Kalpa (120) [-1]
14. Jukurit (250) [-]
15. Ässät (400) [-]

Tietenkään mestaruuskertoimia ei voi suoraan verrata voimasuhteisiin. IFK:ta eniten seuranneena vähintään naurattaa ajatus siitä, että IFK:n kerroin mestaruudelle on koko Liigan 5. pienin, sillä peli ei ole ollenkaan siltä viimeiseen pariin kuukauteen näyttänyt. Toki nyt IFK:lla on ollut merkkejä paremmasta ja toiveissa tietysti olisi, että kevätkausi sujuisi paremmin.

Osaako joku paremmin koko Liigaa seurannut kertoa mielipiteensä noista veikkauksen tarjoamista "sijoituksista"?
Olen monesta kohtaa eri mieltä mutta eniten silmiin pisti että JYPin veikkaavat sijoittuvan kuudenneksi vaikka heillä on tällä hetkellä kasassa vaatimattomat 36 pistettä. Kova on Veikkauksella luotto traktorin loppukiriin. Mä sanon että too little too late. Melkosen monsterikevään saisivat pelata noustakseen vielä seitsemän sijaa. Mahdotonta se ei ole, mutta itse en enää siihen usko. Todennäköisempää on ihan faktuualisesti se, että skeptikoiden paljolti kritisoima Pekka Virta luotsaa Lukon kuudenneksi.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olen monesta kohtaa eri mieltä mutta eniten silmiin pisti että JYPin veikkaavat sijoittuvan kuudenneksi vaikka heillä on tällä hetkellä kasassa vaatimattomat 36 pistettä. Kova on Veikkauksella luotto traktorin loppukiriin. Mä sanon että too little too late. Melkosen monsterikevään saisivat pelata noustakseen vielä seitsemän sijaa. Mahdotonta se ei ole, mutta itse en enää siihen usko. Todennäköisempää on ihan faktuualisesti se, että skeptikoiden paljolti kritisoima Pekka Virta luotsaa Lukon kuudenneksi.

Toki onhan siellä elonmerkkejä ollut edellisen maajoukkuetauon jälkeen ja tälläkin viikolla tuli pisteitä HPK ja Kärppiä vastaan, mutta tietenkin iso määrä joukkueita on edessä ja suoralla pudotuspelipaikalla jollain muulla on aika iso etu mestaruuskamppailussa jos yhden kieroksen vähemmän joutuu pelaan (olettaen ettei JYP 6 joukkoon vielä nousua tee). Lukkon kerroin saattaisi olla näistä se jota pienellä panoksella kannattaisi varmaan harkita lyödä vetoa jos johonkin rahansa meinaa pistää, ei ihan mahdoton joukkue suoraan pudotuspelipaikkaan jos nykyisiä sarjasijoituksiakin katsoo ja pudotuspeleissä voi käydä miten tahansa. HPK ja HIFK kertoimet taas on yllättävän matalat siihen nähden että tiukassa keskikastissa voi miten tahansa vielä käydä. Kalpan 120 kerroin voi myös olla pelattava jos olettaa että saisivat vielä itsensä nostettua sääleihin (voi käydä kuitenkin miten tahansa lopulta pudotuspeleissä).
 
Olen monesta kohtaa eri mieltä mutta eniten silmiin pisti että JYPin veikkaavat sijoittuvan kuudenneksi vaikka heillä on tällä hetkellä kasassa vaatimattomat 36 pistettä. Kova on Veikkauksella luotto traktorin loppukiriin. Mä sanon että too little too late. Melkosen monsterikevään saisivat pelata noustakseen vielä seitsemän sijaa. Mahdotonta se ei ole, mutta itse en enää siihen usko. Todennäköisempää on ihan faktuualisesti se, että skeptikoiden paljolti kritisoima Pekka Virta luotsaa Lukon kuudenneksi.
Nuo ovat siis mestaruuskertoimet, eivät runkosarjasijoituskertoimet.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Dallas Stars, Leksands IF
mutta tietenkin iso määrä joukkueita on edessä
Nimenomaan. Jos edes yksikin kolmikosta HIFK, Lukko, Pelsu löytää totaalisen lentokelin niin JYPin mahkut kuuden sakkiin pienenee entisestään. Nykyinen top 4 uskon yltävän suoraan poff-paikkaan. Joko SaiPa tai Lukko sieltä tulee lähes pomminvarmasti putoamaan joko HIFK:n tai Pelicansin tieltä. Veikkaan yhä SaiPaa. Nyt kun heidän "kotitaikansakin" murtui meikäläisten käsittelyssä niin Lepralaisten käyrä on alas. Kumpi saalistaa pisteitä loppukaudesta nälkäisemmin, HIFK vai Pelsu voi itsensä kuuden sakista vielä löytää. Samaten Lukko jos pystyy pitämään tämänhetkisen peli-ilmeensä yllä.

Nuo ovat siis mestaruuskertoimet, eivät runkosarjasijoituskertoimet.
Aivan. No silti on ihan vitun absurdia että jengi, jonka playoff-paikka ylipäätään on käytännössä tässä kohtaa fifty-fifty on "kutossuosikki" Veikkauksen mielestä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
7. Sport 44p (18,80% / 75,97%)
Sport on pelannut ennakoitua paremman syyskauden. Taisin veikata Sportia sarjan toiseksi viimeiseksi, joten minun on syytä todeta olleeni väärässä Sportin iskukyvyn ja varsinkin valmennuksen suhteen. Yhtäkaikki, skeptisyyteni Sportin suhteen jatkuu. Uskon vaikeaan kevätkauteen. Sport ajautuu taisteluun sääleihin pääsystä ja voi hyvinkin valua lähemmäs kesällä ennakoitua sijoitusta.

Maalivahdit
Järvinen(90,82% / 2,81) on edelleen hyvä maalivahti Liigaan. Aittokallion(89,19 % / 3,53) juna on puolestaan jäänyt asemalle jo aikanaan Tampereella. Ihmeen tasaisesti valmennus kaksikkoa peluuttaa. Ehkäpä kevätkausi siirtää painopisteen vielä enemmän Järvisen suuntaan.

Puolustajat
Sportin puolustus on tasavahva. Selkeä kiekollinen johtaja uupuu. Oskari Mannisesta sellaista odottelin. No, jatketaan odotusta. Jyri Niemi on onnistuneesti kaapannut ison roolin. Tony Sund on jatkanut kehittymistään. Seurataan mielenkiinnolla myös, miten kesken syyskauden hankittu Colby Robak suoriutuu jatkossa.

Hyökkääjät
Kalapudas, Ainali ja Vauhkonen ovat olleet perin odotettuja tuloksentekijöitä. Sen sijaan Talaja ja Kallela ovat olleet minulle positiivista yllätyksiä. Kiviranta on kärsinyt loukkaantumisista, mutta on jatkossa ehkäpä Sportin tärkein hyökkääjä. Sutter,Rapuzzi ja Tikka ovat tuoneet mukavasti leveyttä.

Valmennus
Olisihan se pitänyt arvata, että Mikko Mannerin ystävä on hyvä päävalmentaja. No, en arvannut ja pikkaisen epäilen vieläkin, koska lienen jääräpää. Hyvä alku on Pajuluomalla ollut. Mies ennätti ansaitsemaan jo jatkosopimuksenkin, joten Vaasassa ollaan tyytyväisiä.


Arvio jatkosta: Taistelee säälipaikasta (13.)
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Dallas Stars, Leksands IF
@McTorso niin hyvää duunia kun teetkin arviointies kanssa niin Pelicans nousi eilen Sportin edelle. Sport on nyt 8. Vai menetkö pistekeskiarvojen mukaan?
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Kertokaahan minulle pikkaisen Janne Lahdesta. Mistä kiikastaa tällä maalikuningas konkarilla? Vain 19 peliä ja tehot 3+0.

No pelipaikka on ollut lähinnä neloskentässä ja lisäksi on ollut sairastelua/loukkaantumista. Keskimääräinen peliaikakin on 11 minuutin hujakoilla, eikä kuulu ylivoimakoostumuksiin ollenkaan. Ei tässä varmaan kellään ainakaan meidän leirissä ollut mitään odotuksia Lahden suoritusta kohtaan tällä kaudella, joten ei sen puoleen ole mielestäni erityisesti pettänytkään. Koko joukkueen ollessa terveenä, ei Lahti kuulu parhaaseen mahdolliseen kokoonpanoon ollenkaan.

Kevään pelaajahan tämä tietysti tunnetusti on, joten jotain annettavaa voi vielä olla sitten mahdollisissa pudotuspeleissä, mutta en nyt ihmeitä enää odota tältä #2006nevöfoget sankariltamme.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pelicans 43p (21,85% / 79,80%)
Pelicans on osoittautumassa paremmaksi joukkueeksi kuin ennakoin. Kuvittelin Pelicansin joutuvan venymään oikein kunnolla, mikäli sääleihin hamuavat. Isoin kysymysmerkki minulle oli päävalmentaja Nieminen. Väärässä olin. Pelicans kamppailee jopa pääsystä kuuden joukkoon. Tämän kauden jälkeen tulevaisuus näyttää entistä paremmalta. Keltanokka päävalmentaja on vuoden viisaampi ja nousenee jo ihan eliittisarjaan. Laaja nuorisokaarti antaa tukevan selkänojan joukkueenrakennukseen.

Maalivahdit
Nuori Skarek(92,07% / 2,02)on ollut huippuhankinta. Skarek ja Olkinuora(90,79% / 2,58) muodostavat yhden Liigan parhaista maalivahtikaksikoista. Vastuu on jakautunut tasaisesti. Skarek vetää paremmin tilastoin ja on vahvemmin kiinni ykkösmaalivahdin paikasta kevään isoihin peleihin.

Puolustajat
Trio Kousa, Kaski, Jürgens on todella kova tähän sarjaan. Kousa totutusti, Jürgens puolestaan on nyt vahvistamassa paikkaansa eturivin liigapuolustajana ja Kaski on nostanut tasoaan entisestään. Tuon kolmikon jälkeen taso laskee. Onko ruotsalaisvahvistus ja Henrik Nilsson ollut jopa lievä pettymys?

Hyökkääjät
Ennen kauden alkua kovasti keskustelua herättänyt hankinta Hynek Zohorna on lyönyt epäilijöilleen luun kurkkuun. Loistava pelimies on kyseessä. Pelicansin hyökkäyksessä on mukavasti laajuutta. Saarinen ja Mankinen ovat laadukkaita laitureita. Mustonen on nostanut tasoaan ja sentteröi jo ihan kärkiketjutasolla. Björninen ja Siikonen ovat monipuolisia taistelijoita minun makuuni. Severi Lahtisen todellinen läpimurto antaa vielä odottaa.

Valmennus
Ville Nieminen on kuin onkin valmis liigavalmentaja. Lieköhän muutaman vuoden päästä jo ison meren tuolla puolen? Arvostukseni Niemistä kohtaan valmentajana on nousut tänä syksynä kohisten. Saapas nähdä, mitä sieltä on vielä luvassa.

Arvio jatkosta: Hurja kamppailu suorasta puolivälieräpaikasta päätyy säälien kotietusijoitukseen. (8.)
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös