Isi, mitä oli grunge?

  • 89 793
  • 543

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Viimeksi muokattu:

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Hyvin ns. putoilee tämä uusi AIC. Jostain syystä Duvallin aikakaudella olen aina vähän jännittänyt näitä uusia AIC-levyjä, mutta aivan turhaan. Yhtye on pystynyt luomaan hyvällä tavalla nahkansa uudestaan eikä olemaan mikään Staley - vuosien monotooninen tulkitsija.

Nyt flirttaillaan vähän pop-henkisestikin, mutta sitä kompensoi myös raskaampi poljento ja nämä fuusioituvat ihan mukavasti levylle kokonaisuudeksi eivätkä vain irtonaisiksi yksilöiksi. Vähän tulee jopa Dirtin soundimaailma tästä välillä mieleen, mutta ihan niin rosoisia ei nyt kuitenkaan olla. Kaiken kaikkiaan erittäin hyvin tuotetty teos ja stemmat kulkee kivasti niin kuin tämän yhtyeen kohdalla täytyykin. Niin kuin muutkin AIC-tuotokset, tämäkin ottaa tovin auetakseen. Plussan puolella ollaan jo nyt kuitenkin. Saataisiinko Cantrell venekuntineen taas pian Suomeenkin?
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Omissa kirjoissani Rainier Fog on pienta takapakkia erinomaisen TDPDH:n jalkeen, mutta absoluuttisella mittarilla toki edelleen taysin toimivaa ja hyvaksi havaittua Alice in Chainsia. Itsellani kesti jonkin aikaa sulatella Black Gives Way to Bluea, mutta ensimmainen nahty livekeikka DuVall keulilla laittoi asiat niille kuuluvaan perspektiiviin ja nyky-AIC on ihan yhta kelpoa kuin alkuperainenkin, vaikka musiikin muoto sinansa on jonkin verran muuttunut.

Pitaa naita taas johonkin lahtea katsomaan, eihan siina muu auta. Jerry Cantrell on kuitenkin kuningas.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tsekkasin tuon uutukaisen, ei herättänyt edelleenkään suuria tunteita. Samaa tasoa siis kuin edelliset. Silleen tein kyllä erikoisen huomion, kun yhdessä kohtaa huomasin ajattelevani, miltä ko. biisi kuulostaisi Laynen laulamana. Mielikuvabiisi oli n. 10 kertaa todellista parempi. Kai se sitten vaan on niin, liian paljon lähti Laynen mukana. Ei tuossa levyssä mitään isoa vikaa ole. Siitä puuttuu vain särmä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Chris Cornell sai sunnuntaina oman muistopatsaan Seattleen. Paikalla oli hänen perheensä sekä myös Soundgardenin rytmiryhmä. Rolling Stone kysyi heiltä, voisivatko he jatkaa yhdessä ilman Chris Cornellia. Ei ajatusta bändin leirissä ainakaan tyrmätty.

"We would certainly love to try to continue to do something, figure out something to do together. "

Se, että jatkavatko Soundgardenin nimellä vai jollain muulla jää nähtäväksi.

Watch Chris Cornell Statue Unveiling in Seattle – Rolling Stone
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Grungen aikajana:

1986 SubPop -levy-yhtiö perustetaan Seattlessa.
1987 Seattlelainen bändi Green River hajoaa. Sen laulaja Mark Arm perustaa uuden bändin Mudhoney, kitaristi Stone Gossard ja basisti Jeff Ament perustavat bändin Mother Love Bone, jonka laulajaksi tulee Andrew Wood.
1988 SubPop julkaisee Nirvanan ensimmäisen singlen "Love Buzz". Soundgarden julkaisee ensimmäisen albuminsa Ultramega OK ja saa Grammy-ehdokkuuden.
1989 Nirvana julkaisee ensimmäisen pitkäsoittonsa Bleach. Soundgarden julkaisee toisen levynsä Louder Than Love.
1990 Alice In Chains julkaisee debyyttialbuminsa Facelift. Mother Love Bonen laulaja Andrew Wood kuolee heroiinin yliannostukseen pian yhtyeen debyyttialbumin julkaisun jälkeen.
1991 Soundgardenin laulaja Chris Cornell perustaa Andrew Woodin muistoksi kokoonpanon Temple Of The Dog. Cornell duetoi kappaleella Hunger Strike tulevan Pearl Jamin laulajan Eddie Vedderin kanssa. Syksyllä Pearl Jam julkaisee debyyttialbuminsa Ten, Soundgarden julkaisee kolmannen pitkäsoittonsa Badmotorfinger ja Nirvana julkaisee toisen levynsä Nevermind. Nirvanan ”Smells Like Teen Spirit” alkaa soida runsaasti radiossa ja musiikkivideota näytetään usein MTV:llä.
1992 Tammikuussa Nevermind nousee USA:n albumilistan ykköseksi ja musiikkimaailman katseet kohdistuvat Seattleen. Alice In Chains julkaisee syksyllä toisen pitkäsoittonsa Dirt ja liittyy Seattlen suuriin nimiin. Ensi-iltansa saa Seattlen musiikkiskeneä sivuava elokuva Singles.
1993 Nirvana julkaisee syyskuussa menestysalbumilleen seuraajan In Utero. Pearl Jam julkaisee lokakuussa toisen albuminsa Vs., joka myy Yhdysvalloissa ensimmäisen viikon aikana lähes miljoona kappaletta. Loppuvuodesta Nirvana esiintyy MTV:n Unplugged -konserttisarjassa.
1994 Soundgarden julkaisee maaliskuussa neljännen albuminsa Superunknown, jonka singlestä "Black Hole Sun" tulee iso hitti ja musiikkivideo pyörii usein MTV:llä. Huhtikuussa Kurt Cobain tekee itsemurhan ja Nirvana hajoaa. Alice In Chainsin tilalle otettu Candlebox esiintyy ainoana Seattlen skenen edustajana Woodstock ’94 -festivaaleilla. Musiikkimaailmassa puhaltavat uudet tuulet, kun ”punkpop” (Green Day, Offspring) ja brittipop (Oasis, Blur) nousevat pinnalle. Loppuvuodesta ilmestyy Nirvanan UnPlugged-levy ja Pearl Jam julkaisee kolmannen albuminsaVitalogy.
1995 Alice In Chains julkaisee bändin nimeä kantavan kolmannen levyn. Nirvanan rumpali Dave Grohl julkaiseeFoo Fighters -nimellä albumin, jolla on laulanut ja soittanut kaikki instrumentit itse. Grohl pyytää bändiinsä mm. Pat Smearin, joka on soittanut Nirvanan viimeisellä kiertueella.
1996 Soundgarden julkaisee viidennen levynsä Down On The Upside, joka ei tyydytä kaikkia bändin jäseniä. Alice In Chains jää tauolle laulaja Layne Staleyn pahenevan huumeongelman vuoksi.
1997 Foo Fighters julkaisee koko bändin voimin tehdyn toisen albuminsa The Colour and the Shape. Soundgarden hajoaa ja julkaisee kokoelmalevyn A-Sides. Seuraavana vuonna yhtyeen rumpali Matt Cameron liittyy Pearl Jamiin.
2000 Pearl Jamin keikalla Roskilden festivaalilla kuolee yhdeksän ihmistä.
2002 Layne Staley kuolee heroiinin yliannostukseen. Nirvanalta tulee kokoelma, joka sisältää aiemmin julkaisemattoman kappaleen "You Know You’re Right".
2005 Alice In Chains alkaa taas keikkailla, William DuVall liittyy uudeksi laulajaksi.
2010 Soundgarden tekee paluun lavoille.
2011 Pearl Jamin 20-vuotista uraa käsittelevä elokuvaTwenty julkaistaan.
2012 Soundgarden julkaisee kuudentoista vuoden tauon jälkeen uuden albumin King Animal.
2013 Pearl Jam julkaisee kymmenennen studioalbuminsaLightning Bolt.
2017 Chris Cornell tekee itsemurhan.

Ja kirjoitus grungesta:
Altilla on asiaa: G niin kuin grunge
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Tulipa tuossa mieleen kun Queenin ketjussa puhutaan Mercuryn muistokonsertista niin Chris Cornell saa oman muistokonserttinsa tammikuun 16. päivä. Muistokonsertissa ovat mukana Soundgardenin, Audioslaven ja Temple of the Dogin jäsenet, jonka lisäksi Foo Fighters ja Metallica on myös ilmoitettu esiintyjiksi tuonne vierailevien yllätysartistien lisäksi.

Pakko sanoa, että komea on kattaus ja mieltä lämmittää suuresti, että Cornell saa myös oman muistokonserttinsa. Muistan vielä elävästi sen hetken kun luin Iltalehden sivuilta Chris Cornellin menehtyneen. Olin juuri lähdössä kotoa pois kohti töitä, mutta oli ihan pakko käydä vielä vaatekaapin kautta ja vaihtaa vielä Soundgardenin t-paita päälle. Silmäkulmatkin kostuivat siinä kun junamatkalla kuuntelin Cornellin tuotantoa ja etenkin tuo Temple of the Dog kolahti tuolloin kovaa ja kappale Say Hello 2 Heaven. Edelleenkin on vaikea käsittää, että miten uniikin äänen maailma menetti Cornellin myötä.

Näin logistisista syistä muistokonserttiin osallistuminen on jokseenkin haastavaa, mutta olisipa kulttuuriteko, jos tuo muistokonsertti striimattaisiin niin laittaisin ihan heti "kisastudion" pystyyn.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Edelleenkin on vaikea käsittää, että miten uniikin äänen maailma menetti Cornellin myötä.
Vaikka Cornell tai hänen yhtyeensä eivät varsinaisiin suosikkeihin kuulukaan, niin pakko on kyllä tähän yhtyä. Cornellin raspikurkku oli äärimmäisen omalaatuinen ja hyvän kuuloinen, ja tuollaista ääntä on sinänsä kyllä miellyttävää kuunnella. Mielenkiintoinen tyyppi oli Cornell kyllä muutenkin.

Näin logistisista syistä muistokonserttiin osallistuminen on jokseenkin haastavaa, mutta olisipa kulttuuriteko, jos tuo muistokonsertti striimattaisiin niin laittaisin ihan heti "kisastudion" pystyyn.
Eiköhän tuo tulla striimaamaan. Nykyään taidetaan jo artistien hautajaisistakin lähettää livestreameja joten eiköhän tämäkin jostain tuutista tule.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Alice In Chains saapuu kesäkuussa Suomeen:
Olen kovin yllättynyt keikkapaikkojen koosta... Jäähalli ja urheilukenttä, jotenkin olen pitänyt AIC:tä sellaisena Kulttuuritalo luokan suosikkina.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kim Thayil kertoi Billboardille, että Soundgardenilla oli uusia biisejä demovaiheessa Chris Cornellin kuollessa. Tällä hetkellä keskustelevat siitä, mitä noille demobiiseille pitäisi tehdä. Ensisijaisesti fokus on kuitenkin reissue-julkaisuissa ja ensimmäisenä taitaa olla vuorossa vuoden 1987 Screaming Life-EP jonka miksaavat yhdessä Jack Endinon kanssa. Thayil kertoi myös tekevänsä jatkossakin musiikkia Matt Cameronin ja Ben Shepherdin kanssa, mutta ei Soundgardenin nimellä.

Tammikuun 16. päivä Los Angelesin Forumissa järjestetään Chris Cornellin muistokonsertti. Mukana on Audioslaven, Temple Of The Dogin ja Soundgardenin jäseniä sekä lisäksi myös Metallica, Ryan Adams ja Foo Fighters. Chris Cornellin uran kattava boksi julkaistaan tänään.

http://loudwire.com/soundgarden-discussing-material-written-before-chris-cornell-death/
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Taisi kuitenkin Kaisaniemikin täyttyä 10 minuutissa.

Ainakin nyt on "vihreänä" sekä Tiketissä että lippu.fi:ssä...

Mutta hienoahan se olisi jos kunnon musiikki tänä aikana möisi hyvin....
 

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ouluun liput hankittu... Hesa periaatteessa olis ollut lähempänä mutta lauantai-päivä sopii aikatauluihin paremmin...
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eipä oo tullu käytyä jäähallissa koskaan keikalla. Mistä suosittelette, että paikat kannattaa ottaa? Eturivin hilluminen ei kiinnosta, kunhan jotain näkee ja kuulee selkeästi. Onko akustiikassa eroja? Tuo takaseinän paikka houkuttelee.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Chris Cornellin muistokonsertti pidettiin eilen Los Angelesin Forumissa. Lavalla nähtiin muiden muassa Audioslave, Metallica, Fiona Apple, Miley Cyrus, Foo Fighters, Peter Frampton ja tietenkin Soundgarden vierailevien solistien kanssa. Tässä joitakin konsertin kohokohtia

Metallica at Chris Cornell Tribute Concert (a full set) - The Forum, Los Angeles, 01.16.19
Soundgarden w/ Taylor Momsen - Rusty Cage - Chris Cornell Tribute Show on 1/16/19
Soundgarden (with Taylor Momsen) - Drawing Flies @ The Forum 01.16.2019 (Chris Cornell Tribute)
Miley Cyrus with Temple of the Dog: Say Hello 2 Heaven
Audioslave w/ Perry Farrell & Geezer Butler - Cochise - Chris Cornell Tribute Show 1/16/19
 
Viimeksi muokattu:

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ei jumalauta. Jos itse olisin päässyt tuohon konserttiin, olisin kyllä keskittynyt johonkin muuhun kuin paskan kännykkävideon kuvaamiseen.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Onko Alice In Chainsin keikoille menijöitä? Pahus, kun ei täsmännyt nämä yhden isoimman suosikkiorkan peijjaiset omaan kalenteriin. Olen korvannut sen AIC-maratonilla kotikaiuttimista höystettynä Cantrellin sooloilla. Huhut kertovat, että ihan makoisaa tenhoa ovat tampanneet tällä kiertueella jälleen…
 

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onko Alice In Chainsin keikoille menijöitä? Pahus, kun ei täsmännyt nämä yhden isoimman suosikkiorkan peijjaiset omaan kalenteriin. Olen korvannut sen AIC-maratonilla kotikaiuttimista höystettynä Cantrellin sooloilla. Huhut kertovat, että ihan makoisaa tenhoa ovat tampanneet tällä kiertueella jälleen…

Juu auton keula on kohti Oulua... Odotukset on kyl korkeella illan keikalle...
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Toivottavasti Oulussa ja Helsingissä tarjoillaan pitkää settiä! Alkukuusta Prahassa ladottiin 21 biisiä ja kun Red Giant ja Angry Chair korvattiin tuolla keikalla Sludge Factorylla sekä Junkheadilla, niin olihan siinä ilo kerrakseen.

Hyviä keikkakokemuksia paikalle menijöille!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös