Autosi ennen ja nyt

  • 44 507
  • 218
Autohistoriani:
Mazda 616 Capella -74 (tällä hurmattiin nykyinen vaimoni)
Opel kadett 1.1 B-malli
Opel Record
Opel Kadett 1.2 C
Volvo 244
Toyota Corolla 1.3
Toyota Corolla 1.3 (ensimmäinen uutena ostettu)
Mazda 626
Toyota Carina
Peugeot 306
Nissan Primera
Nissan Primera
Nissan Almera
Nissan Primera
VW Bora
Toyota Verso
Toyota Corolla farkku
Toyota Verso
Volvo S60
Toyota Avensis
Volvo V70
BMW 520
BMW 320
Volvo V60
Volvo XC60
Volvo V60 (nykyinen auto)

Lisäksi kakkosautoina
Toyota Starlet
Nissan Sunny
Nissan Micra
Nissan Micra
Kia Rio
Renault Clio (nykyinen auto)

Muutama käytettynä ostettu oli melkoisia pommeja. Mukavina muistoina jäänyt mieleen B-mallin Kadett, jossa lämmittimessä oli kaksi asentoa hiljainen ja kova ääni, kummallakaan ei juuri lämpöä pakkasilla kabiiniin tullut. Sitten oli nuo Mazda 626 ja Toyota Carina, joissa oli ajankohtaan nähden hienot varusteet. Muut ovatkin olleet enimmäkseen ajamista varten ja kummempia muistijälkiä jättämättömia.

Muutaman ensimmäisen ja muutaman viimeisen järjestyksen muistan lopuissa voi olla järjestyksessä heittoja.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Olkun ykkös-yv: Stenkku-Tare-Repo-Janrikki-Morand
Mukavina muistoina jäänyt mieleen B-mallin Kadett, jossa lämmittimessä oli kaksi asentoa hiljainen ja kova ääni, kummallakaan ei juuri lämpöä pakkasilla kabiiniin tullut.
Tästä tuli mieleen, että oman ensiautoni eli Saab 90:n koeajojutussa (Tekniikan Maailma 1/1985) todetaan että "Lämmityslaitteen puhallin on käytössä epämiellyttävä. Siinä on vain kaksi nopeutta, jotka voisi määritellä termeillä kova ja liian kova." On myönnettävä että piti paikkansa. Muuten voisi sanoa TM oli jopa aika laupea; 15 vuotta vanha auto kun esitellään uutena niin loppusanat ovat: "Nykyisin (1985, toim huom) kalliimmatkin autot alkavat maistua liiaksi muoville, mutta samaa ei voi sanoa Saabista. Siinä on tuntua vanhan hyvän ajan autoista. On varmasti monia, joita rauhoittaa enemmän tukeva, metallinen olemus kuin viimeisimmät pyöristykset ja virtaviivaiset muodot."

B-kadetista muuten TM 4/68 toteaa: "Kaikesta parantelusta huolimatta on Kadetin sisustus meidän mielestämme edelleen mahdollisimman ankea ja peltimäinen. Viimeistelytaso on myös harvinaisen huono nykyaikana. Niinpä ovenkahvojen helat putoilivat irti ja vaihdekepin nuppi jäi käteen vähänkin kovakouraisemmassa käsittelyssä."
---
"Lämmityslaitteen osalta meillä olisi edelleenkin paljonkin toivomisen varaa. Ensinnäkin tuntui tuuletusilman poistoaukkojen puute heti ensimmäisen sadekelin aikana siten, että kaikki ikkunat olivat tukossa käytimmepä lämmityslaitteen säätövipuja miten hyvänsä."
---
Mutta: "Kun puhutaan 1,5-litraisella moottorilla varustetun Kadetin suorituskyvystä voidaan kerralla unohtaa kaikki sukulaisuus aikaisempiin 1,1-litraisiin malleihin. Ja isompien autojen omistajien on hyvä painaa mieleensä myös Kadetin takapään muoto, ettei tuli lähdettyä turhiin kilpailuihin." Nollasta sataan 14,9sek.
 

pilkku1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Torpedos Hockey
Golf Gti vm.84
Golf Gti g60 aka "Cobra golf" esitelty Bilsport lehdessä.
Vw Corrado vr6
Golf Gti 16v vm.93
Golf Gti 20v vm.98
Fiat Punto
Volvo XC70
Audi A3
Seat leon fr 4drive

Seatilla ajellaan tällä hetkellä ja odotellaan talven tuloa.
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Mä olen kyllä nolo, tiedän.

Opel Corsa 1,2 vm 00 (2004-2008)
- haalistunut punainen väri, lakka syöpynyt puhki. Muutenkin aika paljon ongelmia tämän kanssa.

Opel Meriva 1,6 vm 04 (2008-2013)
- erinomainen ostos, pari kiusallisempaa vikaa kuitenkin.

Skoda Octavia Combi 1,2 vm 12 (2013-2017)
- ei vikoja, koiranluu piti kerran vaihtaa

Skoda Octavia Combi 1,0 vm 17 (2017)
-ensimmäinen uutena ostettu, takuuseen vaihdettu tässä vaiheessa rutinalla kääntynyt sähköpeili sekä bensalämmittimen kaukosäädin
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Kupla 1300 vm. 72 (1974-1994)
Vanhoja Saabeja useita (1992-2016)
Tonnilla ostettu Fiat Punto vm. 06 (2016-)

Noitten ohella olen ajellut virman autoilla, jotka ovat vähän parempia.
 

chubster

Jäsen
Mikään autointoilija en ole, enkä kauheasti tajua niistä, mutta silti jostain syystä mukava muistella mitä autoja sitä on tullut omistettua:

1. Peugeot 206 vm-00. Äidiltä ajokortti-iän saavutettuani ostettu. Ei muistissa mitään suurempia vikoja. Pakoputken klemmari irtosi, jonka seurauksena ääni oli kuin traktorissa. Taisi maksaa 5 euroa lähikorjaamolla uusiminen. Lisäksi vilkkujen kanssa oli ongelmaa, halusi vilkuttaa aina jompaankumpaan suuntaan. Releen uusimalla loppui. Lopulta annoin sen siskolleni kun onat kuljetustarpeet helpottuivat hieman isommalla autolla. Peugeotilla taisin ajella nelisen vuotta.
2. Opel Astra farkkumalli vm-99. Siskolta vaihdossa vastaanotettu farkku ooppeli. En muista kauanko tämä minulla oli. Ehkä vuoden oli käytössä. Ei kehuttavaa. Jätti tielle ja oli kokoajan jotaki rempattavaa.
3. Nissan Primera vm-02. Perushyvä käyttöauto. Jotain pientä kuluvaa osaa vaihtoon, muuten kovaa ajoa. Silloinen kihlattu perutti hellästi kerrostalon seinään, josta jäi muisto puskuriin. Käytössä varmaan kolmisen vuotta.
4. Honda civic vm-07. Mukava pikkukiituri. 1.8l bensakone liikutti autoa vallan mainiosti. Kerran ajelin aamu-unisena liikennevaloista lähtiessä kanttarin yli siihen malliin, että taka-akseli meni vaihtoon vakuutusyhtiön piikkiin. Hupsista. Ajossa reilut kolmisen vuotta, ei mitään ongelmia, joku kuluva osa meni vaihtoon. Varmatoiminen ja hyvä.
5. Volvo V-50 vm-2010. Ostaessa oli ajettu 130tkm. Aina halusin volvon ja sitten kun perheen myötä tilantarve kasvoi menin sellaisen hankkimaan. Ainoa hyvä asia oli kuitenkin polttoainekäyttöinen lisälämmitin pakkasaamuina. Reilun vuoden ja 35tkm aikana mitä minulla oli meni rahaa järkyttävä määrä. Painautui mieleen myös jättämällä tielle, onneksi oli kavereita kyydissä niin saatiin työnnettyä liikennevaloista tien sivuun odottamaan hinuria. Tapahtui muistaakseni leppävaarassa tämä. Vaihdettiin hiukkassuodattimen ja kaikenmaailman venttiilien lisäksi kaikkea turbosta lähtien. Korjaamolla tuli asioitua loppuvaiheessa valehtelematta viikottain, jonka seurauksena puheluihinikin vastattiin jo tietyllä huvittuneisuudella: ”Moikka, joko taas?”.
6. Skoda octavia farkku vm-2015. Hyvänkokoinen menopeli kahden pikkulapsen talouteen. 10kk ollut omistuksessa ja n. 25tkm ajettu ilman ongelmaa. Parjattu dsg toimii (ainakin vielä) ja maisema vaihtuu. Dieselin hinta vituttaa.
 

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
Korjaamolla tuli asioitua loppuvaiheessa valehtelematta viikottain, jonka seurauksena puheluihinikin vastattiin jo tietyllä huvittuneisuudella: ”Moikka, joko taas?”.
6. Skoda octavia farkku vm-2015. Hyvänkokoinen menopeli kahden pikkulapsen talouteen. 10kk ollut omistuksessa ja n. 25tkm ajettu ilman ongelmaa. Parjattu dsg toimii (ainakin vielä) ja maisema vaihtuu. Dieselin hinta vituttaa.
Tuohon DSG-ongelmaan olen kuullut, että kun sieltä vaihtaa öljyt säännöllisin väliajoin, ei ongelmia pitäisi tulla. Ainakin näin sanottiin isäukolle Skoda-huollossa.

Offtopickina ylempään tuli mieleeni tämä vanha Volvo mainos, jossa lapsi haluaa kutsua Volvo oma-mekaanikon synttäreilleen. Miten monta kertaa siellä huollossa pitää käydä, että lapsikin alkaa muistamaan mekaanikon nimen?
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
5. Volvo V-50 vm-2010. Ostaessa oli ajettu 130tkm. Aina halusin volvon ja sitten kun perheen myötä tilantarve kasvoi menin sellaisen hankkimaan. Ainoa hyvä asia oli kuitenkin polttoainekäyttöinen lisälämmitin pakkasaamuina. Reilun vuoden ja 35tkm aikana mitä minulla oli meni rahaa järkyttävä määrä. Painautui mieleen myös jättämällä tielle, onneksi oli kavereita kyydissä niin saatiin työnnettyä liikennevaloista tien sivuun odottamaan hinuria. Tapahtui muistaakseni leppävaarassa tämä. Vaihdettiin hiukkassuodattimen ja kaikenmaailman venttiilien lisäksi kaikkea turbosta lähtien. Korjaamolla tuli asioitua loppuvaiheessa valehtelematta viikottain, jonka seurauksena puheluihinikin vastattiin jo tietyllä huvittuneisuudella: ”Moikka, joko taas?”
Kuvauksesi perusteella arvaisin, että tuossa autossa oli 1.6 litrainen dieselkone? Osuiko?
 
Viimeksi muokattu:

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Eikös tuo DSG ole ollut jo vuosia ihan parhaita automaatteja? Ongelmat käsittääkseni koskivat korostetusti vuosikymmenen vaihteen laatikoita, vai olenko ihan pihalla?

Oma listanihan rajoittuu Toyota Avensikseen vm. 1998. Persoonaton kuin mikä, mutta varmatoiminen ja aloittelijan näppiin kelpo auto. Vanhempien Hondaa (CR-V) ja Peugeotia (607, jösses mikä tankkeri!) tulee joskus lainattua, mutta ne toki eivät ole autojani ennen tai nyt=)
 

Rankkari

Jäsen
Aikamoisia mahdotonta toteuttaa päätöksiä, teki Berner ja kumppanit eilen.
Ennen polttomoottorilla, mutta..
Sähköllä, ja muulla eko käyttövoima-autolla pitäisi tulevaisuudessa ajella.
Suuressa maailmassa saastutetaan täysin vapaasti, Suomessa tehdään päätöksiä, joita ei voi edes toteuttaa.
Ai niin, vaalit lähestyy. Pitää olla esillä trendikkäästi.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Enpä ala nyt luettelemaan sen kummemmin, mutta aiemmin ollaan aina ajeltu minun valitsemalla autolla. Nyt alla on minun esikarsimista autoista demokraattisessa vaalissa tulleen tasapeliäänitilanteen puheenjohtajan ääneen ratkennut valinta.

45000km kolmeentoista kuukauteen täysin ongelmattomasti ja miellyttävästi on menty. Täytyy luottaa jatkossakin enemmän vaimoon näissä asioissa.
 

Outsider

Jäsen
Aikamoisia mahdotonta toteuttaa päätöksiä, teki Berner ja kumppanit eilen.
Ennen polttomoottorilla, mutta..
Sähköllä, ja muulla eko käyttövoima-autolla pitäisi tulevaisuudessa ajella.
Suuressa maailmassa saastutetaan täysin vapaasti, Suomessa tehdään päätöksiä, joita ei voi edes toteuttaa.
Ai niin, vaalit lähestyy. Pitää olla esillä trendikkäästi.

Ei kai ne mitään päätöksiä tehneet vaan samanlaista haaveilua kuin muutkin tähän astiset "sopimukset". Asetetaan tavoitteita, mutta ei kerrota mitään keinoja miten ne oikeasti toteutetaan.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Arvauksesi kuulostaa enemän tiedolta! Juuri se murheellinen kone se oli. Voi kun olisin tiennyt etukäteen.

Skodaan vaihtaessa yksi kriteeri oli mm. 2 litran tdi kone.
Heh. Mulla oli tuo sama kone Mazdassani, moottorihan on jotain PSA/Ford-yhteistyötä ja käytetty aika laajalti. En enää muista mitä kaikkea tuolle tehtiin, mutta tänä kesänä vaihtui ainakin ahdin kahteen kertaan, sekä hiukkassuodatin kertaalleen. Hiukkassuodattimen kanssa oli ongelmia vuoden verran, aina se kuulemma saatiin putsattua mutta aina ongelmat palasivat. Lopulta paukahti turbosta laakeri, ja sitä metallisilppua siivottiin sitten vähän useammastakin paikasta moottoria. Ahdin vaihdettiin vielä toiseen kertaan, kun ensimmäinen vaihdettu oli viallinen. Ahtimen hajoamisen johdosta vaihdettiin lopulta sitten se hiukkassuodatinkin.

Jälkiviisaana on helppo sanoa, että olisi varmaan kannattanut ensimmäisten murheiden ilmetessä suosiolla vaan vaihdattaa se hiukkassuodatin, mutta eivät huollossakaan olleet sitä mieltä että vaihto olisi vielä ollut tarpeen.
Kuulin myös paikallisesta Mazda-huollosta tuon kyseisen koneen olevan aika paljon hiukkassuodattimeen liittyviä ongelmia, mutta eivät nuo olleet minunkaan korviini kantautuneet enkä ymmärtänyt tutkia keskusteluja esim. Fordin, Citroenin tai Peugeotin puolelta.

Mazdan jälkeen oli tarkoitus ostaa jokin huomattavasti tehokkaampi diesel, mutta jotenkin päädyin vähän käytettyyn Avensis-farkkuun BMW:n 1.6-litraisella dieselillä. No, onhan tuossa sentään ruhtinaalliset 3 hevosvoimaa enemmän kuin Mazdassa oli. Ei ole noilla tehoilla ja väännöllä mikään raketti, mutta kierroksia käyttämällä ihan pirteä kone eikä kuluta paljon.
Luultavasti tuon Avensiksen suorituskykyrajoitteet ovat hieman muokanneet ajotapaani, mutta en pidä tuota lopulta ollenkaan pahana asiana. Pahuksen mukava ja hiljainen auto ajaa, ja varusteita on enemmän kuin olisin osannut kaivata.
Toivon mukaan luotettavuuskin on sitten Toyotan normaalilla tasolla, vaikka moottori on BMW:ltä.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Jaahas... Tätä ketjua huvikseni lueskellessani, hiipi mieleen väkisinkin tunne, että jospa minäkin...
  1. Fiat 128 vm.?? Auto, jonka huolsin ja remppasin alusta loppuun ihan itse. Silloisessa työssäni auto oli välttämättömyys, joten joskus aikaa kului pitkä ilta autoremontissa, jotta aamulla taas sillä saattoi lähteä taipaleelle. Itse väännelty pakoputki kasvatti äänellään rintakarvoja ja sai jopa katsastusmiehen hyväksynnän, vaikka yksi pönttö oli jäänyt välistä pois.
  2. VW Polo sedan vm. 1986. Ainoa ihan uutena hankkimani auto, joka piti talonakennusaikana rahanpuutteessa realisoida eli vaihtaa halvempaan.
  3. Oper Kadet vm.?? Takaveto-kadetti, tilava askeettinen peruskulkuneuvo, joka tarjosi jälleen huolto- ja remonttityömaan, hurraaaaa...
  4. Datsun Sunny Y150 vm.?? Tilava, monikäyttömallinen ikiliikkuja, joka oli vuosia kaverinani työmatkoilla pitkin Pohjois-Suomea kelissä kuin kelissä. Yhden vaihdelaatikon jouduin siihen vaihtamaan n. 300´000 kilsassa, mutta muutoin auto kävi ja kukkui. Perheautona myös tilava viiden hengen, kahden koiran ja kissan plus lasketteluvälineiden kuljetusväline, jonka laaja takalasi taisi olla hieman venyvää sorttia. PS. Kissankusen haju ei muuten lähde helpolla....
  5. VW Passat 1,6 D farmari vm. 1989. Ensimmäinen dieselini, toinen aivan käsittämätön tilaihme, jonka takapenkillä lyhytjalkainen aikuinen sai heilutella jalkojaan kuin saunan lauteilla. Puoli miljoonaa kilsaa tuli kelkottua tällä 1,6 litraisella VW:n turbodieselillä eikä jalkoihin tarvinnut jäädä. Lopulta kori ym. rekvisiitta moottorin ympäriltä alkoi olla siinä kunnossa, että vaihto oli ajankohtainen.
  6. Nissan Primera 1,6 sedan vm. 1996. Lyhytaikainen tuttavuus, jonka poikani onnistui pyöräyttämään takaperin lyhtypylvääseen => lunastukseen...
  7. Nissan Primera 1,6 sedan vm. 1994. Nopeasti hankittu korvaaja edelliselle - lähtökohtaisesti väliaikaisratkaisu
  8. Nissan Primera 1,6 5d vm. 1996. Monikäyttöperäinen kaunis miellyttävä auto, joka lopulta koki saman kohtalon kuin eka Primeranikin, tällä kertaa tyttäreni ohjastaessa - ei henkilövahinkoja.
  9. Nissan Primera 1,6 5d vm. 1998. Hyvä auto, miksi vaihtamaan mallia?
  10. Nissan Primera 1,8 5d vm. 2000. Pieni tehonlisäys kutkutti vaihtamaan.
  11. Nissan Primera 2.2 D farmari vm. 2002. Hieman futuristiselta näyttänyt tilava dieselifarkku, jonka koukussa tuli kiskottua yhtä ja toista, mutta vääntöä ja vauhtia piisasi. Miellyttävä tuttavuus tien päällä, joskin iso koko kostautui ketteryydessä. Kilsoja kertyi jälleen rutkasti...
  12. Seat Cordoba 1,9 D sedan vm. 2005. Esittelyauto, joka tarttui puolivahingossa matkaan. Perheen pienentyessä ei kuljetuskapasiteettia enää tarvittu kovasti, mutta pienihän tuo oli ja tien päällä äänekäs kuin mikä - ei tullut ikävä...
  13. Ford Focus 1,8 D farmari vm. 2004. Jälleen ällistyttävän tilava, pieniruokainen diesel, jolle alkoi kilometrejä kertyä. Kun meillä meni lopulta lusikat jakoon, sulle-mulle -arvonnassa ex-vaimoni kuittasi Focuksen ja mulle jäi moottoripyörä - hyvä niin.
  14. Pitkän autottoman vaiheen jälkeen ostin lopulta joskus loppuvuodesta 2012 MB C 200 CDI farmarin vm. 2009, ensimmäisen automaattivaihteisen auton, johon vajaassa kolmessa vuodessa kertyi mittariin lähes 300´000 kilsaa, itse niistä n. 150´000 ajettuna. Myin sen lopulta suoraan Kamuxille Kuopiossa, jonka myyjä oli kiinnostunut siitä, kilsoista huolimatta, sen moitteettoman kunnon ja täydellisen huoltohistorian vuoksi - ja olin taas autoton.
  15. Nykyisin ajelen MB GLK 220 CDI:llä vm 2013. Täällä periferiassa asustellessa tarvitsee vuosittain autoa, jolla pääsee talvella pikkuisen huonommassakin kelissä ja ja syys- ja kevätaikaan kelirikkoisella soratiellä, jolla ei enää pelkkä etu- tai takaveto meinaa riittää - ei etenkään, jos sattuu olemaan esim. peräkärry, tms. revittävänä. Auto on osoittanut kykynsä niin lumella kuin mudassakin, mutta joskus kyllä hieman säälittää ja hirvittää puskea läpi mutavellin tai lumisen tien, jolloin lumi lentää nokan yli tuulilasille asti. Noh, käyttöesineitähän nuo autotkin...
 
Viimeksi muokattu:

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Neljä edellistä:

-Sedan-mallin Renault Megane 1.4 Confort jostain 90-luvun lopulta. Paska auto, joka oli jatkuvasti korjaamolla.
-Honda Civic 5d 1.8 Sport (2006)
-Audi A3 1.8 TFSI Quattro (2014)
-BMW F22 Coupe 230i (2017)

Vaikka monesti aika kultaa muistot, niin nyt täytyy sanoa, että viimeisimmästä olen tykännyt ylivoimaisesti eniten.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Ford Taunus Coupe Gt 2,3V6 -72
- aivan järjetön paska. Komee kaksivärinen nakkikioskien kuningas. Piti järjetöntä meteliä, vei bensaa vielä järjettömämmin, eikä silti kulkenut mihinkään sen koneen huimien 90 hevosvoiman takia. Yhteinen taivan päättyi vajaan 4 kuukauden jälkeen.

Sitten oltiinkin inttiaika ilman autoa. Intin loppuvaiheessa alle sitten saapui:
Ford Orion 1,4 Ghia 1,4 -87
- Palveli useamman vuoden ja 130000 kilometrin verran (myyntiaikaan mittarissa oli vajaat 300000 kilsaa). Tuona aikana vaihdettiin ainakin: bensatankki, iskarit/jouset, kaasari/tiivisteet, bensapumppu, mädäntynyt etulokari, pakoputkisto (takapönttö jopa kahteen kertaan), vaihdelaatikko jne jne. Lisäksi pohjaan hitsattiin varmaan kolme neliötä uutta peltiä. Oli helpotus päästä kyseisestä paskasta eroon.

Opel Corsa 1,2eco -98
Kun ostettiin vajaat kaksi vuotta sitten, niin mittarissa oli 55000 kilometriä. Nyt kilosja on 79000 ja auto on myynnissä. Vajaan kahden vuoden taipaleen aikana autoon on jouduttu vaihtamaan vain talvella käyttämättömyyttään ruostunut käsijarrun vaijeri. Kyseisestä autosta ei ole juuri pahaa sanottavaa ollut. Ainoastaan pieni teho ei ole minun mieltäni kiehtonut.

Nyt on sitten alla Citroen C4 1,6 turbodieselillä jonka mittariin on reilussa viikossa kertynyt huimat 450 kilometriä - tämä auto on siis työsuhdeauto.

-ipa rules

Tämmöinen ketju, :-) tuo citikka vietti niin paljon aikaa Veholla että piti työpaikkaa vaihtaa että pääsi eroon - no ei vais, :-)

Citikan jälkeen työsuhdeautoina ollut useampi Golf Variant, Passat Variant ja nyt VW T-Roc

Perheen toisena autona on palvelleet järjestyksessä:

-05 Audi TT 3,2 dsg
-03 Porsche Cayenne S
-03 Polo 1,2
-06 Ibiza 1,2
-12 VW Beetle 1,2TSI
-06 VW Eos 2,0 FSI
-14 Seat Leon ST 1,2TSI
-18 Seat Leon ST 1,5 Evo

Harrastepelit:

-59 Cadillac Coupe de Ville - siirtynyt eteenpäin
-69 Kupla - siirtynyt eteenpäin
-59 Porsche Super diesel
-91 Porsche 911 Carrera 2 (964) - perheenjäsen ei myydä koskaan :-)

edit: unohdin peltoauton virkaa toimittavan -90 Mallin MB 190:n.
 
Viimeksi muokattu:

Johnnie

Jäsen
Autoiluketjun innostamana erehdyin muistelemaan vanhoja autojani ja samalla myös tätä ketjua. Laitetaanpa listaten.

Volkswagen Vento 1.8 GL vm. 1996

Ensimmäiseksi autokseni en ostanut mitään ihan halvinta rutkua, vaan isältä lainatulla rahalla hyväkuntoisen ja vähän ajetun, vieläpä tuunatun (madalletun) VW Venton kaikilla herkuilla. Löytyi ABS-jarrua ja kattoluukkua. Hukkaan menivät lainarahat, oli nimittäin aivan hirveä ajaa ja kaikin puolin huono auto muutenkin. Venton taru päättyi muutaman kuukauden omistajuuden jälkeen ojan pohjalle kevättalven liukkailla.

Toyota Carina E 1.6 vm. 1993

Venton jälkeen piti saada joku auto nopeasti ajoon ja veljellä sattui olemaan Carina sopivasti joutilaana. Kaupat saatiin vielä hierottua sen verran hyvällä hinnalla, että uusi ratsu oli löytynyt. Tällä sitten ajeltiinkin hieman pitempään. Kaikin puolin hyvä ja luotettava kulkupeli, jarrupalat taisin ainoastaan joutua vaihtamaan. Voittoakin vielä tein myydessä.

Volkswagen Passat 2.0 Comfortline vm. 2001

Rahaa oli jäänyt sen verran tehdashommista taskuun, että pitihän se auto upgreidata. Valinta osui siniseen sedan-Passattiin, jota lähdettiin useamman nuoren miehen voimin hakemaan Venäjän rajan tuntumasta. Ehkä käytettyyn rahaan nähden paras ostos, mitä minulla on autojen saralla ollut. Kuluvaa osaahan tähän Passattiin joutui vaihtelemaan jatkuvasti, mutta ajoltaan ja tekniikaltaan oli ihan loistava peli. Jälkikäteen harmitti useasti, kun menin tämän myymään eteenpäin.

Volkswagen Golf 1.9 TDI 4Motion vm. 2003

Syy edellisen Passatin vaihtoon oli (muka) radikaalisti lisääntyneet kilometrit, joten piti saada diesel-vehje alle. Sain farkkumallin Golfin erittäin hyvään hintaan, kun neliveto ei toiminut. Tiesin, että todennäköisesti vaatii vain Haldex-pumpun vaihdon, joka ei ollut mikään erityisen kallis rasti. Eipä ollut silti hyvä ostos, sillä vikaa ilmeni sitten vähän muutakin. Myin pois heti, kun viat saatiin korjattua. Ajokaan ei miellyttänyt Passatin jälkeen.

Volkswagen Passat 1.9 TDI Trendline vm. 2003

Ensimmäisestä Passatista oli sen verran hyvät kokemukset, että päätin ostaa samanlaisen paremmilla varusteilla ja diesel-versiona. Nyt tosin farmarimallina. Ihan hyvä auto, jostain syystä ei silti ikinä miellyttänyt ihan ensimmäisen Passatin tapaan. Penkit olivat huonommat ja muutenkin oli jotenkin fiilis, ettei ollut ihan samanlainen ajaa. Meni lunastukseen, kun joku eläkeläinen ajoi liikennevaloissa kylkeen.

Volkswagen Passat 1.9 TDI Comfortline vm. 2005

Seuraavaksi tulikin sitten uudemman sukupolven Passat ajoon, farmari vaihtui porrasperäiseen. Ihan jees auto taas, mutta ei mitenkään erityisen mieleenpainuva. Joiltain osin parempi kuin edeltäjänsä, jotkut asiat taas olivat huonommin. Autoilu-urani ensimmäinen koneremppa tuli tämän auton kanssa vastaan.

Volkswagen Passat 2.0 TDI Highline vm. 2011

Kaikin puolin hyvä auto ja tätä pidinkin sitten useamman vuoden. Sporttialustalla, isoilla vanteilla ja valko-mustalla teemalla oli siistin näköinenkin. Todella hyvä ajaa. Miinuksina kova sisämelu ja tietyt lastentaudit pakkasilla (ovien ja tehdaswebaston toiminta).

Volvo S60 AWD Business Summum 2.4D vm. 2016

Pitkän VAG-rupeaman jälkeen siirryttiin Volvon leiriin. Sopiva nelivetoinen S60 löytyi pitkän ja hartaan markkinoiden seuraamisen jälkeen ja toistaiseksi olen kyllä ollut tyytyväinen. Edellinen omistaja oli ruksinut autoon käytännössä kaiken, mitä tällaiseen on saatavilla. Ihan erilainen auto ajaa kuin aiemmat Volkkarit, ei välttämättä huonolla tavalla. Sanoisin, että kaupungissa huonompi, maantiellä parempi. Selkeästi kuitenkin autoilu-urani paras auto.

Todennäköisesti seuraava autoni tulee silti olemaan konsernin tuotteita, ei tosin välttämättä Volkkari.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Päivitellääs nyt kun tää ketju nousi ylös.

2010-21: Toyota Camry -88

Pitkään sain Camryllä ajella, mutta kansiremontti olisi pitänyt tehdä, enkä ollut valmis laittamaan yli tonnia tuohon vekottimeen. Päätyi paaliin.

2021-: Toyota Yaris -04

Parilla tonnilla ostin alkuvuodesta ja vaikutti hyvältä peliltä kun ajettu vain 160tkm. Kesällä paljastui että, tuulilasin yläraeuna on ruosteessa kun tiputti sateella vettä sisälle. Tulee olemaan helvetin kallis korjattava joten menee vaihtoon tässävuoden sisään. Jaris on kuitenkin ollut loistava kaupunkiauto joten luultavasti tulee samanlainen tilalle. Luultavasti muutaman vuoden uudempi.
 

Glove

Jäsen
Edelliselle sivulle olen näköjään autoni listannut. Lisätään tämä nykyinen listaan.

Auto nro. 14: Citroen DS4 1.6HDi. Mukava ajaa ja muutamaa pikkuvikaa lukuunottamatta toiminut hyvin.
 

doppelgänger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tässä oma autohistoria:

2017-2018 BMW 116i 2008

Ihan ok pikku kauppakassi, ei tosin mikään ajonautinto ollut ja kun kyseisessä yksilössä ei ollut myöskään minkäännäköisiä varusteita (ei edes vakkaria). Tosin oli suht halpa pitää.

2018-2019 BMW 325xi sedan 2007 e90

Sitten hyppäsinkin kunnollisen auton rattiin. Kolmelitrainen rivikutonen oli kyllä ihan messevä peli varsinkin äänimaailmaltaan tuon pikkubemun jälkeen. Toki nelikko oli myös iso plussa. Tässä vaivana oli vain bensankulutus ja e90 bemareiden pirun kalliit vakuutukset joten lähti nopeahkosti kiertoon.

2019-2020 Audi a4 avant land of quattro 2.0tdi 2015 b8.5

Lisääntyneiden kilsojen myötä hommasin dieselaudin. 11kk pidin autoa ja niin paljon vikaa oli tuona aikana että auto meni kiertoon kun oli viat saatu korjattua. Siitä sai joku hyvin huolletun pelin itselleen varmasti.

2020- Audi a4 sedan land of quattro sport edition 2.0 tfsi 2016 b9

Sitten vaihtuikin aika tarkalleen vuosi sitten autoksi uudemman polven a4. Tuli aimo harppaus digiä autoon lisää sekä toki ajettavuutta ja hevosvoimia. Kyllähän tuo paluu bensaan myös lämmittää mieltä vaikka kilometrejä vuodessa se lähemmäs 30t tuleekin. Ajettavuudeltaan ja ominaisuuksiltaan kyllä paras autoni mitä on ollut. Vuoden ajalla ei mitään vikaa ole ilmennyt. Varusteita suht runsaasti josta ehdottomina tähtinä matrix ledit, navi ja webasto.

Nythän tässä vasta hokasinkin että on tuo auto aika tiuhaan vaihtunut ja samalla syklillähän se olisi taas aika vaihtaa. Ehkä tuossa kevään korvalla voisi hybridiin päivittää. Kiinnostaisi lähinnä tuo uusi Volvon V60 T8 long range, jossa alkaisi olla ihan kohtalainen range sähkölläkin (87km).
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Mä olen kyllä nolo, tiedän.

Opel Corsa 1,2 vm 00 (2004-2008)
- haalistunut punainen väri, lakka syöpynyt puhki. Muutenkin aika paljon ongelmia tämän kanssa.

Opel Meriva 1,6 vm 04 (2008-2013)
- erinomainen ostos, pari kiusallisempaa vikaa kuitenkin.

Skoda Octavia Combi 1,2 vm 12 (2013-2017)
- ei vikoja, koiranluu piti kerran vaihtaa

Skoda Octavia Combi 1,0 vm 17 (2017)
-ensimmäinen uutena ostettu, takuuseen vaihdettu tässä vaiheessa rutinalla kääntynyt sähköpeili sekä bensalämmittimen kaukosäädin

Päivitetään, kun kerran ketju on ylhäällä.

Nissan Micra 1,2 vm 2010 (2021)
- ostettu lähinnä ajo-opetuskäyttöön. Sukulaisen reippaat 200 tkm ajettu, mutta edelleen täysin toimiva peli. Harva tuo Ruotsista Nissan Micraa Suomeen!
- tuulettimen laakeri nakuttaa, mutta siinähän nakuttaa.
- Tämän Nissanin paras ominaisuus on, että se saa nykyisen -17 Octavian tuntumaan aivan uuniituoreelta luksusautolta.

Skoda Octavia 1,0 Combi E-tec (tilattu 7/2021)
- kesällä arvio toimitusajankohdasta oli marraskuun loppu, vaan tällä hetkellä ainoa tieto on, että toimitus viivästyy. Saas nähdä tuleeko kesään 2022 mennessä. Ts. Edellisessä viestissä mainitulla -17 Octavialla mennään.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hukkaan menivät lainarahat, oli nimittäin aivan hirveä ajaa ja kaikin puolin huono auto muutenkin. Venton taru päättyi muutaman kuukauden omistajuuden jälkeen ojan pohjalle kevättalven liukkailla.

Isälläni oli varmaankin suurin piirtein saman ikäinen diesel-Vento, jolla ajelin itsekin jonkun verran. Ehkä vähän kolho autohan se oli, mutta itse tykkäsin ajella sillä varsinkin pidempiä matkoja. Ei mitään pahaa sanottavaa.

Tosin loppu oli vähän samanlainen kuin sinullakin: ainoa auto, jonka olen rutannut koskaan. Oli tosin kevätalven liukkaiden sijaan musta jää ja jouluaatonaatto. Isällä oli tosin jo uusi auto tuolloin tilauksessa, eli ehkä se oli tuon Venton mielenosoitusta, eikä mun ajotaidoista kiinni...
 

Bat79

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yritetäänpä muistaa, monta autoa on ollut samaan aikaan omistuksessa kun noita Italiaanoja tuli harrastettua ja meillä ollut kaks autoa perheessä yli 20 vuotta. Omistusajankohtia en todellakaan muista ja lista ei oo ihan kronologisessa järjestyksessä. Kortin sain vuonna 1994.

- Ford Fiesta -82
- Ford Capri II -74
- Ford Escort -72
- VW Polo Coupe -90
- Alfa Romeo Sprint -85
- Toyota Corolla -92
- Nissan Primera -01 (Työsuhdeauto)
- Nissan Primera -02 (Työsuhdeauto)
- Alfa Romeo Alfetta GTV -78
- Alfa Romeo 156 -98
- Fiat Stilo -04
- Fiat Brava -99
- Honda Accord -03 (Työsuhdeauto)
- Fiat Uno -90
- Lancia Delta -88
- Alfa Romeo 166 -00
- Lancia Kappa -98
- Toyota Corolla Verso -04
- Fiat Croma -06
- Fiat Marea -01
- Fiat Punto -98
- Alfa Romeo 75 -88
- Alfa Romeo 33 -90
- Renault Megane -03
- Skoda Octavia -08
- Lancia Ypsilon -08
- Saab 9-5 -06
- VW Passat -08
- Renault Laguna -11
- Renault Laguna -05
- Fiat Punto -04
- Toyota Auris -13
- BMW 330 -05
- Citroen C3 -08
- Renault Scenic -10
- Renault Megane -16
- Renault Clio -16
- Renault Kadjar -18
- Hyundai Kona Electric -20
- Citroen e-C4 -21
- Fiat Bravo -12

Ainoa noista autoista jota kaipaan on tuo Alfa Romeo Alfetta GTV, se oli todella hauska harrastelaite.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös