College Football 2018

  • 3 258
  • 20

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Avataan taas ketju tällekin lajille. Toinen kierros on jo käynnissä, mutta ei mitään uutta taivaan alla, Alabama jyrää vuodesta toiseen. Seurannassa minulla tuttuun tapaan Florida, UCLA ja USC (Southern California), mutta myös Central Florida kiinnostaa, jatkuuko viime kauden lento? Samoin Boise State kiinnostaa jostain syystä.

Myös Heisman Trophya on perinteisesti seurattu tässä ketjussa. Stanfordin RB Bryce Love ja West Virginian Will Grier näyttivät olevan kärjessä useimmissa katsomissani preseason rankkauksissa. Ekalla kierroksella ei Love ainakaan tainnut vakuuttaa.

Sana on vapaa.
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Se siitä Gaattoreiden kaudesta sitten taas kerran. Tällä kertaa hävittiin Kentuckylle, ekaa kertaa 32 vuoteen tai jotain sellaista. Samoin UCLA otti turpaansa (jo toistamiseen tällä kaudella, tosin nyt korkealle rankatulle joukkueelle) ja USC Stanfordissa (ainoa peli, mitä vähän enemmän katselin). Stanfordin Bryce Love ei alku-touchdowninsa jälkeen juuri silmään pistänyt.

Joten keskityn nyt sitten enemmän UCF:ään ja Boise Stateen. Jossain huisin Nevadan konferensseissa kun pelaavat, niin arvostusta ei juuri tule, vaikka voittokulku jatkuu...
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Monologi jatkuu nyt vielä ainakin.

Alabama, Georgia, Clemson, Ohio State...kuulostaako tutulta? Siinä kärkirankatut tiimit toistaiseksi tällä kaudella. Yksi joukkue joka pistää silmääni on Kentucky, joka yleensä ryömii pohjamudissa, 4-0 toistaiseksi. Kuinka kauan tuo liito voi jatkua? Ehkä vielä seuraavat kolme peliä, kunnes Bulldogit tulevat ja armahtavat.

Central Florida jatkaa puhtaalla pelillä (yllätys, yllätys) ja on siellä sitten Duke myös 4-0 rekordilla toistaiseksi. Tuosta joukkueesta en tiedä mitään footballissa, joten jäädään ihmettelemään jatkuuko tämä tuhkimotarina.

Heisman Trophy huntissa ainakin Bryce Love on pudonnut kyydistä. Grier edelleen mukana, samoin Alabaman Tagovailoa ja Ohio Staten Haskins. Kaikki kuuppia. Ja Wisconsinin Taylor, running back.
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Vähän päivitystä monologiini. Alabama ja Ohio State ovat erottautumassa muista, ja vaikeaa on nähdä Alabaman häviävän otteluita tällä(kään) kaudella, vaikka puolustus nyt viime pelissä vähän vuosikin. Top-25:ssa on myös joukko enemmän tai vähemmän yllättäviä 5-0 joukkueita, kuten UCF, Colorado, NC State ja USF. Näistä varmaan suurin osa tippuu pois ennemmin tai myöhemmin, mutta esim. UCF voi mennä voittamattomana aika pitkällekin. Floridakin on innostunut voittamaan surullisen Kentucky-tappion jälkeen, ja viimeksi poistui Swampilta LSU (6-rankattu) häviäjänä. Mutta kun se yksi tappio...pleijareille voidaan varmaan ainakin jättää jäähyväiset.

Heisman Trophyn metsästyksessä Grier ja Tagovailoa ovat edelleen vahvoja, uutena nimenä sitten mukana kisassa Oklahoman kuuppa Kyler Murray. OSU:n Haskins on edelleen myös hyvissä asemissa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Eipä kauheasti riitä intoa tähänkään monologi-ketjuun, mutta todetaan nyt taas kerran, että Crimson Tide on taas aivan omaa luokkaansa ja sitten tulevat Clemsonit, Notre Damet ja muut. Central Florida edelleen voittamaton, mutta eihän heillä olisi mitään jakoa jotain Alan Mambaa eli Alabambaa vastaan. Florida meni ja hävisi selvästi Georgialle, joten nyt on tämä kausi lopullisesti kuopattu siltäkin osin.

Heisman-palkintoa tavoittelee oikeastaan enää Tagovailoa ja Kyler Murray. Tagovailoa vie, jollei nyt tapahdu loukkaantumista tai muuta ihmettä loppukaudella.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos vaan viitsit, niin jatka ihmeessä näitä yhteenvetoja. Kun ei ole aikaa ja kiinnostusta sen tarkemmin seurata pelejä niin näistä saa hyvän tiivistelmän. Kaikki ESPN:n ja muut varsinaiset sivut vaatisivat tarkempaa seurantaa eikä niistä saa näin hyvää satunnaisseuraajan tilannepäivitystä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kiitos kannustuksesta. Harmi, kun muut paremmin asioista perillä olevat eivät ole olleet kirjoittelemassa tämän kauden ketjussa, mutta jatketaan nyt näitä satunnaisia yhteenvetoja.

Kuluneen viikonlopun peleistä tuli hieman vilkaistua University of Southern Californian peliä, sukulaiset vaimon puolelta kun kävivät sitä koulua. Voittohan sieltä tuli Oregon Statea vastaan, mutta hyvin keskinkertainen on USC:n menestys tällä kaudella ollut. Nuori freshman quarterback jne., ehkä sitten ensi kaudella kuullaan enemmän tästä joukkueesta, tai sitten ei. Washington State näyttäisi olevan "cream of the crop" tällä kaudella Pacificissa. Ei tästä nyt kovin montaa kautta kai ole, kun tuolla joukkueella pyyhittiin lattiaa, mutta nyt sitten siis osat ovat muuttuneet.

Kierroksen kärkiottelu oli LSU - Alabama, mutta eihän siitä paljon mitään kerrottavaa tullut, kuten odotinkin. High Tide on vaan niin korkea, ettei muut siitä millään pääse yli. LSU:lla meni punttailuksi koko touhu ja he jäivät nollille. Kakkosrankattu Clemson sen sijaan laittoi hirmulukemat tauluun, 77 - 16 Louisvilleä vastaan, tosin vastus nyt ei ollut ihan kovimmasta päästä, mutta kuitenkin. Vaikea vaan uskoa, että Clemsoniltakaan löytyisi mitään aseita Baman kaatoon sitten loppupeleissä. Jollei nyt laiteta Tagovailoa romuksi ja pari muuta avainpelaajaa, jos sittenkään. Notre Dame on myös toistaiseksi voittamaton, mutta miten lie Alabaman voittaminen heidänkään kohdalla. Central Florida sitten se neljäs tappioton joukkue, mutta he näköjään jo tippuvat rankingeissa voitoista huolimatta, koska vastustajat ovat mitä ovat.

Tua Tagovailoa (Alabama QB) voittaa kuulemma varmasti Heismanin, jollei nyt loukkaannu pian. Lankoni sanoi, että kaverista ei ole NFL:ään, mutta en pikaisella guuglauksella löytänyt tuota lausuntoa puoltavaa mielipidettä. Joka tapauksessa hän ei NFL-draftiin pääse kuin vasta 2020. Joten Alabama vie kaiken, jos ei ihmeitä tapahdu.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Eipä juurikaan ole päivitettävää. High Tide edelleen, ja muut voittamattomat toistaiseksi edelleen Clemson ja Notre Dame. Sekä sitten toisen kastin Central Florida, jonka on toivotonta yrittääkään päästä mihinkään pleijareihin. Heisman Watchissa samat kaverit edelleen kärkisijoilla, Tagovailoa jatkaa ykkösenä ja Kyler Murray peesaa sitten perässä kakkosena. Mainittakoon Washington Staten QB Gardner Minshew:n seitsemän (7) touchdownin suoritus Arizonaa vastaan viime kierroksella.

Mainittakoon myös OSU:n eeppinen jatkoaikavoitto Marylandista 52-51. Mitään pelejä en kuitenkaan tälläkään kierroksella katsonut.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Kiitos @Amerikanihme kun jaksat kirjoitella näitä päivityksiä! Mielenkiinnolla luen, mutta kompetenssi ei oikein riitä keskustelemaan mistään. Näitä pelejä kun ei oikein ehdi katsomaan, eikä oikein mitään järkevää kanavaakaan ole Suomessa (joku saa korjata, jos löytyy joku järkevä paikka, josta katsoa pelejä).

Sen verran kysyisin, että kun YLE Areena on näyttänyt noita Colorado Buffaloesin pelejä, jossa pelaa suomalainen DE Chris Mulumba. Minun silmääni ei ainakaan ole sykähdyttänyt, eivätkä tilastotkaan ole mitään huippua, mutta sinänsä vaikea sanoa mitään järkevää scouttaus-reporttia, kun olen nähnyt vain muutaman pelin ja muiden joukkueiden pelejä en sitten käytännössä ollenkaan. Osaisitko @Amerikanihme tai mahdollisesti joku muukin, kertoa millä kierroksella Mulumbaa voisi kuvitella varattavan ensi vuoden draftissa? Vai meneekö vapaana agenttina sitten jonnekin ilman varausta?
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Tunnustan kyllä, että Mulumba on minulle uusi tuttavuus. Luin yhden tarinan Ylen arkistoista, ja sen perusteella tuli sellainen olo, että ei ehkä sitä NFL-varausta tule, mutta tuo on ihan mutua.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mulumba on jo 26-vuotias eikä mikään poikkeuksellinen talentti, eli NFL jää varmaan haaveksi. Tietty jonkun joukkueen harjoitusleirille voi päästä ja sitä kautta saada mahdollisuuden, mutta varausta on turha odottaa.
 

Rocco

Jäsen
Colorado pelaa 3-4 puolustusta, ja Mulumba on DE. Siltä paikalta on vaikea nousta tilastojen valossa korkealle, koska usein joutuu taistelemaan kahta hyökkäyksen linjamiestä vastaan. 3--4:ssa niitä näkyvimpiä pelaajia ovat OLB:t ketkä ovat pääasiassa vastuussa pass rushista, sekä linjan keskustan DT, kuka usein pitää linjan keskeltä tilan poissa. Lisäksi Mulumba on pelipaikan ainut viimeisen vuoden senior, joten näissä tilanteissa usein ajatellaan jo joukkueen tulevaisuutta, ja ajetaan hanakammin sisään nuorempia talentteja. Nyt joukkueen kuudesta aktivisesti pelaavasta DE:stä vain yksi on senior, eli Mulumba, yksi on toisen vuoden sophomore, ja peräti neljä on ensimmäisen vuoden freshmaneja.

Vastaavasti 4-3:ssa DE:t ovat ne tärkeimmät pelaajat yhdessä MLB:n kanssa. Tuossa puolustusmuodossa voisi Mulumballa olla enemmän annettavaa, sillä siinä pääsee usein pelaamaan yhdellä yhtä vastaan linjan päässä avoimemmassa tilassa, ja sieltä usein ne isot puolustuksen pelit tulevat.

Veikkaan että Mulumbaa ei varata, sillä tarjolla on varmasti useita kymmeniä samantasoisia mutta vuosia nuorempia pelaajia, Mutta ainahan joku joukkue haluaa hänet katsastaa, ja jollekin leirille tulee varmasti kutsu. Kuitenkin pelipaikalleen hänellä on sopiva koko, että siitä se ei jää kiinni.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Viimeinen runkosarjakierros ei mitään superyllätyksiä tarjonnut. Paria peliä ehdin vähän vilkuilla perjantaina ja lauantaina. Yksi niistä oli Oklahoma - West Virginia, jossa pistetehtailtiin peräti 115 pistettä yhteensä, mutta Okies eivät olleet yllätettävissä. Toinen katsomani peli oli Washington State - Washington, joka pelattiin kauheassa räntäsateessa. Washington State otti turpiinsa 28-15. Pelistä ei lopussa tullut oikein enää mitään, kun kenttä oli niin lumen peittämä ja pelivälinekin liukas.

Clemson ja Notre Dame jatkoivat puhtaalla pelillä loppuun asti. Viimeksi mainitun peliä USC:tä vastaan myös vilkuilin. Myös henkilökohtainen kakkossuosikkinin UCF veti loppuun asti voittamattomana runkosarjassa, mutta menetti Quarterback Miltonin loukkaantumiseen, joten jatkopeleissä voi olla vaikeampaa. Kierroksen hyvän olon tulos oli tietenkin Florida - Florida State 41-14, joten Floridan kausi "pelastettu" pitkän Free Shoes Universitylle kärsityn tappioputken jälkeen.

Korkean pistetehtailun nimissä löytyy sitten toki vielä LSU - Texas A&M 72-74 seitsemän (!) jatkoajan jälkeen, ihan käsittämätöntä. Toiseksi suurin yhteinen pistemäärä (146) college football -otteluissa kautta aikain käsittääkseni.

Ja "yllätyksenä" sitten voidaan kai kuitenkin mainita Michiganin tappio OSU:lle 39-62. Joten Ohio State tiputti Michiganin jatkopeleistä mitä todennäköisimmin. Tällä hetkellä pleijareiden kärkinelikkönä on Alabama, Clemson, Notre Dame ja Georgia, mutta Alabama ja Georgia pelaavat ensi viikolla SEC:n mestaruudesta, joten jompikumpi tippunee tuosta neliköstä (lue: Georgia). Muitakin konferenssien mestaruusgeimejä on ensi viikolla. Oklahoma tai Ohio State ovat kai tyrkyllä voittaessaan ensi viikolla play-offseihin. UCF:llä ei kai taaskaan ole mitään tsäänssejä jolleivat sitten Oklahoma, Ohio State ja Georgia kaikki häviä ensi viikonloppuna, jos sittenkään. Ja tietenkin UCF:n pitää hoitaa oma pelinsä voitokkaasti ilman parasta kuuppaansa.

Ja Heismanhan menee tietenkin Tua Tagovailoalle.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Korkean pistetehtailun nimissä löytyy sitten toki vielä LSU - Texas A&M 72-74 seitsemän (!) jatkoajan jälkeen, ihan käsittämätöntä. Toiseksi suurin yhteinen pistemäärä (146) college football -otteluissa kautta aikain käsittääkseni.

Korostan, että tästä pelistä kannattaa katsoa highlightit, jos ei ole vielä asiaan perehtynyt. Ihan käsittämätön meno.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Tarinoidaanpa tässä arkipäivän ratoksi siis tulevasta Heisman Trophyn voittajasta Tuanigamanuolepola "Tua" Tagovailoa:sta. Tuanigamanuolepola (OK, Tua) syntyi 2.3. 1998 'Ewa Beachillä Honolulun lähellä Oahun saarella Havaijilla. Hänen vanhempansa ovat Amerikan Samoasta kotoisin. Hän on vanhin viidestä lapsesta. Pienenä hän oli jo kiihkeästi kiinnostunut jenkkifutiksesta, ja nukkui peliväline kainalon alla. Hänellä oli läheinen suhde isoisäänsä Seu:hin, jonka kuollessa 2014 Tua melkein lopetti pelaamisen. Hän kävi koulua Saint Louis High Schoolissa Honolulussa. Tua on hyvin harras kristitty. Se on perua hänen Amerikan Samoa -perinnöstä, missä 98% ihmisistä on kristittyjä. Hän rukoilee säännöllisesti ennen pelejä, niiden aikana ja niiden jälkeen. Hänen sanotaan olevan samanlainen tässä suhteessa kuin Tim Tebow, Floridan pelinrakentaja kymmenen vuoden takaa. Hyvin nöyrä ja muita kunnioittava. Piristysruiske nykyhuippu-urheilussa, jossa egot sotivat keskenään.

Viime vuonna 2017-kauden päätteeksi Tua nosti Alabaman kansalliseen yliopistojen väliseen mestaruuteen jenkkifutiksessa. Loppuottelussa Alabama oli pelissä 13-0 tappiolla puoliajalla. Tua rukoili ja rukoili ja Alabama nousi toisella puoliajalla niukkaan 26-23 voittoon. Tua valittiin ottelun parhaaksi hyökkäyspään pelaajaksi.

Tällä kaudella 2018 Tua on sitten dominoinut totaalisesti. 10.8 jaardia/yritystä kohden keskimäärin, jolla hän johtaa koko NCAA:ta. Vain kahdesti on hänen heittonsa siepattu vastustajan toimesta, aika käsittämätön tilasto. Hänen tiennäyttäjänsä on ollut Marcus Mariota, puoleksi samoalainen Havaijilla syntynyt ja samaa high schoolia käynyt Heisman Trophyn voittaja ja nykyinen NFL-pelinrakentaja. Jotkut ennakoivat jo Tua:ta NFL:n ykköspickiksi 2020, mutta lankoni sanoi, ettei hänestä ole NFL:ään, sen paremmin syitä luettelematta. Tämä saattoi minut hieman hämilleni. Voisiko Tebow:n kohtalo tulla Tagovailoallekin, ja Jumalan koettelemukset jatkaa hänen kouluttamistaan yhä paremmaksi ihmiseksi NFL-tähteyden sijaan?
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Korostan, että tästä pelistä kannattaa katsoa highlightit, jos ei ole vielä asiaan perehtynyt. Ihan käsittämätön meno.
Vihdoin sain katsottua highlightsit. Ihan sairasta menoa.

On tämä college rule vaan paljon parempi kuin tuo NFL:n ensimmäisen yrityksen touchdown ja game over, toisen joukkueen pääsemättä edes yrittämään -sääntö.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Alabama oli vähän ruosteessa Georgiaa vastaan, mutta lopussa kuitenkin sitten aika vaivattomasti selvitti tiensä kuiville ja otti voiton. Ja Oklahoma ja Clemson hoitivat omat matsinsa kunnialla, joten pleijareissa nähdään sitten Alabama - Oklahoma ja Clemson - Notre Dame parit. UCF jäi ennustetusti reippaasti rannalle toisesta peräkkäisestä tappiottomasta kaudestaan (toistaiseksi) huolimatta, Georgia ja Ohio State kiilasivat siihen väliin ja jossain pollseissa vielä Michigankin. UCF:llä siis pelinrakentaja Milton loukkaantuneena, mutta siitä huolimatta joukkue punnersi voiton. Palkinnoksi sitten pääsevät Fiesta Bowl-geimiin LSU:ta vastaan. Sitä se voittamattomuus teettää.

Alabaman Tuanigamanuolepola Tagovailoan vuoro oli loukkaantua sitten tässä viimeisimmässä Alabaman pelissä. Mutta ilmeisesti kyseessä on joku nyrjähdys vain, joten kaveri päässee mukaan pleijareihin, vapise Oklahoma! Tagovailoalle ei muutenkaan oikein kulkenut tuossa Conference-mestaruuspelissä, joten ilmeisesti Heisman-kisasta tuli kuin tulikin kahden kauppa, kun Oklahoman Kyler Murray jatkoi jyräämistään. Mielenkiintoista nähdä, miten kisassa käy loppujen lopuksi.

Florida Gators lopulta sitten päätyi kymmenenneksi rankingeissa, ei kai ihan huono kausi, vaikka tappioita tulikin reippaasti kolme kappaletta. Michigania vastaan Bowl-geimiin, ei paljon odotuksia. Lännessä Pac-12:ssa Washingtonista leivottiin sitten lopulta mestari. USC:ltä ja UCLA:lta surkeat kaudet.

Nyt sitten vain Bowl-pelejä seuraamaan sekä sitä, miten käy playoffeissa. Alabama-Clemson olisi toiveissa loppuotteluun.
 

Rocco

Jäsen
Bowl-ottelut on tosiaan taulutettu. Tänä vuonna muutama joukkue ei päässyt bowleihin, vaikka saldo otteluissa olikin 6-6.

Playoffseissa on kolme tappiotonta joukkuetta, ja itse odotan Clemson - Notre Dame -ottelusta hienoa matsia. Alabama pyyhkinee Oklahoman aika selkeästi, mutta jenkkifutis on herkkä laji, missä pari pientä virhettä voi kääntää koko ottelun.

Fiesta Bowlissa jatkaa taas tappiotta kautensa pienessä konferenssissa pelannut UCF, ja kolmen tappion SEC-joukkue LSU tulee vastaan. Florida-Michigan, Washington - Ohio State sekä Texas - Georgia täydentää suurten bowl-otteluiden sarjan. Oletus on että LSU, Michigan, Ohio State sekä Georgia nuo ottelut vie.

Ensimmäiset ottelut pelataan 15.12. ja vielä ei mitään suurotteluita ole luvassa. Silti monesti nuo pienten konferenssien joukkueiden kohtaamiset ovat aikamoista ilotulitusta. Heti kolme Sun Belt -joukkuetta avauspäivänä kentällä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Vähän päivitystä tähänkin ketjuun. Bowl-season on siis menossa, ja pleijareissakin pelattiin ensimmäiset pelit. Alabama kaatoi Oklahoman ja Clemson Notre Damen, joten mestaruuspelissä ovat vastakkain "runkosarjan" ykkönen ja kakkonen. Toivottavasti tulisi jännä peli. Peli pelataan siis maanantaina 7.1. Olen kokoustamassa Seattlessa tuolloin, joten saa nähdä, jos ehdin peliä katsomaan, ei varmaan alusta saakka ainakaan. High Tide - Sooners -pelikin jäi vähiin katsomisiin, kun olin juuri lentänyt Suomesta takaisin Kaliforniaan. Mutta nähdäkseni Oklahomallakin oli hetkensä, Alabama nyt vain on parempi. Muista Bowl-peleistä noteeraan vain Floridan selvän voiton Michiganista, en odottanut sitä.

Ja Heisman Trophyhan matkasi sitten Kyler Murrayn mukana Oklahomaan, kun Tagovailoa "romahti" kauden lopussa. Eivät auttaneet rukoukset eikä mikään muukaan.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Ja sen verran päivitystä taas, että Central Florida hävisi oman Bowl-pelinsä Louisiana Statelle 40-32. Muistaa pitää, että UCF:n pelinrakentaja McKenzie Milton oli loukkaantuneena poissa, mutta oli kai niitä loukkeja LSU:llakin, joten parempi kai niin, ettei UCF:ää playoffseihin huolittu. En nyt olisi unelmoinutkaan heidän voittavan Alabaman, mutta ehkä jonkun muun kanssa olisi ollut tsäänssejä...jäljellä on siis vain tuo maanantain Alabama - Clemson -peli ja sitten kausi on paketissa. Kiitos kaikille seuraajille. Over and out.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös