Ke 14.11.2018 TPS - Sport

  • 1 829
  • 5

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Lyhyen tauon jälkeen liiga jatkuu TPS:n ja Sportin osalta Turussa. Liigan kakkonen 41:llä pisteellä vastaan yhdeksäs 29:llä pisteellä. TPS:n viisi viimeisintä kotipeliä ovat antaneet yhdeksän pistettä 3-0-2 -jaolla ja Sportin viimeiset viisi vieraspeliä saldolla 2-0-3 ja kuusi pistettä.
Kotijoukkue lähtee selkeänä suosikkina illan peliin ja esim. Veikkaus tarjoaa kertoimet 1,56-4,60-4,40 illan pelille.
Kaksi joukkuetta on tällä hetkellä yli muiden ja toinen niistä on TPS. Vain kolme suoraa tappiota on turkulaisille kertynyt ja yv% on sarjan paras 25% tällä hetkellä.

Veikkauksen sivujen mukaan TPS tänään:

Björkstrand-Filppula-Kakko
Piskula-Heikkinen

Suoranta-Palve-Budish
Kaskinen-Lukka

Väyrynen-Karvonen-Nurmi
Ekeståhl-Jonsson -Eronen

Kuru-Virtanen-Nieminen
Forsström

Tirronen (Anttila)

Sport:

Kallela-Ainali-Lehtimäki
Manninen-Nevalainen

Talaja-Tikka-Riska
Sund-Viljanen

Paukku-Kalapudas-Vauhkonen
Robak-Niemi

Körkkö-Claireaux-Rapuzzi
Westermarck

Aittokallio (Järvinen)

Sportilta edelleen sivussa kaksi kovaa peluria: Sutter ja Kiviranta. Uusi valmentaja Pajuluoma on saanut Sportin pelaamaan omaa, yksinkertaista ja toimivaa peliä, jossa kovalla luistelulla, tsempillä ja periksiantamattomuudella taistellaan taidollisesti kovempia joukkueita vastaan. Kauden aloitus on ollut parempi kuin moni uskalsi odottaa Tomekin vaisujen otteiden ja potkujen jälkeen.
Syyskuussa Vaasassa Sport taipui Vaasassa jatkoajalla 2-3 ajassa 64.18, kun Budish ratkaisi pelin Tepsille. Torjunnat olivat tuolloin Sportin eduksi 24-34, joten tiukkaa vääntöä oli silloin. Aittokallio torjui tuolloinkin Vaasassa, mutta TPS:n silloinen mokke Haukeland on ilmeisesti vaihtanut maisemaa.

TPS tuntuu etukäteen paperilla kovalta, eikä illasta ole kovin suuria odotuksia. Enemmän on latausta pe-la tuplapeliin, kun Vaasan Kuparisaareen saapuu rakas mestisvihulainen KooKoo siis kahdesti.
Toivotaan Tepsiltä hieman ylimielisyyttä ja löysäilyä alkuun, jotta Sport pysyisi mukana ja rankaisisi harvoista vastahyökkäyksistä kovalla prosentilla. Alivoimalle ei parane joutua, koska silloin noutaja tulee.

Hyvää kiekkoiltaa kaikille pienen tauon jälkeen!
Jatkakaa, kun linja on nyt auki.
 
Viimeksi muokattu:

Vaeltaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Ville Vahalahti
Haukeland on loukkantuneena.

Itse matsista voi odottaa mitä vain. Mielenkiintoista nähdä miten Tepsin sairastuvalta palanneet suorittaa, erityisesti Suoranta.

Ennen taukoa Lukko-matsi meni ihan vihkoon, mielenkiintoista nähdä miten näin tauon jälkeen.
 

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tepsi saa tänään aika monta pelajaa sairastuvalta takaisin kaukaloon. Hyökkääjistä Suorannan ja Karvosen sekä pakeista Erosen. Tähän kun lisätään Wirtasen lähtö Ruotsiin, niin kaikki ketjut on mennyt uusiksi. Muuten ei ole valittamista koostumuksista, mutta kyseenalaistan Kurun siirron neloseen. Kolmonen oli kuitenkin erittäin toimiva ennen maju-taukoa ja alkoivat pikkuhiljaa saamaan maalejakin aikaiseksi.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
TPS tänään:

#62 Patrick Bjorkstrand - #81 Ilari Filppula - #24 Kaapo Kakko
#50 Simon Suoranta - #89 Oula Palve - #18 Zach Budish
#25 Teemu Väyrynen - #44 Elias Karvonen - #51 Markus Nurmi
#56 Hannu Kuru - #29 Jonne Virtanen - #43 Otto Nieminen

#47 Joe Piskula - #49 Ilkka Heikkinen
#45 Olli Kaskinen - # 5 Santeri Lukka
#61 Lucas Ekeståhl-Jonsson - #36 Elmeri Eronen
#20 Jani Forsström

#32 Rasmus Tirronen
(#35 Eetu Anttila)

Loukkaantuneet: # 2 Brandon Gormley (29.10.2018 - "neljä viikkoa"), #26 Lauri Korpikoski (29.10.2018 - "noin kaksi kuukautta"), #30 Henrik Haukeland (29.10.2018 - "neljä-kuusi viikkoa"), #48 Lauri Pajuniemi (01.11.2018 - "noin kuukausi")
Rotaatio: #41 Oskari Siiki, #53 Arttu Nevasaari, #76 Bernard Isiguzo

Kuluvalle viikolle ei ole tullut uutta sairastupatiedotetta, joten edelleen mennään ennen maajoukkuetaukoa kerrotuilla. Kohtuullisesti on sairastupa tyhjentynyt: day-to-day -statuksella olleet Kaapo Kakko ja Elias Karvonen palasivat pelaavaan kokoonpanoon jo ennen maajoukkuetaukoa, "maajoukkuetauon jälkeen" -statuksella ryyditetyt Elmeri Eronen ja Simon Suoranta ovat tänään jälleen pitkästä aikaa rosterissa.

Parhaassa tapauksessa koko kolmikko Brandon Gormley, Henrik Haukeland ja Lauri Pajuniemi palaa rosteriin joulukuun alkupäivinä, ja Lauri Korpikoski vuodenvaihteen jälkeen. Toipumisissa saattaa aina tulla jotain takapakkia ja tietysti tulee uusiakin loukkaantumisia, mutta toistaiseksi sairastupatilanne näyttää ihan kohtuulliselta ensimmäistä kertaa koko syksynä.

Petteri Wirtasen lähdön myötä kaikki hyökkäysketjut ovat menneet uusiksi. Patrick Bjorkstrand nousee ykkösketjuun, jossa en muista hänen vielä kertaakaan pelanneen. Ykkönen oli kauden alussa muodossa Kakko-Filppula-Budish ja sitten Petteri Wirtasen tulon myötä Filppula-Wirtanen-Kakko. Melko omituista, että kolmasosa kaudesta yhdessä ja mielestäni suht hyvin yhteen pelannut duo Bjorkstrand-Palve on hajotettu. Ehkä valmennusjohto näkee, että kummastakin pelaajasta on saatavissa vieläkin enemmän irti eri ketjuissa? Toisaalta Bjorkstrandilla lienee vielä paljonkin parantamisen varaa. Ehkä se sitten Filppulan rinnalla realisoituu?

Kakkonen on nyt muodossa Suoranta-Palve-Budish. Tänään on siis Simon Suorannalle ensimmäinen SM-liigamatsi TPS:n paidassa. Mulla ei ole mitään mielikuvaa Suorannan pelaamisesta pre-season -matseissa. Palve ja Budish pelasivat varsinkin alkukaudesta paljonkin yhdessä. Muistaakseni duo hajotettiin vasta, kun Kaapo Kakko loukkaantui, jolloin Budish nostettiin ykköseen. Kolmosen hajottamista täälläkin jo ihmeteltiin: Väyrynen-Kuru-Nurmi pelasi todella pitkään yhdessä ja hyvin pelasikin. TPS-osiossa joku kertoi, että trio kellotti jopa suurimpia peliaikoja 5vs5-pelissä. Tämän lisäksi jokainen heistä on erittäin tärkeä alivoimapelaaja. Ainoa keksimäni syy ketjun hajottamiselle on se, että oletettavasti Elias Karvonen tuo edes ripauksen enemmän juonikkuutta hyökkäyspäähän kuin Hannu Kuru. Nelonen on nyt muodossaan Kuru-Virtanen-Nieminen - Oskari Siiki tippuu pop corn -katsomon puolelle.

Puolustuksessa tehtiin juuri sellainen ratkaisu, jota odotinkin ja josta kirjoittelin viime viikolla TPS-osioon. Elmeri Eronen palaa kokoonpanoon, mutta kaikki pakkiparit ovat pelanneet edellisissä matseissa niin hyvin, että suurempiin muutoksiin ei ollut tarvetta. Eronen hyppää nyt kolmoseen Ekeståhl-Jonssonin pariksi, ja vastaavasti Jani Forsström tippuu seiskapakiksi. En yllättyisi siitä, että TPS pelaisi tänään seitsemän pakin rotaatiolla. Erosen poissaollessa seiskapakkina oli useimmiten Bernard Isiguzo, joka ei saanut käytännössä lainkaan peliaikaa. Vastaavasti Jani Forsström on TPS:lle niin arvokas alivoimapakki, että peliajan jääminen 0:00 olisi todella suuri yllätys.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
TPS
Mielenkiintoiset ketjut Tepsillä, paljon uutta seurattavaa. Miten ykkönen suoriutuu Wirtasen lähdettyä? Heräileekö Palve viime pelien koomastaan? Saako Kakko karisteltua paineita niskastaan? Miten suoriutuu kolmoskenttä?

Kotijoukkueelta odottaa joka tapauksessa paljon ryhdikkäämpää suoritusta kuin taukoa edeltäneessä Lukko-ottelussa. Ja maaleja; maalinteko on ollut vähän turhan tiukalla viime aikoina.

Kotijoukkue selvä suosikki, mutta sen verran kova vieraskerroin, että ei välttämättä ihan riskiveto olisi pelata kakkosta, Tepsi kun on ollut vieraissa parempi kuin kotonaan.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
TPS:n silloinen mokke Haukeland on ilmeisesti vaihtanut maisemaa.

Ensinnäkin kiitokset asiallisesta ketjunavauksesta. Toiseksi, kuten @Vaeltaja jo totesikin, niin Haukeland ei ole vaihtanut maisemaa, vaan on vielä jokusen viikon sairastuvan puolella. TPS ilmoitti 29.10. Haukelandin olevan sivussa 4-6 viikkoa, tuoreempia tai tarkempia tietoja loukkaantumisesta ei ole tainnut tippua.

Itse illan pelistä en osaa odottaa oikein mitään, mukava tietysti että Liiga pyörähtää taas meidänkin osalta käyntiin. Sportin kerroin Veikkauksella on sellainen, että täytyy harkita josko tuohon jokusen euron ihan huvin vuoksi painaisi. Jos niin ikävästi käy että kotijoukkue tänään ottaa käkättimeen, niin voittorahat varmasti vähentäisivät harmitusta. Paluun kaukaloon tekevät Elmeri Eronen ja Simon Suoranta, heistä varsinkin jälkimmäistä seuraan erityisellä mielenkiinnolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös