Antero Niittymäki TPS:n urheilutoimenjohtajana

  • 191 047
  • 860

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Anterolle täältä kans taputukset. Hienoa työtä. Meitä TPS kannattajia "haukutaan" gloryhunttereiksi ja ehkä joskus jopa aiheestakin mutta nyt näyttäs että meille ei vittuilla. On meillä ihan hyvä geeäm siellä vaikka se välillä tuntuu että kestää se oikean palan löytyminen.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
On meillä ihan hyvä geeäm siellä vaikka se välillä tuntuu että kestää se oikean palan löytyminen.
Eteenpäin on ainakin menty sitten Arsen aikojen.
 

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Täytyy antaa tunnustusta Antsalle hyvin tehdystä työstä. Arvostan erittäin paljon sitä, että on lähdetty hakemaan kavereita aikalailla suomalaisten tutkan alapuolelta, kuten ensimmäisinä esim Dudas ja Thorell. Case Dudas meni reisille ja Erkki vuoden jälkeen stadiin, mutta nämä haut aukaisivat väylää.

Nyt E-J ja nyström, joista nytsrömin kanssa ei päästy pitkälle, mutta E-J on osoittautunut todella hienoksi löydöksi. Seuraavalla kaudella vielä Haukelandia ollaan tuomassa, joten väylä Allsvenskanista Turkuun on auki ja tämä on äärimmäisen hieno asia. Siellä paljon kovia ja kehittyviä nuoria, mutta myös kokeneita pelaajia ja liksat on sellaisia, joihin pystytään hyvin vastaamaan.
Hienoa duunia siis tehnyt Antero, kun Ruotsista halutaan tulla Turkuun ottamaan se next step!
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Tuota listaa kesken kauden tulleista pelaajista kun katsoo, niin mieleen tulee kysymys siitä, että eikö Antsa aio tällä kaudella hoitaa Tepsiin jotain isokokoista lapasta pulustukseen?
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Savilahje tais olla enemmänkin Selinin hankinta kun Antsan. Siinä tuli kyllä semmonen pummi että ei osuttu koko vitun tauluun. Sattuuhan näitä muillekkin ei siinä.

Fraseria ja Budia pidän poffeja ajatellen kullanarvoisina.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Niittymäen hankinnat ovat pääosin olleet onnistuneita, kuten yllä on todettu, ja siitä täytyy olla tyytyväinen.

Tämän kauden joukkue on hyvin koottu ja näyttää että tällä kertaa prosessi myös saatetaan loppuun eikä hommia jätetä kesken. Myös tuo lämmittää mieltä. Nyt urheilullinen puoli ratkaisee lopputuloksen, kun joukkue on riittävän kilpailukykyinen mitalipeleihin asti.

Viime kaudesta on vaikea sanoa, että miksi joukkuetta ei ilmiselvistä puutteista huolimatta vahvistettu, joten en siitäkään Niittymäkeä osaa syyllistää.

Toinen puoli joukkueen kasaamisesta on jatkosopimusten tekeminen ja valmentajien palkkaaminen. Näissä asioissa on Niittymäelläkin vielä oppitunteja jäljellä. Kesällä ollaan varsinkin tuon ensimmäisen osalta viisaampia ja voidaan jo vähän summata onnistumista.
 

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Noniin, nyt on annettu sellaiset palikat Kaskiselle, että ei haittaa vaikka mentäisiin päätyyn asti. Viime vuonna jäätiin odottamaan sentteriä, mutta sitä tikulla silmään joka vanhoja muistelee.

Pakistoon tullut kauden aikana Juolevi ja Fraser, hyökkäykseen Palve ja Budish. Ilmiömäisiä hankintoja, kiitos näistä Antsalle.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Noniin, nyt on annettu sellaiset palikat Kaskiselle, että ei haittaa vaikka mentäisiin päätyyn asti. Viime vuonna jäätiin odottamaan sentteriä, mutta sitä tikulla silmään joka vanhoja muistelee.

Pakistoon tullut kauden aikana Juolevi ja Fraser, hyökkäykseen Palve ja Budish. Ilmiömäisiä hankintoja, kiitos näistä Antsalle.

Ei voi unohtaa Kurua, joka omalla tontillaan on onnistunut myös hyvin. Niittymäelle todellakin plussaa siitä, ettei hommaa jätetä kesken tällä kaudella.
Nyt on laajuutta ja vaikka muutama loukkaantuminenkin tulisi ei laiva ihan heti kaadu.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Täytyypä nyt oikein epäsuomalaiseen tapaan antaa kerrankin positiivista palautetta. Sitä tämä lähes yhdeksän kuukautta hiljaiseloa viettänyt ketju ansaitsisi enemmänkin!

Kun on, hieman huvittuneenakin, seurannut tuota Tsadilaisten turhautumista omassa vastaavassa ketjussaan, palaa mieleen muistoja ajalta ennen kuin Antsa tähän tehtävään meillä siirtyi. Samalla erittäin suuri tyytyväisyys siihen että tämä "työharjoittelija" on meillä UTJnä! Vaikka resurssit ja työympäristökin ovat varmasti parempia kuin edeltäjällään, ei se yksin selitä sitä että toiminnassa on eroa kuin yöllä ja päivällä.

Erityisesti arvostan sitä että joukkue on jo ennen kauden alkua saatu valmiiksi (eikä täällä tarvitse enemmistön harrastaa enää kilpahuutoa uusista vahvistuksista läpi kauden), loukkaantumisiin on onnistuttu reagoimaan nopeasti ja laadukkailla paikkareilla ja Palloseura kiinnostaa vihdoin myös eteenpäin meneviä pelaajia, joilla olisi muitakin ottajia. Pelaajien arvo tuntuu olevan Antsalla hyvin hyppysissä, verotustietojen ja palkkahuhujen perusteella, ja omista junnuista pyritään pitämään kiinni, mutta ei hinnalla millä hyvänsä (mikäli Lindsten -huhuissa on perää). Pelaajan soveltuvuutta joukkueeseen korostetaan, eivätkä tehot ole se ainoa määrittävä tekijä. Joukkue on hyvin roolitettu ja jokaisella pelipaikalla on Liigan eliittipelaajia, ja osa heistä on kasvanut sille tasolle mustavalkoisissa. Omia junioreita puskee hyvällä tahdilla edustukseen.

Selinin option käyttämättä jättäminen ja Kaskisen palkkaaminen aikanaan ihmetyttivät, mutta nyt alkaa tuokin kuvio vaikuttaa paremmalta. Selin-Pikkarainen -akseli oli Tepsin nostamisessa ja kunnianpalautuksessa erinomainen parivaljakko, Kaskinen on ehkä pelaajakehityksen ja nuorten pelaajien vetovoiman kannalta parempi vaihtoehto ja myöskin näitä uuden aallon koutseja maju -kokemuksella. Oppirahoja on maksettu, mutta kehitystä tapahtuu ja ihan positiivinen pöhinä on tälläkin saralla.

Lähes neljän vuoden aikana oikeastaan ainoat mieleen tulevat tahrat ovat kevään 2017 "vahvistukset" ja Thorellin "optio", joka mahdollisti siirtymisen Liigan sisällä toiseen seuraan. Nämäkin tuntuvat aika pieneltä suhteessa edellä mainittuihin positiivisiin asioihin.

Kiitos Anterolle erinomaisesta duunista ja ei muuta kuin samalla kaavalla eteenpäin! Toivottavasti kohta alkaa tippua uutisia jatkosopimuksista.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Kyllä minäkin rajattomasti Antsalle annan tunnustusta. Thorell keississä aikanaan riepoi tuo optio asia minuakin. Miten voi olla seuralla joku optio millä ei kuitenkaan ole käytännön merkitystä. Selvää oli kuitenkin se että rahalla Thorell olisi ollut pidettävissä ja juuri tässä Antsa on mielestäni onnistunut hyvin. Hän osasi laskea mikä on Thorellin hinta ja suhteuttaa sen siihen mitä esim Virran tason nosto ja Palmu tuo joukkueeseen. Antsa osaa siis hienosti ennakoida sen miten uudet hankinnat paikkaa vanhoja, jos ei aina suoraan niin yhteisvaikutukseltaan. Antsa tekee myös hyviä hankintoja Liigan sisällä, lähtemättä kuitenkaan mihinkään huutokauppaan. Pelaajat ovat oikeasti sellaisi ketkä tänne haluaa tulla.

Tuntuu että Antsa on näissä hommissa aina askeleen edellä, kun vastaavasti Vuori oli sen pari jäljessä.

Edit. Jatkumon kautta on muuten merkittävää mihin geeämmän aika menee. Kun ei tarvitse naarata sitä puuttuvaa ykkössentteriä tässä vaiheessa, voi huolella tehdä jo ensi kauden joukkuetta. Siellä Antsa nytkin luultavasti yrittää sorvata jatkoja ja kartoittaa kovia tekijöitä myös ulkopuolelta.
 
Viimeksi muokattu:

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Sählän hankinta oli Niityltä hyvä täsmähaku tälle kaudelle, mutta näkökentässä painoi hyvin vahvasti myös se, että Salonen saadaan ensi kaudeksikin kiekolliseksi moottoriksi pakistoon. Nyt vielä jää nähtäväksi mitä Niitty vetää silinteristä sen puuttuvan hyökkääjän kohdalla. Atun tokalla kaudella jäi se kuuluisa sentteri hakematta, mutta nyt varmasti reagoidaan. Olisiko hyvä hyödyntää nyt kontakteja rapakon taakse ja hakea sieltä joku power forward tuonne?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt vielä jää nähtäväksi mitä Niitty vetää silinteristä sen puuttuvan hyökkääjän kohdalla. Atun tokalla kaudella jäi se kuuluisa sentteri hakematta, mutta nyt varmasti reagoidaan. Olisiko hyvä hyödyntää nyt kontakteja rapakon taakse ja hakea sieltä joku power forward tuonne?

Jep, juuri näin. Reagointia tarvitaan.

Nyt ykköskorin äijistä 2 sentteriä, 3 laituria ja 1 pakki sairastuvalla. Loppukaudesta saatetaan noita saada takaisin, mutta vaikea uskoa ettei yhtään uusia loukkeja tule siinä matkalla.

Not good.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Bogdanov kehuu Auran Aalloilla HPK:n joukkueen rakentanutta Mika Toivolaa. Joukkue on hänen mukaansa rakennettu todella ammattitaidolla ja joukkueen valmennuksen pelikirjalle sopivaksi.
TPS on tässäkin suhteessa täysin päinvastainen esimerkki. Rahaa on palanut miljoonatolkulla ja lopputulos on suorastaan karmaiseva epäonnistuminen.
Antsa Niitymäelle pitäisi ehdottomasti antaa kenkää, koska tuollaisia epäonnistumisia ei yksinkertaisesti saa tulla. Epäonnistuminen hänellä ei ollut edes ensimmäinen kerta.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Paremmalla valmennuksella Antsaa taputeltaisiin selkään ja kehuttaisiin maasta taivaaseen. Kyllä se jäi nyt ihan jostain muusta kiinni kuin siitä ketä pelaajia tuonne joukkueeseen on hankittu.

Antsa toki osaltaan vastuussa myös valmennuksen onnistumisesta.

En ole Antsalla potkuja vaatimassa, mutta kyllä hänenkin täytyy kriittisesti katsoa esim. tuota joukkueen rakennetta. Meillä on liikaa hitaita pelaajia ja tietyllä tapaa parasta ennen päivän ohittaneita avainpelaajia. Puolustus oli tällä kaudella vajaa, samoin hyökkäys laadukkaan kolmossentterin osalta. Alkaa olla selvää, että TPS ei voi jättää yhtään osa-aluetta vajaaksi, jos se haluaa taistella mestaruudesta.

No, ensi kauteen taitaa tulla luonnostaan todella paljon muutoksia. Hyvä jos samaksi joukkueeksi tunnistaa enää syyskuussa, niin paljon avainpelaajia mennee vaihtoon.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Paremmalla valmennuksella Antsaa taputeltaisiin selkään ja kehuttaisiin maasta taivaaseen. Kyllä se jäi nyt ihan jostain muusta kiinni kuin siitä ketä pelaajia tuonne joukkueeseen on hankittu.

Eikös urheilujohtajan pitäisi olla vastuussa myös valmentajan valinnasta?
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Paremmalla valmennuksella Antsaa taputeltaisiin selkään ja kehuttaisiin maasta taivaaseen. Kyllä se jäi nyt ihan jostain muusta kiinni kuin siitä ketä pelaajia tuonne joukkueeseen on hankittu.

Ja paremmilla pelaajilla taputeltaisiin Kaskista selkään?

Liigan seuraaminen on jäänyt osaltani niin vähäiseksi tällä kaudella, etten ainakaan tässä vaiheessa lähde heittämään ketään bussin alle. Sen kuitenkin sanon, että jos joukkue floppaa urheilullisesti, urheilutoimenjohtaja on (useiden muiden toimijoiden ohella) lähtökohtaisesti epäonnistunut tehtävässään. Lähtökohtaisesti siksi, että tällainen lähtökohta voidaan toki riittävillä asia-argumenteilla kumota. Riittäviä argumentteja eivät (ainakaan minun silmissäni) ole se, että valmennus veti vielä pahemmin vihkoon ja pelaajamateriaali näytti paperilla paremmalta kuin kentällä. Tämä kortti käytettiin liian monta kertaa jo Niittymäen edeltäjän aikana.

Lisäksi kiinnittäisin Starbuckin tavoin huomiota siihen, kuka valmennuksen on valinnut. En väitä, että Niittymäki olisi päättänyt valmentajista yksin, mutta hänen asemansa perusteella on oikeutettua olettaa, että hänellä on ollut vähintäänkin merkittävästi sananvaltaa asiaan. Jos ei ole ollut, niin sitten tittelin ympärille voidaan laittaa lainausmerkit ja mies on muutenkin väärässä hommassa.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Normaalissa toimintaympäristössä urheilutoimenjohtaja kartoittaisi vaihtoehdot valmentajaksi ja hallituksen siunauksella hoitaa hallituksen valitseman kaverin sisään. Eli Antsa ei ole pääsyyllinen Kiva-Kallen hankintaan, mutta ei syytönkään.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Kyllähän Kaskisen palkkaus on selkeä miinus Niittymäen listaan. Täytyy kuitenkin muistaa ja jopa olettaa, että hän ei varmasti yksin tehnyt päätöstä nostaa Kaskinen edustuksen päävalmentajaksi. Toivon todellakin, että Niittymäki osaa jatkossa olla kuuntelematta kavereitaan kun on kyse päävalmentajasta.

Noin muuten Antsa on ollut valovuoden edellä esim. Ari Vuorta.
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Sori, mutta tämä yhtäkkiä kaikki kanavat täyttävä Niittymäki -kritiikki on hiukan huvittavaa. Jos katsoo tätäkin ketjua, niin ennen perjantaita Niittymäellä oli pääasiassa selkääntaputtelijoita. Sama vaikutelma on jäänyt mm. Jatkoajan artikkeleista. Yllättäen 29.3.2019 perjantai muutti Niittyemäen täysin vailla kokemusta, näkemystä ja meriittejä olevaksi vääriä valintoja tekeväksi pölvästiksi. Jännä juttu, sillä Niittymäen työn kädenjälki on suurimmilta osin ollut julkista 21.5.2018 asti.

Herää kysymys, että miksi juuri minkäälaista Niittymäki-kritiikkiä ei ollut havaittavissa suomalaisessa kiekkomediassa tai palstalla ennen kuin kauden viimeinen peli oli pelattu? Tulokseen vaikuttavat Niittymäen valinnat oli kuitenkin tehty jo kuukausia ennen tätä, ja asiantuntevan analyytikon olisi pitänyt pystyä näitä kriittisesti arvioimaan.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Sori, mutta tämä yhtäkkiä kaikki kanavat täyttävä Niittymäki -kritiikki on hiukan huvittavaa. Jos katsoo tätäkin ketjua, niin ennen perjantaita Niittymäellä oli pääasiassa selkääntaputtelijoita. Sama vaikutelma on jäänyt mm. Jatkoajan artikkeleista. Yllättäen 29.3.2019 perjantai muutti Niittyemäen täysin vailla kokemusta, näkemystä ja meriittejä olevaksi vääriä valintoja tekeväksi pölvästiksi. Jännä juttu, sillä Niittymäen työn kädenjälki on suurimmilta osin ollut julkista 21.5.2018 asti.

Herää kysymys, että miksi juuri minkäälaista Niittymäki-kritiikkiä ei ollut havaittavissa suomalaisessa kiekkomediassa tai palstalla ennen kuin kauden viimeinen peli oli pelattu? Tulokseen vaikuttavat Niittymäen valinnat oli kuitenkin tehty jo kuukausia ennen tätä, ja asiantuntevan analyytikon olisi pitänyt pystyä näitä kriittisesti arvioimaan.

Niin ja oikeastaan 99% koko palstan käyttäjistä piti tepsiä mestarikandidaattina. Esimerkiksi. liigan voimasuhdeketjussa taitaa kaikilla olla tepsi top3:n joukossa ja varsinkin tepsin hyökkäys oli liigan paras tai toiseksi paras. Nyt jälkeenpäin kaikki olivatkin olleet kokoajan sitä mieltä, että antsa on amatööri ja pitäisi antaa kenkää. Kaskinen on ollut emämunaus jos vielä tuo 3 vuoden suorasopimus pitää paikkaansa, mutta kilpailukykyisen joukkueen rakentamisessa hän ei ole täysin epäonnistunut.

Huomautuksena vielä, että muistaakseni palstaveli @aurajoki oli lähes ainut kuka kesällä sanoi suoraan, että tämä rosteri on paskaa. Moni täällä ei allekirjoittanut hänen kommenttejaan, jos voitte kuvitella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös