Ti 13.11.2018 SaiPa - KalPa

  • 2 594
  • 6

Barney

Jäsen
SaiPa on yhdessä Kärppien kanssa sarjan paras kotijoukkue ja KalPa on sarjan huonoin vierasjoukkue. Lähtökohtien pitäisi siis olla melko selvät. KalPa kärsi ennen maajoukkuetaukoa paljon loukkaantumisista. KalPa hävisikin yhdestätoista viimeisestä ennen taukoa pelaamastaan ottelusta kymmenen. SaiPa on pelannut aika tasaisesti, mutta kotivoittojen putki meni rikki TPS:ää vastaan, kun SaiPa hävisi 1-2 ja koki kauden ensimmäisen kotitappionsa. Seuraavassa kotiottelussa IFK:ta vastaan SaiPa kuitenkin palasi voittojen tielle. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Kuopiossa oli erittäin laadukasta kiekkoa ja SaiPa voittikin ottelun vasta voittomaalikilpailussa.

SaiPa tänään:

Emil Oksanen - Cody Kunyk - Ahti Oksanen
David Goodwin - Tyler Morley - Jonatan Tanus
Topi Nättinen - Ville Koho - Joni Nikko
Elmeri Kaksonen - Anssi Löfman - Tomi Iso-Mustajärvi

Kalle Maalahti - Erik Autio
Robin Salo - Brenden Kichton
Vladimir Denisov - Markus Kojo
Jere Sneck

Frans Tuohimaa
Niclas Westerholm

SaiPalta paluun kokoonpanoon tekevät kauden ensimmäisessä ottelussa loukkaantunut Elmeri Kaksonen, kolmannessa ottelussa loukkaantunut Emil Oksanen sekä muutaman ottelun sivussa ollut Erik Autio. Sivussa SaiPalla on ainoastaan vielä loukkaantuneena oleva Roy Radke sekä U20-maajoukkueen mukana maajoukkuetauolla pelannut Santeri Virtanen. Ei ole hetkeen näyttänyt SaiPan kokoonpano yhtä hyvältä, joten en malta odottaa iltaa.

KalPa tänään:

Tommi Jokinen - Jaakko Rissanen - Mikko Nuutinen
Balazs Sebok - Eetu Luostarinen - Alexandre Texier
Henri Knuutinen - Ville-Vesa Vainiola - Kai Kantola
Juuso Könönen - Konsta Mäkinen - Toni Hyvärinen

Ryan Wilson - Otto Leskinen
Cade Fairchild - Lasse Lappalainen
Valtteri Parikka - Ari Gröndahl

Denis Godla
Jonathan Iilahti

KalPalta poissa ovat loukkaantuneet Joni Ikonen, Alexander Ruuttu, Mikael Seppälä sekä Frank Gymer. Aleksi Klemetti oli Virtasen tavoin myös mukana U20-maajoukkueen mukana, joten huilaa varmastikin sen takia. KalPa ei saanut kokoonpanoon ollenkaan ylimääräistä hyökkääjää tai puolustajaa, minkä lisäksi puolustajana tunnettu Konsta Mäkinen jatkaa nelosketjun keskellä, joten Kuopiossa tilanne ei taida olla kovin optimaalinen. Käsittääkseni ukkoja on kuitenkin tullut hyvin takaisin tauon aikana.

Toivon hyvää jääkiekko-ottelua, kotivoittoa sekä oikeasti parempaa peliä SaiPalta, kun tällä kaudella on totuttu näkemään. Tulosveikkaukseen laittaisin 4-2 SaiPalle.
 

jussi61

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPan kokoonpano näyttää pelottavan hyvältä. Vain Virtanen ja Radke ovat sivussa, heistäkin Virtanen nousee pelaavaan kokoonpanoon varmaan jo torstaina, viimeistään ensi viikolla.

KalPan osalta hyvää on se, että molemmat kärkisentterit, Rissanen ja Luostarinen ovat mukana. Varmaan suurimmassa osassa kauden peleistä jompi kumpi on ollut sivussa. Kun Sebokin otteet eivät ole vastanneet keskellä odotuksia, on Rissasen ja Luostarisen niskaan lyöty aika iso vastuu, minä en ole koskaan oikein Vainiolaa pitänyt kovinkaan kovana tekijänä (jinxaanko nyt hänelle jotkin huikeat 2+1 tehot?)

KalPan puolustuksessa katseet kiinnittyvät Fairchildiin ja Gröndahliin. Viime kaudella Maione tuli kesken kauden ja osoittautui huippuluokan ukoksi, onko nyt osuttu yhtä hyvin? Gröndahl lähti Vaasasta Kuopioon hakemaan uutta nousua uralleen, mutta kausi on toistaiseksi ollut varmasti sekä hänelle itselleen että Kapaselle iso pettymys.

Odotan SaiPan pelaavan vauhdikasta neljän sylinterin kiekkoa ja nimenomaan ratkovan pelin kolmosketju vs kolmosketju, nelosketju vs nelosketju vertailussa. Tosin ei olisi isokaan yllätys, jos SaiPa vaihtoedun turvin peluuttaisi Kohon ketjua jompaa kumpaa KalPan kärkiketjua vastaan.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
SaiPan kokoonpano näyttää pelottavan hyvältä. Vain Virtanen ja Radke ovat sivussa, heistäkin Virtanen nousee pelaavaan kokoonpanoon varmaan jo torstaina, viimeistään ensi viikolla.
Reservissä on myös Oskari Lehtinen, ja varalla vielä Luusuanniemi ja Maia. Vaihteeksi on taas leveyttä rosterissa!
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Viime kaudella Maione tuli kesken kauden ja osoittautui huippuluokan ukoksi, onko nyt osuttu yhtä hyvin?

Maione tuli jo ennen viime kauden alkua. Wilson tuli maajoukkuetauolla, ja sai Majoneesinkin liekkeihin.

Puolustus on saatava pitämään, jotta pisteistä voidaan edes unelmoida, kun KalPa tehnee sen 2-3 maalia varsinaisella.

Odotuksia ei kyllä ole illan peliä kohtaan, mutta kiva että on illalla jotain katottavaa.

2-2.
 

Cornelius

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pitkä huili takana, vemppaosastoa saatu tyhjäksi, omat kotipelit ovat kulkeneet hyvin, vastustajalla loukkaantumishuolia ja edelliset ottelut ovat sujuneet huonosti. Muissa tapauksissa odotetuksissa olisi SaiPan reilu voitto upealla pelillä, mutta kun tuo tauko.
Tauot eivät ole piitkään aikaan sopineet SaiPalle, joten peli päättyy 0-5 kauden paskimmalla pelillä. Toiveissa olisi tämän "kirouksen" päättäminen, tämän vuoksi ajattelin satasella pelata KalPan voittoa. SaiPa on surkea taukojen jälkeen, minä olen vielä paljon huonompi lyömään vetoa.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPalla lähes paras mahdollinen kokoonpano. Toivottavasti peli näyttää sen mukaiselta. Emil Oksanen voisi tehdä hattutempun niin kuittaisin hyvät rahat :)
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Oishan tuosta tasainen tullu, mutta mustapaitaisilla ei ollu molaria ekalla puolikkaalla. Suht viihdyttäväkin tää oli.

Paremmalla tuurilla piste ois ollu otettavissa.

Iilahtea vaan tolppien väliin huomenna Pelsuja vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös