Detroit Red Wings 2018–2019

  • 138 577
  • 509

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Sais se mun puolesta jäädä, Jokisen kanssa Red Wings ei oo hävinnyt ensimmäistäkään peliä :-)

En oo ainakaan kuullut vielä mitään uutisia tai huhuja sen osalta, saako Jussi meiltä sopparin. Mutta periaatteessa yhelle vetskulle on tilaa hyökkääjien Top 14:ssä, että sikäli mahdollisuuksia on kyllä. Jääköön mun puolesta, mutuni perusteella pidän sitä todennäköisenä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mites Jokis-Jussi? Jääkö ilman sopimusta?

Sais se mun puolesta jäädä, Jokisen kanssa Red Wings ei oo hävinnyt ensimmäistäkään peliä :-)

En oo ainakaan kuullut vielä mitään uutisia tai huhuja sen osalta, saako Jussi meiltä sopparin. Mutta periaatteessa yhelle vetskulle on tilaa hyökkääjien Top 14:ssä, että sikäli mahdollisuuksia on kyllä. Jääköön mun puolesta, mutuni perusteella pidän sitä todennäköisenä.

Unohtui tuo Martin Frkin olemassaolo, niin ei siellä taida olla sitä ylimääräisen hyökkääjän paikkaa. Frk palasi aika hyvällä jalalla tuohon matsiin Bostonia vastaan, mennyt ehkä viime kauden köykäisestä liikkeestään hieman eteenpäin.

Helm - Larkin - Mantha (CHI-matsissa yhdessä)
Tuzzi - Nielsen - Nyquist (BOS-matsissa yhdessä)
Abdelkader - Athanasiou - Vanek (CHI-matsissa yhdessä)
Rasmussen - Glendening - Svechnikov (kolmestaan eivät ole vielä pelanneet, mutta Glendeningin kanssa alkaa molemmilla laitureilla olla yksittäisten pelien kokemusta)
(Witkowski, Frk)

Tuolta se aloitus näyttäisi. Zadinan oletetaan menevän vielä farmiin. Ihan ei riitä.

Vielä nämä pakiston lievät loukkaantumiset saattavat pakottaa tuon rosterin pakkipainotteiseksi, jolloin ylös ei jätetä kuin 13.hyökkääjää, ennenkuin loukkisuma on ohi. Silloin varmaan Svechnikov on menee hetkeksi farmiin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jatkoajalta ihan hyvä, negatiivissävytteinen artikkeli:
https://www.jatkoaika.com/artikkeli...&utm_medium=whatsapp&utm_campaign=share_links

Mutta tuohan on hyvin realistinen kuvakuvaus joukkueen nykytilasta. Itse hahmottelen Red Wingsin sijoittuvan toiseksi viimeiseksi tulevalla kaudella. Joukkueessa on vielä niin pajlon kuollutta painoa, josta kestää aikansa päästä eroon. Ainoastaan Ottawa lienee enemmän sekaisin, hieman toisenlaisista syistä, kun vielä tuosta myyvät pari avainpelaajaansa.


Kausiennakko: Red Wingsin kurimuksessa valoa tunnelin päässä?
Tässä vähän positiivisempaa ennakkoa, joka katsoo Ken Holland -fixaation jälkeen hieman pitemmälle tulevaisuuteen. Ihan hyvää matskua tämäkin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Torontolta koettiin tyrmäys toisessa erässä. Ottelu oli ihan tasainen pitkälle toiseen erään, jossa oli todella lähellä ettei Larkin vienyt Wingsejä 1-2 johtoon. Veto osui tolppaan/ylärimaan ja pomppi maalivahdin takaa pois. Seuraavalla pelikatkolla Tyler Bertuzzi otti tyhmän jäähyn ja tästä alkoi Toronton valtava YV-mylly. Wings ei pystynyt kuin jäähyilemään ja Leafs iski 3 YV-maalia putkeen. 5vs.3 alivoimia oli useita.

Joe Hicketts myös innostui muistelemaan Helsingin U20 kisojen virhettään, jossa ampui kiekon alivoimalla omasta päädystä vastakkaisen päädyn muikkuverkkoon. Tästä 5 vs. 3 AV ja Tavares iski maalin. Tästä tuli kyllä huimat instant replay -fiilikset, kun olin paikan päällä tuossa U20 FIN-CAN matsissa, jossa Hicketts teki saman virheen ja silloin tuosta YV:stä muuan Pate Laine iski Kanadan kaataneen game-winnerin.

Kolme perättäistä YV-maalia katkaisi Wingsin selkärangan ja sitten ei omasta ylivoimastakaan tullut mitään. leafs iski AV:llä vielä yhden lisää, joka meni tosin Howardin imaisun piikkiin. Jimmy on ollut kyllä todella surkea harkkakaudella.

Kolmannessa erässä Larkin kavensi ohjaamalla Jensenin viivavedon sisään. Säteri torjui kolmannen erän ja oli todella hyvä. Vain Gardiner ohitti hänet, laukomalla aika täydellisen kudin maalin kattoon.

Wingsin hienoimmasta pelistä koko ottelussa vastasi Dennis Cholowski, joka vapautti tarkalla rystylätyllä Nyquistin läpiajoon YV:llä.


Kokoonpano:

Mantha - Larkin - Frk (kolmannessa erässä Zadina vaihtoi Frkn kanssa paikkaa)
Vanek - Athanasiou - Abdelkader
Tuzzi - Nielsen - Nyquist
Rasmussen - Ehn - Zadina

Sulak - Hicketts
Kronwall - Hronek
Cholowski - Jensen

Howard 1-2 erät
Säteri 3.erä

Sulak ja Hicketts olivat ottelussa pakistosta pahimmin pihalla. Scoring chances For/Against Sulakilla 1-14, Hickettsillä 4-14. Cholowski oli myös omassa päässä vaikeuksissa, mutta sai myös hyökkäyspeliä parhaiten rakkennettua. Kronwall-Hronek pari oli varmin, mutta tuntui ettei Hronek edes yrittänyt rakentaa hyökkäyspeliä, keskittyi vain lähinnä selviytymään ja purkamaan kiekot omista pois rännipuruilla.

Mutta tuohon nyt saa tottua kuka vaan nykyistä Toronton mankelia vastaan nyt ja lähitulevaisuudessa. Todella kova se hyökkäysarsenaali on. Pelasivat parhailla vain Nylander puuttuen. Wingskin oli lähes parhailla. Ensi yön ottelu on sitten enemmän AHL vs. AHL -rostereilla.
 
Viimeksi muokattu:

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
DeKeyser pitäisi olla kunnossa kauden avaukseen, Green ulkona, Daley ja Ericsson kysymysmerkkejä. Hyvä paikka tosiaan noille nuoremmille nyt näyttää mistä on tehty.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
The #Red Wings today assigned forwards David Pope, Givani Smith, Dominic Turgeon and Filip Zadina, defenseman Vili Saarijarvi and goaltender Harri Sateri to the AHL's Grand Rapids Griffins.

Additionally, the Red Wings have released left wing Jussi Jokinen from his professional tryout.

Ei tullu Jokiselle sopimusta.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ansar Khan on Twitter

Witkowski vähän yllättäen waivereissä, myös McIlrath ja Puempel seurana.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ansar Khan on Twitter

Witkowski vähän yllättäen waivereissä, myös McIlrath ja Puempel seurana.

Witkowskin waiverointi lienee extra-muuvi tuon pakkitilanteen saneleman pakon alaisena. Hyökkejä piti tiputtaa ylimääräisiä pois jaloista, ennenkuin pakit saa pelikuntoon. Vaikka Witkowski osaisi pelata pakkinakin, mutta mielummin sitten annetaan junnun tehdä ne samat virheet siellä oppiakseen, kuin pannaan Wihtahousu peräpäähän koheltamaan.

Dennis Cholowskin otteet pre-seasonilla kyllä lämmitti mieltä. Sieltä se tuli ohituskaistaa kaikista muista nuorukaisista ohi, kuten oikeastaan pitikin. Onhan hän lahjakkain ja korkeimmalla varattu kaveri. Silti, tuo oppimisnopeus on jotain hämmästyttävää, mutta niin se varmaankin hyvillä pelaajilla on. Ihan eri äijä 2 ekassa pelissä vs. 2 viimeistä.


***

YV-kuvioita treenailtu seuraavilla kentällisillä:

1.YV
Mantha (maalinedus)

Vanek - Nielsen - Athanasiou

Kronwall (viivalla) Hronek ja Hicketts paikkaili Kronwallia, kun hän joutui jättämään harkat kesken.

2.YV
Rasmussen (maalinedus)

Nyquist - Bertuzzi - Larkin

Cholowski (viivalla)

Kaksi tasaisempaa porukkaa noin lähtökohtaisesti.
 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Red Wingsillä saattaa olla 7 rookie pelaajaa kokoonpanossa kauden avauksessa. Rasmussen, Svechnikov, Ehn, Hicketts, Hronek, Cholowski ja Sulak. Aika älytöntä.
 

Hockey Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Kimi Räikkönen
Nooh, eipä tuo haittaakkaan. Hieno nähdä varsinkin pakistossa tuoretta verta, olkoonkin, että ovat vähän pakon sanelemana mukana. Fiksuja pakkeja kaikki ja saavat varmaan paljon irti omaan kehittymiseen vaikka pelaaminen tulleekin olemaan pelkkää rämpimistä. Mieluummin noita katselee kuin ikääntyviä betoniporsaita.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Näillä menty harjoituksissa pari päivää:

Nyquist - Larkin - Mantha
Vanek - Athanasiou - Abdelkader
Rasmussen - Nielsen - Bertuzzi
Helm - Ehn - Glendening
(Frk)

DeKeyser - Cholowski
Sulak - Daley
Ericsson - Jensen

Kronwall ei vielä pelikunnossa, eikä ilmeisesti Ericssonkaan. Hicketts, Hronek ja Witkowski kutsuttu nyt teknisesti ylös.

Cholowski on tuon pakiston pareissa on väärällä puolella, jossa toki myös pystyy pelaamaan. Varmaankin siirtyy vasemmalle jos Hronek on avauksessa tai sitten pystyy oikealla, jos Hicketts on avauksessa Ericssonin tilalla.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Red Wings sai melko hyvin maksimoitua Zetterbergin LTIR:n. Kauden avausrosterissa oli 22 pelaajaa, IR:ssä 2 pelaajaa (Franzen ja Green) ja SOIR:ssä kaksi pelaajaa (Sochnikov ja Lashoff). Zetterberg sitten lisäksi harjoitusleirin viimeisenä päivänä LTIR:ään. Tuolla Red Wings sai Zetterbergin $6.083333 miljoonan AAV:sta $6.032111 miljoonaa käyttöön, eli yksinkertaistaen (ei kuitenkaan teknisesti ottaen oikein) sanoen Red Wings oli kauden avausrosterilla $0.051222 miljoonaa capin alapuolella.

Sen jälkeen sitten kun joukkue oli tuolla capin mukainen, voitiin Franzen siirtää LTIR:ään (ja Kronwall sekä Ericsson tavalliseen IR:ään), ja siitä vapautui riittävästi tilaa Hickettsin, Hronekin ja Witkowskin ylösnostoja varten. Noin $1.8 miljoonaa siinä vielä taitaa olla käyttövaraa, ja tuo ei sitten enää kauden aikana kumuloidu siirtotakarajalle.
 
Viimeksi muokattu:

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Kausi alkaa siis yöllä. Odotukset ovat kaikkien aikojen matalimmalla. Tämä vaihe pitää vain kärsiä läpi, jotta hyvät ajat jälleen koittaisivat. Niin se NHL nykyään toimii. Tavallaan tämä on kuitenkin todella mielenkiintoista, sillä esimerkiksi avauspelissä nähtäneen viisi debytanttia punasiipipaidassa. Eniten kellään sitten vuoden 1985, jolloin Detroit oli myös asialla. Nämä viisi ovat Michael Rasmussen, Christoffer Ehn, Dennis Cholowski, Filip Hronek ja Libor Sulak. Kolme pakkia, saa nähdä mitä siitäkin seuraa...

Ikävin uutinen oli Zetterbergin uran loppuminen. Ja se miten se tapahtui, ei saanut ansaitsemiaan kunnianosoituksia. Zeta on viimeinen pelaaja minun lapsuuden Rew Wingsistäni. Datsyukin lähdön jälkeen häneen käytännössä henkilöityi yksin koko Yzermanista lähtenyt Detroitin seurakulttuuri ja perinne. Kokoonpano näyttää todella tyhjältä ilman kapteenia. Oli vielä viime kaudella käytännössä joukkueen tärkein pelaaja, vaikka keväällä hyytyikin pahemman kerran. Ei ihme, kun ei pystynyt enää edes treenaaamaan helmikuusta alkaen. Nyt joukkueessa on jäljellä enää kaksi vuoden 2008 mestareista, Helm ja Kronwall. Kronnerkin vetelee viimeistä sesonkiaan.

Larkiniin katseet kiinnittyvät tällä kaudella. Nyt tulee vastustajan ykkösäijät illasta toiseen vastaan. Todella mielenkiintoista nähdä, kuinka äijä suoriutuu. Larkin on mahdollisesti tuleva kapteeni, uskon että tämän kauden otteet johtavassa roolissa ratkaisevat sen.

Let's go Red Wings.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kaksi edellispeliä jätti ihan hyvän maun suuhun joukkueen pelitavasta ja yleisilmeestä. Eihän tässä edelleenkään mikskään voittajaksi ole muututtu, mutta hyvännäköistä peliä Los Angelesin reissulla. Columbus jyräsi tuossa kotiavauksessa selvästi, mutta sen jälkeen on kyllä parannettu.

Pakiston loukkaantumiskierre tuntuu vaan jatkuvan. Daley löi päänsä vastustajan polveen Kings-pelissä, eikä ole sen jälkeen pelannut. Hicketts tuli tilalle. Vittumaisesti myös hyvin NHL-uransa aloittaneelle Cholowskille tulee ducks-pelin jäljiltä joku ylävartalon loukki ja Kronwall palaa askiin. Sopivasti Torontoa vastaan, jota vastaan ehkä tavittaisiin jotain jalkavampaa pakkia. Täytyy toivoa että Lefsillä alkaa jo meno keulia ja tulevat asennevammaisina Detroitiin. Kohtaavat kuitenkin Mestarit seuraavassa pelissä, joten jos ajatus lähtisi karkailemaan jo Washingtonin suuntaan...

Ketjut millä Anaheim peli mentiin:

Nyquist - Larkin - Mantha
Vanek - Athanasiou - Abdelkader
Rasmussen - Nielsen - Bertuzzi
Helm - Ehn - Glendening

DeKeyser - Hronek
Sulak - Cholowski
Hicketts - Jensen

Howard
(Bernier)

Bernieristä en vakuuttunut Kings-pelissä, mutta Jimmy Howard oli erinomaisessa vireessä Ankkoja vastaan. Larkin on ollut selvästi kantavin voima heti kun tosipelit alkoi. Harkkapeleissä oli vaisu, mutta taisi vaan säästellä. Ollut uuden lappunsa arvoinen. Mantha näyttää silmään olevan jotenkin pihalla vielä, mutta jotain mies tekee myös oikein, koska kentälläolotilastot ovat vahvat. Mies on Wingsin paras pelaaja tasakentin Scoring chances For/Against -tilastossa.

Athanasiou on aivan sekaisin. Yrittää ihme veivejä pelistä toiseen, vain hukatakseen kiekon esim läpiajossa, josta on aiemmin upottanut lähes pomminvarmasti maalin. Maalipaikkoja tulee solkenaan omaan päähän. Rasmussen pelaa puolustavassa kentässä, eikä tule sieltä pelillisesti dominoimaan, muuten kuin puolustuksellisesti. Rasmussen on aloittanut paljon omasta päästä, ja Scoring chances For/Against on silti plussan puolella. Tämä on yleensä harvinaista. Erittäin hyvältä näyttää tulevaisuuden matchup-nollauskentän palanen.

Tyler Bertuzzin ekat ottelut menivät vihkoon, mutta Anaheimissa teki upean maalin. Ja toisenkin, tutummanoloisen räkämaalin on jo kerennyt tekemään. Rasmussen-Larkin-Mantha-Bertuzzi -nelikko on tiimin parhaimmistoa ja se on erittäin hyvä merkki. Eihän noista hyökkääjistä ketään muita ole jäljellä muutaman vuoden päästä, se kun on se perusrunko jonka ympärille muut junnut (Zadina, Veleno, Berggren, 2019 1.kiekan varaus jne.) sitten tulee.

Hyvän harjoitusleirin kautta varsin puskista NHL-rosteriin tullut Christoffer Ehn on myös pelannut hyvää nolla-nollaa tuossa nelosen keskellä. Iso ja jalkava häiriötekijä vastapuolelle. Tekee tällä vauhdilla Luke Glendeningistä trade baitin. Joko nyt Babcock, eiköhän dediksellä tehdä kaupat?
 
Viimeksi muokattu:

Goose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Helsingin Jokerit
Henkalta täyttä asiaa kaikin puolin. Lisätään muutamat ranskalaiset viivat omia näkemyksiä:

- Puolustuksesta varsinkin Cholowski sekä Hronek ovat näyttäneet hyvältä. Ensimmäisen näkisin pelaavan koko kauden ylhäällä, mutta tsekille ei välttämättä vuosi AHL:ssä isoilla minuuteilla ole pahitteeksi. Muut eli Sulak ja Hicketts ei omaan silmään ole esittäneet mitään erikoista / mitään sellaista, joiden perusteella kaverit olisivat vaikkapa 3v päästä rosterissa. Sulakilla voi olla EHKÄ jotain annettavaa.

- Luke Glendening tosiaan toivottavasti on se kevään trade-bait ja samalla mentaliteetillä Gus Nyquist on Larkinin rinnalla ollut liukkaan oloinen. Toivotaan, että sopimusvuotena näytönhaluja on sen verta, että nähdään Gooselta koko kausi vahvaa peliä ja keväällä jätetään lämpimät jäähyväiset myöhäisen ykköskiekan pickin muodossa. Sama pätee oikeastaan Jimmyyn, jonka näkisin olevan ihan validi vaihtoehto monelle jengille, loukkaantumistilanteet vielä huomioon ottaen.

- Vanhat jyrät (Helm ja Abby etunenässä) ovat olleet vielä huonompia kuin olin kuvitellut. Tuntuu, että tällä hetkellä ei ole juurikaan annettavaa kentän puolella.

Ensi yönä tosiaan Toronto vastassa ja jälki voi olla rumaa, ellei Babs ole reilu ja ota matsin enemmänkin puolustusharjoitteena.
 

Voittaja

Jäsen
Enpä ole vielä päässyt näkemään Detroitin pelejä, työt perkele haittaa harrastustoimintaa, mutta tuloksellisesti jopa paremmin mennyt kuin mitä ennustin, eli sinällään positiivinen startti. Hyvä myös että junnut saa peliaikaa, toki ei pelkillä junnuillakaan voi pelata, mutta sitä pelkoahan meillä ei ole kun nuo konkarit ei hirveän kysyttyjä varmastikaan ole muiden joukkueiden puolelta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Red Wings jäädyttää Leonard "Red" Kellyn pelinumeron #4. Tämä tapahtuu ens helmikuun DET-TOR -ottelussa.

Detroit Red Wings will retire Red Kelly's No. 4 in February

Kenestä ihmeestä on kyse? No tämä dokkari kertoo.

Pioneers of Hockey - Leonard "Red" Kelly [Part 1]

Pioneers of Hockey - Leonard "Red" Kelly [Part 2]

Red Kelly: Legends of Hockey (Documentary)

Mieshän on tajuton legenda tuosta 50-luvun joukkueesta, oli voittamassa ne kaikki neljä Cupia, joukkueen ykköspuolustajana. Kelly oli Red Wingsin kapteeni kausilla 1956 ja 1957. Kapteenvuosien aikana Wingsin menestys alkoi hiipua ja kaudella 1959-60 mies kaupattiin Torontoon.

Torontossa valmentaja Punch Imlach muutti Kellyn pelipaikan sentteriksi, koska halusi hänet pelaamaan Jean Beliveauta vastaan. Montreal oli voittanut 5 kannua peräkkäin ja tähän se loppui. Seuraavat pöntöt suuntasivat Torontoon.

Urallaan Kelly voitti 8 Stanley Cupia (DET 1950, DET 1952, DET 1954, DET 1955, TOR 1962, TOR 1963, TOR 1964, TOR 1967), voitti kerran Norriksen (1954) ja Lady Byngin neljästi (1951, 1953, 1954, 1961). Sanoi itse tuossa dokkarissa pelanneensa joskus 55 minuuttia yhdessä matsissa.

Toronto on Kellyn numeron #4 jo aiemmin jäädyttänyt.

Jimmy Devellano tuossa DET-TOR erätauolla kuvaili Kellyä ensimmäiseksi puolustajaksi, joka osasi hyökätä ja joka otti vapauksia sen suhteen erinomaisen luistelunsa ansiosta. Ja Bobby Orr tämän sitten vei seuraavalle levelille 15 vuotta myöhemmin.
 
Viimeksi muokattu:

Henzik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa, HJK, Real Madrid, Arsenal, Detroit
Nyt on neljä peliä pelattu ja aloitus on ollut juuri niin surkea kuin tuolla liigatason pakistolla voi olettaa, noh ensi kauteen! :D
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Ja sitä seuraavaan kauteen, ja sitä seuraavaan... Tässä nyt vierähtää vielä jokunen vuosi.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Hyvä syöksykierre tuon pakiston suhteen jatkuu. DeKeyser romuksi 4 minuutin jälkeen ja loput 56min viidellä pakilla...
 

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
'Loyalty above all things': A number is headed to the...

Tuosta The Athleticin juttu, kukas muukaan kuin Craig Custance on tämän kynäillyt. Kertoilee vähän Red Kellyn numeronjäädytyksen seurauksena nousseista puheista siitä, että 91 nostettais kattoon myös. Urheilullisista asioista ei jää kiinni se päätös. Devellano ainakin vaikuttaisi olevan aika kyrpiintynyt Fedorovin parinkymmenen vuoden takaisiin temppuihin:

Devellano kirjoitti:
“First of all, I don’t make the decision,” Devellano said. -- “Ownership makes the decision. That’s the way it should be. It’s too important a thing. We take the retiring of numbers more serious here than any other franchise. You go to the rinks — the Leafs have 900 guys all around — Ted Kennedy, Syl Apps — and they’re all wonderful but Mike Ilitch and I decided 37 years ago, if we were going to hang any sweaters they were going to be great Red Wings. They were going to win Cups with us. If you didn’t win a Cup with us, you weren’t going up there, OK? Believe it or not, that was a criteria. OK?”

Yeah, but Fedorov won a few Cups.

“He won Cups,” Devellano agreed. “Yeah, he won Cups.”

“There are other things that I’m not going to get into,” Devellano said. “Do you realize that he wanted out of the Red Wings (organization) on two occasions? Are you familiar with that? Did you know he turned the owners down on a 5-year, $50 million contract? Did you know he signed an offer sheet with the Carolina Hurricanes and we had to match with a $24 million signing bonus?”

Perhaps to prevent himself from saying something he might regret, Devellano headed for the door. Any doubt that wounds of Fedorov’s career decisions were still felt within the organization were removed.

It’s been more than 16 years since Fedorov left the Red Wings to sign with the Anaheim Ducks, a five-year deal that was worth $10 million less than the Ilitch offer, according to Devellano. We’re closing in on two decades and the emotions still run deep.

“If I’m standing in the way, I’m standing in the way,” Devellano said as he left.

Huh huh. Ilmeisesti 91 pysyy siis ainakin hetken vielä jään tasolla eikä pitsalinnan katossa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
'Loyalty above all things': A number is headed to the...

Tuosta The Athleticin juttu, kukas muukaan kuin Craig Custance on tämän kynäillyt. Kertoilee vähän Red Kellyn numeronjäädytyksen seurauksena nousseista puheista siitä, että 91 nostettais kattoon myös. Urheilullisista asioista ei jää kiinni se päätös. Devellano ainakin vaikuttaisi olevan aika kyrpiintynyt Fedorovin parinkymmenen vuoden takaisiin temppuihin:

Huh huh. Ilmeisesti 91 pysyy siis ainakin hetken vielä jään tasolla eikä pitsalinnan katossa.

Jossain kunnia-asiat tuntuu olevan vielä tärkeitä. Onhan se hyvä niinkin.

Itseäni vitutti toi tuo Fedexin lähtö silloin 2003, etenkin Anaheimiin, jota syvästi inhosin ja toki sitä pidettiin jonkinlaisena arkkivihollisenakin, kun juuri 2003 oli heille pudottu.

Mutta kun palkkakatto lanseerattiin vuotta-paria myöhemmin, niin 10 miljoonan Fedorovista olisi tullut 7.6M Fedorov sillä samalla muutoksella mihin Lidströmin arvo muuttui. Joskus tein siitä laskelman, että 39M katon alla olisi joutunut rukkaamaan jengin niin uuteen uskoon, että ei välttämättä olisi 2008 kannu koskaan tapahtunut. Fedorovin lähtö omapäisesti saattoi siis olla onnekas siunaus. Robert Langin hankintaa ei olisi tarvinut tehdä yms yms, eikä Lang ollut hänen veroisensa pelaaja vaikka Capitalsissa kaupantekohetkellä pistepörssiä johtikin. Fedexissä oli ne voittamisen kanssa korreloivat Selkemäisemmät ominaisuudet kuten kaikki muistaa. Toisaalta, jos Sergei olisi jäänyt, niin 2004 olisi kannu sitten voitu voittaakkin laadukkaamman hyökkäyksen turvin, mutta se on paljon vaikeampi spekulatio.

Ei vaan Sergei pystynyt sietämään sitä tilannetta Yzermanin takana. Aika samassa tilanteessa on Malkin Pensissä, mutta eipä hänellä ole ollut minkäänlaisia ongelmia sopeutua tähän. Sergeille ei riittänyt raha eikä mikään siinä tilanteessa. Ego merkitsi enemmän.

Edelleen on ukko suosikkipelaajani, vaikka tämä asia silloin ja edelleen vituttaa. Olisi ollut hienoa nähdä Fedex puhtaana seuralegendana.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
4 voittoa viimoseen 26 peliin viime vuoden trade-rajalta. Surkeeta on. Vaikka Montreal saikin 3 maalia tuuripompuilla, niin silti sinne meni 4.

Nyt alkoi olla turhautumista näkyvissä, kun kaksi samanlaista paskapeliä peräkkäin.

Sulak ja Hicketts eivät kuulu tähän liigaan, saisi tulla edes kaksi NHL-veteraania saikulta tuohon pakistoon. Daley ja Ericsson lienee lähimpänä.

Seuraavaksi sitten aina helppo Tampa.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
4 voittoa viimoseen 26 peliin viime vuoden trade-rajalta. Surkeeta on. Vaikka Montreal saikin 3 maalia tuuripompuilla, niin silti sinne meni 4.

En nyt syytä mistään fake newsistä, kun olet saanut viestiisi mukaan jopa niinkin karuja (ja auttamatta realistisia) ilmaisuja kuin "surkeeta", "paskapeliä" ja "eivät kuulu liigaan", mutta mitkä Montrealin maalit näit tuuripomppuina? Toinen, kolmas ja mikä, kuudes?

Kun ottelun kohokohdilla itseäni kidutin, niin en saanut sitä kuvaa, että tätä matsia olisi varsinaisesti huonoon tuuriin hävitty tai että maalitkaan olisivat olleet mitenkään erityisen onnekkaasti tulleita. Minusta ihan tekemällä tehtyjä ja ansaittuja, jos nyt pari vähän suotuisasti pomppikin. Pomppiihan ne lopulta, jos kiekkoja saa syydettyä maalille roppakaupalla, kuten videokoosteen perusteella vaikutti.

Mutta nämä pari edellistä ottelua ovat vain ilmentymiä isommasta kuvasta, joka on siis ahdistava. Keskitason prospekteja ja keskinkertaisia pelaajia organisaatio pullollaan, kaikella kunnioituksella Larkinille. Siihen vielä kirsikkana kakun päällä aivan avuton valmentaja ja palkkakaton myötä tavalliseksi kuolevaiseksi paljastunut GM. Se on #tankforXXX vuosiksi eteenpäin. (Joo, riittää nämä itsestäänselvyydet.)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös