Los Angeles Kings 2018–2019

  • 88 729
  • 328
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Tuo Jatkoajan kausiennakko maalaa kyllä Kingsistä paljon positiivisemman kuvan kuin suurimmalla osalla faneista on.

Täysin samaa mieltä. Toivottavasti joukkue osoittaa minulle olevani väärässä. Kausioppaita kun on lukenut, niin kyllähän tuo muiden joukkueiden omaama taitotaso on aivan eri luokkaa kuin Losin bottom -6:llä. Los Angeles ja Chicago ovat mielestäni aika samanlaisia joukkueita nykyään. Hyvät on edelleen lähes yhtä hyviä, mutta sivusta ei meinaa löytyä tukijoita näille huipuille. Fyrkkaa valuu liikaa liian harvoille.

Tuo Brownin loukkaantuminen paha, teräsmies on ollut kai loukkaantumisen takia sivussa viimeksi tulokaskaudellaan. Brodzinskin loukkaantuminen myös tuli erittäin pahaan saumaan. Ois ollut paikka yrittää lyödä itsensä (=tehdä maaleja) vakiomieheksi kokoonpanoon.

Villi veikkaus, että Stevens saattaa olla ensimmäinen valmentaja, jolle sanotaan tällä kaudella: " Olet vapautettu."

Kauden avaus lähestyy ja San Jose saapuu vastustajaksi. Nekin perkeleet meni sen Karlssonin hommamaan.

Go Kings Go!
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Tuo Jatkoajan kausiennakko maalaa kyllä Kingsistä paljon positiivisemman kuvan kuin suurimmalla osalla faneista on.

Ehkä me fanit ollaan totuttu olemaan pessimistisiä tän joukkueen suhteen. Kaikki positiiviset suoritukset tuntuu isommilta, kun maalataan ensin harmaaksi sävyt :D


Vaikka Anaheimilla on luokkaantumishuolia, niin uskon, että Ducks taistelee jälleen kerran pudotuspelipaikasta ja sadan pisteen saavuttamisesta.

Arvasin, että joku muistuttaa mua "unohduksesta" Anaheim Sucksin kohdalla! :D Tietenkin ne täytyy laskea samaan nippuun, mutta oon jotenkin odotellu niiden kyykäämistä pidemmän aikaa. Toi loukkaantumissuma on kyllä valtaisa, joten paljon makaa Getzin johtamisen varassa. Ehkä toi kyykääminen jää vaan fantasioinnin tasolle.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Villi veikkaus, että Stevens saattaa olla ensimmäinen valmentaja, jolle sanotaan tällä kaudella: " Olet vapautettu."

Stevensille olisi pitänyt antaa kenkää heti kun nähtiin, että Bill Peters vapautui Carolinasta ja palkata Peters. Nyt hän meni Flamesiin, yhdelle pahimmista vastustajista.

Arvasin, että joku muistuttaa mua "unohduksesta" Anaheim Sucksin kohdalla! :D Tietenkin ne täytyy laskea samaan nippuun, mutta oon jotenkin odotellu niiden kyykäämistä pidemmän aikaa. Toi loukkaantumissuma on kyllä valtaisa, joten paljon makaa Getzin johtamisen varassa. Ehkä toi kyykääminen jää vaan fantasioinnin tasolle.

Duckseilla on pätevät maalivahdit, hyvä pakkinelikko, lupaavia ruotsalaisia puolustajalupauksia + kankeat veteraanit Holzer, Schenn ja Sustr tuomassa syvyyttä ja hyökkäyksessä keskikaista kunnossa. Anaheimille tehtiin viime kaudella neljänneksi vähiten maaleja koko liigassa ja uskon, että alkavalla kaudellakin joukkue on päästetyissä maaleissa liigan parhaassa kolmanneksessa. Sillä pääsee runkosarjassa jo pitkälle. Tietenkin voi olla, että Carlyle ja Getzlaef perseilevät Ankat pudotuspelien ulkopuolelle, mutta en minä sen puolesta vetoa löisi.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Stevensille olisi pitänyt antaa kenkää heti kun nähtiin, että Bill Peters vapautui Carolinasta ja palkata Peters. Nyt hän meni Flamesiin, yhdelle pahimmista vastustajista.

Tässä keississä kävi kuitenkin niin, että Peters purki Canesin kanssa viimeisen vuoden sopimuksestaan, koska Gulutzan sai lähteä Calgarystä, ja näin ollen Petersille aukesi mahdollisuus päästä valmentamaan kotiprovinssiinsa Albertaan. Eli tuskinpa siinä olisi mitään jakoa ollut tuolle skenaariolle, mitä tarjosit.
 

Largo

Jäsen
Vaikka Anaheimilla on luokkaantumishuolia, niin uskon, että Ducks taistelee jälleen kerran pudotuspelipaikasta ja sadan pisteen saavuttamisesta. Asennevammaisuudestaan huolimatta Getzlaef on huippupelaaja ja Richard Rakell on hemmetin aliarvostettu kaveri. Kuinka moni muistaa, että Rakell on tehnyt kumpaisellakin kahdesta viime kaudesta yli 30 maalia? Puolustuksen top4 on pätevä ryhmä ja toisin kuin Losilla, niin Anaheimilla nuoria, nälkäisiä todellisia lupauksia tunkemassa kokoonpanoon. Mun mielestä esim. Sam Steele oli hemmetin hyvä viime U20 MM-kisoissa ja Maxime Comtois on yllättänyt valmiudellaan.

Uskon, että Vancouver, Chicago ja Arizona jäävät sarjataulukossa taakse, mutta muuten on siinä ja siinä. Kopitarin, Doughtyn ja Quickin pitää pysyä terveenä ja pelata viime kauden tasolla, niin silloin on saumat, mutta joukkueessa ei ole syvyyttä paikkaamaan kärkimiesten notkahduksia tai loukkaantumisia.

Ja Dustin Brownin loukkaantuminen oli toivottua pahempi - ex-kapteenilla on sormi murtunut ja tulee olemaan sivussa viikkoja.
Ja kannattaa muistaa, että ne samat loukkaantumishuolet olivat viime kaudellakin. Kauden alussa kärkiketjujen sentterit olivat Derek Grant ja Chris Wagner. Gibson toki seisoi alkukauden päällään ja napsi pisteitä Anaheimille, mutta kaikesta huolimatta divisioonan kakkonen ja yli 100 pistettä. Näkisin lähtökohdan kauteen olevan huomattavasti viime kautta parempi. Nuoret puolustajat ovat vuoden kokeneempia ja samoin vaikkapa Rakell sekä Kase. Henrique on alusta asti mukana ja jossain kohtaa saadaan näillä näkymin myös Eaves sekä Kesler mukaan. Perryn poissaolo ei - niin surullista kuin se on - heikennä joukkuetta oleellisesti lainkaan. Pikemminkin se voi olla hyvä asia ja nyt saadaan Terry sekä Comtois isojen poikien peleihin mukaan. Comtois otteista riippuen saattaa palata junioreihin 9 pelin jälkeen, mutta on ollut ainakin vielä liian hyvä siihen siirtoon.

Getzlaf 56 peliä
Kesler 44 peliä
Eaves 2 peliä

Anaheim 101 pistettä.

Toki kanssakilpailijat ovat oleellisesti vahvistuneet kun Kings saa ehjän Carterin sekä Kovalchukin lisää, Sharks Karlssonin ja Kanen koko kaudeksi vain mainitakseni, mutta ei Anaheimia sovi pudotuspeleistä pois laskea, niin kuin aika moni tuntuu tekevän tuolla veikkausketjussakin.
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Siinä se rosteri kauden avauksessa:

Anze Kopitar (C)
Jeff Carter (A)
Ilya Kovalchuk
Alex Iafallo
Tanner Pearson
Tyler Toffoli
Adrian Kempe
Michael Amadio
Nate Thompson
Kyle Clifford
Trevor Lewis
Austin Wagner
Jaret Anderson-Dolan

Drew Doughty (A)
Derek Forbort
Jake Muzzin
Alec Martinez
Dion Phaneuf
Oscar Fantenberg
Paul LaDue

Jonathan Quick
Jack Campbell

Näillä sitten mennään. Ja ketjukomboja Stevensin mukaan:

Iafallo-Kopi-Kovy
70s line
Wagner-Kempe-Lewis
Clifford-Thompson-Amadio-Anderson-Dolan

Doughty -Forbort
Muzzin-Phaneuf
Martinez- Fantenberg
Ladue

Itse voisin kokeilla hyökkäystä näin:

Kempe -Kopi -Kovy (annetaan sen Kempen pelata laidalla)

Wagner -Carter - Toffoli (ei se 70s taida enää toimia, nyt Toffoli herätys!)

Iafallo -Amadio - Pearson ( Amadiolle kunnon näyttöpaikka tuosta kolmossenan paikasta, perhana kun loppuu rw:t)

Clifford -Thompson -Lewis (oikeasti ylipalkatut Thompson ja Clifford pitäisi korvata jaloilla ja pienemmällä tilipussilla, mutta Clifford on Clifford).

Puolustuksessa Laduelle vastuuta, niin nähdään onko hän tuleva runkopuolustaja.

Kohta alkaa!
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Kausi vihdoinkin startattu! Pienen rapsan kerkesin tuossa aamukahvin nautiskellessa vääntää:

Oli kyllä startin näköistäkin ekan erän sählääminen. Kummankaan pelistä ei oikeastaan tullut mitään. Sharks sai ekan täpän onnekkaalla/taidokkaalla Timon ohjauksella ja toisen hyvällä kiekonriistolla, Suomelan ekalla pisteellä ja Kanen hyvällä kudilla. Quick olisi tämän kyllä voinut ehkä ottaa. Kavennus tuli tärkeään paikkaan ja siinä oli myös hieman tuuria, mutta tärkeimmän duunin teki Iafallo karvaamalla kiekon päädystä. Toiseksi tärkein oli Forbortin heitto maalille ja loppu olikin flipperiä Kopitarin lapaan.

Toinen erä oli sitten jo paljon parempaa molemmin puolin. Paljon tilanteita ja vauhtia enemmän. Kings sai heti erän alussa tasoitettua pelin, kun Forbortin vahva peli laidassa käänsi kiekon Pearsonille, joka vain räppäsi päätyyn. Toffoli kerkesi ensimmäisenä irtopalaan ja sujautti kiekon läheltä ylös. EK65 seurasi vierestä.

Kolmas erä oli vähän sitä ja tätä ja tota. Tyypillistä shutdown peliä molemmilta. OT meni Sharksille ehkä hieman pitkäksi venyneiden vaihtojen seurauksena.

Tärkeimmät huomiot:

Austin Wagner oli pirun nopea ja hyvä. Aiheutti paljon harmia Sharksin pakistolle ja Amadion kanssa kemiaa löytyy. Paremmalla viimeistelyllä olisi verkkokin heilunut useasti. Toivon äijiä lisää kentälle. Toinen joka viihdyttää aina nopeudella on Kempe.

70's line oli hyvällä pelipäällä ja erityisesti 70 ja 73 johtivat peliä. Molempien pitääkin kiskaista hyvä kausi, jotta Kings taistelee poffipaikoista.

Kovalchuk kiinnostaa varmasti kaikkia. Mielestäni hän ei ollut oikein mukana jutussa. Kopitarin kanssa pientä kemiaa on, mutta ratkaisut ontuu. Näytönhaluja 17 uhkuu ja kiekollista rohkeutta. Vähän keskeneräinen fiilis jäi Ilyan pelistä, mutta kyllä miehestä uhka saadaan, kunhan musta alkaa napsua lapaan ja kaveri saa ajoitukset kohdilleen. Kouluarvosana 6- ekasta pelistä Ilyalle.

Joukkueena Kings pelaa ihan kohtalaisesti. Päätypelin kautta tulee edelleen iso osa riistoista, mutta iso kysymys on miten riistojen jälkeen peliä ruvetaan jatkamaan. Se ontuu ja pahasti. Toinen mikä rassaa edelleen on oman alueem kulmista lähteminen. Isoille miehille vaikeita paikkoja ruveta näpräämään kiekon kanssa. Dion #3 oli isoissa vaikeuksissa.

Ylivoima edelleen vaikeaa (vastassa oli toki viime kauden toiseksi paras AV), mutta sekin vaatii aikaa Kovalchukin hyödyntämiseksi. Isoin ongelma on kiekon sisääntuonti. Se on kuitenkin kaiken aa ja oo, että kiekko saadaan nopeasti sisään ja peli pyörimään. Nyt siihen tuhraantuu minuutti jokaisesta YV:stä.

Alivoima oli totutusti hyvää, mutta ei ollut Sharksin kuviotkaan aivan selviä vielä. Helpohkot duunit siis sillä saralla.

Yhteenvetona: Ok peli ja siedettävä tulos. Enemmän Wagneria ja Kempeä. Vähemmän Phaneufia. Quickiin voi luottaa!

Go Kings Go!
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Yllättävänkin hyvää peliä. Vähän pelkäsin, että jäädään ihan jyrän alle. Mutta San Jose ansaitsi tuon voiton, ei siinä muuta.

MacUrister tuossa pelin summasikin.

Plussaa: Wagneria oli kyllä komea katsella. Raketti on raketti. Amadio sai vähemmän peliaikaa kuin esim. Clifford ja Thompson. Ne hetket, joita Amadiota näin, jättivät positiivisen kuvan. Tullut vauhtia lisää ja tuntuu Wagnerin kanssa peli sujuvan. Näitä lisää.

Miinusta: Lewis ja Carter mielestäni vähän hukassa ja Phaneuf näytti (ja oli) vielä hitaampi kuin viime vuonna. Pakeilta 0 vetoa maalia kohti.

Onneksi noi San Josen sikailut ei aiheuttanut loukkaantumisia ( Meierin mailanisku Doughtya jalkaan & Goodrow headhunting taklaus Muzziniin) ja homma saatiin käyntiin.

Go Kings Go!
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, KiPa-90, KuPS, Valioliiga ja NHL yleisesti
Kausi korkattu. Piste tarttui matkaan. Tuossa ylempänä aika hyvä kattaus kauden startista ja hyvin pitkälti samoilla fiiliksillä itsekin olen. Ottaisin esille Kempen. Pelasi hyvin ja pystyi hyvään fyysiseen peliin, en muista oliko jo viime kaudella niin vahva fyysisesti, kun en Helmikuun jälkeen oikeastaan yhtään Kingsin peliä kerennyt katsomaan? Ylivoiman odotin koostuvan neljästä hyökkääjästä ja yhdestä pakista, siten että Doughty pyörittää ykköstä ja Muzzin/Phaneuf toista koostumusta. Brownin paluun myötä olisi melkoinen ykkösylivoima kasassa. Doughty viivalla, Kopitar pyörittää, Kovalchuk pointilla, Brown luukulla maskimiehenä lapioimassa mustaa uuniin ja viidentenä vaikka Kempe sinne häärimään.

Kaudenavaukseksi ihan hyvä esitys. 70's-line osoitti hyviä otteita, heidän pitää pystyä tarjoamaan tulitukea Kopitarin kentälle. Kovalchuk ehkei vielä ollut täysillä hommassa mukana. Eiköhän sekin asia kauden mittaan korjaannu, kunhan pääsee enemmän ja enemmän joukkueeseen sisään. Raudanluja ammattilainen edelleen kyseessä. Quick oli mieletön tolppien välissä. Seuraavaksi henkitoreissaan röhisevän Red Wingsin kimppuun. Siitä olen täydet pinnat joukkueelle budjetoinut.

IN QUICK WE TRUST & GO KINGS GO!!!
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Quickilla jotain alavartalovammaa ja on day-to-day. Campbell on siis todennäköisesti tulessa Detroitia vastaan. Hyvä saada Jackille heti vastuuta, mutta toivottavasti tuo Quickin vaiva ei ole mikään paha. Posia on se, että Kingsillä on 22 pelaajaa ylhäällä, joten siirtoa AHLn suuntaan ei tarvitse tehdä, jos esim. Budaj nostetaan paikkaamaan.

Iloisempi uutinen aamujäiltä on, että Anderson-Dolan olis mahdollisesti mukana kokoonpanossa Cliffordin tilalla RW pelissä! Uskon että JAD pääsee heti posilistaan Wagnerin ja Kempen kanssa. Vielä kun tuo LaDue saataisiin pelaamaan..
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Vs. Red Wings, 2/82
Campbell tosiaan aloitti pelin ja Budaj kutsuttiin avaamaan luukkua. Andrerson-Dolan Cliffordin tilalle ja LaDue Fantenbergin paikalle.

Eka 10 Kingsin pientä hallintaa ja 4min ok YV:tä ilman tulosta. 5min erästä täysin Wingsin ja vain Campbellin loistava pelaaminen piti pelin nollissa. Loput 5min puolittaisia tilanteita Kingsille ja Wagner taas läpi, mutta eih.

Kovalchukin eka piste näkee päivänvalonsa tokan erän alkupuolella, kun Ilya alustaa Kopitarin upean rystymaalin. Kovalchukin hienot harhautukset avaa linjan syötölle.
Kauden eka tappelukin nähdään, kun Muzzin jyrää Bertuzzin omassa kulmassa ja Jensen käy kertomassa, että on aika tanssia. Hyvä nyrkkihippa.
Wings tasoittaa ylivoimalla. Manthan laukaus kimpoaa onnekkaasti Kopitarin mailasta Campbellin ohi.
Wagner saa heti seuraavasta aloituksesta kuitin mahiksen, mutta ei vaan osu #51 kuti millään punaisten putkien sisään.
Sekoilua erän loppu, mutta tärkeä onnistuminen LaDuelta. Todella pienestä kulmasta lirahtaa entisen Kingsin molarin Bernierin ohi.

Kolmonen alkaa. En tiedä mistä johtuu, mutta Kingsin puolustaminen on välillä aivan järkyttävää sekoilua. Kiekko polttaa ja aivot jäätyy. Bertuzzi aiheuttaa hieman kahakkaa, kun saa Phaneufin kupin nurin. Phaneuf ollut jälleen kerran aivan ulapalla ja varsinkin kiekollisesti erittäin epävarma.
Ykkönen toimii hyvin hyökkäyspäässä ja Kovy alkaa tuoda hyviä elementtejä peliin. Ilya tarjoileekin Iafallolle 3-1 maalin (ehkä onnekkaasti, ehkä uskomattomalla pelisilmällä). Maalia tarkastellaan, koska Bernier siirtää itse maalin pois paikoiltaan hetki ennen Iafallon kutia. Maali hyväksytään. En valita.
Wings kaventaa 4min ennen loppua ylivoimalla. AV pakka oli hieman ööö.. taas sekaisin...
Tärkeän kauden avausvoiton sinetöi tyhjiin Iafallo illan toisella.

Ei mikään paras peli, mutta faktahan on, että nää pelit on vaan pakko hoitaa. Pakka oli hieman sekaisin, mutta posina huonollakin pelillä voitetaan. Campbell oli mies paikallaan ja LaDue ansaitsee paikkansa. JAD ei erottumut vielä edukseen. Carter on ollut kaksi peliä todella näkymätön. Phaneufista en jaksa edes puhua enään..

Outoa: kahden pelin otannalla Kings on laukonut vain 46 kertaa maalia kohti ja omaa maalia kohti on tullut 71 kutia. Yleensä luvut ovat olleet toisin päin.

Fun Fact: Anderson-Dolan oli nuorin pelaaja Kingsin kokoonpanossa sitten Drew Doughtyn tulokaskauden. Niin.. Dean Lombardi.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
SaiPa, KiPa-90, KuPS, Valioliiga ja NHL yleisesti
Mahtavaa @Jake MacUrister kun teet kattavan analyysin pelistä. Toivottavasti me palstan harvat Kings-fanit saamme nauttia läpi kauden niistä.

Tämän hetken Red Wings on sellainen joukkue, jota vastaan pisteet pitäisi tulla automaattisesti. Noh pisteet tuli ja voitto. Se kai se tärkein asia on. Muutamia huomioita: Wagner säväyttää nopeudellaan. Amadion kanssa homma kulkee. Kovalchukin ensimmäiset pisteet kuninkaissa. Vahvaa tekemistä molempien maalien alustamisessa. Hyvä kun sai pisteet jo heti tilille, ei ala sitten takia vanne kiristämään, kun alkaa apinat kurkkia olalla. Jake ylempänä ottikin jo esille tuon laukaisumäärän. Red Wings ampui lähes puolet enemmän.

Campbell hyvän pelin pelasi, varsinkin ensimmäisen erän lopulla otti tukun kovia torjuntoja. Se Manthan iskemä kaappi otettavissa olisi ollut. Quick toivon mukaan on kunnossa ja vetää luukut kiinni jo Keskiviikkona Jetsiä vastaan. Siitä alkaakin neljän pelin vieraskiertue.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Toivottavasti me palstan harvat Kings-fanit saamme nauttia läpi kauden niistä.

Joo tarkoitus on kyttäillä Kingsin pelejä läpi kauden. Raapustelen mielelläni, jos vain työajat antaa myöden eli kerkiän suorana tai aamulla jälkilähetyksenä katsella pelin. Pidetään pienen Kings-ryhmän lippu korkealla :D

Go Kings Go!
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Jaahans.. Quickin day-to-day vaihtukin sitten week-to-week. Todennäköisesti jokin varotoimi ja pidetään Quick sivussa vieraskiertueelta. Campbell saa sitten hoitaa alkavan Kanadan reissun. JAD on taas katsomossa ja ykköstä lukuunottamatta ketjuja on hieman sekoitettu:

Wagner - Carter - Toffoli
Pearson - Kempe - Lewis
Clifford - Thompson - Amadio

LaDue jatkaa Phaneufin pakkiparina.

Tuosta tykkään, että hyviä otteita väläytellyt Wagner pääsee nyt piristämään Carterin hiljaiseloa.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, KiPa-90, KuPS, Valioliiga ja NHL yleisesti
Tuosta tykkään, että hyviä otteita väläytellyt Wagner pääsee nyt piristämään Carterin hiljaiseloa.
Tuo ketju voi onnistuessaan tehdä kovaakin jälkeä. Wagnerin nopeus on tässä rosterissa poikkeuksellista se yhdistettynä Carterin vahvuuksiin ja toisella laidalla Toffoli snaipperina. Quickin pitempi saikku kismittää, mutta ne kuuluu lajiin.

Jos Quickin saikku venyy ja venyy oliskohan Lehtonen tulossa stunttaamaan?
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Vs. Jets 3/82

Kanadan roadtrip alkaa Winnipegistä. Hienoa nähdä myös Laine ja Vesalainen vauhdissa.

Erä alkaa vauhdikkaasti eikä ekan 6min aikana nähdä katkoja. Ei mitään laadukkaita paikkoja kummallekaan.
Teppo Winnipegien halli hiljenee 7min kohdalla ensimmäisen kerran, kun Doughty tuo kiekon oikealta alueelle ja Kovalchuk hiipii vauhdilla maalia kohti. Tarkka syöttö ja Ilyan eka Kings-maali näkee päivänvalonsa. Jaa että liian hidas.. (lue vitsinä).
Jets rankaisee tokan mainoskatkon jälkeen. Carterin ketju sekoilee omissa eikä pääse millään paineen alta pois.. Mark Scheifele rokottaa takatolpalta Tanevin syötöstä. Campbell ei voi maalille mitään.
Carterin ketju on heti uudestaan vaikeuksissa Jetsin ykkösen kanssa. Pitkiä hyökkäyksiä ei saada rikottua millään. Forbort ottaa idioottimaisen jäähyn 4min ennen loppua.. Kauhulla seuraan Laineen lämäriä. Jets pelaakin todella vaarallista YV:tä, mutta Kingsin AV kestää juuri ja juuri.
Loput erästä huilaillaan ja katsellaan Laineen räppäsyjä maalille.

Stevens reagoi heti Carterin ketjun vaikeuksiin ja palauttaa 70's linen kasaan. Wagner palaa neloseen Amadion tutkapariksi ja Clifford täydentää kolmosen.
Kingsille tuottaa paljon tuskaa murtautua Jetsien alueelle. Yritykset katkaisee Amadion jäähy 7min kohdalla. Campbell pitää Kingsejä mukana pelissä ja AV saadaan hoidettua kunnialla, mutta heti jäähyn loputtua Muzzin ottaa boksia kampituksesta..
Jetsien 1.YV on niin täynnä variaatioita, että Kings ei oikein tiedä miten purkaa kaikkia mahdollisia miinoja. Laine on pidettävä, mutta samalla Scheifele ja Big Buff saavat tilaa kudeille. Lopulta Connor rokottaa takatolpalta Wheelerin passista. Martinez on vielä epäonnensoturina sotkemassa Campbellin torjuntaa.
Kingsillä on edelleen isoja vaikeuksia murtautua alueelle. Vähäiset laukaukset tulee b-pisteiden takaa ilman maskia. Kaikki tietää meneekö sellaset sisään..
Jets puolustaa hyvin, mutta ei Kings onnistu haastamaan lentokoneita millään tavalla. Onneksi peli on vielä maalin peli. Campbelliä ei voi olla kehumatta liikaa.
Laukaukset maalia kohti kahden erän jälkeen: Kings 9 ja Jets 33. Jeppistä..

Kolmanteen erään sekoitetaan taas vähän ketjuja. Kempe siirtyy Pearsonin ja Toffolin väliin. Carter saa Wagnerin ja Lewsin laidoilleen. Juuri kun mietin, että Phaneuf on joo ollut näkymätön, niin miehen viiden sekunnin mietinnän jälkeen tullut hehtaarilämäri meinaa aiheuttaa vaaratilanteen omissa, kun kiekko kääntyy kulmasta Wheelerille.
Kings saa jopa "pitkän" 20 sekunnin hyökkäyksen aikaiseksi. Ykkönen järjestää sen ja on selkeästi taas kerran ollut paras ketju.
Kings pääsee 8min kohdalla jopa YV:lle, kun Scheifele viskaa kiekon katsomoon.
Muutama hyvä paikka Ilyalle (ylärima kilahti) ja siinä kaikki taas. Alueelle sentään päästiin. Kingsin alkukauden YV:t nyt 0/9.
Kings ottaa hienoisen komennon pelistä ja saa aikaiseksi paljon paikkoja. Viimeistely on vain aivan karmealla tasolla. Jatkuva paine tuottaa jälleen jäähyn Jetroille, kun 3min on jäljellä pelikellossa. YV:lä pelaa 17, 77, 11, 8 ja what... 3. Doughty niittaa Scheifelen vanhalla kunnon perstaklauksella ja se jääkin YVn parhaaksi tilanteeksi.
Ilman maalivahtia yritetään, mutta njääh.
Jets voittaa ansaitusti 2-1. Jets vei kaksi erää ja Kings yhen. Selkeä homma siis.

Posia: Kings oli hyvä viimeisen vartin. Liekö jalat jumissa matkustamisesta. Ykkönen toimii.

Negaa: YV ei toimi ja jos joku Phaneuf pelaa sitä, niin hohhoijaa. Missä on Carter?? Kingsin kakkoskorin miehien pitää nyt herätä tähän kauteen.

Seuraavaksi matkataan Montrealiin.
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Los Angeles Kings 3 - Montreal 0.

EI peliselostuksia täältä. Plussien ja miinusten kautta mennään.

PLUSSAT:
+ Kempe, Amadio maalintekijöinä. Secondary scoring alkaa herätä.
+ Carter osui, jos se vanha kunnon Carts alkaisi kaivautua sieltä esiin.
+ Campbell on riittävän hyvä maalivahti takaamaan sen, että Kingsillä on mahdollisuus voittaa pelejä.
+ Amadio-Carter-Anderson-Dolan -ketju vaikutti hyvältä, A-D:lle uran eka piste ja maalikin oli semilähellä.

MIINUKSET:
- Neloskenttä (Clifford-Thompson-Lewis) hirveä. Ikisuosikkini Lewis ajautumassa tuohon hirvityksen pyörteeseen myös. Cliffordista olen jo päästänyt irti. Aina se kiekko ajautui omaan päähän tällä kentällä tai pysyi siellä, jos lähdettiin oman pään aloituksesta.
- Muzzin pisti silmään lukuisilla huonoilla avauksilla omassa päässä ja käsittömästä kompuroinnista ja pienen momentumin tappajana viivamiehenä tasakentällisin ja ylivoimalla, josta päästään....
- ....Ylivoima aivan hirveää. En tiedä, mitä se Turgeon toi pöytään viime kaudella offensiivisena neuvonantajana, mutta se kaikki on karissut johonkin.
Kiekon sisääntuonti tuntuu aivan ylivoimaiselta, minkäänlaista pyöritystä ei saada aikaan ja (vähäiset) vedot lähtevät nopeasti ja huonosti.

Tää on kyllä mielenkiintoinen keitos Los Angeles Kings 2018-19. Silmätuntumalla välittyy hirveä häslääminen, epätarkat syötöt, jotenkin pelitapana tuollainen toivotaan toivotaan -meininki, pistän kiekon tonne, jos se jotenkin ajautuisi siitä omille jne. Ylivoimalla nimet (Kopi, Doughty, Carter, Kovy, Toffoli, Pearson) ja tehot eivät kohtaa. Varsin puuduttavaa seurattavaa nuo pelit, jotenkin palattu Sutter-kiekkoon, mutta jätetty siitäkin niitä kulmakiviä perustasta pois. Tämän kauden Kings laukoo vähemmän ja päästää vetoja enemmän. Kyllähän tossa valmennukseen katse kääntyy. Ulkopuolelta joku tuomaan uusia ajatuksia pelaamiseen. Voisi olla sama efekti kuin Sutterilla, joka saapui muumio-Murrayn tilalle aikoinaan.

Silti,

Go KIngs Go!
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Vs. Habs 4/82

Hienot alkuseremoniat Bell Centerissä, jossa itsekin olen käynyt jäällä pyörimässä. Suomalaisia niin paljon, että ei edes kaikkia muista.

Peli alkaa heti Habsin vyörytyksellä ja Kempe joutuu huitomaan itsensä jäähylle. Habsin YV luo paljon vaarallisia paikkoja ja Kings on hätää kärsimässä. Kempe vapautuu boksista ja Kings iskee vastaan. Kempe räppäsee etukulmasta sisään ohi Pricen. Hyvä vastahyökkäys, hyvä veto ja ehkä Price hieman unessa.
Kings saa hallinnan ja Kotkaniemi koukkii pyörityksen jälkeen itsenä jäähylle. Vaarallinen Kings YV (0/10) pääsee jäälle kokeilemaan. Luokatonta hyörintä ja pyörintää taas nähdään valkopaidoilta ja kauden eka YV maali on pelkkää fantasiaa.
Päästä päähän mennään hieman holtittomalla sekoilulla. Viihdyttävää, mutta ei mitään kauhean positiivista kummankaan joukkueen osalta. Lähetyksen kuva ja äänet sekoilevat sen verran, että missaan toisen maalin. Päätypelin kautta Anderson-Dolan tarjoilee Amadiolle, joka on unohtunut maalin eteen vapaaksi, 2-0.
Tärkeä onnistuminen Carterin ketjulle.
Loput erästä ei oikeastaan tarjoa mitään erikoista. Kingsin liikkeeseen on oltava tyytyväinen. Ilme on aivan eri kuin Jetsiä vastaan. Toki vastus on selkeästi heikompi, mutta Habs pelaa myös todella pirteästi. Liike on kovaa kotijoukkueella, mutta taitovaje näkyy selkeästi tilanteissa. Erikoista on, että Kings antaa Habsin laukoa paljon maalia kohti. Sektorit eivät ole kauhean hyviä, mutta Campbell saa koppailla paljon.

Toiseen erään. JAD - Carter - Amadio ketju tuntuu nyt toimivan hyvin ja paikkoja siunaantuu. Carterin liike on aivan eri maailmasta ja vain viimeistely ontuu. Kaikkea ei voi vaatia kerralla.. tai no Carterin kohdalla kyllä täytyy vaatia. Carter neuvookin JAD:ta aktiivisesti penkillä padin avulla.
Kings pääsee toisen kerran YV:lle ja kakkoskoostumus saa aloittaa ja saakin hyvää pyöritystä aikaiseksi. Ykkönen tulee nopeasti kehiin ja saa heti Ilyalle suoran vedon paikan. Alueelle kun päästään rauhoittamaan, niin kyllä se näköjään siitä lähtee. Silti taas heikko YV ja sama synkkyys jatkuu (0/12). Edelleenkään en tajua mitä Phaneuf tekee ylivoimalla.
Habs saa hieman pelin juonesta taas kiinni ja saa testattua Campbelliä viivakudeilla, mutta Jack pelaa nyt todella hyvällä flowlla eikä anna yhtään irtopalaa. Kingsin ykkönen toimii edelleen hyvin ja saa luotua maalintekopaikkoja joka vaihdossa.
6min ennen erän loppua Muzzin ottaa 2min estämisestä. Habs pelaa hyvää liikkuvaa YV:tä ja Kingsillä on vaikeuksia purkaa kiekkoa pois. Vain Habsin heikot ratkaisut pitävät Kingsin maalin puhtaana. Doughty ottaa vielä toisen jäähyn heti perään kulmapainista Shawn kanssa. Turha jäähy..
Edelleen Habsin YV pyörii, mutta se on liian vaikeaa ja viimeiset ratkaisut ontuvat. Campbell hoitaa homman taas moitteettomasti. AV on hukassa ja se vasta huolestuttavaa onkin. Yleensä siihen osastoon on voinut aina luottaa. AV treeni jatkuu, kun Pearson ottaa myös järjettömän jäähyn väkivaltaisuudesta. Ehkä hieman heppoinen, mutta tilanteen ulkopuolelta aivan turha ottaa tällaisia. Erä kestetään ja pitkälti Campbellin ansiosta. Muun jengin fokus on kyllä täysin hukassa.

Loput alivoimasta kestetään kolmannen erän alussa. Peli virtaa vähän miten sattuu. Ei kunnon paikkoja kummallekaan ja jokaisen katkon aikana pientä pystypainia hikisillä hanskoilla. Kings selkeästi taas jäädyttää peiliä ja Habs vain roiskii joka paikasta kohti maalia. Kun peli alkaa olla hieman seesteisessä vaiheessa, niin Carter käytännössä ratkaisee pelin, vaikka kellossa on vielä 10:56 jäljellä. Carter räppäisee maalille ja Price ei nää kiekkoa. Helpottava maali Jeffille ja ansaittu toinen maali kolmosketjulle, joka on toiminut todella hyvin. Eipä sen kummempaa pelin loppuun. Habs kaventaa ja maalia tarkastellaan. Se hyväksytään. Mutta sen jälkeen Stevens haastaa maalivahdin estämisenä tilanteen. Maali hylätään. Hieman häämentäviä nää tarkastukset... Peli oikeastaan kaatui tähän tuomioon.

Posia:
Campbell on ollut pirun hyvä ja todella varma maalilla. Töitä saa tehdä ja ehkä se auttaa flown pitämisessä yllä.
Carter löysi ketjun ja se toimii.
Kovalchuk tuntuu nyt jo hyvältä vahvistukselta. Vaikka miestä pidetään pitkälti sniperina, on hän erinomainen syöttelijä.

Negaa:
Erikoistilanteet aivan karmeeta kuraa. Mitään järkeä tuossa YV:ssä..
Peli on paljolti sähläämistä ja en ymmärrä miksi vetoja päästeään noin paljon maalille? Kyllä kovemmat jengit rokottaa vielä ja armotta.

Oli sen verran hidas aamu, että @TripleCrownLine kerkesikin ennen minua laittaa omat plussat ja miinukset :D Samaa mieltä huomioista. Olin vain itse hieman hidas...
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Ei haittaa todellakaan. Peliraportit aina vaan tänne, kun ehtii/viitsii.

Tulee kylmä kyyti viimeistään Torontossa, jos istutaan boxissa samaan malliin ja av pyörii tohon malliin.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Varsin puuduttavaa seurattavaa nuo pelit, jotenkin palattu Sutter-kiekkoon, mutta jätetty siitäkin niitä kulmakiviä perustasta pois. Tämän kauden Kings laukoo vähemmän ja päästää vetoja enemmän.


Karua faktaa kyllä tuo laukaisutilasto: neljään peliin 92 kutia vastustajan maalia kohti ja 150 omaan päähän. Olen kyllä täysin samaa mieltä, että todella puuduttava katsoa noita pelejä. Eniten puutuu siitä hyörimisestä omissa ja niistä vähäisistä tilanteista mitä saadaan toiseen päähän luotua. Kauhean duunin takana murtautua edes alueelle, kun jalkanopeus ei riitä millään Ykkönen pystyy kiekollisella taidolla tulemaan läpi ja nyt Carterin ketju tuli selkeästi vauhdilla sisään. Ykkönen kun matchataan poiis, niin tulee kyllä surullisia pelejä. Eniten tässä pelottaa, että tuo voittosarake kun jatkaa tuollaista valehtelevaa tahtia eteenpäin vielä, niin tähän tilanteeseen ei reagoida mitenkään. Vasta sitten kun tilanne on oikeasti todella huono. Senatorsista pitää kairata voitto ja Leafs onkin sitten ensimmäinen todella kova testi.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Toi ylivoima on kyl aivan sketsi.. Ihan ku toi jengi ei edes haluais tehdä maalia. Sit vielä kun puolustetaan puolivaloilla, nii kaverihan sit rokottaa. Hävettää...
 

Binisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F., LA Lakers
Sanotaan nyt täälläkin - Kempe tekee tänään kaapin. Sen verran nälkää näytti olevan
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Ei kyllä ansaitse tuo peli raporttia missään muodossa :D Silppurissa korkeintaan..

Ei ton tason jengeille voi oikeasti hävitä tässä sarjassa edes lauantain päivä pelissä itärannikolla. Ei mitään posia löytyny koko esityksestä. Campbell ammuttiin pois tolppien välistä lähinnä puolustuksen haluttomuuden takia. Paljon on pohdittavaa valmennuksella tulevaan Leafs peliin, josta voi tulla rumaa jälkeä. Varsinkin tuo ylivoima on saatava nyt oikeasti kuntoon. 0/18 on häpeällinen luku ton tason kavereilta. Oiskohan aika miettiä systeemiä uudestaan, ku että pyöritellään joka pelissä uutta kokeilijaa ykkösnipun kanssa (tänään JAD).

Kings voitti sentään laukaukset 37 - 22. Heh heh.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Leafs - 6/82

Surullisen Senators pelin jälkeen oli vuorossa vieraskiertueen vika peli tulikuumaa Leafsia vastaan. Ei paras lähtökohta pelille.

Eka erä alkaa heti kylmällä suihkulla, kun Matthews raapii päädyssä kiekon ja pelaa sen maalinedustalle. Kapanen seuraa kiekon pomppimista päätyyn ja iskee miinuskulmasta kiekon Campbellin selän taakse. Ei mitään Kapaselta pois, mutta ei tuommoinen saa mennä sisään.
Erän on muuten aika tasainen ja Kings pysyy yllättävänkin hyvin mukana Leafsin vauhdissa. Ehkä hieman paistaa sinipaitojen tekemisestä se viimeisen fokuksen puute. Aina ei sytytä. Kuitenkin kaikesta huomaa, että Kings tekee asioita väkisin ja Leafs rennosti. Muutamia vaarallisia tilanteita syntyy Kingsin huolimattomasta kiekollisesta pelaamisesta ja Leafs iskee tuhatta ja sataa vastaan.
Kings ottaa vielä hölmön jäähyn erän lopussa ja kertaalleen torjuttu Leafs ylivoima onnistuu. 2. YVn vanha tuttu Marleau iskee maalin kulmalta Doughtyn luistimen kautta sisään. Eka näyttää siltä, että Campbell imuroi, mutta otetaan se pois. 0-2 taululla ihan ok pelillä syö.

Toinen erä pyörii hyvin samanlaisena ja tuntuu, että Sparksin ohittamiseen tarvitaan nyt luovempia ideoita. Kingsin tuhnut vedot on helppo poimia.
Noin 4min kohdalla kuitenkin kuparinen rikkoutuu, kun Kings katkoo hyökkäyksen ja kääntää nopeasti. Matthews seuraa pujottelukeppinä, kun Iafallo tarjoaa Kovalchukille vetopaikan, josta #17 sijoittaa Sparksin längeistä sisään. Tärkeä kavennus.
Peli ei maalista huolimatta vapauta Kingsin peliä millään tavalla. Marner iskee Kings pakiston uskomattoman sähläyksen päätteeksi kiekon reppuun. Marner tietysti osittain väläyttelee tilanteessa henkilökohtaista taitoaan ja nopeuttaan, mutta on kyllä todella surkeaa puolustamista jälleen kerran. Kolme Kings pelaajaa kiekon kimpussa ja kaikki tilanteesta ohi.
Marner antaa Kingsille eväät kavennukseen, kun huitoo kaksi kertaa peräkkäin itsensä istumaan kakkosta. Tuttu kaava ylivoimalla toimii ja Kings saa pidettyä tilaston nollissa (0/20). Mistä me saadaan apuja tähän hommaa?
Kings yrittää loput erästä, mutta tuska ja tuhnuilu jatkuu. Pakisto on välillä todella pinteessä, kun sinipaitoja vilisee joka suunnalla. Fyysisesti kuitnekin pärjätään hieman heiveröistä jengiä vastaan.

Vikaan erään Kings lähtee hyvällä asenteella ja alkaa saada jutusta kiinni. Gauthier tarjoilee ylivoimaa lisää, mutta taas epäonnistumisia. Kings laukoo huomattavasti hanakammin ja Leafs yrittää jäädyttää peliä.
Oikeastaan lopullinen naula isketään arkkuun, kun Forbort nostaa hyökkäystä ja antaa surkean jättösyötön Kopitarille. 100kg ei käänny aivan kauhean rivakasti ja Doughty jää ottamaan Kapasen ja Matthewsin hyökkäystä vastaan yksin. Kapanen levittää ja Matthews malttaa kiertää makoilevan Doughtyn ja jakaa maalille ajavalle Kasperille, joka nostaa rystyllä kattoon.
Taas turpaan Kanadassa. Kotia miettimään syntejä.

Koko Kanadan kiertueesta jäi kyllä paska maku suuhun. 1-3-0 saldo maalierolla 6-12. Ylivoima aivan surkea ja alivoimakin kusi välillä huolella. Kaikesta tekemisestä jää kyllä paljon kysymysmerkkejä. Ykkönen on ainut koostumus, joka toimii, mutta tehoja pitäisi saada lisää.

Carterin ja muiden runkomiesten pelaaminen ei ole vaadittavalla tasolla. Myös iso huoli on pakiston ykkösukkojen tehottomuus, huolimattomuus omissa sekä ykkössyöttöjen laatu. Paljon on perusasioissa parannettavaa.

Kotiin odottamaan perjantain yöhön kääntyvää Isles peliä.

Go Kings Go!
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Leafs - 6/82
Marner antaa Kingsille eväät kavennukseen, kun huitoo kaksi kertaa peräkkäin itsensä istumaan kakkosta. Tuttu kaava ylivoimalla toimii ja Kings saa pidettyä tilaston nollissa (0/20).

Alkaa ylisanat loppumaan tuon ylivoiman ylistyksessä. Olihan Torontoa vastaan aika ajoin yv:llä jopa liikettä havaittavissa yv:n pyörittäjissä, mutta kyllä nuo 30 sekunnin kiekonsisääntuonnit ja sen harjoittelut pelistä toiseen alkaa väkisin hymyilyttämään.

Ei Toronto mikään ihmeellinen ollut, mutta paikoista tehdään. Just pääsin vähän kehumaan Campbellia, niin sitten kaksi peliä peräkkäin vähän vihkoon. Mut toisaalta puolustaja (kutsutaan vaikka Forbort) olisi pitänyt pitää se Pappa Marleaun maila vaikka väkisin ja toisaalta puolustaja (kutsutaan vaikka Forbort) olisi voinut jättää sen paskan jättösyötön tekemättä, joka johti sitten Leafsin maaliin.

Ei tässä hirveästi positiivista keksi. Lopetetaan sitten posin kautta Ontariosta. Sheldon Rempal on temponut neljässä pelissä 4+4 tehot tauluun. laukaisuprosentti vaatimaton 36,4%. Sitten, jos firesale aloitetaan joukkueessa, niin näitä jamppoja on kiva katsella.

Go Kings Go!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös