Jesse Joensuu jokeripaitaan

  • 89 797
  • 352

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Totta, että Jessellä liike on sen verran heikkoa parhaimpiin verrattuna, että vaikeuksissahan tuo noissa peleissä on. Kenellä Jokeripelaajilla sitten riittää kokonaisuus pelata noita parhaita vastaan voittavaa lätkää? Löytyykö 6 ukkoa? Tai 4 laituria?

Sitähän tässä onkin kritisoitu, kun sellaista pelaajaa ei ole hankittu. Joensuulla ei pitäisi olla tuolla liikeellä top2-kenttiin mitään asiaa, hidastaa auttamattomasti muiden peliä ja ottaa tämän vuoksi turhautuessaan typeriä jäähyjä.

Jensen, O'Neill ja Moses ovat selkeästi Jesseä parempia ja tähän toivottavasti saadaan se Tolvanen/Vesalainen täydentämään. Toki on myös kysymys, kannattaako Briania peluuttaa keskellä vai laidassa.

Joka tapauksessa Joensuu olisi ihanteellisessa tilanteessa kolmoskentässä sekä maalineduspelaaja ylivoimalla. Peliaikaa n. 13-15min/ottelu.
 
Hieman hassulta tuntuu ylipäätään asia, kun tykkään kyllä Joensuusta pelaajana kohtuullisen paljonkin, mutta pelaa tai joutuu pelaamaan Jokereissa vain liian suurta ruutua. Tosin isompana kritiikkinä ja varjopuolena Joensuulla on tendenssi ottaa usein aivan helvetin typeriä jäähyjä. Niitä lukuunottamatta loistava pelaaja Jokereihin.
Aikalailla samoilla linjoilla. Lisään vielä sen, että kuten aiemmin tässä viestissä kirjoitit, peliaika olisi sopiva max. 15 minuuttia. Ei rouhija-luokan tähtipelaajatkaan (esim Milan Lucic) pelaa missään sarjassa kovin paljoa tuota enempää.

Suuri osa niistä Joensuun "mistä mä sain jäähyn" -jäähyistä on väsyneen pelaajan huolimattomuuksia. Pienempi peliaika, vähemmän turhia jäähyjä?

Nyt Joensuu pelaa vakiona ylivoimassa maskimiehenä. Ja ihan syystäkin, pelaa todella hyvin. Mutta kuormitusta ajatellen (raskas rooli painia vastustajan mörköjä vastaan), olisi ihan aiheellista edelleen tasata peliaikaa pelaamalla tasakentällisin lyhyempää vaihtoa.

Ehkä se Joensuun "ongelma" on, että hänessä oleva potentiaali on olemassa, ja se on todella kova. Sen edellytyksenä vain on, että liike riittää. Saa nähdä, miten Marjamäen pelitapaan Joensuun liike riittää, vai riittääkö.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Totta, että Jessellä liike on sen verran heikkoa parhaimpiin verrattuna, että vaikeuksissahan tuo noissa peleissä on. Kenellä Jokeripelaajilla sitten riittää kokonaisuus pelata noita parhaita vastaan voittavaa lätkää? Löytyykö 6 ukkoa? Tai 4 laituria?

Ei Jokereista löydy 6 ukkoa kenellä olisi täysin kokonaisuus kunnossa pelaamaan tässä sarjassa laadukasta hyökkäyspeliä 5 vs 5 pelissä 1-2 ketjun vastuulla. Ei löydy nyt, eikä ole löytynyt aikaisemminkaan. Kyllä niitä muutamia kuitenkin löytyy, mutta Joensuu ei ole yksi niistä. Tällä hetkellä ei tosin meinaa saada kahta kärkiketjuakaan kasaan ilman, että siellä on joku "ylimääräinen", kun ei ole parempaakaan rosterissa. Kärkiketjuissa pitää kuitenkin pystyä kovaan luisteluun, että olisi mahdollista hyökätä laadukkaasti tasakentällisinkin. Ylivoimallahan Joensuu taas on erinomainen maskimiehenä. Sellaista yhtälöä ei vain oikein ole, että on selkeästi hyökkäävässä kentässä (1-2 ketjut) ja ylivoimilla, mutta peliaika pysyisi siinä max 15min kieppeillä. Tosin kyllä Jokereissa 3-ketjukin saa hyökätä ja siinä mä näkisin oikein mielelläni Joensuun rouhimassa esimerkiksi Normanin rinnalla.

Se miksi se Jessen kohdalla hieman harmittaa on, että hän on Jokereissa pystynyt siihen ja oli sen noin 20-30 pelin ajan huikea ukko roolissaan 1-ketjussa. Puhun siis ajasta ketjussa Salminen-Regin-Joensuu ja vielä myös hetken sen jälkeisestä O'Neill-Regin-Joensuu, jolloin joitain pelejä Joensuu lähes yksin kävi voittamassa tahdollaan. En vain ihan täysin ymmärrä miksi taso ja varsinkin luisteluvauhti sen jälkeen putosi ja siksi tässä on itsekin heittänyt ajatuksen tasolla kommentteja esim kesätreenistä.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
On se Jessestä todettava, että selvästi raikkaammalta jalalla on liikkeellä kuin parina edellisenä kautena ja tämä korreloi 1:1 tyhmiin hyökkäysalueen jäähyihin jotka vähentyneet selvästi viime kausista.

Maalin edessä kova luu tähän sarjaan, vaikkei noi maalinedus tönimiset vihellyksen jälkeen mitään hyödytä niin kyllähän niistä sellainen henkinen yliote vastustajasta saadaan.

Hienosti Jesse otti lapset fanitapahtumassa huomioon, puhutteli etunimellä, katsoi silmiin jne. Herrasmies siviilissä, kaukalossa ei ihan joka ilta :-)

Hyvä Jesse!
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jesse sai palkinnon hienosta alkukaudestaan, tänään hattutemppu!

Parantunut liike näkyy lisääntyneinä maalipaikkoina ja vähentyneinä jäähyinä.

Harmi että taklauksetkin ovat vähentyneet.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nostetaan nyt tämäkin pintaan eli Jesse pelaa kyllä parasta Jokerit kiekkoa tällä hetkellä mitä näinä vuosina olemme nähneet.
Syy: jalka liikkuu kepeämmin kuin aikaisemmin ja tämä on siten vähentänyt turhia koukkuja ja ns. tyhmiä jäähyjä.
Jalat, jalat, jalat, jalat....
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nostetaan nyt tämäkin pintaan eli Jesse pelaa kyllä parasta Jokerit kiekkoa tällä hetkellä mitä näinä vuosina olemme nähneet.
Syy: jalka liikkuu kepeämmin kuin aikaisemmin ja tämä on siten vähentänyt turhia koukkuja ja ns. tyhmiä jäähyjä.
Jalat, jalat, jalat, jalat....

Sanoi myös loppuhaastattelussa että syy hyökkäyspään tyhmien jäähyjen poisjääntiin on ettei mene enää joka kerta kulmiin "mä todellakin otan nyt tuon kiekon vaikka väkisin" -asenteella vaan että "yritetään napata kiekko ja sitten samalla liu'ulla puolustamaan". Tavallaan tylsempää kun pommeja tulee vähemmän, mutta selvästi toimii tuloksen kannalta paremmin.

Toivottavasti jaksaa painaa tällä tasolla koko kauden. Aiemmilla kausilla marraskuun tienoilla on väsähtänyt.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Joensuu on nyt niin raskaalla jalalla liikkeellä, että tappaa kokonaan oman ketjunsa pelin. Toivottavasti keväällä sitten jalat aukeaa.

Mäenalasta tilalle ja Jesselle lisää treeniä, lepoa ja rotaatioa
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Huhuttu kovennettu oheistreeni näyttää kyllää purreen tähän mieheen kovimmalla kädellä. Ja nyt en tarkoita hyvällä tavalla. Sama homma näyttää koskevan myös toista isoa mies, joka pelaa neloskentässä.

Joensuu ja Anttila rohkeasti vaan huilimaan jokusen pelin näissä joka toinen päivä pelattavissa 3-5 pelin ryppäissä. Jouneri kuitenkin vielä viime kaudella paukutti 19 maalia (Nellin poissaolo näkyy), joten ihan menetetty tapaus Jesse ei ole jos vain tajutaan lepuuttaa tasaisesti.

Savinaisen palattua meillä on Savinainen, Ikonen, Oksanen, Joensuu, Anttila, Pihlström ja junnut heittää laidalle tuomaan hiekkapaperiosastoa ja taistelua, eli täytyy olla melkoinen jästipää jos ei tajua harrastaa näin monen osin samantyylisen pelaajan kohdalla reipasta kierrätystä.

Heh, luulin Joensuun olevan joku 36-vuotias, mutta mies onkin "vasta" 31v. Toivottavasti jalat aukeaa kauden mittaan.
 
Hyvin kirjoitettu @Jara76

Sanoisin että huonosti viisikkona pelaavassa joukkueessa on yksilön hankala erottua, jos ne omat vahvuudet pelaamisessa vaativat nimenomaan sen toimivan viisikkopelin. O'neilin läsnäolo kakkosketjussa on kiekkotermein perkeleen tärkeää. Moses on pelannut ihan pirteästi mutta on aivan väärä pelaaja Normanin ja Joensuun vieressä.

Sinänsä mielenkiintoista tämä valittu "kuntokuuri". Liikkuuko ne jalat sitten tammikuussa kuinka paljon paremmin? Jääharjoittelua voisi ajatella aika tärkeänä, kun joukkueen pelaaminen on nätisti sanottuna hukassa. Lisäksi, välillä vaikka Kontiolaa katsellessa tuntuu että aika alkaa kohta liikkumaan taaksepäin. Nojoo, jalkavaivainen pelaaja ei sovi kuntokuurin tulosten odotteluun mutta pitäähän sitä omaa asiaa alleviivata. Saa nähdä millainen velho se Marjamäki on, luisteleeko esim. Joensuu SKA'ta vastaan läpiajoihin ja maalin jälkeen osoittaa etusormella Marjamäen suuntaan penkin taakse?
 
Onkohan kyse ns. Jesse Joensuu -bravuurista, kun tämä meidän 193cm ja 97kg jässikkämme päättää jäädä makaamaan siinä pelitilanteessa alle jääneen venäläisen päälle? Ainakin välillä tämä meidän jässikkämme on oikein totisen tuntuisesti halaillut tätä meidän alistamaamme vastustajaa niin itsevarmoin ottein, että melkein tekee mieli hävetä sitä, millä periaatteilla Jesse hakee kannuksiaan tässä liigassa vastustajien/ meidän kannattajien silmissä.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Eile Jesse oli hyvä. Mietityttää vaa et missä vitussa tää Jesse oli ekat 9 peliä?
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Eile Jesse oli hyvä. Mietityttää vaa et missä vitussa tää Jesse oli ekat 9 peliä?

Tätä edellisessä pelissä oli jo Jesseltä välähdyksiä paremmasta. En viitsinyt tulla kirjoittamaan kun olisi dumattu ties miksi toimiston lakeijaksi. Nyt näkyi pisteissäkin. Toivottavasti hyvät otteet jatkuu.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Bongasin Joensuun eilen puoliltapäivin työntämässä lastenrattaita. Ajattelin, että ei mahdu tänään kokoonpanoon. Peli jäi itseltäni (maaleja lukuunottamatta) näkemättä, mutta Joensuu siis pelasi ja ilmeisesti vielä kauden selvästi parhaan pelinsä. Tehojakin tuli!

Veikkaan, että pitää samanlaisista pelipäivän rutiineista jatkossakin kiinni eli työntää lastenrattaita aina puolenpäivän aikoihin :D
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä mä Joensuun näkisin mielelläni ensi kaudenkin Jokereissa. Jos saisi vetää kolmosessa sellaista rymistelevää grindaus lätkää niin yksi Suomen parhaista. Näyttänyt sitä kuuluisaa soft poweria venäläisille eli maalin edessä Jesse vastaa kymmentä ryssää!
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Joo kyllä mäki vuoden jatkon näkisin jossain kolmoses tai sitten tossa nelosessa.
 

Otacon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä Jesse on iso härkä. Tykkään hemmetisti siitä että maalin edessä käy tunkemassa päätään jokaseen väliin ja ottaa hittejä joukkueen puolesta. Muutama jäähykin noista on vastustajalle tullut tällä kaudella joten pelkkää plussaa. Eilinen Jessen jäähy siitä omalta työpaikaltaan oli aivan bullshittia,pienempi kaveri hävisi painin ja Jesse pääsi siitä istumaan.

Oon kiinnittänyt huomiota siihen kun Jessellä on vihellyksen jälkeen muutama kaveri kimpussa ni ei oo jokeri nutut tullu ollenkaan auttamaan et onkohan Jesse todennut ettei tarvitse vaivautua.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jesse on ihanteellinen alaketjujen jyrä. Ikää tulee jo 33 kumminkin, eli voidaan olettaa uran kääntyvän hiljalleen laskusuuntaan. En laittaisi pahakseni jatkosopimusta, mutta mielelläni ottasin jo vaikka Salomäen Joensuun tilalle.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Oon kiinnittänyt huomiota siihen kun Jessellä on vihellyksen jälkeen muutama kaveri kimpussa ni ei oo jokeri nutut tullu ollenkaan auttamaan et onkohan Jesse todennut ettei tarvitse vaivautua.

Nuo tilanteet lähtevät aina 1 vs 1 väännöistä kunnes rehdit ryssät tulevat neljällä yhden, yleensä Jessen, kimppuun. Tuomarit arpovat joka kerta kuitenkin salomonit näistä tilanteista. Ihan uskomattoman säälittävää ressukkaporukkaa nuo idän pelaajat.

Alkusyksystä olisin toivottanut Jesselle tervemenoa Poriin, mutta nyt on jo pari kuukautta tekeminen näyttänyt ihan erilaiselta, joten jatkot kelpaisi kyllä.
 

Hevi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vaikka useat hyökkäyspään jäähyt ketuttaa suuresti, niin ehdottomasti jatkoon. Osaa pelata kun rooli on oikea ja mukava jätkä muutenkin.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Ei ollut Jessen päivä tänään. Molemmissa hylätyissä maaleissa mukana ja ratkaiseva rankkari tolppaan. Hyvin Jesse kyllä pelaa tällä hetkellä. Rapatessa roiskuu, mutta selvästi plussan puolella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös