Riittääkö Jokeripuolustuksen fysiikka SM-liigaan

  • 23 339
  • 236

Tormentori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Ilmala
Nyt puhutaan SM-Liigasta. Vääriä numeroita olekaan, ja jos on, niin Mara varmasti puhuu puhelun loppuun saakka ja lähettää vielä puhelinlaskun perässä.

Samba rumba bueno, you call me cha cha cha. Järventien yritys uhitella on lähinnä huvittavaa, siinä vaiheessa kun kysytään että noh mennäänkö niin tamberelainen lähteekin jo vaihtoon.

edit. aijaijai virheitä.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti cobol
Viime kaudellahan juuri näin tapahtui. Pesonen, Kankaanperä, Metro, Helenius kerran Espoossa, Valtonen ym aina Vertalaa myöten olivat valmiina ja järjestivät säännöllisesti hanskaushuvia kansalle. Siltikään Jokerit ei kovin fyysinen ollut pelitilanteissa.

Tämä on juurikin ja nimenomaan näin. Sillä muuten tuskin edes tarvitsisi keskustella Jokerien omassa osiossa siitä, että pakisto ei näytä riittävän fyysiseltä. Monen jokerifanin mielestä pakisto näyttää keveimmältä aikoihin ja mielestäni eh tyypitteli tilanteen hyvin tuossa aiemmin, vaikka käyttikin vastaesimerkkinä aina ilmeisesti karvat pystyyn nostattavaa HIFKiä. Itselläni on se tilanne, etten ole nähnyt Jokereilta kuin kaksi matsia; Ärrä ja avaus liigassa, ja niissä nyt on vain sattunut olemaan vastassa HIFK, mikä on mulle ainoa verrokki toistaiseksi.

Oivalta hyvä kommentti; mestaruusjahdissa ei pakiston / miehistön keveys liene lopullinen este. Mutta vaikeammaksi se käy, kun kaverit joutuvat vetämään äärirajoilla pitkän kauden ja kääntämään tilanteen edukseen liikkeen kautta. Jos on edes vähän rouheampaa kalustoa (pelitilannerouheutta), ei aina tarvitse painaa hokkareilla pää punaisena. Sitäpaitsi oma joukkueenikin on menestynyt parhaiten, kun pakisto on ollut fyysinen. Esimerkiksi viime kaudella. 02/03 oli Nicce Hedbergiä, Rajalaa ja Tuomista eikä paljon naurattanut, eikä tullut pahemmin pisteitäkään. No, teillä on sentään mv. Meillä on loistava, fyysinen pakisto, mutta pelaamme näköjään ilman kassaria tasoituksen vuoksi.

Kenen pariksi Väänästä muuten kaavaillaan?
 

Tenkanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maaseudun Tulevaisuus
Kyllä täällä on turhan moni hieman väärillä jäljillä. Hyvin lusitelevat (joista jotkut pieniä) pakit siis väsyvät ja hajoavat pitkän kauden aikana, mutta kaksimetriset lihaskimput jaksavat paremmin, mitä enemmän pelataan?

Jos tolla periaatteella mennään, niin eikö maratonjuoksijoidenkin pitäisi olla 150-kiloisia, niin jaksaisivat paremmin?

No, ei jääkiekko ja maratonjuoksu tietysti ole sama asia, mutta jos on vähänkin tietoinen ihmisen fysiikan toiminnasta, niin pitäisi tietää miten palautuminen ja liike ovat yhteydessä toisiinsa. Pieni mies on yleensä vikkelämpi ja palautuu paremmin koska hän ei kanna yhtä paljon massaa mukanaan.

Massa on tietysti avuksi maalinedustalla (siihen Jokerit tosiaan tarvitsisi yhden ison miehen lisää) ja kapakkauhoamisessa, mutta kapakkauhoamisellahan ei pyttyä oteta (silloin se olisi pysyvästi IFK:lla). Sitäpaitsi paras maalinedustapelaaminen on se jota ei edes tapahdu koska vastustajan hyökkäys on pysäytetty keskialueella.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tenkanen:; Taidat olla kaukis- tai jääpallomiehiä? Ainakaan kiekkotietämys ei päätä huimaa. Ilman muutahan se on pienen kaukalon nopean pelin tarkoitus, että kumpikaan joukkue ei pääse vastustajan maalille ollenkaan, vaan peli tapahtuu pääosin keskialueella. Huoh. Ei syytä huoleen, peli on kehittymässä haluamaasi suuntaan.

Mitä tekemistä sillä on maratonjuoksijan painon kanssa, jos olen sitä mieltä, että joukkueurheilussa pitää olla hyvä balanssi joukkueen koon ja liikkuvuuden suhteen? 150-kiloinen maratonjuoksija on aika huono hahmo yksilölajissa, kun mietit tarkemmin. Ja sen jälkeen mieti, kuinka hyvin vertaus osui joukkuelajiin. Ja samantien olisit itsekin valmis lisäämään jokeripuolustuksen massaa yhdellä isolla kaverilla? Mikä on juuri sama asia, mitä moni jokerifani ja jopa minäkin kaipaamme jokeripakistoon. Ei siis kenkää pienille liikkuville miehille ja jokaisen tilalle jääkaappipakastin. Ja näytä minulle pieni liikkuva mies, joka jaksaa samalla intensiteetillä koko pitkän kauden, niin minä näytän sinulle pikajuoksijan, joka pitää saman tulostason 7 kuukautta peräkkäin kilpaillen 2-3 kertaa viikossa. Siksi hitaasti kiiruhtaminen toimii välillä, siis pelin jäädyttäminen.
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Viestin lähetti Tormentori
Samba rumba bueno, you call me cha cha cha. Järventien yritys uhitella on lähinnä huvittavaa, siinä vaiheessa kun kysytään että noh mennäänkö niin tamberelainen lähteekin jo vaihtoon.

edit. aijaijai virheitä.
No ihan miten vaan. Ilmaisen nähtävästi huonosti itseäni. Pointti on se että puhutaan niin mikkihiiri-sarjasta, että täällä ei tarvitse vastata teoistaan, joten mara voi hyvin jatkaa "puutavaran" antamista. Itseasiassa JOKAISEN pakin pitäisi antaa surutta mailaa maalin edessä, mitä sitä seurauksia miettimään. Ja edelleen olen sitä mieltä, että Järventie pärjää painissa, jos tarvetta tulee (ei tule), ja jos ei pärjää, niin so what? Ei jaksa vääntää tästä enää.

JHagille voin kertoa ettei meikäläisellä oli kuin fanin näkökulma ja yleensä vielä glasarit päässä, joten himaan päin vedetään. Pakisto meillä saattaa olla suht kevyttä kauraa, mutta riittää hyvin tähän sarjaan. Toki fyysisen pelin ystävänä näkisin rouhintaa ja makuupaikkoja maalin edessä, mutta "näillä mennään", toistaiseksi.

Jatketaan.
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Kysymykseen "Riittääkö Jokeripuolustuksen fysiikka SM-liigaan" on samaa tasoa kuin riittääkö ladan nopeus mökkitielle.
Fysiikka riittä varmasti SM-liigaan, mutta riittääkö puolustuksen liikkuvuus mestaruuteen on vaikeampi kysymys.
Kylmä tosiasia on, että riittävä fyysisyyn SM-liigassa näkyy vain jäähytilastoissa, ei muualla.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viestin lähetti hull16
Kylmä tosiasia on, että riittävä fyysisyyn SM-liigassa näkyy vain jäähytilastoissa, ei muualla.

Kylmä tosiasia taitaa kuitenkin olla se, että kun Jokereiden puolustus on ollut riittävän fyysinen Gagnonin, Haakanan, Oskun, Brooksin ja kumppaneiden johdolla, lähes kymmentuhantinen (todellinen luku) väki viihtyi katsomoissa. Otteluissa oli tunnelmaa ja koko ajan saattoi tapahtua jotain. Virmasen kassaan virtasi rahaa ja fanit tykkäsivät. Siinä sivussa tuli hopeaa ja kultaa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti hull16
Kylmä tosiasia on, että riittävä fyysisyyn SM-liigassa näkyy vain jäähytilastoissa, ei muualla.

Komppaan cobolia. Riittävä fyysisyys näkyy viihtyvyytenä katsomossa, isoina kassavirtoina ja hyvin pienenä olemisena fyysisen joukkueen maalin edessä. Gagnonin aikaan mehukutsuja ei pidetty Jokerien maalin edustalla. Nyt siellä voisi vaikka telttailla. Sean Gagnon - SM-liigan aliarvostetuin pelaaja ehkä kautta aikojen. Nyt voin sanoa, kun se on lähtenyt jo :)
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Gagnon oli todellakin mies paikallaan ja mielelläni näkisin hänenlaisen miehen Jokereiden takalinjoilla tälläkin kaudella, mutta jos joku väittää, että menestys olisi hänestä kiinni ja yleisömäärät niin kannattaa kyllä etsiä syitä muualta.
 

Ole Fart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä keskustelu jatkuu ja jatkuu, kaudesta toiseen. Viime kauden alla herätin pahennusta kysellessäni Sami Heleniuksen innoittamana IFK-osiossa onko naapuri riittävän fyysinen, nyt siihen ei ole varaa koska pataan tulisi varmasti. Keskustelu on ikäänkuin siirtynyt Jokereiden puolustusalueelle.

Meillä tämä asia ei ole niin herkkä kuin naapurissa, mutta se on osa siitä tavasta jolla joukkue rakennetaan, ja siitä kyllä kannattaa puhua. Mahtoivatko Hjallis ja Virmanen ihan täysin selvittää itselleen, mitä tulemaan pitää kun Jortikka palkattiin viemään Jokerit Suomen mestaruuteen? Joukkueen pitää voittaa ja ennenkaikkea voittaa, ja siihen kuvioon sopii huonosti muu kuin järkevä ja ammattimainen pelaaminen. Jos katsomosta käsin yrittää piipittää, että haluaisi nähdä jonkun ronskiotteisen puolustajan antavan kyytiä vastustajille, niin vastaukseksi tulee luultavasti kylmä mulkaisu ja toteamus, että se ei sovi pelitaktiikkaan ja siitä tulee jäähyjä jotka vaarantavat joukkueen menestyksen. Mitäpä siihen voi muuta kuin poistua takavasemmalle ja mutista mennessään, että olisi kiva viihtyä muulloinkin kuin huhtikuun puolivälissä.

Ei ole pelkoa, etteikö nykyisellä pakistolla mestaruuteen saakka voisi yltää, ei ne nyt niin mikkihiiriä ole kuitenkaan. Fyysisyys on lavea käsite, jollei sitä mitata pelkkinä numeroina. Pienikin mies voi pelata aggressiivisesti jos asenne on oikea, mutta isolta mieheltä se on luontevampaa.

Ja sitten se show. Edelleen olen sitä mieltä, että Sami Heleniuksen olisi voinut viime kaudella päästää (tai komentaa) järjestämään ajoittaisia hässäköitä vastustajien kanssa. Muutama jäähy, ehkä jokunen pistemenetys – ja mitä siitä? Kyllä se olisi tuonut itsensä takaisin. Ainakin yleisö olisi pysynyt hereillä, ja lopputulos nyt ei varmaan olisi ainakaan huonompi ollut. Todella risoo lukea nyt Ilveksen otteluselostuksesta että Sami on ollut joukkueen parhaita, juuri sillä omalla tyylillään.

Jotenkin kuvaavaa että Helenius viime kaudella – joka ei siis todellakaan mennyt nappiin – keräsi tänne yli tuhannen viestin ketjun, johon ei kukaan muu SM-liigassa tainnut päästä lähellekään. Hypeä tai ei, mutta kiinnostusta riitti.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Ole Fart: Heleniustakin enemmän vietejä tänne keräsi Pasi Nielikäinen. Joten kyllä kansa tietää :)

Heleniuksen suhteenhan Jortsulla oli arvovaltaongelma, jonka hän sinnikkäänä vittupäänä käänsi edukseen. Jommankumman oli hänen mielestään lähdettävä - ja Helenius lähti. Jortikka ei voinut kestää sitä, että Helenius hankittiin ja huudettiin kapteeniksi samantien ilman, että hänen mielipidettään kysyttiin. Jortikan oma diili oli käytännössä jo valmis tuohon aikaan. Ja vaikka olisikin kysytty, Jortikka ei olisi ottanut. Hänen miehistössään ei ole koskaan ollut tilaa j.ruuduille, gagnoneille, nielikäisille, vopateille, heleniuksille. Eikä tule olemaan. Ainoa syy, miksi Jortikka kelpuuttaa fyysisen pelaajan joukkueeseen, esimerkiksi Tomekin jota ei myöskään voinut alkuvaiheessa sietää, on se, että pelaajalta sujuu jääkiekkokin riittävän hyvin. Niin hyvin, että joukkue hyötyy. Jos Tomekilla ei olisi napsahtanut niin hyvin yhteen Metron ja Jantusen kanssa, hänkin olisi kilometritehtaalla. Ja tämän hän vahvistaa itsekin. Näin on Jortikan kanssa aina menty, turkulaiset varsinkin tietävät tämän.

HIFKin -heh- perinne on erilainen ja hallituksen vahvat äijät Kife ja Frank liputtavat mm. Urheilulehdessäkin pelitavan puolesta. Kun HIFK vihdoin menestyy, niinkuin nyt Aravirran kanssa, sinne mahtuu pian taas "pelkkiä kusipäitäkin" (Kifen ilmaisu). Mutta Mälkiän HIFK, joka oli ikävä ja fyysinen tehden muuten SM-liigan jäähyennätyksenkin ainoastaan 2,5 vuotta sitten, oli jääkiekkojoukkueena ultrapaska ja rypi pohjamudissa. Tämä sai HIFKin jopa pelästymään sitä, että ei menestystä ei tule koskaan kunnolla, jos näin jatketaan. Niinpä nyt on haettu fyysinen pelitapa (äärifanit voivat jättää tämän väliin, mutta jopa Petteri Sihvosen kaltainen guru näkee näin :)), jossa vältellään kuitenkin perinteistä sikailua. Ja kun nyt on saatu pronssia ja jos saadaan keväällä lisääkin metallia, vanha kaarti nousee taas entistä painokkaammin esille ja painostaa valmennuksen ottamaan Nielikäistä, Honkasta etc. Selvät merkit tästä onkin jo saatu. Ja nimet eivät ole olennaisia tässä sinänsä. Myös Vopatin pelaaminen uskomatoman huonolla hinta/laatusuhteella on jääräosaston vaatimus.

HIFKin tapa ajatella on vanhanaikainen - ja pidän siitä. Aina ei tarvitse menestyä -sehän meillä osataankin :)- mutta aina pitäisi olla viihdettä kuitenkin. Jokerit on moderni joukkue, joka haluaa menestyä. Ja Jokerien fyysisyys kulkee tämän menestystavoitteen perässä eli on aina kulloisestakin valmennuksesta kiinni. SW:llä ei ollut ongelmia tehdä Jokereista fyysinen jengi, sillä he menestyivät kohtuullisesti sitenkin. Jortikka tekee taas omannäköisensä jengin ja siksi keskustelu fyysisyydestä tulee olemaan Jortikan aikana tätä samaa ainakin Jortsun historian mukaan. Fyysisyyttä tulee lisää (mahdollisesti), kun valmennus vaihtuu.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viestin lähetti JHag
HIFKin -heh- perinne on erilainen ja hallituksen vahvat äijät Kife ja Frank liputtavat mm. Urheilulehdessäkin pelitavan puolesta.

Tässä on yksi ongelman ydin, jos Jokereista puhutaan. Jokereilla kun ei ole selkeää pelitapaa lainkaan. Tämä johtuu pääosin siitä, että Jokerit rakennetaan Hjalliksen ehdoin. Ehtoihin kuuluu hyvä valmentaja, hyvä maalivahti ja hyvä 1-sentteri. Kyllä, juuri näin Hjallis määritteli joukkueen rakentamisen kun siitä oli puhetta. Ja kun näin on, muu joukkue tilkitään sitten kasaan miten parhaaksi nähdään ja kunkin tulevan kauden ensimmäisissä harkoissa katsellaan sitten sitä, mitä on tullut hankittua ja miten hankitulla joukkueella voitaisiin pelata ja mitä tarvitaan vielä lisää.

Lisäksi rosteri vaihtelee liikaa lyhyen pestin valmentajien mieltymysten ja Hjalliksen rahojen sekä Virmasen kykyjen mukaan. Silloin syntyy tilanteita, joissa valmentaja saa ensimmäisellä kaudellaan edellisen valmentajan joukkueen ja toisella - ja usein viimeisellä - kaudellaan hän muokkaa sitä jonkin verran haluamaansa suuntaan. Kolmannella kaudella uusi valmentaja aloittaa Jokereiden kiertokulun taas alusta.

Näillä mennään.
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Viestin lähetti cobol
Tässä on yksi ongelman ydin, jos Jokereista puhutaan. Jokereilla kun ei ole selkeää pelitapaa lainkaan.
Mielestäni millään joukkueella ei ole selkeää samaa pelitapaa kaudesta toiseen.


...ensimmäisissä harkoissa katsellaan sitten sitä, mitä on tullut hankittua ja miten hankitulla joukkueella voitaisiin pelata ja mitä tarvitaan vielä lisää.
Eiköhän tämä ole ihan järkevää ja mielestäni on typerää pelata naapurin tavalla, jossa yritetään pelata fyysistä kiekkoa millä hippaheikki porukalla tahansa. Monesti tulee mieleen, että naapuri on liikenteessä sloganilla "Parempi jonkunmoinen taklaus kuin huono maali".

Kyllähän tosiasia on se, että Jokereiden organisaatiolla on paljon oppimista ja toisaalta SM-liiga ei enää vedä pelaajia kuten ennen.
Tänne ei saada välttämättä juuri sellaisi pelaajia joita halutaan ja kun todellisia tähtiä ei ole omasta takaa on joukkueiden otettava niitä mitä saadaan ja sikäki Jokerit oli onnekas saadessaan Metron joukkueeseensa. Mielestäni Metro on juuri Jokereihin sopiva pelaaja.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viestin lähetti hull16
Jokerit oli onnekas saadessaan Metron joukkueeseensa. Mielestäni Metro on juuri Jokereihin sopiva pelaaja.

Totta kai on hyvä että Metro ja Thomaskin ovat joukkueessa. Suorastaan helvetin hyvä! Metro pelaaja Jokereihin ja niin on Thomaskin. Mutta siitä ei tällä kertaa ollut kyse. Jokereiden suuri kuva on Hjallis.

En viitsi enää inttää samasta asiasta, joten hyväksyn sokeuden. Ilmeisesti sitten omani, sillä minun mielestä Jokereiden pelillinen värittömyys kentällä on osaltaan johtamassa isoon maksavan, jääkiekkoa seuraavan ja Jokereita kannustavan yleisön katoon Areenan kotiotteluissa. Tunnelmaa ei ole edes entiseen malliin kun valtaosalle katsojia on ihan sama kumpi voittaa. Eilen koko säästöpankkilainen pohjoispääty istui hiiren hiljaa 60 minuuttia ilmaislipuillaan. Vain fanien joukosta lähti ääntä.

Minun ratkaisuni on aina se sama. Yleisö ei tule katsoman pelkkiä piruetteja ja yhtä tai kahta maalia per ottelu. Sen sijaan yleisö tulee katsomaan näyttävää jääkiekko-ottelua (maaleja, kovia taklauksia, vastustajan ärsytystä, pientä hanskausta jne), koska yleisö haluaa viihtyä. Ja jotta viihtyminen voidaan järjestää, pakkiosastolle tarvitaan niitä haakanoita, gagnoneita, heleniuksia ilman kananmunia. Yleisö haluaa tuntea, yleisö haluaa tunnetta.

Kyllä Jokereilla on tähän pystyviä puolustajia Kankaanperän lisäksi. Kuten Eskelinen ja Hulkkonen. Minun jääkiekossani tarvitaan aina myös taklauksia ja fyysistä haastetta ihan vaan siksi, että sitä on kiva katsella. Se on yksi pääsyy miksi katson jatkuvasti NHL-kiekkoa ja se on yksi pääsyy, miksi tykkään katsella IFK:n otteluita. Mutta ei kaikkien pakkien tarvitse olla fyysisiä. Lepistö esim on aivan loistava! On valitettavaa, että enemmän kuin yksi tai kaksi tuntemaani Jokereiden kannattajaa on jäänyt pois hallilta seuraamasta pelejä. Ei jaksa seurata työpäivän jälkeen tapahtumaköyhää ottelua, on ollut selitys syyksi. Minä olen koittanut jaksaa, vaikka eilinenkin Jokerit-Lukko oli rehellisesti sanoen hirvittävää viihdettä kaksi ensimmäistä erää. Kolmas oli jonkin verran parempi.

Mutta sokeahan minä olen.

Edit: yksi kirjain.
 
Viimeksi muokattu:

Ole Fart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti JHag
HIFKin tapa ajatella on vanhanaikainen - ja pidän siitä. Aina ei tarvitse menestyä -sehän meillä osataankin :)- mutta aina pitäisi olla viihdettä kuitenkin. Jokerit on moderni joukkue, joka haluaa menestyä. Ja Jokerien fyysisyys kulkee tämän menestystavoitteen perässä eli on aina kulloisestakin valmennuksesta kiinni.

Eli siis Jokerit pelaa valmentajansa näköistä kiekkoa, mutta iiäfkoo HIFKoon näköistä? Voi kai sen noinkin ilmaista, eikä ole yllätys niille jotka vielä muistavat molempien joukkueiden historian. IFK on ankkuroitu Carl Brewerin tuomaan pelikulttuuriin, eikä voi siitä luopua menettämättä jotain oleellista itsestään.

Jokerit nousi tuhkasta 90-luvulla eikä pelillistä linjaa oikein ole, jollei sellaiseksi lasketa Hjalliksen menestymisen pakkoa. Ne jotka muistavat alkuajat, saattavat ajatella että vauhdikas taitokiekko nallipyssyketjun tyyliin voisi olla tuo linja. Siinä tuskin olisi mitään vikaa - eikä se estäisi muutaman goonin lisäämistä miehistöön väriä ja ryminää tuomaan - mutta koko asia taitaa olla ilmeisen vieras nykyjohdolle, joka ei ole edes nostanut "Tumba" Turusen paitaa kattoon.

Tottahan joukkue voisi profiloitua myös silkan menestyksen kautta - sitä Hjallis varmaan haluaisi ja on yrittänytkin - mutta kun resurssit eivät ole Real Madridin luokkaa niin se ei vaan toimi.

No nyt alkaa taas taas dementia vaivata ja jutut lipsua muinaishorinoiden puolelle. Sanonpa siis vain että rakentakaa millainen joukkue tahansa, mutta älkää perkele profiloiko Jokereita viiden miehen puolustuspelin erikoisjoukkueeksi. Se on tuhon tie jonka päässä iso areena kumisee tyhjyyttään. Joko siis taitoa, vauhtia ja maaleja, tai sitten muuta ryminää ja säpinää. Mieluummin molempia.
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Viestin lähetti cobol
Minun ratkaisuni on aina se sama. Yleisö ei tule katsoman pelkkiä piruetteja ja yhtä tai kahta maalia per ottelu. Sen sijaan yleisö tulee katsomaan näyttävää jääkiekko-ottelua (maaleja, kovia taklauksia, vastustajan ärsytystä, pientä hanskausta jne), koska yleisö haluaa viihtyä. Ja jotta viihtyminen voidaan järjestää, pakkiosastolle tarvitaan niitä haakanoita, gagnoneita, heleniuksia ilman kananmunia. Yleisö haluaa tuntea, yleisö haluaa tunnetta.
Ymmärrän hyvin mitä tarkoitat ja olisin mielelläni samaa mieltä, mutta unohdat en, että emme ole NHL-joukkue vaan pelaamme SM-liigassa. Muutenhan olisi helppoa saada esim. ringette sarjaan helposti lisää yleisöä lisäämällä fyysisyyttä - eikö vain.
Kylmä tosiasia on, että Sm-liigassa fyysisyydellä tekee yhtä paljon kuin opettaja voimankäytöllä suomalaisessa koulussa - ei ole sallittua.

Fyysisyys SM-liigassa ja esim torstaisessa paikallisessa, alkaa olla samma tasoa kuin vauhti kävelykilpailussa, kuka kuiskaa koviten ja sillä ei ole mitään merkitystä... paitsi julleille koska he hävisivät pelin ja heidän on aina pakko voitta jossain, eli nyt fyysisyydessä ;-o
 

Tenkanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maaseudun Tulevaisuus
Viestin lähetti JHag
Tenkanen:; Taidat olla kaukis- tai jääpallomiehiä? Ainakaan kiekkotietämys ei päätä huimaa. Ilman muutahan se on pienen kaukalon nopean pelin tarkoitus, että kumpikaan joukkue ei pääse vastustajan maalille ollenkaan, vaan peli tapahtuu pääosin keskialueella. Huoh. Ei syytä huoleen, peli on kehittymässä haluamaasi suuntaan.
///
Ja näytä minulle pieni liikkuva mies, joka jaksaa samalla intensiteetillä koko pitkän kauden, niin minä näytän sinulle pikajuoksijan, joka pitää saman tulostason 7 kuukautta peräkkäin kilpaillen 2-3 kertaa viikossa. Siksi hitaasti kiiruhtaminen toimii välillä, siis pelin jäädyttäminen.

Keskity vaan ihan rauhassa siihen omaan tietämykseen ja puuhasteluun, niin eiköhän siinä ole tarpeeksi tekemistä.

Jos hyökkäyksen voi pysäyttää keskialueella niin sitä ei siis pitäisi tehdä, vaan vastustajat pitää päästää tahallaan oman maalin eteen kiekon kanssa? Ja sumputtavatko pienet miehet keskialueen paremmin kuin isot ja vahvat? En ymmärrä ollenkaan.

Voin luetella vaikka tuhat pakkia jotka jaksavat ja ovat/olleet tähtiä kaudesta toiseen. Kimmo Timonen, Petteri Nummelin, Waltteri Immonen, Marek Z jne jne.
 

Karamahti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Coyotes
Lyhyt mutta leveä

Viestin lähetti Tenkanen

Voin luetella vaikka tuhat pakkia jotka jaksavat ja ovat/olleet tähtiä kaudesta toiseen. Kimmo Timonen, Petteri Nummelin, Waltteri Immonen, Marek Z jne jne.

Timonen 88kg, Nummelin 88kg, Z 86kg liigan keskipainon ollessa n.84kg...Immonen on yllä mainituista ainoa kärpässarjalainen ja oli muutenkin vähintään paria astetta muita mainitsemiasi heikompi pelimies. Vielä 999 puuttuu.
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Niin, eipä tuo fyysisyyden puute näyttänyt paljon haittaavan Kärppiä viime kaudella (Lotvonen ja Stepanek eivät koosta huolimatta olleet kauhean fyysisiä) saati Tepsiä heidän triplakaudellaan.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti Tenkanen
Voin luetella vaikka tuhat pakkia jotka jaksavat ja ovat/olleet tähtiä kaudesta toiseen. Kimmo Timonen, Petteri Nummelin, Waltteri Immonen, Marek Z jne jne.

Viiltävää, mykistävää lajituntemusta. Ei tälle ratikkakuskille voi kuin kumartaa. Liukkaita kiskoja! Marek ja Timonenhan tunnetaan nimenomaan ei-fyysisinä pakkeina. Huoh.

cobolilta pirun hyvää tekstiä ja hull16 ilmentää aika normaalia fanidissausta mainitessaan, ettei torstainakaan ollut eroa fyysisyydessä. Jopa jokerifanin mielestä sitä oli valovuoden verran. Mutta pisteet tulivat Jokereille tietenkin, mikä tyydyttää varmasti enemmän Ilmalassa kuin muut asiat. Ai niin, minä olen juuri se kauhuskenaario tyypistä, joka katsoo sata kertaa mieluummin hyvää taklauspeliä kuin tylsiä maaleja. Hyvä tappelu on jo joulu tähän päälle. Tätä kulttuurieroa on ah niin vaikea ymmärtää :)

Master Chief: Tuo on toisaalta vähän eri asia. Kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että esimerkiksi Jokerien menestykseen yhden Gagnonin länttääminen pakistoon ei kauheasti vaikuta. Eli kyllä hippaleikkipakistollakin pärjää, esimerkkeinä juuri Kärpät ja TPS ennen. Se, miksi cobol ja moni muu jokerifani kaipaa fyysisyyttä, on minun tulkintani mukaan ottelutapahtumien viihdearvon nouseminen. Itse käyn paljon myös jokerimatseissa ja Summasen viimeinen kausi oli aivan järkyttävää hiihtelyä, jolle haukotteli koko katsomo. Vaikka niitä pojoja kivasti tulikin. Tiedän myös sen, että cobol ei ole yksin mielipiteensä kanssa jokerifanien joukossa. Livenä moni puhuu omasta aloitteestaan ihan samaa. Täällä eivät kehtaa :)
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti JHag
Se, miksi cobol ja moni muu jokerifani kaipaa fyysisyyttä, on minun tulkintani mukaan ottelutapahtumien viihdearvon nouseminen. Itse käyn paljon myös jokerimatseissa ja Summasen viimeinen kausi oli aivan järkyttävää hiihtelyä, jolle haukotteli koko katsomo. Vaikka niitä pojoja kivasti tulikin.
Tämä on varmasti totta samoin kuin sekin, että kevyelläkin pakkiosastolla sm-liigassa pärjää. Vaan kun puhutaan pelin viihdearvosta ja viihdyttävyydestä, niin miksi jatkuvasti unohdamme taitonäkökulman. Tarkoitan tällä sitä, että sm-liigassa on pelannut ja edelleen pelaa lukematon määrä fyysisesti melko heppoisia kavereita, mutta silti heidän seuraamisensa on viihdettä parhaimmillaan. Jos ajatellaan Jokereita hieman pidemmällä aikavälillä, niin joukkueessa on pelannut todella loistavia ja viihdyttäviä pakkeja, jotka ovat olleet kaikkea muuta kuin fyysisiä. Ari Salo, Waltteri Immonen, Kari Martikainen, Tom Koivisto, Sami Lepistö jne, jne. ovat (olleet) erittäin viihdyttäviä pelaajia, vaikka eivät erityisen fyysisiä olekaan. Kukapa ei muistaisi Ari Saloa ja miehen käsittämättömän hyvää luistelutaitoa. Ei ollut kiekon kanssa omassa päässä hätää, kun tarpeen vaatiessa pystyi vaikkapa kiertelemään kiekon kanssa omaa maalia ja antaa hyökkääjien hakea vapaata avauspaikkaa. Tuollainen on mun näkökulmasta viihdettä parhaimmillaan.

Nyt kun keskustellaan siitä, riittääkö Jokeri-puolustajien fysiikka sm-liigaan, niin mielestäni koko kysymyksenasettelu perustuu siihen, että sm-liigasta olisi tullut entistä fyysisempi. Näinhän ei kait kenenkään mielestä ole eli siinä mielessä Jokeri-pakkien fysiikka riittää vallan mainiosti. Mitä taas viihdyttävyyteen tulee niin viittaan viestin ensimmäiseen kappaleeseen. Tilauksessa siis olisi minun näkemykseni mukaan mielummin uusi R.Ruotsalainen kuin joku fyysinen, mutta luistelutaidoton pujottelukeppi. Loppuun on vielä pakko todeta taklauksiin liitttyen se fakta, että yleensä fyysisesti pienemmät, mutta hyvän luistelutaidon omaavat pakit ovat niitä, jotka mojovimmat pusut jakavat. Katselkaapa vaikka Hulkkosta, Eskelistä, Zetaa, Timosta tai Nummelinia.

Edit. Jatkan vielä lyhyesti tuosta Summasen hiihtelytaktiikasta. Paskamaisinta siinä mun mielestä oli se, että koko jääkiekkoon liittyvä ajattelu perustui oman maalin varjeluun. Tällaisessa taktiikassa ei ole sen paremmin sijaa fyysisyydelle kuin yksilön taidoillekaan. Arvostan Raatoa siinä mielessä, että onhan hän Erkan kanssa jonkinlainen edelläkävijä. He ovat todistettavasti pystyneet luomaan pelitavan, jolla menestystä tulee. Ei tähän ihan joka ukko pysty. Se on sitten kokonaan toinen juttu, onko tämä katsojia ajatellen ollut hyvä vai huono asia. Rautakorpi muuten on mun näkemyksen mukaan tässä suhteessa jonkinlainen Summasen/Westerlundin manttelinperijä.
 
Viimeksi muokattu:

strato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vastaus otsikon kysymykseen, kyllä riittää. Harvemmin tulee sellasia vääntäjiä, jotka jyräävät ja menevät maalille. Ja kyllä sitten maalinedustan makuupaikkojen jakajat istuvat myös jäähyllä.

En suinkaan ole fyysisen kiekon vastustaja, päinvastoin. Mutta eikö Jokereiden juttu ole nimenomaan taito ja sen myötä pelin viihdearvon nostaminen. Nyt on kaksi peliä alla, joten en vetäisi mitään suuria johtopäätöksiä ja tuomitsisi pelin olevan koko kauden uskomatonta sontaa. Ja mitä minä muistan tepsin peliä vuosituhannen vaihteesta, niin kyllä se kai melko viihdyttävää oli. Eli ei kai se Jortikka ole mikään itsestäänselvä pelin pilaaja.

Uskon, että potentiaalia viihdyttävään kiekkoon on, ilman mitään erityisfyysisyyttä. Väänänen kyllä on tervetullut, mutta myös sen takia, että on oma poika ja toisekseen mainio puolustaja. Hän tulonsa myötä fyysisyys ainakin riittää.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
bozik: Nyt siirryit vaarallisille vesille, olet ilmeisesti vetänyt hallusinogeenisiä aineita? Tai sitten kuulut ns. Ilmalan harhautettujen piiriin eli ne ovat kaapanneet sinutkin! Taitokiekkohan on jääkiekon surma ja syöpä ja takuuvarma tylsyyselementti. Nopeita luistelijoita arvostavat voivat mennä mun puolestani katsomaan pika- tai taitoluistelua. Pidetään kiekko äijälajina, yritetään edes. Olen kuullut, että taitokiekkoon kajahtaneille on monenlaisia tukiryhmiä ja vierotuspaketteja. Sun kannattaa ottaa selville löytyykö sieltä Ranskanmaalta esimerkiksi apua? Tohon vois laittaa loppuun vaikka hymiön?
 

Ole Fart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti bozik
Vaan kun puhutaan pelin viihdearvosta ja viihdyttävyydestä, niin miksi jatkuvasti unohdamme taitonäkökulman.

Sitä viihdyttävyyttä tässä kai itse kukin kaipailee. Jos joukkue olisi muutoin taitava, nopea ja viihdyttävä, nämä jutut fyysisyydestä varmaan jäisivät yksittäisiksi jupinoiksi.

Mutta kun se ei ole. Viime kaudella - joka sinällään oli paljon parempi kuin Summasen toinen - joukkue oli yksi kaikkein tehottomimpia runkosarjassa. Ne jotka muistavat mainita ettei Kärppien puolustus ollut kovin fyysinen viime kaudella, unohtavat että Kärppien hyökkäys teki 194 maalia siinä missä Jokereiden 131, eikä päästetyissä maaleissa ollut suurta eroa.

OK, kausi on vasta alussa eikä johtopäätöksiä vielä kannata vetää, mutta pari viime kautta on kyllä ollut aika kuivia. Eikä sitä sinnikästä puolustuspeliä, niin hienoa kuin se jääkiekkotaktisesti onkin, kyllä jaksa seurata ilman jotain pelillisiä kohokohtia. Jollei maaleja, niin sitten edes kunnon taklauksia ja muutama rähinä kentällä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viestin lähetti Ole Fart
Sitä viihdyttävyyttä tässä kai itse kukin kaipailee. Jos joukkue olisi muutoin taitava, nopea ja viihdyttävä, nämä jutut fyysisyydestä varmaan jäisivät yksittäisiksi jupinoiksi.

Mutta kun se ei ole. Ne jotka muistavat mainita ettei Kärppien puolustus ollut kovin fyysinen viime kaudella, unohtavat että Kärppien hyökkäys teki 194 maalia siinä missä Jokereiden 131.

Juuri näin. Ja on ollut jo useamman kauden... Teinit tuskin ovat kuulleetkaan, mutta kaudella 1982-83 Jokereita oli todella kiva katsoa. Maaleja ja oivaltavia syöttöjä tuli solkenaan. Silloin oli huipputaitoa rosterissa ja Nikolain avaukset olivat jo puolivälissä kautta legendaarisia. Väkeä piisasi lehtereillä ja kansa viihtyi.

Ei pelkkä fyysinen peli ole mikään tavoite. Mutta sekin on paljon verrattuna siihen, että pelataan jokaisessa kotiottelussa viisikkopuolustuksella 2-1, 1-0 ja 2-0 lukemat ottelussa, jossa kukaan ei taklaa ja ensimmäinen pelikatko tulee erässä seitsemän minuutin kohdalla kun dumari puhaltaa pitkän väärin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös