La 22.9.2018 Sport - TPS

  • 3 542
  • 17

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
TPS tänään:

#81 Ilari Filppula - #13 Petteri Wirtanen - #24 Kaapo Kakko
#62 Patrick Bjorkstrand - #89 Oula Palve - #18 Zach Budish
#56 Hannu Kuru - #44 Elias Karvonen - #51 Markus Nurmi
#43 Otto Nieminen - #29 Jonne Virtanen - #25 Teemu Väyrynen

#47 Joe Piskula - #49 Ilkka Heikkinen
#45 Olli Kaskinen - # 5 Santeri Lukka
#20 Jani Forsström - #61 Lucas Ekeståhl-Jonsson
# 6 Eetu Pylkkänen

#30 Henrik Haukeland
(#32 Rasmus Tirronen)

Loukkaantuneet: #33 Topi Jaakola (20.09.2018 - "day-to-day"), #50 Simon Suoranta (20.09.2018 - alaraaja, "vk42"), #76 Bernard Isiguzo (20.09.2018 - "day-to-day")

Rotaatio: #26 Lauri Korpikoski, #36 Elmeri Eronen, #41 Oskari Siiki, #48 Lauri Pajuniemi

Otteluennakon mukaan Jonne Virtanen ja Teemu Väyrynen ovat toipuneet lievistä alaraajavammoistaan, jotka pitivät heidät pois edellisestä ottelusta. Aika jännästi ainakaan torstaina Lauri Korpikoskea ei laskettu enää joukkueen vahvuuteen, kun lukee sairastupalistaa. Ehkä se nimi olisi kuitenkin hyvä pitää siellä? Toinen asia on, että Elmeri Erosesta ei ole tullut minkäänlaista ilmoitusta. Ehkä tämä on sitten normaalia rotaatiota? Myös Lauri Pajuniemi on poissa vahvuudesta, mutta tämä saattaa olla ihan osa rotaatiota.

Henrik Haukeland aloittaa maalilla - edellinen matsi taisi olla viikko sitten Porin Isomäen lauantaisaunassa?
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Kohta on sitten jännät paikat kun liigan kaksi kärkipakistoa kohtaavat. Harmillisesti tepsiltä puuttuu pari puolustajaa kokoonpanosta mikä antaa voimasuhteissa sportille selvän edun.

No leikki sikseen ja on ihan oikeasti asiaa:

Harmillista on tosiaan Jaakolan ja Erosen poissaolot. Heitä todellakin tarvittaisiin kauden jokaisessa ottelussa ja toivottavasti nämä loukkaantumiset eivät enää kauaa kestäisi. Tosin Erosesta ei ole mitään suurempaa tietoa, että mikä on. Itse olisin Pajuniemen laittanut kentälle koska hän kaipaisi onnistumisia. Ei hän minusta ole mitenkään huonosti pelannut ja siksi heikompaa vastaa olisi saattanut tulla näkyviä tehoja. Toivottavasti Pajuniemen sijaan joku muu 3. tai 4. kentästä saisi kunnolla onnistumisia. Eniten toivon, että Karvonen on tänään pelipäällä ja näyttää olevan kärkijoukkueen sentteri.

Katselin eilen Sportin pelin ja aika surkealta se näytti. Roope Talaja ja koko kakkoskenttä sai vähän peliä aikaiseksi, mutta muuten joukkue pelasi lähes koko ottelun huonosti. Tepsin pitäisi viedä tämä rutiini tasolla ja Haukelandillekkin riittää perus tekeminen.

Kohta alkaa !
 

kiekko-ollie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jännä et nillität Korpikoskesta. TPS tiedottanut 11.9. että Korpikoski on toistaiseksi sivussa TPS:n miehistöstä. Ja jatkaa myöhemmin artikkelissa että Korpikoski on sivussa useamman viikon harjoittelusta. Noh, nythän on jo 11 päivää menny tuosta ilmoituksesta niin meinaat että kaveri on kunnossa ja rotaatiossa. Tai et meinaa oikeasti vaan haluat viisastella.

No mut Vaasa on kova lauantaina. Silti kairataan voitto 1-3
 

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Aika matalalla fiilikset. Eilinen surkean ja nolon välimaastossa ollut esitys Ilvestä vastaan ja tänään TPS.
Tepsin ykkös- ja kakkosketju on todella kovaa kamaa Sportin pakkeihin verrattuna. Annetaan vielä tasoitusta sen verran, että alkukauden varmin ja kokenein puolustaja Niemi on sivussa.
Lähtökohtaisesti 0-5, jos TPS:lla takki auki ja ylimielisyyttä ja Sporalla onnistuu kaikki, niin 2-3. Olenko pessimisti? Ehkä jonkun mielestä. Inhorealisti omasta. Mutta päädyssä ollaan ja loppuun asti lauletaan!
Kiekkoa jäähän!
 

Neptunus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vanhasta muistista Vaasa tuntuu vaikealta paikalta palloseuralle. Nopea vilkaisu menneisiin tuloksiin ei tätä muistoa tue. Tepsi on pelannut näköjään melko mukavasti Vaasassa, ainakin tulosten mukaan. Itsellä luottoa löytyy, että meno jatkuu samalla tavalla ja TPS pisteet nappaa.

Toivotaan Palveen ja Kakon dominoinnin jatkoa.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ohhoh! Eihän näin huonolla pelillä pitäisi edes päästä pisteille mutta näin tällä kertaa. Tepsiltä Nurmi oli paras, Nieminen myös ihan hyvä. Piskula oli aivan jäätävän huono.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tepsin tekeminen vaikutti lähes koko pelin jotenkin laiskalta ja huolimattomalta, saattoi toki olla Sportin hyvyyttäkin. Haukelandille 33 torjuntaa, joten paikkoja kotijoukkueella kyllä oli, olkoonkin että laukoivat läpi pelin erittäin hätäisesti heti kun vedolle vain pääsivät. TPS oli ajoittain niin kuutamolla, että jos Sportilla olisi ollut maalintekopaikoissa rahtunen enemmän malttia ja sitä kautta olisi rakentunut vaarallisempia paikkoja, niin eiköhän Sport tämän olisi hoitanut kotiin varsinaisella peliajalla. Sitä en sitten tiedä, että onko siellä millaisia ukkoja, että olisiko taitotaso riittänyt vaadittujen paikkojen rakentamiseen ja niistä ratkaisemiseen. Näkemykseni on toki subjektiivinen, mutta kyllä kotijoukkue mun mielestä ekat kaksi erää ja puolet kolmannestakin peliä ainakin näennäisesti hallitsi, vaan eipä kantanut tuo tsemppikiekko voittoon asti.

No, tällä kertaa näin ja kaksi pistettä Tepsin matkaan, maistuu kyllä. Sport ansaitsi pisteensä, olisi ehkä ansainnut kaksikin eikä täysi pistepottikaan mikään maailman suurin vääryys olisi ollut. Vitutti kyllä se Sportin sinänsä ansaittu tasoitus muutamaa sekuntia ennen peliajan täyttymistä, mutta toisaalta jatkoille mentäessä olin peruspessimistisyyteni huomioon ottaen kumman luottavainen sen suhteen, että kyllä Tepsi tämän viimeistään rankkareilla klaaraa.

*e*
Ohhoh! Eihän näin huonolla pelillä pitäisi edes päästä pisteille mutta näin tällä kertaa.

Näinpä. Tepsin tekeminen ei kokonaisuutena vakuuttanut ollenkaan, mutta tosiaan näin tällä kertaa, eteenpäin. Jos Sportin pelaaminen oli normaalilla tasolla, niin en olisi sen kannattajana kovinkaan huolissani. Pääosin hyvännäköistä peliä ja otteiden jatkuessa tuollaisina voittoja on varmasti luvassa runsaasti viime kautta enemmän.
 
Viimeksi muokattu:

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Hyvä taistelu Sportin pojilta ja tuo ennustamani 2-3 sattui vielä osumaankin.
Varmasti TPS oletti hieman köykäisempää vastusta eilisen perusteella ja silloinhan se usein lähtee kääntymään väärään suuntaan.
Kotijoukkueen luistin liikkui hyvin, varsinkin Paukku, Körkkö ja Kiviranta haastoivat hyvin Tepsin nimimiehiä.
Hyvä taistelu ja hyvä meno, vaikka yleisöä se pari päivää sitten ennustettu alle 3000.
Vauhkonen Tikka ja Niemi mukaan, niin kymppipaikasta voidaan uskottavasti taistella.
Toisaalta tämä oli jo toinen maalin tappio neljästä pelistä, eli pahoin pelkään, että 15-20 peliä hävitään yhdellä maalilla.
Rahaa ei ole, joten näillä mennään ja toivotaan, toivotaan.
Eteenpäin Sport!!
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Näkemykseni on toki subjektiivinen, mutta kyllä kotijoukkue mun mielestä ekat kaksi erää ja puolet kolmannestakin peliä ainakin näennäisesti hallitsi, vaan eipä kantanut tuo tsemppikiekko voittoon asti.
No, tällä kertaa näin ja kaksi pistettä Tepsin matkaan, maistuu kyllä. Sport ansaitsi pisteensä, olisi ehkä ansainnut kaksikin eikä täysi pistepottikaan mikään maailman suurin vääryys olisi ollut.
Täysin samaa mieltä. Sport oli tänään parempi vaikka se ei tuloksen valossa realisoitukaan, tsemppiä Sport.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tämä oli todellinen rutiinivoitto. Harmittaa kyllä vähän, että yksi piste jätettiin Vaasaan, sillä näillä jutuilla sarjataulukossa ne erot tehdään, että kuka pystyy voittamaan näinkin vaatimattomalla esityksellä - tsemppaamisessa kun mikään joukkue ei pysty pitkässä juoksussa olemaan muita parempi. Vieläkin on turhan hyvin muistissa Molomon Tepsi, jonka piti voittaakseen vetää jäällä todellakin peräsuoli pitkällä. Olihan se hienon näköistä sen yhden viikon ajan, kun voittoja tuli. Runkosarjan kaltaisessa maraton-kisassa pärjätäkseen pitää kuitenkin osata voittaa tällä tavalla kuin TPS teki tänään, vaikka fanit tietenkin mielellään näkisivät joukkueensa voittavan kovan taistelun jälkeen. Tiedä sitten ottiko TPS koko matsin enemmän puolustusharjoituksen kautta ja lähtikö todella vain katselemaan, että riittääkö se, että puolustetaan paremmin kuin vastustaja hyökkää, yritetään rouhia jotensakin tasaväkisesti ja luotetaan siihen, että jossain vaiheessa itsekin saadaan paikat, joista huippuyksilömme ratkaisevat. Ja kyllähän Kakko ja Palve heti rankaisivatkin, kun Sport lähti alivoimalla johtoasemassa paikan tullen vähän turhan rohkeasti hyökkäämään. Sportin tasoitus oli kyllä veemäinen, kun oli ensin pahat alivoimat taisteltu hyvin. Tai eihän se oikein näyttänyt tekevän edes tiukkaa se kahden miehen alivoiman tappo. Jotenkin Sportin pelaajien kehonkielestä näki, että olivat todella kaukana omalta mukavuusalueeltaan, kun olisi kahden miehen ylivoimalla ollut pakko saada maali tehdyksi. Ainoastaan Joel Kiviranta näytti sellaiselta pelaajalta, joka nauttisi enemmän ratkaisemisesta kuin duunarimaisesta rouhimisesta. Jatkoajalla ei ollut suuri yllätys, että Tepsiltä löytyi rahtusen enemmän taitoa tehdä ratkaisuja, kun pelattiin kolmella kolmea vastaan.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Tämä oli todellinen rutiinivoitto. Harmittaa kyllä vähän, että yksi piste jätettiin Vaasaan, sillä näillä jutuilla sarjataulukossa ne erot tehdään, että kuka pystyy voittamaan näinkin vaatimattomalla esityksellä - tsemppaamisessa kun mikään joukkue ei pysty pitkässä juoksussa olemaan muita parempi. Vieläkin on turhan hyvin muistissa Molomon Tepsi, jonka piti voittaakseen vetää jäällä todellakin peräsuoli pitkällä. Olihan se hienon näköistä sen yhden viikon ajan, kun voittoja tuli. Runkosarjan kaltaisessa maraton-kisassa pärjätäkseen pitää kuitenkin osata voittaa tällä tavalla kuin TPS teki tänään, vaikka fanit tietenkin mielellään näkisivät joukkueensa voittavan kovan taistelun jälkeen. Tiedä sitten ottiko TPS koko matsin enemmän puolustusharjoituksen kautta ja lähtikö todella vain katselemaan, että riittääkö se, että puolustetaan paremmin kuin vastustaja hyökkää, yritetään rouhia jotensakin tasaväkisesti ja luotetaan siihen, että jossain vaiheessa itsekin saadaan paikat, joista huippuyksilömme ratkaisevat. Ja kyllähän Kakko ja Palve heti rankaisivatkin, kun Sport lähti alivoimalla johtoasemassa paikan tullen vähän turhan rohkeasti hyökkäämään. Sportin tasoitus oli kyllä veemäinen, kun oli ensin pahat alivoimat taisteltu hyvin. Tai eihän se oikein näyttänyt tekevän edes tiukkaa se kahden miehen alivoiman tappo. Jotenkin Sportin pelaajien kehonkielestä näki, että olivat todella kaukana omalta mukavuusalueeltaan, kun olisi kahden miehen ylivoimalla ollut pakko saada maali tehdyksi. Ainoastaan Joel Kiviranta näytti sellaiselta pelaajalta, joka nauttisi enemmän ratkaisemisesta kuin duunarimaisesta rouhimisesta. Jatkoajalla ei ollut suuri yllätys, että Tepsiltä löytyi rahtusen enemmän taitoa tehdä ratkaisuja, kun pelattiin kolmella kolmea vastaan.

Koko kirjoitus oli kuin omasta päästäni. Ei lisättävää muuta kuin erittäin hyvät kehut kommentista.
 

Sergei#91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Detroit Red Wings, Hermes
Tämä oli todellinen rutiinivoitto. Harmittaa kyllä vähän, että yksi piste jätettiin Vaasaan, sillä näillä jutuilla sarjataulukossa ne erot tehdään, että kuka pystyy voittamaan näinkin vaatimattomalla esityksellä - tsemppaamisessa kun mikään joukkue ei pysty pitkässä juoksussa olemaan muita parempi. Vieläkin on turhan hyvin muistissa Molomon Tepsi, jonka piti voittaakseen vetää jäällä todellakin peräsuoli pitkällä. Olihan se hienon näköistä sen yhden viikon ajan, kun voittoja tuli. Runkosarjan kaltaisessa maraton-kisassa pärjätäkseen pitää kuitenkin osata voittaa tällä tavalla kuin TPS teki tänään, vaikka fanit tietenkin mielellään näkisivät joukkueensa voittavan kovan taistelun jälkeen. Tiedä sitten ottiko TPS koko matsin enemmän puolustusharjoituksen kautta ja lähtikö todella vain katselemaan, että riittääkö se, että puolustetaan paremmin kuin vastustaja hyökkää, yritetään rouhia jotensakin tasaväkisesti ja luotetaan siihen, että jossain vaiheessa itsekin saadaan paikat, joista huippuyksilömme ratkaisevat. Ja kyllähän Kakko ja Palve heti rankaisivatkin, kun Sport lähti alivoimalla johtoasemassa paikan tullen vähän turhan rohkeasti hyökkäämään. Sportin tasoitus oli kyllä veemäinen, kun oli ensin pahat alivoimat taisteltu hyvin. Tai eihän se oikein näyttänyt tekevän edes tiukkaa se kahden miehen alivoiman tappo. Jotenkin Sportin pelaajien kehonkielestä näki, että olivat todella kaukana omalta mukavuusalueeltaan, kun olisi kahden miehen ylivoimalla ollut pakko saada maali tehdyksi. Ainoastaan Joel Kiviranta näytti sellaiselta pelaajalta, joka nauttisi enemmän ratkaisemisesta kuin duunarimaisesta rouhimisesta. Jatkoajalla ei ollut suuri yllätys, että Tepsiltä löytyi rahtusen enemmän taitoa tehdä ratkaisuja, kun pelattiin kolmella kolmea vastaan.
Tässä on esimerkki ylimielisestä kommentista. Odotin vielä että tekstistä löytyisi että "kauden paskimmalla pelillä...."
Olen ylpeä tuosta jengistä. Tällästä kiekkoa on hienoa katsoa, turpaan tuli mutta ei yhtään vituta kun taistelu-ilme on tuollainen. Tepsi ei pelannut puolivaloilla, vaan Sport oli oikeasti raikas ilmestys kentällä ja ei olisi ollut suuri vääryys ottaa 3p, 1p sijaan. Vielä lempipelaajani Tikka tuohon niin saa Kalapudas pelata laitaa.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tällästä kiekkoa on hienoa katsoa, turpaan tuli mutta ei yhtään vituta kun taistelu-ilme on tuollainen.

Kuten eilen jo totesin, niin mielestäni Sport laukoi todella hätäisesti heti puolittaisenkin vetopaikan auettua. Pohdin myös, että maltillisemmalla tilanteiden rakentamisella ja sitä kautta vaarallisempia paikkoja luomalla Sport olisi luultavasti kolme pistettä tästä korjannut. Pohdin sitäkin, että onko Sportin miehistössä taitoa tuollaisten vaarallisten paikkojen rakenteluun, vai onkohan niin, että tuollainen eilen nähty "tsemppikiekko" on parasta jota sillä on tarjota? Ja kysyn, koska en ihan oikeasti tuota miehistöä niin tarkasti tunne, että osaisin tuntemanieni nimien perusteella vetää johtopäätöksiä pelitavasta. Varmasti kattavamman vastauksen saisi näitä Sportin osiosta kyselemällä, mutta en tohdi toisten hiekkalaatikolle tulla huutelemaan, koska joku tulkitsisi sen kuitenkin ylimielisyydeksi ja/tai vittuiluksi. Tulkitsee ehkä täälläkin, mutta ei ehkä niin herkästi.

Eilen kirjoitin, että "Tepsin tekeminen vaikutti lähes koko pelin jotenkin laiskalta ja huolimattomalta, saattoi toki olla Sportin hyvyyttäkin" ja sitä mieltä olen edelleen. Saiko Sportin tsemppikiekko sitten Tepsin näyttämään huonommalta kuin se olikaan, sitä en osaa sanoa. Sen kuitenkin osaan, että pari napsua eilisen innokkuudesta ja kiireestä pois ja pari napsua taitoa/juonikkuutta lisää, niin niillä otteilla Sport olisi suurimmalle osalle liigajoukkueista vaikea voitettava. Otteiden jatkuessa eilen nähdyn kaltaisina Sportille on varmasti voittoja luvassa viime kautta enemmän, se on selvä asia, mutta Elomon Tepsiä ei-niin-kaiholla muistellen on helpohkoa veikata, että tuollainen armoton tsemppaaminen ei koko kautta kanna, ellei pelisysteemiä sitten ole toteuttamassa tukku todellisia huippuyksilöitä. Ihan puhtaasti mielenkiinnosta kysyn, että onko Sportilla sellaisia? Joel Kivirannan tiedän ja hän tasonsa eilenkin osoitti, mutta onko muita?
 

Lehmussaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Rangers, TPS
Tässä on esimerkki ylimielisestä kommentista. Odotin vielä että tekstistä löytyisi että "kauden paskimmalla pelillä...."
Olen ylpeä tuosta jengistä. Tällästä kiekkoa on hienoa katsoa, turpaan tuli mutta ei yhtään vituta kun taistelu-ilme on tuollainen. Tepsi ei pelannut puolivaloilla, vaan Sport oli oikeasti raikas ilmestys kentällä ja ei olisi ollut suuri vääryys ottaa 3p, 1p sijaan. Vielä lempipelaajani Tikka tuohon niin saa Kalapudas pelata laitaa.

No jo on. Sphinx ei saa tuota mieltä olla? Itse en näe tuossa ylimielisyyttä vaan tekstin, joka kertoo kirjoittajan mielipiteen pelin tapahtumista. Täytyy vähän paremmin perustella, jos tuota haluaa ylimieliseksi sanoa.

Vähän outoa, jos nykyjääkiekossa joukkueilla ei saa enää olla huonoja päiviä vaan se on automaattisesti vain vastustajan hyvyyttä. Niitäkin pelejä on tullut nähtyä joissa joukkue pelaa huonosti vain vastustajan hyvyyden takia. Enkä sano nytkään etteikö Sportin hyvyydellä olisi ollut vaikutusta, mutta näki sen Tepsin peliä tuntevat, että jalka painoi tai joku muu syy jarrutti. Samalla logiikalla muuten Sport oli ihan ok, mutta koska Tepsi oli 10x huonompi niin Sport näytti aktiiviselta ja hyvältä joukkueelta. Ei kuulosta enää ihan niin hyvältä logiikalta?
 

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Koko edellinen teksti

Sportilla on pääosin nuori ja kokematon (edullinen) joukkue. Alla oli erittäin heikko vieraspeli Ilvestä vastaan ja mielessä varmaankin kaikkien medioiden veikkaukset sarjan huonoimmasta joukkueesta, joten ne vähäisetkin itseluottamuksen rippeet olivat menneet.
Tavoite oli varmaankin pestä kasvot kotiyleisön edessä ja yrittää säilyttää uskottavuus liigakelpoisuus kärkijoukkuetta vastaan. Joukkuetta, jonka about seitsemälle kahdeksalle kärkipelaajalle maksetaan yhtä paljon kuin koko Sportin joukkueelle. Eli lähtökohtaisesti pikkuveli-isoveli -asetelmalla mentiin.
Sportilta löytyy hyökkääjistä liigatasolle taitavia kiekollisia pelaajia varmaankin reilu ketjullinen. Sitten on loput, joilla luistin kulkee tai taitona on alivoimapelaaminen tms., mutta ratkaisupaikoissa toimiminen jättää toivomisen varaa.
Sport elää hyvästä tsempistä ja latauksesta, sekä kotiyleisön tuesta, ei niinkään kliinisestä, ammattimaisesta kokeneiden pelaajien rutiinisuorittamisesta.
Eilen saivat hyvän moodin päälle ja TPS ei syyskuun iltana ihan jaksanut pistää parastansa, joten nyt ero oli tämän verran.
Tottakai se vatuttaa, kun osa Tepsin kannattajista vähättelee vastustajan sinänsä hyvää peliä pelimerkkeihin (rostereihin) nähden. Selvyyden vuoksi @Trenchtown et siis kuulu heihin.
Jossitellaan nyt sen verran, että Sport maksaa tällä kaudella pj. Hiltusen mukaan liigalisenssiä 400k euroa. Tuolla rahalla kun saisi hankkia kaksi 150k pakkia ja vielä yhden 100k hyökkääjän, niin sitten voisi jo itseluottamus nousta lopuillakin pelaajista ja hätäiset ratkaisut jäädä vähemmälle. Ehkä jopa taisteltaisiin uskottavasti TPS:aa ym. suurseuroja vastaan useamminkin.
Terveisiä Turkuun. Ihan symppisvaikutelman jätitte eilen Kuparisaareen niin kannattajat kuin pelaajatkin, vaikka karvas tappio tulikin.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kiitos asiallisesta vastauksesta @Sundomstå , tuossa vastasit aika moneen tällaiselle Sportia tarkemmin tuntemattomalle eilen heränneeseen kysymykseen. Pelityylistä näkyi tosiaan perkeleellinen tsemppi ja yrittäminen, paikoin sitten yliyrittäminenkin, mutta se selittyy kyllä hyvin sillä, jos Sport kerran pelasi eilen jollain "kotipelikirjalla" johon olennaisena osana kuuluu kova tsemppaaminen. Vieraspeleissä ei tietenkään kotiyleisön tukea ole tarjolla, joten niihin pitää sitten keksiä jotain muuta. Normaalisti tarjoaisin ratkaisuksi pelin yksinkertaistamista ja suoraviivaistamista, mutta vaikea tuosta ns. tsemppikiekosta on enempää yksinkertaistaa. Noh, eipä kuulu tähän ketjuun enempiä Sportin pelitapakeskustelu, kunhan nyt turisin.

Sen toki ymmärrän, että olutlompakolla ei osteta samppanjaa, ts. raha ei riitä valmiiden huippupelaajien ostamiseen. Siihen ei kuitenkaan Vaasassa taida olla mitään pikaratkaisua, mutta eiköhän se siitä liigaosakkeen kuittaamisen ja muutenkin ajan myötä helpota. Pitkäjänteistä ja raakaa työtä vaan, sekä toivottavasti sellaista peliä joka vetää porukkaa Kuparisaaren lehtereille.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Jännä et nillität Korpikoskesta. TPS tiedottanut 11.9. että Korpikoski on toistaiseksi sivussa TPS:n miehistöstä. Ja jatkaa myöhemmin artikkelissa että Korpikoski on sivussa useamman viikon harjoittelusta. Noh, nythän on jo 11 päivää menny tuosta ilmoituksesta niin meinaat että kaveri on kunnossa ja rotaatiossa. Tai et meinaa oikeasti vaan haluat viisastella.
Riippuen siitä kenelle noita juttuja kotisivuille (loukkaantumistilanne, otteluennakot) tehdään!

Pystyn helpostikin kuvittelemaan tilanteen: syyskuisena lauantaina vaasalainen Sportin kannattaja päättää lähteä SPO-TPS -matsiin. Peruskannattajana hän on ollut jo kesällä tietoinen TPS:n suurhankinnasta Lauri Korpikoskesta. Lauantaina klo 13:00 jälkeen hän osaa katsoa SM-liigan kotisivuilta vierailijan kokoonpanon - Lauri Korpikoskea ei näy rosterissa. SM-liigan sivuiltahan poissaolijoita ei löydy. Näppäränä kaverina hän menee TPS:n kotisivuille ihmettelemään poissaolon syytä. Otteluennakossa ei ole mainintaa. Pari uutista alaspäin näkyy kaksi päivää ennen ottelua (20.09.2018) päivätty uutinen "Sairastupa vk 38". Lauri Korpikosken nimeä ei löydy loukkaantuneistakaan. Mitä hemmettiä? Missä on TPS:n superhankinta? Laitettu pop corn -osastolle?

Oletko oikeasti sitä mieltä, että tämän vaasalaisen peruskannattajan tulee etsiä tieto Lauri Korpikosken poissaolon syystä jostain yksitoista päivää ennen matsia julkaistusta ilmoituksesta - 11.09.2018 päivätystä uutisesta?

Sama pätee myös turkulaisiin satunnaiskannattajiin, jotka käyvät sen 5-10 kertaa kaudessa hallilla. Keväällä/kesällä Lauri Korpikosken paluuta mustavalkoisiin rummutettiin asianmukaisesti. Satunnaiskannattajaa ei TPS:n touhut kiinnosta jokapäiväiseltä pohjalta, mutta tieto superhankinnasta jyskyttää takaraivossa. Eräänä lokakuisena iltana tämä satunnaiskannattaja päättää lähteä hallille. Mistä tämä turkulainen satunnaiskannattaja silloin kaivaa tiedon superhankinnan poissaolosta? 11.09.2018 päivätystä uutisesta vai?

Kopioin vastaukseni TPS-osioon TPS, media ja julkisuus -ketjuun. Jatketaan juttua siellä, jos tarvetta on.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tässä on esimerkki ylimielisestä kommentista. Odotin vielä että tekstistä löytyisi että "kauden paskimmalla pelillä...."
No oli siellä ehkä pientä ylimielistä vivahdetta, että Tepsi olisi lähtenyt muka vain katselemaan mihin vähän heikompi peli riittää jos tuota tekstiäni sillä tavalla haluaa tulkita. En tiedä kenen kauden paskimmasta pelistä nyt olisi pitänyt puhua? Sport pelasi mielestäni hyvin. TPS ei pelannut loistavasti, mutta riittävän hyvin, että täysi pistepotti jäi kuuden sekunnin päähän. TPS on pelannut vasta viisi ottelua tällä kaudella ja saattoihan tuo ollakin Tepsin paskin peli niistä. Tepsillä vastassa ovat olleet HPK, Ässät, Kärpät, KooKoo ja Sport. Mitään täydellistä ottelua en ole Tepsiltä vielä nähnyt, mutta parhaiten TPS pelasi mielestäni Ässiä vastaan - se oli oikein mallikas vierasottelu tässä vaiheessa kautta. Toisaalta pelihän on aina suhteessa vastustajaan ja Ässät oli keykäisin vastus noista tähän mennessä vastaan tulleista. En sano, että huonoin joukkue, mutta pelasivat vaisun ottelun Tepsiä vastaan. HPK, KooKoo ja Sport pelasivat kaikki Tepsiä vastaan hyvän ottelun ja Kärpät jätti sitten joukkueena parhaan vaikutelman noista viidestä toistaiseksi Tepsin kohtaamasta joukkueesta.

Jääkiekkohan on sellainen peli, että silloin, kun ollaan kiekollisena, silloin hyökätään ja kiekottomana puolustetaan. Se kumpi joukkue on pelissä enemmän hyökkäyskannalla ei vielä mitenkään määritä sitä kumpi pelaa paremmin. Pelkästään puolustamallakin voi pelata periaatteessa erinomaisen ottelun. Ari-Pekka Selin puhui Tepsin valmentajaksi tultuaan paljon kärsivällisyydestä. Jokaisessa ottelussa tulee erilaisia vaiheita, jolloin välillä päästään enemmän hyökkäämään ja välillä taas joudutaan ottamaan enemmän vastaan. Selin puhui siitä miten pitää osata olla kärsivällinen niinä hetkinä, jolloin otetaan vastaan. Silloin pitää puolustaa hyvin ja kärsivällisesti odottaa, että pelin virtaus taas muuttuu suosiollisemmaksi. Eilisessä ottelussa asetelma muodostui suurimmaksi osaksi aikaa sellaiseksi, että TPS oli enemmän puolustuskannalla. Tokihan Tepsikin tiedosti, että Sportilla oli edelliseltä päivältä huono ottelu alla ja itsellä oli puolestaan yhden päivän lepoetu. Tällöin saattoi odottaa, että Sport tulisi kotiyleisön edessä lauantai-iltana alussa kovaa. Tepsin kannalta oli tarkoituksenmukaista puolustaa kärsivällisesti Sportin oletettu alkurynnistys nollille ja luottaa siihen, että pelissä tulee myöhemmin vaiheita, jolloin päästään enemmän hyökkäämään ja loppua kohden vielä hyödyntämään lepoetua. Ensimmäisen erän jälkeen odotin, että TPS olisi tullut toiseen erään hanakammin ottamaan peliä haltuun, mutta Sport pelasi hyvin eikä se varmaan ollut ihan Tepsin pelisuunnitelman mukaista, että edelleen oltiin pitkälti puolustusasemissa. Lopulta Sport saikin aivan ansaitun avausmaalin. TPS pääsi kuitenkin aika helpohkosti johtoasemaan. Ensimmäisessä maalissa Sportin alivoimapelaajat jättivät hetkeksi Tepsin huippuyksilöille liikaa tilaa. Tämän jälkeen TPS sai hyvän momentumin ja pelasi monia hyviä vaihtoja hyökkäyspäässä. Johtomaali tuli siltikin aika puskista. Kolmanteen erään lähdettiin sitten pelaamaan nöyrää johtoaseman puolustuspeliä.

Tässä on viimeisinä vuosina päässyt Tepsinkin tekemistä seuraamaan sarjataulukon molemmissa päissä. Silloin kun oltiin pohjilla, hävittiin monesti silloinkin, kun peli oli sen näköistä, ettei siltä porukalta olisi enempää voinut oikein odottaakaan. Sitten, kun oltiin taas lähempänä kärkeä, alkoi tapahtua sitäkin, että "heikolla" pelillä tippui voittoja. Totta kai esimerkiksi viime kaudellakin tuli välillä hyvälläkin pelillä turpiin. Kevätpuolella runkosarjaa TPS puolestaan pelasi useita heikkoja pelejä, joissa tuli turpaan ja tuli sitten taas usein näiden heikkojen tappiopelien jälkeen seuraavaan otteluun melkoisella tiikerinsilmällä ja tsemppikiekolla, jolla kaivettiin voitto kotiin silloin, kun todella haluttiin voittaa joku tietty matsi.

Runkosarjassa näitä matseja tulee vastaan liukuhihnalta. Edellisistä ottelutuloksista, otteluohjelmasta, loukkaantumisista ym syistä johtuen asetelma on joka ilta vähän erilainen mitä siihen tulee kumpi joukkue on energisempänä ja kovemmalla tsempillä liikkeellä. Eilenkin Sportilla oli tietynlainen tsemppietu ja Tepsillä pieni lepoetu. Tsemppietua ei voi saada joka ilta, vaikka joukkue kuinka tsemppaisi. Tsemppaamalla ei vielä pääse pudotuspeleihin vaan sinne päästäkseen pitää löytää keinoja voittaa silloin, kun vastustaja tsemppaa kovempaa. Sportillakin taisi olla tällainen heikompi peli juuri edelliseltä illalta Ilvestä vastaan ja tulos taisi silloin jäädä aika kauas voitosta.

Tähän mennessä nähdyn perusteella arvioisin, että Sport ei tule tällä kaudella kymmenen joukkoon sijoittumaan ja että TPS puolestaan sijoittuu runkosarjassa kuuden parhaan joukkoon. Ehkä ylimielistä?

Sport-leiristä jaksetaan muuten aina jauhaa noista budjeteista. Luulin, että juuri siksi halusitte liigaan, että pääsette pelaamaan näitä suuremman budjetin joukkueita vastaan. Mikään pakkohan sieltä divarista ei ollut nousta, vaikka olisi voittanut sarjan joka vuosi.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös