La 22.9.2018 Ässät - JYP

  • 3 042
  • 15

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ässät pelaa toisen kotiottelunsa tällä kaudella, kun vastaan luistelee uuden päävalmentajan johdossa seilaava JYP. Hurrikaanit hävisivät tänään KalPalle rankkareilla maalein 4-3. Ässät pelasi viimeksi keskiviikkona Hämeenlinnassa, jossa tuli HPK:lta pataan maalein 4-2. Ottelu kaatui pitkälti jatkuvaan jäähyilyyn, joka täytyisikin saada loppumaan, mielellään välittömästi.

JYPin parhaimmat pistemiehet ovat tehot 3+1 kerännyt Eric Perrin ja 2+2 nakuttanut Jarkko Immonen. Perrin viimeisteli KalPaa vastaan pisteet 2+1 ja rikkoi samalla 500 tehopisteen rajan runkosarjassa. Upea saavutus, onnittelut Perrinille. Kova jätkä kyllä. Ässien paras pistemies on Sakari Salminen tehoilla 3+1. Sami Lähteenmäki ja Jarno Kärki ovat tehneet pisteet 1+1. Niko Peltola ja Tommi Taimi ovat keränneet kaksi syöttöpistettä.

Keskiviikkona odotin, että Kiviaho saisi aloittaa maalilla, mutta toisin kävi. Siksi en sanokaan ennakkoon mitään tämän ottelun aloittavasta maalivahdista. Voi olla, että Bernard jatkaa edelleen maalilla, sen verran hyvin on tässä alkukaudella napsinut kiekkoja. JYPillä pelasi KalPaa vastaan maalin suulla Joona Voutilainen, joten Ässiä vastaan saattaa Eetu Laurikainen saada pelivuoron.

JYPillä on kasassa toistaiseksi kuusi pistettä Ässien kahta vastaan. JYP on tosin pelannut ottelun enemmän. Jos Ässät ei ota kauheasti jäähyjä ja hyökkääjät ovat pelipäällä, voittokin on ihan mahdollinen. Viimeksi JYP murskasi Ässät Isomäessä lukemin 0-7, mutta tuollaisia lukemia tuskin nähdään tällä kertaa. Muistan tuon ottelun vieläkin, ikävä kyllä.

Ei muuta kuin hallille tänään.
 

Taksari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KPC.

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Muuten hyvä avaus, mutta JYP toki voitti KalPan 4-3.

Kiva, että pelit jatkuu näin pian.

Perrinin ja Kuningassulttaanin johdolla patapaitojen kaatoon.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Ässien kausi on alkanut ottelutahdin suhteen varsin verkkaisesti, joten tuoreen näköisenä pelaajien sikäli pitäisi kaukalossa kirmailla. JYP vetää jo kolmannen ottelun tällä viikolla, eilen meni vielä kotona pitkäksi ja sitten kauhealla kiireellä tänään Poriin. Joten jos kotijoukkueella ei homma suju niin ovat kootut selitykset aika vähissä, koska lepoetu on kuitenkin niin iso..

Jäähyillä tämä alkukauden tuloksellisesti surkea tilanne selittyy. Ässät on ottanut niin massiivisesti jäähyjä ettei tosikaan (50 minuuttia kolmessa pelissä), ja onkin päästänyt varmaan 75% omiin menneistä maaleista nimenomaan alivoimalla. Toivottavasti asiaa on nyt käyty läpi sitten viime keskiviikon, jolloin etenkin hävittiin vain jäähyihin. Ja toivottavasti toki on myös katsottu sitä oman alueen pelaamista, ettei se johtaisi koko ajan jäähyihin. Ässien sivuille eilen illalla tulleessa otteluennakossa ei mainita muuten sitä, että joko Tiivola ja Salmio tänään pelaavat..

Tämä on toki vasta kauden neljäs peli, mutta kyllä se voitto nyt siitä huolimatta kiistatta tekisi sitä kuuluisaa gutaa. Tässä alkukierroksilla nimittäin kaikki ovat voittaneet toinen toisiaan ristiin, joten jos itse jää kovin monta kertaa pisteittä, niin siinä on äkkiä erittäin monta joukkuetta enemmän tai vähemmän karussa
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Päivän sana Ässien osalta ovat tosiaan ne jäähyt. Niitä pitää saada karsittua, varsinkin näitä huitomisia. Jokainen pelaaja on tunnetusti vastuussa työvälineestään eli omasta mailastaan. Huolellisuudella näitä saadaan tiputettua pois.

Jyppi on Ässille yleensä ollut aina hankala vastustaja, tuskin tähän tulee muutosta tänäänkään vaikka Ässillä onkin pieni "lepoetu". Odotan kuitenkin, että kun pelataan kotona niin pisteistä tapellaan ja jotain jää ehkä käteenkin. Antoisaa peli-iltaa kaikille tätä ottelua seuraaville
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sellanen kutina, että tänään jyrätään Jyppi sillä varauksella, että pysytään boksista poissa vrt. viime ottelut.
 

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
JYP sai eilen kahdessa viimeisessä erässä hieman paremmin otetta pelistä, sekä lisättyä reilustikin vauhtia. Ensimmäiset erät ovat olleet kyllä aika heikkoja kauden alussa, melkein kävelyvauhdilla koitettu päästä alueelle sisään. Myös oman pään pelaaminen ollut aika kamalaa ekoissa erissä. Siihen tänään pitäisi kiinnittää erityishuomiota, niin ei jäädä jälkeen heti alussa.

Perrin tänään siirretty alusta alkaen kolmoseen Hytösen ja Ratisen kanssa, se toimikin ihan mukavasti eilen. Jännä nähdä miten Kole pärjää ykkösessä Immosen ja Tuppuraisen kanssa. Ainakin rymistelyvoimaa löytyy, sillä Immonenkin on hienoja niittejä antanut alkukaudesta.

Laurikaisen pitää skarpata tänään, suorastaan huono alkukausi ollut miehellä. Veikataan JYPille 2-4 voittoa.
 

Jarzki

Jäsen
JYPin osalta todella vaikea sanoa mitä pelistä voisi odottaa. Hyökkäyspeli on tuottanut ihan siedettävästi tulosta ja onneksi myös papat rupeavat saamaan hieman paremmin juonesta kiinni, mutta oma pää on vuotanut samalla luvattoman paljon. Jokaisessa pelissä mennyt vähintään 3 omiin ja se on aivan liikaa. Tämä selittyy toki pääosin uuden puolustussysteemin opettelulla, mutta pikkuhiljaa vastustajalle helpolla annettuja maalipaikkoja pitää saada vähemmäksi.

Olisin halunnut nähdä Perrinin Tomasekin ja Turkulaisen kanssa, mutta hyvin toimi eilen Hytösen kanssakin. Kolmeen ensimmäiseen hyökkäysvitjaan on jokaiseen hyvin tulivoimaa hyökkäyssuuntaan ja esimerkiksi Ratisen tehot ovat vain ajan kysymys. Tasapaino puolustuksen kanssa vain pitäisi löytää. Puolustajien nousut ovat hienoa katsottavaa, mutta silloin kiekkoa ei saa menettää hyökkäyssinisellä tai seurauksena on ylivoimahyökkäys omiin. Tähän tarkkuutta niin hyvä tulee.

Ässistä vaikea sanoa mitään, joten jääköön se muiden vastuulle. Kärkiosaamista sieltä löytyy, mutta riittääkö leveys? Vähän pelkään esim. Salmisen pitävän JYPin epävarmaa puolustusta pilkkanaan, mutta toki toivon olevani väärässä. Käykö Isomäen lauantaisauna tänään kuumana? Todennäköisesti ainakin viihdyttävä matsi tulossa, jos JYP on riittävällä jalalla liikkeellä ja konkarit löytävät riittävän motivaation ja tahtotason.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Hienot 3 pistettä. Normitolpilla peli olisi päättynyt 1-6 mutta käyhän tämäkin. JYPin parhaat tuleva vuoden tulokas Samuli Ratinen ja hyvän pelin pelannut Eetu Laurikainen. Hienoa, että maalivahti auttoi oman joukkueen voitossa, ei toisinpäin.

Negaakin paljon. Kaksi tähtisentteriä pois. Ihan sattumaa, että juuri Porissa telotaan vastustajan kapteeni pelin ollessa jo faktisesti ratkennut.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Ihan sattumaa, että juuri Porissa telotaan vastustajan kapteeni pelin ollessa jo faktisesti ratkennut.
Olihan tuo äärimmäisen valitettava tapahtuma, mutta en myöskään mitään kovin tarkoituksellista tuossa nähnyt. Vahinkoja sattuu, tällä kertaa kävi sitten näin. Eiköhän ainakin Rambo seuraavaan peliin toivu.
 
Hienot 3 pistettä. Normitolpilla peli olisi päättynyt 1-6 mutta käyhän tämäkin. JYPin parhaat tuleva vuoden tulokas Samuli Ratinen ja hyvän pelin pelannut Eetu Laurikainen. Hienoa, että maalivahti auttoi oman joukkueen voitossa, ei toisinpäin.

Negaakin paljon. Kaksi tähtisentteriä pois. Ihan sattumaa, että juuri Porissa telotaan vastustajan kapteeni pelin ollessa jo faktisesti ratkennut.
Niin noh voisit katsoa tuon Hytösen tilanteen uudelleen, jos viittasit, että siinä jotain sikailua oli. Täysin vahinkotilanne ja harmi, että Hytönen siinä loukkaantui.

Aika tasaväkinen ottelu, jossa jatkotkaan ei mikään täysi vääryys olisi ollut. JYP:llä tosin oli pelin aikana aika monta tolppaa, joten sikäli ei kolme pistettä ollut mikään täysi vääryys Jyväskylään. Olisi sen toki myös Ässille suonut mutta Seppälän virheen takia jäätiin nyt nollille.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ihan sattumaa, että juuri Porissa telotaan vastustajan kapteeni pelin ollessa jo faktisesti ratkennut.

Just. Minusta se livenä näytti siltä, että Hytönen luisteli liukuvan Ässä pelaajan perseeseen ja loukkasi ilmeisesti päänsä. Kumpikaan ei tuntunut näkevän toisiaan.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
että juuri Porissa telotaan vastustajan kapteeni pelin ollessa jo faktisesti ratkennut.
Voiko nolompaa provo yritystä enää olla. suosittesin jo nukkuman menoa.
Itse pelistä. Edelleen JYP puolustus on susipaska. hivenen onnekkaat pisteet.
EI tarvitse hirveästi laaadukkaampi joukkue olla että vie JYP pakkeja kun pässiä narussa. Honka vaikka sitä hehkuttaakin moni, voisi keskittyä ampumaan sen ensimmäisen miehen ohi, kun pitää kokoajan yrittää roiskia sitä kiekkoa, liian paljon tulee vastaiskuja tämän jälkeen ja kun itsellä ei ole yhtään puolustamisen taitoa, eikä edes voimaa vääntää
 

Fironic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Ducks, Kraken
sattumaa, että juuri Porissa telotaan vastustajan kapteeni pelin ollessa jo faktisesti ratkennut.

Ässäpelaaja ei jostain syystä perssilmällään havainnoinut pää jalkojen välissä luistelevaa Hytöstä. JiiPee puolestaan oli löytänyt jäästä johtolankoja keskeneräiseen murhamysteeriin ja ei siksi viitsinyt katsoa eteensä.

Summa summarum: täysi vahinko.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Ässät oli parempi 0 pistettä. Jyp oli kyllä aika jaloissa koko ajan. Puolustettiin kyllä hyvin ja sillä saa pisteitä. Tätä lisää kiitos
 

sampson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Leijonat
Jyp tarvitsee nuoria nousevia kykyjä joukkueessaan ja tässä pelissä loistivat Ratinen maaleillaan ja Laurikainen torjunnoillaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös