Suomi World Cupissa

  • 115 167
  • 983

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Viestin lähetti dana77
Ville Nieminen on pelannut pari kertaa pudotuspeleissä huikean kevään, mutta vastaavasti hänellä on runkosarjassa vaikeuksia mahtua kokoonpanoon, niin Chigagossa, Pittsburghissa kuin loppuaikojen Coloradossakin (en muista varmaksi oliko jopa Flamesissä kauden aikana).

Johan se Keenanin aikana nähtiin nämä "voittajatyypit" ja heidän ylivertaisuutensa kun Mike joka vuosi osti nämä voittajatyypit Noonanin, Matteaun, Tikkasen ja co. kulloiseenkin joukkueeseensa, mutta ei niitä mestaruuksia kuitenkaan tullut sen Rangersin lisäksi muita.

Nyt vasta muistankin että Suomen joukkueessa pelaa vielä Selännettäkin pahempi ikuinen häviäjä eli Teppo Numminen. Me ollaan hävitty tämä turnaus.

Juuri näin. Monelle ns. "voittajatyypille" tulee mielestäni ylimääräistä glooriaa ja vastaavasti montaa huippupelaajaa aiheettomasti vähätellään. Teppo Numminen on yksi näistä. Tai ei häntä itse asiassa varmaan edes vähätellä, ei vain ole ikinä sattunut voittavaan joukkueeseen. Mitä esimerkiksi suuri voittaja Tikkanen on voittanut Rangersin mestaruuden jälkeen? Miksi Ville Niemisen ura oli kovassa alamäessä Pittsburghissa ja Chicagossa? Selänteenkin luuseripelaajan maine on ihan paskapuhetta. Monta kertaa hän on ollut tärkeiden ottelujen tärkeillä hetkillä isossa roolissa ja pitänyt tasonsa niin maajoukkueessa, nuorempana SM-liigassa kuin NHL:ssäkin. Se on eri asia, alkaako pelaajalla kädet täristä tärkeissä paikoissa, ja sillä perusteella voin ehkä hyväksyäkin pelaajien jaottelun "voittajiin&häviäjiin". Sen kummempaa mystisyyttä asialle lienee turha etsiä... Jääkiekossa, niin kuin elämässä yleensäkin, moni asia on pienestä kiinni, eikä niitä usein pysty sen kummemmin selittämään.

Maailmasta ei löydy yhtäkään pelaajaa joka yksin voisi ratkoa kaikkia tärkeitä pelejä, sellaisia ei ollut edes Gretzky tai Lemieux. Toki heillä oli usein se suurin rooli voittaneissa joukkueissa, mutta silti jonkinlainen realismi olisi hyväksi. Voittaminen on usein todella pienestä kiinni ja voittaneista joukkueista vaan pyritään väkisinkin löytämään näitä sankareita ja voittajia. Ja tietenkin päinvastoin...

Niemisestä vielä sen verran, että World Cupissa ei ole oikein varaa ottaa turhia jäähyjä ja niitä Villelle kieltämättä kertyy, vaikka olkoonkin sitten minkälainen "voittaja". Toki Villeä voisi koittaa esim. Elorannan tai Ruudun paikalla, mutta hekin pelasivat hyvän avauspelin, joten Ville joutunee vielä odottamaan vuoroaan.
 

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
Naganon maalit muistetaan ja yrittihän Teemu kaataa Ruotsin itse 2003 kisoissa, mutta kun molari sairastuu malariaan pelin, niin minkäs teet.

Selänteen rooli maajoukkueessa on raaka maalintekijä, mutta toistaiseksi ruuti on ollut märkää. Tsekki pelissäkin "entinen" Teemu olisi tehnyt maalin paikasta. Mitä tehdään maalintekijällä, joka ei tee maaleja? Jos Selänne jatkaa surffailua, ihan hyvin voisi laittaa vaikka Ville Niemisen 1-ketjuun.
 
Viimeksi muokattu:

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti trivekku
Selänteen rooli maajoukkueessa on raaka maalintekijä, mutta toistaiseksi ruuti on ollut märkää. Tsekki pelissäkin "entinen" Teemu olisi tehnyt maalin paikasta. Mitä tehdään maalintekijällä, joka ei tee maaleja?

Lienee hyvä muistaa, että nyt on kuitenkin pelattu vasta yksi peli, joten tuomioiden aika ei ole vielä. Se on totta, että Selänne oli Tshekki-kamppailussa ykkösketjun heikoin lenkki, mutta yhden matsin perusteella ei noin pitkälle meneviä johtopäätöksiä kannata vielä tehdä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Viestin lähetti finnishninja
Tuoreessa muistissa on varmasti myös sinulla Tellqvistin pelit Ruotsin maajoukkueessa. Voitko väittää että Suomen änärimaalivahdit ovat loistaneet paremmin maajoukkueessa? Ja eikös tässä ole kysymys juuri maajoukkuepeleistä?

Juu, nyt sen voi jo myöntää, paskat ovat Suomen moket olleet vertailussa Ruotsin maalivahteihin. Väärässä olin kun hehkutin Suomella olevan paremmat moket kuin Ruotsilla.
 

JJO

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, San Jose Sharks, HJK
Upea taisteluvoitto, mutta olennaista on ettei tämä saa riittää. "Hopea" on hävitty mitali vaikka finaalipaikka onkin saavutuksena hyvä. Nyt kerrankin pitää kurkottaa lopullisesti tähtiin ja jättää perisuomalainen nöyristely kaapin perukoille.

Suomi pelaa vimein materiaalin potentiaalin tasolla, taktiikka hyödyntää sitä loistavasti.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Viestin lähetti finnishninja
THN edustaa alan huippua. En tosin niele kaikkea mitä lehdet kirjoittavat, oli sitten kysymys mistä lehdestä tahansa.

Pitäkäämme siis mielessä näin ennen turnausta: THN veikkaa Suomea finaaliin. Aina.

Joko nyt saa todeta THN:n olleen edes vähän hajulla? Sehän veikkasi Kanadan vievän Cupin ja Suomen olevan finaalissa. Eikä kommentti Tuomostakaan jäänyt kauaksi. "Ruutu may be Finland's "home-run hitter" when all is said and done." Mutta THN olikin vain englanninkielistä bullshittiä, jonka suomalaiset uskoo heti vai miten se oli?
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
"KAIKKI PARHAAT MUKANA"-KIEKKOTURNAUKSET

"KAIKKI PARHAAT MUKANA"-KIEKKOTURNAUKSET

Tämä suuria tunteita ja kiistoja herättänyt aihe oli jo esillä USA-Suomi-ketjussa, mutta nyt on sopiva aika päivittää tilanne ajantasalle mitalien osalta. Tilastoissa on mukana Canada Cup, World Cup ja olympialaiset v. 1998 alkaen eli kaikki ne arvokisat , joihin jokaisella kiekkomaalla on ollut mahdollisuus valita parhaimmistonsa mukaan.

Pelivuodet :

1976: 1) Kanada 2) Tsekkoslovakia 3) Neuvostoliitto
1981: 1) Neuvostoliitto 2) Kanada 3) Tsekkoslovakia
1984: 1) Kanada 2) Ruotsi 3) Neuvostoliitto
1987: 1) Kanada 2) Neuvostoliitto 3) Ruotsi
1991: 1) Kanada 2) USA 3) Suomi
1996: 1) USA 2) Kanada 3) Ruotsi
1998: 1) Tsekki 2) Venäjä 3) Suomi
2002: 1) Kanada 2) USA 3) Venäjä
2004: 1) Kanada 2) Suomi 3) Tsekki/USA

Muuten, kummalle tämä 2004 taas väheksytty pronssi kuuluu , Tsekeille vai USA:lle vai molemmille ? Koska siitä ei vielä ole selvyyttä, merkkasin molemmille maille kaksi eri lukua mitalitaulukkoon.


Mitalitaulukko (9 turnausta) :
KANADA : 6 - 2 - 0
CCCP : 1 - 2 - 3
USA : 1 - 2 - 0/1
TSEKKI : 1 - 1 - 1/2
SUOMI : 0 - 1 - 2
RUOTSI: 0 - 1 - 1
SLOVAKIA : 0 - 0 - 0
SAKSA : 0 - 0 - 0

Suomi nousi nyt "tosipeli"-rankingissa Ruotsin ohi, josta hyvästä iso hatunnosto Summasen maajoukkueelle. Kanadahan (6 mestaruutta) on menestynyt näissä kekkereissä totaalisesti muita paremmin. Eurooppa + USA tulee tasaisena massana perässä (Tsekki, USA ja Neuvostoliitto ovat napanneet yhden kullan).

Rauhoittaakseni kiihkeimpiä anti-kanukkeja ja salaliittoteorioitsijoita kerron mielipiteeni olevan se, ettei Kanada ole noin ylivoimainen kiekkomaa kuin nämä suurturnaukset antavat mitalitilastojen valossa ymmärtää. Yllättävää on kyllä se, että itänaapurimme on ollut paras eurooppalainen maa vain kolme kertaa yhdeksästä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös