Suomi-sarja 2018–2019

  • 82 829
  • 177
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Aika vähissä ovat olleet ennakkokaavailut tästä kaudesta. Saataisiinko vielä heräteltyä hieman keskustelua joukkueiden voimasuhteista, kun ensimmäisiin peleihin on aikaa enää kolme päivää! Karhu HT:ta lukuun ottamatta joukkueetkin ovat kaikilla hyvässä tikissä sopimuspelaajien osalta, joten pystyy heittämään pientä sijoitusarviota peliin:

1. Pyry
2. Hokki
3. K-Espoo
4. JHT
5. Hunters
6. HCIK
7. Karhu HT
8. Titaanit
----
9. FPS
10. D-Kiekko
11. Laser HT
12. Haukat
13. Riemu
14. S-Kiekko
15. HC Giants
16. Raahe-Kiekko
17. Muik Hockey

Veikkaan Pyryn ja Hokin taistelevan tasapäisesti runkosarjan ykköspaikasta. K-Espoo voi liittyä mukaan siihen taisteluun, mutta veikkaan espoolaisten pelaavan sijoista 3-6 JHT:n, Huntersin ja HCIK:n kanssa. Karhu HT on musta hevonen, mutta en nyt ainakaan vielä jaksa uskoa aivan terävimmän kärjen joukkueeksi.

Titaanit, FPS, D-Kiekko ja Laser HT ovat tasainen nippu, jossa sijoitukset voivat mennä miten päin vain. Haukat ja Riemu saattavat sitten tehdä hieman eroa häntäpään nelikkoon, jonka uskon olevan aika selvä tänä vuonna.

Nyt se jääkiekkokausi vasta oikeasti alkaa, kun Suomi-sarja pärähtää käyntiin! :) Ei kauaa tarvitse enää odottaa...
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Uskoisin Laserin taistelevan kuuden parhaan paikoista. Väliharju maalilla + muita päteviä vahvistuksia.

Raahe vaikuttaa pelottavan heiveröiseltä. Onko S-Kiekossa tapahtunut mitään? Olisi mukava saada jonkun pohjanmaalaisisännän painava analyysi Seinäjoen tilanteesta.

Oma arvaukseni:

1. K-Espoo
2. Pyry
3. Hokki
4. Laser
5. JHT
6. HCIK
7. FPS
8. Titaanit
9. Hunters
10. D-Kiekko
11. Karhu
12. Riemu
13. Giants
14. Haukat
15. S-Kiekko
16. RaaheK
17. Muik
 

NMT33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mighty Hawks of Monte Carlo, Jäps, KelA, KaVo
Pakkohan se on lähteä mukaan veikkailuun. Pidän Pyryä ehdottomana voittajasuosikkina. Uskon että Pyry tulee häviämään koko ss kaudella maksimissaan 2-4 peliä.

Ehkä kovimpina haastajina Pyrylle heitän JHT, Hokki ja K-Espoon.

Keskikastissa tulee olemaan tiukempaa. Ja pohjalla 5 joukkuetta tappelee play outteja vastaan.

1.Pyry
2.K-Espoo
3.Hokki
4.JHT
5.Laser
6.FPS
7.Titaanit
8.Hunters
9.Riemu
10.Karhu HT
11.HCIK
12.D-Kiekko
13.Haukat
14.S-kiekko
15.Muik
16.Giants
17.RaaheK
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Espoon suunnalta on hyvin vaikea heittää ennakkoarvioita, kun lähestulkoon jokainen joukkue on ihan uusi tuttavuus ja pelaajarosterit täynnä outoja nimiä. Sen verran voin kuitenkin ennustaa, että Kiekko-Espoo ei tule olemaan sarjan kärjessä alkukaudesta. Joukkue on vasta kerätty kasaan ja yhteiset kokemukset ovat kovin vähissä. Tämä tulee varmasti näkymään myös otteluiden tuloksissa etenkin alkukaudesta. Jos palaset loksahtavat kohdalleen ja pahemmilta loukkaantumisilta vältytään, K-Espoo tullee olemaan sarjan puolivälin paremmalla puolella. Sen verran voin myös ennustaa, että Moses Mustonen tulee olemaan espoolaisten paras pistemies.
 
Hyvää kiekkokautta ja heitän arvailuni tähän muiden jatkoksi...

1. Hokki
2. K-Espoo
3. Pyry
4. Hunters
5. Karhu HT
6. JHT
7. FPS
8. D-Kiekko
-------------------------
9. Laser
10. Titaanit
11. Giants
12. HCIK
13. S-Kiekko
14. Riemu
15. Haukat
16. RaaheK
17. Muik
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Sydämellä pelaavat
1. Kori
Pyry,K-Espoo,Hokki,JHT

2. Kori
Laser,FPS,Hunters,Riemu

3. Kori
HCIK ,D-Kiekko ,Titaanit, Karhu HT

4. Kori
Haukat,S-kiekko,Muik,Giants,RaaheK
 

Naxnax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ehdottomasti JHT/Kärpät
Pakko lähteä lottoon mukaan. 2018/19 kausi runkosarjan osalta voisi näyttää tältä.

1. Pyry
2. K-Espoo
3. Hokki
4. JHT
5. Laser
6. Hunters
7. Karhu HT
8. Riemu
-----------------------
9.Titaanit
10. FPS
11. HCIK
12. Haukat
13. RaaheK
14. D-Kiekko
15. Giants
16. S-Kiekko
17. Muik

Huomenna startti!!
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
Vielä ehtii heittää jonkinmoisen arvailun ennen tänään alkavaa sarjaa :
1) K-Espoo
2) PYRY
3) Hokki
4) Karhu HT
5) FPS
6) Hunters
7) Titaanit
8) JHT
9) Laser
10) HCIK
11) Riemu
12) D-Kiekko
13) Haukat
14) RaaheK
15) S-Kiekko
16) Giants
17) MuIK
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Vähän sama kuin muillakin espoolaisilla, eli vaikea sanoa mikä on oman joukkueen taso muihin nähden. Hokki ja Pyry lienevät kuitenkin ennakkoon ne kovimmat joukkueet.

Kiekko-Espoon osalta uskon, että alku on haastava johtuen lyhyestä valmistautumisesta koko organisaation osalta. Viiden sakkiin pitäisi kuitenkin päästä ihan jo uskottavuuden takia.. ja eiköhän se onnistu.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Vähän sama kuin muillakin espoolaisilla, eli vaikea sanoa mikä on oman joukkueen taso muihin nähden. Hokki ja Pyry lienevät kuitenkin ennakkoon ne kovimmat joukkueet.

Kiekko-Espoon osalta uskon, että alku on haastava johtuen lyhyestä valmistautumisesta koko organisaation osalta. Viiden sakkiin pitäisi kuitenkin päästä ihan jo uskottavuuden takia.. ja eiköhän se onnistu.
Ihan samoja mietteitä täälläkin. Suomi-sarjan pelisysteemi on kuitenkin sellainen, että ihan hirveästi ei ole varaa alussakaan antaa löysää. Alkusarjassa on vain 32 peliä ja päästäkseen ylempään loppusarjaan, niistä pitäisi saada niin paljon pisteitä, että on 9 parhaa joukossa 17 joukkueesta. Kiekko-Espoon hyökkäyspelistä en olisi niin huolissani, mutta varsinkin alkukaudesta viisikkopuolustaminen tulee olemaan se millä pelejä joko voitetaan tai hävitään.
 

WLuK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Voisin ennustaa viiden kärjen puhtaasti tämän hetkisen fiiliksen mukaan:

1. Hokki
2. Pyry
3. Laser
4. Kiekko-Espoo
5. Karhu HT

Laser yllättää ja Espoolla on välillä vähän hankalaa. Hokki ja Pyry napsii tasaiseen tahtiin pisteitä ja runkosarjan voitto ratkeaa maalierolla.
 

Freggo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHT, Winnipeg Jets
Pistetäänpä itsekin hieman omia ennakointeja tulevan kauden voimasuhteista:

1. Pyry
Tämän kauden ennakkosuosikki numero yksi. Erityisesti Wilenius, Pellinen ja Lehtimäki tälle tasolle kovia hankintoja. Menetti ykkösvahtinsa Tomi Raution Kajaaniin, joten Mattila/Saari kaksikon tulee pystyä paikkaamaan Raution jättämää aukkoa.

2.Hokki
Vuoden verran kokeneempi ja todella hyvä jalkainen joukkue. Viime kausi vielä paikoin tunnustelua, mutta tällä kaudella jo sarjan kärkijoukkueita. Rautio kenties sarjan paras maalivahti. Kokkonen sekä Mattila tuovat tarvittavaa osaamista myös puolustukseen ja ylivoimalle.

3. JHT
Melkoinen nuorennusleikkaus viime kauteen. Uudet hankinnat tuovat kuitenkin luisteluvoimaa ja vauhtia tilalle. Hermeksestä saapunut Jere Rantala yksi sarjan parhaimpia pakkeja. Maalivahtiosasto on tällä hetkellä suurin kysymysmerkki, onnistuessaan Fredrik Gronstrand antaa mahdollisuuden taistella sarjan kärkipaikoista.

4. Kiekko-Espoo
Paperilla yksi sarjan parhaita, mutta joukkuehengen ja viisikkopelaamisen kehittyminen vie aikaa. Loppukaudesta varmasti todella vahva. Tehnee vielä lisähankintoja sarjakauden aikana?

5.Laser HT
Vahvistunut viime kaudesta. Mikäli Rajala&Holappa kaksikko keskittyy myös pelaamiseen, voi olla haastamassa myös sarjan kärkeä. Maalivahtiosasto kunnossa.

6. Hunters
Joukkueessa ollut paljon vaihtuvuutta viime kauteen. Uusien miesten täytettävä paikkansa joukkueessa. Työteliäs ja sitkeä joukkue, joten varmasti paha vastus kenelle tahansa sarjassa.

7.HCIK
Intiaani-nippu on myös vaikea vastus muille joukkueille. Joni Seinelän menetys valtava takaisku, mutta taistelee silti kynsin hampain paikasta kahdeksan parhaan joukossa.

8. Karhu HT
Ässä-avut määrittelevät pitkälti kauden kulkua. Toivottavasti viime kausien kaltaiset vieraspelien miehistövajaukset historiaa.

9. D-Kiekko
Taitava ja liukasliikkeinen joukkue. Siironen todella hyvä hankinta JHT:stä. Kauden yllättäjä.

10. FPS
Teemu Karjalaisen ja Juuso Hämäläisen menetys Kalajoelle tekevät pahan loven hyökkäykseen. Ei taistele sarjan kärkipaikoista, mutta onnistuessaan mahdollisuudet playoffeihin.

11. Titaanit
Voisi periaatteessa olla myös korkeammalla, mutta joukkue jumiutunut hieman keskivaiheen joukkueeksi. Saanee Ketterästä apuja kauden aikana, mutta tämä ei välttämättä riitä taisteluun playoff-paikasta.

12. Haukat
Vuoden verran kokeneempi. Joukkueena hieman nimettömämpi, mutta tämä toisaalta voi kääntyä joukkuuen eduksi. Omaa myös yllätyspotentiaalia kauden aikana.

13. Riemu
Tarvitsee otteisiinsa lisää tasaisuutta noustakseen taistelemaan playoff-paikasta. Vaikea veikattava.

14. Raahe-Kiekko
Paluu muutaman kauden jälkeen takaisin Suomisarjaan, jonne ehdottomasti myös kuuluu. Joukkue ei varmastikaan kärkisijoista taistele, mutta pystyy tekemään kiusaa isommilleen.

15. S-Kiekko
Taistelee paikoista sarjan keskikastissa. Jalkeilla suhteellisen nuori joukkue, joten otteissa voi ilmetä ailahtelua.

16. HC Giants
Sarjanousija taistelee todennäköisesti häntäpään sijoituksista. Joukkueen tämän hetkisestä tasosta vaikea antaa arviota, mutta toivottavasti onnistuu myös pelaamaan voitoista.

17. Muik Hockey
Viime kauden heittopussi on vahvistunut, mutta sijoitus taitaa ikävä kyllä pysyä samana. Jospa tällä kaudella onnistuu haastamaan hieman paremmin muita joukkueita. Ulkomaalaisten hankintojen on suotavaa onnistua.
 

FrankMir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Freggo tyhjensi pajatson perusteluilla, samoilla linjoilla melkeinpä kaikista, joten heittelen ilman perusteluja. Laitetaan joukkueet koreihin mutta silti järjestykseen.

Kori 1
1.Pyry
2.Hokki

Kori 2
3.Kiekko-Espoo
4.Hunters
5.HCIK
6.Laser
7.JHT
8.Karhu
9.D-Kiekko
10.FPS

Kori 3
11.Riemu
12.Titaanit
13.Haukat

Kori 4
14.S-Kiekko
15.Muik
16.HC Giants
17.Raahe Kiekko

Keskikasti (Korit 2 ja 3) on todella tasainen, joten tullaan varmasti näkemään mielenkiintoinen runkosarja. Huonoja jaksoja ei kestäisi tulla, jos pleijareita meinaa tänä vuonna pelata.
 

The Rock

Jäsen
Muutamat joukkueet ja verkkojulkaisut olivat saaneet sivuilleen kyhäiltyä ennakoita eilen käynnistyneestä Suomi-sarjakaudesta 2018–2019:

FPS – kausiennakko
Hokki – kausiennakko
Pyry – kausiennakko
Titaanit – kausiennakko

Jatkoaika.com – kausiennakko
Leijonat.fi – kausiennakko

Myös seurojen Youtube-kanaville oli osa iskenyt eetteriin haastatteluita yms., mutta niitä en tähän jaksanut alkaa linkittelemään.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Muikin paikka perillä (3 matsia, 3 tappiota ja maaliero 7-20) ei ole yllätys. Sen sijaan on pieni yllätys, että keskikastiin veikkaillut Karhu HT ja Titaanit ovat vielä ilman voittoja. Karhulla toki vasta kaksi peliä alla ja cup-meininki ehkä vähän hämärsi todellisuutta, mutta Titaanit ottanut kuokkaansa jo neljästi.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Yllättävän vahva aloitus Kiekko-Espoolta: kolme ottelua ja kolme voittoa maalierolla 12-3. Vastustajat eivät ehkä ole ennakkoon olleet sieltä kovimmasta päästä, mutta onhan tuo yksi päästetty maali ottelua kahden kova suoritus.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Raahe-Kiekolle tämä viikonloppu oli hienon alun jälkeen tyly pudotus maanpinnalle. Maaliero 2-14 ei jätä selittelyille sijaa. Tämä on arvokasta oppia nuorelle joukkueelle. Eilen oli Porvoossa toisessa erässä paikat tulla mukaan peliin, mutta ruuti oli märkää. Potentiaalia on pärjätä tässä sarjassa, sen viime lauantainen Laser-voitto osoitti. Paljon työtä se kuitenkin joukkueelta vaatii.
 
Viimeksi muokattu:

Oakley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punanutut
Titaaneissa kuohuu, päävalmentaja Sykölle riitti 5 ottelua ja yhtä monta tappiota. Kukakohan on huomenna penkin takana?
 

Naxnax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ehdottomasti JHT/Kärpät
Aijai, ei muutakuin "onnenpyörä" pyöriin ja päävalmentajaa etsiin. Toivottavasti Titaanit löytää tasonsa, tällä hetkellä ei oikein mikään toimi.
 

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Kalpa Kuopio
Titaaneissa kuohuu, päävalmentaja Sykölle riitti 5 ottelua ja yhtä monta tappiota. Kukakohan on huomenna penkin takana?

Käsittämätöntä, amatöörisarjassa potkut, kun ei niin hirveesti voi nousta, eikä tippua, mutta ymmärrän kyllä jos Sykkö itse haluaa lopettaa jo viiden ottelun ja yhtämonen tappion jälkeen, jalkapallo on varmaankin siellä Kotkassa, se jossa on kulttuuria ja yleisöä,?
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
@daerok Loppusyksy, Jalkapallon ykkönen, sadetta vaakatasossa ja Arto Tolsa-areenalla yli 4000 katsojaa. Ei toki joka pelissä, mutta nytkin siellä kellotetaan jotain 1500-1600 katsojaa per peli. Edes silloin kun Titaanit pelasi vähän aikaa Mestiksessä se ei muistaakseni herättänyt sen suurempaa kiimaa kotkalaisissa.
 

Naxnax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ehdottomasti JHT/Kärpät
Nuin vain saatiin Suomi-sarjaan uusi leaderi! JHT:han siellä porskuttaa keulilla. Makia homma! Sarja on osoittautunut niin tasaiseksi kärjen osalta kun oletettaa sopikin. Kiekko-Espookin koki kajaanissa tappion, joten tappioitta ei ole enää mikään joukkue. Ehkäpä tässä vaiheessa on kuitenki pakko sanoa että Hokki, Espoo ja Pyrykin on osoittanut kuolevaisuutensa. Taulukossa toki esim. Riemulla vain 4 peliä pelattuna ja 9 paunaa, että takaa voidaan tulla ohi vielä. Hyvä tatsi kuitenki uudella JHT:lla ja tästä vaa kiekkoa lapaan ja uutta maalia kohti !! Cama!!
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei ainakaan vielä herännyt Titaanien joukkue, vaikka valmentaja lähtikin. Tällä kertaa turpiin Riemulta maalein 1-4. Uutta valmentajaa etsitään vissiinkin ensi viikolla.

Kajaanissa tänään mukavasti katsojia, yli 800 lukemat on kovia jopa nykyiseen Mestikseen .
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös