Boston Bruins 2018–2019

  • 77 008
  • 247

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Yllättävän halvalla meni Riley Nash Columbukseen. Tuolla sopparilla olisin kyllä pitänyt, pudotuspeliotteista huolimatta.

Mitään järisyttävää ei ole Bruinsin osalta tänään tapahtunut, ja ihan hyvä toki niin. Wagner pieni parannus Czarnikiin, Nordström menee aika päikseen Schallerin kanssa. Alivoimaosaamista ainakin molempien uusien hyökkääjien muodossa, vaikka olihan sitä jo ennestäänkin. Moore kannatti tuolla sopparilla ottaa, mutta harmittaa, jos Grzelcyk jää taas pienempään rooliin. Toki siellä aina joku saikuttaa, että leveydelle sen puoleen tarvetta onkin.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
^ Nashiin sama. Olisin tuolla hintaa ja pituudella pitänyt, varsinkin kun korvaajaa ei ole näköpiirissä.

Muuten kaiketi ihan hyvä frenzy. Moore mielestäni hyvä haku ja juuri sen profiilin pelaaja jonka perään Sweeney on pidempään haikaillut. Chara tuskin montaa vuotta enää jatkaa ja vähän toiveita siitäkin, että Moore pystyisi shutdownpakkina korvaamaan minuuteista osan. Pakisto on kyllä aika tukossa.

Alaketjuihin vaihtuvuutta, jota on oppinut pitämään Paille-Campbell-Thornton aikakauden jälkeen hyvänä asiana.

Halak vähän siinä ja tässä. Kunnollinen luukkuvahti on hyväksi sekä Bruinsin pudotuspelihaaveille että Raskin pitämisenä tuoreena niihin otteluihin, jotka ovat tärkeitä, mutta vähän överiksi ehkä meni.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Mutta hyi helvetti tuo Halak. 2,75 miljoonaa kääpiöveskariin, jonka sopimus kestää vielä 2020. Olisivat ottaneet Kari Lehtosen ennemmin, olisi nyt vähintään samalla palkalla tullut ja sitä tänne huhuttiinkin.

Vähän kallis joo, eikä UFA-veskareista itselläni ensimmäisenä mielessä ollut, mutta on Halak nyt sitä huhuttua Lehtosta parempi vaihtoehto. Selvisi muutaman vuoden Islanders-kaaoksestakin sekä tilastollisesti että silmämääräisesti paremmin kuin Kärppä omastaan Dallasissa, ja on viimeksi niinkin hiljattain kuin World Cupissa osoittanut, että koppi tarttuu, kun puolustusrakenne on kunnossa - ja bonuksena Chara edessä. Ei ole mitään syytä, miksei parhaat vuotensa selkeärakenteisissa joukkueissa pelannut Halak voisi onnistua lähentelemään parasta tasoaan Bruinsissa, vielä kun ongelmat heikosti puolustavan joukkueen takana olivat ennemminkin teknisiä (jossain määrin ymmärrettävää ylipelaamista kun mihinkään ympärillä tehtävään ei voi luottaa) versus Kärpän mentaaliromahdukset.

Cap hit tosiaan tuntuu kovalta kakkosveskalle, mutta ei tuo nyt niin valtavan suuresti linjasta poikkea. Trendi tuntuu vähän menneen siihen, ettei laatubackuppien palkkoja enää poljeta. Rask saisi olla halvemmalla sopparilla, kun taso ei tunnu pysyvän ilman kilpailua, ja siitä kilpakumppanista joutuu maksamaan.

Yllättävän halvalla meni Riley Nash Columbukseen. Tuolla sopparilla olisin kyllä pitänyt, pudotuspeliotteista huolimatta.

Tavallaan samaa mieltä minäkin, varsinkin kun playoffeissa oli vielä loukkaantumista taustalla. Kuitenkin larzzoninkin mainitsema vaihtuvuus on hyvä juttu.

Kaiken kaikkiaan Sweeney tuntuu ainakin pyrkivän rakentamaan alempia ketjuja sillä filosofialla, joka on omastakin mielestäni optimaalinen: ne pelaajat, keitä omien varausten ulkopuolelta tarvitaan (aiemmin esim. Nash, Schaller, nyt Wagner, Nordström), hankitaan halvalla rooleihin ja asetelmiin, joissa heillä on mahdollisuus onnistua selvästi paremmin kuin aiemmalla urallaan. Kun pitäisi alkaa maksaa, niin uutta ukkoa sisään. Onnistuessaan tuo säästää cappia aika hemmetisti verrattuna rahakkaisiin sopimuksiin Kellyn tai Merlot-jamppojen kaltaisille pelaajille. Toki uusien tulijoiden sitten täytyy myös onnistua, tai sitten täytyy metsästää kauden aikana pätevä korvaaja. Wagneriin on itselläni luotto, Nordström epäilyttää enemmän, koska viime kausi oli niin kehno. Kuitenkin potentiaali on molemmilla täyttää paikkansa ja täyttää ne hyvin & siten kustannustehokkaasti.

Toinen kysymys on sitten se, olisiko Nashiin siitä huolimatta kannattanut panostaa. Ehkä, ehkä ei. Kolmossentteri, toisin kuin muu bottom 6, voisi mielestäni olla myös vähän niin kuin osa corea, sen verran tärkeä pesti tuo on.

---

Ylipäätään olen ihan tyytyväinen näihin hakuihin. Mooren sopimukseen ensireaktio oli kaksijakoinen, mielestäni cap hitiltään erinomainen sopimus, UFA-soppariksi tuon tason pelaajalle jopa alihinnoiteltu erityisesti markkinoiden ohut pakkitarjonta huomioiden, mutta vähän ihmetytti, että mihin rooliin tarvittiin tämän tulevan kauden osalta. Sweeney kuitenkin avasi, että pakisto olisi nyt paitsi loukkaantumisia kestävä niin playoff-valmis ilman rentaleita. Eli jos peliaika saadaan jaettua kaikkia palvellen ja tyydyttäen, niin säästyisi se asset. Sikäli loogista, ja uskon että Mooresta on sitten varsinkin myöhempinä kausina iloa. Kuitenkin pelaaja on vasta 27-vuotias, joten tuokaan ei ole ongelma.

Syvyyttä löytyy nyt joka suunnasta niin perhanasti sekä veteraanien että prospektien muodossa, middle 6:n laatu on sitten toinen kysymys. Jospa joitain palasia organisaation ylitsepursuavasta palapelistä voisi uhrata pelaajaan/pelaajiin, jotka varmistaisivat, että ensi keväänä ei olla yhden ketjun joukkue.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Moore mielestäni hyvä haku ja juuri sen profiilin pelaaja jonka perään Sweeney on pidempään haikaillut. Chara tuskin montaa vuotta enää jatkaa ja vähän toiveita siitäkin, että Moore pystyisi shutdownpakkina korvaamaan minuuteista osan. Pakisto on kyllä aika tukossa.
En nyt kyllä shutdown-pakiksi Moorea kutsuisi, sillä hänen heikkoutensa ovat nimenomaan puolustuspelaamisessa. Moore on hyvin luisteleva, parhaimmillaan hyvin peliä avaava pakki, jonka vahvuudet tulevat parhaiten esille jatkoajalla 3 v. 3 -pelissä. Itse asiassa sen jälkeen, kun NHL siirtyi kaudella 2015–2016 kyseiseen jatkoaikaformaattiin, Moore eli Mr. Overtime on tehnyt puolustajista kaikista eniten jatkoaikamaaleja, kaiken kaikkiaan kuusi. Puolustuspäässä Moore ei ole kuitenkaan aina kovin luotettava pakki, sillä hän on maalinedus- ja laitakamppailuissa tasaisin väliajoin vaikeuksissa. Kyse ei ole yleensä mistään damonseversonmaisista totaalisista aivopieruista, vaan hän ei vain ole pelinlukutaidoiltaan jne. riittävän hyvä puolustaja pärjätäkseen taitavampia hyökkääjiä vastaan.

Moore on erittäin sympaattisen oloinen pelaaja, jolle toivotan hyvää jatkoa Bruins-uralle.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
^ Kiitos infosta! En totta puhuakseni tiennyt yhtään mitään Mooresta, ei ole jättänyt muistijälkiä Bruinspeleissä, katsoin vaan, ettei ole juhlinut pisteillä ja on isokokoinen yhdistettynä siihen mitä Gm on sanonut etsivänsä = täytyy olla shutdownpakki :D
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Ei kyllä säväyttänyt nämä ufa-markkinat. Tavares meni onneksi naapuriin niin saadaan nähdä paljon jatkossakin. Tasapainon vuoksi Buffalo antoi O'Reillyn pois kutakuinkin perinteiseen Bruins-tyyliin, joten huippusenttereiden määrä pysyi northeastissa ennallaan.

Neloseen tuli pelaajia parikin, eikös nämä minuutit olisi hoitunut omilla pojilla? Ainakin toinen liikaa kaksikossa Wagner ja Nordström. Halak on liian kallis rooliinsa nähden mutta parempi kuin Khudobin. Moorea on ollut mukava katsoa vihulaisena, mutta viisi vuotta pituutta? Jotain muutoksia on tulossa ja eiköhän McQuaidilla ole sen verran arvoa että saadaan kaupattua lännen painitantereille.
 

Burgerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara, Boston Bruins
Kesän tärkeintä antia oli varmaankin olla sotkeutumatta Iljan sopimukseen. Drafti ei herättänyt ihmeempiä tunteita, katson ihan mielenkiinnolla miten ruotsalaispakin ura etenee ja Laukosta ilmeisesti olisi syytä olla innoissaan varausnumeroon nähden.

Moore on käsittääkseni erittäin hyvä luistelija, joka on oikein tervetullutta pakistoon. Hiukan ihmetyttää viiden vuoden sopimus kolmosparin pakille, mutta tuskinpa mikään siihen kaatuu. Halak varmasti hyvä kirittäjä Raskille, itse en koskaan lämmennyt Khudobinin kaoottiselle tyylille.

Vuoden 2015 draftista on varmaan puhuttu ihan tarpeeksi, mutta en voinut olla näkemättä yhtymäkohtia siihen Islandersin ykköskierroksella tänä vuonna. Hauska seurata, miten parivaljakkojen Dobson-Wahlstrom, Connor-Barzal (joiden uskoin täysin olevan Bostonin varaukset Zborilin seuraksi) ja DeBrusk-Senyshyn urat etenevät.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Kuralylle 3 vuoden jatko, 1,275M hitillä.

Pituudesta päättelen, että kolmossentterin tontti on korvamerkattu Kuralylle hävittäväksi, vapailta ei ole ketään tulossa.
 

Gneisenau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Metropolitans
Elokuun alussa bild uutisoi että Marcel Noebels olisi tehnyt sopimuksin Bruinsin kanssa, syyskuun alussa liittyisi bostonin leirille. Onko tästä supistu mitään fanien keskuudessa?
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Ei ainakaan minulle ole tuttu nimi tuo Noebels. Katsotaan näkyykö kohtapuoleen alkavilla leireillä.

Uusista pelaajista Chris Wagneria tuossa hieman katselin ja uskon että tulee olemaan meille santapaperista pitäville mieleinen pelaaja. Veikkaan että nousee jo kauden ensimmäisellä puolikkaalla TD Gardenin suosikiksi.
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Ei ainakaan minulle ole tuttu nimi tuo Noebels. Katsotaan näkyykö kohtapuoleen alkavilla leireillä.

Uusista pelaajista Chris Wagneria tuossa hieman katselin ja uskon että tulee olemaan meille santapaperista pitäville mieleinen pelaaja. Veikkaan että nousee jo kauden ensimmäisellä puolikkaalla TD Gardenin suosikiksi.
Elokuun alussa bild uutisoi että Marcel Noebels olisi tehnyt sopimuksin Bruinsin kanssa, syyskuun alussa liittyisi bostonin leirille. Onko tästä supistu mitään fanien keskuudessa?

Ainakin tänään näyttäisi Noebels olevan Eisbären Berlinin kokoonpanossa CHL-ottelussa
 

Aitotekonahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Nuoret Bruinit ovat hoitaneet kaksi ensimmäistä Buffalon turnauksen peliä kaatamalla Pensit ja koko liigan parhaiksi arvioidut pikkubuffelit. Viimeisessä matsissa vastaan asettuu Devildin nuorisolaiset. Peleistä ja pelaajista raportoi mm. Mark Divver.

Jonkinlaiset jaot oli tehty kiinan/ameriikan harjoituspelejä varten ja näyttäisi siltä että kiinaan Calgaryn seuraksi menee nimekkäämpi sakki. Kotipuoleen taisi jäädä isoista nimistä Chara ja Bergeron ja ihan oikein onkin että vanhemmat valtiomiehet saavst keskittyä kauteen ilman ylimääräistä hulinaa. Eiköhän siellä kaukomailla nähdä tiukat ja fyysiset pelit perinnetietoisen Flamesin kanssa.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Senyshynistä raporttia, ei vaikuta vieläkään valmiilta pro jäille:
There’s pressure on every first-round draft pick and Senyshyn is no different. He’s handling it the right way, though, rolling with the process and not trying to live up to someone else’s expectations or timeline.

“One thing we hear right after we get drafted from the staff is that now (draft position is) just a number. They really show that in the organization,’’ he said.

“You’re ready when you’re ready. There’s obviously pressure and I want to produce and be able to help this team win, but I try to have faith in the organization and faith in the staff, that they are going to play me when I’m ready.’’

In Providence last season, Leach used the lightning-fast Senyshyn as a bottom six winger, which the first-year pro was not accustomed to after putting up 45 and 42 goals in his final two years in the Ontario Hockey League.

“Different role than I had before, playing on the lower lines and learning how to (penalty kill) and that kind of stuff was big. I want to be an elite PKer, an elite power forward, able to use my speed and offensive abilities on that side of the puck,’’ Senyshyn said after the Bruins’ morning skate on Saturday.

Leach’s take on Senyshyn was refreshingly frank.

“We want him to have a transferable game. Let’s be honest. He’s probably not going to walk in to the second line position or the first line position for the Boston Bruins right away. He’s really not,’’ Leach said.

“So, how’s he going to get in the lineup? He’s probably going to have to be a utility guy for the start, at least. I mean, Brad Marchand did it his first year, turned out to be OK.

“We’re transitioning him, trying to complete him as a player so that when the opportunity does come in Boston, we can throw him in on the third or fourth line and he can give us energy minutes and he can be an effective killer for them. Then, if things pan out, you never know.’’

Leach noted that Senyshyn is so fast that finishing around the net can be difficult at times.

“Clearly his speed is his asset, so if he can effectively use that speed, it’s ideal. He’s always going to be an F1 on the forecheck. We’ve talked a lot with him and he’s expressed a real interest in providing a little more physicality, being an up-and-down winger, bringing that up a level,’’ he said.

“Where I think we would like to see him improve and what I think he’s working on is finishing in tight. A guy that goes that fast, it’s really hard to make a play in tight going that speed. The elite can do it, but the others that have that speed, they just don’t have that polish. That’s what we’re working on, to be able to have that puck control at a high speed, if he’s coming off the rush or a stretch play on a breakaway. He’s really got to hone in on being able to control that puck when he’s going at that exceptional speed.’’

Stay tuned as Senyshyn continues to be a work in progress in Providence.

(By the way, Senyshyn was resplendent in a blue striped suit this morning. “Had to step up my suit game,’’ he joked when complimented. “If you’re going to make it, you have to dress the part.’’)
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Hieman eri tavalla tulkittiin tuota artikkelia. Itsellä on vahva usko että sieltä kuoriutuu vielä kelpo peluri, jotain danielpaillen tai kriskreiderin tapaista vaudikasta peluria odottelen. Senyshynillä on yksi pro kausi takana ja kun pää/kädet ei ole jalkojen tasolla (tuleeko koskaan olemaankaan?) niin junnuissa kovan maalintekijän peliin on saatava muitakin puolia. Uskon että tällä kaudella Leach antaa isompaa roolia jos siihen on valmiuksia ja Senyshyn käy kokeilemassa myös NHL:n vauhtia. Lähtee liikkeelle kuitenkin bottom-6 energiapelaajana eli siinä mielessä ensimmäisen kierroksen varaukselta olisi toivonut enemmän. (Tässä on viime vuosina tullut hemmotelluksi miltei pilalle Bruins-nuorison esiinmarssin myötä).
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
No sen mitä olen kaverin pelejä nähnyt preseasonilla aikaisempina vuosina niin ei ole sitä nopeutta taikka mitään muutakaan näkynyt siellä kentällä vaan pelin ulkopuolella hiihtelyä. Itseä ainakin huolestuttaa moinen piirre pelaajassa etenkin kun nuoresta sällistä on kyse. Fysiikka taisi olla yksi reachin perustelu, mutta mitäpä niillä fyysisillä ominaisuuksilla tekee jos ei uskalla kokeilla edes omia rajojaan kovemmissa peleissä. Onko se sitten niin paska kiekollisena pelaajana ettei etes halua koskea kiekkoon...
No reilun viikon päästä ollaan viisaampia kun preseason pyörähtää käyntiin. Katsotaan onko kehitystä tapahtunut.
 

Aitotekonahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Lee Stempniak ja Daniel Winnik uusina jätkinä PTO:lle. Aikaisemmin oli jo Matt Fraser. Krejcillä jää Kiinan matka tekemättä kun on jotain viisumi ongelmia. Tuleehan ainakin senttereille(JFK, Frederic,Studnicka) näyttöpaikkoja kun myös Kuraly ja Bergy jää Bostoniin.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
McQuaid sai vihdoin lähteä, tilalle paluumuuttaja Kampfer ja jämävarauksia.

Odotettu siirto. Bruinsin puolustuksen oikea puoli on tukossa, eikä McQuaid olisi oletuksena mahtunut kokoonpanoon.

Kampfer ei mahdu kokoonpanoon sen enempää, mutta on halpa, cap mahtuu farmiin kokonaisuudessaan. Kampfer on itse asiassa myös tuttu Sweeneylle, sillä muistaakseni Don vastasi pelaajakehityksestä Bruinsissa kun Steven aloitteli NHL-uraansa organisaatiossa.

Siitä sitten Providenceen opastamaan junnuja.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Jännä nähdä miten vasemman puolen tilanne pakistossa ratkaistaan, yksi hyvä pelaaja jää rosterin ulkopuolelle jos Moore vakiinnuttaa paikkansa pelaavassa rosterissa.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Harkkapelit alkoivat 4-3 pilkuilla kairatulla voitolla Calgarystä. Donatolle ja Cehlarikille parit pinnat mieheen ekassa erässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös