Harjoitusottelut kaudella 2018–2019

  • 63 715
  • 381

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
YV pelissä on tosi paljon hiottavaa kahden erän perusteella. Ylivoimaa tarjottu jonkin verran. Pitäis tehdä noista paikoista.
Ennen 0-1 maalia lähdettiin hyökkäämään viidellä, mutta valitettavasti Grant menetti kiekon ja sitten oman maalin edessä oli mies ylivoima tilanne ja kyllä SKA:n tasoinen joukkue tekee noista maalin. Nyt pitää vikaan erään koota rivit ja tehdä pari maalia mitkä riittää voittoon.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eipähän tuo peli nyt ihmeitä tarjonnut. Kalnins torju hyvin, ainoalle maalille ei mahtanut mitään, Reginin jalka liikkui yllättävänkin hyvin vuodenajan huomioonottaen. Ylivoiman kanssa todella paljon tekemistä vielä.
 

pyy

Jäsen
Tämmöstä elokuukiekkoa, tulos ja taso nyt vähän mitä oli... YV lähti vihdoin toimimaan kun vaihdettiin Moses ja Manninen päittäin, Reginin kenttä ensin pyöritti hyvin ja sitten O'Neillin kenttä maali.

Uusista Manninen minun silmään pelasi hyvin, Jormakan ja Normanin kanssa sähäkkä kenttä. Grantilla vielä vähän hakusessa, mutta taitoa on enemmän kuin oletin. Räsäsellä oli vaikeaa, mutta minusta paransi vähän loppua kohti.

Muuta huomionarvoista: Lauridsen nousee reippaasti tukemaan hyökkäyksiä, ja vielä hyvin.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
Tuloksella ei ole tässä vaiheessa kautta mitään väliä, mutta mielestäni peli näytti kokonaisvaltaisesti ihan kelvolliselta ajankohtaan nähden. Vastustaja oli kuitenkin sarjan ehdotonta parhaimmistoa. Lisäksi SKA on harjoitellut muutaman viikon kauemmin ja pelannut muutaman pelinkin enemmän, joten ennakkoasetelmat olivat ehdottomasti Pietarilaisten puolella. Nämä huomioon ottaen Jokerit pysyi yllättävän hyvin kyydissä ja esimerkiksi ensimmäisessä erässä oli selvästi kuskin paikalla, vaikkakin vierasjoukkueen jäähyt tuota avittivatkin.

Mitä tulee pelaajistoon, niin heti ensimmäisenä loistava asia on se, että Regin & Jensen on erotettu. Regin on loistava kahden suunnan sentteri, joka voi pelata vastustajan parhaimpia kenttiä vastaan, mutta Jensenin avut menevät hänen rinnallaan aivan hukkaan. Platt & O'Neill kaksikon kanssa Jensen muodostaa hyökkäyspäässä joukkueen 1. kentän, joka lähtökohtaisesti saattaisi jopa toimia. Moses taasen nopeuden ja jalkojen takia tuo Reginille vauhtia vierelle vastaiskuihin. Joensuusta kaikki sanottava onkin sanottu varmasti jo, mitä tulee joukkueen 1-2 kentän pelaajaan. Toisaalta taas tällä hetkellä Pihlströmin paluun jälkeen 2-3-4 kentät voisivat olla aika valmiina, joten ei siellä muitakaan paikkoja juuri ole Jesselle.

Manninen oli ihan hyvä tasakentällisin ja liikkeen takia uskoisin, että tulee pärjäämään Marjamäen pelikirjassa. Erikoistilanteiden takia kolmoskenttä jää tasaviisikoin melko rikkonaiseksi, jonka takia nopea Manninen - Norman - Jormakka kolmikko olisi pidemmän päälle kelvollinen koohottajakenttä hajavaihtoihin. Ylivoimassa sen sijaan näkisin ehkä mielummin monipuolisen Normanin, joka pystyisi pelaamaan useata eri roolia tilanteen mukaan, mutta annetaan Manniselle nyt vähän vielä aikaa näyttää osaamistaan.

Ylivoima oli muutenkin surkeaa, mutta tuota ei varmasti ole vielä juurikaan ehditty harjoittelemaan, joten ei vielä tarvitse pyyhettä heittää kehään. Jotain uutta on kuitenkin kehitettävä. N. Jenseniä voisi laittaa Tolvasen tontille ja katsoa, jos Lepistön kanssa lähtisi samalla tavalla kulkemaan.

Grant oli tänään heikko. Marjamäen pelityyli huomioiden olisi kyllä mukavaa, jos Lundin pystyisi vielä lajia pelaamaan. Lundinin peliäly ja niin sanottut helpot, yksinkertaiset ja nopeat avaukset olisivat hyviä tuohon tyyliin.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Ei kyllä hirveästi kerrottavaa jäänyt. Puolustuspäässä ymmärrettävästi aikamoisia virheitä välillä, mutta vastapainoksi nähtiin myös hienoja hyökkäyksiä. Yksilöistä ei oikein kukaan erottunut mitenkään negatiivisesti ja monien parjaama Räsänenkin pärjäsi mielestäni tänään hyvin. Kalninsilta yksi ryöstö ja yksi päästetty maali, jota ei voi kyllä millään laittaa hänen piikkiinsä.

Kaiken kaikkiaan peli voisi näyttää huonommaltakin tässä vaiheessa. Hyökkäyksiin lähdetään jatkuvasti erittäin hanakasti omista koko viisikon voimin ja siitä iso plussa Latelle. Välillä tuo tietysti tuo virheitä mukanaan, mutta uskoisin että pidemmän päälle toimiva konsepti.
 

HokiHero

Jäsen
Satunnaiskatsojan katsojan mietteitä pelistä
- Kalnins todella varman oloinen maalilla
- Manninen ja Anttila hyvällä asenteella liikenteessä ja paikoista viimeistely kehnoa
- Jokereilla todella reippaasti ylivoimaa, mutta paikat tulivat lähinnä satunnaisten pomppujen kautta ja esimerkiksi laadukkaita one-timereita ei ollut lainkaan (onko Lepistö siihen se kovin ase?) joskin SKA pelasi todella aktiivista ylivoimaa.
- Moses on samanlainen väkkärä kun muistin, ainoastaan jokin viimeinen terävyys jolla hakee väkisin sen vedon maalia kohti näytti puuttuvan.
- Hienon näköistä näin keskimäärin kun molemmilla jengeillä on isokokoisia puolustajia jotka liikkuvat sulavasti. Räsänen ehkä aavistuksen häviää terävyydessä mutta silti kelvollinen peli.
- Datsjuk pörräsi kesäterässä mutta erottui kaikista sillä sai pelaamisen näyttämään niin käsittämättömän helpolta.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Oli aikalailla valmentajansa ja suomalaisen jääkiekkoilun näköinen Jokerit. Tapettilätkää. Kovasti ollaan vähän sinnepäin joka puolella kenttää, mutta yhtään mitään ei tapahdu.
O'Neillin kenttä tulee varmaan tekemään sellaisen 70% joukkueen maaleista. Reginin kentässä Regin on ihan jees, Moses tulee tekemään max. 10-maalia. Ihan päätöntä kuljettelua ja yleensä umpikujaan. Ja toisella laidalla sitten Jesse, joka on noh.. Jesse. Menisi tossa ihan hyvin, jos Reginillä olisi pinnoja takova toinen laituri, mutta eipä taida olla. Latvian kääpiö ei ollut niin paska kun unkarin sarjassa torjuneelta kaverilta olisi voinut odottaa. Huhtalan poistuman myötä jengissä on kaksi hyökkääjää jotka taklaavat, ja Joensuukin nykyään aika harvoin.

Räsänen on KHL -puolustaja liikkeeltään ehkä noin kolmen-neljän vuoden kuluttua. Vantaalla mahdollisesti jo nyt ok. Jos Lundin ei pysty pelaamaan, niin top-6 pakkihankinta on must. Hänen lisäkseen ainoastaan Jensen taisi puuttua, ja kentällä oli enää neljä kaveria + Lööv, josta ei vielä näe onko hänestä mihinkään + Räsänen, joka on selkeästi vielä todella raakile mihin tahansa miesten sarjaan (paitsi nyt ehkä sinne unkariin).
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hieman omia havaintoja paikanpäältä taasen:

Kuten ensimmäisen harkkapelin jälkeen mainitsin suurin ongelma on tällä hetkellä kiekon ylöstuonti. Jos se ensimmäisessä pelissä oli karmeaa, niin tässä pelissä se suorastaan loisti poissaolollaan. Sitten ne harvat kerrat, jolloin kiekko saatiin raahattua vastustajan alueelle unohdettiin mitä sillä pitäisi tehdä. Vetoja ei ollut alkuunkaan ja päätä ei ollut mukana nimeksikään.

Tämä edellinen sitten johtaa pääsääntöisesti siihen miksi ylivoima ei toimi tällä hetkellä ollenkaan. Alkuun vaihtaisin ylipäätään ylivoimakoostumukset järkevämmiksi. Tänään kaikki ykköshevoset oli heitetty samaan kenttään ykkösylivoimaksi ja kakkosylivoima oli kaksi ja puoli erää mallia Joensuu , Regin, Jormakka, Manninen ja Grant. Tuossa kokoonpanossa tuli hyvin pitkälti mietittyä, että kenen tässä olisi tarkoitus olla tekemässä niitä maaleja? Grantin viivasta? Kolmannen erän puolessa välissä tähän sentään tajuttiin vaihtaa Moses Mannisen tilalle.

Skan maaleista sitten, että ensimmäinen syntyi Valkeakosken pelistä tutulla kaavalla kiekonmenetyksestä ja siitä sitten vastustajan taidokkaasta vastaiskusta. Toinen valitettavan usein viime kausilta tutusta hävitään 100-0 oman pään aloitus ja kaverin viivakanuuna laulaa hoosiannaa sydämensä kyllyydestä. Loput tyhjiin.

Sitten niitä plussia:

Ratilainen vaikutti hoitavan oman tonttinsa (vaihdettiin siis kolmannessa erässä maaliin) varsin mallikkaasti. Näiden nuorten onnistumiset lämmittävät aina.

Case-Manninen. Tänään oli hieman enemmän kiekossa ja omaan silmään parhaat esitykset tuossa manaamassani kakkosylivoimassa – sen vähän mitä niitä kerkesi esittää. Piti hyvin kiekon hallussa omilla ja löysi avoimet syöttöpaikat. Oli pari kertaa aloittamassa ja pärjäsi hyvin tässä. Ei tämä täysin toivoton tapaus ole, vaikka vieläkin on matkaa porukan vakuuttamiseen.

Marjamäki vaikutti etenkin kolmannessa erässä suht aktiiviselta vaihtoaitiossa, mikä ainakin itseä miellyttää. Osoittaa, että halutaan voittaa ja ollaan valmiita tekemään asioita sen eteen.

Peli oli jälleen ilahduttavan vauhdikasta ja vaikka hyökkäyspelissä on vielä petrattavaa, pyritään peli pitämään hyökkäysjohtoisena kuitenkin. Tänäänkään ei paljoa seisoksittu vaan pelin suunta käännettiin välittömästi, kun kiekko saatiin kaavittua omille. Hitaita lähtöjä oli vain ne pakolliset.

Ottelun kuriositeettina voitaneen mainita, että Roman lienee säästäneen varustekuluissa ja hankkineen ainakin Skan mailat jostain Pietarin divarista. Sen verran usein oli maila poikki ja voitaneen heittää, että pari maaliakin jäi Skalta tekemättä näiden vuoksi.

Summa summarum: kyllä tästä vielä paketti saadaan aikaiseksi. Miten pitkälle se sitten riittää nähdään myöhemmin.
 

ennustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Jatkuvan pystyyn pelaamisen takia hyökkäyspelaaminen aikamoista puskemista ja omalla kenttäpuoliskolla sattuu aika alokasmaisia kiekon menetyksiä. Hyvää oli, että agressiivisella painostuksella ei SKA pystynyt montaa laatupaikkaa saamaan. Maalipaikat tulivat järjestäen omista kiekonmenetyksistä. Paljon on kuitenkin tehtävää, että oma hyökkäyspeli alkaa toimimaan.
 

Gemondo

Jäsen
-Manninen oli paras Jokeri. Kenttäpelaajista.

-Räsänen heikoin. Taas.

-Moses tulee tekemään vähintään 15 maalia tulevalla kaudella. Veikkaisin että reilu 20.

-Datsyukin silmä ja syöttötaito on edelleen maailmanluokkaa.

-Pirun tylsä peli.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Niin jotenkin miettii tuosta pelistä sitä mitä esim
Platt tulee joukkueelle antamaan?

Toinen asia on kuten joku kirjoitti taklaukset niitä jakelee hyökkääjistä vain Anttila ... sen 1-3 kertaa pelissä.
Joensuun juna tuntuu olevan mennyt ja pakkipäässä se kiekollinen osaaminen rajoittuu nyt Lepistöön , Grant ei ainakaan vielä vakuuta.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Ihan tyytyväinen voi olla peli-ilmeeseen. Vastassa kuitenkin pidempään treenaillut Euroopan ykkösjengi ainakin paperilla, ja suurinpiirtein painittiin ihan yhtälailla voitosta. YV tuosta kuntoon niin hyvä tästä tulee ja tänäänkin olisi Modern Talkingia kuultu pelin päätteeksi paremmalla ylivoimalla.

Taisi muuten Rotta olla katsastamassa meininkiä jos oikein näin päätykatsomon ja SKA-fanien väliselle kenttätason kulmaukseen. Ja Plotnikov on oksettava pelaaja, tänäänkin aivan lämpimänä kaikesta ja metsästi 2-3 kertaa kädet ylhäällä jokeripelaajien päitä.
 

pappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ylivoima ei kunnolla toimi. Maalinteko tökkii. Tulevasta kaudesta tulee pitkä ja synkkä taival.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Toinen asia on kuten joku kirjoitti taklaukset niitä jakelee hyökkääjistä vain Anttila ... sen 1-3 kertaa pelissä.
Joensuun juna tuntuu olevan mennyt...

Katsoitko pelin livenä vai veikkaukselta?

Mielestäni taklauksia on nähty ihan kivasti. Joku Manninen, Jormakka tai Moses nyt ei pahemmin taklaile, mutta kyllä esim. Joensuu antoi pari hyvää taklausta. Yhden alla Rundblad meni pahasti kyykkyyn, mutta valitettavasti tuomaristo ei reagoinut tähän mitenkään. Tästä seurasi pienet painit jään pinnassa ja svedu menetti kypäränsä.

Ikonen antoi pari taklausta ja Platt taklasi ainakin ekoissa pelessä. Anttila on möyhentänyt oikein huolella ja siitä giganttinen peukku Mörölle!
 
Viimeksi muokattu:

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Katsoitko pelin livenä vai veikkaukselta?

Mielestäni taklauksia on nähty ihan kivasti. Joku Manninen, Jormakka tai Moses nyt ei pahemmin taklaile, mutta kyllä esim. Joensuu antoi pari hyvää taklausta. Yhden alla Rundblad meni pahasti kyykkyyn, mutta valitettavasti tuomaristo ei reagoinut tähän mitenkään. Tästä seurasi pienet painit jään pinnassa ja svedu menetti kypäränsä.

Ikonen antoi pari taklausta ja Platt taklasi ainakin ekoissa pelessä. Anttila on möyhentänyt oikein huolella ja siitä giganttinen peukku Mörölle!

Niin ehkä olen jäänyt niihin vuosiin kun Tony Arima ajoi joka vaihto sen 2-3 taklausta tai Hotsi Huhtala sen 7-10 per peli.
Toki taklaaminen on vain osa peliä mutta tietäen venäläisten suhtautumisen taklauksiin. Pakeista ei taklannut kukaan...Lööv siihen pystyy muilla on hoppu ...
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niin ehkä olen jäänyt niihin vuosiin kun Tony Arima ajoi joka vaihto sen 2-3 taklausta tai Hotsi Huhtala sen 7-10 per peli.
Toki taklaaminen on vain osa peliä mutta tietäen venäläisten suhtautumisen taklauksiin. Pakeista ei taklannut kukaan...Lööv siihen pystyy muilla on hoppu ...

Täytyy muistaa että tämä oli harkkamatsi. Ei niissä koskaan ajeta veret silmissä. Yllättävän paljon oli kuitenkin fyysisyyttä siihen nähden että höntsättiin ja varmasti molemmat jengit varoivat loukkaantumisia.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Täytyy muistaa että tämä oli harkkamatsi. Ei niissä koskaan ajeta veret silmissä. Yllättävän paljon oli kuitenkin fyysisyyttä siihen nähden että höntsättiin ja varmasti molemmat jengit varoivat loukkaantumisia.


Kyllä ja vastus Euroopan kovin mutta kuitenkin.
Toki ei taklaaminen itse tarkoitus ole mutta pudotuspeleissä se on iso osa peliä.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Täytyy muistaa että tämä oli harkkamatsi. Ei niissä koskaan ajeta veret silmissä. Yllättävän paljon oli kuitenkin fyysisyyttä siihen nähden että höntsättiin ja varmasti molemmat jengit varoivat loukkaantumisia.

Ei siinä kyllä rehellisyyden nimissä ollut minkäänlaista fyysisyyttä. Anttila taklasi muutaman kerran, Joensuu kerran tai kaksi, ja kukaan muu ei kertaakaan. Ikosta on moni verrannut Hotsiin, mutta eihän heissä ole taklauspelin osalta mitään samaa. Siinä missä Hotsi veti paikan tullessa joka kerta taklauksen 'läpi', niin Ikonen lähtee joka kerta kiekolle eikä edes tönäise matkalla. Hyvinhän se taistelee, mutta yhtään mustelmaa ei hänen toimestaan kyllä kavereille tule.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Ei siinä kyllä rehellisyyden nimissä ollut minkäänlaista fyysisyyttä. Anttila taklasi muutaman kerran, Joensuu kerran tai kaksi, ja kukaan muu ei kertaakaan.

Jesseltä muistan kyllä useamman taklauksen. Ja Lauridsenista jöi erityisesti mieleen yksi pommi jossa kaveri meni aivan levyksi.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Ylivoima ei kunnolla toimi. Maalinteko tökkii. Tulevasta kaudesta tulee pitkä ja synkkä taival.

Jos en väärin muista niin Vierumäen leirillä YVtä nimenomaan harjoiteltiin ja tulos oli. Noh todella heikko. Ei nyt sentään vielä kannata kautta luovuttaa. Marjamäkeä olen maajoukkueessa paljon kritisoinut, mutta on siellä hyviä asioita paljon nähtävissä. Etenkin se nopea kääntäminen ja SKAn yksi maali (en muista mikä) johtui, kun syöttö jäi hieman vajaaksi ja siitä oli tulossa Jokereille 4-2 hyökkäys, mutta kääntyi omiin, josta namuttelivat maalin.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Jos en väärin muista niin Vierumäen leirillä YVtä nimenomaan harjoiteltiin ja tulos oli. Noh todella heikko. Ei nyt sentään vielä kannata kautta luovuttaa. Marjamäkeä olen maajoukkueessa paljon kritisoinut, mutta on siellä hyviä asioita paljon nähtävissä. Etenkin se nopea kääntäminen ja SKAn yksi maali (en muista mikä) johtui, kun syöttö jäi hieman vajaaksi ja siitä oli tulossa Jokereille 4-2 hyökkäys, mutta kääntyi omiin, josta namuttelivat maalin.

Jep, tuossa Yakupovin maalissa Grant vielä kaatui epäonnisesti, josta tuo hetkellinen ylivoimatilanne. Ei luovuteta vielä, ei..
 

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Huomenna alkava Nikolai Putshkov muisto turnaus olisi tärkeä paikka saada peli toimimaan. Ainakin SKA:ta vastaan Tiksin pelissä yv:TÄ Päästiin harjoittelemaan, mutta oli tehotonta. Päästään kunnon testiin. Olisi kiva saada voittoja vielä ennen kauden alkua. Okei, vasta kolme peliä takana, joten vielä on pelin kanssa pelin kanssa tekemistä. Ja sen takia juuri tämän turnauksen pelit on tärkeitä.
Jos nyt saisi pelin toimimaan ja sen hyökkäyspelin kuntoon.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Se olis pelipäivä taas tänään. Vastassa Rämön menettänyt Omsk. Rämön korvaajaksi hankittu Brust tuskin pelaa vielä tänään.

Jokereista debyytin tehnee Stollery, Jensenin ollessa sivussa murtuneen jalan vuoksi.

Matsi näkyy SKA:n YouTube-kanavalta livenä klo 15 alkaen. Venäläistä selostusta siis tiedossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös