Yhdysvaltain ex-presidentti Donald J. Trump

  • 3 402 275
  • 22 733
Tämä tuntuu silti oudolta. Trump tuli puolueen ulkopuolelta suunnilleen huumoriehdokaana. Tuskin sillä on puolueen sisällä merkittävästi valtaa.
Kyllähän rebupoliitikkojen pitää ymmärtää että ukko vahingoittaa sekä puoluetta että maata.
Ilmeisesti Obaman 8 vuotta kiristää vieläkin kengässä.
Edit: Eikös ukkeli ole jo liian vanhakin seuraavien pressanvaalien aikaan/jälkeen.

Republikaanipolitikot ovat selkeästi osoittaneet, että tärkeysjärjestys on heille on 1. Minä itse 2. puolue 3. valtio. Valtiota Trump saattaa vahingoittaa, mutta olet pahasti väärässä siinä, että Trump vahingoittaisi puoluetta. Trumpin menestyksen siivellä republikaanit valloittivat myös kongressin ja senaatin, saavutus joka on USAssa tapahtunut vain 5 kertaa 1900-luvulla. Tähän päälle kun lisää sen, että Trumpin avulla myös korkeimpaan oikeuteen on saatu republikaani enemmistö, niin voidaan melkein sanoa, että puolue ei "koskaan" ole ollut näin hyvässä asemassa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Republikaanipolitikot ovat selkeästi osoittaneet, että tärkeysjärjestys on heille on 1. Minä itse 2. puolue 3. valtio. Valtiota Trump saattaa vahingoittaa, mutta olet pahasti väärässä siinä, että Trump vahingoittaisi puoluetta.

Nykyrepublikaanien tarkoitus on ensisijaisesti tuottaa merkittäviä veroleikkauksia hyvätuloisille ja suuryrityksille sekä vähentää kaikenlaista liike-elämän valvontaa ja säätelyä. Tämän takia he saavat valtaisen määrän vaalilahjoituksia näiltä tahoilta. Ja että tulisi tarpeeksi ääniä tälle päätarkoituksella, täytyy myös uskonnollisille fundamentalisteille antaa mahdollisuuksien mukaan makupaloja tuomarinimitysten ja abortin- ja homojenvastaisuuden myötä. Ja että ydinkannattajat eivät saisi mitään liian negatiivista ja puolueetonta informaatiota on Fox News ja viharadio (ja muu miljardöörien rahoittama konservatiivinen mediaverkosto) lietsomassa entisestään näiden ihmisten ennakkoluuloja ja raivoa vastustamiaan asioita kohtaan. Aikamoisen tehokas koneisto, etten sanoisi, mutta sen perustana on siis talouspolitiikka ja suuri rahoittajapääoma.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tässä on vähän useampia tutkimuksia kerätty yhteen ja heti valinnan jälkeen tyytyväisten määrä oli isoin ja tyytymättömien määrä pienin, mutta hyvin pian suosio romahti.
How Popular Is Donald Trump? | FiveThirtyEight
Viimeisimmän tutkimuksen korjatut luvut ovat tuon mukaan 39 - 55. Ei ihan kaikkien aikojen huonoimpia, mutta tippunut:

Tuossa on lohdullisemmat luvut kuin Gallup.comin keskiarvoissa. Trumpin toimien hyväksynnälle oikealla on looginen syy. Kuten mm. @Tietotoimisto tuo esille, republikaanit ovat voittaneet paljon Trumpin avulla, ja ongelmista huolimatta hyväksyntä Trumpin politiikalle republikaanien joukossa on vankkaa.

Täytyy toivoa, että sitoutumaton senaattori Angus King oli CNN:llä väärässä antaessaan vihjeen, miten Venäjän hallinto tietää tarkkaan Putinin ja Trumpin tapaamisen sisällön:

Olen keskustellut tiedusteluväen kanssa, ja siinä huoneessa oli salakuuntelulaitteet. Kukaan ei ole kertonut sitä suoraan minulle, mutta kyseessä on Helsinki, Suomi. He [venäläiset] tietävät, mitä tapaamisessa tapahtui. Kysymys onkin, tiedämmekö me, King tylyttää.

Senaattori heitti CNN:llä ilkeitä vihjauksia Venäjän kuuntelulaitteista Presidentinlinnassa: ”Kyseessä on Suomi” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vanhat haamut Suomen positiosta naapurinsa taskussa palasivat kokouksen aikana muutenkin. Niin US-mittapuulla oikealla (Fox, US) kuin siitä selvästi kohti vasempaa (mm. The Times, UK) kertoivat Suomen olevan neutraali valtio. Presidentti Niinistö kertoi puolestaan Suomen olevan osa länttä - kuten monessa asiassa onkin - mutta hieman oudotkin erikoissuhteet Putiniin ja hallintoonsa, syövät ulkopuolisten silmin näitä sanoja.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Presidentti Niinistö kertoi puolestaan Suomen olevan osa länttä -
YYA-haamu ja Halosen että Niinistön kaudet eivät ole jääneet huomaamatta. Suomen ei uskota olevan lojaali lännelle ja ei tuosta uskomuksesta oikein voi moittiakaan.

Mitä tulee kuuntelulaitteisiin, niin eiköhän putte äänittänyt koko jutun ja muut ei. Vellihousu Niinistöllä ei riitä kantti määrätä tällaista asiaa. Trump taas haluaa näyttää luottamusta ja siksi ei äänittänyt. Eikä tuo vaadi kuin pienen äänittimen vaikka (tulkin) taskuun. Sinne mitään lankasysteemejä ole tarvinnut rakentaa.

Läski tai esikunta ei ole tuonut julkisuuteen mitään hesan miitistä. Onko tämä keino esittää vahvaa johtajaa? Joka tapauksessa USA:n hallinto on sekaisin, koska DT muuttaa USA:n politiikan perusvirtauksia esim liittolaisuuksien ja kaupan osalta. Eikä muu hallinto tiedä, että mihin mennä eikä halua muuttaa USA:n asemaa maailman johtajana. Toki Tump on sen jo tehnyt, koska Euroopassa luottamus on jo mennyt.

Semmoisen teoria tuli vastaan, että läski yrittää saada Putinin puolelleen ja Kiinaa vastaan. Ei taida donny ymmärtää geopolitiikkaa tai voimasuhteita. Ei Venäjä uskalla haastaa mitenkään Kiinaa, sillä siellä ei ole pidättelemässä demokraattisia rauhanoppositioita. Ja se vihollinen nyt ja aina tulee Putinille olemaan länsi ja USA erityisesti.
 

Freedom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara
Trump on ollut USA:lle (ja maailmalle) aivan loistava presidentti:

- ISIS lyötiin hirvittävällä vauhdilla (9kk), sen jälkeen kun Obama ylipäänsä antoi koko liikkeen syntyä, ja kävi sitten etana-vauhtista taistelua monia vuosia. Samalla myös terrori-iskut mm. Euroopassa ovat vähentyneet selvästi.

- Pohjois-Korean rauhanprosessi on hyvässä vauhdissa:
* ohjuslaukaisut lopetettu
* ydinkokeet lopetettu
* valtava (ja kenties ainoa) testialue tuhottu
* Korean sodan ruumiiden palautusprosessi aloitettu
* ydinase-riisuntaprosessi hyvässä vauhdissa (toisin kuin media antaa ymmärtää)

- Jättimäinen verouudistus täysin vanhentuneeseen verokoodiin, ensimmäinen sitten Ronald Reaganin

- Sääntelyä leikattu kovasti. Jos vaikka halusit rakentaa tienpätkän, lupaprosessi saattoi olla 30 vuotta ja sen jälkeen vastaus saattoi olla 'ei'.

- Talous ja pörssikurssit hurjaan nousuun

- Työttömyys alhaisimmalla tasolla vuosikymmeniin. Mustaihoisten ja latinojen työttömyys kaikkien aikojen alhaisimmalla tasolla mittausten vuosikymmenten pituisessa historiassa.

- Kuluttajaluottamus ja yritysten luottamus talouteen korkeimmalla tasolla vuosikymmeniin

- Median ja politisoituneiden turvallisuuspalvelujen poliittiset värilasit tuotu kaiken kansan näkyviin

USA republikaanien silmien muita suuria saavutuksia:

- valtava määrä tuomarinimityksiä mukaanlukien 2 korkeimman oikeuden tuomaria
- Pariisin ilmastosopimus torpedoitu
- Suurlähetystö siirretty Jerusalemiin (kuten kaikki USA:n presidentit Clinton ja Obama mukaanlukien ovat luvanneet vaalikampanjassaan)
- NATO-maat saatu maksamaan enemmän

Tämä kaikki ja paljon muuta 18 kk:ssa.

Mitä tulee Trumpin 'approval ratingeihin', ne ovat jo tuollaisinaan 'uudelleenvalinta-alueella'. Approval ratingit ovat kuitenkin Trumpin kohdalla alakanttiin seuraavista syistä:

1. Social desirability bias. Kun media pauhaa aamusta iltaan anti-Trump propagandaa, moni Trumpin äänestäjä ei viitsi puhelimessa sanoa kannattavansa Trumpia, vaan jättää mieluummin vastaamatta.

2. 95% USA:n gallupin tekijöistä on demokraattien kontrollissa. Aivan kuten USA:n media ei ole enää puolueeton tiedonvälittäjä vaan polittinen aktivisti, samoin myös gallupin tekijät. Galluppeja tehdään siis poliittisiin tarkoituksiin demokraattien kannatuksen paisuttelemiseksi ja Trumpin vähättelemiseksi.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siinäpä ei kauaa mennyt Kirjoittelijan potkujen jälkeen kun Hämeestä löytyi upouusi Trump-fani.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Siinäpä ei kauaa mennyt Kirjoittelijan potkujen jälkeen kun Hämeestä löytyi upouusi Trump-fani.
Ensimmäiseksi viestiksi aika mielenkiintoinen. Ihan kuin olisi rutinoitunut kirjoittaja...

Totuus on se mihin ihmiset uskoo, faktoista viis. Em mainittu viesti on aika masentavaa tekstiä, sen verran lahjakkaasti puhdas propaganda puskee läpi. Yksi nimimerkki länsimaisen vapauden ja demokratian vastustajien leiriin. Eikä siinä mitään, siihen on mahdollisuus vapaassa maassa.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Siinäpä ei kauaa mennyt Kirjoittelijan potkujen jälkeen kun Hämeestä löytyi upouusi Trump-fani.

Aika kova statement Vapaudelta ensimmäiseksi viestiksi palstalle.

Chris Cuomo: Cohen tapes are a distraction - YouTube

Cuomo vetää viimeisimmästä kohusta mielestäni aivan oikean johtopäätöksen. Samaa taktiikkaa Trumpin leiri käytti koko kampanjan ajan, jos jotain negatiivista julkaistiin hän johti keskustelun sivuraiteelle yleensä hyökkäämällä jonkun kimppuun.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
YYA-haamu ja Halosen että Niinistön kaudet eivät ole jääneet huomaamatta. Suomen ei uskota olevan lojaali lännelle ja ei tuosta uskomuksesta oikein voi moittiakaan.

Ei voi moittia, kun tälläkin hetkellä isoin gallup puolue on avoimesti Venäjämielinen. Suomi on neutraali maa.

Trump on ollut USA:lle (ja maailmalle) aivan loistava presidentti...

Suurin osa kyllä aivan faktatietoa mitä luettelit. Loistavuuden päättää jokainen itse omassa mielessään. On Trump paljon myös hajoittanut.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tuosta Trumpin saavutusten listasta unohtui se, että pelasi kierroksen Golfia 28 lyönnillä ja ui Niagaran putoukset ylös.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
YYA-haamu ja Halosen että Niinistön kaudet eivät ole jääneet huomaamatta. Suomen ei uskota olevan lojaali lännelle ja ei tuosta uskomuksesta oikein voi moittiakaan.

Mitä tulee kuuntelulaitteisiin, niin eiköhän putte äänittänyt koko jutun ja muut ei. Vellihousu Niinistöllä ei riitä kantti määrätä tällaista asiaa. Trump taas haluaa näyttää luottamusta ja siksi ei äänittänyt. Eikä tuo vaadi kuin pienen äänittimen vaikka (tulkin) taskuun. Sinne mitään lankasysteemejä ole tarvinnut rakentaa..

Ihan heti en usko kenenkään äänittäneen. Seurantaan tämä kuitenkin. Teknisesti äänittäminen vaikkapa tulkin toimesta ei taitaisi vaikeaa olla.
 
Ihan heti en usko kenenkään äänittäneen. Seurantaan tämä kuitenkin. Teknisesti äänittäminen vaikkapa tulkin toimesta ei taitaisi vaikeaa olla.

Jos sen joku on äänittänyt, niin venäläiset. Ja sillä ei ole mitään tekemistä järjestäjien kanssa. Tokihan itsekin mietin, että olisi ollut topiva markkinarako. Sen olisi varmaan voinut myydä tuonne länteen aika hyvään hintaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jos sen joku on äänittänyt, niin venäläiset. Ja sillä ei ole mitään tekemistä järjestäjien kanssa. Tokihan itsekin mietin, että olisi ollut topiva markkinarako. Sen olisi varmaan voinut myydä tuonne länteen aika hyvään hintaan.

Jos joku olisi, niin samaa mieltä, että venäläiset. Sellainen riski on olemassa, kuten US tiedusteluviranomainen asiaa kommentoi. Mielenkiintoista seurata, miten Trump tästä etenee ja mitä tapahtuu seuraavaksi.
 
Trump on ollut USA:lle (ja maailmalle) aivan loistava presidentti:

1)- ISIS lyötiin hirvittävällä vauhdilla (9kk), sen jälkeen kun Obama ylipäänsä antoi koko liikkeen syntyä, ja kävi sitten etana-vauhtista taistelua monia vuosia. Samalla myös terrori-iskut mm. Euroopassa ovat vähentyneet selvästi.

2)- Pohjois-Korean rauhanprosessi on hyvässä vauhdissa:
* ohjuslaukaisut lopetettu
* ydinkokeet lopetettu
* valtava (ja kenties ainoa) testialue tuhottu
* Korean sodan ruumiiden palautusprosessi aloitettu
* ydinase-riisuntaprosessi hyvässä vauhdissa (toisin kuin media antaa ymmärtää)

3)- Jättimäinen verouudistus täysin vanhentuneeseen verokoodiin, ensimmäinen sitten Ronald Reaganin

4)- Sääntelyä leikattu kovasti. Jos vaikka halusit rakentaa tienpätkän, lupaprosessi saattoi olla 30 vuotta ja sen jälkeen vastaus saattoi olla 'ei'.

5)Talous ja pörssikurssit hurjaan nousuun

6) Työttömyys alhaisimmalla tasolla vuosikymmeniin. Mustaihoisten ja latinojen työttömyys kaikkien aikojen alhaisimmalla tasolla mittausten vuosikymmenten pituisessa historiassa.

-7)Kuluttajaluottamus ja yritysten luottamus talouteen korkeimmalla tasolla vuosikymmeniin

8)Median ja politisoituneiden turvallisuuspalvelujen poliittiset värilasit tuotu kaiken kansan näkyviin

USA republikaanien silmien muita suuria saavutuksia:

9)valtava määrä tuomarinimityksiä mukaanlukien 2 korkeimman oikeuden tuomaria
10) Pariisin ilmastosopimus torpedoitu
11)Suurlähetystö siirretty Jerusalemiin (kuten kaikki USA:n presidentit Clinton ja Obama mukaanlukien ovat luvanneet vaalikampanjassaan)
-12)NATO-maat saatu maksamaan enemmän

Tämä kaikki ja paljon muuta 18 kk:ssa.

Mitä tulee Trumpin 'approval ratingeihin', ne ovat jo tuollaisinaan 'uudelleenvalinta-alueella'. Approval ratingit ovat kuitenkin Trumpin kohdalla alakanttiin seuraavista syistä:

1. Social desirability bias. Kun media pauhaa aamusta iltaan anti-Trump propagandaa, moni Trumpin äänestäjä ei viitsi puhelimessa sanoa kannattavansa Trumpia, vaan jättää mieluummin vastaamatta.

2. 95% USA:n gallupin tekijöistä on demokraattien kontrollissa. Aivan kuten USA:n media ei ole enää puolueeton tiedonvälittäjä vaan polittinen aktivisti, samoin myös gallupin tekijät. Galluppeja tehdään siis poliittisiin tarkoituksiin demokraattien kannatuksen paisuttelemiseksi ja Trumpin vähättelemiseksi.

1)Siis Assad teurasti kaiken opposition,myös sen demokraattisen, kemiallisilla aseilla, keskitysleireillä

2) Edes ruumiita ei palautettu. SecState Pompeo tunnusti,että mistään aikataulustakaan ei ole keskusteltu. Uusi ballististen ohjusten kehitykseen tarkoitettu tukikohta on tosin avattu

3)Ennätysnopea valtion velkaantuminen, ns. Housuunkuseminen paukkupakkasilla

4) kaikki säännöt heitetty roskakoppaan. Ympäristön ja ihmisten hyvinvointi unohdettu. Lahjontaa valvovia sääntöjä purettu.

5) alkoi 2014. Makroekonomiset muutokset näkyvät 2-3 vuoden viiveellä.

6) 39,6 miljoonaa amerikkalaista tarvitsee ruokakuponkeja

7) Tariffit uhkaavat viedä satojatuhansia työpaikkoja loppusyksyyn mennessä

8) kaikki, siis KAIKKI USA:n turvallisuuspalvelujen johtajat yksimielisiä, olipa puoluekanta mikä hyvänsä

9) pikavauhdilla nimetty 23 tuomaria,monet epäpäteviä tai sopimattomia ja kokemattomia. Jokin taho pitää kiirettä ennen kuin kellot lyövät..

10) kamalaa. Ja tyhmää

11) katso edellinen kohta. Arvo lähinnä symbolinen,mutta arabeja ja juutalaisia kuolee enemmän. Onko plussaa vai miinusta?

12) NATO-maat kiistävät. 2014 Krimin valtauksesta lähtien budjetteja nostettu. Mikään ei muuttunut Trumpin jälkeen. Alkuperäistä 4 vuoden takaista suunnitelmaa noudatetaan

PS. Ai niin, Kirjoittelijaa tulee ikävä. Oli jännä ,että Manafortin syytteisiin liittyvistä sähköposteista löytyi useita, jotka olivat Manafortin ja Bernie Sandersin kampanjapäällikön, Tad Devinen välisiä. Olisin Kirjoittelijalle halunnut sanoa:"Feel the Bern". Mutta copyright taitaa olla Moskovan omaisuutta..
 
Viimeksi muokattu:

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tuosta esille tulleesta mahdollisesta nauhoittamisesta sen verran, että onkohan tosiaankin mahdollista, ettei tilaa mitenkään "tarkastettu" mahdollisten kuuntelulaitteiden varalta? Voisiko osapuolten luotto olla todellakin niin kova keskenänsä. Ja miten joku on tuon mahdollisen "mikittämisen" tehnyt niin, ettei siitä ole suomalaisilla tietoa? En halua foliohattuilla eli uskon, ettei mitään kuuntelua ole tässä huippukokouksessa suoritettu. Asettaisi kyllä meidät, tilaisuuden järjestäjänä melkoisen kovaan paikkaan ja ainoastaan tästä sitten muistettaisiin Helsinki ja Suomi.
 

Undrafted

Jäsen
Tuskin tilaa tarvitsee mikittää, kun kumpi tahansa osapuoli voisi omaan edustajaansa laittaa mikin. Diplomatian perussäännöt varmaan tämän kieltäisi, mutta en koe kummankaan osapuolen olevan sääntöjen mukaan pelaavia. Tuskin yleensä tutkitaan onkohan vastapuolen valtionpäämies mikitetty.

Olisiko sitten tarvetta nauhoittaa, kun oma edustaja kuitenkin huoneessa. Ymmärtäisin jos keskutelaisiin oliko kiinalaiset mikittäneet huoneen. Putin kyennee kertomaan omille miehilleen mitä haluaa ja muistanee kyllä mistä puhuttu. Trumpin osalta eri juttu miten hän jakaa tilaisuuden tapahtumia tai muistaa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuosta esille tulleesta mahdollisesta nauhoittamisesta sen verran, että onkohan tosiaankin mahdollista, ettei tilaa mitenkään "tarkastettu" mahdollisten kuuntelulaitteiden varalta? Voisiko osapuolten luotto olla todellakin niin kova keskenänsä. Ja miten joku on tuon mahdollisen "mikittämisen" tehnyt niin, ettei siitä ole suomalaisilla tietoa? En halua foliohattuilla eli uskon, ettei mitään kuuntelua ole tässä huippukokouksessa suoritettu. Asettaisi kyllä meidät, tilaisuuden järjestäjänä melkoisen kovaan paikkaan ja ainoastaan tästä sitten muistettaisiin Helsinki ja Suomi.

Suomi tarjoaa tilat, Venäjä ja USA neuvottelevat. Nykyään ei tarvita seinään porattuja tai lamppuihin piilotettuja mikkejä, älykännykkä taskussa riittää. Tuskin presidentinlinnan rakenteissa mitään yllättävää on, osapuolten vaatteista yms. ei sitten tiedä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Olisiko sitten tarvetta nauhoittaa, kun oma edustaja kuitenkin huoneessa. Ymmärtäisin jos keskutelaisiin oliko kiinalaiset mikittäneet huoneen. Putin kyennee kertomaan omille miehilleen mitä haluaa ja muistanee kyllä mistä puhuttu. Trumpin osalta eri juttu miten hän jakaa tilaisuuden tapahtumia tai muistaa.

Totta. Mutta varmasti olisi tarvetta nauhoittaa, jos sellainen halutaan tehdä. Koska Trump joko varsin valikoivasti - ja usein silloinkin väärin - esittää faktoja julkisuudessa, on sellainenkin mahdollisuus olemassa, että hän ei tee sitä tarkoituksella, vaan Trump ei kykene hallitsemaan vähänkään vaikeampia asioita ja niiden loogista järjestystä tai erilaisia lukuja, joita tapahtuu tai esitetään samaan aikaan. Kun tuohon laittaa jonkinasteisen hölmöyden (tms), joka ilmenee tarpeena miellyttää Putinia ja myötäillä Putinin kantoja ainakin ensipohdinnassa, Trump on teoriassa voinut luvata mitä tahansa tai pitää hyvänä mitä tahansa Putinin sanomaa. Tällöin venäläiset voisivat halutessaan käyttää Trumpin mahdollisia kommentteja, sanomisia, myötäilyjä tai lupauksia Trumpia itseään vastaan, jos keskustelut nauhoitettaisiin. Tässä olisi mielestäni looginen syy mahdolliselle nauhoittamiselle.

Toinen syy olisi seurata tilanteen kehittymistä USA:ssa ja jos nähtäisiin tarpeelliseksi, sotkea erilaisilla vuodoilla Trumpin ja Putinin keskusteluista sopivaa aihetta, henkilöä tai vaikkapa jotain kongressin/senaatin vaatimusta. Jackpot olisi kenties lähellä, jos sitä kautta voisi vaikuttaa USA:n viranomaisten luotettavuuden kyseenalaistamiseen maalina esimerkiksi Trumpia koskevan Venäjä-tutkinnan osoittaminen epäluotettavaksi tms. Sanoisin, että vain mielikuvitus asettaa rajat sille, miten Putin voisi nauhoitusta määrätä käytettävän. Ja jos tilanne on sellainen, että vain venäläinen osapuoli nauhoitti, nauhaakin voi mahdollisesti käsitellä poliittisesti haluttuun suuntaan, ja saada Trumpin joku muutenkin epäselvä sanominen irroitettua kontekstistaan ja kytkeä se toiseen. Vaikkapa USA:n Venäjä-pakotteiden purkamiseen.

Ongelma on siinä, että USA:ssa ei tiedetä tarkemmin, mistä Trump keskusteli ja mikä oli tuon keskustelun tarkka sisältö Putinin kanssa. Hyvin outo tilanne.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mitä tulee kuuntelulaitteisiin, niin eiköhän putte äänittänyt koko jutun ja muut ei. Vellihousu Niinistöllä ei riitä kantti määrätä tällaista asiaa. Trump taas haluaa näyttää luottamusta ja siksi ei äänittänyt. Eikä tuo vaadi kuin pienen äänittimen vaikka (tulkin) taskuun. Sinne mitään lankasysteemejä ole tarvinnut rakentaa.

Vähän myöhään vastaan, ja tuosta teknisestä puolesta on taidettu jo kaikki sanoa, jos tapaaminen nauhoitettiin. Suomi ei voi kontrolloida presidenttejä tai tulkkeja tarkastuksin, eikä kerätä puhelimia tms pois.

Noin muuten Carnegie Moscow Centerin tutkija Aleksander Gabuev arvioi, että Putin saattaa vielä katua tapaamistaan Trumpin kanssa. Näin siksi, että Trumpin tuhoisa käyttäytyminen johtaa todennäköisesti tahattomiin seurauksiin, jotka loppujen lopuksi ovat haitallisia Venäjälle. Tarkemmin alla:

The Kremlin Is Celebrating Helsinki. For Now. – Foreign Policy

Mielestäni hyvää pohdintaa, jolla on myös perusteensa. USA tulee mahdollisesti päättämään uusista Venäjä-pakotteista ja toimimaan esimerkiksi Ukrainan osalta - tässä vain esimerkkinä - siten, että toimet eivät vastaa Venäjän tavoitteita.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tällöin venäläiset voisivat halutessaan käyttää Trumpin mahdollisia kommentteja, sanomisia, myötäilyjä tai lupauksia Trumpia itseään vastaan, jos keskustelut nauhoitettaisiin. Tässä olisi mielestäni looginen syy mahdolliselle nauhoittamiselle.
Juuri tässä on se motiivi. Lisää kompromaattia läskin niskaan. Sanomiset on helppo kiistää, äänitystä ei. Ja muistetaan, että DT erottaminenkin olisi Venäjälle voitto..

Milloin alkaa seuraava kierros erottamisia ja eroja läskin hallinossa? Tarvetta on, koska DT ja muut avainhenkilöt näyttää ajautuneen kovin kauas toisistaan. Ne yrittää toimia vanhan sääntökisrjan mukaan, joihon kuului mm liittolaisia ja ihmisoikeuksia. Tuollainen on pettämistä Trumpille.

Onko muut huomanneet miten naurettavan levetä lahkeet, mitä toi pelle käyttää? Jos jalat on tikut ja heikot, niin kannattaako niitä korostaa purjeilla?
 

Freedom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara
1)Siis Assad teurasti kaiken opposition,myös sen demokraattisen, kemiallisilla aseilla, keskitysleireillä

2) Edes ruumiita ei palautettu. SecState Pompeo tunnusti,että mistään aikataulustakaan ei ole keskusteltu. Uusi ballististen ohjusten kehitykseen tarkoitettu tukikohta on tosin avattu

3)Ennätysnopea valtion velkaantuminen, ns. Housuunkuseminen paukkupakkasilla

4) kaikki säännöt heitetty roskakoppaan. Ympäristön ja ihmisten hyvinvointi unohdettu. Lahjontaa valvovia sääntöjä purettu.

5) alkoi 2014. Makroekonomiset muutokset näkyvät 2-3 vuoden viiveellä.

6) 39,6 miljoonaa amerikkalaista tarvitsee ruokakuponkeja

7) Tariffit uhkaavat viedä satojatuhansia työpaikkoja loppusyksyyn mennessä

8) kaikki, siis KAIKKI USA:n turvallisuuspalvelujen johtajat yksimielisiä, olipa puoluekanta mikä hyvänsä

9) pikavauhdilla nimetty 23 tuomaria,monet epäpäteviä tai sopimattomia ja kokemattomia. Jokin taho pitää kiirettä ennen kuin kellot lyövät..

10) kamalaa. Ja tyhmää

11) katso edellinen kohta. Arvo lähinnä symbolinen,mutta arabeja ja juutalaisia kuolee enemmän. Onko plussaa vai miinusta?

12) NATO-maat kiistävät. 2014 Krimin valtauksesta lähtien budjetteja nostettu. Mikään ei muuttunut Trumpin jälkeen. Alkuperäistä 4 vuoden takaista suunnitelmaa noudatetaan


Hiukan mietin kannattaako tähän vastata, kun monet kommenttisi menevät ohi pointin, mutta vastataan nyt kuitenkin:

1) ISIS:n pääkaupungit Mosul ja Ragga vallattiin USA:n johtaman koalition turvin. Samoin käytännössä kaikki muut ISIS:n (harvaanasutut) alueet.

2) Pompeo sanoi viimeksi keskiviikkona, että Pohjois-Korean ruumiiden palautus etenee hyvin:

https://www.reuters.com/article/us-...oldiers-remains-in-weeks-pompeo-idUSKBN1K8282

3) Kommenttisi menee aika pahasti ohi pointin, ja avaa niin paljon isomman keskustelun, etten nyt lähde tässä siihen vastaamaan.

4) Kaikkia sääntöjä ei ole heitetty romukoppaan. Ihmiset eivät vaikuta pahoinvoivilta (paitsi ehkä demokraatit vaalipahoinvoinnissaan). Luontokin voi oikein hyvin Trumpin moton: 'puhdasta vettä ja ilmaa kaikille' pohjalta.

Jos aletaan puhua Amerikan politiikan korruptiosta, kannattaa lähteä liikkeelle pahimmasta päästä, eli demokraateista. Esim. Clintonit tienasit yli 200 miljoonaa dollaria ollessaan julkisissa viroissa. Kiinalaiset 'sijoittivat' miljardin Joe Bidenin ja John Kerryn poikien rahastoon Bidenin pojan ollessa osa virallista USA:n valtion delegaatiota vuonna 2013.

5) Jos katsot Dow Jones -indeksiä, se pyörii paikoillaan 16,000-18,000 pisteessä 3-4 vuotta vuodet 2013-2016 kunnes lähtee rakettimaiseen nousuun juuri Trumpin vaalipäivästä, ja on tällä hetkellä noin 25,000 reilu puolitoista vuotta myöhemmin.

6) Trumpin aloittaessa amerikkalaisia oli ruokakupongeilla 44 miljoonaa, nyt siis enää vajaa 40 miljoonaa. Obaman aloittaessa luku oli 32 miljoonaa, eli Obaman aikana ruokakupongit räjähtivät käsiin, kun taas Trumpin aikana nopeasti parantuneet.

7) Tästä ei ole talouden isoissa luvuissa mitään merkkejä (muuta kuin median hyperbolista kauhua). Päinvastoin talouden indikaattorit ovat erinomaisia.

8) Kaikki Washington vakoojat ja heidän johtajansa kuuluvat samaan puolueeseen: Unipartyyn, jonka ykkösvihollinen on Donald Trump, joka on tuonut heidän sotaisat poliittiset näkemyksensä, vallan väärinkäytön ja korruption koko kansan nähtäväksi. Näiden ihmisten ja heidän poliittisten näkemystensä vuoksi Irakiin hyökättiin (Irakin joukkotuhoaseet...) ja lopulta pantiin iso osa Lähi-itää kaaokseen, ja synnytettiin pakolaiskriisit.

9) Itsekin tajuat, ettei tämä kommenttisi on ala-arvoinen.

10) Pointti oli että republikaanien näkökulmasta Trump teki hyvän työn lähtiessään Pariisin ilmastosopimuksesta. Tämä lienee väärä paikka alkaa keskustella ko. sopimuksesta, mutta alla ilmastonmuutoksesta väitelleen Eija-Riitta Korholan näkemys asiaan:

https://blogit.iltalehti.fi/eija-riitta-korhola/2017/06/01/trumpin-valinta/

11) Trump piti vaalilupauksensa, toisin kuin Bill Clinton, George W Bush tai Barack Obama.

12) Vuonna 2010 Euroopan Nato-maat käyttivät puolustukseen 1.63% BKT:stä, vuonna 2013 - 1.49%, 2014 - 1.44%, 2015 - 1.42%, 2016 - 1.44%, 2017 1.46%. Toisin sanoen luvut pienenivät vielä Krimin jälkeenkin. Paljonko Trump saa noita heivattua ylös, aika näyttää. Stoltenberg on kuitenkin kovasti kehunut Trumpin panosta asiassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös