Kysymyksiä keskustelupalstan moderaattoreille ja ylläpidolle II

  • 1 070 689
  • 6 246

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Raportointi on vastaanotettu ja kurinpitolautakunta tiedottaa, mikäli kyseinen viesti aiheuttaa toimenpiteitä.

Moderaattorit
Kaksi kuukautta jälki-istuntoa on oikeansuuntainen rangaistus, kiitos siitä.

Haluan kuitenkin edelleen painottaa, että kyseisen kirjoittajan rikehistoria on pitkä ja on selvästi nähtävissä ettei pelikielloilla ole hänen käytökseensä minkäänlaista vaikutusta. Siksi pyydänkin, että pidätte kirjoittajan vastedes jatkuvassa tarkkailussa ja "tiukassa lieassa" ja mikäli tuo koko hänen kirjoitushistoriansa jatkunut perseily vielä jatkuu, teette oikeat johtopäätökset ja hyväksytte sen, ettei tuollaisella ulosannilla varustetun henkilön kuulu kirjoittaa palstalle, jossa on kuitenkin pohjimmiltaan tarkoitus kirjoittaa asioista suht sivistyneesti ja toisia kirjoittajia kunnioittaen.

Kyseisen kirjoittajan kaltaisille henkilöille varmasti löytyy netistä paikkoja joissa he saavat purkaa omaa pahaa oloaan ja jankata pikkupoikamaisia, myötähäpeää aiheuttavia juttujaan toisten kaltaistensa, samanlaisella älynjuoksulla varustettujen henkilöiden kanssa.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Itse antaisin pelikieltoa moisesta nillityksestä. Tämä on kuitenkin jääkiekon pariin keskittynyt palsta, jossa olis suotavaa saada sanoa porilaisia hinttejä porihinteiksi. Tuskin tuosta nyt oikeasti kukaan suuttuu, ei ainakaan hintit, homot tai heterot. Varmaan joku kaappiveijari tai suuntautumisestaan epävarma kyseessä. Toisaalta näitä kaappihinttejä on Porissa varmastikin keskimääräisesti muuta maata enemmän, sillä miehisillä hitsausaloilla siellä kaapissa on varmasti mukava olla. Voi sitten suihkussakin tuijotella senttipenan vehkeitä huoletta.
 

cheap_shot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Jokerit, KäPa, Liverpool
Herkäksi on mennyt, kun ei saa edes yleistää porilaisia hinttareiksi? ;-)

Naurava Sika myös hyvin ohitti Vellihousun kommentin yksityisviestien määrästä ja luonteesta, tämä varmasti kertoo kyseisestä henkilöstä kaiken tarpeellisen. Hamekangasta sano!
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kun Kirjoittelija sai kenkää, mitä pidän hieman yllättävänä kaikesta huolimatta, missä vaiheessa modet puuttuvat keskusteluja trollaavien nimimerkkien toimintaan? En olisi ottanut tätä esille, mutta Kirjoittelijan potkimisen kontrasti muutaman nimimerkin vähintään samalla tasolla tapahtuvaan keskustelun häiritsemiseen jatkuu ilman mitään pelikieltojakaan.

Otan esimerkin toissa päivältä. Keskustelimme nimerkin @Walrus21 kanssa Puolueiden eduskuntavaaligalluppeja käsittelevässä ketjussa vihreistä ja siitä, kuinka liberaaleja puolueet ovat Suomessa ja Ruotsissa. Jokainen voi halutessaan käydä lukemassa keskustelun, joka oli ainakin minusta mielenkiintoinen ja Jatkoajan nykytasolla vähintäänkin kohtuullinen.

Se olisi voinut olla parempi, jos yksi häirikkö ei olisi pyrkinyt sabotoimaan minun ja W21 välistä keskustelua mm. seuraavin, minulle osoitetuin ja aiheeseen liittymättömin tekstein:

Pitäisköhän sinun mennä vaikka Wikipediasta opiskelemaan mitä tarkoittaa liberalismi?

Sinulla menee oikeasti kaikki nämä poliittiset termit lahjakkaasti sekaisin.

Väännetään nyt vielä rautalangasta: ohjausjärjestelmän ostaminen ei liity millään tavalla liberalismin määrittelyyn

Minua aina naurattaa kun syytät poliitikkoja populismista. Siis sama mies joka muutama vuosi sitten vaati Suomea rakentamaan aidan Ruotsin rajalle :-D

Sanoo mies joka ei ymmärrä edes peruskäsitteitä kuten liberalismi lainkaan. Siksi ei ole mitään tarvetta argumentoida mitään, kunhan alleviivailen kaikista hölmöimmät kirjoitukset muiden lukijoiden iloksi.

Tämä sinun vihervassarit sitä ja tätä mantra on ihan yhtä ja samaa paskaa. Suomessa ei ole yli viiteentoista vuoteen ollut vassaria pääministerinä, silti yrität jostain syystä keksiä vihervasemmiston aiheuttamia ongelmia.

Heavylla ei ollut mitään roolia keskustelussamme. Hän tuli ns. sivusta mukaan ja heavy keksi omasta päästään, että olisimme keskustelleet liberalismin määrittelystä. Emme keskustelleet, koska sen suhteen ei ollut tarvetta keskustella. Keskustelimme puolueista Suomessa ja Ruotsissa ja niiden linjojen liberaalisuudesta. Emme keskustellet termeistä, kukaan ei sotkenut termejä. Emme määritelleet ohjausjärjestelmän ostoa liberalismin määrittelynä, mutta totesimme W21 kanssa asemyynnin ja -ostojen olevan ainakin pieni osa asioista, joita voi käsitellä osana puolueiden liberaalia linjaa.

Ruotsin rajalle esitin tarvittaessa vuosia sitten aitaa, kun raja oli auki ja siirtolaisia lappasi maahan ja se aitaus maarajalle olisi ollut silloin järkevää, ellei siirtolaistulva olisi kirjoittamani jälkeen myöhemmin pysähtynyt ja Turkin kanssa tehty myöhemmin sopimus. Heavy irroitti tekstini täysin kontekstistaan, ja käytti sitä henkilöön kohdistamaan hyökkäykseen.

Heavy ilmoittaa, että ei ole tarpeen edes argumentoida, koska en ymmärrä mitä käsite liberalismi tarkoittaa. Väitehän on taas täyttä valhetta, joka kyllä selviää hyvin minun ja Walrus21 keskustelusta.

Sitten itkuraivarit, jonka mukaan syytän aina vihervassareita, vaikka koko keskustelussa kukaan ei syyttänyt ketään, vaan tarkastelimme erityisesti populismia poliittisessa mielessä eli eroja hallituksessa ja oppositiossa ollessa.

Kysyn nyt suoraan: miten on mahdollista, että tällaisella trollaamisella voi ylipäätään säilyttää kirjoitusoikeudet, jos Kirjoittelija ei voi niitä säilyttää? Toki heavy on mielestäni erinomainen musiikin alalla, mutta ei kai se salli hänelle erioikeutta suhteessa palstan sääntöihin ja Kirjoittelijaan, joka ei muistaakseni syyllistynyt koskaan yhtä surkeaan trollaamiseen kuin nimimerkki heavy yllä.

Toinen kysymys: heavyn lisäksi on monia muitakin samaan (mm. trollaukseen) häriköintiin syyllistyviä, jotka eivät argumentoi, vaan hyökkäävät säännönmukaisesti lähinnä vain ohi substanssin. Onko nyt tarkoitus luoda Kirjoittelijasta alkaen uusi linja, vai oliko se niin, että kun Kirjoittelija ulostettiin, muut voivat jatkaa samalla tavalla? Onko teilla siis linja vai ei ole linjaa ja jos on linja, miten samasta tai pahemmasta trollauksesta ei tule vaikkapa nyt heavylle rangaistuksia lainkaan, kun heavy on samaa linjaansa ainakin mun kanssa jatkanut vuosia?
 
Viimeksi muokattu:
missä vaiheessa modet puuttuvat keskusteluja trollaavien nimimerkkien toimintaan?

Tutkimme kaikki meille raportoidut viestit ja pyrimme bongaamaan rikkeitä palstalta myös omatoimisesti. Sääntöjenvastaisista viesteistä kannattaa kuitenkin raportoida meille, sillä resurssimme kaikkien ketjujen ja viestien seuraamista ajatellen ovat rajalliset.

Onko nyt tarkoitus luoda Kirjoittelijasta alkaen uusi linja, vai oliko se niin, että kun Kirjoittelija ulostettiin, muut voivat jatkaa samalla tavalla?

Palstaveteraanina tiedät hyvin, että emme osallistu julkiseen keskusteluun yksittäisistä tuomioista tai jäsenistä. Mutta vastauksena tähän kysymykseesi: linja ei ole muuttunut. Kirjoittelijan kohdalla tilanne oli se, että hän oli saanut lukuisia rangaistuksia sekä ns. viimeisen varoituksen, joten hänelle oli nähdäksemme annettu jo tarpeeksi mahdollisuuksia muuttaa tyyliään ja tapojaan.


Vielä loppuun muistutus näin kesähelteille. Jos keskustelusta jonkun nimimerkin kanssa ei tunnu tulevan mitään, tai tunteenne meinaavat kuumeta jonkun kirjoittajan viestejä lukiessa, niin käyttäkää palstan ignore-toimintoa.


Moderaattorit
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tutkimme kaikki meille raportoidut viestit ja pyrimme bongaamaan rikkeitä palstalta myös omatoimisesti. Sääntöjenvastaisista viesteistä kannattaa kuitenkin raportoida meille, sillä resurssimme kaikkien ketjujen ja viestien seuraamista ajatellen ovat rajalliset.

Ymmärrän tämän täysin. Tiedän myös, että heavyn viesteistä on teille raportoitu. Itseäni yllä dokumentoitu hyökkäily ei haittaa, mutta nostin asian esille Kirjoittelijan kohtalon vuoksi.

Raportoin seuraavaksi heavyn viestit teille viesti kerrallaan.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tiedän myös, että heavyn viesteistä on teille raportoitu. Itseäni yllä dokumentoitu hyökkäily ei haittaa,
Jos sinä tiedät että on raportoitu niin se voi tarkoitaa että sinä olet raportoinut. Sitten kuitenkin perään väität ettei haittaa :-D
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jos sinä tiedät että on raportoitu niin se voi tarkoitaa että sinä olet raportoinut. Sitten kuitenkin perään väität ettei haittaa :-D

Tietenkin. Raportoin kerran, kun valehtelit normaalia tapaasi enemmän ja kysyin, onko tämä OK Jatkojassa. En saanut vastausta. Muuten en näe sinussa muuta kuin positiivista. Olet terävä, tiedät musiikista ja osaat halutessasi sen hyvin ilmaista.

Olen kuitenkin päässyt niin hyvin ihosi alle, että et kykene edes lukemaan tekstiäni, mutta kommentoida täytyy. Tämä on helppo huomata, koska et asettaisi muussa tapauksessa itseäsi niin helposti alas ammuttavaksi argumenttien tasolla. Pidän sinun siis älykkäämpänä, kuin tekstisi minulle kertovat. Sinua haittaa paljon se, että kykenen osoittamaan vihervassarien epäloogisuuksia niin helposti, ja tämä tuli mainiosti esille viestissäsi, joka on lainaamistani alimpana.

Älä lopeta kommenttejasi jatkossa, kaipaan niitä. Mutta paranna niiden tasoa vaikka siksi, että en ole suinkaan vihervassareita vihaava. Taustani takia kommentit tulee sinne, tiedän hyvin, miten siellä politiikkaa tehdään. Kokoomus ei juuri sen parempi puolueena tällä hetkellä ole.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kierrätyskeskuksen puolella oleva Brexit-ketju on nykyään enemmän aihekeskustelua kuin äänestystä, joten voisitteko siirtää sen vapaan puolelle? Ilman äänestysmahdollisuutta tietenkin.
Onko Radiopää moderaattoreiden ignorelistalla vai miksi tätä pyyntöä ei toteutettu ennen kuin avasin uuden ketjun vapaalle puolelle? Tai edes vastattu tähän kysymykseen?
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Miten Moderaattorit suhtautuvat siihen, kun tietyt poistot tai kirjoituskiellot aiheuttavat porua palstalla? Onko se aivan sama mitä täällä alhaalla inistään ja norsunluutornista voidaan räkäisesti naureskella, pohditaanko asiaa vielä tiimin kanssa uudestaan vai aiheuttaako asia lainkaan toimenpiteitä moderaattorien tiimissä? Kun kirjoituskielloista aiheutuu porua, pohtiiko moderaattorit sitä onko työssä onnistuttu tai kenties epäonnistuttu?
 
Onko Radiopää moderaattoreiden ignorelistalla vai miksi tätä pyyntöä ei toteutettu ennen kuin avasin uuden ketjun vapaalle puolelle? Tai edes vastattu tähän kysymykseen?
Meillä ei luonnollisesti ole ignorelistaa, mutta tämä pyyntö oli kieltämättä jäänyt käsittelemättä. Mutta nyt kun aiheesta oli kaksi lähes hyvin samanlaista ketjua, koimme järkevimmäksi yhdistää ketjut ja sisällön perusteella oikea paikka tuntui olevan vapaan keskustelun puolella kierrätyskeskuksen sijaan.

Miten Moderaattorit suhtautuvat siihen, kun tietyt poistot tai kirjoituskiellot aiheuttavat porua palstalla? Onko se aivan sama mitä täällä alhaalla inistään ja norsunluutornista voidaan räkäisesti naureskella, pohditaanko asiaa vielä tiimin kanssa uudestaan vai aiheuttaako asia lainkaan toimenpiteitä moderaattorien tiimissä? Kun kirjoituskielloista aiheutuu porua, pohtiiko moderaattorit sitä onko työssä onnistuttu tai kenties epäonnistuttu?
Kyllä mekin ajoittain pysähdymme miettimään, tuliko nyt tehtyä oikea ratkaisu vai ei.
 

Redrose

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Perustin HIFK:n osioon uuden ketjun "HIFK:n sairastupa ja muut poissaolot kaudella 2018-19" ja pyysin laittamaan sen pysyväksi. Voisiko tuon otsikon vuosiluvut korjata muotoon 2018-2019, kuten on muissakin ketjuissa ollut täällä tapana?
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Miksi Liigaosiossa pyöritetään samaan aikaan kahta eri Telia-ketjua, jotka käsittelevät pääasiassa samoja juttuja täysin sekaisin? Telia käy myös molemmissa aktiivisesti vastailemassa.

Taisin jompaankumpaan ketjuun kirjoitella ja Pitsiturnauksen aikana seuraavan ehdotuksen, joka meni kuuroille korville kun ketju täyttyi tuolloin kysymyksistä lähetyksiin liittyen. Voisiko ketjut vaikka uudelleennimetä tjsp siten, että:

- Ketjussa 1 käsitellään jatkossa Telian tuotannon teknisiä aspekteja (toimivuus, tekniikat, mistä löytyy mitäkin, miksei tämä toimi alustalla x, saako hankittua ulkomaille jne).

-Ketjussa 2 käsitellään jatkossa Telian tuotannon sisällöllisiä aspekteja (selostus, kommentaattorit, ohjelmat, lisäsisältö, kameratyöskentely jne).

Nyt molemmissa ketjuissa puhutaan ristiin asioita, ja tällä hetkellä samassa ketjussa käsitellään ihan sekaisin teknisiä ja sisällöllisiä asioita jotka hyvinkin voisi pitää erillään toisistaan.
 

karotenoidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Canucks, PYRY
Huhtikuu 2017:
CHL-osio jäi kieltämättä hieman huonolle tällä kaudella. Sille voidaan edelleen perustaa oma osionsa Muut kansainväliset sarjat-osion alaisuuteen ja tulevaksi kaudeksi se tapahtukoon, vaikka suomalaisseuroja aiempaa vähemmän mukana onkin.
No eipä tapahtunut viime kaudeksi, mutta tapahtuisikohan täksi kaudeksi? Jään jännäämään.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Olkun ykkös-yv: Stenkku-Tare-Repo-Janrikki-Morand
Miksi Liigaosiossa pyöritetään samaan aikaan kahta eri Telia-ketjua, jotka käsittelevät pääasiassa samoja juttuja täysin sekaisin? Telia käy myös molemmissa aktiivisesti vastailemassa.

Taisin jompaankumpaan ketjuun kirjoitella ja Pitsiturnauksen aikana seuraavan ehdotuksen, joka meni kuuroille korville kun ketju täyttyi tuolloin kysymyksistä lähetyksiin liittyen. Voisiko ketjut vaikka uudelleennimetä tjsp siten, että:

- Ketjussa 1 käsitellään jatkossa Telian tuotannon teknisiä aspekteja (toimivuus, tekniikat, mistä löytyy mitäkin, miksei tämä toimi alustalla x, saako hankittua ulkomaille jne).

-Ketjussa 2 käsitellään jatkossa Telian tuotannon sisällöllisiä aspekteja (selostus, kommentaattorit, ohjelmat, lisäsisältö, kameratyöskentely jne).

Nyt molemmissa ketjuissa puhutaan ristiin asioita, ja tällä hetkellä samassa ketjussa käsitellään ihan sekaisin teknisiä ja sisällöllisiä asioita jotka hyvinkin voisi pitää erillään toisistaan.
Erittäin hyvin sanottu siellä takana, olin tulossa samasta asiasta urputtamaan. Jos ei olisi kaupallisen toimijan "oma" ketju, niin siellähän olisi jo moderaattorit jyrähdelleet ja ketjut yhdistetty tms. Tuo esittämäsi jako tuntuu äkkiseltään hyvältä ja mahdolliselta, toivoisin tosiaan että noista sisällöllisistä asioista voisi keskustella omassa ketjussaan ja luottotiedoton ulkomaalainen voi sitten urputtaa kohtalostaan siellä toisessa.
 

Ylläpito

Administrator
Miksi Liigaosiossa pyöritetään samaan aikaan kahta eri Telia-ketjua, jotka käsittelevät pääasiassa samoja juttuja täysin sekaisin? Telia käy myös molemmissa aktiivisesti vastailemassa.

Taisin jompaankumpaan ketjuun kirjoitella ja Pitsiturnauksen aikana seuraavan ehdotuksen, joka meni kuuroille korville kun ketju täyttyi tuolloin kysymyksistä lähetyksiin liittyen. Voisiko ketjut vaikka uudelleennimetä tjsp siten, että:

- Ketjussa 1 käsitellään jatkossa Telian tuotannon teknisiä aspekteja (toimivuus, tekniikat, mistä löytyy mitäkin, miksei tämä toimi alustalla x, saako hankittua ulkomaille jne).

-Ketjussa 2 käsitellään jatkossa Telian tuotannon sisällöllisiä aspekteja (selostus, kommentaattorit, ohjelmat, lisäsisältö, kameratyöskentely jne).

Nyt molemmissa ketjuissa puhutaan ristiin asioita, ja tällä hetkellä samassa ketjussa käsitellään ihan sekaisin teknisiä ja sisällöllisiä asioita jotka hyvinkin voisi pitää erillään toisistaan.
Hyvä huomio. Tästä on Telian kanssa jo viime viikolla juteltu. Tarkoituksena olisi lähipäivinä laittaa yksi pysyvä FAQ-henkinen ketju, missä on kaikki tiedot tarjolla, mutta ei ole varsinaisesti tarkoitettu keskustelulle tai palautteelle. Toinen ketju, joka on enemmän asiakaspalveluhenkinen Otteluketjufoorumille virheraportteja, tilausongelmia ym. asioita varten. Ja sitten mietimme, mitä teemme näillä kahdelle Liiga-osion ketjulle.

- Matti Liljaniemi
 

Ralph

Jäsen
Miksi Liigaosiossa pyöritetään samaan aikaan kahta eri Telia-ketjua, jotka käsittelevät pääasiassa samoja juttuja täysin sekaisin? Telia käy myös molemmissa aktiivisesti vastailemassa.
Entä miksi Liiga-osiossa on sekä "veikkausketju" että "ennustusketju"? Eli kaksi ketjua täysin samalla idealla; heitä hatusta mitä 'uskot' tulevalla kaudella tapahtuvan.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Miksi liiga-osiossa ei ole osiota Espoon Bluesille? Olisi yhtä perusteltua kuin Mestiksen Espoo United-osio.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Bluesin siirto Jussin muovipussin kanssa samaan osioon oli virhe.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös