Suomen oikeuslaitos näytti taas ”närhen munat”

  • 1 759 326
  • 11 307

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Selvähän se on, että tuon Ronin ei pitäisi missään nimessä olla vapaana. Niin paljon rikostaustaa, että pitäisi ehdottomasti olla kiven sisälle eikä missään yökerhossa viihteellä.
Aivan uskomatonta että hänelle on langetettu 3kuukautta! sitten tuo edellinen vankeustuomio ja nyt ryyppäilee puukko taskussa yökerhossa.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Jos tän vuoden tammikuusta tehdystä teosta saa 2v 3kk jossa on jäännösrangaistuksia edellisistä ja oot vasta päässy vankilasta pois ja nyt pari kk myöhemmin puukotat ihmisiä vapaana ollessasi niin ei sovi mun oikeustajuun. Käsittämätöntä että ylipäätään oli vapaana.

Ensin pitäisi tietää syy vapaana olemiseen. Se, että tuomittu on vapaana, ei tarkoita että tuomio on istuttu loppuun. Ja uskoakseni mitä enemmän noin nuorta miestä pitää sisällä, sitä enemmän se laitostuu ja sopeutuminen yhteiskuntaan (vankeinhoitolaitoksen tehtävä) vaikeutuu. Tuollaisten kohdalla on vain vaikea uskoa, että oikeudenmukaisempi tuomio olisi lopulta estänyt yhtään mitään, mutta ymmärrän oikein hyvin, että resursseja säästetään pikkurikollisten kohdalla. Nyt kun listaan lisätään tuomio taposta tai tapon yrityksestä, niin toivottavasti se myös näkyy paitsi tuomiossa, niin etenkin vankeinhoitolaitoksen työssä.

Ei se pidempi tai pytty tuomio ehkä ehkäise näitä joidenkin kohdalla mut kyllä se nyt olis kohtuullista että tommoset istus päivästä päivään sisällä tuomionsa.

Kukaan ei istu tuomiotaan päivästä päivään sisällä. Murhamiehetkin pääsevät lomille ja koevapauteen, koska muuten siirtyminen takaisin osaksi yhteiskuntaan olisi liian vaikeaa.

Aivan uskomatonta että hänelle on langetettu 3kuukautta! sitten tuo edellinen vankeustuomio ja nyt ryyppäilee puukko taskussa yökerhossa.

Katso ensimmäinen vastaukseni. Lisään vielä, että tuskin lista jää tuohon, jonka kopioit. Eiköhän sieltä löydy myös Keravan-aikaisia juttuja.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja uskoakseni mitä enemmän noin nuorta miestä pitää sisällä, sitä enemmän se laitostuu ja sopeutuminen yhteiskuntaan (vankeinhoitolaitoksen tehtävä) vaikeutuu.
Näinhän se aina menee, jossain vaiheessa vaan pitäisi oikeuslaitoksenkin tajuta nämä parantumattomat taparikolliset jotka ei todellakaan ole yhteiskuntakelpoisia. Mieluummin vaikka tahdonvastaiseen hoitoon(tiedän, ei mahdollista)kun vapaaks, koska jotainhan näillä on päässä vialla. Tämmöiset herrat tuskin paranevat millään pikkutuomiolla ja VHL:n poppaskonsteilla. Toivottavasti nyt tulee se kova tuomio sitten.

Ymmärrän että resursseja on vähän ja kaikessa halutaan säästää, näitä pikkunilkkejä riittää ympäri suomea lukematon määrä varmasti. Kaikki jos lyötäs lukkojen taakse pitkäks aikaa niin kalliiksihan se tulis. Se on perseestä että raha tulee vastaan.

Tuntuu että rikollisia suojellaan. Uhrit saa elinikäisiä vammoja mut tekijä pääsee vähällä. Mä ajattelen niin et jos sä lähdet rikollisen polulle nii sä et ansaitse minkäänlaista suojelua/apua. Linnaan vaan ja siellä jos tapahtuu parantuminen niin hyvä, jos ei niin onnea istumiseen.

Noh, tää ny lähti laukkaamaan oikeuslaitoksesta omaan oikeustajuun. Vituttaa vaan tää Suomi kun näitä nilkkejä ja niiden tulevaisuutta suojellaan ihan liikaa mut uhreista viis.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Minä en pidä vankilatuomioita rangaistuksina tai vankiloita hoitolaitoksina. Minun mielestäni molemmat ovat ensisijaisesti keino suojella tavallisia kansalaisia rikollisilta. Siksi ymmärrän, että joissain tapauksissa voidaan pyytää asiantuntijoilta lausuntoja rikollisen toiminnan jatkumisesta.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Tuntuu että rikollisia suojellaan.

Taikasana. Kun ei tiedetä taustoja, perusteita tai oikeastaan mitään muuta kuin se mitä lehdissä lyhyesti lukee, on helppo tehdä päätelmät tunteen perusteella. On helpompi nähdä ja tulkita äärimmilleen mennyt tapaus kuin niitä, joissa nuorisorikollinen ei ole lähtenyt lyömään ihmisiä puukolla. Tähän tapaukseen on vaikea suhtautua muuten kuin tunteella ja jälkiviisaasti, jos tekijällä ei ole aikaisempia väkivaltatuomioita (en tiedä yksityiskohtia tuomitusta törkeästä ryöstöstä).

Jos oikein pitkälle mennään, niin näihin tapauksiin pitäisi puuttua jo ennen kuin poliisi, oikeuslaitos ja vankeinhoitolaitos astuvat kuvaan.

Minä en pidä vankilatuomioita rangaistuksina tai vankiloita hoitolaitoksina.

Vankila on sekä keino suojella ihmisiä että paikka, jossa hoidetaan niissä olevat ihmiset takaisin yhteiskuntakelpoisiksi. Jos ne olisivat pelkkiä rangaistuslaitoksia, olisi Suomi paljon vaarallisempi paikka elää.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Vankila on sekä keino suojella ihmisiä että paikka, jossa hoidetaan niissä olevat ihmiset takaisin yhteiskuntakelpoisiksi. Jos ne olisivat pelkkiä rangaistuslaitoksia, olisi Suomi paljon vaarallisempi paikka elää.
Kirjoitinkin, että minun mielestäni vankila ei ole rangaistus. Kaikin mokomin patologisten rikollisten elämä vankiloissa voitaisiin tehdä kotoisammaksi ja viihtyisämmäksi. Kunhan pysyvät poissa ihmisten ilmoilta. Mutta kun ei ole rahaa moiseen.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sitä tarkoitin. Törkeä ryöstö ei vaadi väkivaltaa, enkä ollut tietoinen tästä. Vielä pitäisi tietää, miksi tekijä oli vapaana. Siihen en usko, että oli kärsinyt tuomionsa.
Oli päässyt ehdonalaiseen 2017 marraskuussa. Kyllähän tuo ihan käytännön mukaan menee, jos oli ensimmäinen vankeustuomio kun 3v ja 8kk sai ja istui siitä sisällä päälle vuoden.

Edit. Tuota en käsitä et miks nyt vaan 3kk edellisestä tuomiosta on vapaalla kun pohjalla kumminkin ehdonalaista.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Kirjoitinkin, että minun mielestäni vankila ei ole rangaistus. Kaikin mokomin patologisten rikollisten elämä vankiloissa voitaisiin tehdä kotoisammaksi ja viihtyisämmäksi. Kunhan pysyvät poissa ihmisten ilmoilta. Mutta kun ei ole rahaa moiseen.

Aivan. Minulla ei ole kokemusta vankilasta, joten en pysty sanomaan, onko se rangaistus vai ei. Ja vaikka pystyisin, olisi se vain minun subjektiivinen näkemys.
 

Byvajet

Jäsen
Jotta oikeus toteutuisi, vankilaan pitäisi passittaa melkein aina tekijän vanhemmat. Tosin heidänkin osaamattoman tai välinpitämättömän lapsenkasvatuksensa taustalla on yleensä omien vanhempien osaamaton kasvatus.

Vankilarangaistus on keskiaikaa, jäänne irrationaalisesta ajasta, jolloin uskottiin Jumalaan ja tahtoon eikä tieteeseen, joka ei tahtoa tunnusta. Jos rikollisuutta tahdotaan oikeasti torjua, sen täytyy lähteä tieteellisestä ajattelusta eli todellisten syiden analysoinnista ja niihin puuttumisesta. Paras puuttumiskeino on lisääntymisoikeuden säätely.

Kun lapsi syntyy perheeseen, jossa vanhemmat ovat älykkäitä ja jossa hän saa paljon huomiota ja rakkautta, runsaasti ohjausta ja vastavuoroisuutta ja kohtuudessa rajoja, niin lapsesta kasvaa lähes poikkeuksetta itsensä ja elämänsä hallitseva kansalainen, joka suhtautuu myötämielisesti ja rakentavasti muihin. Vain aniharvoin tällaisten perheiden lapsista kasvaa ongelmakäyttäytyjiä.

Mulkkujahan Svahnin kaltaiset ihmiset ovat, mutta syyttömiä he siihen itse ovat. Väkivaltainen taparikollinen, jonka taustalla on ehjä ja henkisesti tasapainoinen perhe, jossa on rakastettu ja asetettu rajoja ja vaikeissa ongelmatilanteissa haettu asiantuntija-apua, on ääriharvinainen poikkeus.

Tuomioita antavat tuomaritkin taatusti tietävät, että nämä rikolliset ovat oman elämänsä reppanoita, jotka ovat saaneet lähtökohtaisesti käsiinsä huonot kortit. Tuomarit tietävät, että tuomion langettaessaan he tuomitsevat syyttömän. Syylliset ovat rikokseen johtaneen hyvin pitkän ja monipolvisen ketjun alkupäässä, usein osaltaan jo perintötekijöissä.

Mitäpä jos nyt vain luovuttaisiin yleisestä lisääntymisoikeudesta ja katsottaisiin, millaisiin perheisiin lasten sallitaan syntyä, niin ei tarvitsisi lyödä jo moneen kertaan lyötyjä. Asiat ratkotaan järjellä eikä moralisoinnilla tai rangaistuksilla. Eiköhän kovien tuomioiden kaipuun taustalla ole yleensä vain jonkinlainen brutaali halu kostaa. Rikollisuuden vähentämisessä se on kuitenkin surkea keino. Hallinta saavutetaan tieteelliseen tutkimukseen perustuvalla ymmärryksellä, jonka turvin puututaan rikollisuutta aiheuttaviin perussyihin.

Tutkijoiden mukaan nykynuoriso on käsittämättömän kunnollista, kun sitä vertaa aikaisempiin sukupolviin. Tähän on päästy viranomaisten holhouksella ja kontrolloinnilla, huostaanotoilla, monenlaisilla rajoituksilla, aikaisella puuttumisella, yhteiskunnallista tasa-arvoa lisäämällä ja yleistä kasvatustietoisuutta vaalimalla. Nykynuoret ovat aikaisempiin sukupolviin verrattuina sosiaalisia, avoimia ja rohkeita. Kun katsoo nuorten yleisurheilun MM-kisojen haastatteluita, niin nuoret seisovat kameran edessä luontevasti, häpeilemättä ja kohteliaasti vastaillen. Edes ammattitoimittajat eivät osanneet samaa muutama vuosikymmen sitten.

Jos on huolissaan rikollisuudesta, kannattaa äänestää vasemmistopuolueita, jotka vastustavat julkisten palveluiden alasajoa ja kansan jakautumista epätasa-arvoisiin ryhmiin. Oikeistoa äänestämällä voi saada kovempia rangaistuksia, mutta ei ratkaisuja. Tähän saakka tilanne on parantunut vasemmistolaisella politiikalla, enkä näe syytä, miksi se ei paranisi entisestään vasemmistolaisella politiikalla. Oikeistoa äänestämällä äänestää rikollisuuden kasvun puolesta.

Tosin eihän Suomessa varsinaista oikeistopuoluetta olekaan.

"Nyrkki ei heilu, eikä pullo kallistu" – Nykynuoriso elää teinivuotensa kiltimmin kuin vanhempansa | Yle Uutiset | yle.fi
Tilastoissa näkyy romahdus: nuoret eivät juo, tappele tai varasta – mitä oikein tapahtui? - Tiede | HS.fi
 

Byvajet

Jäsen
Lisään vielä vuodatukseni jatkoksi, että kun meillä on yhteiskunta, jossa korostuu äärimmilleen tuottavuus, niin on umpimielisen typerää jättää ihmislaji jalostamatta tuottavuuden tarpeisiin. Järjestelmään, jossa on selvät säännöt, ei pidä sallia ihmisiä, jotka eivät sääntöihin sopeudu. Pyöreisiin reikiin ei pidä yrittää tunkea kuutioita.

Aivan niin kuin lehmistäkin on jalostettu hyviä maidontuottajia, on ihmisistäkin jalostettava sellaisia, että he täyttävät tarkasti ja tehokkaasti osansa järjestelmässä.

Jostain syystä sopeutumattomien päälle jaksetaan sylkeä, mutta kun ehdotetaan, että ihmisiä ruvettaisiin jalostamaan järjestelmää varten, jolloin häiriötekijöiden määrä vähenisi, se herättää vastustusta.

Samat ihmiset, jotka vastustavat häiriötekijöitä, usein kuitenkin tahtovat yksilönvapauksia ja moninaisuutta, mikä aiheuttaa häiriöitä. Yrittäisivät päättää, mitä haluavat.

Kun lasten sallittaisiin syntyä vain henkisesti tasapainoisiin perheisiin älykkäille vanhemmille, järjestelmähäiriöt vähenisivät. Jos ei tätä tahdo, niin ei pidä sitten nillittää sopeutumattomista. Jos kerjää ongelmia luopumalla ihmisten jalostamisesta, niin silloin on turha valittaa.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Kun lasten sallittaisiin syntyä vain henkisesti tasapainoisiin perheisiin älykkäille vanhemmille, järjestelmähäiriöt vähenisivät. Jos ei tätä tahdo, niin ei pidä sitten nillittää sopeutumattomista. Jos kerjää ongelmia luopumalla ihmisten jalostamisesta, niin silloin on turha valittaa.
Aivan kuningasajatus.

Aloitetaan siitä, että järjestetään tälle heikommalle ainekselle jonkinlaisia tapahtumia, vaikka festareita. Sen jälkeen voidaan järjestää jo isompia tapahtumia, kuten kesäleirejä. Lopulta porukkaa on tulossa paikalle niin paljon, että joudutaan ottamaan kuljetuksiin käyttöön junat, jotta saadaan koko revohka samaan paikkaan liki kerralla.

Jos nyt näin aluksi koottaisiin sinne leireille neekerit, narkkarit, ryssät, alkoholistit, hurrit, punatukkaiset, doping-norskit, mielenterveyspotilaat, filmaavat eteläeurooppalaiset potkupalloilijat, impotentit, jääkiekkoilijat, impotentit jääkiekkoilijat, hipit, hintit, mannet, punavihervärisokeat ja jääkiekkopalstojen kirjoittelijat.

Tässä vaiheessa ryhmän koko saattaisi kasvaa olosuhteisiin nähden aivan liian suureksi, joten otetaan sittenkin leiriille vain juutalaiset ja vammaiset.

Ihme, että kukaan ei ole keksinyt tätä kuningasideaa aiemmin.



Eiku hetkinen...
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Jos tän vuoden tammikuusta tehdystä teosta saa 2v 3kk jossa on jäännösrangaistuksia edellisistä ja oot vasta päässy vankilasta pois ja nyt pari kk myöhemmin puukotat ihmisiä vapaana ollessasi niin ei sovi mun oikeustajuun. Käsittämätöntä että ylipäätään oli vapaana.
Käräjäoikeus tuomitsi kolme kuukautta sitten ja on valittanut hoviin. Hovioikeuden päätöstä odottelee vapaalla jalalla, eli ei ole istunut päivääkään tuosta tuomiosta. Aivan normaali käytäntö tuollaisten kanssa. Ei mitään dramatiikkaa.

Yhteiskuntakelpoista tuosta nilkistä ei tule koskaan. Aivan menetetty tapaus, kuten niin moni kaltaisensa narkkari. Laillisilla tuomioilla käy aina istumassa pikku pätkiä kunnes puukko viuhuu niin, että joku pääsee hengestään. Sikäli mikäli ei itse pääse hengestään kuten noilla myös on tapana. Harva elää eläkeikään asti. Edellämainitut spekuloinnit voitaisiin toki unohtaa jos nilkki teljettäisiin koppiin ja avain nakattaisiin Pielisjokeen.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Käräjäoikeus tuomitsi kolme kuukautta sitten ja on valittanut hoviin. Hovioikeuden päätöstä odottelee vapaalla jalalla,
Aivan, tää oli menny itellä ohi. Nyt kaiken järjen mukaan pitäis tulla 6-7 vuotta josta istuu 2/3 osan(ko?). Eli ainakin joku saa jatkoaikaa muutaman vuoden tältä idiootilta.

Minkähän takia noita "vapaana odotellaan hovioikeuden tuomiota" keissejä ei vois tehä silleen ku sut on jo tuomittu käräjäoikeudessa, niin sen jälkeen vapaana odotellessa hovin tuomioo sulle laitettas jalkapanta ja kotiintuloaika. Tätähän ainakin käytetään vankilomilla olevien kanssa.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Minkähän takia noita "vapaana odotellaan hovioikeuden tuomiota" keissejä ei vois tehä silleen ku sut on jo tuomittu käräjäoikeudessa, niin sen jälkeen vapaana odotellessa hovin tuomioo sulle laitettas jalkapanta ja kotiintuloaika. Tätähän ainakin käytetään vankilomilla olevien kanssa.
Jokaisesta käräjäoikeuden tuomiosta voi käytännössä valittaa hoviin ja nämähän valittavat. Usein myös syyttäjä. Valvottavaa olisi paljon enemmän kuin mitään resursseja siihen. Kulkemistakin on vaikea rajoittaa kun ilman lainvoimaista tuomiota ovat vapaita tyyppejä. Valitettavaa mutta totta, että meidän on vaan hyväksyttävä ja mukauduttava siihen, että kaduilla jappasee noita täysin yhteiskuntakelvottomia yksilöitä. Ei ole mitään lainmukaista ja inhimillistä keinoa estää sitä. Tuokin tyyppi tulee jatkamaan rikollista toimintaansa just siihen asti että vetää kunnon överit tai joku toinen nilkki laittaa sen kylmäksi.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Pojat on saatu kiinni Jyväskylässä.
Linkki iltalehden uutiseen:
Poliisi: Joensuun yökerhopuukotuksista epäillyt otettu kiinni Jyväskylässä

Pojat olivat sitten lähteneet karkumatkalle varastetulla Venäjän rekistereissä olevalla pakettiautolla... Ehkä itse olisin varastanut vaikka punaisen vm. 1996 Opel Astran. Jos siis ajatellaan, että en nyt ihan heti halua herättää huomiota.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Pojat olivat sitten lähteneet karkumatkalle varastetulla Venäjän rekistereissä olevalla pakettiautolla... Ehkä itse olisin varastanut vaikka punaisen vm. 1996 Opel Astran. Jos siis ajatellaan, että en nyt ihan heti halua herättää huomiota.
Ei noi osaa sellaisia ajatella. Niin kuin ei mitään muutakaan.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ei noi osaa sellaisia ajatella. Niin kuin ei mitään muutakaan.
Toivottavasti oli sentään jonkun oligarkin kaverin paku ja omistajalla mielihalu varmistaa ettei keppostelijat enää jatkossa keppostele.

Suomen oikeuslaitos toimii ihan mallikkaasti yhteiskuntakelpoisen kansanosan (jota onneksemme lähes jokainen maassa asuva) kanssa, ongelmia tulee sitten tällaisista ihmisperseistä keiden kohdalla voi lähinnä toivoa että tappais ittensä joko jonkun toisen samanlaisen avustamana tai kemikaaleilla.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Toi on muuten edelleen hauskaa, että turvallisuudesta vastaavan henkilön tappamisen / murhaamisen yritys ei ikinä täytä kuin korkeintaan tapon yrityksen kynnyksen. Se ei ole ikinä, tasosta riippumatta, järjestystä ylläpitävän henkilön väkivaltaista vastustamista vaan lievä pahoinpitely tms.

Poliisia päin ei saa siis osoittaa edes laserkynällä ilman murhan yrityksen koodistoa, mutta samaa tehtävää hoitavaa järkkäriä / vartijaa saa vaikka ampua "vahingossa" päähän ja rikosnimike on pahoinpitely.

Ja kun kaikki miettivät, niin vaikka kuinka nimikkeet poliisi ja järjestyksenvalvoja ovat eri kategoriassa, niin se järkkäri/vartija on ottamassa ne ekat iskut vastaan 99% keisseistä. Mutta hän on kertakäyttökamaa, koska ei ole poliisi?
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Pariskunta tapasi Suomi24-sivustolla – ”todella ihanasta ja miellyttävästä” miehestä tuli naiselle karmiva painajainen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Hyvää päivää taas. Ei vaan mahdu mun järkeen miten nuo korvaukset ja vankeusrangaistus on jonkun mielestä riittävät.

Tommosille kusipäille pitäs laittaa loppuelämäks lähestymiskielto jokaiseen naiseen.
Voisitko siteerata tuota juttua tänne? Pyrin välttämään klikkaa iltapäivälehtien sivuille, kun ovat usein pelkkää klikkihuo... huonoa journalismia.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Voisitko siteerata tuota juttua tänne? Pyrin välttämään klikkaa iltapäivälehtien sivuille, kun ovat usein pelkkää klikkihuo... huonoa journalismia.
Siinäpä koko uutinen alla.

-Suomi24 treffisivuston kautta alkanut tapailu johti painajaismaiseen seurustelusuhteeseen, pahoinpitelyihin ja vainoamiseen.

Aluksi ”todella ihanasta ja miellyttävästä” miehestä tuli naisen mukaan seurustelun kuluessa äärimmäisen mustasukkainen. Mies eristi naisen ystävistään, löi, potki ja kuristi raivon vallassa ja piinasi sadoilla puheluilla, kymmenillä teksti-, puhe- ja multimediaviesteillä ja yli kahdella tuhannella WhatsApp -viestillä. Mies huuteli postiluukusta ja ilmaantui naisen kulkureiteille.

Helsingin hovioikeus tuomitsi miehen tuoreella ratkaisullaan 10 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen viidestä pahoinpitelystä, lähestymiskiellon rikkomisesta ja vainoamisesta. Helsingin käräjäoikeus oli aiemmin päätynyt samaan ratkaisuun.

Rikokset tapahtuivat vuosina 2015-2016.



Naisen mukaan hän tapasi miehen treffisivuston kautta joulukuussa 2014. Jo tammi-helmikuussa 2015 mies alkoi naisen mukaan saada mustasukkaisuuskohtauksia. Mies eristi hänet ystävistään ja nainen joutui lopettamaan kuntosalilla käymisen. Naisen mukaan hän ei saanut enää käydä missään eikä tehdä mitään.

Mies sanoi, että jos nainen jättäisi hänet, naiselle olisi monttu kaivettuna Vihdintien varressa. Naisen mukaan mies sanoi myös, että jos hän jättäisi miehen, mies tappaisi naisen ja tämän lapset.

Mies pahoinpiteli naista läpsimällä, tuuppimalla ja potkaisemalla vatsaan huhtikuussa 2015 niin, että naisella ”meni ilmat pihalle”. Mies rikkoi naisen mukaan myös hänen matkapuhelimensa lihanuijalla.

Toukokuussa 2015 mies kiskoi hiuksista niin, että naisen päästä irtosi hiustukkoja. Mies painoi kasvoja sohvan istuinosaan niin, että naisen oli vaikea saada henkeä. Naisen mukaan mies oli ilmeisesti penkonut hänen tavaroitaan sillä välin, kun hän oli töissä ja löytänyt sieltä naisen hotmail-osoitteen ja saanut mustasukkaisuuskohtauksen.

Samassa kuussa mies löi häntä kaukosäätimellä reiteen ja tenttasi naisen entisistä miesystävistä. Seuraavana päivänä mies läpsi kasvoille ja kuristi kaksin käsin kurkusta niin, että naisen henki salpautui. Mies riepotteli hiuksista, potkaisi vatsaan, alaselkään, löi silmäkulmaan sekä repi naisen päällä olleen topin. Mies raivostui naisen mukaan lopullisesti, kun nainen ilmoitti, ettei enää kestä, kun mies lyö eikä halua olla enää miehen kanssa. Mies ilmoitti, että ”tämä oli -- sun viimeinen tekosi” ja alkoi kuristaa.

Nainen luuli kuolevansa. Hänen henkensä salpautui ja hänellä sumeni silmissä. Mies pyysi naisen lapsia katsomaan, kun nainen oli yläosaton miehen revittyä häneltä topin päältä. Vielä ennen poistumistaan naisen asunnosta mies sanoi naisen mukaan, että ”sä kuolet viimeistään huomenna”.

Poliisi määräsi miehen väliaikaiseen lähestymiskieltoon, minkä mies rikkoi pommittamalla naista puheluilla, lähettelemällä viestejä ja huutelemalla postiluukusta useiden minuuttien ajan.

Mies aneli pitkään anteeksiantoa ja lupasi, ettei enää ikinä tekisi naiselle mitään. Nainen heltyi ja meni tapaamaan miestä lähestymiskielto-oikeudenkäynnin jälkeen. Nainen alkoi tapailla miestä uudelleen. Naisen mukaan se tapahtui miehen painostuksesta. Nainen koki, että hänen kohtalonsa oli olla miehen kanssa.

Heinäkuussa 2016 mies löi naista nyrkillä päähän. He olivat olleet yhdessä risteilyllä ja sen jälkeen terassilla, missä mies oli saanut mustasukkaisen raivokohtauksen, kun nainen oli keskustellut kahden miehen kanssa. Paikalle oli soitettu poliisi, kun mies alkoi käyttäytyä uhkaavasti toista miestä kohtaan.

Nainen halusi lähteä kotiin terassilta, mutta mies sanoi, että naisen pitää tulla hänen luokseen. Rappukäytävässä nainen vielä pyysi, että mies antaisi hänen mennä omaan kotiinsa. Seuraavaksi nainen tunsi kovan iskun päässään ja alkoi huutaa apua. Paikalle tuli naapuri pesäpallomailan kanssa. Nainen viestitti naapurille äänettömästi huulillaan: ”apua”. Naapuri jäi paikalle vahtimaan, ettei mitään enää tapahdu, kunnes poliisit tulivat muutamassa minuutissa.

Miehen vainoaminen alkoi melkein heti pahoinpitelyn jälkeen. Parin kuukauden ajan mies vainosi naista soittamalla ja lähettelemällä viestejä ja seurasi naista työmatkan varrella. Mies kertoi viesteissään, kuinka paljon hän rakastaa naista ja kuinka nainen on hänen koko elämänsä. Mies vaati myös naista perumaan kaikki syytteet.

– (miehen nimi) ei seurannut minua rappuun, mutta lopuksi hän näytti sormillaan, kuinka hän ampuisi minut. Olin tilanteen jälkeen aivan shokissa ja erityisesti sen vuoksi, koska (miehen nimi) oli kourinut minua sukupuolielimistä, järkyttynyt nainen kertoi esitutkinnassa.

Oikeudessa oli todisteena mm. äänitallenne, jossa mies sanoo naiselle: ”sie kuolet, tajuuts sä?”

Naisen mukaan mies uhkasi häntä suullisesti tappamisella ja väkivallalla useita kymmeniä kertoja.

Käräjäoikeuden mukaan mies pahoinpiteli itseään selvästi heikompaa ja tosiasiassa puolustuskyvytöntä naista. Alaikäiset lapset joutuivat todistamaan vakavinta, kuristamista sisältänyttä pitkäkestoista ja vakavaa pahoinpitelyä, johon liittyi uhrin ihmisarvoa loukkaavia piirteitä.

Mies vainosi käräjäoikeuden mukaan uhria pitkäkestoisella, toistuvalla ja ahdistusta ja pelkoa aiheuttavalla tavalla. Käräjäoikeuden mukaan rikokset osoittivat miehessä ilmeistä piittaamattomuutta toisen ihmisen hengestä ja terveydestä. Teoille ei esitetty oikeuden mukaan ”mitään inhimillisesti ymmärrettävää perustetta”. Lyönnit ja potkut olivat olleet voimakkaita ja kohdistuneet mm. päähän, jolloin väkivallasta olisi saattanut paljon vakavampia seurauksia. Kuristamiseen ja tukehduttamiseen liittyy myös aina hengenvaara.

Mies väitti oikeudessa, että suhde oli jatkunut, koska he molemmat olivat rakastaneet toisiaan. Mies sanoi, että osa asiattomista tekstiviesteistä johtui turhautumisesta ja tyhmyydestä.

Mies on aiemmin tuomittu vastaavanlaisista rikoksista sekä ehdollisiin että ehdottomiin vankeusrangaistuksiin.

Hovioikeudessa mies vaati osan syytteiden hylkäämistä, osan lieventämistä ja korvausten alentamista. Hovioikeus samoin kuin käräjäoikeuskin piti naisen kertomusta uskottavana. Sitä tukivat mm. lääkärinlausunnot.

43-vuotias mies joutuu maksamaan naiselle kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta yhteensä 3 200 euron ja kärsimyksestä yhteensä 1 400 euron korvaukset.


Nää tuomiot on siltäkin kantilta huonoja et ne ei anna minkäänlaista pelotetta. Tää käy muutaman kuukauden täyshoidossa olemassa ja jatkaa luultavasti täysin samaa eri naisen kohdalla, kunnes joku pahoinpitely menee liian pitkälle ja henkiä menetetään.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös