Ranska MM-kisoissa 2018

  • 13 744
  • 78
Muistaakseni paremmuusjärjestyksen näkee hyvin kätevästi siitä, minkä mitalin maa sai.

Single-elimination tournament - Wikipedia


Kerro ihmeessä millä perusteella Belgia muka oli Kroatiaa parempi?

En minä tiedä kumpi noista joukkueista oli parempi.

Saahan sitä ihminen toki olla vaikka sitä mieltä, että Cleveland Cavaliers oli päättyneellä kaudella Houston Rocketsia parempi, koska se pelasi NBA:n finaaleissa mutta Rockets ei. Mitään logiikkaa siinä ei tosin ole.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Ranskan pelejä katsoin mielelläni, no yksi poikkeuskin oli, mutta en ymmärrä, miksi porukka tuntui joukkuetta inhoavan. Koska ranskalaiset ovat olleet töykeitä Pariisin lomalla? Kreikka oli euro-jalkapallon hetkellinen kuolema, Italia veti catenacciota antaumuksella useasti, Espanjan tiki-taka, ei sekään mikään sirkus, jalkapalloviihteen tapahtumarikkain pelitapa ollut.
Ranska pelasi shakkia nappuloilla, nappuloilla joilla on hieman erilaisia ominaisuuksia, kaksi lähettiä eivät ole samanlaisia. Vaihtopenkiltä löytyi nappuloita, kaikkia mahdollisia variaatioita ei taidettu edes tarvita. Deschamps lähti, puolustavana keskikentän alimpana miehenä, rakentamaan pelin alhaalta ylöspäin.
Ehkä se oli joistain tylsää, mielestäni siinä oli jalkapallon kauneutta, fiksua pelaamista.
Minä pidin joukkueesta, ja oikeaan osui mestaruus.
Toki hyvin paljon tunteita, sympatioita minussa Kroatiakin herätti. Ja hieman jopa yllätystä toivoin, mutta kyllä Ranska oli, on vain hemmetin vahva porukka.
Älykäs, kurinalainen taitopelaaminen on kaunista, pienet asiat. Kuten vaikkapa Kanten vaihtaminen ajoissa, ja paikalle löytyy penkillä yhtä kova kaveri.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Hienot kisat ja hieno finaali!

Mantsukissa ja Lloris oli kyllä matsin hahmot, ainakin noin viihdemielessä.

- Mandzukic kiroilee maansa myyneenä kun yrittää keskityspalloon ja nikkaa sopivasti yli Subasicin.
- Mantsukissa oikaisee koipensa ja Lloris skodaa suoraan klabbiin ja pallo Ranskan maaliin. Yhdessä jälkikuvassa Mantsua naurattaa koko maali.
- Ottelun jälkeen yleisessä halailuvaiheessa Lloris katselee jonkun toisen Ranskan hepun kanssa jättekankaalta uusintaa kohelluksestaan ja repeilee ihan täysillä...

Kiitos Ranska ja Kroatia hyvästä ja erityisesti siististä finaalista. Kisat oli muutenkin oikein hyvät. Harmi että poliittisista syistä vakiporukkamme jätti nyt reissun väliin. Meininki Stalingradissa, Sverdlovskissa, Leningradissa ja Königsbergissä näytti hyvältä! Olisi ollut (myös sota-)historian harrastajana käydä tsekkaamassa noita huudeja. Ei voi mitään.

P.S. Kaveriporukan veikkauskisassa tuli voitto. Omat hevoset oli Ranska (mestariksi veikattu), Belgia (pronssille veikattu) ja Englanti (veikkasin vain puolivälieriin mutta meni pidemmälle) sekä Saksa (veikkasin välieriin Saksaa mutta pettivät kuin Keskustan Armeijaryhmä Operaatio Bagrationin jyrän alla). Käsittämättömän paljon muut (45 lappua) suolasivat välieriin ja finaaliin Argentiinaa ja Brasiliaa. Saksan rypeminen ei sitten haitannut kun muilla oli noita BRA ja ARG lapulla mestariksi asti. FRA, BEL ja ENG meni pitkälle kuten laskeskelin. Ja kandee muistaa että tota Englannin kaavion jatkovapaalippua välieriin ei ennen turnausta voinut tietää.

P.P.S. Ja nyt sitten selvittelemään mikä vittu on Nations League...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös