Kroatia MM-kisoissa 2018

  • 8 113
  • 28

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Voi harmittaa, missata MM-finaali siis. 30vuotias pelaaja, joka kantaa Kroatian värejä . Kuinka suurella todennäköisyydellä MM-finaali tulee eteen hänelle vielä tällä uralla? Vaikka sitten penkillä istuen.
Koko Kroatia juhlii nyt MM-finaalipaikkaa, mutta kisoista itsensä ulos kiukutellutta Nikola Kalinićia harmittanee vietävästi - Urheilu | HS.fi

Ylipäätänsä arvokisafinaali voi olla Kroatialle todella kovan työn takana parin vuoden päästä EM-kisoissa. Kroatian joukkue ja etenkin avauskokoonpano on iän puolesta jo todella kokenut. 30 vuoden kunnioitettavaan ikään on päässyt jo peräti viisi avauksen pelaajaa, jonka lisäksi ensi vuonna Lovren, Perisic ja Vida täyttävät 30 vuotta. Avauksen pelaajista Rebic, Vrsaljko ja Brozovic ovat toki juuri parhaassa iässä/lähestymässä parasta ikää, mutta jo EM-kisoissa Kroatian joukkue on todennäköisesti kokenut aikamoisen nuorennusleikkauksen. Ihan hyviä pelimiehiä Kroatialla on reservissä, mutta on jotenkin vaikea nähdä, että neljän vuoden päästä joukkueella olisi heittää avaukseen uudet ivanrakiticit tai lukamodricit.

Tämä on varmasti ollut myös näissä kisoissa valtava voimavara joukkueelle, koska niin monelle avainpelaajalle tämä saattaa olla viimeinen esiintyminen MM-tasolla. Tämän sukupolven joutsenlaulu ei tosin voisi saada hienompaa huipennusta sunnuntaina. Vaikka Ranska on ollut oma suosikkini sieltä ala-asteelta lähtien niin Kroatia on pelannut mahtavat kisat ja sille soisi tosiaankin hienon lopetuksen. Varmaan monella muullakin ne sympatiat ovat Kroatian puolella finaalissa. No, MM-hopea ei tosiaankaan ole tässä tapauksessa häpeä Kroatialle, koska täysin ansaitusti Kroatia on tiensä finaaliin selvittänyt! ; )
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ihan hyviä pelimiehiä Kroatialla on reservissä, mutta on jotenkin vaikea nähdä, että neljän vuoden päästä joukkueella olisi heittää avaukseen uudet ivanrakiticit tai lukamodricit.

Joo, vaikka Kroatia on huikea palloilumaa, niin on kuitenkin myös pieni maa ja saattaa hyvinkin mennä taas kymmeniä vuosia, ennen kuin heillä on taas yhtä kova nippu kasassa. Potentiaalisena - jos ei jopa todennäköisenä - kisajenginä tulee kuitenkin pysymään, vaikka sieltä avauksesta nyt väkisinkin miehiä alkaa vaihtua.

Lupaavia nuoria sieltä kyllä pukkaa jatkuvasti. Puolustuksessa ei ole välttämättä suurta kiirettä nuorennusleikkaukseen, vaan Caleta-Caria ja muita voi ajaa rauhassa sisään. Keskikentällä Ante Coric tulee varmasti saamaan vastuuta jo ensi karsinoissa. 20-vuotias Andrija Balic nousi Udinesessa viime kaudella avaukseen keskikentällä ja voisi myös olla potentiaalinen pelaaja rinkiin jo lähitulevaisuudessa. Nuorista hyökkääjistä Josip Brekalo on ollut seuratasolla vielä tehoton, mutta mättänyt hyvin maaleja junnumaajoukkueissa
 

Fordél

Jäsen
Kroatia kaatui tänään MM-finaalissa luokattomaan maalivahtipeliin. Lähes kaikissa maaleissa Subasicilla oli joko paino väärällä jalalla tai lähti vähän ennakoimaan väärään suuntaan. Ei ollut missään maaleissa edes mukana (pilkun toki ymmärtää). Hyvä veska ois napannut noista 2-3 tai ainakin saanut näpit väliin.

Subasicin sulamisesta huolimatta Kroatia kaatui saappaat jalassa ja kaiken kaikkiaan hieno turnaus joukkueelta. Lähtökohtiin nähden käsittämätön turnaus ja etenkin sulautuminen näinkin yhtenäiseksi joukkueeksi. Toivottavasti tämän menestyksen myötä maan liitto saa asiansa kuntoon sen sijaan, että nousee pissa pahemmin päähän.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Toisella puoliajalla mielestäni näkyi nuo edelliset pitkät ottelut. Oli kyllä jo todella väsyneen oloista miestä kentällä, eikä loppujen lopuksi ollut Kroatiasta luomaan kunnollista takaa-ajoa. Silti joukkueelta hieno turnaus ja mielestäni Kroatia venyi omaan maksimisuoritukseensa tässä turnauksessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös