Kristian Vesalainen – miten otat seuraavan askeleen?

  • 62 301
  • 126
Suosikkijoukkue
HPK
Jos veikata pitää, niin näytti yrittävän patjan yli mutta ei noussut. Siinä mielessä fiksuun paikkaan veti, että patjasta tulee helposti riparit.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Olikohan Vesalaiselta ihan suunniteltu kikka tuo syöttö eiliseen voittomaaliin? Katsoin ensin, että veskari tökkää kiekon pois ja Palve saa siitä maalipaikan, mutta Vesalainenhan vetää aivan ihme veivit ja pistää melkoisen no look passin Palvelle.

Eikös Palve tuossa laita riparin sisään vain? Toki huikean hieno tuo Vesalaisen esityö.
 

Ignoramus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden Pallo
Ehkä fantasioin omiani, mutta tuon viimeisen hidastuksen perusteella näyttäisi omiin silmiini siltä, ettei Vesalainen edes laukoisi, vaan kääntäisi suoraan taaksepäin.
No joo, saattoi kimmota patjastakin.

Edit: Vai osuuko patjaan, jonka jälkeen Vesalainen pistää riparista syötön taakse? No ihan sama, hienosti ajoi kumminkin maalille.
 
Viimeksi muokattu:

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Eikös Palve tuossa laita riparin sisään vain? Toki huikean hieno tuo Vesalaisen esityö.
Kyllä se ripari oli. Pojilla keulii, kun kikkaillaan. Vesalaiselta aika huima yritys jatkoajalla toki, näiden juttujen takia tätä lajia osaltaan myös rakastetaan.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ihan hyvä, että näkyy itseluottamus olevan kohdallaan. Ihan eri jätkä on kyllä Vesalainen nyt kun alkukaudesta ja alkaa tosiaan ymmärtämään, miksi hemmo huudettiin ykköskierroksella.

Jos ei nyt mitään jännitettävää enää loppukaudessa ole, niin vilkuilee nyt vaikka Vesalaisen otteita sitten. Ei näitä ihan joka kaudella Kerhossa pelaa.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Vaikka tänään teki pahan virheen, niin onneksi paikkasi tekemällä tasoituksen. Toivottavasti jatkaisi ensi kaudella vaikka en siihen usko. Toivottavasti vähintään tekee NHL-sopparin kesällä, sillä jos ymmärsin oikein, Kerho saa koko kasvattaja korvauksen itselleen vaikka vain vuoden olisi pelannut täällä. Eli win-win mies kaikella tapaa.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Onhan tuo nuori poika ihan huikea pelaaja, ei tule pelaamaan enää Kerhossa tämän kauden jälkeen, se on satavarmaa. Nyt tuntuu, että voi tehdä kiekon kanssa lähes mitä vain ja mahtavaa kun on pelirohkeutta. Hienoa kun sai perään vielä onnistumisen, ettei ala vaan aristelemaan mutään.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Jännä miten on nihkeän alkukauden jälkeen kuin aivan uusi mies tai miehen alku. Palaset niin sanotusti loksahtaneet kohdalleen, ja olihan se aihio kieltämättä nähtävissä. Mahtava juttu että näitä nousee maailmankartalle täältä edelleen.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Ainakin on annettu muille lupauksille näyttöä siitä, että Kerhossa voi kehittyä dominoivaksi pelaajaksi. Vaikka palstallakin kyseenalaistettiin Vesalaisen paikkaa pelaavassa kauden alussa, annettiin vastuuta kunnes jokin klikkasi kohdalleen. Nyt nautitaan kun vielä voidaan!

Strategian mukaista, ehkä vastaavia tapauksia nähdään Kerhossa siis jatkossakin.
 

Ralph

Jäsen
Vesalainen nousi ylivoimamaaleissa Liigan kärkipaikoille.

Kirjoittelin kesällä, että hyvänä verrokkina Koivula teki viime kaudella 30 tehopistettä 50 ottelussa. Kyseessä samanlainen pelaajatyyppi, mutta varattiin neljännellä kierroksella, joten Vesalaisen pitäisi olla askeleen parempi ja tuo 30 pistettä 50 otteluun oli ns. minimi. No, nyt on 31 tehopistettä 33 ottelussa joten on hoitanut tuon tehtävän alta pois.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
On hienoa katsottavaa tää Vesalaisen peli. On kyllä niin vaarallinen pelaaja 1vs1 tilanteissa ja ei mee sormi suuhun 1vs3 tilanteissakaan. Terävät suunnanvaihdot, rytminmuutokset ja jäätävän hyvä liuku. Ja kädet käy, kiekko tulee mukana ja jokainen laukaus on vaarallinen.

Huh, ei nää usein Kerhossa tällaisia kavereita. Nautitaan nyt ja toivotaan ihmettä, että jollain ilveellä pelaisi meillä ensi vuonnakin.
 

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
Toivottavasti Vesalaisen mahdollinen NHL-sopimus on samaa mallia kuin Repolla/Revolla - eli - kun Repo ei mahtunut pelaavaan kokoonpanoon, niin tuli takaisin Tapparaan AHL:n sijaan. Toivossa on hyvä elää sano lapam... jne.
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Olisi Kerholle sellanen 7 oikein jos jollain ihmeellä saatais tämä timantti pidettyä vielä ensikaudella Hämeenlinnassa.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olisi Kerholle sellanen 7 oikein jos jollain ihmeellä saatais tämä timantti pidettyä vielä ensikaudella Hämeenlinnassa.

Ei tule tapahtumaan. Eiköhän Vesalainen siirry P-Amerikan kaukaloita koluamaan.

Nautitaan näistä peleistä, jotka on jäljellä. Huikeasti on kyllä mennyt eteenpäin Pendon alaisuudessa. Viime kauden muutaman pelin aikana oli nähtävissä näitä merkkejä jo, oli niitä jannuja jotka oikeasti pyrki sinne sota-alueellekin, mutta armottoman tehoton tuo oli vielä silloin. Nyt sitten on kehittynyt pelillisesti, fyysisesti ja itseluottamuskin tuntuu olevan kohdillaan ja jälki on sitten sen mukaista.

Toivoahan tämä antaa tulevaisuutta ajatellen, kun tämän tason talentti saatiin Kerhoon kehittymään. Kyllähän Kerho on joukkue, joka tuskin koskaan pystyy taistelemaan tasapäisesti juuri näistä liigan kermaan hypänneistä pelaajista. Toinen on asia näiden lupausten kanssa. Vesalaisen breikkaaminen liigan huipulle juuri Kerhosta antaa kyllä ison uskottavuusbuumin koko organisaatiota kohtaan.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Vesalainen on ollut sen alkutakkuamisen jälkeen Kerhon tasaisin suorittaja. Jokunen nuoren pelaajan höntyily ei asiaa muuksi muuta.

Toivottelen hyvää uraa rapakon takana ja aina on tervetullut takaisin, jos siltä tuntuu.
 

Ralph

Jäsen
Alle 19-vuotiaiden yhden kauden maalimäärien top-10 SM-liigan historiassa:

1. Vesa Viitakoski, 1989-90, SaiPa, 24 maalia
2. Aleksander Barkov, 2012-13, Tappara, 21
Rauli Raitanen, 1988-89, Ässät, 21
Kai Suikkanen, 1977-78, Kärpät, 21
5. Sebastian Aho, 2015-16, Kärpät, 20
Aleksi Saarela, 2015-16, Ässät, 20
Petri Skriko, 1980-81, SaiPa, 20
8. Esa Tikkanen, 1983-84, HIFK, 19
Harri Tuohimaa, 1977-78, Lukko, 19
Kristian Vesalainen, 2017-18, HPK, 19

HPK:n entinen ennätys on Niko Kapasen kuusi maalia kaudella 1996-97.

Yhdellä maalilla rikkoutuisi 20 maalin rajapyykki ja kolmella nousisi 2000-luvun parhaaksi nuoreksi maalitykiksi. Kuusi maalia on matkaa kaikkien aikojen kärkipaikalle ja se vaatii jo melkoista loppukautta. Toki tämän viikon kaksi maalia per vieraspeli -tahdin jatkaminen riittää.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Kristian Vesalainen maalaa välierien 7. ottelussa ja multa pääsee spontaani tuuletus, vaikka Hifkin jatkoon menoa toivonkin. Kiva että kävit, Kristian!

Laitetaan loppulauseet vielä tähän ketjuun. Voittomaaliksihan tuo kyseinen maali jäi.

Vesalainen teki allekirjoittaneeseen suuren vaikutuksen jo harjoituspeleissä, vaikka silloin vedettiinkin paljon puhuttaneilla kiikareilla, eikä se liigan alkukaan vielä kovin paljon lupaillut. Nousi kuitenkin omaksi suosikkipelaajaksi jo tuolloin ja kiva on ollut tätä kautta seurata hänen osalta. Pitkä loikka tässä on tultu sieltä viime syksystä ja nyt kauden päättyessä johdattaa nykyisen joukkueensa finaaliin. 4+3=7 on nyt saldo näistä pudotuspeleistä. Väkisin tuntee pientä oranssia ylpeyttä tässä kohtaa. Tervemenoa menestyksekkääseen uraan ja tosiaan kiva kun kävit.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös