HPK:n taloudellinen tilanne

  • 434 109
  • 1 601

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olihan tuo viime kausi taloudellisesti katastrofi, ei siitä ihinkään pääse. Turskaa tuli, ja liikevaihto laski. Mutta se tässä eniten huolettaa, että kun tätä taloudellista puolta verrataan nyt esimerkiksi viime viikolla tuloksensa julkistaneeseen Kalpaan, niin Kerho on jokaisissa luvuissa melkoisella takamatkalla kun periaatteessa samoista lähtökohdista peltaaan juuri Kalpan kanssa ja samantyylinen strategia on pelaajia kehittää. Vertailun vuoksi laitan tähän alle lainauksen Kalpan luvuista "KalPa Hockey Oy teki tilikaudella voittoa 568 000€ (kaudella 2016-2017 voittoa 538 000€). Yhtiön liikevaihto laski noin 4 % ja oli päättyneellä tilikaudella 6,9 M€ (kaudella 2016-2017 liikevaihto 7,2 M€)." . Kalpankin liikevaihto laski saman 300 000€ kuin kerholla, mutta tulos oli silti +568 000, kerholla -150 000 (ja me myytiin vielä pelaajiakin pois, ilman niitä se olisi ollut varmaankin -250 - 300 0000). Eli eroa tuloksessa on yli 700 000€. Voiko joku vielä puolustella että talous hoidettiin kaikesta huolimatta ihan hyvin?

Toinen asia on liikevaihto, HPK:lla 5,3 miljoonaa euroa, Kalpalla 6,9 miljoonaa euroa. Eli Kalpassa kiertää rahaa 1,6 miltsiä enemmän kun kerhossa, Tekemistä ja kirimistä on aikapaljon että Hämeenlinnassa voidaan edes haaveilla moisesta. Ei tuokaan liikevaihto anna yhtään syytä juhlia talouspuolella.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kausi oli siis näköjään KalPan toinen peräkkäinen +500k:n voitollisella tuloksella, tosin siellä edellisellä kaudella voi tehdä hyvää Kilpeläisen myynti+pitkät playoffit? Sinällään aivan sama, ei se(Kilpeläisen myynti) tuota koko summaa selitä silti millään. Kotiotteluiden yleisöka on KalPalla kuitenkin pienempi kuin Kerholla, vaikka Kuopiossa on massaa taustalla 118 100 asukkaan verran ja Hämeenlinnassa vain 67 681. En tiedä vittujakaan firmojen taloussysteemeistä, mutta voiko tästä vetää sellaisen hätäisen johtopäätöksen, että KalPalla on jonnin verran enemmän noita yrityksiä taustalla tukena, ei kai tuo liikevaihdon suuruuden ero millään muulla selity? Tai sitten sielää taustalla joku/jotkin firmat maksavat vähän vitun paljon isompia sponsseja?
 
Viimeksi muokattu:

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Toinen asia on liikevaihto, HPK:lla 5,3 miljoonaa euroa, Kalpalla 6,9 miljoonaa euroa. Eli Kalpassa kiertää rahaa 1,6 miltsiä enemmän kun kerhossa, Tekemistä ja kirimistä on aikapaljon että Hämeenlinnassa voidaan edes haaveilla moisesta. Ei tuokaan liikevaihto anna yhtään syytä juhlia talouspuolella.
Liikevaihtohan ja sen vertailu ei välttämättä ole kovin oleellista, kun kuitenkin samoilla hujakoilla liikutaan ja liikevaihtoahan syntyy niin monella tavalla, ettei ilman tarkempia lukuja voi tietää mistä tuo tulee. KalPalla himpun verran suurempi talousalue myös, mikä ehkä osaltaan selittää liikevaihtoa - ei tietenkään saa olla mikään tekosyy jonka taakse piiloutua. Tietenkin nyt kun KalPa takoi upeat voitot niin voidaan nostaa liikevaihto framille ja katsoa vähän mitä siellä sitten tehdään enemmän/paremmin, koska tietenkin mitä suurempi liikevaihto niin sen helpompi teoriassa on tehdä rahaa. Tämän toki varmasti tiesitkin, kunhan nostin esille ettei liikaa vain tähän liikevaihtoon takerruta.

Mielenkiintoisempaa olisi tutkia noita rahavirtoja yksityiskohtaisemmin, niin näkisi tosiaan vähän mistä tuo KalPan melko massiivinen voitto lopulta on syntynyt? Voiko se olla vain tuo urheilullinen menestys sitten?

Jotainhan siellä tehdään helvetin paljon paremmin, eikä tässä tarkoitukseni ole mitenkään Kerhon taloudenpitoa puolustella, sillä jotain menee kyllä vituiksi aina kun tulee turskaa. Kerhonkin osalta olisi jännä tietää tarkemmin, vuotaako paatti jostain kohtaa eli perseilläänkö sitä rahaa johonkin. Ainakaan palkkakulujen ei luulisi olevan kummoiset, kun ei siellä ole juuri ketään töissäkään ja suunnilleen talkoilla pyörii suurin osa operaatioista. Mutta jos en ihan väärässä ole, niin joitakin vanhoja yhteistyösopimuksia tms. voi olla aika paskoilla ehdoilla ja tokihan voi olla että Kerho joutuu jostain pakollisesta palvelusta maksamaan tuntuvasti enemmän kuin vaikkapa KalPa. Joku osaavampi voisi vaikka penkoa, kun tässä kesällä varmasti on kaikilla liikaa aikaa. Heh.
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Tuosta KalPa tulokseksen tekijöistä on ihan mainintaa tuolla niiden uutisessa:

"Onnistuneen tuloksen suurimmat syyt olivat budjetoimattomat siirtokorvaukset, hyvä urheilumenestys playoffs-otteluiden muodossa, onnistunut yhteistyökumppanimyynti sekä budjetoitua pienempänä toteutuneet henkilöstökulut"

Kerhon siirtokorvauksista ainoastaan Tuulolan korvaus on laskettu viime vuoden tulokseen. Playoff-otteluita ei tunnetusti ollut, mutta Toivanen sanoi eilisessä yhtiökokouksessa, että jos olisi ollut 1,5 kotipeliä Kerholla enemmän, oltaisiin kuulemma päästy nollatulokseen. KalPalla oli kolme kotipeliä playoffeissa, joten jos Kerholla olisi ollut sama, yksinkertaisen matematiikan perusteella Kerhon olisi tehnyt suunnittelleen saman verran voittoa kuin nyt tappiota. Toki pelaajamyyntejä (noin 100k vaikutus viime vuoden tuloksessa) ei Kerho tuossa tilanteessa olisi tehnyt, joten ihan noin yksinkertaista se ei ole.

KalPalla oli varmasti finaalikauden jälkeen suhteellisen helppo kasvattaa tuota yhteistyökumppanimyyntiä. Toki myös Kerholla oli onnistunut kausi takana, joten luulisi myös jotain buustia tulleen tuohon. Toisaalta Timo Virtasen ja hänen kiinteistösijoitusyhtiönsä poisjäänti marraskuussa taisi tehdä jonkinlaisen loven yhteistyökumppaneiden liikevaihtoon. Henkilöstökulut oli Kerholla noin 100k pienemmät kuin edellisenä vuonna.

Tuloksen positiivinen osuus oli, että pitkäaikaista velkaa on lyhennetty noin 100k vuodessa. Muutama vuosi sitten velka huiteli lähellä miljoonaa, tällä hetkellä sitä on noin 350k. Edelleen Kerhon on omavaraisuuden suhteen erittäin hyvässä hapessa, vaikka nyt tappiota tulikin.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Joo tarvisi päästä katselemaan myös enemmän yksityiskohtaisesti, että mitä siellä on tehty ja miten. Mitä tulee KalPaan niin toisaalta voi myös miettiä, että on siellä hiukan epäonnistuttukin, koska pari kautta on saatu joukkue aika hyvään iskuun, mutta sitä ei ole vahvistettu. Jos viime kauden KalPaa katsoo, niin aika komea tarina sinällään, mutta olisi sinne pari nimimiestäkin mahtunut lisää ja siihen olisi ollut näemmä rahaakin, koska pelaajabudettiakaan ei kaikkea käytetty. Toisaalta taitaa siellä olla isompi säästökuuri, koska jos muistan oikein, niin edelliset kaudet noiden isojen voitokkaiden tulosten jälkeen on ollut tosi heikkoja ja jopa niin heikkoja että siellä on pohdittu tosissaan seuran tulevaisuutta.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Liikevaihdon kasvattaminen oli käsittääkseni mainittuna Kerhon strategiassa. Eli siinä suhteessa seurajohto on epäonnistunut, sen kertoo luvut: liikevaihto on päinvastoin laskenut. Itselläni ei liiaksi ole uskoa seurajohtoon, jonka toimitusjohtaja ilmoittaa maaliskuussa, että liikevaihto ei tule myöskään kaudelle 2018-2019 kasvamaan. Miten hän voi ylipäätään todeta näin? Toki, mikäli hallitus ei ole budjetoinut kasvua, niin eihän seurajohdon sitä tule myöskään yrittää. Tässä ei vaan nyt strategia, budjetti, puheet ja teot kohtaa. Onko Kerhon liikevaihdon ja toiminnan tarkoitus kasvaa? Mikäli on, onko sitä toteuttamassa siihen kykenevä toimitusjohtaja, myynti ja markkinointi?

Sitä en ole koskaan Kerhon kohdalla ymmärtänyt, kuinka kapea-alaisesti HPK:n seurajohto oman kohderyhmänsä näkee. En ole ikinä epäillyt, etteikö HPK puhuttelisi erittäin hyvin sitä 10 prosentin hämeenlinnalaisväestöä, jotka ovat aina hallilla, kuluttavat ja jakavat rakkauttaan tärkeää seuraa kohti. Tätähän alleviivaa onnistuneet kick offit ja tutkimukset, missä HPK koetaan tietyissä piireissä erittäin tärkeäksi.

Miksi HPK ei huomioi sitä loppua 90 prosenttia, tai pistä paukkuja sinne, siis oikeasti isosti panostaen? Niitä ihmisiä joille HPK ei vielä ole merkityksellinen. Joille ei vielä avaudu, mitä yhteistyö HPK:n kanssa voisi tuoda? Miksi HPK:hon kannattaa sijoittaa, kuluttaa tai ihastua? HPK ei saa uusia ystäviä heinäkuussa, miksikö? Kun seura päättää olla kuukauden (!) kiinni. Koko porukka lomilla, 1,5 kuukautta ennen kauden alkua. Ei kuulosta kuluttajabisneksessä olevalta vakavasti otettavalta ja Huom! menestystä hakevalta organisaatiolta. Missä kunnianhimo?

HPK:n fanituotteita ei käytännössä ole, tai on, mutta sivujen sisältö ja ilme on sen näköinen, että seura ei halua sen fanien pukeutuvan oranssiin. Sulkisivat vaikka sitten sen linkin kotisivuilta, sen verran kammottavaa se on.

HPK ilmeisesti haluaa olla pienen piirin juttu. Toki sekin voi olla strateginen valinta. Suuren massan mielipiteelle ja euroille altistumisessa on suuri riski joutua kilpailuun muiden kanssa. HPK pyrkii kilpailemaan urheilullisesti Liigassa ja onkin onnistunut siinä erittäin hyvin. Uskon että ensi kaudenkin joukkue voi olla hyvin raikas, urheilullinen ja viihdyttävä konaisuus nuoria urheilijoita. Antti Pennanen on piinkova ja itseään työssään säästämätön ammattilainen. Sen takia kyseiselle herralle avautuu nyt jo toista kertaa Maajoukkueen ovet.

Liiketoiminnan osalta HPK ei edes pyri kilpailemaan muiden kanssa. Mitä muuta voi ajatella tavasta, kuinka avainpaikoille ei ole koskaa edes pyritty rekrytoimaan parhaita osaajia käytettävissä olevien resurssien mukaisesti. Milloin HPK:lla on riskinä, että sen myynnin, markkinoinnin tai viestinnän tekijöiden osalta on riski joutua kilpailijan rekrytoimaksi?
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Itselläni ei liiaksi ole uskoa seurajohtoon, jonka toimitusjohtaja ilmoittaa maaliskuussa, että liikevaihto ei tule myöskään kaudelle 2018-2019 kasvamaan.

Missä näin on sanottu? Tämä ei kyllä mitenkään korreloi viestiin eilisessä yhtiökokouksessa.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Missä näin on sanottu? Tämä ei kyllä mitenkään korreloi viestiin eilisessä yhtiökokouksessa.
Taisi olla Kaupunkiuutisten haastattelussa maaliskuussa, päivämäärää en muista.

Mikäli muistan väärin ja Toivanen on tiimeineen kykenevä kasvattamaan Kerhon liikevaihtoa, olen hemmetin tyytyväinen ja yllättynyt.

Oliko Toivasella minkälaisia ajatuksia, mistä liikevaihdon kasvua haettaisiin?
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Taisi olla Kaupunkiuutisten haastattelussa maaliskuussa, päivämäärää en muista.

Mikäli muistan väärin ja Toivanen on tiimeineen kykenevä kasvattamaan Kerhon liikevaihtoa, olen hemmetin tyytyväinen ja yllättynyt.
Itse en ainakaan tälläistä kommenttia löytänyt. Pelaajabudjetista kyllä löytyy kommentteja, että ei ole hirveästi kasvamassa seuraavina kausina.
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Oliko Toivasella minkälaisia ajatuksia, mistä liikevaihdon kasvua haettaisiin?

No ei pelkästään Toivasella. Se tärkein poitti liikevaihdon kasvattamisessa on urheilullinen menestys. Se että kausi jatkuu runkosarjan jälkeen ja yleisötavoite ylittyy. Ensi kaudelle lähdetään budjetoimaan hieman pienemmällä 3500 katsojakeskiarvolla. NHL-korvaukset nähdään edelleen tärkeinä. Ensi kauden jälkeen tavoitteena on, että kolme kaveria tekisi sopimuksen. Tämä oli enemmänkin Pennasen antama pelaajakehityksen tavoite, ei taloudellinen eli näitä ei tulla ensi kaudelle budjetoimaan. Jos näin käy, niin se on kaikki "hyvää"

Hallituksen uudet jäsenet on valittu sillä silmällä, että näillä on businessosaamista ja kontakteja kehittää nykyistä liiketoimintaa sekä löytää uusia liiketoimintamahdollisuuksia yhdessä toimitusjohtajan kanssa. Toimitusjohtajan muutenkin pitäisi päästä enemmän keskittymään busineksen pyörittämiseen, kun urheilujohtaja palkataan "ihan lähiaikoina". Asiakashallinta- sekä kassajärjestelmiin on investoitu ja tätäkin kautta odotetaan parannusta niin nykyisten kuin uusien asiakkuuksien hallintaan. Eli nähdään miten nykyiset asiakkaat käyttäytyvät ja juurikin tarkoitus saada näitä satunnaisasiakkaita paremmin sitoutetuksi näille henkilökohtaisesti kohdistetuilla kampanjoilla. Tapahtumia, ei pelkästään jääkiekkoa, tullaan aktiivisesti kehittämään.

Tuossa nyt noita mitä jäi itselle mieleen.
 

Heitinga

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Itse en ainakaan tälläistä kommenttia löytänyt. Pelaajabudjetista kyllä löytyy kommentteja, että ei ole hirveästi kasvamassa seuraavina kausina.

Eikö tämä nyt kuitenkin sitten sotke hieman tuota "matkalla huipulle" -strategiaa? Ajattellaanko että HPK nostaa itsensä mitalisuosikiksi kun pelaajabudjetti on liigan pienimpiä?
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Eikö tämä nyt kuitenkin sitten sotke hieman tuota "matkalla huipulle" -strategiaa? Ajattellaanko että HPK nostaa itsensä mitalisuosikiksi kun pelaajabudjetti on liigan pienimpiä?

Strategiaa ollaan "viilaamassa" lähiviikkoina, nyt kun on uusi hallituskin. Joka tapauksessa se ei tule missään nimessä sisältään sitä, että Kerho ostaa menestyksen ja nostaisi merkittävästi pelaajabudjettia. Tavoitteena on kasvattaa omista junnuista ja kehittyvien pelaajien onnistuinella rekryillä menestys. Näiden päälle sitten muutama täsmähaku. Akatemiatoimintaan tullaan panostaan lisää ja urheilujohtajan tarkoitus linjata sekä johtaa "kerho-polku" menestykseen.
 
Viimeksi muokattu:

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tää kuulostaa toisaalta ihan hyvältä,mutta tän voi myös lukea siten että tyydytään siihen missä ollaan ja mennään helpoimman kautta. Eli ei edes yritetä kasvaa,hankkia lisää rahaa,kasvattaa budjettia vaan mukavoidutaan eli taannutaan ja tyydytään näihin ei voi mitään,kaikki on yritetty selityksiin. Näen kyllä vaaran merkit ilmassa,ei vaikuta eteenpäin menevän organisaation puheilta. En tarkoita että ostetaan menestystä,mutta paikallaan ei voi polkea. Ainut tavoite voi ja pitää olla kasvaa kokoajan ja yrittää kaikin puolin hankkia parhaat mahdolliset toimintaedellytykset liiketoimintaa lisäämällä ja joukkueeseen panostamalla. Vähään jos pyrkii niin vähään myös joutuu tyytymään. Jos on tarkoitus vain osallistua niin turha siihen joukkueeseen on sitten panostaa edes nykyisten eurojen edestä.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Tuossa nyt noita mitä jäi itselle mieleen.
Paljon ihan hyviä sanoja peräkkäin. Näitä on nyt kuultu vuodesta toiseen, on ollut kaikenmaailman torijuhlia ja strategioita julkistellaan sillon ja tällön. Valitettavasti tuntuu että ne puheet on helppoja ja halpoja, niitä itse tekoja on tullut valitettavan vähän. Tokikin siis, ulkoisen paineen? takia tuli esim. se kausikorttikamppis sinne pohjoispäädyn penkeille, mikä käsittääkseni oli kohtuullinen menestyskin. Sitä vain toivoo että nämä puheet oikeasti muuttuu myös teoiksi.
 

Kennedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Noutajat
Hankitaan lisää näitä jääkiekkopummeja ja rakennetaan ottelutapahtuma näiden tähtien ympärille. Tällä menolla talous sukeltaa ja syvälle.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Yritin interwebin ihmeellisestä maailmasta etsiä tuloksetta, niin kysellään nyt sitten täältä parviälystä.

Onko kenelläkään tietoa, millä tasolla ne Sprengler Cupin palkintorahat on? Tokihan siihen menestys vaikuttanee, mutta siis HPK:n osalta viime talvelta...
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Yritin interwebin ihmeellisestä maailmasta etsiä tuloksetta, niin kysellään nyt sitten täältä parviälystä.

Onko kenelläkään tietoa, millä tasolla ne Sprengler Cupin palkintorahat on? Tokihan siihen menestys vaikuttanee, mutta siis HPK:n osalta viime talvelta...

En palkintorahoista sen tarkemmin tiedä, mutta Toivanen sanoi yhtiökokouksessa, että tuosta reissusta jäi Kerholle n. 100K€ käteen.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Jukureiden tappiota koskevassa jutussa oli maininta, että Telian sopparista tulisi 7-numeroinen potti vuosittain. Ilmeisesti tässä on kasvua, joten siitäkin jotain tulee + kasvattajakorvaukset. Onko juhlakaudella sitten luvassa jotain isompaa? Tyhjästä pitää lähes koko paketti koota, joten kyllä siinä sarkaa on, tosin nykyiset ns.riippakivisopparit ei silloin enää rasita.

Mutta pakko olla kyllä isot mainosrahat jne, jotta Telialla mitään järkeä tuossa touhussa on.
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Jukureiden tappiota koskevassa jutussa oli maininta, että Telian sopparista tulisi 7-numeroinen potti vuosittain. Ilmeisesti tässä on kasvua, joten siitäkin jotain tulee + kasvattajakorvaukset. Onko juhlakaudella sitten luvassa jotain isompaa? Tyhjästä pitää lähes koko paketti koota, joten kyllä siinä sarkaa on, tosin nykyiset ns.riippakivisopparit ei silloin enää rasita.

Kuten joskus aikaisemmin kirjoittelin, Kerhon reserveissä olis varaa vetää riskillä parikin isomman panostuksen kautta ilman noita Telia-korvauksiakin. Kuitenkin hommaa on pyritty tekemään pitkäjäntäisemmin tulorahoituksen kautta, mikä on mielestäni ehdottomasti oikea suunta.

Kick-offissa toimarimme puhui, että juhlakaudelle olisi tulossa panostuksia. Tiedä sitten mitä se tarkoittaa? Valmentajakysymys pitäisi ihan ensimmäisenä ratkaista. Ja kieltämättä se ei ole ihan niin yksinkertainen. Viime kausi nosti paljon kysymysmerkkejä valmennuksen jatkuvuuden suhteen. Syksy näyttäkööt kannattaako edes Kerhon pyrkiä nykyvalmennuksen jatkamiseen. Toisaalta jos valmennus vaihtuu, on vaikeampi lähteä rakentaa vaikka vähän panostamallakin menestyvää joukkuetta. Jos Kerho vetää tän kauden vihkoon niin urheilullisesti kuin taloudellisesti, on vaikea nähdä myöskään että toimarin palli olisi tukevasti jaloillaan.

Siellä on syksyllä molemmille johdon Anteille näyttöjä lunastettavaksi....

Niin tai näin, mielestäni Kerholla pitäisi olla paletti selvillä valmennuksen osalta ensi kaudelle viimeistään marraskuussa, joko nykyporukan tai uuden ryhmän kanssa. Muutoin rahallinen panostaminen joukkueeseen on helvetinmoinen riski...
 
Viimeksi muokattu:

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Salo koutsiksi ja se kolme kovaa eli ykkössena, ykkös pakki ja ykkös veska. Näistä on tällä hetkellä se maalivahti jo olemassa. Ei pitäisi muiden olla liikaa vaadittu.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Veikkaisin, että Pennasen tiimi jatkaa Kerhossa maajoukkuesopparin ajan. Eiköhän olisi Pennasellekin ns.helppo ratkaisu.

Krlpaisi kyllä itselle, luotto on kuitenkin kova.
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Salo koutsiksi ja se kolme kovaa eli ykkössena, ykkös pakki ja ykkös veska. Näistä on tällä hetkellä se maalivahti jo olemassa. Ei pitäisi muiden olla liikaa vaadittu.
Saataisko me juhlakauden kunniaksi ykköspakiksi oma poika Venäjältä? Sitten ei olis ku se ykkössenan hankinta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös