SaiPa kaudella 2004-2005

  • 159 731
  • 1 248
Tila
Viestiketju on suljettu.

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Lueskelimpa noita viestejä taaksepäin jonkinmatkaa, ja löysin Murmelin viestin 12/7 jossa oli Saipan pelaajia jaoteltu odotusten mukaan ja huomasin että Vänttistä ei ollut edes mainittu missään kohtaa. Olisikohan nyt aika jo todeta että tämäkin mies joukkueessa pelaa, ainakin harjoituspelien perusteella on tähänkin mieheen jotakin odotuksia asetettava, ei ne harjoituspelien maalit tule pelkästään onnella.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Viestin lähetti Tosiveteraani
Olisikohan nyt aika jo todeta että tämäkin mies joukkueessa pelaa, ainakin harjoituspelien perusteella on tähänkin mieheen jotakin odotuksia asetettava, ei ne harjoituspelien maalit tule pelkästään onnella.

Itse jo pienimuotoisia odotuksia kaverin harteille asetin SaiPan harjoitusottelut -ketjussa. Vänttinen ensinnäkin tuntuisi olevan paitsi SaiPan ahkerin, myös SaiPan kovin taklaaja. Massaa löytyy mukavasti lyhyehköön varteen ja laittaa koko kroppansa taklauksien painoiksi. Taklaukset ovat vielä järjestäen täysin puhtaita, koska on sen verran pienikokoinen kaveri ettei kolise päähän vahingossakaan. Lisäksi tuntuu haistavan maalipaikat todella hienosti; monta hyvin ajoitettua syöksyä maalille riparin toivossa ja kohta jo kiekko maalissa. Väittäisin vielä pokkana, että hänellä on SaiPan TOP5 rannelaukaus. Vänttiselle, jos kelle toivoisi läpimurtokautta.

Oli muuten jossain kohtaa tässä ketjussa puhetta tuosta Ilveksessä pelanneesta Kaspars Astashenkosta. Luin toisesta osastosta, että miehen jatkamisen esteenä olisivat olleet eräänlaiset muut harrasteet, jotka tuntuvat olevan Karalahdenkin vastaavia pahemmat. Eli kuppi tuntuu maistuvan Latvian pojalle.. Ei siis liene ihme, ettei taidettu SaiPan puolella olla edes kiinnostuneita tämän kaverin palveluksista?

Jos nyt vielä harjoitusotteluiden perusteella segmentoisin itsekin Murmelin tapaan pelaajat.

Maalintekijät

Banham (+20)
Kerman (+15)
Sachl (15)
Hirvonen (10)
Skyttä (10)
Vänttinen (10)
Nokelainen (10)

Tuo olisikin aika unelmatilanne, jos noin leveältä maalinteko onnistuisi. Lähinnä tuossa hainkin eri SaiPa-hyökkääjien maalimääriä hyvän kauden pelatessaan. En tosin pistä vastaan, jos tuollaiset luvut komeilevat kauden päätteessä.

Pelinrakentajat

Sachl
Banham
Qvist
Viitaluoma

Frankilla pysyy kiekko kunnossa ollessaan hyvin mukana ja syötöt napsahtelevat omienkin lapoihin. Tähän osastoon en Murmelin tapaan uskalla kyllä Hirvosta laittaa, tuntuu että Hirellä kiekon saadessaan on katse kiekossa ja päämääränä vastustajan maali, noin yleistäen.

Puolustavat

Kauppinen
Koho
Hirvonen
Skyttä

Laitoin nyt kuitenkin Skyden vaikka hiukan teki mieli jättää laittamatta. Enemmän kuin kerran tälläkin haroituskaudella Skyden mies on estelyistä huolimatta päässyt ronkkimaan kiekon verkkoon, mutta tosipelithän vasta kohta alkavat..

Rouhijat

Hirvonen
Skyttä
Viitaluoma
Nokelainen

Lisäksi, että Viitaluoma osaa rouhia, hän taklaa myös mielellään. Tämä lihaosasto tosin aika heiveröinen SaiPalla.

Taklaajat

Paakkarinen
Vänttinen
(Kolehmainen)

Kolehmainen suluissa siksi, että tuskin hirveän montaa peliä tulee edustuksen mukana pelaamaan.

edit: Teinpä aikani kuluksi vielä samanlaisen vertailun mielestäni liigan parhaasta lihaosastosta.

Ässien Rouhijat

Pasi Tuominen
Semir Ben-Amor
Juha Kiilholma

Ässien Taklaajat

Pasi Nielikäinen
Semir Ben-Amor
J-P Ketola
Matti Kuparinen
Jesse Joensuu
Mika Niemi

Marko Toivonen
Pauli Levokari
Pasi Peltonen

Tällä osastolla ollaan vähän, eikä oikeastaan ihan vähänkään jäljessä. SaiPan pitää vain käyttää omia avujaan hyödyksi, eli kovaa liikettä ja yritystä. Jos aletaan vaikka Ässien kanssa vääntökilpaan, voi noutaja tulla helposti.

edit: Tosiaan, Petteri Nokelainen. Lisätty rouhija- sekä maalintekijäosastoon. 10 maalia täysin mahdollinen.
 
Viimeksi muokattu:

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Saattaapa myös tuo Amerikan poika Forrest olla aika yleinen nimi tuolla maalintekijätilastoissa. Harjoituspeleissä (olen tosin nähnyt vain yhden) Justin on ollut oikein mainio, puolustaminen ei ehkä ole niin erityisen vahvaa, mutta sen mies korvaa erinomaisella liikkeellä ja kiekon kanssa pelaamisella. +10 maalia on Forrestille aivan mahdollinen määrä. Johtava pelaaja liigan tason mukaan ehdottomasti.

Vänttiseltä odotan myös noin kymmentä maalia. Taitavana ja älykkäänä pelaajana mahdollinen pistesaalis olisi kahdenkymmenen paremmalla puolella. Kyllä, se rannelaukaus on varmasti Banhamin ja Kermanin jälkeen sieltä kärkipäästä jos kovuudella mitataan. Vänttisestä on kovaa vauhtia tulossa liigan tähti.

Jos Viitaluoma lyö vielä itsensä läpi niin SaiPalla on nähdäkseni asiat aika hyvin päin. Siihenkin on potentiaalia.

Muuten, Swift, mihin unohtui Nokelainen? 10 maalin kausi on hänenkin kohdallaan erittäin mahdollinen ellei todennäköinen.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jaahas. Jos NHL:n työsulku yllättää, niin eipä nähdä Markkasen poikaa sputnikpaidassa, mikä ei tietenkään ollut kirkossa kuulutettu, mutta mitä hieman toivoin kyllä todennäköiseksi skenaarioksi. Suunta vie siis Markkasella kohti Venäjää siinä tapauksessa jos lakko paukahtaa, kuten Jatkoajan uutisestakin voidaan lukea. No palkkahan siinä vaikuttaa varmaan päätöksessä osittain. Parempi tuokin, kuin se että olisi siirtynyt sitten johonkin toiseen liigaseuraan. Se olisi jo syönyt miestä.
No luotan itse kyllä Kuokkaseen ja Myllykseen.

Vaan eipä taida olla SaiPaan tulijoita lakon yllättäessä.
 

stuba

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues
Jos SaiPan kannalta ajattelee tuota Jussin mahdollista pelaamista, niin sehän ei missään tapauksessa ole järkevä ratkaisu. Jos Jussi pelaisi SaiPassa, kumpi pois Jamo vai Kuokka? Kuokkaa ei kannata laskea, koska on tulevaisuuden ykkösveska SaiPassa. Ja kuka ottaisi Jamon ja lähtisikö mies edes, jos on tänne jäämässä valmentajaksi? Aivan liikaa vaikeita kysymyksiä että olisi edes kannattanut harkita Markkasta maalille.
 

Bauer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Ainut tilanne jossa Jussia olisi täällä tarvittu, olisi ollut se että Jamon nivuset repeävät lopullisesti. Toivotaan kuitenkin ettei mitään sellaista tapahdu.

Mielenkiintoinen ratkaisu Jussilta. Tietysti ymmärrän sen, että tuossa vaiheessa uraa kannattaa napsia hyvät rahat säästöön kun niitä tarjotaan. Myös Jussin sopeutuminen Venäjälle tuntuu mielenkiintoiselta skeenaariolta.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti stuba
Jos Jussi pelaisi SaiPassa, kumpi pois Jamo vai Kuokka? Kuokkaa ei kannata laskea, koska on tulevaisuuden ykkösveska SaiPassa. Ja kuka ottaisi Jamon ja lähtisikö mies edes, jos on tänne jäämässä valmentajaksi?
Hyviä pointteja ja tottahan sinä puhut. Mukavahan se olisi Markkanen nähdä jälleen SaiPan paidassa, mutta on aivan totta että hänen mahduttamisensa joukkueeseen olisi vaikeaa, sillä miltei automaattisestihan Jussi olisi ykkösmaalivahti. Uskoisin näin ja Kuokkasta todellakaan ei ole varaa laskea yhtään minnekään. Myllys taas, noh ehkä hänet "hyllyttäisin" ennemmin kuin Kuokkasen, mutta enpäs siltikään. Tosiaan tuo Myllyksen mahdollinen valmennuspesti SaiPassa myöhemmin tuo myös oman vaikutuksensa tähän asiaan. No turhaa spekulointia.

Ihan itse asiasta hieman sivuun. Tuossa Markkasen siirtouutisessa oli sellainen pienoinen virhe joka sattui silmään, että niin komealta kuin se kalskahtaakin korvaan, niin Markkanen ei ole SaiPan kasvatti vaan Ketterän edelleenkin.
 
Viimeksi muokattu:

theref

Jäsen
Viestin lähetti Ted Raikas
Ihan itse asiasta hieman sivuun. Tuossa Markkasen siirtouutisessa oli sellainen pienoinen virhe joka sattui silmään, että niin komealta kuin se kalskahtaakin korvaan, niin Markkanen ei ole SaiPan kasvatti vaan Ketterän edelleenkin.

Itse asiassa tämä on aina tämä ikuisuuskysymys. Pohjatyö Jussin kanssa todellakin on tehty Ketterässä. Olikohan se sitten C-junioreissa, jossa Jussi siirtyi SaiPaan pelaten täällä monta kautta ja lopulta kehittyen liigatason pelimieheksi.

Kenties siihen olisi voinut kirjoittaa Ketterästä lähtöisin oleva SaiPan kasvatti? Pitäähän sitä aina sen verran vetää kotiinpäin?
 

Machulda

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Ferris
Jokiraita on torstain JYP-ottelussa testattavana Joensuussa.

Näinhän tämä menee kuten arvelinkin. Aletaan tehdä jo tilaa Hra Gabinetille. Kyllähän minä siis suuresti ihmettelen, jos Mike ei SaiPaan jää. Varsinkin nyt tämän tiedon jälkeen et Juhaa ollaan Joensuuhun viemässä. No siellä ois varmasti kyl vastuuta tarjolla. Toisin kuin SaiPassa.
 

Ferris

Jäsen
Viestin lähetti Machulda
Näinhän tämä menee kuten arvelinkin. Aletaan tehdä jo tilaa Hra Gabinetille. Kyllähän minä siis suuresti ihmettelen, jos Mike ei SaiPaan jää. Varsinkin nyt tämän tiedon jälkeen et Juhaa ollaan Joensuuhun viemässä. No siellä ois varmasti kyl vastuuta tarjolla. Toisin kuin SaiPassa.

Varmat pelipaikat:
Kokko
Forrest
Malmivaara
Tikkanen
Pekkala

Tuskin muualle laitetaan
Timonen

Epävarmimmat
Kaijomaa (A)
Hana
Jokiraita

Olettaen että liigaringissä pidetään 7 pakkia mukana, niin jo ilman Gabinetinkin tuloa SaiPalla on "liikaa" pakkeja, joten Jokiraidalle täytyy löytää paikka joka tapauksessa kun ei mahdu iältään A:han.

En vielä laskisi Gabin tulon varaan mitään, etenkään kun yhtään peliä valmennusjohto ei hältä ole vielä nähnyt. Jos kaveri jää niin sitten Hanallekin luultavimmin haetaan pelipaikkaa jostain Mestis-seurasta Kaijomaan jäädessä ns. varapakiksi A:han. Timosen laittoa Mestikseen en usko tapahtuvan ainakaan kauden alussa.
 

pest

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tänään tuli kausikortitkin, rupeaa kauden alku konkretisoitumaan...
 

Pingu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Jukurit
Yritin etsiä mutta en löytänyt tietoa, että Lippupalveluko myy ennakkolippuja SaiPan peleihin?
Entä missä katsomoissa on ne pehmustetut penkit?
 

Senator

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ottawa Senators, LA Kings
Viestin lähetti Pingu

Entä missä katsomoissa on ne pehmustetut penkit?

Käsittääkseni katsomoissa A3, A4, C4 ja C5, mutta aivan varma en ole asiasta.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Todella upeaa, Viitaluoma magneettikuvauksiin ja Qvistilta muuten vaan olkapää sijoiltaan. Siinä tuomiset Ruotsista toistaiseksi. Mitä me nyt kakkos- ja kolmossentterillä.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Viestin lähetti Swift
Todella upeaa, Viitaluoma magneettikuvauksiin ja Qvistilta muuten vaan olkapää sijoiltaan. Siinä tuomiset Ruotsista toistaiseksi. Mitä me nyt kakkos- ja kolmossentterillä.

No voi helvetti! Homma ehtikin jo vaikuttaa vähän liiankin hyvältä ennen tätä uutista...
 

Aksu

Jäsen
Kaksi pahaa loukkaantumista. Ei auta itkeä. Leveyttä hyökkäyksessä tämän jälkeen ei kuitenkaan ole, joten venymistä tarvitaan heti kauden alusta lähtien. Toki sitä olisi tarvittu ilmankin. Harmin paikka kun nämä loukkaantuneet olivat nimenomaan kiekolliselta osastolta.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Jos katsotaan, ketä meillä on senttereinä kun liigakiekko tippuu jäähän, niin ei kauheasti hurraamista ole. Ammottava aukko tulee varsinkin kiekolliselle osastolle näiden kahden ollessa sivussa.

Sachl
Kauppinen
Koho
?

Eli jotta saadaan neljä kenttää täyteen täytyy Mällin sijoittaa joku laituri keskelle/hankkia meille sentteri. Jälkimmäinen olisi tietysti mukava vaihtoehto, mutta varmaan myös aika mahdoton sellainen? Eivätköhän joko Nokelainen tai Vänttinen siirry sentterin paikalle, veikkaan ma.

Sylettää niin pirusti, mutta kuten Aksu sanoi, ei auta itkeä.
 

Ferris

Jäsen
Viestin lähetti Swift
Eli jotta saadaan neljä kenttää täyteen täytyy Mällin sijoittaa joku laituri keskelle/hankkia meille sentteri. Jälkimmäinen olisi tietysti mukava vaihtoehto, mutta varmaan myös aika mahdoton sellainen? Eivätköhän joko Nokelainen tai Vänttinen siirry sentterin paikalle, veikkaan ma.

Eikös Noksu ole noissa harkkapeleissäkin, ainakin osassa, jo pelaillut sentterinä? Nytkin taisi Ruotsin turneen loppupuolella painella sentterin tontilla. Ja muistelenko ihan omiani, että kaveri itse viime kauden lopun jossain haastattelussa puheli, että sentterin paikkaa olisi tarkoitus tällä kaudella treenaamaan/pelaamaan?

Sinällään allekirjoittanutta ei niinkään pelota tuo sentterien määrä vaan lähinnä näiden ns. kiekollisten pelaajien väheneminen. Sachl ja Noksu varmaan pystyvät sentteröimään kahta ekaa ketjua, mutta ketkä ottavat sitten heidän paikkansa laidoilta? Tuosta nuoremmasta kaartista ei taida löytyä vielä sellaista kiekollista taitoa, jolla aukkoa paikkailtaisiin. Silvennoinen taitaa olla ainut sellainen sniperin tyyppinen kaveri, mutta ei taida rahkeet riittää, jollei nyt sitten Ruotsin turneella ole esittänyt erikoisempia otteita.

Noh, aika näyttää millä koostumuksilla jatketaan. Eiköhän Mälli jotain keksi...
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Vänttinenhän pelasi Mestis-pelinsä sentterinä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös