Kaupat, waiverit ja uudet sopimukset 2018–2019

  • 800 594
  • 2 283
Tila
Viestiketju on suljettu.
Tuohon peruspalkan päälle Kiselevich sai vielä $275k allekirjoitusbonuksen eli AAV on $0.925 miljoonaa.

Noita venäläisiä peruspakkeja on tänä kesänä siirtynyt monta NHL:ään (Kiselevich Floridaan, Lyubushkin Arizonaan, Yakovlev New Jerseyhin ja Ozhiganov Torontoon). Noista on vaikea aina sanoa miten sopeutuvat Pohjois-Amerikkaan, mutta todennäköisyydet sen puolella että nuo tulevat olemaan seuraavia Bereglazoveja (ei viihtynyt AHL:ssä, meni takaisin Venäjälle ja toisen kauden osalta sopimus purettiin) tai Antipineja (sai mahdollisuuden NHL:ssä mutta ei onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa ja yhden vuoden kokeilun jälkeen takaisin Venäjälle) kuin Zaitseveja. Mutta ovathan nuo kokeilun arvoisia hakuja aina.

Joo oikeassa olet, mutta itse pidän Kiselevitshiä pykälää tai kahta parempana kuin muita tänä kesänä siirtyneitä venäläisiä, jotka mainitsit. Tosin olin varma myös Antipinin breikkaamisesta, mutta vähän torsoksi jäi. Joka tapauksessa Kiselevitsh oli CSKA:n tärkein tai toiseksi tärkein puolustaja ja kevään MM-kisoissakin sai eniten peliaikaa Zaitsevin ja Nesterovin ohella. Sama juttu Olympialaisissa. No tuleva kausi näyttää ollaanko tässä lähempänä Zaitsevia vai Bereglazovia. Itse veikkaan, että siltä väliltä, mutta lähempänä ensin mainittua.
 
Viimeksi muokattu:

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Lisää saksalaisia suuntaa rapakon taakse Kahunin perässä. Yasin Ehliz kirjoittanut vuoden sopimuksen Calgary Flamesin kanssa ja Brooks Macek siirtyy Vegasin riveihin.
 

Labomba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Megaluokan treidi, Andy Andreoff (LA Kings) vaihtui ilmeisesti päittäin Peter Budajiin (Tampa Bay Lightning )
 

Largo

Jäsen
Megaluokan treidi, Andy Andreoff (LA Kings) vaihtui ilmeisesti päittäin Peter Budajiin (Tampa Bay Lightning )
Kings näköjään halusi hyväksi paikkaajaksi todetun Budaj’n takaisin. Budaj pelasi erinomaisesti toissakaudella Quickin oltua lähes koko kauden telakalla. Luotto ei kuitenkaan riittänyt loppuun asti, kun siirtotakarajalla hankittiin Bishop varoiksi, mikäli Quickin paikat ei kestä ja playoffeihin oltaisiin päästy. Se ei sitten ollut mikään tuhkimotarina, mutta kuitenkin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kings näköjään halusi hyväksi paikkaajaksi todetun Budaj’n takaisin. Budaj pelasi erinomaisesti toissakaudella Quickin oltua lähes koko kauden telakalla. Luotto ei kuitenkaan riittänyt loppuun asti, kun siirtotakarajalla hankittiin Bishop varoiksi, mikäli Quickin paikat ei kestä ja playoffeihin oltaisiin päästy. Se ei sitten ollut mikään tuhkimotarina, mutta kuitenkin.

Kings-toimittajat twitterissä ovat sitä mieltä että Budaj hankittiin AHL:ään kakkosmaalivahdiksi ja kokeneeksi mentoriksi hienon tulokaskauden siellä pelanneelle Cal Petersenille. Ei siten olisi tulossa Quickin kakkosmaalivahdiksi, vaan se paikka olisi edelleen Jack Campbellille varattuna.
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Lähtökohtaisesti kuulostaa, että Galchenyuk meni halvalla. Rahaa Habsit säästänevät, mutta onhan tämä molemmille lupaaville pelaajille uusi alku.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Coyotes vei kyllä tämän kaupan ihan kuus nolla.
Alkaa olemaan aavikolla ihan kohtuullinen tuo keskikaista.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Itse tykkään Domista ja miehen tavasta pelata jääkiekkoa. Varmasti antaa täyden panoksen joka ilta ja jospa se tarttuisi muihinkin Montreal pelaajiin. Enkä menisi missään tapauksessa tätä kauppaa ihan kuusi nolla Arizonalle tuomitsemaan. Molemmat pelaajat kaipasivat uutta starttia uralleen ja nyt sen saivat.
 

Kiekko-Kolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks & KooKoo
Aika 50-50 trade. Molemmilla potentiaalia nousta vielä korkeammalle tasolle, joten uusi ympäristö molemmille hyvä.

Ehkä Galchenyuk hyötyy enemmän, kun pääsee Montrealin paineesta vähän tutkan alle aavikolle, joten voi nostaa tasoa rajustikkin. Domi taas ehkä aavistuksen lahjakkaampi kiekkoilija, joten jos kestää paineet niin kaikki mahdollista. Kaupan järkeä määrittää tietysti sekin, millaisen sopparin Montreal Domin kanssa sorvaa. Jos kalliimpi/samaa tasoa kuin Galchenyukin niin sitten ehkä voi kääntyä Arizonalle kauppa.

Molempia pelaajia tullut seurailtua jo aikanaan junnusarjoissa, joten mielenkiinnolla katselen miten tästä kehittyvät.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei tämä kauppa mikään "6-0" ole mihinkään suuntaan. Nuoria pelaajia, vuoden ikäero. Ovat vetäneet pisteitä samalla keskiarvolla NHL:ssä. Aika 50-50 siinä mielessä. Niin Domi kuin Galchenyukin kaipasivat maisemanvaihdosta. Nähtäväksi jää, kummalle se toimii paremmin.

Mutta silti en ymmärrä tätä kauppaa Montrealin näkökulmasta. Montreal on nyt vuoden aikana kaupannut pois Sergachevin ja Galchenyukin. Nämä olivat seuran parhaat assetit suurimpien heikkousten korjaamiseen. Sentteristöön tarvittiin kärkitason osaamista. Keskikaistan vahvistamisen sijaan joukkueeseen tuotiin pari laituria. Galch-Domi -kaupassa Montreal menettää sentterin (okei, pelannut paljon laidalla Montrealissa) ja maalintekovoimaa. Yritetäänkö Montrealissa Domiakin kääntää sentteriksi vai riittikö epäonnistunut Drouin kokeilu kertomaan, ettei se ehkä toimi?

Noh, ehkä Montrealissa on luovuttu toivosta ja todettu, että sentteri on saatava draftista.
 
Hyvä kauppa Habseille, Galchenyuk ei pystynyt kuin hetkittäin nousemaan odotetulle tasolle. Domi antaa vähintään saman panoksen ilman vapaaviikkoja.

Ja hyvä kauppa Arizonalle. Kuten yllä todettu, molemmille nuorille pelaajille uusi alku uudessa ympäristössä ja potentiaalia on vaikka kuinka.

Ennustan, että Domi nousee vielä, jos nyt ei Habs-legendaksi, niin jonkinlaiseen kulttiasemaan Montrealissa.
 

ijuka

Jäsen
Mielestäni murskavoitto Arizonalle. Galchenyuk pelasi käytännössä nelosketjussa ja silti 50+ pinnaa. Kun on saanut pelata ykkössentterinä niin on tehnyt pinnan per peli. Domi taas ei toimi lainkaan sentterinä eikä laiturinakaan loista. Galchenyukilla myös paljon enemmän potentiaalia. Todella yksipuolinen treidi.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kun on saanut pelata ykkössentterinä niin on tehnyt pinnan per peli.

Tästä olisin kiinnostunut näkemään jotain tilastoa. Kummallakin sama ppg ja toinen pelannut 6 vuotta NHL:sää, toinen 3 vuotta. Toinen 2 vuoden päästä UFA, toinen pelaa vähintään 4 vuotta vielä kohtuu sopparilla.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Domi on kyllä niin asennejätkä, että en ihmettelisi jos nousisi Habs-fanien suosioon. Kohtuulliset kädetkin Max omaa joten mikään nelosketjun pörrääjä hänestä tuskin tulee.

Galchenyukilla on varmaankin enemmän potentiaalia latoa hyviä pistemääriä, mutta on kokonaan toinen juttu saako Arizona kaivettua sen esille, Montrealissa tämä ei ainakaan onnistunut.
 

ijuka

Jäsen
Mielestäni ei ole oikein niputtaa Galchenyukin kaikkia pelejä yhteen kun on joissain peleissä pelannut ykkösen keskellä ja joissain jonkun nelosketjun laitahyökkääjänä. Esim. Radulovin ja Paciorettyn kanssa tuli pinna/peli, mutta nelosen laidassa huonoilla ketjukavereilla ei tietenkään sujunut aivan niin hyvin pisteiden valossa - Vaikka olikin koko ajan joukkueensa parhaimmistoa näissäkin peleissä.

Esim. tämän ykkössentterirupeaman jälkeen hän loukkaantui ja palattuaan joukkue päätti, ettei hän enää ole sentteri ja ilmoitteli sitä julkisestikin. Sen jälkeen heittelivätkin sitten aivan mitä vaan sentteriksi muttei ehdon tahdoin Galchenyukia, ja tosiaan aika suuren osan ajasta pitivät jopa nelosen laiturina, mikä nyt ei ole tuloksentekoon aivan ideaalinen paikka.

Olen sitä mieltä, että kun häntä kohdellaan oikeudenmukaisesti ja hänelle annetaan kunnon ketjukaverit ja rooli, niin hän tulee olemaan huomattavan paljon arvokkaampi joukkueelleen kuin Domi.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Coyotes jatkaa siitä minkä viime kesänä aloitti. Nyt alkaa olla materiaali jo aika kohdillaan pariksi vuodeksi tähdätä ihan oikeaan menestymiseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös