Minkä kouluarvosanan annat Antti Mäkiselle jääkiekkoselostajana?

  • 5 189
  • 14

Minkä kouluarvosanan annat Antti Mäkiselle jääkiekkoselostajana?

  • 4

  • 5

  • 6

  • 7

  • 8

  • 9

  • 10


Tulokset ovat nähtävissä vain äänestämisen jälkeen.
Antti Mäkinen saa Jatkoajan käyttäjiltä paljon negatiivista palautetta, joten on mielenkiintoista nähdä Mäkisen arvostus numeroina. Oma vastaukseni on 8, sillä Mäkinen on mielestäni hyvä selostaja ja tunnelmanluoja, vaikka korostaa itseään välillä turhan paljon.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
+ Lajituntemus. Pankki on todella suuri josta Mäkinen ammentaa esimerkiksi tietämystään pelaajista. Niin nykyisistä kuin jo uransa lopettaneista.
+ Kiintymys lajia kohtaan vaikuttaa vilpittömän aidolta
+ Ymmärtää pelistä harvinaisen paljon selostajaksi
+ Pystyy olemaan paljon objektiivisempi ja puolueettomampi kuin moni muu suomalainen lätkäselostaja. Oikeasti pystyy myöntämään että Jokereiden jäähy vaikkapa tulee ihan aiheesta. Mertsi ei Suomen peleissä tee moista koskaan.
+ Viasatin KHL-setit on minusta ihan heittämällä parasta TV-tuotantoa, mitä Suomessa on jääkiekon saralla tehty. Mäkinen on ollut yksi tärkeä lenkki tuossa viihdyttävässä ja ammattimaisessa paketissa
- Päteminen on joskus todella ärsyttävää
- Jostain teleprontterista tai vastaavasta suoraan lukeminen mitä Mäkinen aika paljon harrastaa on todella vammaisen näköistä ja kuuloista. Tulee jotenkin hirveän epäaito tunne ihmisestä ja miettii että miksi tuon pitää vetää jotain roolia. Autenttisuutta vaan peliin.

Kokonaisarvosana on 8. Paras suomalainen kiekkoselostaja tällä hetkellä.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
+ tuntee lajin, ymmärtää pelin ja tietää sen pelaajat
- ääni ei ole mieleeni, ärsyttävä puhetapa, joka sisältää outoja termejä
- ylimielisyys, pätemisen tarve ja itsensä jalustalle nostaminen yrittäen tehdä itsestään peliä isomman asian
- ylläolevaan liittyen; ei osaa luoda tunnelmaa vaan tappaa sitä
- vääriin asioihin keskittyminen väärään aikaan, kuten turhat nippelitilastot ja tuomarit
- ylläolevaan jatkoksi; ei osaa peitellä puolueellisuuttaan

Arvosana kutonen, sillä onhan lajin ja pelaajien tunteminen yllättävän harvinainen asia selostajilla. Siis ainakin mitä Ruudun selostajia kuunteli. Mutta noin muutoin Mäkinen on aika heikko tapaus ja en tahdo kuunnella. Niitä selostajia, joiden kohdalla valitsen mielummin äänettömyyden kun selostuksen.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Raivostuttavaa kuunneltavaa. Itsensä jatkuva esiin nostaminen ja päteminen. Lajitietämys on kovaa luokkaa, minkä ansiosta arvosana nousee nelosesta vitoseen.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mäkinen on mielestäni hyvä selostaja joten kasi on asiallinen arvosana. Suomalaisista kollegoistaan ei tule mieleen parempaakaan selostajaa noihin hommiin, siis NHL-lähetyksiin. Tuntee lajin paremmin kuin varmaan kukaan selostaja tässä maassa. Pientä miinusta siitä, että antaa välillä omien sympatioiden näkyä lähetyksissä. Välillä selostus lässähtää virkamiesmäiseksi ja turhautuneisuus nousee vähän esiin, jos tulostaululla on epämiellyttävät lukemat.

"Päteminen" ei sinänsä häiritse, kun voi vapaasti olla eri mieltä. Jälkeenpäin voi sitten hihitellä, kun asiat ei menneetkään niin kuin Mäkinen julisti. Parempi olla kantaaottava kuin tylsä ja mitäänsanomaton.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Mäkisen ajoittainen sisäpiiriläisteeskentely laskee arvosanaa kahdella. Lajituntemus puolestaan nostaa sitä edelleen yhdellä, sillä se on todella harvinaista. Periaatteessa yliääntäminen niin suomeksi kuin englanniksikin ärsyttää, mutta toisaalta pelaajien ymmärtäminen tasapainottaa. Niinpä annoin ysin.

Kaiken kaikkiaan vain himpan jäljessä Suomen parasta lätkäselostajaa, eli Jani Alkiota.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Vanha Mäkinen saisi 8-9. Nykyiselle ei voi antaa yhtään 4 isompaa. Aivan käsittämätön pelle, tainnut vähän nousta hattuun.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Seiskan oppilas. Osaa ja tuntee lajin ja liigan läpikotaisin, mutta ylimielinen käytös suoraan englannista käännettyine termeineen laskee arvosanan ysistä seiskaksi.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
6. Tietää valtavasti lajista, mutta tietää sen myös itse. Ja se jatkuva pelaajien etunimellä kutsuminen, "Marc-Andre torjuu!" ei nosta arvosanaa.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
On erittäin hyvin sisällä lajissa mutta samalla yrittää luoda itsestään tuotetta ja somepersoonaa. Ensimmäisestä plussaa jälkimmäisestä miinusta koska tekee kuuntelemisen näillä pyrkimyksillään välillä piinalliseksi kokemukseksi. Seiska miinuksista huolimatta, on omistautunut lajille ja updeittaa omaa tietämystään maanikon lailla.

Jos tässä pitäisi arvostella teemalla "verrattuna kotimaisiin kollegoihinsa" olisi arvosana ehkä jopa pari pykälää korkeampi.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Artikuloinnista tulee vähän Mikko Hannula mieleen, vaikkei Mäkinen ihan samaan tarinankerrontaan pysty. Aina silti jotenkin kuulostaa, että mies lukee jotain tekstiä jossa lauseet pitää jatkaa pitkään loppuun asti vaikka asiaa ei enää oikeastaan edes olisi, mutta on kiva kuunnella omaa ääntä, joten jatketaan tätä nyt vielä tovi. Tai toinen.

Kutonen vain koska Hannula on niin paljon ärsyttävämpi selostajana.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
7½.

Hoitaa hommansa sinänsä ihan hyvin ja lajitietämys on kollegoihin nähden vähintään kiitettävällä tasolla. Toisaalta taas joko suoraan sanoen paskoja iltoja tai vaihtoehtoisesti ärsyttäviä seikkoja on sen verran, että ei tuosta lähes kiitettävää kokonaisuutta saa millään.

+ Lajitietämys kollegoihin nähden on vähintään yli keskitason. Voisin hyvin kuvitella keskustelevani esimerkiksi oman alueen puolustuspelin filosofiasta miehen kanssa ja jääväni toiseksi.
+ Eläytyminen välillä on jees. Nyt mennään mielikuvatasolla kun valtaosa kuulemistani/näkemistäni Mäkisen matseista liittyy Jokereihin, mutta lähtökohtaisesti nautin miehen innostumisesta hyvien suoritusten aikana.
+/- Artikulaatio. Välillä tulee mieleen, että mies on ennen matsia kirjoittanut repliikkejä ja koitaa tunkea niitä "vähiten huonoihin" paikkoihin. Joskus osuu, yleensä ei.
- Huonoina iltoina aivan perseestä. Yhden käden sormilla voin mitata ne kerrat, kun olen pistänyt matsia lähettävälle yhtiölle kirjallista palautetta. Mäkinen on ainoa henkilö, jolle palaute on mennyt "henkilökohtaisesti".
- Välillä joko fokus katoaa tai jutut menevät aivan "ohi". Vallin tai Niemi kun on samassa kopissa, niin hyvin voidaan heittää täysin matsin kannalta rykää kesken pelin. Vitut se joku Niemen yläasteiän aamujäätreeni kiinnostaa tai Vallinin läskiyden kommentoitia jaksaa kuunnella, jos peli on menossa.
- Selostus voi olla välillä kuin kaveripiirille suunnatun sisäpiiriläpän kommentointia somessa. Kun joku Ovechkin tekee maalin Fleuryn taakse, niin mies puhuu kuin sekä hän että että kuulijat olisivat Ovien ja Markandreen parhaita kavereita.

Arvosanaan vaikuttaa (positiivisesti) paljon se, että Suomessa taso ei kovin korkea ole. Mäkinen on ihan jees ja jopa valtakunnan ykkösketjun tasoa parhaimmillaan, mutta en mä Mäkisen selostamaa matsia ottaisi, jos tarjolla olisi samalla vaivalla esimerkiksi "NHL-selostajia" vaikka Kanadasta tai Jenkeistä. Vähän tuollainen oman hommansa Esa Tikkanen. Välillä hyvää kuunneltavaa, välillä vitun väsyttävää ja jokainen ottaisi Tikkasen sijaan Gretzkyn rosteriinsa.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
5, jos keskittyisi vaan selostamaan olisi paljon potentiaalia ja voisi antaa jopa 8-9, mutta narsisti on narsisti ja todella raskasta kuunneltavaa nykymuodossaan siksi vitonen.
 

Kipinä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset
MM kisojen aikana kun joutui kuuntelemaan Mertsiä parissa pelissä, niin Mäkisen arvostus vain kasvoi. Annoin 9 koska ei taida parempaa tällä hetkellä löytyä Suomesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös