Ketjulotto 2018–2019

  • 191 994
  • 866

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Erittäin hyvä fiilis kyllä tästä joukkueesta. Kulttuuri on muuttunut nyt viime vuosina siinä mielessä, että vielä joitain vuosia sitten ei Heponiemen tai Lindstenin ikäisiä hankintoja olisi ikinä tehty ylempiin ketjuihin. Silloin otettiin mieluummin joku 15 vuotta sitten olympialaisissa edustanut itäblokin pelaaja.

Onko kukaan muu huomannut, ettei oikealta ampuvia laitureita ole oikein ylempiin ketjuihin kuin Leskinen? Tästä syystä miettisinkin Kuparia laitaan, Rasmus on pelaajatyyppinäkin sellainen joka ehkä kuitenkin tarvitsee enemmän vapauksia hyökkäyssuuntaan ja meidän sentteriosasto on jo nyt ilman Jokista todella kova. Kakkosketjuksi voisi kasata todellisen vauhtiketjun noista nuorista.

Ja jos nyt ollaan realistisia, että Jussin NHL-ura on ohitse, niin tällainen olisi oma rivini.

Pyörälä-Jokinen-Leskinen
Lindsten-Heponiemi-Kupari
Lasu-Kristof-Koblizek

Kolmosketjussa ehkä ulkomaalaistaustat voisi tuoda synergiaa ja helpottaa kommunikaatiota. Late Mikkola voisi selittää pelikuviot kerralla koko kolmikolle lontooksi eikä jokaiselle ketjulle erikseen. Koblizek saa kätisyytensä ansiosta etulyöntiaseman tuohon kolmosen oikealle laidalle, mutta siihen toki on muitakin vaihtoehtoja. Karvinen ensimmäisenä tulee mieleen pelaajana, joka voisi tehdä läpimurron ensi kaudella. Näen paljon samaa kuin Simon Suorannassa. Varsinkin playoffeissa tuntui, että Karvinen herätti minkä tahansa kokoonpanon jotenkin omalla läsnäolollaan henkiin vaikkei toki yksilötaidossa mitenkään erityisesti loista.

Tuo ykkösketju on kyllä jäätävä kun miettii Jokisen pelisilmää ja syöttötaitoa, siinä voisi Leskinen hätyytellä ensi kaudella Pesosen seuraennätystä jos ehjänä saisi tuollaisessa ketjussa koko runkosarjan pelata. Pyörälä olisi täydellinen puuttuva lenkki tuolle tutkaparille. Kaikki kolme osaavat myös tehdä maaleja.
 
En usko että Pyörälä on vanhentunut vuodessa niin että roolin ottaminen myös hyökkäyssuuntaan ei onnistuisi. Siitä takavuosien huipuimmasta kaudesta on kuitenkin vain reilu vuosi.
Toki Leskinen ja Linsted ovat ne ykköshevoset hyökkäyssuuntaan. En itse laittaisi samaan koriin kaikkia munia joten en ylättyisi vaikka Pyörälä luottomiehenä painaisi ykkösen laidassa kaudella paljonkin.
 

Naattori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tiedoksi: Heponiemi on laituri. Ei sentteri.
Ainakin sekä Eliteprospectsin että Bronocosin sivuilla Heponiemi on luokiteltu puhtaaksi sentteriksi eikä edes laiturisentteriksi. En tiedä millä paikalla Heponiemi Ilveksessä junnuna pelasi, mutta luulen ja toivon että Heponiemelle on lähtökohtaisesti luvattu sentterin tonttia. Toisaalta sentterit kykenevät monesti myös pelaamaan mallikkaasti laidassa ja Heponiemen kohdalla se voikin olla ihan järkevää hänen luistelunopeutensa takia. Jos Jokista tai muuta uutta sentteriä joukkueeseen ei hommata niin Heponiemi pelaa aivan varmasti keskellä. Jokisen tullessa joukkueeseen joutuu joko Heponiemi tai Kristof siirtymään laitaan.
 

Aivan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ainakin sekä Eliteprospectsin että Bronocosin sivuilla Heponiemi on luokiteltu puhtaaksi sentteriksi eikä edes laiturisentteriksi. En tiedä millä paikalla Heponiemi Ilveksessä junnuna pelasi, mutta luulen ja toivon että Heponiemelle on lähtökohtaisesti luvattu sentterin tonttia. Toisaalta sentterit kykenevät monesti myös pelaamaan mallikkaasti laidassa ja Heponiemen kohdalla se voikin olla ihan järkevää hänen luistelunopeutensa takia. Jos Jokista tai muuta uutta sentteriä joukkueeseen ei hommata niin Heponiemi pelaa aivan varmasti keskellä. Jokisen tullessa joukkueeseen joutuu joko Heponiemi tai Kristof siirtymään laitaan.

Liekö sekää kiveen hakattu, että Jussi Jokinen Kärppiin palatessaan pelaisi sentterinä... Kuitenkin sentterien syvyys on jo nyt hyvä, joskin tietty Kristofin ja Heponiemen taso on pienoinen arvoitus. Jotenkin outoa olisi nuo puhtaat sentterit heittää laitureiksi.

Jokinen voi pelata mitä vain paikkaa hyökkäysketjussa. Jokinen on kuitenkin pelannut enimmän uransa laidassa, vaikka viime Kärppä-visiitilläänkin sulkukaudella pelasi sentterinä. Vuosia on tuonkin jälkeen kulunut.

Lähtökohtaisesti voisi olettaa, että sentterit pelaa senttereinä, ja ne jotka ovat enimmäkseen pelanneet laidassa pelaavat laidassa. Ihmettelen suuresti, jos alkukaudesta Kristof saati Heponiemi eivät pelaisi senttereinä.

Jokinen - Kristof - Leskinen
Pyörälä - Heponiemi - Lindsten
Kupari - Lasu - Koblizek
Sailio - Humaloja - Ikonen

Tunkua alkaisi jo olemaan Jussin myötä...
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Todella mielenkiintoista nähdä, että melkein jokaisessa sommitelmassa Koblizek nostetaan pelaavaan kokoonpanoon ja
melkein aina kolmosen laitaan. Ihan selvästi porukka odottaa Koblizekilta vahvaa ensi vuotta suht hyvin menneen kevään perusteella.
Ainakin itse näin odotan.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Koblizek tulee kyllä yllättämään suuren yleisön. Viime kauden miestä lähemmin seuranneet pystyvät nyt jo näkemään, että läpimurto on ensi kaudella edessä. Ollut tähän asti todella tehoton (liigassa), mutta olen aivan varma, että alkavalla kaudella tärähtää.
 

Barney

Jäsen
Kuitenkin sentterien syvyys on jo nyt hyvä, joskin tietty Kristofin ja Heponiemen taso on pienoinen arvoitus. Jotenkin outoa olisi nuo puhtaat sentterit heittää laitureiksi.
En käyttäisi termiä ”puhdas sentteri” kaverista, joka on parin viime kauden aikana pelannut enemmän laiturina kuin sentterinä. En myöskään yllättyisi, vaikka Heponiemestä ei olisi vielä pelaamaan sentterinä Liigassa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
En usko että Pyörälä on vanhentunut vuodessa niin että roolin ottaminen myös hyökkäyssuuntaan ei onnistuisi. Siitä takavuosien huipuimmasta kaudesta on kuitenkin vain reilu vuosi.
Tämä on tietenkin hyvä asia muistaa ja samasta aiheesta itsekin kirjoitin tuonne Liigan yleiselle puolelle aiemmin. Uskon, että Pyörälästä saadaan vielä paljon irti Kärpissä varttuneesta iästä huolimatta puolustuspään lisäksi myös hyökkäyspäähän. Puhumattakaan hyvästä roolimallista ja esimerkistä muille pelaajille. Toki varmuus asiaan saadaan vasta pelien alkaessa ja kauden edetessä.

Mikäli lähdetään pariin muuhun samana vuonna syntyneeseen kapteenistossa vaikuttaneeseen Kärppäsuuruuteen vertaamaan niin pari kuukautta Mikaa nuorempi Ivan Huml pelasi jälkimmäisen todellisista nappikausistaan Marjamäen ekalla päävalmentajakaudella. Pari vuotta myöhemmin osa peleistä meni jo poppareilla ja teholukemat laskivat tasaisesti. Ivanin tapauksessa taustalla käsittääkseni vaikutti kuitenkin nivusvammat, jotka verotti liikettä ja luistelua ja Mikalle ei toivottavasti ole Sveitsin keikalla tullut mitään suurempia piileviä vammoja menoa hidastamaan.

Kovia minuutteja ykköspakkiparissa aiemmin kellottaneen Kukkosenkin vastuu ja peliaika pienenivät taakse jääneellä kaudella yhdessä vanhenemisesta kertovien merkkien kanssa. Edellämainitut esimerkit kertovat omaa tarinaansa siitä, että huomattavat muutokset pelaajien suoritustasossa ovat mahdollisia verrattain lyhyessäkin ajassa.

Toisaalta Liigastakin löytyy esimerkkejä pelaajista, jotka ovat loppuunasti pelanneet tehokkaalla tasolla ja kyenneet iästään ja hidastuvasta liikkeestään huolimatta olemaan kokemuksensa ja peliälynsä ansiosta edelleen hyödyllisiä palasia hyökkäyspäähänkin esim. Esa Pirneksen, Eric Perrinin ja Tomi Kallion muodossa. Kaksi viimeksi mainittua tosin eivät ole vielä ihan virallisesti uraansa lopettaneet, joten ihan varmaksi ei voi vielä mennä sanomaan.
 

Kaspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En millään usko, että Heponiemeä oltaisi istuttamassa keskelle. Vasen laita lienee vahvin veikkaus?

Vaikka joukkueen kokoaminen on sinänsä hyvässä vaiheessa, on tuo keskikaista (taas) lievä kysymysmerkki. Kysymysmerkkejä ovat lähinnä Krištof, Kupari ja Heponiemikin siinä mielessä, jos häntä keskikaistalle ollaan laittamassa. Varmoja nakkeja senttereiksi sen sijaan ovat Lasu ja Humaloja.

Kysymysmerkeistä pienin on Krištof, joka pelasi varsin menestyksekkäästi MM-kisoissa Slovakian 1. ketjun keskellä, joskin Venäjä-tappion jälkeen hänet siirrettiin kakkosketjuun ja vanha koira Ladislav Nagy (39v) ykkösen laidasta Krištofin tilalle keskelle. Uskoisin, että Krištof kykenee ottamaan etenkin pisteidentekovastuuta keskikaistalla. Otti Slovakian liigassa vajaa 1000 aloitusta prosentilla 51,96; kiinnostavaa nähdä, millaiselle tasolle aloitusprosentti asettuu Suomessa. Lähtökohtaisesti 1-3 ketjujen keskushyökkääjä runsaalla ylivoimavastuulla.

Toiseksi pienin sentterikysymysmerkki on Kupari. Pelasi jo päättyneellä kaudella runsaasti keskellä, ja onnistui parantamaan aloitusosaamistaan kauden aikana paljon. Katosi paikoin pahasti kuvasta, mutta pelasi pääosin varsin hyvää keskushyökkääjän peliä etenkin loppukaudesta. Pudotuspelit olivat hieman liian kova elinympäristö vielä tällä kaudella, eikä parasta nähty. Lähtökohtaisesti 2-3 ketjujen keskushyökkääjä ylivoimavastuulla.

Sitten Heponiemi, kaverihan on tosiaan pelannut WHL:ää vasemmassa laidassa, vaikka sarjan sivuilla toki lukeekin C. Jos noita sivuja olisi uskominen, olisi hänen ketjussaan pelannut kolme keskushyökkääjää! Aloitusprosentti Heponiemellä oli WHL:ssä 43, joten migään maagi hän ei ole aloitusympyrässä ollut. JunnuMM-tapahtumassa pelasi myös vasemmassa laidassa. Lähtökohtaisesti kysymysmerkki; pystyykö siirtämään WHL-pistetehtailusta vaikka neljäsosaakaan Liigajäille? Pystyykö kompensoimaan raakilemaista fysiikkaa älykkyydellään ja liikkeellään? Sijoittaisin 2-3 ketjujen vasempaan laitaan ja ylivoimalle. Vaatinee kokemusta ja vääntövoimaa ketjuunsa? Saattaa pelata osan kaudesta Hermeksessä?

Tämän pähkäilyn perusteella sentterihierarkiamme on seuraavanlainen: Lasu, Krištof, Kupari, Humaloja (,Koskenkorva, Kuiri (?)). Siihen on sitten Ikosta ja Pyörälää, miksei Junnilaakin heittää keskikaistalle tuuraamaan. Heponiemen mahdollinen sentterintoimi voisi olla ehkä sitten kaudella 19-20?

Tämän kauden joukkueessa on joitakin pygmejä ja kevyen hyttyssarjan pelaajia, esimerkiksi Krištof, Heponiemi ja Koblizek. Uskaltaako näitä pelaajia peluuttaa samaan aikaan kentällä muutoin kuin ylivoimalla? Ketjujen tulisi kuitenkin olla jossain määrin kokonaisvaltaisesti toimivia, eli pelkkiä kirppuja ei mieluiten samaan aikaan laitettaisi rasiaan? Esimerkiksi Pyörälä, Lasu, miksei Lindstenkin ovat pelaajia, joita näiden höntiäisten kanssa voisi sovitella samoihin ketjuihin.

Näillä pohdinnoilla vasemman laidan paikat olisivat jo aika täynnä: Pyörälä, Lindsten, Heponiemi, Sailio, (Karvinen, Ikonen, Anttila, Metsävainio). Oikealle laidalle olisi heittää puhtaista oikeista laitureista Leskinen, Koblizek ja Junnila. Karvinen, Anttila ja Leskinen pystynevät pelaamaan melko sujuvasti kumpaa laitaa tahansa, Lindstenistä ei ole hajua, miten pärjäisi oikealla laidalla. Jokisjussi jos saapuu, niin kaverihan pelaa mitä tahansa paikkaa hyökkäyksessä, parhaiten toki vasenta laitaa.

Vasemmalla laidalla on siis syvyyskartassa aika paljon enemmän populaatiota kuin oikealla. Näiden tuumailujen pohjalta kokoonpano voisi näyttää esim tältä:

Lindsten - Krištof - Leskinen
Ohtamaa - Heshka

Pyörälä - Kupari - Koblizek
Kivihalme - Hakanpää

Heponiemi - Lasu - Ikonen
Kukkonen - Niemelä

Sailio - Humaloja - Anttila
Mäkelä - Ronkainen

JJokine (??)

Karvinen, Junnila, Kuiri, Metsävainio, Koskenkorva, Sedlák

Korhonen, Huttula

Vehviläinen (?)
Rynnäs
Annunen

Koblizekin paikka kakkosketjussa hieman mietyttää, ehkäpä mahdollinen hankinta/JuiC Jokinen ottaa hänen paikkansa ja Ikonen/Anttila päätyy rotaatioon?
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Taas pukkaa kasvutarinaa kun katsoo pisteiden paljon pitää paikata:

Mäenalanen (17+29=46) vs Heponiemi 15+20 reilusti yläkanttiin tämä veikkaus.

Koivisto (10+29=39) vs Ohtamaa 10+10.

Ruohomaa (20+29=49) vs Kristof 10+20

Bertrand (32+19=51) vs Pyörälä 20+25

Junttila (13+39=52) vs Lindsten 15+20

Vesalaisen 3+1 eli kohtuullisella kasvutarinalla jää vielä 80 pinnaa vajaaksi.

Koblizek yhden maalin miehenä 6+12 ja Kupari 12+18 niin 35 pinnaa vieläkin vajaa.

On pojilla ainakin saappaita mihin nousta, raameja ei niinkään.
 
Ainakin sekä Eliteprospectsin että Bronocosin sivuilla Heponiemi on luokiteltu puhtaaksi sentteriksi eikä edes laiturisentteriksi.
Hän aloitti WHL:n runkosarjassa yhteensä 165 kertaa (A% 43%). Pelasi pääosin ketjussa Heponiemi - Gawdin - Steenbergen .
 

Naattori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hän aloitti WHL:n runkosarjassa yhteensä 165 kertaa (A% 43%). Pelasi pääosin ketjussa Heponiemi - Gawdin - Steenbergen .
Siinä tapauksessa uskon ja toivon että joukkueeseen se ykkössentteri vielä hommataan. Kristof - Kupari - Lasu - Humaloja -nelikko on liian heikko ja kapea Kärppien tasoiseen joukkueeseen, varsinkin kun pelejä tulee CHL:n takia jonkin verran enemmän ja loukkaantumisriski kasvaa. Tuossa nelikossa ei ole yhtään varmaa tulokseen kykenevää sentteriä. Viime kausi osotti Lasulla ja Humalojalla olevan puutteita nimenomaan pelinrakentamisessa ja maalinteossa. Lasu varsinkin hukkasi aivan kamalasti hyviä maalintekopaikkoja vaikka niitä Mäenalasen ja Leskisen välissä tuli jatkuvasti. Kristof oli todella hyvä Slovakian liigassa, mutta se ei tarkoita että Suomessa tulosta tulisi samaan tahtiin. Kuparilta odotetaan suurta kehitystä kesän ja kauden aikana ja kehitystä varmasti tuleekin, mutta tuleeko riittävästi? Liikaa kysymysmerkkejä ja epävarmuutta minun makuuni. Kyllä tuolla nelikolla voidaan kauteen lähteä, mutta reagoida pitää välittömästi jos tämä nykyinen sentterinelikko ei odotuksia täytä.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Viime kauteenkin lähdettäessä olivat sentterit hieman kysymysmerkkejä. Ruohomaalla oli heikko kausi takana ja Lasua soviteltiin aiemman nelosketjun roolin jälkeen Kärpissä kakkosketjuun. Humaloja oli se "varma", mutta hänellähän tuli hieman matalapaineinen kausi. Ehkä Miskalla oli joku loukkaantuminen. Kolmossentteriä ei tainnut edes olla vaan siihen suunniteltiin usempaa epävarmaa laituri/sentteriä. Näen tällä kertaa ihan samanlaista epävarmuutta ilmassa eikä tietenkään viime kauden menestys takaa ensi kaudelle mitään. Onneksi on mahdollista reagoida, jos homma ei lähdekään luistamaan. Edelleen meillä on näitä epävarmoja arpoja laiturien joukossa sentterin rooliin kuten Heponiemi. Uskonkin ensin kokeiltavan näitä arpoja ennen kuin kaupoille lähdetään. Viime kaudella voittava arpa oli Mäenalanen.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Edelleen meillä on näitä epävarmoja arpoja laiturien joukossa sentterin rooliin kuten Heponiemi. Uskonkin ensin kokeiltavan näitä arpoja ennen kuin kaupoille lähdetään. Viime kaudella voittava arpa oli Mäenalanen.
Mielestäni nykyliigaan on mahdotonta koota joukkuetta täysin valmiista pelaajista. Jos tuota arpanimikettä haluaa käyttää, se on kyllä mahdollista joka vuosi ja jokaisen joukkueen kohdalla, varsinkin, jos Mäenalanenkin luokiteltiin viime kauden alla arvaksi.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Mielestäni nykyliigaan on mahdotonta koota joukkuetta täysin valmiista pelaajista. Jos tuota arpanimikettä haluaa käyttää, se on kyllä mahdollista joka vuosi ja jokaisen joukkueen kohdalla, varsinkin, jos Mäenalanenkin luokiteltiin viime kauden alla arvaksi.

Mäenalanen oli sentterinä arpa. Ainakin itselleni.

VIime kauden Tappara lienee lähinnä sitä, että joukkue on koottu valmiista pelaajista. Ja ihan hyvin heilläkin meni vaikka tikkunekku jäi lopulta nuolaisematta. Kärppien nykymallista tykkään kyllä ja tuntuu, että valmennuskin osaa käsitellä näitä potentiaaleja ihan hyvin.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Taas pukkaa kasvutarinaa kun katsoo pisteiden paljon pitää paikata:

Mäenalanen (17+29=46) vs Heponiemi 15+20 reilusti yläkanttiin tämä veikkaus.

Koivisto (10+29=39) vs Ohtamaa 10+10.

Ruohomaa (20+29=49) vs Kristof 10+20

Bertrand (32+19=51) vs Pyörälä 20+25

Junttila (13+39=52) vs Lindsten 15+20

Vesalaisen 3+1 eli kohtuullisella kasvutarinalla jää vielä 80 pinnaa vajaaksi.

Koblizek yhden maalin miehenä 6+12 ja Kupari 12+18 niin 35 pinnaa vieläkin vajaa.

On pojilla ainakin saappaita mihin nousta, raameja ei niinkään.
Melkoisen varovaisesti olet mielestäni arvioinut uusien pelaajien pistepotentiaalia. Ohtamaa tekee takuulla enemmän kuin 20 pinnaa, samoin Lindstenin kohdalla on arvioitu reippaasti alakanttiin. Lindstenille voi huoletta budjetoida +45 tehopistettä. Mikäli Kristof pelaa ykkös-kakkosketjuissa ja säännöllisesti ylivoimaa, uskoisin myös hänen tehopisteensä olevan lähempänä neljää kuin kolmea kymmentä. Kivihalmeen uskon pakistossa ottavan reilusti enemmän pisteiden teko roolia menneeseen kauteen verrattuna. Samoin uskon Lasun parantavan ensi kaudeksi. Hänellekin realismia on n. 40 pinnan kausi.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mäenalanen oli sentterinä arpa. Ainakin itselleni.
Meni tuo pointtisi minulta ohi, anteeksi. Varmasti oli Mäenalanen sentteriksi arpa, kun ei miestä ollut alunperin tarkoitus sentterinä edes peluuttaa.
VIime kauden Tappara lienee lähinnä sitä, että joukkue on koottu valmiista pelaajista. Ja ihan hyvin heilläkin meni vaikka tikkunekku jäi lopulta nuolaisematta. Kärppien nykymallista tykkään kyllä ja tuntuu, että valmennuskin osaa käsitellä näitä potentiaaleja ihan hyvin.
Tuon tikkunekun vei sitten nenän edestä joukkue, jonka piti olla täynnä arpoja. En oikein pidä tässä yhteydessä sanasta arpa. Tuntuu myös, että tuon sanan määritelmä on perin laaja. Oliko Matti Järvinen arpa mestaruutta tavoittelevan joukkueen ykkössentteriksi? Oliko loukkaantumisista kärsinyt ja edellisellä kaudella Ruotsissa flopannut Zaborsky arpa? Entä Ojamäki ja Kärki, jotka pelasivat seurajoukkuetasolla ensimmäistä kertaa muualla kun Ässissä? Lavean määritelmän mukaan vastaus on ehdottomasti kyllä. Arpoja voi kaivaa sieltä ja täältä. Minusta on mielekästä keskustella epävarmuustekijöistä ja potentiaalista. Sana arpa kuitenkin särähtää korvaan, jostakin syystä.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Arpoja voi kaivaa sieltä ja täältä. Minusta on mielekästä keskustella epävarmuustekijöistä ja potentiaalista. Sana arpa kuitenkin särähtää korvaan, jostakin syystä.

Olet oikeassa, että arpa on voi olla hieman negatiivinenkin sana kuvaamaan epävarmuustekijöitä. Onhan totta, että yleensä ottaen arvat eivät voita. Enkä tarkoita nyt jääkiekonpelaajia vaan ihan normaaliarpoja. Saa ehdottaa positiivisempiakin sanoja!
 

Yargon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KeKi
Olet oikeassa, että arpa on voi olla hieman negatiivinenkin sana kuvaamaan epävarmuustekijöitä. Onhan totta, että yleensä ottaen arvat eivät voita. Enkä tarkoita nyt jääkiekonpelaajia vaan ihan normaaliarpoja. Saa ehdottaa positiivisempiakin sanoja!

Ei edes hieman negatiivinen vaan yksinomaan negatiivinen ja yhdyn @McTorso näkemykseen, että kyseessä on huono sanavalinta monessa asiayhteydessä. Esimerkkinä käytettäköön vaikka, että Teemu Kivihalme oli arpa. Jos Kivihalme ei olisi ollut pelimies olisi Kärppien "häviö" ollut minimaalinen. Teemu kuitenkin oli voittava arpa ja Kärpät hyötyi suuresti tämän kortin katsomisesta. Esimerkiksi taas vaikka Michal Kristof ykkössentterinä (tai ainakin tulosvastuullisena pelaajana) ei ole arpa vaan jonkinasteinen tietoinen riski. Tämä siis siksi, että häntä kaavaillaan joukkueeseen isoon rooliin ja palkkakaan ei varmasti ole luokkaa seuran tuulipuku ja Kärppien viiri Jari Viuhkolan nimmarilla.

E. Typo
 
Viimeksi muokattu:

Aivan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olet oikeassa, että arpa on voi olla hieman negatiivinenkin sana kuvaamaan epävarmuustekijöitä. Onhan totta, että yleensä ottaen arvat eivät voita. Enkä tarkoita nyt jääkiekonpelaajia vaan ihan normaaliarpoja. Saa ehdottaa positiivisempiakin sanoja!

Tietoisen riskin pelaajia. Joskin tuokin termi perustuu sanaan "riski". Suomessa se lienee negatiivisesti latautunut. "Jos ei koita (eli ota riskiä) ei myöskään voita." Pätenee myös joukkueen rakennuksessa.

Sentterien syvyys on siis

Kristof
Lasu
Kupari
Humaloja
Koskenkorva

Pyörälä ja Ikonen lisäävät syvyyttä. Ei ehkä ihan ideaalitilanne, jos pelaavat useampia pelejä keskellä.

Iloista olisi nähdä ainakin alkukaudesta Koskenkorvankin otteita. Myös Humalojalle soisi onnistunutta kautta. Voisiko kukaan ajatella, että Humaloja kasvattaisi rooliaan joukkueessa? Esimerkiksi nousten kolmossentteriksi?

Itse en oikein jaksa uskoa Lasun pistepotentiaaliin juuri viime kauden näyttöjen osalta. Pistetili jäi vajaaksi rooliin nähden. Laidoilla ei viilettäne tällä kaudella yhtä kovat nimet.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Todella harmissaan olen siitä että Kristof ei saanut vieläkään kunnollista näytönpaikkaa hyvien laiturien kanssa. Koblizek on ollut meikäläiselle pettymys toistaiseksi.

Itse tuomiosta ei ole mitään valittamista, hyvä jos linja on tuo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös