Tähtien Sota Disneylle – Jedien todellinen paluu

  • 533 025
  • 3 313
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
En tiedä, miten pitkälle ajanjaksolle tuo elokuva lopulta levittäytyy, mutta pääosa on kait tarkoitus olla Solon nuoruutta


Alden Ehrenreich möläytti vahingossa olevansa Han Solo viä kahdessa leffassa tän jälkeenkin..


"He knows what he’s getting into. It’s a deeper commitment than just one movie. Even Ford couldn’t quit after just one. I ask Ehrenreich how many he’s signed up for. 'Three,' he says, then flinches, understanding he may have just created a disturbance in the Force. 'I don’t know if that’s officially, uh, public. But—yeah.'"


Eli aika kaukana New Hopesta seilaillaan ekassa varmaankin... mitähän se Han Solo on New Hopessa, 35-38 vuotias? Ford oli itse 33-34 vuotias kuvatessa, Ehrenreich on nyt 28. Jos Ford esitti itseään paria vuotta vanhempaa, esittänee Ehrenreich paria vuota itseään nuorempaa. Eli varmaan ainakin 10 vuotta ennen NewHopea tapahtuu eka Solo leffa.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
No ainakin Mission Impossible kakkosen lopun motskarikohtauksessa Tompan prätkässä vaihtuu koko ajan renkaat sileistä piikitettyihin. Oikeasti vastaavia mokia kuin tuo Last Jedin löytyy vaikka mistä ja kuinka paljon.
 

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks
Katsoinpas tuossa Netflixistä Clone Warsin kakkoskautta ja jaksoa kaksi. Ahsoka (hei, hyvä Star Wars-naishahmo, joka ei ole ylivoimainen ja kohtaa myös vastoinkäymisiä) jahtaa Cad Banea, mutta jää vangiksi. Anakin tulee perässä ja Cad Bane uhkaa heittää Ahsokan avaruuteen jos Anakin ei antaudu. Eipä tiennyt Anakin, että tulevaisuudessa voi leijailla (hehe) avaruudessa tajuttomana monta minuuttia ja liidellä sitten takaisin alukseen.

Check it.
Star Wars: The Clone Wars - Ahsoka Tano & Anakin Skywalker vs. Cad Bane [1080p] - YouTube
 

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks
Ilta-Sanomat antoi Solon soololeffalle kolme tähteä ja arvioi sen olevan Mission Impossiblen kaltainen toimintaelokuva.

Linkki vie ilta-sanomien arvioon.

Elokuva-arvio: Solo-elokuvan vauhti hiipuu väärissä paikoissa, mutta Joonas Suotamo pelastaa – Chewbacca ei ole koskaan ollut näin sähäkkä - TV & elokuvat - Ilta-Sanomat

Landokin on tämä uuden elokuvan myötä sitten panseksuaali. Ilmeisesti Disneylle on tärkeämpään SJW-väen hyväksyntä kuin hyvä tarinankerronta. Esim. Kapteeni Kirk paneskeli ties minkänäköisen alienin kanssa, mutta ei siitä ikinä mitään numeroa tehty. "I mean, I'm no racist, but if the bitch is green there's something wrong with the pussy!" - Eddie Murphy.

Donald Glover addresses Lando’s pansexuality as Star Wars canon - Polygon

CinemaSinsit antaa myös The Last Jedin kuulla kunniansa.
Everything Wrong With Star Wars: The Last Jedi - YouTube

Ja Honest Trailers-kaverit Holiday Specialin ja muiden spinoffien kimpussa.
Honest Trailers - Star Wars Spinoffs (Holiday Special & More!) - YouTube
 

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks
Miksi nuo ovat toisensa poissulkevia?
Se miten näitä elokuvia markkinoidaan jonkin agendan avulla eikä hyvinä elokuvina. Last Jedin kohdalla se oli "The Force is Female" ja jos joku kritisoi tuota elokuvaa ja sen juonta arvioissa, Disney/Lucasfilm/elokuvien tekijät ovat vastanneet siihen näiden arvostelijoiden olevan lähinnä naisia pelkäävien, läskien keski-ikäisten valkoisten miesten tai venäläisten bottien tekosia. Miten pienet tytöt eivät voi muka samaistua Lukeen sankarina, miten on tärkeää, että tulevissa Star Wars elokuvissa on vähemmän valkoisia miehiä jne..

J.J. Abrams on ‘Star Wars’ Fans Who Didn’t Like ‘Last Jedi’ | IndieWire

Ei mielestäni kovinkaan hyvää suhtautumista aikuiselta mieheltä fanien ihan aiheelliseen kritiikkiin.

Force Awakensia puolestaan mainostettiin sanoilla "practical effects, practical effects" ja juoni oli sitten suoraan Episodi IVstä. Reyta kritisoivat olivat seksistisiä pikkupoikia.

Ja nyt Solon kohdalla on siis puhuttu vain miten Lando on panseksuaali ja kuinka on tärkeää, että Star Wars universumissa on tilaa kaikille. Tuon ilmoituksen jälkeen muuten Solon Rotten Tomatoes yleisökiinnostus tippui hyvästä 88%:sta 38%:tiin.

Solo: A Star Wars Story (2018) - Rotten Tomatoes

Se on aika temppu ensin ostaa maailman suosituin elokuvafranchise ja sitten karkottaa kaikki fanit pikkuhiljaa omien agendojen vuoksi. Star Warsin tyylisten elokuvien kun pitäisi olla pakoa todellisuudesta ja sen paskuudesta hetkeksi eikä mitään poliittisia kannanottoja.
 
Viimeksi muokattu:

Undrafted

Jäsen
Miksi nuo ovat toisensa poissulkevia?
Eivät pakosti olekaan, jos moninaiset hahmot ovat osa tarinaa. Kun ensin keksitään tarina ja sitten siihen lisätään moninaisia hahmoja jotta saadaan eri kiintiöt täytettyä mennään minusta metsään. Last jedi oli esimerkki juuri leffasta, missä tuntui hahmoja lisätyn, että saatiin eri sukupuolia ja rotuja paremmin edustettua. Altered carbon oli minusta esimerkki päinvastaisesti, missä hahmoilla oli roolinsa tarinassa ja niitä sitten näytteli niin miehet kuin naiset sekä eri rotuiset.
 

Rocco

Jäsen
Solo on nyt nähty. Kirjoitan alle erillisiä spoilereita, jos joku haluaa niitä lukea, tai leffan nähnyt henkilö vastata toisella spoilerilla.

Lyhyesti kun sanoo, niin leffa oli kohtalaisen hyvä. Se paska, mitä kutsuttiin The Last Jedi -nimellä, sai tästä aika pikaisen korjausliikkeen. Eihän tämä leffa ollut täydellinen missään mielessä, mutta silti lähes yhtä hyvä kuin Rogue One. Ehdottomasti katsomisen arvoinen leffa. Menkää katsomaan.

Aikaan ennen Episodi I:stä.

Ei nyt huonokaan. Positiivisesti yllätyin, miten paljon Harrison Fordin kaltaisia elkeitä hänessä oli, mutta totta se on ettei HF:n karismaa saa varmaan kukaan kopioitua.

Han, Lando ja Chewbacca olivat leffan isoja tähtiä. Muita tuttuja hahmoja ei näkynyt. Paitsi yksi, kenet voi hyvin liittää tiettyyn saagan leffaan. Pari tuttua planeettaa oli mukana.

Leffa oli vähän kaukana perinteisistä SW-leffoista, ja oli enemmän jonkinlainen seikkailuelokuva, kuin muu. Ei ollut pahemmin synkkyyttä, ja enemmänkin sellaista Indiana Jonesin kaltaista seikkailua. Tyhmää huumoria ei ollut kuin yhdeltä hahmolta. Juonenkäänteitä oli ehkä vähän liikaa, ja voisi siinä mielessä verrata todella moneenkin leffaan.
 
Viimeksi muokattu:

omaha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Solo nähty. Mitään en odottanut, kun Last Jedi oli pettänyt minut. Yllätyin ihan mukavasti. Ei erikoista/syvällistä, mutta kivaa viihdettä lapsenuskoisille. Ok. Näistä uusista samaa mieltä, Rogue One on omassa sarjassaan vielä selvästi.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Aikaan ennen Episodi I:stä.

Itse epäilisin sijoittuvan Episode III jälkeiseen aikaan, koska vaikka siellä se yksi tutun oloinen hahmo olikin, niin isommassa kuvassahan siinä oli osapuolia, jotka taistelivat imperiumia vastaan. Käsittääkseni Episode I edeltävänä aikana tasavalta oli ollut pystyssä "tuhat vuotta", vai muistanko vaan väärin? Ja edelleen, jos sijoittuisi aikaan ennen Episodi I, niin Episode IV:ssä Solon pitäisi olla enemmän Obi-Vanin ikäinen, kuin Luken ikäinen. Eli itse lähtisin aikaan Episode III jälkeen. Joko se tuttu hahmo selviytyi tai sitten hän edustaa vaan samaa rotua, meinaa niissä clone wars sarjoissahan avattiin sitäkin, että tuolla tutulla hahmolla on oma kansansa, jossain kaukaisella planeetalla.

Ja mitä itse elokuvaan tulee, niin tykkäsin. Mut toisaalta mä tykkäsin siitä Last Jedistäkin..

Edit.
Ja ny ku vielä pläräilin nettiä, niin se tuttu hahmohan ei kuollut noissa elokuvissa, vaikkei häntä enää sen jälkeen olla nähty, kuin mahdollisesti nytten. Meinaa clone wars sarjassahan se tosiaan esiintyi vielä ainakin pariin otteeseen. Tämä jedipediasta
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Itse epäilisin sijoittuvan Episode III jälkeiseen aikaan, koska vaikka siellä se yksi tutun oloinen hahmo olikin, niin isommassa kuvassahan siinä oli osapuolia, jotka taistelivat imperiumia vastaan.

Darth Maul pistetään kahtia EP1ssä, mutta ei kuole. Solossa puhutaan Pyke syndikaatista, jonka kanssa Maul oli liitossa jossain vaihheessa. Obi-Wan tappo Maulin lopullisesti vasta Tatoiinella muutamia vuosia ennen Javinin taistelua, eli EP4jää. Mutta siis tuo Pykekuvio pistäisi kyllä aikasempaan kun EP3 imo. Täytys wookiepeduaa lukee tarkkaan ja kohtahan sinne varmaan tosta yhteydestä joku kirjottaakin

Joo, parempi kun etukäteen odotin. Tosin pidin kyllä ihan lastjedistäkin
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Jep jep Han Solon leffa nähty ja olikin ihan positiivinen yllätys.
Melkeinpä nämä spin-offit ovat parempia kuin tällä hetkellä käynnissä oleva trilogia.

Kannattaa käydä katsomassa varsinkin jos Han Solo hahmona kiinnostaa. Antaa aivan loistavan pohjan kaikkien tuntemalle Han Sololle.

Menipäs muuten iho ihanasti kanalihalle kun yksi sävellys lähti soimaan leffan loppupuolella.

Arvosana 7+
 

Ex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
on aika temppu ensin ostaa maailman suosituin elokuvafranchise ja sitten karkottaa kaikki fanit pikkuhiljaa omien agendojen vuoksi. Star Warsin tyylisten elokuvien kun pitäisi olla pakoa todellisuudesta ja sen paskuudesta hetkeksi eikä mitään poliittisia kannanottoja.

Amen. Nyt ollaan asian ytimessä. Miten vaikeaa onkaan ymmärtää sanan "viihde" merkitys!

Nämä uudet sagan osat ovat olleet pettymys enimmäkseen siltä osin, että alkuperäisen trilogian humoristinen kepeys puuttuu lähes kokonaan. Lisää miinusta tulee yliampuvasta synkkyydestä -- koskee sekä tunnelmaa että ihan kuvausta. Aurinko voisi paistaa enemmän.

Ekstra-miinusta tulee siitä hirveästä vauhdista joka leffoissa on koko ajan meneillään: Esim. Last Jedi rakentui koko ajan sen varaan että kaikki ovat hengenvaarassa tauotta, läpi leffan. Eikö nykyään osata rakentaa jännitystä millään muulla konstilla?

Originaalit siis edelleen ylhäisessä yksinäisyydessään kouluarvosanalla kiitettävä, episodit I-III nelosen pinnassa (läpi kompensaatiolla koska aihe), uudet jaksot ja spin-offit huitelevat kutosen ja seiskan tietämillä.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Star Warsin tyylisten elokuvien kun pitäisi olla pakoa todellisuudesta ja sen paskuudesta hetkeksi eikä mitään poliittisia kannanottoja.

Amen. Nyt ollaan asian ytimessä. Miten vaikeaa onkaan ymmärtää sanan "viihde" merkitys!


Nämä uudet sagan osat ovat olleet pettymys enimmäkseen siltä osin, että alkuperäisen trilogian humoristinen kepeys puuttuu lähes kokonaan. Lisää miinusta tulee yliampuvasta synkkyydestä -- koskee sekä tunnelmaa että ihan kuvausta. Aurinko voisi paistaa enemmän.


Ekstra-miinusta tulee siitä hirveästä vauhdista joka leffoissa on koko ajan meneillään: Esim. Last Jedi rakentui koko ajan sen varaan että kaikki ovat hengenvaarassa tauotta, läpi leffan. Eikö nykyään osata rakentaa jännitystä millään muulla konstilla?


Originaalit siis edelleen ylhäisessä yksinäisyydessään kouluarvosanalla kiitettävä, episodit I-III nelosen pinnassa (läpi kompensaatiolla koska aihe), uudet jaksot ja spin-offit huitelevat kutosen ja seiskan tietämillä.



Öö täh? Mitä ihmeen poliittisia agendoja näissä on ajettu? Vai olisiko niin, että maailma on muuttunut ja leffat on tehty (nyky)ajassa... ettei vaan katselija ois jääny seiskytluvulle?


synkkyyshän on nimenomaan fanien toivetta, koska liiallinen kepeys ala Jar Jar sai niin jyrkän tuomion. Evokit originaalista tuomitaan ”lapsellisiksi” jne. Haluttiin, että saaga kasvaisi aikuisemmaksi vanhojen fanien mukana… eli synkempi sävyjä.


Toisaalta näitä tehdään Nyt 2010 luvun jälkipuoliskolla, jossa blockbuster -elokuvat, siis ne joiden toivotaan saavan kaikki isolla joukolla leffaan kattamaan tuotantokuluja ja tuomaan voittoja omistajille, ovat äksönpainotteisia tehosteleffoja joissa tapahtuu k o k o a j a n nykykatsojan keskittymiskyvyn/odotusten muakisesti. Niinpä SW:kin on, tai sitten disney tod. näk. epäonnistuisi näillä rahanteossa ja saaga kuopattaisiin hiljaisuudessa. Näinhän StarTrek franchiselle on käymässä.
 

Ex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
synkkyyshän on nimenomaan fanien toivetta, koska liiallinen kepeys ala Jar Jar sai niin jyrkän tuomion. Evokit originaalista tuomitaan ”lapsellisiksi” jne. Haluttiin, että saaga kasvaisi aikuisemmaksi vanhojen fanien mukana… eli synkempi sävyjä.

En kaivannut idiotismia (Jar Jar) vaan huumoria. Vähempi ryppyotsaisuuskin riittäisi. Oma suosikkini originaaleista on Imperiumin vastaisku, joka lienee se synkin noista. Silti siinäkin on roppakaupalla Hanin kuolemattomia letkautuksia ja kultapiiskun lakonisia toteamuksia. Ensin mainitun esimerkkejä: "Who's scruffy-looking?"; "I can arrange that!"; "No, no problems, why?" (Ulkomuistista, en jaksa tarkistaa.)

Selvennetään nyt vielä että esimerkiksi Bondeista suosikkini on Roger Moore (ei palstan nimimerkki, vaan se aateloitu), juuri sen "ei tää oo niin vakavaa" -menon vuoksi. Mooren jälkeen esim. Graig on yltänyt tähän hetkittäin (ja vain hetkittäin) parissa viimeisessä rainassa -- and that's about it.

Poliittisista kannanotoista en nyt jaksa. Tää maailma on muutenkin sekaisin, ja esim. sananvapaus enää kaunis muisto, mutta ihan eri topicin kamaa. Ei siis siitä tämän enempää.
 

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks
Öö täh? Mitä ihmeen poliittisia agendoja näissä on ajettu? Vai olisiko niin, että maailma on muuttunut ja leffat on tehty (nyky)ajassa... ettei vaan katselija ois jääny seiskytluvulle?
En jaksa toistaa koko edellistä viestiäni mistä tuo lainaus on, mutta sanotaan vaikka se Last Jedin avaruushevoset ja eläinrääkkäys väliepisodivalistus, jolla ei ollut mitään tekemistä elokuvan tarinan kanssa
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ekstra-miinusta tulee siitä hirveästä vauhdista joka leffoissa on koko ajan meneillään: Esim. Last Jedi rakentui koko ajan sen varaan että kaikki ovat hengenvaarassa tauotta, läpi leffan. Eikö nykyään osata rakentaa jännitystä millään muulla konstilla?

Originaalit siis edelleen ylhäisessä yksinäisyydessään kouluarvosanalla kiitettävä, episodit I-III nelosen pinnassa (läpi kompensaatiolla koska aihe), uudet jaksot ja spin-offit huitelevat kutosen ja seiskan tietämillä.
Imperiumin vastaiskussa mentiin noin puolet leffasta niin että Solo, Leia ja kumppanit pakenivat Imperiumin joukkoja ja se toi vaarantunnetta ja vauhtia mukaan. Välillä käytiin katsomassa miten Luken koulutus etenee. Last Jedissa noin puolet ajasta Dameron, Leia ja kumppanit pakenevat First Orderia ja välillä katsotaan miten Reyn koulutus etenee.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Itse epäilisin sijoittuvan Episode III jälkeiseen aikaan, koska vaikka siellä se yksi tutun oloinen hahmo olikin, niin isommassa kuvassahan siinä oli osapuolia, jotka taistelivat imperiumia vastaan. Käsittääkseni Episode I edeltävänä aikana tasavalta oli ollut pystyssä "tuhat vuotta", vai muistanko vaan väärin? Ja edelleen, jos sijoittuisi aikaan ennen Episodi I, niin Episode IV:ssä Solon pitäisi olla enemmän Obi-Vanin ikäinen, kuin Luken ikäinen. Eli itse lähtisin aikaan Episode III jälkeen. Joko se tuttu hahmo selviytyi tai sitten hän edustaa vaan samaa rotua, meinaa niissä clone wars sarjoissahan avattiin sitäkin, että tuolla tutulla hahmolla on oma kansansa, jossain kaukaisella planeetalla.


tosiaan... Han pestautuu Imperiumin joukkoihin ja nämä ei ole klooneja. Samoin ROTS leffaan piti tulla teini-ikänen Solo, onneksi ei, eli kyllähän tää on selvästi EP3n jälkeistä aikaa. Pitää Maulin stoori jerrata ja Pykeg tsekata ton osalta viä erikseen.
 

Undrafted

Jäsen
Tykkäsin kyllä Solosta. Viihdyttävä leffa kaikkineen. Hyvä tarina ja ei liikaa käytetty aikaa universumin juttuihin. Tuollaista kaipaisi enemmänkin, että hyvä tarina sijoitetaan sw-universumiin kuitenkaan liikaa ruotimatta ns. isoja tapahtumia. Nuo leffan ulkopuoliset jutut minusta huvittavia, kun mielestäni Lando paljon enemmän flirtti Vastaiskussa kuin nyt Solossa.

Hesarin kriitikko oli nähnyt naiset enemmän sivuroolissa olevina ja Aamulehden kriitikolla oli päinvastainen näkemys. Solo ei minusta sortunut samaan kuin Last Jedi eli tarinan päälle liimattu bonushahmoja, jotta monimuotoisuuden vaatimus saataisiin täytettyä. Tarinallisesti Solossa oli minusta vähemmän muutenkin turhia osuuksia.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
No niin...

10 - 8v ennen BBY (BeforeBattle of Yavin). Tässä koko kaanonin timeline, jossa on jo Solo mukana
enjoy (linkki juuri tähän kohtaan kaanoninssa)
Star Wars: The Complete Canon Timeline (2018) - YouTube

EDIT: Huom!!! spoilaa Rebelssiä, Clonewarsia ja kirjoja...
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ihan onnistunut spin off -elokuva, ja tosiaan huomattavasti parempi kuin sekavan epämuotoinen The Last Jedi. Lawrence Kasdan osaa hommansa käsikirjoittajana ja Ron Howard on niin luottopakki kuin ohjaaja vain voi olla: alivoimalla ei tule takaiskuja omiin ja tehotilasto on tasaisesti plussalla vaikka Howard ei pistepörssin kärkeä ikinä hätyyttelekään.

Avaruuswesternhän tämä oli, yhdistettynä perinteisempään keikkaleffaan. Hiukan olisin pituutta trimmannut kuten lähes kaikkia nykypäivän spektaakkelielokuvia, 2h olisi ollut ideaalipituus. Ylimääräiset minuutit olisin leikannut alkupuolen junakeikkatouhusta sekä digitaalisen Maelstromin läpi lentelystä joka kesti ja kesti. Muuten varsin ytimekäs ja hahmojen suppeampi määrä toimi ehdottomasti edukseen, kun ylimääräisiä sivujuonia tai eri etujärjestöjen vaatimia lisähahmoja ei ollut.

Tarinasta olisi voinut jättää ns. jatko-osatäkyt pois kokonaan, nyt suotta pedattiin jatko-osan paikkaa monenkin hahmon osalta. Olisi ollut parempi sellaiset karsia minimiin (ja leikata se aiempien episodien ehkä turhimpiin hahmoihin ikinä kuuluva tyyppi pois täysin), jotta leffa olisi ollut puhtaasti Han Solo Begins -leffa.

Eivät nämä mitään ikimuistoisia teoksia ole, mutta kummatkin spin off -StaWat ovat olleet laadukkaampia ja kiintoisampia kuin kummatkaan varsinaiset uudet SW:t. Ennemmin saisi ns. pääsarja vaipua unholaan Mary Sue -voimaannuttamisfantasiajedittärensä ja hänen paidattoman angstaajapahiksensa seuraavan kohtaamisen myötä ja lisää spin off -leffoja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös