New York Islanders 2017–2018

  • 31 289
  • 92

passenger

Jäsen
En itse kutsuisi Greissin kautta kammottavaksi. Väitän, että vaikka Islandersin maalilla olisi tällä kaudella ollut kuka tahansa "careyprice", ei se olisi vaikuttanut juurikaan joukkueen sijoitukseen. Tuo puolustuspelaaminen on kokonaisuudessaan niin huumoritasolla, ettei sen pitäisi olla edes mahdollista tuolla tasolla. Kuten edellisessä viestissä mainitsin tuossa jossain vaiheessa oli 18 pelin jakso, jossa tuli keskimäärin 40 vetoa omiin ja mitä nyt tilastoja silmäilee sen kummemmin laskematta, niin tuo keskiarvo on saattanut jopa nousta. Tuo lukema tarkoittaa siis sitä, että vaikka molarin torjuntaprosentti olisi 92, niin taakse uppoa silti jotain 3,2 maalia pelissä. Veikkaan että yhdenkään maalivahdin itseluottamuskaan ei kestä tuota vitun sekoilua tuolla omissa.

Halak ja Greiss eivät ole tietenkään kannatelleet joukkuetta juurikaan, eivätkä ole olleet omalla tasollaan, mutta se ei ole joukkueen ongelmista läheskään suurin. Rapakon takana monet kirjoittajat, niin fanit, kuin toimittajatkin odottelevat jotain herättelevää treidiä tai muuta, mutta omasta mielestäni se on kyllä yksi ja sama mitä kauppoja siellä tehdään, jos pelitapaa ei korjata. Weightille kenkää! Vaikka kuinka sympaattinen hahmo onkin.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Matalalento jatkuu. Toissaviikkoiset Rags- ja Canes-nollaukset ovat muisto vain. Habsilta 3-1 pataan viime yönä ja playoff-viiva karkaa yhä kauemmas. Canes meni jo ohi, Florida ja Wings ovat iskuetäisyydellä. Kaikki edellytykset lottery-paikoille hivuttautumiselle ovat olemassa, mutta jokin sisäinen pessimistini sanoo Islesin pelailevan loppukauden "ihan ok"-tasolla, jolla saavutetaan konfrenssissa se kunniakas, mutta NHL:ssa täysin hyödytön 10 tai 11. sija.

Ylihintaisesta hasbeen Chimerasta päästiin sentään eroon. Vaihdossa Sorsista tullut Wagner on ainakin Ducks-kannattajien mukaan ihan ok alempien ketjujen jarrulaituri. Halvempi ja toivon mukaan parempi kuin Chimera. Baileyn 6v jatko oli niin ikään positiivinen homma, Tavaresin jatkodiiliä odotellessa...

Mitä tulee yllä olevaan passengerin kritiikkiin, niin kyllähän maalivahtien surkeat luvut ovat paljolti myös surkean puolustuspelin syytä. Ihan karseita virheitä sattuu pelistä toiseen kääntäen usein tiukat pelit tappiollisiksi. Usein huono maalivahti- ja puolustuspeli kulkevat käsi kädessä, eli epävarma maalivahti luo puolustajiinkin epävarmuuden tunteen vaikuttaen otteisiin negatiivisesti. Toisaalta toimiva pelisysteemi saa keskinkertaisenkin joukkueen menestymään. Tämän kauden Devils on siitä hyvä esimerkki. Näkemissäni peleissä pirulaiset eivät ole esittäneet mitään ihmeitä, mutta niin vain siellä kairataan Keith Kinkaidilla vierasvoittoja mm. Pittsburghista. Eikä ole ainut venyminen siltä joukkueelta Kinkaid maalissa. Ota mallia Hynesistä Weight!
 

passenger

Jäsen
Ensin piti aiemmin illalla ihmetellä, että miksi vitussa Tavares on siirretty laitahyökkääjäksi, mutta Weight haluaa vähän kokeilla jotain uutta, mikä herättelisi joukkuetta. Voisin ehdottaa herättelyksi esim. potkuja Snowlle ja uutta päävalmentajaa. Jos jumalauta pelaajatkin antavat julkisesti ymmärtää, etteivät oikein tiedä pitäisikö pelata paikkaa vai miestä, niin näkisin, että valmennuksella on joku homma mennyt pieleen.

Vaikka Weight on kuinka sympaattinen ukko tahanasa, niin onhan tämä kausi ollut aivan farssi. Vastustaja laukoo joka pelissä vähintään 40 kertaa, niin on aika selvä, että mistään pudotuspelipaikasta on turha haaveilla. En yhtään ihmettele, että Tavares haluaa miettiä jatkoa vasta kesällä.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
NHL on siitä kieroutunut liiga, että jos pudotuspeleihin ei ole asiaa niin kannattaa olla mahdollisimman huono päästäkseen hyville varausvuoroille. Keskinkertaisuus on pahinta, joten Islandersin kannattaa ehdottomasti vetää tämä loppukausi mahdollisimman vihkoon. Tässä valossa viime aikaiset tappiot ovat lähinnä hyviä asioita...

Niin hyvin ei voi käydä, että Snow:sta päästäisiin eroon, mutta Weight ei yksinkertaisesti saa olla enää pääkoutsina ensi kaudella. Niin tuuliajolla saarelaispursi on joulukuusta lähtien seilannut.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Nyt vaan pitää toivoa että Tavares tekee kesällä sopimuksen Islandersin kanssa.

Niin karua olisi menettää Tavares ilmaiseksi, että ihan Isles-fanien kannalta toivon miehen tekevän sopimuksen sinne. Aika moni pelasi kyllä Islesistä onnistuneen kauden, Barzal nyt oli suorastaan ilmiömäinen, mutta myös Bailey, Lee ja Eberle pelasivat kelpo kaudet tai no Bailey nyt ylitti kaikki odotukset ja Lee 40 maalia. Silti ulkona playoffeista, puolustus ja maalivahtipeli taisivat kusta oikein huolella? Hickey +20 pistää silmään tuolta kyllä, mm. Leddy keräsi puolestaan -42!
 
Nostellaanpas ketjua ylös draft-lotteryn myötä. Ei osunut arpa tällä kertaa kumpaankaan Islandersin hallussa pitämään ensimmäisen kierroksen varausvuoroon, vaan Carolina nousi välistä top-3, joten kesällä varataan sijoilta 11 ja 12. Toiveissa ainakin itsellä jonkun top-10 veikatun puolustajan (Bouchard, Boqvist, Hughes, Dobson, Smith) putoaminen Islesille ja toisella pickillä toivottavasti joku sentteri (Hayton, Kotkaniemi, Veleno) haaviin.

Muita uutisia:
- Barzal odotetusti Calder-finalistien joukossa, eikä voittajastakaan pitäisi olla epäselvyyttä, viimeistään Boeserin loukkaantuminen ratkaisi palkinnon Barzalille.
- Huhuissa on, että Islanders haluaisi palkata "top hockey executiven" eli toimistolle tulossa uutta verta ilmeisesti joukkueen Presidentin rooliin. Huhut ovat vielä melko epämääräisiä ja on epäselvää, pysyisikö esim. Snow vielä organisaatiossa jossain roolissa. Dean Lombardin ja jopa Lou Lamoriellon nimiä on väläytelty ja kumpikin toisi kyllä tarvittavaa jämäkkyyttä nykyiseen hyvävelikerhoon.
- Pelaajiston osalta päähuomio on tietenkin Tavaresin tilanteessa, mutta KHL:n osalta huhuissa on Nikolai Kuleminin palaaminen Venäjälle ja kun Koskinen menikin Oilersiin, olisi Islandersin huomio kääntynyt Ak Bars Kazanin maalivahtiin Emil Garipoviin.
 

Playmaker98

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Muistanko väärin vai oliko silleen että islesin lupaavista maalivahdeista Söderström on tehnyt islandersin kanssa sopimuksen mutta Sorokin ei ole tehnyt sopimusta islesin kanssa??
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Muistanko väärin vai oliko silleen että islesin lupaavista maalivahdeista Söderström on tehnyt islandersin kanssa sopimuksen mutta Sorokin ei ole tehnyt sopimusta islesin kanssa??
Kyllä. Söderström teki sopimuksen, mutta pelasi tämän kauden lainalla HV71:n riveissä. Sorokinin sopimusta odotettiin kuola valuen, mutta tekikin 2020 saakka kestävän jatkosopimuksen Venäjälle.
 

Fishstick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Islanders
Nostellaanpa taas ketjua ylöspäin koska vihdoin alkoi edes jotain tapahtumaan organisaatiossa:
Lou Lamoriello palkattu Islandersiin tittelillä "President of Hockey Operations" ja tuolla pestillä on täysi toimivalta kaikissa jääkiekko-asioissa organisaatiossa.

linkki uutiseen (NHL.com) tässä: Lamoriello Named President of Hockey Operations | NHL.com

Saa nähdä tuoko vanha herra mukanaan muutakin kuin tiukat säännöt pukeutumiseen ja parturissa käymiseen? Ja mikä on Garth Snown tulevaisuus, onko Lamoriellon ensimmäinen tehtävä antaa herralle potkut?

Lisäksi Lamoriello oli tavannut viime keskiviikkona Tavaresin kasvokkain, ja kerrotaan että tapaaminen oli alustava koska kaksikko ei ollut keskustellut aiemmin ollenkaan, joten varmaan tämä Lamoriellon palkkaaminen oli omistaja Ledeckyn viimeinen oljenkorsi jolla estää JT:n päätymisen UFA-markkinoille.

Varmaan joku palstan vanha konkari avaa ensikauden islanders ketjun kunhan liigassa saadaan Stanley Cupin kohtalo ratkaistua.
 

Tiiviste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes, Isles, Flyers, Ässät
Lamoriellon palkkaamiselle varovainen peukku. Tuuletusta tuo organisaatio kaipaa ja toivottavasti Lou pystyy auttamaan tarpeellisiin ongelmiin. Ensimmäiseksi tietty JTn sopimusneuvottelut.

Snowlle vaan kenkää ja uutta jätkää tilalle. Eiköhän olla jo tarpeeksi nähty.

JTn sopimuksen lisäksi maalivahtiosasto kuntoon kiitos. Treidiä tekeille ja vaikkapa ykköspick mukana.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Ensimmäinen fiilis oli, että mihin tuota dinosaurusta oikein tarvitaan?

Mutta katsotaan, mitä tuleman pitää. Snow:n eväät ovat syödyt, joten ulos vain!

Lamoriellon tulon myötä uskoni Tavaresin jatkodiiliin nousi himpun verran. Kenties myös maalivahtiosastoon saataisiin viimein tolkkua?

In LOU we trust.
 

Playmaker98

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Onko jollain tietoa, että onko jotain pelaajaa/pelaajia huhuiltu Islesiin?

Seidenberg on ainakin lähdössä pois Islandersista.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Lamoriellon palkkaamiselle varovainen peukku. Tuuletusta tuo organisaatio kaipaa ja toivottavasti Lou pystyy auttamaan tarpeellisiin ongelmiin. Ensimmäiseksi tietty JTn sopimusneuvottelut.

Snowlle vaan kenkää ja uutta jätkää tilalle. Eiköhän olla jo tarpeeksi nähty.

JTn sopimuksen lisäksi maalivahtiosasto kuntoon kiitos. Treidiä tekeille ja vaikkapa ykköspick mukana.
Toisessa ketjussa ehdin tätä jo hieman kommentoidakin, että Lamoriello tulee lähes varmasti laittamaan Tavares-sopparin lisäksi maalivahtitilanteen kuntoon. Devilsissä hän treidasi Brodeurin eläkepäivien lähestyessä ykköskierroksen ysivuoron Schneideriin ja Torontossa ykköskierroksen (30.) ja kakkoskierroksen varausvuorot Andersoniin. En siis ylläty, jos Lamoriello vaihtaa draftissa 11. tai 12. varausvuoron johonkin lupaavaan mutta jonkin verran jo osaamistaan näyttäneeseen maalivahtiin. Ketä tällaisia maalivahteja sitten voisi olla kaupan, siitä minulla ei ole aavistustakaan.
 

ipaz

Jäsen
Minäkin tuota maalivahtiasetelmaa pohdin, että kuka mahdollisesti saatavana oleva olisi tarpeeksi hyvä maalivahti Lamoriellolle. Hyviä nuoria / nuorehkoja joilla on saumat ykkösrooliin ovat Saros, Raanta, John Gibson, Grubauer ja Kinkaid, mutta näistä pitäisi maksaa hyvä hinta. Noista Saros, Raanta ja Gibson ovat poissa kysymyksestä. Ei nykyiset seurat heistä helpolla luovu.

UFA-markkinoilla olisi sitten tarjolla mm. Lehtonen ja Bernier. Lehtonen on 34v ja kyllä hänellä vielä pari kautta on annettavaa. Bernier pelasi hienosti Varlamovin ollessa telakalla, mutta viihtyy kaiketi erittäin hienosti Coloradossa ja Parkkilan valmennuksessa. Don Lou on tunnettu tiukkana neuvottelijana, joten tuskin hän mitään ylihintaisia sopimuksia alkaa kenellekään heittelemään (tai siis Snow'n uutena pomona pitää rahahanat tiukemmin käsissään).
 

passenger

Jäsen
Olen jo aiemminkin sanonut, mutta ns. maalivahtiongelmaa isompi ongelma on penkin takana. Islandersin PAPP oli aivan sekaisin koko kauden ja oliko nyt Hickey vai kuka pakeista, kun julkisestikin lipsautti, että on ollut vähän epäselvää, miten omissa pelataan. Tammikuun lopusta maaliskuuhun Islandersilla oli jakso, missä yli 20 pelin putkessa vastustaja laukoi keskimäärin yli 40 kertaa kohti maalia. Noilla laukausmäärillä se on aivan sama onko siellä maalilla Halak, Bernier tai joku muu. Ei henkilökohtaisesti haittaa jos siellä jotain maalivahtikauppoja tehdään, mutta em. ongelmaa sillä ei kyllä ratkaista.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Pakko kyllä sanoa, ettei se Snow hullumpi GM ole näin Oilers-lasien läpi katsottuna. Vienyt Chiarellia kyllä kuin pässiä narussa Eberlen ja Barzalin hankkiessaan.
 

Goxim Marky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hiroshiman karpit
No niin, eli GM hommia hoitaa wanha tervaskanto Lou ja sekä lumiukko että paino ovat molemmat poistuneet Islandersista. Kyllähän tämä mieltä lämmittää ja toivottavasti nyt löytyy joku out of the box tyylinen koutsiratkaisu ja kunnon ykkösmolari. Puolustuksen kautta alkuperäinenkin dynastia rakennettiin. Jos seuraan saataisiin edes murto-osa sitä jämäkkyyttä ja määrätietoisuutta mitä 90-luvun Devilsista löytyi, niin olen tyytyväinen. Tavaresin tilanne on myös muuttunut sikäli, ettei Lou muistaakseni kuvia kumartele tähtienkään kohdalla, vaan staratkin ovat uhrattavissa joukkueen edun vuoksi. Tai jotain tällaista muistan liittyneen Arnottin ja oliko MacLeanin kohdalla käytyihin kauppoihin pois New Jerseysta

Korjataan sen verran, että ilmeisesti Snow ja Weight lopulta jäävät seuraan, mutta johonkin vähemmän vahingolliseen rooliin. No, ainahan jotain somepäivittäjiä tai vip-isäntiä tarvitaan.
 
Viimeksi muokattu:

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Eli Uncle Lou on nyt vähän niin kuin itsensä esimies. No mikäpäs siinä... Saa nähdä, meinaako vanha sotaratsu nimittää itsensä vakituisesti GM:n rooliin vai haetaanko siihen uutta tekijää. Yhtä kaikki, Snow:n erottaminen tehtävästään oli luokkaa "parempi myöhään kuin ei milloinkaan". Weightin Isles pelasi parhaimmillaan viihdyttävää kiekkoa, mutta passengerin jo aiemmin hyvin avaamia ongelmia puolustuspelissä ei voi oikein mitenkään sivuuttaa. Ongelmat puolustuspelissä eivät vielä syksyllä vaikuttaneet negatiivisesti sarjasijoitukseen, mutta keväällä maksettiin kovaa hintaa. Nyt siis sitä kovaa hintaa maksoi itse Weight. Vaihteeksi tulee mielenkiintoinen kesä näin Isles-diggarin näkökulmasta... Toivottavasti joku ruususen unta nukkuvasta Jatkoajan Isles-yhteisöstä jaksaisi sen verran nähdä vaivaa, että tulevan kauden kausiketju saataisiin pystyyn. Oma aikani ei siihen valitettavasti riitä.
 

passenger

Jäsen
Eli Uncle Lou on nyt vähän niin kuin itsensä esimies. No mikäpäs siinä... Saa nähdä, meinaako vanha sotaratsu nimittää itsensä vakituisesti GM:n rooliin vai haetaanko siihen uutta tekijää. Yhtä kaikki, Snow:n erottaminen tehtävästään oli luokkaa "parempi myöhään kuin ei milloinkaan". Weightin Isles pelasi parhaimmillaan viihdyttävää kiekkoa, mutta passengerin jo aiemmin hyvin avaamia ongelmia puolustuspelissä ei voi oikein mitenkään sivuuttaa. Ongelmat puolustuspelissä eivät vielä syksyllä vaikuttaneet negatiivisesti sarjasijoitukseen, mutta keväällä maksettiin kovaa hintaa. Nyt siis sitä kovaa hintaa maksoi itse Weight. Vaihteeksi tulee mielenkiintoinen kesä näin Isles-diggarin näkökulmasta... Toivottavasti joku ruususen unta nukkuvasta Jatkoajan Isles-yhteisöstä jaksaisi sen verran nähdä vaivaa, että tulevan kauden kausiketju saataisiin pystyyn. Oma aikani ei siihen valitettavasti riitä.

Jopa pienoinen yllätys, mutta toki mukava sellainen tämä koko homma. Jännä nähdä, miten tästä edetään, kuka valmentaa, kuka jatkaa GM:na, mitä tapahtuu Tavaresin kanssa, hankkiiko Lou Devilsin ajoilta tutun Kovaltshukin Saarelle ymym. Mielenkiintoinen kesä tosiaan tulossa. Voisin yrittää ehtiä viikonloppuna pykätä uutta kausiketjua kasaan, jos ei kenelläkään ole ollut suunnitteilla jo?
 
Viimeksi muokattu:

Tiiviste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes, Isles, Flyers, Ässät
Positiivisin mielin olen tästä pienestä muutoksesta. Tätä on kaivattu ja toivotaan että Lou löytää hyvän tyypin päävalmentajaksi, joka saa tuon kehnosti toimineen puolustuksen kuriin.

Ja laitappa passenger ihmeessä uutta ketjua. Itse olen niin huonosti seurannut viimekauden otteita ettei itse raaski tehdä. Mielummin joku joka tietää paremmin tilanteesta.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs KalPa
  • 2.32
  • 4.00
  • 2.64
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös