TPS kaudella 2018–2019

  • 471 590
  • 1 740

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Onko jollain tietoa tryout-miehestä Mark Viitasesta?

Ilmeisesti pelannut juniorina Tovereissa ja Tepsissä. Kunlunin junnut pelaavat Riikassa, joten pelannut kiinalaisessa jengissä Latviassa MHL:ää. Ei mitään hajua MHL:n tasosta, mutta olettaisin että se on kuitenkin aika lailla kovempi kuin Suomen a-junnuliiga(?) jos kerran on KHL:n juniorimylly. KRS Juniorin ensimmäinen kausi ei nyt ollut mikään megaluokan suksee, joten Markinkin tilastot ovat aika miinuspainotteiset. Vaikka onkin 28 pistettä tehnyt itse, niin -23 on tilastoissa. Tuolla tosin ei KRS:ssä ole mitään asiaa pakkasukoksi, sillä kovin suoritus alalla on -38.

PLAYER GP G A TP PIM +/-

Mark Viitanen (F) 60 14 14 28 78 -23


78 minuuttia penaltiakaan ei kerro mitään, koska Kunlunin talon tapana on näköjään ollut istua boksissa huolella. Kiinnostava paluumuuttaja kuitenkin. Jännää nähdä että mitä tästä tulee.
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Mark on yksi niistä harvoista Tepsin junnuissa pelanneista voimahyökkääjistä. Ei mikään raketti luistimilla, mutta todella vahva kulmissa ja maalin edessä. Junnuissa dominoi fysiikallaan, mutta saa nähdä miten miesten kanssa käy. Ei mikään pistelinko vaan ennemmin sellainen pelaaja joka tekee muille tilaa. Mikäli on saanut luisteluunsa hiukan terävyyttä, niin voi olla ihan hyödyllinen ukko tuonne alempien ketjujen rotaatioon, kun nämä muut ovat vähän pienempiä pelaajia.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Nyt on päivitetty kotisivuille sopimuksien pituudet:

Korpikoski, 6 vuotta
Suoranta, 2 vuotta
Nevasaari, 3 vuotta
Viitanen, tryout
Lukka, 2 vuotta
Isiguzo, 2 vuotta
Haukeland, 1 vuosi

Lisäksi Budishilla vuoden jatko.

Ihan hyvät sopparin pituudet mielestäni. Haukelandille olisi ehkä toivonut jotain option poikasta tuohon kylkeen mutta jos nousukäyrä on yhtä kovaa tasoa kun viime kaudella niin se on adios Liiga. Budishin jatko myös mielestäni hyvä asia vaikka poffit reisille menikin.

Joka tapauksessa tuosta on hyvä alkaa rakentelemaan ja eiköhän se pakki sieltä vielä tule. Pappojen tilanne taasen on ihan mysteeri.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Nyt on päivitetty kotisivuille sopimuksien pituudet:

Korpikoski, 6 vuotta
Suoranta, 2 vuotta
Nevasaari, 3 vuotta
Viitanen, tryout
Lukka, 2 vuotta
Isiguzo, 2 vuotta
Haukeland, 1 vuosi

Lisäksi Budishilla vuoden jatko.

Hienoa, että Suoranta ja Lukka tulevat sisään parin vuoden pahveilla. Siellä kun on Filppulan ja Palveen kanssa jo tulevaisuuteen sopimuksia jäljellä, niin hyvää runkoa voi odottaa jatkossakin. Jatkuvuudella se menestys tehdään sanoi jo Hannu Ansas aikanaan.
 

Kesan

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Nashville Predators (sympatiat: Flames, Avs)
Harmittaa kans haukelandi vuoden mittanen soppari, vaikka olihan tuo arvattavissa että jää luultavasti lyhkäseksi visiitiksi mikäli otteet kulkee samaan suuntaan.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Suoranta - Palve-Korpikoski
Palmu - Filppula -Budish
Kakko - Karvonen - Pajuniemi
Väyrynen - Virtanen - Nurmi
Siiki, nieminen, Nevasaari, Kuru

Jotain tehty oikein kun Patrik Virta lähtee TPS:n 3 kentästä KHL:n

Eronen-Heikkinen
Lukka-X
Forström-EJ

Tulisiko X:n paikalle juolevin tyylinen NHL kokelas.
X olisi kiva korvata sillä Piskulalla. Sen jälkeen voisi kauteen jo lähteä, edellyttäen että Isiguzon taso on sellainen että voi silloin tällöin stuntata jotakin poissaolijaa alakerrasta.

Palmun mahdollisesta menetyksestä ja korvaajasta ollaan tässä paljon huudeltu. Itse olen sitä mieltä että jos Palmu lähtee, niin Kakkoa rohkeasti vaan ylöspäin. Jos (ja varmaan kun) saa taas fysiikkaa eteenpäin kesän aikana niin näkisin ihan hyvin mahdollisena että pystyy vetämään top-6 roolissa jo ensi kaudella. Pre-seasonillahan tuo sitten nähdään viimeistään.

Hyvällä tiellä ollaan, sanotaanko näin.
 

T. Blade

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Harmittaa kans haukelandi vuoden mittanen soppari, vaikka olihan tuo arvattavissa että jää luultavasti lyhkäseksi visiitiksi mikäli otteet kulkee samaan suuntaan.

Toki Haukelandin sopimuksessa voi myös olla optio yhdestä lisäkaudesta? 1+1 -mallinen soppari siis? TPS ei ole ennenkään näistä optioista kovin tarkasti tiedottanut.

Muuten ihan mukavat sopparit. Itse sytyn eniten Suorannan hankinnasta, terveenä pysyessään on loistava vahvistus meille. Parhaassa iässä oleva hyökkääjä, nice! Piskula vielä sisään ja sitten voidaan vähän katsella tilannetta. Joukkue on käytännössä jo kokonaan kasassa, joten hyvässä hapessa ollaan. Lisävahvistuksia varmasti tulee, kuten viime kaudellakin, mutta tuolla rungolla voisi jo lähteä hyvinkin runkosarjaan. Peukkua toimistolle!
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Toki Haukelandin sopimuksessa voi myös olla optio yhdestä lisäkaudesta? 1+1 -mallinen soppari siis? TPS ei ole ennenkään näistä optioista kovin tarkasti tiedottanut.
Tässäkin on luultavasti kyseessä perinteinen TPS-tyyppinen optio, joka mahdollistaa siirtymisen HIFKiin ensimmäisen kauden jälkeen.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Suoranta - Palve-Korpikoski
Palmu - Filppula -Budish
Kakko - Karvonen - Pajuniemi
Väyrynen - Virtanen - Nurmi
Siiki, nieminen, Nevasaari, Kuru

Hyvältähän tuo näyttää näin ulkopuoliselle, ja pikanttina huomiona muuten Tepsin TOP-4 laituriosasto koostuu lähes pelkistä voimahyökkääjistä. Ja vaikka myös Palmu tuosta vielä lähtisi, niin senkin jälkeen leveyttä riittää, kun tuolloin Kakko saisi varmasti tilaisuutensa TOP-4 roolissa ja kolmoseenkin jäisi edelleen esimerkiksi Väyrystä ja Nurmea..
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
pikanttina huomiona muuten Tepsin TOP-4 laituriosasto koostuu lähes pelkistä voimahyökkääjistä.

Onhan tuossa hyvin vääntövoimaa. Ilahduttavaa myös se että se ei syö luisteluvoimaa paitsi Budishilta hieman. Alemmista kentistä löytyy vielä Nurmi joka on myös erittäin vahva kulmissa.

Mielestäni Piskula pakistoon riittää näin aluksi. Isiguzo tai Pylkkänen voi hyvinkin napata pelipaikan. Tai miksei myös Kaskinenkin.

Antsan puheista sai sellaisen käsityksen että Palmun NHL-soppari julkaistanee lähipäivinä mutta ensikauden pelipaikka voi selvitä vasta syksyllä. Tämä siis omaa pohdintaa. Vaikka Palmu lähtisi niin tilanne hyökkäyksen osalta pysyisi mielestäni hyvänä. Eli korvaaja ei välttämättä olisi pakollinen mutta jos tänne joku on vielä tulossa niin Matias Maccelli olisi sellainen pelaaja jonka ehdottomasti haluaisin nähdä Palloseurassa.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onhan se kieltämättä totta, että Fraser ei ihan ilmaiseksi pelaa, kun CV:stä kuitenkin löytyy se 200 NHL peliä. Varmaankin
syy on palkkapyynnössä, miksi sopimusta ei jatkettu. Joukkueen rakentamisessa on tosiaan pakko tehdä kompromisseja, kun rahasäkki
ei pohjaton ole ja Tepsin talouskin pitäisi saada parempaan kuntoon. Sitä siis joutuu miettimään, että kannattaako joukkueessa pitää
ja millä hintalaatu -suhteella. Tunnustan olevani Fraser fani, mutta myönnän, että hänessäkin oli selkeät puutteensa, joita ei voi ohittaa
ja jonka takia ei ihan mitä tahansa kannata maksaa. Toki roolituskin meni hieman metsään loppukaudesta. Tähän tietysti vaikutti
Tallinderin loukaantuminen.

Kun tässä nyt vuorokauden verran on miettinyt joukkueen rakennetta, niin kokonaisuus näyttää hyvältä. Puolustukseen tarvittaisiin kyllä
yksi tai kaksi isäntää, jotka pystyvät siivoamaan maalinedustaa ja pelaamaan hyvää ja fyysistä oman pään peliä tyyliin Tallinder ja Fraser. Piskula
voisi olla tämmöinen puolustuksen isäntä ja sheriffi, jos nyt lopulta tulee. Jännä juttu tämä Piskula kuvio, koska ei hän nyt vahingossa ole
jäänyt medialle toimitettuun pelaajaluetteloon. Veikkaan, että joku KHL kuvio on tullut sotkemaan Tepsiin tulo kuvioita. Puolustus on nimenomaan puolustamisen ja fyysisen pelaamisen osalta liian heppoinen tällä hetkellä. Ainakin yksi fyysinen pakki sinne tarvitaan, eikä toinenkaan huono
asia olisi.

En kaipaa Tepsiin mitään Matt Nickersonia, Trevor Gilliesiä tai Joe Finleytä, mutta olisi hyvä, että löytyisi omastakin joukkueesta jonkinlainen pelote
ja poliisi, jotta vastustajien sikailijat edes vähän miettisivät, että kannattaako ruveta esittämään törkeyksiä. Fraser oli juuri tämmöinen pelote. Ei
löytynyt Mark-sedälle tanssikaveria. Uskon, että aika paljon vähensi Fraserin läsnäolo Tepsin pelaajiin kohdistuvia sikailuja ja koiruuksia. Nyt, kun vielä Pikkarainenkin lähti pois, niin nyt joukkueesta puuttuu sellaiset isännät, jotka pitävät yllä järjestystä kentällä sekä pystyvät tarpeen vaatiessa vastaamaan, jos tulee nokkapokkaa tms. Budish, Suoranta ja Nurmi mm. pystyvät pelaamaan fyysistä peliä, mutta eivät he nyt mitään järjestyksenvalvojia ole.

Taas tulee niin pitkä viestiä, että kukaan ei varmaan jaksa lukea, mutta ei sille voi mitään, että asiaa olisi, vaikka kuinka paljon. Hyökkäys näyttää lopulta oikeastaan aika hyvältä ja nythän ykkösen tai kakkosen laidalla on oikeastaan varattuna paikka Pajuniemelle tai Kakolle. Minusta heille täytyy antaa kunnon näyttöpaikka ja isoa roolia. Turha näitä talentteja on haudata jonnekin neloskenttään ja luotan siihen, että jompikumpi tekee ensi kaudella läpimurron liigan eliittiin. Voi myös olla, että Nurmi tai Väyrynen pystyisivät ensi kaudella tekemään enemmänkin tulosta. Jos halutaan olla uskottava kasvattajaseura ja pelaajien kehittäjä, niin on näille nuorille annettava enemmän vastuuta, kuin 5 minuuttia neloskentässä. Näkisin, että yksi kliininen tuloksentekijä ja pelien ratkaisija tarvittaisiin. Erityisesti siinä tapauksessa, jos Palmu lähtee, mutta muutenkin. Toisaalta mietin, että yksi hyvä laadukas sentteri voisi olla tarpeen siltä varalta, jos Palve tai Filppula loukkaantuu. Toki Väyrynen voi häärätä tarvittaessa sentterinä.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Nyt, kun vielä Pikkarainenkin lähti pois, niin nyt joukkueesta puuttuu sellaiset isännät, jotka pitävät yllä järjestystä kentällä sekä pystyvät tarpeen vaatiessa vastaamaan, jos tulee nokkapokkaa tms. Budish, Suoranta ja Nurmi mm. pystyvät pelaamaan fyysistä peliä, mutta eivät he nyt mitään järjestyksenvalvojia ole.

Virtasen Jonne kyllä vastaa jos puhelin soi. Saattaa soitella joskus itsekin.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Virtasen Jonne kyllä vastaa jos puhelin soi. Saattaa soitella joskus itsekin.

Kyllä Jonne on tuosta porukasta melkein se ainoa virkamerkkiä kantava. Fraserin mentävä aukko kyllä olisi sinne omaan päähän tässä suhteessa, ei siksi että olisi ketään muiluttanut vaan siksi, että kyllä siellä useampi ukko löysi itsensä oikea oppisesti jään pinnasta melkein joka pelissä TPS:n päädyssä. Mutta ei toki voi kiistää, etteikö miehen otteet playoffeissa olisi olleet hieman laskusuhdanteiset.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Virtasen Jonne kyllä vastaa jos puhelin soi. Saattaa soitella joskus itsekin.

Monsteri oli kyllä niin lapanen viime kaudella kun olla ja voi. Hyvä sieltä poppariosastolta heilutella sitä virkamerkkiä. Soittamisesta puhumattakaan. Kyllähän tuonne pakistoon yks mörökölli tarvitaan.
 

Rotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Minnesota Wild, New York Rangers
Monsteri oli kyllä niin lapanen viime kaudella kun olla ja voi. Hyvä sieltä poppariosastolta heilutella sitä virkamerkkiä. Soittamisesta puhumattakaan. Kyllähän tuonne pakistoon yks mörökölli tarvitaan.

Monni pelasi pakon sanelemana alkukauden sellaisessa loukissa, ettei hirveästi kannattanut lähteä rykimään. Loppukausi menikin sitten lähinnä kuntoutumiseen ilman suurempaa annettavaa joukkueelle. Pakkihankinnan osalta lähtisin enemmän painottamaan pelillistä antia kuin pelkkää fyysisyyttä, hyväkuntoisen Tallenin mentävä aukkohan siellä omaan silmään näkyy. Lukkakin on mielestäni varsin hyvä esimerkki tällaisesta all-rounderista. Fraser aloitti viime kaudella kohtalaisesti, mutta lopulta peliajan kasvaessa homma meni aikalailla puihin. Ei jatkoon, vaikka viihdyttävä pelimies olikin.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vähän on sellainen olo, että ihan sama mitä pelaajia tulee tai menee, jos nykyinen valmennus jatkaa. Pelitapaa ei viime kaudella ollut ja kärkipelaajien aivotuksien mukaan kahlattiin kausi katkeraan loppuun saakka. Sitä, että nykyiselltä valmennukselta löytyisi avaamaton pelikirja yllättäen ja pyytämättä on sangen vaikea uskoa.

Noh, katsotaan mitä tulee. Pelätään pahinta ja toivotaan parasta.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Monsteri oli kyllä niin lapanen viime kaudella kun olla ja voi. Hyvä sieltä poppariosastolta heilutella sitä virkamerkkiä. Soittamisesta puhumattakaan. Kyllähän tuonne pakistoon yks mörökölli tarvitaan.

Heh, et taida hirveästi seurata jos et tiennyt Jonnne vammoista. Siinä vaiheessa ei paljon nyrkkihipoille lähdetä, kun on täysi työ saada luistin liikkeelle ilman kovia kipuja.
Mörököllejä ilman maninittavia kiekollisia avuja ei nykykiekossa liiemmin tarvita. Minimivaatimus saada edes se ensimmäinen avaava syöttö oman pelaajan lapaan.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Heh, et taida hirveästi seurata jos et tiennyt Jonnne vammoista. Siinä vaiheessa ei paljon nyrkkihipoille lähdetä, kun on täysi työ saada luistin liikkeelle ilman kovia kipuja.
Mörököllejä ilman maninittavia kiekollisia avuja ei nykykiekossa liiemmin tarvita. Minimivaatimus saada edes se ensimmäinen avaava syöttö oman pelaajan lapaan.

No ehkä hiukan kärjistin ja pahoittelut siitä jos meni hiekkaa pilluun. Toki tulevalla pakilla täytyy myös kiekollisia avuja olla mutta jos Tallen jatkaa niin sehän on siinä. Todella iso kysymysmerkki Tallen toki on niinkuin muutkin papparaiset.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vähän on sellainen olo, että ihan sama mitä pelaajia tulee tai menee, jos nykyinen valmennus jatkaa. Pelitapaa ei viime kaudella ollut ja kärkipelaajien aivotuksien mukaan kahlattiin kausi katkeraan loppuun saakka. Sitä, että nykyiselltä valmennukselta löytyisi avaamaton pelikirja yllättäen ja pyytämättä on sangen vaikea uskoa.

Noh, katsotaan mitä tulee. Pelätään pahinta ja toivotaan parasta.

Älä ny, valmennuksen mukaan ei lähdetä kopiomaan Kärppiä/maajoukkuetta vaan pelataan sellaista peliä että muut tulevat kopiomaan Tepsiä.

Noh, hassuttelut sikseen. Kiva että on kunnianhimoa vaikka vähän kysymysmerkiksi jätti tuo vastaus.

Pelaajarunko on ihan mukavalla mallilla tässä kohtaa kautta. Monenlaisia toiveita tuohon vielä on ja kysymysmerkkejäkin mutta oletusarvona tulossa on taas rosteri jolla pitää pystyä tappelemaan TOP4-sijoista. Toki vielä on matkaa ihan sinne terävimpään kärkeen ja siihen vaaditaan joko hankintoja tai äärettömän kovaa valmennusta.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
No ehkä hiukan kärjistin ja pahoittelut siitä jos meni hiekkaa pilluun. Toki tulevalla pakilla täytyy myös kiekollisia avuja olla mutta jos Tallen jatkaa niin sehän on siinä. Todella iso kysymysmerkki Tallen toki on niinkuin muutkin papparaiset.

Kielenkäyttösi on varsin huvittavaa, mutta jatka toki valitsemallasi tiellä. Historiasi osoittaa, että ammattikoulun tupakkapaikalta taidat viestejä kirjoitella.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Suoranta Korpikoski on TPSille kyllä ihan loistava pari. Saas nähdä, miten valmennus tulee tän kaksikon kanssa leikkimään. Vaikka Korpin pelejä en ole nähnyt yhtä paljoa kuin Simonilta, uskaltanen sanoa, että molemmat on erittäin kovia kaksinkamppailuissa, luisteluvoimaisia(ja työteliäitä), puolustussuuntaan fiksuja ja ratkaisuvalmiita jätkiä. Jos tää kaksikko laitetaan jonkun fiksun sentterin laidoille, joka osaa kunnolla laittaa laiturit töihin, niin siinä on kyllä sellainen ketju, että huh huh. Vaikea uskoa, etteikö tuo ketju pystyisi pelaamaan voittavaa lätkää ihan mitä vain Liiga ketjua vastaan.

Voihan se tosin olla, että valmennus heittää toisen jätkistä Palven ja toisen Filppulan laidalle ja heittää toiselle laidalle sitten jotkut taitopelaajat(esim. Palmu) Ei tuokaan varmaan huono vaihtoehto olisi. Itse kuitenkin tekisin kaksikosta ennemmin ykkösnyrkin joka pieksee vastustajien ykkösnyrkit ja syö vaikeimmat minuutit.
 

Tampahali

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS
Haukeland
Tirronen

Heikkinen - Lukka
Ekeståhl - Eronen
Piskula - XXX/Kaskinen/Isiguzo/Forsström

Korpikoski - Filppula - Kakko
Suoranta - Palve - Nurmi
Väyrynen - Karvonen - Pajuniemi
Kuru - Monni - Nieminen
(Siiki)

Haukeland
Tirronen

Heikkinen - Lukka
Ekeståhl - Eronen
Piskula - XXX/Kaskinen/Isiguzo/Forsström

Korpikoski - Filppula - Kakko
Suoranta - Palve - Budish
Väyrynen - Karvonen - Nurmi
Kuru - Monni - Pajuniemi
(Siiki, Nieminen, Nevasaari, ViitasMARK)

Eikai siinä kuin kausi käyntiin vaan. Budish tuli hieman yllättäen, ja vielä isompi yllätys, että Palmu oli näyttäytymässä. Eiköhän suunta kuitenkin ole Ameriikoissa. Kai sieltä se Piskulakin vielä tulee, ja sitten kauden aikana reagoidaan, jos on tarvetta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös