Winnipeg Jets 2017–2018

  • 183 004
  • 529

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Kyllä.
Armia oli sarjan tehokkaimpia peliaikaan suhteutettuna. Miksi ei ole saanut palkintoa (jos kakkos-yv:tä ei oteta lukuun)?

Millä perusteella oli sarjan tehokkaimpia peliaikaan suhteutettuna? Ei nähdäkseni tue mikään tilasto tätä väitettä. Armian pitäisi saada useammin paikoista sisään, siinä lääke. Viimeistelytarkkuus ei ole häikäissyt, vaikka muuten otteet ovatkin olleet hyviä.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Thrashersin alasajo tuossa vaistamatta tulee vastaan, tosin Buffilla on useampia vuosia viela sopparissa.

Little (jonkun ihmeen kautta) ja Enstrom ulos nyt ja loput kun sopimukset paattyy.
 
Maurice teki tuon Laineelle huippukauden jalkeen. Peliaika putosi ja haudattiin Littlen kylkeen. Miksei siis Connorille? Mista sita tietaa milla meriiteilla siella paikat jaetaan ja mita se tonttu taas keksii.

Jos samassa suhteessa Connorin peliaikaa pudotetaan ensi kaudeksi, niin ei sieltä vielä vapaudu riittävästi minuutteja, jotta Armian voitaisiin sanoa saaneen reilun mahdollisuuden. Laineen kokonaispeliaika putosi viime kaudesta noin 1,5 minuuttia ja ylivoima-aika nousi hieman.
 

Rene Saari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hamilton Mustangs
Millä perusteella oli sarjan tehokkaimpia peliaikaan suhteutettuna? Ei nähdäkseni tue mikään tilasto tätä väitettä. Armian pitäisi saada useammin paikoista sisään, siinä lääke. Viimeistelytarkkuus ei ole häikäissyt, vaikka muuten otteet ovatkin olleet hyviä.
Näin viikon sisällä kuvakaappauksen täällä, tai HF-boardilla (pieni mahku Twitteriin myös). Mutta koska en löydä sitä, niin unohdetaan väite. Saattoi toki olla esim. SAT tms. tilastokin, joka tapauksessa pahoittelut tästä.

Armialla oli toiseksi vähiten peliakaa tasakentällisin per peli Pegsissä. Kolmanneksi vähiten kokonaispeliaikaa per peli (puhutaan luonnollisesti hyökkääjistä). Huilasi toiseksi viimeisen ottelun. Peliesitykset eivät olleet syynä.

Sama tendenssi oli läpi runkosarjan.
 

Rene Saari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hamilton Mustangs
Jos samassa suhteessa Connorin peliaikaa pudotetaan ensi kaudeksi, niin ei sieltä vielä vapaudu riittävästi minuutteja, jotta Armian voitaisiin sanoa saaneen reilun mahdollisuuden. Laineen kokonaispeliaika putosi viime kaudesta noin 1,5 minuuttia ja ylivoima-aika nousi hieman.
No ei, mutta Connrin peliaikaa voisikin tiputtaa enemmän. Ei tuo nyt ihan Laineen veroinen ole.
 
No ei, mutta Connrin peliaikaa voisikin tiputtaa enemmän. Ei tuo nyt ihan Laineen veroinen ole.

Jos ajatellaan, että vaihdetaan päittäin Connorin ja Armian roolit, niin saadaanko Armiasta mitattua ulos parempi tulos kuin Connorista ja vastaavasti hoitaako Connor Armian vanhan roolin paremmin kuin Armia?

Jos vastaus on molempiin kyllä, niin ehdottomasti tuo kannattaisi toteuttaa. Toki oikea vastaus on ’ei tiedetä, kokeilemalla selviää’, mutta haluaako Maurice ja muu valmennus lähteä kokeilemaan tällaista? No ei varmasti enkä kyllä rehellisyyden nimissä lähtisi itsekään tuohon.
 

Eduuz21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Winnipeg Jets
Wheeleriä halutaan ajaa keskelle
Tuo kuulostaisi mielenkiintoiselta. Wheeler pelasi hyvin sentterinä Scheifelen loukkaannuttua. Puolustuspää ei pahemmin vuotanut ja ajoittain kantoi koko joukkuetta tehoillaan. Tälle kokeilulle ainakin minulta varovainen peukku.

Jos Wheels olisi sentteri, kärkiketjuihin tulisi lisää tilaa läpimurtoa hakevalle laiturille, kuten Roslovicille tai Armialle. Tällöin myös voitaisiin laittaa Laine Scheifelen (tai Wheelerin) vierelle.
Manitoba Moosessa on myös lupaavia pelaajia kärkkymässä kokoonpanopaikkaa lähivuosina, muun muassa Mason Appleton.
 

ipaz

Jäsen
Siellä on Chevaldayoffilla jonnin verran hommaa kesällä. UFA-pelaajista soisi Stastnyn saavan jatkosopparin, mutta Enströmin aika organisaatiossa voisi olla ohi. Hieno suoritus pieneltä ruotsalaiselta, 11-kautta saman organisaation palveluksessa. Mutta nyt alkaa tulemaan nuorempaa pakkia ohi, joten antaa Tobyn mennä muualle.

RFA-pelaajien kanssa onkin sitten kinkkisempää. Ensimmäisenä tietenkin Hellebuyck, joka tulee saamaan reippaan palkankorotuksen sinne 5,5-6,5 miljoonan luokkaan. Pakeista Trouba, Morrow, Morrissey ja Poolman ovat ilman sopimusta. Trouba on ollut joka kesä treidihuhuissa, joten ei mikään yllätys vaikka Jets hänestä luopuisikin. Morrissey tulee saamaan 2-3 miljoonan sopparin. RFA-hyökkääjiä ovat Tanev, Armia, Lowry ja Dano. Kolme ensimmäistä pitäisi saada kiinnitettyä ja jokainen varmasti pyytävät palkankorotusta. Tällä hetkellä kun ensi kauden palkkakattoa ei ole varmistettu on Jetsillä tilaa 20 miljoonaa.

Vuoden päästä syksyllä alkaa Patrik Laineen uusi sopimus, kuinka suuri se sitten ikinä tuleekaan olemaan. Myös Kyle Connor on RFA kesällä 2019. Mielenkiintoista nähdä mitä liikkeitä Jets tekee. Kaikkia nuoria kavereita ei saa millään mahtumaan capin alle ainakaan niillä palkkatoiveille, mitä he tulevat esittämään. Mason on treidattavissa ja miksei myös Ehlers jos oikein tiukkaa alkaa olemaan.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Jos Wheeler oppii aloitukset niin tuo olisi ehka ok vaihtoehto. Johonkin north-south ketjuun Wheeler kuuluu.

Jos hanesta tehtaisiin sentteri niin syvyystilanne olisi jotakuinkin seuraava, priorisointijarjestyksessa.

Sentterit:

Scheifele
Wheeler
Lowry
Little

Laiturit:

Laine

Ehlers
Connor

Armia
Roslovic
Perreault

Tanev
Vesalainen
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
20.5 miljoonaa on gapissa varaa ensi kaudeksi mutta gap todennakoisestì kasvaa.

Tavares sisaan ja Jetsilla olisi ylivoimainen sentteriosasto. Ensi kaudeksi on helposti varaa, mutta sen jalkeen Paten sopimus vie 10 miljoonaa tms pois gapista (ellei han allekirjoita jotain 8 miljoonan kotikaupunkisopimusta) ja sitten on ongelmia. Wheelerin sopimus loppuu ensi kauteen joten siita saa saastoa noin 6 miljoonaa vuodessa jos antaa hanen menna. Itse pitaisin hanet 3 miljoonan sopimuksella jonka arvoinen han varmaankin olisi viela silloin.

Connor on paljon tarkeampi jatkosopimus ja syo todennakoisesti kaiken mita Wheelerin pois paastamisesta saadaan saastoa. Mutta se on enemman kuin sen arvoista. Paljon mieluummin jatkoa Connorille pitkalla pahvilla, han on Jetsin tulevaisuuden hahmoja ja vanhat Trashersit saavat lahtea.

Connor pelailee ehka ensi kauden 2-3 ketjuissa vahemmalla peliajalla kuten Laine lapimurron jalkeen, jotta statsit ja sita kautta palkkapyynto pysyy siedettavana. Jos hanet laitetaan Littlen viereen suurimmaksi osaksi kautta, han ei tule parantamaan maalimaaraansa vaan se kuihtuu puoleen nykyisesta. Jos siihenkaan.

Itse lahtisin siita etta Littlesta on pakko paasta eroon. Han on nelossentteri nykyisessa Jetsissa. Ei mitaan kayttoa enaa hyokkaaviin tulosyksikoihin ellei pelaa kolmosessa Wheelerin kanssa ja niin kauas Wheeleria ei haudata. Ja Littlen sopimus on lahes saman arvoinen seuraavat 5 vuotta kuin Wheelerin nykyinen sopimus. Missa vaiheessa kukaan kuvittelee Littlen olevan sen arvoinen? Puolitoista kautta ollut surkea, ei siita totuudesta mihinkaan paase.

Jos totuutta ei suostuta myontamaan niin sitten siita maksetaan iso hinta jatkossa. Connorit sun muut menee muualle kun Jets joutuu maksamaan hanen palkkansa Littlen pitamiseen esim.

Jetsilla on huikea rosteri nyt ja tulevaisuutta ajatellen. Mutta jos he hautaavat tulevaisuutensa Trashersien pitamiseen, toivon Laineen sanovan ei kiitos jatkosopimukselle. Jos tama joukkue haluaa voittaa cupeja, se tapahtuu niin etta nama nuoret huiput pelaa eniten ja veteraanit tukee. Jos jatketaan veteraanit edella menoa, sama paska toistuu. Maurice joko oppii nyt tai sitten organisaatio kuihtuu typeryyteensa.

Laine on selkeasti Jetsin paras laituri. Connor ja Ehlers ovat molemmat nuoria 30 maalin laitureita ja Roslovic on tulossa kisaamaan top 4 paikoista.

Wheeler varmaan ensi kaudella viela pystyy laittamaan kampoihin muutamille noista, han olisi varmasti hyva kakkosketjun juhta kuten on aina ollut, taidoiltaan.

Sopimus paattyy ensi kauteen, riippuen ensi kauden tasosta ja toivottavasta peluutuksesta vaikeammassa paikassa (ilman Scheifelea ja Lainetta) han voi joko ansaita huikean jatkosopimuksen pelaamalla kovan kauden ilman joukkueen parhaita suorittajia, tai sitten valahtaa sinne 60-70 pisteen tienoille mihin uskon hanen yltavan kakkosketjun roolissa parin patevan maalintekijan kanssa. Ja niitahan Jetsilla riittaa.

Toivomuslista:

Maurice antaa valmennusvastuun nykypaivan valmentajalle, jollekin joka ymmartaa etta tuloksilla on enemman merkitysta kuin ennakkoluuloilla. Maurice keskittyy vain pitamaan hauskoja pressitilaisuuksia koska siina han on kova. Se on hanen ydinosaamistaan, persoonan myyminen.

Little dumpataan jonnekin ennen kuin rampauttava sopimus astuu voimaan. Ymmarran faneja joille Little on joskus ollut hyva jaakiekkoilija, muistan itsekin ne ajat enka odottanut nain nopeaa luisumista leskitason alapuolelle mutta se on tapahtunut ja nykyisella tekemisellaan vaikea sijoittaa pelaavaan kokoonpanoon. Toki on teoreettisesti mahdollista etta Little parantaa tekemistaan mutta han ei ole nuori eika ole mitaan kaytannon syyta niin olettaa....se on toiveajattelua, nostalgiaa.

Wheeler on viela hyvassa iskussa ja varmaan 5 miljoonan arvoinen pari seuraavaa kautta.

Jetsin tilanne on se, etta heilla on selkeasti iso maara todella laadukkaita, nuoria hyokkaajia. Jonkun taytyy tehda tieta.
 
Viimeksi muokattu:

F#21

Jäsen
Miksi moni sijoittaa Roslovicin laituriksi jatkossakin? On kuitenkin pelannut kaikki aiemmat kaudet sentterinä ja nyt tänä kautena ajettu laiturina sisään NHL:ään.
Eiköhän tuota kannattaisi mieluummin sijoittaa keskelle, kun Jetseillä ei sinne hyviä prospekteja niin hirveästi ole.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mikä tuo Vesalaisen tilanne on ensi kautta ajatellen? Jotenkin sellainen olo, että tappelee Armian kanssa samasta roolista, muutenkin pelaajatyyppinä melko samanlainen. Vai onko?
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Miksi moni sijoittaa Roslovicin laituriksi jatkossakin? On kuitenkin pelannut kaikki aiemmat kaudet sentterinä ja nyt tänä kautena ajettu laiturina sisään NHL:ään.
Eiköhän tuota kannattaisi mieluummin sijoittaa keskelle, kun Jetseillä ei sinne hyviä prospekteja niin hirveästi ole.

Hyva kysymys. Kai siina on vaan kysymys siita etta nuoret pienempikokoiset sentterit laitetaan usein laitoihin (Granlund jne) NHL uran alussa. Ja ottaen huomioon Mauricen tavat.... Laine luontaisena vasempana laitana laitetaan oikealle ja Ehlers oikeana laitana tietysti vasemmalle. Up is down, left is right, Maurice has no clue.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Mikä tuo Vesalaisen tilanne on ensi kautta ajatellen? Jotenkin sellainen olo, että tappelee Armian kanssa samasta roolista, muutenkin pelaajatyyppinä melko samanlainen. Vai onko?

AHL varmaan kutsuu ekalla kaudella ja paasee joitain matseja kokeilemaan NHL:aa. Toivotaan etta saa pelata ylhaalla, mutta siihen tarvitaan sita etta ohittaa selvasti esim Tanevin. Varmaan olisikin parempi hyokkaavaan rooliin, mutta Jetsin valmennus on vanhan liiton miehia joten en usko etta nahdaan neljaa ketjua jotka kaikki yrittaa tehda tulosta vaikka materiaalia onkin. Nelonen vahintaan kootaan duunareista, ja top 6 laiturit ovat aika kovia junnun haastaa. Armian ja Roslovicin kanssa voi kayda kisaa.
 

ipaz

Jäsen
Laine luontaisena vasempana laitana laitetaan oikealle ja Ehlers oikeana laitana tietysti vasemmalle. Up is down, left is right, Maurice has no clue.

NHL:ssä kaukalon pienemmän koon vuoksi rightin pelaaja pelaa oikeassa laidassa ja left vasemmassa. Jos Euroopan isossa kaukalossa on ollut koko ikänsä toisin päin ja painanut maaleja onetimereilla, niin NHL:ssä tuollainen on helpompi pelata pois. Lavan ja kiekon on parempi osoittaa enemmän maalia kohti kun että sinne pelaisi rystypuoli edellä. Toki Laine ja Ovechkin ovat poikkeustyyppejä "off wing" pelaajista, mutta kun se maalinteko ei ole ainoa homma pojilla tuolla jäällä.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
NHL:ssä kaukalon pienemmän koon vuoksi rightin pelaaja pelaa oikeassa laidassa ja left vasemmassa. Jos Euroopan isossa kaukalossa on ollut koko ikänsä toisin päin ja painanut maaleja onetimereilla, niin NHL:ssä tuollainen on helpompi pelata pois. Lavan ja kiekon on parempi osoittaa enemmän maalia kohti kun että sinne pelaisi rystypuoli edellä. Toki Laine ja Ovechkin ovat poikkeustyyppejä "off wing" pelaajista, mutta kun se maalinteko ei ole ainoa homma pojilla tuolla jäällä.

Ymmarran tuon perinteisen argumentin mutta joissain tapauksissa se ei vaan toimi. Esim Laine on parempi "off wingillaan" eli vasemmalla. Valmentajan pitaisi pystya havaitsemaan muutamalla kokeilulla.

Ja Laineen tapauksessa ei ole huolta siita etta ne maalinteon ulkopuoliset asiat olisivat ongelma. Han on ollut joukkueensa tehokkain pelaaja koko lyhyen uransa (+32) ja han on viela taysi raakile fyysisesti verrattuna joukkueensa "johtajiin" jotka eivat nytkaan pysty samaan, lahellekaan.
 
Viimeksi muokattu:

ipaz

Jäsen
Ymmarran tuon perinteisen argumentin mutta joissain tapauksissa se ei vaan toimi. Esim Laine on parempi "off wingillaan" eli vasemmalla. Valmentajan pitaisi pystya havaitsemaan muutamalla kokeilulla.

Ja Laineen tapauksessa ei ole huolta siita etta ne maalinteon ulkopuoliset asiat olisivat ongelma. Han on ollut joukkueensa tehokkain pelaaja koko lyhyen uransa (+32) ja han on viela taysi raakile fyysisesti verrattuna joukkueensa "johtajiin" jotka eivat nytkaan pysty samaan, lahellekaan.

No ei se nytkään ihan pieleen mennyt jos poika paukutti 44 maalia. Noista 20 yv:llä pääasiassa sieltä off wing-pointilta. Jets oli koko runkosarjan toinen ja eteni konferenssifinaaliin, jossa näki selvästi että koko joukkueesta oli bensa loppu. Hellebuyck haparoi kiekon kanssa liian kanssa Vegasia vastaan. Vegas yksinkertaisesti luisteli, karvasi ja puolusti liikaa ja liian hyvin. En nyt näe että Winnipegissä kausi kauhean huonosti meni, kun viime kaudella eivät päässeet edes pleijareihin.
 

Eduuz21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Winnipeg Jets
Huhujen mukaan Stastny olisi mahdollisesti valmis jatkamaan Winnipegissä. Saa nähdä kuinka käy, mutta itse pitäisin kaverin mielelläni. Toivotaan, että saadaan molemmin puolin hyvä sopimus tehtyä.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Jotkut Hfboardsilla miettii pitaisiko Little vaan jattaa suojaamatta ja antaa Seattlen vieda.

Ensinnakin tuskin on mahdollista sopimusteknisesti, ja missa todellisuudessa Seattle haluaisi karmeasti jaahtyneen ja todella kalliin pelaajan pitkalla sopimuksella?

Seattle varmaan rakentaisi jenginsa analytiikalla kuten Vegas. He eivat ottaisi Littlea vaikka Jets maksaisi puolet palkasta seuraavat 6 vuotta koska tilastot nayttaa kuinka turha se on ollut jo pari kautta.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Niin joo aivan. Toki sitä treidiä kannattanee arvioida kunnolla vasta sen jälkeen kun tiedetään mitä sillä vapaalla tilalla saadaan aikaan. Mielestäni Masonin sopimuksesta oli päästävä eroon ja nyt se maksoi sitten Armian. Näin käy välillä.

Lainaan toisesta ketjusta kun tästä oli muutenkin tarkoitus kirjoittaa. Tuohon päällehän tuli ne varausvuorot vielä, on kyllä surkea vuosi ollut Chevylta tuo edellinen kausi sinällään kun siellä on vielä isona kivirekenä Kulikovin soppari jota ei pystynyt kyllä käsittämään edes lyhyenä ratkaisuna. Sitten on tietty vielä tuo Littlen jatko joka tuntuu kyllä vähän lyhytnäköiseltä myös vaikka varmasti ihan ok soppari onkin.

Noh Masonia en itse olisi ulostanut, kyllä hän vielä hyvästä kakkosesta olisi mennyt jos vain olisi terveenä pysynyt. Nyt edellinen kausi alkoi surkeasti mistä kuitenkin nousi sitten vielä vaikka loukkaantumiset vaivasivatkin koko kauden ajan ja kuitenkin se backup tulee jotain maksamaan ellei sitten luoteta omaan kasvattiin.

Riippuen toki mitä vapailla nyt tapahtuu niin Masonista oli joo pakko päästä eroon tai sitten ei, kuitenkaan vielä täksi kaudeksi ei ihan hirveästi uusia sopparieta tarvita ja palkakatossa oli kuitenkin reippaasti tilaa. Ongelmaksi olisi toki muodostunut se jos Stastny oltaisiin signattu isolla sopparilla, onneksi tuohon ei lähdetty kun noita ongelmallisia soppareita on jo muutenkin.
 

Wire

Jäsen
Huhujen mukaan Stastny olisi mahdollisesti valmis jatkamaan Winnipegissä. Saa nähdä kuinka käy, mutta itse pitäisin kaverin mielelläni. Toivotaan, että saadaan molemmin puolin hyvä sopimus tehtyä.

Sinne meni Stastny Vegasiin. Laine on taas orpona kun Little pellailee keskellä...

Jokin diili rakentelu tässä on pakko olla menossa.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Sinne meni Stastny Vegasiin. Laine on taas orpona kun Little pellailee keskellä...

Jokin diili rakentelu tässä on pakko olla menossa.

Tuli sellainen ajatus väkisin mieleen, että koska Laineen tulokassopparille pitäisi ymmärtääkseni sorvailla rahakasta jatkoa jossain vaiheessa vuotta tai viimeistään ensi vuoden alkupuolella, ja koska Maurice ei halua peluuttaa Lainetta Scheifelen vierellä ja kunnollista kakkossentteriä ei joukkueeseen taideta enää saada Laineen ruokkijaksi, niin noinkohan Lainetta edes kiinnostaa neuvotella jatkosopparista. Laine tuskin haluaa Littleä sen enempää kuin jotain täysin sentterinä kokematonta Roslovicia rinnalleen ruokkijaksi, joten Winnipeg on kusessa Laineen jatkopaperia ajatellen, jos Statsnyn tilalle ei löydy mitat täyttävää kakkossentteriä. Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja en olisi lainkaan varma edes siitä, että Lainetta kiinnostaa olla edes jatkossa Mauricen valmennuksessa, joka ainakin omaan silmääni on Laineen peluuttamisen suhteen ja kaikin puolin muutenkin ollut jokseenkin välillä hyvin outoa. Cheveldayoffilla on nyt näytön paikka ja jos laadukasta kakkossentteriä ei löydy jollainen ihmetreidillä ilman, että joukkue olennaisesti heikkenee, itse Laineena katselisin vakaasti myös muiden joukkueiden tarjouksia. Mikä pakko sitä on tehdä enää jatkosopimusta Winnipegin kanssa, jos ajatukset eivät käy yksiin valmennuksen ja joukkueen rakentamisen kanssa?
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Mikä pakko sitä on tehdä enää jatkosopimusta Winnipegin kanssa, jos ajatukset eivät käy yksiin valmennuksen ja joukkueen rakentamisen kanssa?

Aivan sama mitä Laine haluaa, Jetsillä on hänen oikeutensa eikä ole hänestä kiinni tuleeko treidatuksi vai ei. Nimenomaan on pakko tehdä jatkot Jetsin kanssa.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Aivan sama mitä Laine haluaa, Jetsillä on hänen oikeutensa eikä ole hänestä kiinni tuleeko treidatuksi vai ei. Nimenomaan on pakko tehdä jatkot Jetsin kanssa.

Jeps, en ole miillään tavalla NHL:n sopimuskäytäntöjen asiantuntija kuten sen asiantuntevampi heti huomaa kommentistani. Tässä tapauksessa, jos joukkue haluaa menestyä, niin Laineesta on saatava maksimitehot irti ja tarvitaan kunnon sentteri Statsnyn tapaan Laineen rinnalle. Mielenkiintoista nähdä miten tämä yhtälö ratkaistaan.

Varmaan typerä kysymys NHL:n sopimustietäjille, mutta miten pitkään Laine on sidottu Winnipeg Jetsiin? Niin kauan kunnes seura haluaa hänet kaupata?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös