Mikä kanadalainen joukkue voittaa Stanley Cupin seuraavaksi?

  • 14 351
  • 61

Seuraava kanadalainen Stanley Cupin voittaja?


  • Äänestäjiä
    424

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
TSN:nän Free Agent Frenzy lähetyksessä esitettiin kysymys studiosedille että mikä kanadalainen joukkue voittaa Stanley Cupin seuraavaksi. Muistaakseni kolme sedistä vastasi Winnipeg ja yksi Montreal.

Mutta kysytään asiaa nyt Jatkoajan kiekkotietäjiltä. Edellisen kerranhan Stanley Cuppi on matkustanut Kanadaan vuonna 1993 kun Les Canadiens de Montréal voitti harmittavasti finaalissa Jari Kurrin ja Wayne Gretzkyn edustaman LA Kingsin.

Todelliset tietäjät tietenkin ilmoittavat tässä ketjussa myös sen vuoden milloin tämä ihme tapahtuu.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Calgaryssa juhlitaan Stanley Cup-voittoa 2017. Konferenssifinaaleissa kaatuu Chicago, ja finaaleissa Lightning.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Jos ajatellaan isoa kuvaa, niin vastaisin Jets. Kuitenkin, koska iso kuva hämää ja voi johtaa lievään keskinkertaisuuteen, jätän sittenkin takaportin sille, että Winnipegistä tulee sellainen lännen Habs/Rangers, joka on siinä liipaisimella, muttei riitä. Flamesillä vähän sama. Canucks ja Leafs on lähinnä huonoja vitsejä, Senatorsilla on vähän konsepti hukassa. Eli kyllä, kyllä se Öljy tulee ja vie kannun seuraavaksi Kanadaan. Ei toki tällä vuosikymmenellä. Puhutaan siinä 2020-2025 tienoilla. No, 2019 mahdollisuuksien rajoissa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Varmaan laajennusjoukkue jos sellainen Kanadaan eksyy.
 
Hyvä kysymys. Onhan tuota monet miettineet. Ja hyviä yrityksiä on ollut, mutta onhan Stanley Cup monesti saatu tuoduksi Kanadaan, kun kanadalaiset pelaajat tuovat sen kotiseudulleen. Niinpä Cup on jokakesäinen vieras Kanadassa.

Montrealilla on nyt näinä vuosina "menestysikkuna" auki, ja olisihan se hienoa jos onnistuisivat.
Mutta sitten vähänkin tarkemmin ajateltuna, ei tule tapahtumaan. Ei tuolla hyökkäyksellä mestaruutta voiteta. Vuoden päästä Plekanec lähtee, ja mitäs sitten? Tai jos hän jää, niin vielä huonompi tilanne.

Winnipegillä on kyllä aika hyvin Playoff-tyylinen joukkue ja vauhdikas pelitapa, mutta kun sieltäkin puuttuu hyökkäyksestä tehoa. Ei riitä jos Manitoban parhaat hyökkääjät pelaa Jetsissä. Maalivahtitilannekaan ei ole mikään loistava tällä hetkellä, mutta itse asiassa lähivuosina siihen pitäisi tulla parannusta. Sen verran hyvin se Hutchinson pelasi ainakin välillä, ja taisi se USA:n MM-maalivahti Hellebuyck olla myös Winnipegin omaisuutta.

Vastaukseni on Edmonton.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Saskatchewanin Regina Tigers liittyy NHL:ään vuonna 2022 ja jo kolme vuotta myöhemmin eli 2025 joukkue voittaa Kanadalaisella ylpeydellä Stanley Cupin! Oi Canada......
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vähän piti arpoa Canadiensin ja Oilersin välillä, mutta Habseihin päädyin, koska heillä on lähivuosina realistisemmat mahdollisuudet kannuun. Kannua juhlitaan Montrealissa 2017 ja Edmontonissa heti perään 2021. Torontossa ehkä vuonna 2030, jos siihen mennessä koko organisaatio on vaihtunut. Muista en lähde sanomaan.
 

Defensefirst

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Gylfi Sigurdsson
Kyllä sen täytyy olla joko Canadiens tai Flames. Canadiens on kyllä erittäin lähellä, yhden maalintekijän päässä finaaleista. Sharp sisään ja finaaleihin ensi kaudella. Flamesilla on myös tekemisen meininkiä joukkueen rakentamisessa ja voi olla contender parin vuoden päästä kunhan maalivahtiasiat saadaan kuntoon. Oilers ei tule voittamaan ainakaan 15 vuoteen, ei tämänpäivän jääkiekossa voiteta pelkästään offensiivisilla taidoilla kuten Penguins on näyttänyt. Äänestin Habitantseja.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Ihanaa nähdä näin monta veikkausta Flamesin mestaruudelle. Oikein sydäntä lämmittää! :)
Äänestin Liekkipaitoja, mutta en pane pahakseni, jos Habs vie voiton ennen preerian poikia.
 

Luxray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Telian Liiga-lähetysten laatu
Vastasin Edmonton, koska en usko että Stanley Cup eksyy lähivuosina Kanadaan.

Vancouverista ei ole edes kilpailemaan Cupista ja väitänkin että heidän mahdollisuutensa meni jo vuonna 2011. Jäänee lähinnä playoff-paikasta tai max 2. roundista taistelevaksi keskikastin joukkueeksi.

Calgary pääsee lähelle ja omissa kirjoissani on kakkonen taistelemaan Cupista. Pidän tuosta joukkueesta muutenkin.

Winnipegin tyyli sopii hyvin poffeihin ja nousujohteessa hekin ovat, mutta Stanley Cupin voittoon heidän paukut ei riitä.

Leafs on täysi vitsi ja yksi Babcock ei käännä kokonaiskuvaa kovinkaan paljoa kun häviämisen kulttuuri on noin syvällä. Ei jatkoon.

Senators pyörii omien ongelmiensa kanssa enkä muutenkaan usko että tuolla materiaalilla voitetaan SC:tä.

Canadiens on todella lähellä mutta hyökkäysmateriaali ei ole riittävän laadukasta.

Vastaukseni on siis Edmonton Oilers ja vaikka 2020.
 

Hirvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Canadiens vie seuraavan viiden vuoden sisään, tai ainakin heille voiton soisin. Puolustamalla voitetaan mestaruuksia ja se puoli on Habsilla ainakin kunnossa.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Canadiens vie seuraavan viiden vuoden sisään, tai ainakin heille voiton soisin. Puolustamalla voitetaan mestaruuksia ja se puoli on Habsilla ainakin kunnossa.

En väitä tietäväni mistään mitään, mutta muistelisin lukeneeni kauden aikana Habs-fanien tekstejä siitä, että ei Canadiensin puolustus itsessään ole ollut mitenkään erityisen hyvä. Ellei maalivahtia laske tuohon osastoon mukaan. Carey Price varasti viime kaudella yksinään enemmän pisteitä kun kukaan muu pelaaja liigassa, ja se omalta osaltaan saa näyttämään puolustuksen aavistuksen kovemmalta. Monissa tapauksissa sama on tietysti toisinkin päin. Hyvä puolustus saa näyttämään maalivahdin paremmalta vaikka juuri Canadiensin kohdalla se taitaa toimia vain toiseen suuntaan.

***

Todella kinkkinen kysymys. Tarkemmin kun ajattelee niin tällä hetkellä lähimpänä tuota ovat Jets ja Canadiens, mutta riittääkö se? Ensi kaudella olisi iskun paikka kun paperilla muutamat ennakkosuosikit on aiemmista vuosista poiketen selvästi heikentymässä. Pidemmän tähtäimen projekteina Edmonton ja Toronto saivat niin kovia nimiä taakseen, että surkuhupaisan rämpimisen ajattelisi pikkuhiljalleen loppuvan, mutta kannun voittamiseen - tai edes siitä kilpailemiseen - taitaa olla kummallakin vielä pitkä matka.

Vastaan Edmonton. Monta vuotta se vie, mutta McDavid tulee ottamaan omansa aikanaan.
 

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
Price pelaa ensi sesongilla todellisen superkauden. Takarajalla tehty täsmähänkinta hyökkäykseen on myös iso osa Canadiensin cup-junaa. Kaudella 2015-2016 siis Montreal Canadiens juhlii Stanley Cupia. Aika pian tämän jälkeen Edmontonilla alkaa monta vuotta kestävä jakso, minkä aikana ovat lukuisia kertoja vähintään konferenssifinaaleissa, ja parikin kertaa cupin finaaleissa. McJeesus&co. myös saavat cupinsa 2019.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Winnipegillä näen suurimmat saumat voittoon. Kun Pavelec lopulta häippäsee ja loistavan prospect osaston kaverit kasvavat edes lähelle sitä heidän potentiaaliaan niin Winnipeg tulee kaudesta toiseen olemaan contender. Calgarykin on suhteellisen hyvä, mutta sieltä toistaiseksi puuttuu menestykseen vaadittavaa kokoa ja taitoa keskeltä. Calgaryn kohtalona on kohdata vuodesta toiseen LA tai Anaheim viimeistään toisella kierroksella ja siihen se tie tulee tyssäämään. Niin älytön ero on joukkueiden sentterikalustoilla.

Huonoimmat mahdollisuudet näen Montrealialla, Vancouverilla ja Torontolla. Montrealilla on surkea prospect osasto ja joukkueen core on suhteellisen surkea. Pelkällä maalivahdilla ja yhdellä huippupuolustajalla ei kuitenkaan pitkälle pötkitä. Vancouver taas on jyrkässä syöksykierteessä ja Toronto nyt pääsi jo viime kaudella aika lähelle pohjaa.

Finaaleihin joku muu kanadalainen joukkue ennen Winnipegiä saattaa päästä, koska itä on tasoltaan niin heikko Tampaa ja New Yorkia lukuunottamatta, että joku Ottawa saattaa finaaleihin asti luikahtaa joku vuosi luikahtaa. Kuitenkin Ottawalla ei olisi mitään pelaa lännen huippujoukkueita vastaan. Chicago, LA, Anaheim ja jopa St.Louis ovat selvästi kovempia nippuja. St.Louis nyt toki on vähän huumori heitto tähän, koska tokaa kierrosta pidämälle ei toi jengi tule etenemään.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Eipä ratkennut tämä mysteeri tälläkään kaudella. Mutta nyt on kuitenkin kaksi kautta alla kun kanadalaisjoukkue on nähty välierissä asti. Kaudella 2015-16 ei nähty yhtäkään edes pudotuspeleissä, joten jotain toivon pilkahdusta on. Jos vaikka Quebec Nordiques vielä herätetään henkiin.
Kauas on kuitenkin tultu niistä ajoista kun vielä 1984-90 Stanley Cup meni Kanadan puolelle seitsemän kertaa peräkkäin.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Nostetanpas tätä ketjua nyt Tornoton NBA-mestaruuden kunniaksi. Jotenkin tätä kanukkijengien korpivaellusta hyvin kuvaa se että tän ketjun perustamisen jälkeen NBA:ssa tuli aikasemmin mestaruus kuin NHL:lässä. Kuitenkin NHL:lässä on seitsemän kanukki seuraa kun taas NBA:ssa on vain yksi.

Olen näköjään McDavid huumassa vastannut aikoinaan Oilers. Viimeaikoina musta on ruvennut tuntumaan että oikea vastaus tulee olemaan Ottawa Senators. Syynä tähän on se että tuntuu että oikea vastaus tähän kysmykseen on vaihtoehto joka tuntuu just nyt kaikista epätodenäköisemmältä. Lisäksi noista kanukkijengeistä Senators on se joka ei suomipoikia hirveesti draftaa ja eikä siellä nyt ole kuin kolme suomalaista pelannut yli 100 matsia urallaan. Ja kuten kahdessa viime finaalissa taas on nähty niin kyllä se suomipoika pukkarissa on sellanen epäonen amuletti. ;)
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Mainituista joukkueista ehdottomasti Canucks on oma suosikkini, joten vastasin subjektiivisesti sen, vaikka välttämättä todennäköisyydet sille ei suurimmat ole.
 

ace

Jäsen
Muistan ikuisesti sen päivän, kun MTV3 jälkilähetyksenä tuli -93 viides finaalimatsi ja Canadiens nosti pyttyä ja Patrick Roy Conn Smytheä. Näen että kanadalaisen joukkueen mestaruusjuhlat on vähintään yhtä kaukana kuin tuo ilta. Toivottavasti olen väärässä ja Price johdattaa pytyn lähivuosina taas takaisin Kanadaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös