FC Barcelona 2017–2018 – Valverden aikaan

  • 176 013
  • 917

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Iniesta kyyneleet silmissä vetää koskettavan puheen yleisölle, 10 sek tästä DJ vetäisee jonkun "Hey girl work it work it"- klubipaskan. Voi morjes.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Hah, toi show oli kyllä aika absurdi, tai siis varmaan olisi ollut, jos olisi jaksanut jäädä katsomaan. Joku DJ alkoi soittamaan kunnon klubirytkettä, sitten pienen ikuisuuden jälkeen MM-finaalista takaisin kanavalle, niin vain lisää jotain jamboree-meninkiä kentällä, kuin Euroviisuja katsoisi. Sen jälkeen en enää edes tiedä mihin johti, kun katkaisi lähetyksen ja siirryin NHL:n pariin, mutta olisin (itsekin) ennemmin ottanut perinteisen pytty käteen ja konfetit ilmaan -menon Iniestan haastattelulla.

Toi D.Suarez on kyllä ihme venkula, Messin sisääntulon jälkeen Messi pelasi Suarezille oikealle laidalle täysin vapaan väylän ottaa mutama askel ja tintata pallo verkkoon, niin tuloksena oli joku ihme suupaisu ohi koko helvetin maalin. Vieläkin kantani pysyy, että aivan älyttömän paljon mies tarvii tilanteita, että saa niistä järkättyä maalipaikan muille, saati että itse osuisi. Mies tekee tästä jo jonkinlaista taidetta, koska suht taitava tuntuu muualla kentällä olevan, mutta ratkaisevassa paikassa aina jänis vipeltää housuun.

Pisteet myös Yerry Minan huvittavasta kyyryasentoprässistä, joka harmiksi johti liukastumiseen. Ei miltään järin ketteräliikkeiseltä tänään kyllä vaikuttanut. Niin vähän nähnyt miestä, ettei osaa sanoa onko tämä isokin ongelma.

Kyllähän sitä vähän funtsii, että tuntuuko joukkue enää samalta kun loputkin, Busi, Pique ja Messi lopettavat.

Oli muuten jo uudet, ensi kauden peliasut sisäänajossa.

Se oli siinä tämä kausi.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Se oli sitten sellainen kausi. Jännä olo, eihän sitä mitenkään voi sanoa että olisi mennyt huonosti kun voitetaan liiga ja copa - ylivoimaisesti vieläpä, onhan esim. tuo 17 pisteen etumatka valkoisiin aika uskomaton kauden lähtökohtiin nähden - mutta jännästi kaivelee tietysti se yksi erittäin huono peli, joka kaatoi CL-unelman, ja ehkä vähän sekin, ettei peli kovasta tulostasosta ja -varmuudesta huolimatta useinkaan ollut mitenkään loisteliasta. Mutta ehkä tämä tunne on liiankin vahva, koska olihan tässä paljon, paljon elementtejä parempaan suuntaan edellisestä kaudesta. Taktiikka ja yhteispeli oli paljon paremmin kasassa, keskikentällä ei (yleensä) enää ollut yhtä ammottavia aukkoja ja niinpä etenkin päästetyissä maaleissa päästiin paljon viime kautta parempaan tulokseen. Ja se sitten näkyy sarjataulukossa. Siinä kai lyhyt tiivistys menneestä kaudesta, pitää vielä miettiä josko palaan aiheeseen laajemmin...

Eilisestä se, että siinäkin jäätiin vähän siitä loisteliaasta, vaikka voitto tuli. Ei mitenkään massiivisesti saatu maalipaikkoja luotua, vaikka edellä oltiinkin. Ehkä se eka puoliaika oli vähän yhtä Messiä vaille. Coutinho kuitenkin sitten ratkaisi. Hän tuo kyllä noita boksin ulkopuolelta -maaleja ihan eri tavalla kuin mitä Barcelona muuten on pitkään aikaan tehnyt (no, Messi joskus), ja se on hyvä lisä monipuolisuutta hyökkäykseemme - yksi asia lisää, jota vastustajan täytyy varoa. Päivän päähenkilö Iniesta taas kyllä näytti minusta siltä, että kyllä hän ennemmin kuuluisi tälle tasolle kuin jäähdyttelyliigoihin. Lyhyet ja pitkät syötöt napsuivat pääosin lapaan ja läpisyöttöäkin pukkasi. Mutta kaipa herra itse tietää, miten kroppa kestää, ja se toki on parilla viime kaudella nähty, että 90 minuuttia kaksi kertaa viikossa alkaa olla mahdottomuus, ja pikkuisen tietysti huippunopeus hidastuu. Miinuksena eiliseltä Dembelen nilkkavamma - toivon mukaan lievä, ja tuolla vauhdilla kun tultiin myöhässä suoraan nilkkaan niin ei välttämättä punainenkaan olisi ollut vääryys. Olen muuten kuitenkin varovaisen toiveikas Dembelen suhteen: jälkimmäisen lihasvamman jälkeen veti kuitenkin sillä n. piste per avauksen peli -tahdilla, ja pääsee nyt vastustajista ohi jo paljon paremmin kun itseluottamus lienee vähän korjaantunut. Syöttöprosentissa on parannettavaa, mutta saa kuitenkin keskityksiä boksiin perille paremmin kuin moni muu meidän (nykyisistä ja entisistä) pelaajista. Ostosumma on tietysti edelleen massiivinen, mutta kun huomioi pelaajan iän, voi olla että ajan myötä sille sittenkin vielä tulee vastinetta. Edelleen toiveissa askelia eteenpäin joko isosti jo ensi kaudelle tai sitten pala kerrallaan paremmalle tasolle.

En jaksanut valvoa Iniesta-juhlallisuuksia kun aikainen herätys, ilmeisesti oli oikea päätös tällä kertaa... Alun tifo oli kyllä hieno! (Ja kiva kun toinen legenda Xavi oli paikalla tuomassa huhtikuun parhaan liigapelaajan pystin Messille.) Loppujuhlallisuuksista huolimatta kiitos kaikesta ja hyvää matkaa minne menetkin, kapteeni!

Miten kesän siirtohuhut? Onko mitään varmoja?

Minulla ei ole ainakaan tiedossa mitään, mitä kehtaisi sanoa edes siirtohuhujen mittapuulla varmaksi. Se Griezmann luonnollisesti on vahvimmin toistuva jutunaihe, jolle voi jotain pohjaakin olla, mutta varmana pidän asiaa vasta sitten kun on nimet papereissa ja lääkärintarkastukset tehty. Sitten on tietysti se Brasiliasta tuleva Arthur, jolla jonkin sortin esisopimus jo on ja käsittääkseni tulee todennäköisimmin ensi tammikuussa.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
@Marquez jossain oli huhua Sevillan Clement Lengletistä, että olisi tulossa.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Kyllä, minäkin olen nähnyt juttuja hänestä, mutta tässä kuten monessa muussakin on tosiaan nähdäkseni kyse vain huhusta. Mutta kohtahan se ikkuna on jo auki ja saattaa alkaa tapahtua!
 

Taksari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KPC.
Se Griezmann luonnollisesti on vahvimmin toistuva jutunaihe, jolle voi jotain pohjaakin olla, mutta varmana pidän asiaa vasta sitten kun on nimet papereissa ja lääkärintarkastukset tehty.

Internetin ihmeellisestä maailmasta luin että Atletico olisi Leicesterin Vardyn perässä mahdollisesti Griezmanin korvaajaksi.

Tämäkään ei mitään varmaksi kerro mutta olisiko sittenkin Antoine saapumassa Kataloniaan...?
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Juu, kyllähän se toisaaltaa kertoi, että #7 jätettiin käyttämättä ja Couts otti #14.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Siitä lienee merkit olemassa, että Barcelona haluaa Griezmannin. Sentään jotain vähän huhua konkreettisempaa. Mutta kuten olen aiemmin todennut, asiassa voi olla mutkia: jos tieto "vain" 100 miljoonan ulosostohinnasta pitää paikkansa, halukkaita on varmasti muitakin, ja kuitenkin summa on sen verran suuri että Barcelonan siirtobudjetti voi olla tiukoilla ilman että onnistutaan myös myymään, kun viime kesänä ja talvena tehtiin kaksi kallista ostoa. Ja aina siinä on muuttujana myös pelaajan oma tahto ja yhtenä vaihtoehtona huhut tarjostusta jatkosta Atletissa. Homma voi konkreettisesti edetä vasta kun ikkuna aukeaa, ja sitten nähdään miten käy. Oma äärimmäisen tieteellinen veikkaukseni tämän päivän tiedoilla todennäköisyydelle siitä, onko Griezmann Barcelonan pelaaja elokuun loppuun mennessä: noin 53,8%. Luku sitten muuttuu kun saadaan lisää tietoa suuntaan tai toiseen...

Uudet vermeet tosiaan olivat eilen jo näytillä pelissä, ja jos jotakuta kiinnostaa, niin seuran kaupasta niitä saa jo nyt.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Tässä kun tänään kirjoitellaan, niin laitetaanpa tänne myös se huomio Muu, mikä? -osastolta, että MM-kisoihin lähtee tavallaan yllättävän vähän Barcelona-pelaajia. Meidän penkkimiehistä, jotka ovat olleet maajoukkuemiehiä, on tippunut ryhmistään pois mm. vähälle peliajalle jääneet Andre Gomes ja Digne sekä (usein) avauksessa meillä olleista Sergi Roberto. Esimerkiksi hänen kohdallaan ei toki välttämättä ole mikään huono asia, että saa vähän lomaa ja tulee sitten tuoreempana kehiin uuden kauden lähestyessä. Ties vaikka Dembelekin joutuisi lepäämään, jos nilkkavamma ei osoittaudu lieväksi.

Espanjan riveissä Barcelona-pelaajien määrä on suorastaan harvinaisen pieni: mukana Pique, Alba, Busquets ja oletettavastikin viimeisen kerran eilisen päivänsankari Iniesta, Barca-kasvateista vielä Thiago. Sukupolvenvaihdosta muutenkin havaittavissa punaisissa.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Jos Griezmann tulee sisään, niin mielenkiintoista nähdä tuleeko joku isompi myynti. Jossain huhuissa oli, että Dembele lähtisi pois Griezmannin "tieltä". Kuulostaisi kyllä järjettömyyden huipulta. Kausi oli hänelle kokonaisuudessaan vaikea loukkaantumisten ja sopeutumisen takia. Loppukausi oli kuitenkin todella lupauksia herättävä, vaikka ratkaisussa näkyy vieläkin välillä pieni hätäily.

Kannan edelleen tämän mielipiteen mukanani vaikka häpeäpaaluun jos niikseen, mutta itse laittaisin Suarezin ennemmin lihoiksi, kuin luopuisin Dembelestä. En epäile hetkeäkään, etteikö Griezmann takoisi kovia maalimääriä myös Messin rinnalla, jos niin teki myös puolustuksen kautta pelaavassa Atleticossa. Suarez teki toki kovat pistelukemat, mutta mielestäni aivan liian riippuvainen Messin läsnäolosta. Suarez paransi huimasti surkean alkukauden jälkeen, mutta edelleen miehestä jäi useasti kuva, että hyvät hyökkäykset useasti karahti kun pallo pelattiin hänelle, 1vs1 tilanteissa liike ei enää tahdo riitä puolustajien ohittamiseen. Suarezin nykyiset puutteet (liike), tuli mielestäni parhaiten esiin, kun Messiltä oli viety kaikki tila pois, eikä päässyt jakamaan palloa linjan taakse tai Messi oli penkillä. Suarez tuntui niillä hetkillä olevan enemmän haitta kuin hyöty, koska verkkaisen liikkeen takia prässi tuntui tulevan useasti sen verran verkkaisesti, ettei pakeilla ollut suurta kiirettä, eikä puolustuspäähän mies suurta panosta anna vrt. Griezmann. Tulee mieleen tuo klassikon jälkeinen Villareal-peli, jossa Luisito aloitti penkiltä. Toki yhden pelin otanta on nyt pisara meressä, mutta kuitenkin Barcelonan hyökkäyspelaaminen ensimmäisellä jaksolla vaikutti todella raikkaalta. Toki vastapainoksi Luisito esitti todella upeita otteita kaudella ja ilman Messin apuakin, mutta sellainen fiilis tästä kaudesta jäi kokonaisuudessaan, että ikä ei tule yksin. Nyt miehestä saisi vielä kelpo korvauksen, tulevan kauden jälkeen tilanne voi olla jo toinen.

Espanjan riveissä Barcelona-pelaajien määrä on suorastaan harvinaisen pieni: mukana Pique, Alba, Busquets ja oletettavastikin viimeisen kerran eilisen päivänsankari Iniesta, Barca-kasvateista vielä Thiago. Sukupolvenvaihdosta muutenkin havaittavissa punaisissa.

Eikös myös Pique ole ilmoittanut, että nämä jäävät viimeisiksi kisoiksi vai oliko vain joku tunnepuuskassa päästetty kommentti?
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Näinpä taisi Pique tosiaan sanoa viime syksyn väkivaltaisuuksien aikaan. Vaikutti kyllä olevan ihan tosissaan silloin. En ole ainakaan huomannut hänen julkisuudessa puhuneen aiheesta sen jälkeen. Paljon on tietysti ehtinyt Tajossa vettä virrata, mutta on kai pakko olettaa, että päätös on voimassa. Seuran kannaltahan siinä on hyvät puolensa.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Jos Griezmann tulee sisään, niin mielenkiintoista nähdä tuleeko joku isompi myynti. Jossain huhuissa oli, että Dembele lähtisi pois Griezmannin "tieltä".

Pohditaanpa vielä tätäkin. Itse olen samalla kannalla kuin ennenkin, että minusta ideaalitilanteessa meillä olisi neljä oikeasti avauksen tason hyökkääjää, joista aina kolme vuorollaan pelaisi (vaikka sitten asetelmassa, jossa yksi heistä on hyökkäävä keskikentän laita, kuten Valverden 4-4-2:ssa on nähdäkseni pelattu). Tämä pitäisi heidän kuormituksensa sopivana, jos asetelma olisi ok kaikille - mikä valitettavasti ei tietenkään ole ihan itsestään selvää, esim. Messin kohdalla erityisesti, luulisin. Hän haluaisi pelata lähes aina. Ja aina tässä yhtälössä toki tulevat mukaan myös ne taloudelliset realiteetit: onko varaa neljään "yli sadan miljoonan pelaajaan"? (Puhun siis tässä teoreettisesta pelaajan tasosta enkä niinkään realistisesta myyntihinnasta tällä päivämäärällä, Suarezista ei tuon ikäisenä tietenkään enää sataa miljoonaa saisi.)

Jos nyt kuitenkin aseella uhaten joku täytyisi minun seuran puheenjohtajana myydä, kallistuisin itsekin Suareziin, ja syynä oikeastaan lähinnä juuri se ikä ja sitä kautta uran suunta. Taso on edelleen kova, tulosta kun tulee, mutta tosiaan liikkeessä alkaa olla puutetta eikä suunta tuossa iässä varmaankaan enää merkittävästi ylöspäin käänny. Dembele sen sijaan täytti vasta juuri 21 ja on realistista odottaa, että hän pääsee vielä eteenpäin monessa asiassa - ja joka tapauksessa pelivuosia on paljon jäljellä.

Mutta siis: toivon ettei kumpikaan lähde. Ainahan tässä on myös se jo muutaman vuoden pohdittu Messi keskikentällä -skenaariokin mahdollisuutena. Oikeastaan hieman yllättävää, ettei se ole jo toteutunut juurikaan. Vaikka hyvinhän tämä kausi meni näin, kun keskikenttäpeli toimi vihdoin taas ihan jees ja Messi voitti sieltä kärjestä taas Kultaisen pallon. On tietysti myös yksi strategia pärjätä Iniestan lähtemisen jälkeen, että kun kerran vastaavaa pelaajaa ei missään ole, niin hankitaan sitten niin kova kärkiosasto, että verkko heiluu silti vaikka sinne kärkeen saadaan vähemmän/ei-niin-hyviä palloja.

Godin muuten teki Griezmannille saman kuin Pique Neymarille viime vuonna: ilmoitti julkisuuteen, että hän jää. Saapa nähdä, meneekö tarina lopulta samalla tavalla.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Niinkuin tuossa yllä jo useampaan otteeseen onkin kautta perattu, niin tyydyn toistamaan saman: Tuloksellisesti loistokausi, jos ei mennä yksityiskohtiin. Ainoastaan kaksi täyttä ohipeliä koko kaudessa, jotka katkeralla tavalla mursivat niin Chämppäri-unelman, kuin sen tappiottoman kaudenkin. Joka tapauksessa koko kauden kaikkien kilpailujen 59. ottelusta Barcelona hävisi vain kolme. Se on huikea suoritus, ja täysin ansaittu, suorastaan suvereeni tupla.

Mutta... Niinkuin kaikessa hyvässä, tässäkin kaudessa oli tuhottoman paljon pahaa. Se Chämppäri nyt oli ja meni, unohdetaan se hetkeksi. Tällä kaudella FC Barcelona oli valitettavan paljon yhden miehen varassa. Siis oikeastaan aivan käsittämättömän paljon. Se mies on tietenkin Lionel Messi, joka kantoi pelillisesti Barcaa enemmän tällä kaudella kuin koskaan aikaisemmin. Tästä osoituksena La Ligan maalipörssin suvereeni voitto, sekä syöttöpörssiin jaettu kärkipaikka.
Kauden alussa osattiin ennakoida hankalaa kautta, jopa "välikautta", uusien ostojen sisäänajoa ja uuden valmentajan peliidentiteetin oppimista. Noh, kuten sanottua, tuloksellisesti loistokausi, mutta pelillisesti Barca oli oikeastaan melko tasapaksua suurelta osin. Syyskausi oli yllättävänkin hyvää. Tuloksellisti. Pelillisesti pelkäsin jokaisen ottelun kääntävän joukkueen voittokulun tappio/tasapelikierteeseen. Toki mitä pidemmälle kausi eteni, sitä osasi jo odottaa sitä vapauttavaa 75+ minuutin voittomaalia.

Nostaisin esille kolme tämän kauden menestyksen takuusuorittajaa, eli tietenkin Messin, mutta myös Umtitin, joka jo toista kautta osoitti olevansa maailman eliittiä ja Barcelonan johtava toppari, sekä Ter Stegenin. MAtS oli koko kauden aivan jumal-moodissa, mutta varsinkin alkukaudesta väittäisin miehen pelastaneen Barcalle pisteitä useammassakin ottelussa aivan käsittämättömillä gamesavereillään. Ei varmasti kukaan voi kiistää miehen olleen tällä kaudella vähintään maailman top3 maalivahti, todennäköisemmin De Gean kanssa kärkikaksikko. Ikää vasta 26v, joten ei ainakaan maalivahtipelistä jää tulevaisuus kiinni. Tämän varmistaa myös yksi maailman parhaista kakkosmolareista Cillesen. Mitenhän Jesperistä vain saadaan pideltyä kiinni, kun tuskin tulee olemaan cup-molaria kummempaa roolia tiedossa tulevaisuudessakaan.

Umtitia muuten ollaan huhuissa viemässä jo pois Barcelonasta Englantiin. Tällä hetkellä Umtiti on ehkäpä Barcelonan tärkein yksittäinen palanen tietysti Messin ohella, mutta JOS Barcan johto nyt perseilee palkkatarjoustensa kanssa ja Samuel lähtee, niin todella vaikea on löytää korvaavaa topparia miehen tilalle. Varmasti ei yhtä hyvää löydettäisi, mutta löydettäisiinkö ylipäätään ketään? Jouduttaisiinko kausi vetämään luottaen Vermaeleniin ja Minaan? Pelottaa pelkkä ajatuskin tästä.


Ja vielä loppuun: Kiitos Andrés Iniesta kaikista vuosista joukkueen keskikentän pelillisenä johtajana, maestrona ja kapteenina. Aivan käsittämätöntä taidetta mies teki keskikentän pelinavauksesta ja muodosti ehkäpä kaikkien aikojen keskikenttäkaksikon Xavin kanssa. Yksi kaikkien aikojen pelaajista, jonka arvo oli mittaamaton Barcelonan menestyksessä. Pakko arvostaa tätä tapaa, jolla mies haluaa jättää jalkapalloilun tällä tasolla. Kenenkään mieleen ei jää kuvaa jo tasonsa menettäneestä entisestä legendasta, vaan mies jättää euroopan kentät ollen edelleen yksi Barcelonan parhaista keskikenttäpelaajista tälläkin kaudella. Hattu päästä. Paita lähtikin jo tilaukseen.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Hieno viesti @Anonyymi ja monesta asiasta samaa mieltä. Itse en kuitenkaan näe Messi-riippuvuutta ihan noin vakavana asiana: ilmeisesti hänen osuutensa maaleista ja syötöistä olikin jopa laskenut "pahimmista" vuosista (eikä ihme, kun muistelee millaisia maalimääriä hän on parhaimmillaan tehnyt). Neymar osui tietysti useammin kuin puolet kaudesta telakalla ollut Dembele, mutta muuten secondary scoringia saatiin keskikentältä kohtuullisesti mm. Coutinhon ja Paulinhon ansiosta, Suarezin lisäksi luonnollisesti. Tosin voidaan keskustella siitä, miltä hyökkäyspeli näytti sillloin kun Messi ei lainkaan ollut kentällä, ja kyllähän sieltä huoliakin voi löytää.

Seura on muuten mm. Twitterissä julkaissut melko kiinnostavia tilastoja päättyneestä kaudesta. Pari poimintaa, ehkä vähän ylläreitäkin:

- Suarez hävisi syötöissä Messille vain yhdellä (kaikki kilpailut): 18-17.
- Sama kaksikko pelasi eniten minuutteja, jopa enemmän kuin ter Stegen
- Suurimmassa määrässä pelejä kuitenkin pelasi joko avauksessa tai vaihdosta Rakitic, 55 peliä
- Eniten pallokosketuksia per peli: Busquets 87, kakkosena Alba 86.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
No joo, tilastojen valossa kausi ei ollut Messin paras (Tuskin nyt kukaan niitä teho-kausia tulee rikkomaankaan lähiaikoina), mutta mielestäni pelin rakennus oli enemmän Messin harteilla kuluneella kaudella, kuin koskaan ennen. Iniesta onneksi pystyi pelaamaan ihan täysiä otteluita, joten oli toinenkin maestro kentällä apuja antamassa. Toki myös erityismaininta Alballe ja Robertolle loistavista esitöistään lukuisiin Messin ja Suarezin maaleihin, sekä loppukaudesta Coutinho osoitti kykenevänsä myös ottamaan Iniestan paikkaa keskikentän pelinrakentajana hieman erityyppisenä pelaajana kuitenkin.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Nyt on vahvistunut viime päivien huhu, että Iniestan uusi seura ei ole Kiinassa, vaan Japanissa: Vissel Kobe (linkki Wikipediaan). Kieltämättä jos itse voisin tehdä työtäni vapaasti missä päin maailmaa tahansa, Japani voisi olla kiinnostava kohde, joten mikäs siinä. Sielläkään tietysti ei pelin taso Euroopan huippusarjoja vastaa, mutta se ei sitten selvästikään ole ollut tämän askeleen tarkoitus. Kyseinen seura ei ole siellä mikään perinteinen pyttyjen voittaja, mutta jospa siellä sitten alkaa menestystä tulla uusilla eväillä. Samasta seurasta näyttäisi muuten tällä erää löytyvän HJK:sta tuttu Mike Havenaar ja pariinkin otteeseen on valmentajana ollut legendaarinen Stuart Baxter, pieni maailma...

Yksi tilastonosto vielä eilisten jatkoksi: parhaalla syöttöprosentilla viime kauden pelasi... Tomas Vermaelen. Kakkosena Busquets.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Umtitia muuten ollaan huhuissa viemässä jo pois Barcelonasta Englantiin. Tällä hetkellä Umtiti on ehkäpä Barcelonan tärkein yksittäinen palanen tietysti Messin ohella, mutta JOS Barcan johto nyt perseilee palkkatarjoustensa kanssa ja Samuel lähtee, niin todella vaikea on löytää korvaavaa topparia miehen tilalle. Varmasti ei yhtä hyvää löydettäisi, mutta löydettäisiinkö ylipäätään ketään? Jouduttaisiinko kausi vetämään luottaen Vermaeleniin ja Minaan? Pelottaa pelkkä ajatuskin tästä.
Loistavan syksyn pelanneen Umtitin arvosanaa laskee kyllä roimasti tuo kevään romahdus otteissa, kun nämä huhut alkoivat. Ja kyllä Messin lisäksi ainakin MATS ja Busi ovat huomattavasti tärkeämpiä palasia. Busin kanssa ollaankin ilmeisesti päästy sopuun palkankorotuksesta, joten voidaan unohtaa nämä päättömät huhut Busin lähdöstä. Ja tuohon Umtitin korvaajaan, niin muutenkin ollaan oltu lupaavien De Ligtin ja Lengletin perässä, vaikka Umtiti ei lähtisi.

Hieno viesti @Anonyymi ja monesta asiasta samaa mieltä. Itse en kuitenkaan näe Messi-riippuvuutta ihan noin vakavana asiana: ilmeisesti hänen osuutensa maaleista ja syötöistä olikin jopa laskenut "pahimmista" vuosista (eikä ihme, kun muistelee millaisia maalimääriä hän on parhaimmillaan tehnyt).
Messin osuus tehoista on voinut laskea, mutta Barcan riippuvuus Messistä ei tippaakaan, päinvastoin. Barcahan ei saanut tällä kaudella mitään aikaan hyökkäyspäässä niissä peleissä joissa Messi ei pelannut.

Kannan edelleen tämän mielipiteen mukanani vaikka häpeäpaaluun jos niikseen, mutta itse laittaisin Suarezin ennemmin lihoiksi, kuin luopuisin Dembelestä. En epäile hetkeäkään, etteikö Griezmann takoisi kovia maalimääriä myös Messin rinnalla, jos niin teki myös puolustuksen kautta pelaavassa Atleticossa. Suarez teki toki kovat pistelukemat, mutta mielestäni aivan liian riippuvainen Messin läsnäolosta. Suarez paransi huimasti surkean alkukauden jälkeen, mutta edelleen miehestä jäi useasti kuva, että hyvät hyökkäykset useasti karahti kun pallo pelattiin hänelle, 1vs1 tilanteissa liike ei enää tahdo riitä puolustajien ohittamiseen. Suarezin nykyiset puutteet (liike), tuli mielestäni parhaiten esiin, kun Messiltä oli viety kaikki tila pois, eikä päässyt jakamaan palloa linjan taakse tai Messi oli penkillä. Suarez tuntui niillä hetkillä olevan enemmän haitta kuin hyöty, koska verkkaisen liikkeen takia prässi tuntui tulevan useasti sen verran verkkaisesti, ettei pakeilla ollut suurta kiirettä, eikä puolustuspäähän mies suurta panosta anna vrt. Griezmann. Tulee mieleen tuo klassikon jälkeinen Villareal-peli, jossa Luisito aloitti penkiltä. Toki yhden pelin otanta on nyt pisara meressä, mutta kuitenkin Barcelonan hyökkäyspelaaminen ensimmäisellä jaksolla vaikutti todella raikkaalta. Toki vastapainoksi Luisito esitti todella upeita otteita kaudella ja ilman Messin apuakin, mutta sellainen fiilis tästä kaudesta jäi kokonaisuudessaan, että ikä ei tule yksin. Nyt miehestä saisi vielä kelpo korvauksen, tulevan kauden jälkeen tilanne voi olla jo toinen.
Ei sun tartte mihinkään häpeäpaaluun mennä loistavan tekstin takia. Kyllä nyt olisi aika laittaa Suarez rahoiksi, kun hänestä vielä saa hyvän summan. Syksyllä jo nähtiin että liike ei vaan enää tahdo riittää. Ei toki varmaan tapahdu, koska Suarez on Messin kavereita.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Tuo Messi-riippuvuus on jännä kysymys eikä sitä ihan helposti voi mitenkään absoluuttisesti mitata. Maali- ja syöttömäärissä, joka on yksi signaali, tilanne ei siis ole pahentunut. Itsekin toisaalta mainitsin, että sillä melko pienellä otoksella mitä pelattiin ilman Messiä, silmämääräisesti hyökkäyksessä oli vaikeuksia saada tulosta ja varmaan se sinä aikana tehtyjen maalien määrässäkin näkyy. Samaan aikaan tilastoissa näkyy esim. pallokosketusten määrässä, että meidän keskikenttämme oli tällä kaudella edellisestä poiketen taas mukana pelissä ja rakentamassa sitä, eli siinä mielessä taas Messi-riippuvuuden voisi sanoa vähentyneen. Samaa signaalia siis antavat Coutinhon ja Paulinhon maalit (ja maalisyötöt). Mutta tietenkään pallokosketusten määrä ei kerro rakennetuista maalipaikoista. Kiinnostavaa olisi nähdä data maaleista ja maalipaikoista per minuutti kun Messi on kentällä ja ei ole kentällä, mutta sellaista tilastoa en ole löytänyt.

Tässä pallokosketuksista ja syötöistä:
Kosketuksia per peli, Messi neljäs:
87 - Sergio Busquets 86 - @JordiAlba 80 - @ivanrakitic 77 - Leo #Messi 77 - @samumtiti 71 - @3gerardpique 70 - @SergiRoberto10 67 - @andresiniesta8 63 - @LucasDigne 62 - @Phil_Coutinho

Onnistuneiden syöttöjen määrä, joissa on muuten yllättävän suuria eroja ja kärkikaksikko erottuu vahvasti, Messi vasta kuudes (vaikka siis eniten pelattuja minuutteja):
3,493 - S. Busquets 3,457 - @ivanrakitic 2,758 - @JordiAlba 2,705 - @3gerardpique 2,436 - @samumtiti 2,329 - L. #Messi 2,284 - @SergiRoberto10 2,153 - @andresiniesta8 1,547 - @paulinhop8 1,318 - @_nelsonsemedo_

Syöttöprosentissa Messi ei mahdu edes top10:een. Hän toki yrittää paljon vaikeita läpisyöttöjä, joista onnistuessaan sitten usein tulee maali, mutta onnistumisprosentti ei niissä ole mitään 90:n luokkaa.

Busquetsin jatkosta tosiaan uutisoitiin, ainakin jonkinlainen esisopimus on olemassa. Umtitia odotellaan - kyllä hän nähdäkseni on edelleen meille erinomainen vaihtoehto, vaikea keksiä parempaa jos vain ei ole motivaatio johonkin pysyvämmin kadonnut. Koska Minan taso ei ehkä tule riittämään ja Vermaelen tuskin a) nuorenee b) pysyy terveenä mitenkään valtavasti aiempaa paremmin, Lengletin tai huippulupaus de Ligtin hankinta ei nähdäkseni mitenkään edellytä Umtitista luopumista ainakaan joukkueen rakentamisen kannalta, toivottavasti ei taloudellisten realiteettienkaan.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Messin osuus tehoista on voinut laskea, mutta Barcan riippuvuus Messistä ei tippaakaan, päinvastoin. Barcahan ei saanut tällä kaudella mitään aikaan hyökkäyspäässä niissä peleissä joissa Messi ei pelannut.


Ei sun tartte mihinkään häpeäpaaluun mennä loistavan tekstin takia. Kyllä nyt olisi aika laittaa Suarez rahoiksi, kun hänestä vielä saa hyvän summan. Syksyllä jo nähtiin että liike ei vaan enää tahdo riittää. Ei toki varmaan tapahdu, koska Suarez on Messin kavereita.
Tuon ensimmäisen voin kyllä itsekin allekirjoittaa. Barca ei saanut mitään muuta kuin pyöritystä aikaan kun Messi (ja kenties muitakin kärkinimistä) oli poissa. Kun Messi on kentällä, häneen tarrautuu aina pelaajia ja täten avaa muillekin jo tällä tavalla tilaa.

Vaikka itse pidän Suarezista, niin kyllä itsekin olisin nyt valmis vähintään kuuntelemaan tarjouksia miehestä. Jotenkin tosiaan alkaa tuntumaan, että parhaimmat otteet ollaan jo nähty, mutta toki tulosta tuossa pelipaikassa tulee vielä.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Umtiti-de Ligt-Lenglet ym. keskustelusta tuli vielä mieleeni, että kun Masiasta ei nyt juurikaan ole tullut avauksen tason pelaajia (mikä olisi se kaikkein paras vaihtoehto ja toivottavasti toteutuu taas useammin jatkossa), on hyvä, että joukkuetta on pääosin rakennettu pitkällä tähtäimellä. Tai ainakin yritetty. Ideaalitapauksessa meidän topparitilanne menisi niin, että joku "de Ligt" tulee nyt mukaan ja korvaa aikanaan Piquen avauksen miehenä, jolloin Umtitilla on vielä paljon pelivuosia jäljellä.

Ja sen pitkän tähtäimen mukaisesti muutamana viime kesänä on jo hankittu pelaajia, jolla olisi voinut olettaa olevan paljon niitä pelivuosia jäljellä ja mahdollisuus mennä paljonkin eteenpäin iän ja valmennuksen sekä pelikaverien tason ansiosta. Umtiti lienee yksi parhaista esimerkeistä onnistumisista tässä. Sitten on melko selviä epäonnistumisia, kuten Andre Gomes ja Alcacer, joiden kohdalla onnistuminen näytti näin ulkopuolelta katsottuna alunperinkin epävarmalta ja vähintäänkin ostohinta liian korkealta. Ja joitain siltä väliltä, kuten vaikka Digne, Semedo (jossa näen paljon potentiaalia) ja D. Suarez, jonka hankkiminen tosin oli minusta ehdottomasti järkevää tehdä lähes ilmaisen takaisinosto-oikeuden vuoksi. Dembelestä on puhuttu paljon enkä palaa siihen kuin sen verran, että tosiaan näen mahdollisena että kyseessä tulee lopulta olemaan onnistunut ostos. Coutinho oli melko varma kortti, hieman muita mainittuja vanhempi, mutta vaikuttaisi varsinkin Iniestan lähdön myötä ihan oikealta liikkeeltä.

Ajatus näiden hankintojen takana on siis ollut nähdäkseni oikeansuuntainen. Toivottavasti tänä kesänäkin meininki on se, että jokainen hankinta palvelee selkeää pitkän tähtäimen tarvetta. Vielä enemmän toivon, että Masian nuorten hyvä menestys Espanjan ja jopa Euroopan tasolla tarkoittaa sitä, että jo lähivuosina voisi taas odottaa niitä uusia Messejä/Xaveja/Piqueita edustusjoukkueeseen. Edellisestä on jo aivan liian pitkä aika. Ja jopa muualle lähteneistäkin tulee mieleen lähinnä yksi, joka olisi hienoa nähdä Barcelonan paidassa, eli Thiago. Muuten meidän kasvattien taso on S. Robertoa lukuunottamatta jo kohta vuosikymmenen riittänyt vain isojen liigojen pikkujoukkueisiin, ei enää Barcelonaan.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Mitenköhän muuten La Ligan palkkakatto vaikuttaa Barcelonan kesän suunnitelmiin? En nyt millään muista, että allekirjoittiko Messi jo uuden sopimuksen Barcan kanssa, mutta mikäli allekirjoitti niin palkka nousi varmaan siitä entisestä aika reippaasti.

La Ligan palkkakattohan tarkoittaa sitä, että joukkueet saavat käyttää pelaajapalkkoihin vaikka miljardin, mutta pelaajapalkkiot eivät saa ylittää 70 % koko budjetista. La Liiga -sivuston mukaan (uutinen julkaistu tammikuussa 2017) Barcan pelaajapalkkioit olivat 55 % koko budjetista, mutta tuossa oli vielä mukana Neymarin palkka. Busquets saa todennäköisesti jonkinlaisen palkankorotuksen tuohon palkkaansa ja Umtiti tulee tulevaisuudessa nauttimaan huomattavasti suurempaa palkkaa. Pelkästään Neymarin myyminen toi palkkakattoon ihan mukavasti tilaa, mutta toisaalta uskoisin, että miljoonahankinnat, Coutinho ja Dembele, kuittaavat yhteensä vähintäänkin tuon saman summan, mitä Neymar tienasi. Internetin syövereistä löytyi jotain osviittaa, että mitä pelaajat tienaavat viikossa, mutta suhtaudun toki näihin aina hiukan pienellä varauksella.

Onnittelut vielä näin jälkikäteen tuplasta. Barcelona oli tällä kaudella varsin konemainen joukkue, joka ei tosiaankaan pelannut aivan sitä loistovuosiensa tasoista jalkapalloa, mutta piru vie, oli se tehokasta. Kesällä tulee toki joku jännitettyä hiukan sitä Griezmann-siirtoa, nykymarkkinoilla 100 miljoonaa Griezmannin tasoisesta pelaajasta menee kategoriaan "ryöstö". Ja varmasti tulee uusi sivu käännettyä Barcelonan historiassa myös, aika jälkeen Don Andresin. Huikean hieno pelaaja, ei voi kuin hattua nostaa näin täältä Real-leiristäkin.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Tuo palkkakatto noin määriteltynä ei kuulosta akuutilta ongelmalta. Siirtosummat ovat nykyiseksi paisuneina isompi kysymys budjetin tasapainon kannalta. Pari kovapalkkaista on tullut lisää, mutta kun muutamia pelaajia on myös lähtenyt, ei prosentuaalinen osuus liene valtavasti kasvanut. Sehän tarkoittaisi useampia ihan megapalkkoja, että osuus nousisi 55%:sta 70%:iin, jos siis n. 25 pelaajan ringillä on päästy tuohon 55:een. Keskimäärin reilu 2% per pelaaja, kovimpien starojen kohdalla osuus on tottakai suurempi mutta silti.

Siirtosummat ja palkkakatot vievät taas ajatukset takaisin tulevan joukkueen rakentamiseen, Masiaan jne. Eilen saatiin valitettavasti iso huono uutinen joukkueen pidemmän tähtäimen rakentamisen kannalta, kun Barca B:n putoaminen sarjatasoa alemmas varmistui. Kiri ei riittänyt, kun pahimmat kilpailijat saivat voitot. Tämä siis hankaloittaa suunnitelmaa pitää jotenkin järkevän tason varamiehiä B:ssä ja sitä kautta edustuksen rinkiä pienempänä, jolloin kärki voi olla terävämpi. Saapa nähdä, miten asia ratkaistaan - mennäänkö samoilla suunnitelmilla silti ja otetaan pientä riskiä pienemmän pelaajaringin suhteen. Joka tapauksessa täytyy toivoa, että B nousisi pian takaisin Segundaan.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Nyt olisi ilmeisesti avautumassa tilaisuus hankkia Thiago kotiin. Bayern on Saksasta kantautuvien uutisten mukaan pistämässä miehen myyntiin, koska ei sovi uuden valmentajan Kovacin suunnitelmiin. Ilman muuta pitää mies hankkia takaisin, kun mahdollisuus tarjotaan, ja pukukopin isot nimet ovatkin jo tätä vaatineet Bartomeulta.
Vihdoin saataisiin se korvaaja Xaville keskikentälle peliä pyörittämään.

Aika käsittämätöntä perseilyä Bayernilta palkata Kovac valmentajaksi ja nyt vielä ulostaa Thiago.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Kyllähän tuo kelpaisi, ainakin jos hinta on yhtään järkevä (mikä ei ole mitenkään sanottua, kun Barcelona on ostajana).

Jaetaanpa samalla kiinnostava Simon Kuperin kirjoitus Financial Timesin sivuilta. Aiheena Messi ja Argentiina - miksi tulokset eivät ole niin kovia kuin Barcelonan paidassa. Tuossa on faktaa ja dataa vahvistukseksi sille monien mutu-tuntumalle, että Messi jäi esim. viime MM-kisoissa turhan yksin Argentiinan joukkueessa (tosin oli ilmeisesti myös väsynyt seurakauden jäljiltä). Nyt lähtökohta voi olla valmennuksellisesti ja Messin vireystason puolesta parempi, mutta on eri asia riittääkö se, kun muiden avauksen pelaajien taso ei ehkä kaikilta osin ihan riitä maailman huipulle.
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Aika käsittämätöntä perseilyä Bayernilta palkata Kovac valmentajaksi ja nyt vielä ulostaa Thiago.

Mikä valmentaja mielestäsi olisi pitänyt palkata Kovacin sijaan? Saatavilla oleva valmentaja siis. Ole ystävällinen ja anna vastauksesi perusteluin. Kiitos.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös