MM-kisojen mediaoikeudet MTV Oy:lle

  • 821 718
  • 2 480

scholl

Jäsen
Mitenköhän Maikkari on budjetoinut Leijonien putoamisen puolivälierissä? Skoda-kansa tietenkin ostanut Maikkarin lisäkanavat, mutta luulisi monien, monien suomalaisten jättävän pelien katsomisen melkeinpä tyystin tähän, jolloin luulisi mainostulojenkin pienenevän, kun katsojat vähenevät.

En usko tuohon. Kampanjat myydään etukäteen ja silloin käytetään jotain tilastoa siitä, kuinka monta x-y vuotiasta se mainos mm-kisojen yhteydessä tavoittaa. Joku Halpahalli on ostanut nyt joka lähetykseen z mainospaikkaa ja jos välierää ja loppuottelua katsoo vähemmän porukkaa kuin ajateltiin, niin eivät he enää jälkikäteen saa alennusta. Luulen, että noi on niin haluttuja mainospaikkoja mm-kisojen yhteydessä, ettei niistä tarvitse mitään alennusta tarvitse antaa. Mainostaja ottaa riskin menestymisen suhteen.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Kyllä.
Sen sijaan se saattaa vaikuttaa siihen millä hinnalla mainoksia myydään tuleviin kisoihin. Jos Suomi ei menesty niin se kyllä näkyy.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Mitenköhän Maikkari on budjetoinut Leijonien putoamisen puolivälierissä? Skoda-kansa tietenkin ostanut Maikkarin lisäkanavat, mutta luulisi monien, monien suomalaisten jättävän pelien katsomisen melkeinpä tyystin tähän, jolloin luulisi mainostulojenkin pienenevän, kun katsojat vähenevät.
Kyllähän jääkiekon MM-kisat kuitenkin kiinnostaa suomalaisia yleisesti ihan hyvin muutenkin, ei pelkästään Suomen pelit. Ihan tuoreita lukuja en löytänyt, mutta esim. 2013 MM-finaalia Sveitsi-Ruotsi seurasi keskimäärin yli 900 000 suomalaista ja parhaimmillaan n. 1,3 miljoonaa. Eli ei Maikkari varmaan kusessa ole vaikka Suomi putosikin, kyllä ihmiset katsoo kun ilmaiseksi näkee.

Tosin hyvät kesäkelit saattaa vähän verottaa näitä viikonlopun päiväpelejä, mutta eiköhän nuo iltapelit kerää hyvät katsojaluvut.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Ketä kanavapaketin on hommannut, niin en jaksa uskoa siihen, että Suomen putoamisen jälkeen karjalalippistä poltetaan takapihan roviolla kovin kauaa ja itketä tuskasta Marko Palon -95 vintage - paita päällä pottajofa takaraivolla, vaan kisojen ratkaisupelit kiinnostavat ko. jääkiekon ystävää. Oli siellä Suomi tai ei. Ei mulle ainakaan tulisi mielenkään skipata jäljellä olevia matseja vain sen takia, että Marjamäki järjesti nähdyt läksiäiset mj-uralleen.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
MTV3 saa minulta kiitoksen ettei pystynyt paskalla tuotannollaan sytyttämään kisaliekkiä allekirjoittaneessa, eipä harmita yhtään ettei tuota tarvitse enää seurata.

Nuo peruskanavan lähetykset olivat ala-arvoisia kaiken huippuna aina se muistutus "MTV3 kanavalla siirrymme nyt mainoksiin, CMorella jatkamme...blaablaa". Sietämätöntä.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
C Moren kautta nautittuna kisat ovat olleet ihan miellyttävää katseltavaa. Karnevaalimeininkiä ja hakamussuttelua oli nyt mielestäni vähemmän, tai sitten CM on ylipäätään niistä vapaa(mpi). Studiomiehitykset ja se, että studioita oli, oli mielestäni ihan ookoo nekin. SaiPa-Teron mietteitä oli kiva kuulla, samoin kuin esim. Olli Jokisen. C Moren kautta nyt näkee vaan muitakin pelejä kuin pelkät Leijonat, niin siksi tämä kuukauden sijoitus ei ollut paha. Ja kisathan ovat vielä kesken.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Kyllähän tuota karnevaalimeininkiä on ollut mitä nyt on ollut ehkä hieman varauksellisempaa ja vieläkin tuntuu välillä olevan etenkin jääkiekon keskikastin maista puhuttaessa melkoisia ennakkoluuloja noillakin asiantuntijoita. Selostuksessakin on ollut toivomisen varaa.

Kunhan itse vain pääsisi tuonne niin homma olisi toista...

Jos ei ihan selostamaan asti niin kommentoimaan kyllä mieli tekisi.

Veikkaan nimittäin, että ihan tältä palstaltakin muutaman muukin tietyn keskikastin maan tai pienempien maiden asioista erittäin paljon tietäväkin nimimerkki studiossa tai jopa selostamossa toisi enemmän lisäarvoa noille lähetyksille kun miten on nähty noilla asiantuntijoilla ja jo aiemmin tai sitten ennen pitkää ehkä tulevissa Yleisradion lähetyksissä joskin C Morella taitaakin nyt olla lähetysoikeudet sinne 2022 tai 2023 asti mikäli muistan oikein.
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
MTV3 saa minulta kiitoksen ettei pystynyt paskalla tuotannollaan sytyttämään kisaliekkiä allekirjoittaneessa, eipä harmita yhtään ettei tuota tarvitse enää seurata.

Nuo peruskanavan lähetykset olivat ala-arvoisia kaiken huippuna aina se muistutus "MTV3 kanavalla siirrymme nyt mainoksiin, CMorella jatkamme...blaablaa". Sietämätöntä.

Samat sanat. Eipä tarvitse enää tänä vuonna sietää MTV3-kanavan katsomista kertaakaan, ensi keväänä sitten uudestaan. Tai sitten siirryn silloin suoraan Opera-selaimen VPN-toiminnon kautta katsomaan YouTubesta Suomen pelejä mikäli tuota porsaanreikää ei ole vielä tukittu, tällöin välttäisi sekä mainoshelvetin että Mertaranta/Saukkonen-selostukset.

MM-kisojen loppuja pelejä en jaksa katsoa, on viikonloppuna muutakin tekemistä ja ohjelmaa suunniteltuna eikä tarvitse miettiä ohjelmaan muutoksia sen takia, että Suomi pelaisi. Aika lailla samahan se on kuka MM-kisat voittaa nyt kun Suomi ei pelaa mitaleista. Karjala-lippistä en omista, mutta en jaksa innostua muiden maiden sijoitusotteluista. Ruotsille toki toivon näistä kisoista mestaruutta kuten aina Suomen pudottua.

Jossain jalkapallon MM-kisoissa tilanne on aivan eri eli seuraan otteluita mahdollisimman laajasti ja katson kaikki ratkaisuottelut riippumatta siitä kuka niissä pelaa, mutta jääkiekon MM-kisoissa ei ole niin väliä, niitä tulee taas ensi keväänä uudet. Toki jos jalkapallon MM-kisatkin tulisivat MTV3-lähetyksinä täynnä paskamainoksia ja halpahallikummoloita niin voi olla, että niidenkin seuraaminen loppuisi tai vähenisi.

Mikään urheilulaji ei sen väärti ole, että siitä mitään maksukanavapakettia maksaisin, enkä ole tässä ajattelussani yksin. Maksukanavapaketit ovat muutamia ennen kovin suosittuja urheilulajeja Suomessakin näivettäneet. Mäkihyppy hyvänä esimerkkinä tästä, eli suomalaisten hiipuva menestys yhdistettynä taannoiseen maksukanavan takana olemiseen käytännössä tuhosi koko lajin ns. "koko kansan lajina". Nyt lajista ja lajiosaamisesta on jäljellä vain rippeet eikä kisoja viitsi seurata vaikka ne tulisivatkin taas Yleltä tai muuten julkisilta kanavilta.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Maksukanavapaketit ovat muutamia ennen kovin suosittuja urheilulajeja Suomessakin näivettäneet. Mäkihyppy hyvänä esimerkkinä tästä, eli suomalaisten hiipuva menestys yhdistettynä taannoiseen maksukanavan takana olemiseen käytännössä tuhosi koko lajin ns. "koko kansan lajina". Nyt lajista ja lajiosaamisesta on jäljellä vain rippeet eikä kisoja viitsi seurata vaikka ne tulisivatkin taas Yleltä tai muuten julkisilta kanavilta.
Vähän kyllä epäilen tuota että pelkästään maksukanaville siirtyminen olisi tuohon mäkihypyn tuhoon vaikuttanut. Kyllähän esim. hiihdossa menee erittäin hyvin vaikka maksukanavilla nuo hiihdon maailmancupit taisi olla jotain seitsemän vuotta. Samalla logiikalla maastohiihdossa pitäisi olla siellä ihan perällä koska nekin kisat on tulleet maksukanavilta.

Kyllähän mäkihypyn kanssa se homma kusi jo 10 vuotta sitten kun Janne Ahonen lopetti (ensimmäisen kerran) ja pian sen jälkeen myös Matti Hautamäki pisti pillit pussiin, ja myös muista maajoukkuemiehistä esim. Risto Jussilainen lopetti silloin 2008. Vanhemmasta kaartista siis käytännössä kolme lopetti ihan muutaman vuoden sisällä, ja näiden tilalle ei noussut nuorempaa polvea ollenkaan. Toki siellä kävi paskaa säkää myöskin kun Janne Happonen ja Ville Larinto joutuivat lopettamaan uransa loukkaantumisiin ja Harri Ollilla oli myös omat ongelmansa, mutta kyllä siellä silti oltiin sössitty jo ihan huolella ennen näitäkin kun käytännössä Ahosen ja Hautamäen lopettamiset romuttivat koko suomalaisen mäkihypyn ihan täysin. Eli hommat oli valmennuksen suhteen munittu jo paljon aiemmin, eli turha siinä on sen piikkiin sitä laittaa että kisat tulee maksukanavilla.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Eli hommat oli valmennuksen suhteen munittu jo paljon aiemmin, eli turha siinä on sen piikkiin sitä laittaa että kisat tulee maksukanavilla.

Ei tietenkään kokonaan maksukanavien piikkiin voi laittaa, kaikki mainitsemasi seikat vaikuttivat, mutta maksukanaville siirto yhdessä tason huiman laskun kanssa romahduttivat korttitalon totaalisesti samalla kun laji menetti "koko kansan" statuksen ja sitä myötä isommat sponsorirahat/näkyvyyden. Harvat ja valitut sitten saattoivat halutessaan katsella floppihyppyjä. Ja niin kauan kuin jokin laji on poissa isomman kansanosan silmistä se on pääosin myös poissa mielestä. Minäkin aikoinani katsoin säännöllisesti mäkihyppyä ja Keski-Euroopan mäkiviikot olivat vuodenvaihteen kohokohtia. Nykyisin en vaivautunut katsomaan koko lajia edes talviolympialaisista ilmaiseksi.

Jääkiekon kohdallakin oli itse asiassa kohtalon hetkensä 1990-luvun alussa kun YLE ei kisoja televisioinut ja Suomella meni pääsääntöisesti MM-kisoissa heikosti. Muun muassa 1994 ikimuistoiset kisat nähtiin PTV:llä kaapelikanavalla joka näkyi vain pieneen osaan Suomen talouksista. Sitten sattui osumaan sekä kisojen siirto YLE:lle että maailmanmestaruus samalle keväälle 1995, mikä ns. räjäytti potin. Olisi kiinnostavaa spekuloida mitä olisi tapahtunut, jos mestaruus olisi tullut mutta kisat olisivat näkyneet vain pienelle osalle tv-katsojia. Tuskin olisi tullut vastaavaa kansanhuumaa ja massailmiötä, jossa liki jokainen tuolloin elänyt suomalainen tuli tietoiseksi maailmanmestaruudesta tavalla tai toisella.
 

Kenth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee
Perinteinen summaus Maikkarin tv-tarjonnasta kun kisat ovat päättymässä. C moren heikointa antia on ollut tuttuun tapaan selostukset ja parasta osaamista on nähty studioissa. Mertarannan virheet ja ulina lisääntyy vuosi vuodelta, Saukkonen on puolestaan vetänyt sympaattisella tavalla tasonsa mukaan, vaikka monia tuntuukin ärsyttävän. Teppo Laaksonen on aika neutraali vaihtoehto, mutta suoriutuu mielestäni hyvin. Sorjosen mukahauskaa huutamista ei jaksa kuunnella yhtään, vaikka parhaansa varmaan yrittää.

Asiantuntijat ovat olleet kaikki erinomaisia, tällä saralla C moren tuotanto loistaa. Erityismaininnat Olli Jokiselle ja Jukka Jaloselle sekä Petteri Nokelaiselle, mutta muutkin ovat vetäneet tyylikkäästi. Studioisännistä Niikko edelleen huippu ja hyvin sisällä lajissa, tuuraaja Tuominen on ihan ok, mutta epävarmuus jääkiekon tuntemuksesta paistaa kauas. Studioissa mestarien pöytä on ollut kiinnostavaa kuultavaa, MM-uutiset sen sijaan tulisi lopettaa aivan turhana täytemateriaalina. Vie vaan aikaa oikealta asialta.

Maikkarin lähetykset ovat olleet totutun riisuttuja ja varmasti monia ärsyttäviä, mutta maksupuolen asiakkaana olen ollut tyytyväinen.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Petteri Nokelaiselle iso käsi. Aina olen miehestä pitänyt, mutta nyt tämä on noussut vielä potenssiin kaksi. Erittäin miellyttävän oloinen ja kuuloinen kaveri, jolla on kaiken lisäksi jotain sanottavaa.

Viasat, hoitakaa ensi kaudeksi studioon Ikan paikalle.
 

J.J.Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Tsekatkaapa YouTubesta Salpauslennon esittelyvideoita joissa Niikko toimii hostina. Hauskaa katsoa kun tulee heti jokin lätkästudio mieleen vaikka aihe onkin ihan muuta.
 

scholl

Jäsen
Päästäkää vanha mies jo lepoon oikeasti. Toivon, että eilinen jäi Mertarannan viimekseksi työtehtäväksi. Nyt on hyvä lopettaa tähän.
 

PeZu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nostellaas kun kisat lähenee. Jotain kamppiksia menossa CMorella jotta näkisi kisat? OP asikkaalla sai jotain hinnasta pois, mutta muita?
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Nostellaas kun kisat lähenee. Jotain kamppiksia menossa CMorella jotta näkisi kisat? OP asikkaalla sai jotain hinnasta pois, mutta muita?

C Moren 3kk ilmaisjakson verkkokauppa.comin koodilla pystyi päivittämään C More Sporttiin niin että yhden kuukauden hinnaksi tuli n. 3-4€. Tosin vaati sen ettei ilmaisjaksoa oltu peruttu jakson aikana.
 

PeZu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
C Moren 3kk ilmaisjakson verkkokauppa.comin koodilla pystyi päivittämään C More Sporttiin niin että yhden kuukauden hinnaksi tuli n. 3-4€. Tosin vaati sen ettei ilmaisjaksoa oltu peruttu jakson aikana.

Joo unohtui ottaa viime kuussa tuo 3kk ilmainen niin ei auta näin jälkeenpäin enää :F
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
SubTV näyttää ymmärtääkseni Tanskan ja USAn välisen taiston viikon päästä viikonloppuna! Silloin taitaa olla menossa jotkut formuloiden vapaat harjoitukset tms, ja heidän maksukanavat on täynnä. Muuten ei taida tulla kuin Suomen pelit ja ratkaisuviikonlopun ottelut.
 

PeZu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ja oliko nyt että Katsomo lopetti nämä livet eli ainoa tapa katsoa netin välityksellä Suomen pelit on maksaa tai VeikkausTV? Ja tuossa VeikkausTV:ssä ei taida olla mitään selostusta?
 
Viimeksi muokattu:

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Kukahan siellä näyttää ammattitaitoaan, ja pistää mainokset pyörimään kesken pelin Kanadan ollessa ylivoimalla?

Ilmainen neuvo: ei noin!
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Kukahan siellä näyttää ammattitaitoaan, ja pistää mainokset pyörimään kesken pelin Kanadan ollessa ylivoimalla?

Ilmainen neuvo: ei noin!
Luuletko että niitä kiinnostaa?
Maikkari on jo näyttänyt miten joka vuosi voi pyllistää aina vain enemmän katsojille ja nauraa räkäsesti päälle.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Vinkki: OPn asiakkaille saatavissa ilmainen kuukausi Cmorea ja -30% seuraavat 11kk. Tilaus ei ole määräaikainen eli voi katkaista vaikka heti tilauksen jälkeen ja näet ilmaiseksi kuukauden ajan Cmoren kaikkea sisältöä.

Edun saa kirjautumalla OP-mobiiliin, josta valitsee muut, omistajaedut ja sit edut ja tapahtumat. Eduista löytyy sit tuo tarjous.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös