Tomekille kenkää!

  • 183 076
  • 623

BussiKUSKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ennen Tomek Valtosta ja heti sen jälkeen
...
maalla. :)

Herää kysymys: olisiko pitänyt odottaa vielä 1½ kauden paskan pelin jälkeen, että Tomek saa henkisen lukkonsa auki?

Tomek on ihan hyvä valmentaja, mutta jos tuota menoa olis jatkettu vielä pitkään olisi se lappu 100 varmasti luukulla ennen pitkään.
> Eiköhän tämä ollut juurikin se lääke mikä oli pakko ottaa, ettei kadota lopullisesti kartalta.

Paniikkiratkaisuksi tuota ei saa millään, edes provokaationa. nyt valmennuksen on annettu tehdä kausi loppuun mutta on selvää että päätös on tehty jo aiemmin. (ehkä annettu tavoite jota ei saavutettu)
- onhan tässä lähimenneisyydessä joukkue joissa vaihdettu valmentajaa useampaan kertaan vuodessa. ;)

ps. Karrikoidaan ja oiotaan kulmat suoriksi, kuten teikäläinen: Tomek ei edes halunnut peluuttaa omia kasvatteja.
 

Warrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Et tainnut lukea lainkaan kirjoittamaani viestiä tai jos, et ainakaan sisäistänyt sen sisältöä millään muotoa. En ala rautalangasta vääntämään, joten jätän sen puolen sinun omaksi valinnaksi, haluatko sen uudelleen lukea ja yrittää sisäistää, vai et.

Unohdin tuosta edellisestä mainita sen, että onkohan kukaan muistanut laskea sitä, mikä mahdollinen hintalappu tulee sille, jos uusi vastuuvalmentaja haluaa muuttaa jo nyt pelillistä identiteettiä? Kaikki alusta vaan? Niinkö? Onkohan Sportilla oikeasti varaa tällaiseen, mikäli uusi päävalmentaja ei seiso Valtosen luoman peli-identiteetin takana? Eihän asia minulle toki kuulu, mutta näistä uusista tulokkaista ihastuin Sportiin juuri nimenomaan siitä syystä, ettei se tullut Liigaan uudeksi HPK:ksi tai Kalpaksi, vaan yritti ja tietysti ainakin edelleen yrittää olla omanlaisensa. Nämä Jukurit ja KooKoo ovat uponneet jo harmaaseen massaan ajat sitten. Helposti edelliseen voi vastata, että jossain vaiheessahan se joka tapauksessa muuttuu. Kyllä, mutta kyse on siitä, tehdänäkö se hallitusti vai hallitsemattomasti.
En ole jaksanut lueskella tästä Valtosen irtisanomisesta sen kummemmin, mutta onko muutkin valmennusryhmän jäsenet irtisanottu, vai jatkavatko he edelleen? Aika arvokkaaksi tulee, mikäli koko porukka irtisanotaan. Jos irtisanotaan toivon ihan vaan kaverina, että Malkamäki palaisi Vaasaan.
 

Bullseye

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mikä on se Valtosen luoma peli-identiteetti jota lähdetään muuttamaan? "Luistele luistele, go go, paine paine!"?

Ehkä kourallisessa otteluja näiden vuosien aikana on ollut pelikirja kasassa ja Tomekin jälki näkyvissä.
 

Tuima

Jäsen
Varmaan saan vihat niskaan, mutta ei voi todeta kuin että kyllä tehdään vaasassa paineenalla tyhmiä ratkaisuja. Ongelma jää seuraavalle valmentajalle ja ei varmasti mene kovinkaan pitkään, kun sama huuto alkaa lakonoineen ja protesteineen. Toivottavasti Sportin johto oppisi jotain tästä kuitenkin ja yrittäisi edes aidosti seisoa päävalmentajansa takana seuraavan kohdalla, eikä pelkästään peilaisi kaikkea pelastusta oman nahan pelastamiseen sekä näennäisesti valmentajan työrauhan rauhoittamiseen. Sanokaa mitä haluatte, mutta aitoa mahdollisuutta Sportin johto ei tehnyt, jolla oltaisiin saatu Valtoselle mahdollisuus rauhoittaa tilannetta ja edes yrittää kääntää kurssia. On tosi helppo katsomovalmentaa ja kertoa oikeat ohjeet jokainen erikseen, kuin saada oikeasti tilanne korjattua. Missä välissä Valtonen olisi oikeasti voinut tehdä järkeviä ja oikeita asioita, kun kaikki energia ja fokus meni pelkkään selviytysmitaisteluun. Jopa oman perheen rauha järkkyi, tässä tilanteessa olisi pitänyt viheltää peli poikki. Kirjoitin jo aiemmin, että lähes koko joukkue oli valmis pyytämään siirtoa, jos Valtonen olisi erotettu kesken kauden. Miksi? Siksi, että he tietävät tasan tarkkaan tilanteen todellisuudeen.
Vaasassa suurin ongelma on tilannetajun totaalinen menetys. Ilmeisesti Mestiksen iso pitkä menestys nousi kupoliin, eikä siellä osattu ja osta tai haluta ymmärtää sitä realiteettia, että Liigassa panokset ovat täysin eriävät, mitä Mestiksessä. Sportin suuria ongelmia on myös se, ettei seura tuota tarpeeksi omaa tuotantoa vuosi toisensa jälkeen edustuksen käytettäväksi. Pelaajabudjetti on lilliputtinen ja organisaatio ottaa joka osa-alueella vasta ensiaskelia Liigataipaleella. Tätä ei suuri massa tunnu Vaasassa tajuavan. Jos seurajohto lupaa myyntipuheena jotain menestystä vaikka viidessä vuodessa, pitää lukijalla / kuulijalla olla joku vastuu suodattamisessa myös. Eihän se nyt realistista voi olla. Tai jos olisi, miksi esim. HPK on voittanut muistaakseni vain kerran mestaruuden. Pelicans ei vissiin ikinä. He ovat harjoitelleet tätä toimintaa kuitenkin jo vuosikymmeniä, Vaasa pari vuotta.

Kaikesta huolimatta toivon vaasalaiselle yhteisölle pitkäjänteisyyttä jatkoon sekä onnea. Sitä te tulette tarvitsemaan jatkossa ja entistäkin enemmän, kun suuri yleisö on pakottanut toiminnallaan sekä selänkääntämisellään organisaation tekemään nämä toimenpiteet, jotka se nyt tekee sen sijaan, että te olisitte jaksaneet uskoa pitkäjänteisesti parempaan huomiseen sekä kehittäneet yhdessä heidän kanssaan koko toimintaa. Ei käy kyllä sääliksi uutta valmentajaa. Mahdottoman tehtävän edessä pitäisi ilmeisesti saavuttaa hyvin nopealla aikataululla sekä äärimmäisen pienillä resursseilla kuu taivaalta. Miten se onnistuu, kun muuallakaan ei tunnut onnistuvan helposti eikä varsinkaan pikavoittona. Toivottavasti Vaasa nyt kääntyy seuran taakse ja ottaa osaltaan myös opikseen tästä episodista. Muuten ei ole valitettavasti odotettavissa, kuin huippunopea poistuminen Ligiakartalta ja lappu luukulle. Kaikkea hyvää sinne, mutta hieman vauhtisokeutta pois ja nöryyttä tekemiseen. Voi olla tekemätön paikka Pohjanmaalla. :)

Boldaukset omat.

Hieno teksti jälleen kerran toveri Warriorilta.

Mä en ole jaksanut hetkeen tätä tilannetta, ja varsinkin nyt kun tämä eskaloitui Valtosen ulostamiseen, kiinnostus on matalalla.
Oikeastaan harmittaa aika lailla.
Mä olin jotenkin ylpeä, ettei meillä ole nähty vuoden-kahden välein vaihtuvaa valmentajaa, vaikka huonosti on mennytkin. Nyt jos täällä palstallakin huhuiltu skenaario toteutuu, eli Maukalle vuoden pahvi, minkä aikana voidaan "scouttailla" nimekkäämpää valmentajaa. Tässä ei ole mitään järkeä.

Prosessi on vielä pahasti kesken koko seuralla.
 

BussiKUSKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ennen Tomek Valtosta ja heti sen jälkeen
Mua ei oikeastaan haittaa kirjoituksessa muu, kuin se että ulkopuolisena on kiva huudella jälkiviisauksia, ilman mitään perusteluja

Sanokaa mitä haluatte, mutta aitoa mahdollisuutta Sportin johto ei tehnyt, jolla oltaisiin saatu Valtoselle mahdollisuus rauhoittaa tilannetta ja edes yrittää kääntää kurssia.

-Mitä muuta seurajohto olisi voinut tehdä, kuin sen, että totesi että syy huonoon menestykseen ei ole valmentajan?
> olisiko pitänyt ostaa pari Perriniä ? Vai
> neljä vuotta mentiin, 2 ensimmäistä hyvin ja 2 viimeistä hyvin huonosti (lähes 1 per peli ja liiga ennätys päästetyissä maaleissa, varmaan eniten johtoaseman menetyksiä koko kaudella... Pisin voittoputki 4 vuodessa =3, ja ylipäänsä voittoputkia vain n. 10 kpl. Tappioputkia on vaikka muille jakaa ja aina pitkiä.


Jopa oman perheen rauha järkkyi, tässä tilanteessa olisi pitänyt viheltää peli poikki.

- Mitä seurajohto ja kannattajat teki, kun Tomekin perheeseen kohdistuva häirintä tuli esiin ?
> Kaikki tahot juurikin ottivat asiassa selkeän kannan, mitä muuta olisi voinut tehdä?


On tosi helppo katsomovalmentaa ja kertoa oikeat ohjeet jokainen erikseen, kuin saada oikeasti tilanne korjattua.

tässä komppaan täysin, tämä pätee niin katsomovalmennukseen, kuin jälkiviisauteen :)

- Tomek toisti pelistä toiseen kuinka pitää katsoa tuloksen taakse tappioden jälkeen, ja kun se voitto vihdoin tuli niin piti päästä naljailemaan kriitikoille "kiva kun voitettiin eix niin?"

Unohdin tuosta edellisestä mainita sen, että onkohan kukaan muistanut laskea sitä, mikä mahdollinen hintalappu tulee sille, jos uusi vastuuvalmentaja haluaa muuttaa jo nyt pelillistä identiteettiä? Kaikki alusta vaan? Niinkö?

Suurin huolenaihe seuralla ja kannattajilla on ollut juurikin talous, me muistetaan ihan hyvin Tamin "hyvä" tulos...-700000

tässä ei ole voittajia, ainoastaan häviäjiä ja jälkiviisaita.
 

Nicotsein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Pittsburgh Penguins (Geno <3)
Sanokoon kuka mitä ikinä sanoo, mutta Tomekin kenkiminen on kaikkea muuta kuin "paniikkiratkaisu". Toki sallittakoon pölvästeille omat mielipiteensä, onneksi ne valuu ku vesi hanhen selästä.

Mä oon iloinen. En ole iloinen tavasta jolla oma rakas seurani on asiansa hoitanut, mutta oon iloinen siitä että vihdoin tehtiin SE ainut oikea ratkaisu. Eniten on ikäänsä nähden pitkän linjan kannattajaa ottanut päähän se että ei ole viime vuosina edes tuntenut seuraa "omakseen".

Myönnän, itsellä on ehkä jopa liikaa pahaa oloa Tomekia kohtaan, eikä se Tomekin vika ollut, mutta nyt toivon aivan helwetin hartaasti että Sport seurana on näistä virheistä oppinut tulevaisuutta ajatellen.

Voi kutsua meikäläistä miksi haluaa koska en ole puoleentoista kauteen hallilla käynyt, mutta sen sanon että nyt vihdoin on helpottunut olo, jopa intoa katsoa tulevaan, ja suuri toive siitä että MEIDÄN Sport saadaan uuteen nousuun.

Hyvillä fiiliksin joka tapauksessa kohti tulevaa. Oma pitkä hiljaiselokin päättyi tähän, eteenpäin!
 
Suosikkijoukkue
KK

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Jatkoajan jutusta voi helposti ymmärtää, että ensi kausi olisi ollut optioksesi vaikka todellisuudessa optio oli kaudesta vasta 19-20.

Lähde: Vaasassa haettiin suurta kotkasydäntä – oma kasvatti Pajuluoma Sportin päävalmentajaksi | Yle Urheilu | yle.fi
No jos tarpeeksi tyhmä on niin voikin ymmärtää väärin. Kuitenkin sopimus purettiin yhteisymmärryksessä ja näinhän ei tarvitse tehdä jos olisi pelkkä optio ollut. Hyvä jos asia selveni sullekin nyt.
 
Suosikkijoukkue
KK
No jos tarpeeksi tyhmä on niin voikin ymmärtää väärin. Kuitenkin sopimus purettiin yhteisymmärryksessä ja näinhän ei tarvitse tehdä jos olisi pelkkä optio ollut. Hyvä jos asia selveni sullekin nyt.
Niin jutussa ei mainittu muuta, kuin että yhteistyö katkesi eikä asiassa puhuttu mitään yhteisymmärryksestä. En ole asiasta vielä muuta ehtinyt lukemaan enkä ole tiedotustilaisuuksia katsonut.
 

Backster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Flyers, Chelsea
Niin jutussa ei mainittu muuta, kuin että yhteistyö katkesi eikä asiassa puhuttu mitään yhteisymmärryksestä. En ole asiasta vielä muuta ehtinyt lukemaan enkä ole tiedotustilaisuuksia katsonut.


Kannattaisiko lukea seuran oma tiedote asiasta ensin ennen kuin alkaa kommentoimaan ulkopuolisen tahon tekemän uutisen perusteella?
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Niin jutussa ei mainittu muuta, kuin että yhteistyö katkesi eikä asiassa puhuttu mitään yhteisymmärryksestä. En ole asiasta vielä muuta ehtinyt lukemaan enkä ole tiedotustilaisuuksia katsonut.
Miksi ihmeessä tulet kommentoimaan asiaa, jos perustietosi on joku ulkopuolisen tahon uutinen. Ei mielestäni mitään lisäarvoa ollut taaskaan sinun Sport osion kommentilla. En edes tiedä mitä hait tuolla nyt takaa? Kyllähän kaikki tiesi jo, että Tomekin sopimuksessa oli jäljellä vielä 1+1 vuotta. Josko sinäkin nyt alkaisit KooKoon asioita enemmän seuraamaan kuin Sportin. Se oman joukkueen seuraaminen on yllättävän kiintoisaa.
 

BussiKUSKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ennen Tomek Valtosta ja heti sen jälkeen
Kritisoin Ylen uutista aiheesta ja jengi hyökkää päälle, kuin yleinen syyttäjä. Mielestäni Ylen jutussa on vikaa eikö teidänkin mielestänne?

on, mutta olet kuin punainen lippu "ilman logoa"
seuraava ei ole provo vaan ainoastaan vähän ennakko asenteinen:
joko ole tuominnut Maukan ?
 
Suosikkijoukkue
KK
on, mutta olet kuin punainen lippu "ilman logoa"
seuraava ei ole provo vaan ainoastaan vähän ennakko asenteinen:
joko ole tuominnut Maukan ?
Miksi olisin? Aika luonteva veto, kun miettii, että nyörejä on kiristettävä ainakin kauden ajaksi, kunnes Tomekistä "päästään lopullisesti". Antaa nyt näyttää mihin pystyy, mutta odotukset eivät ole korkealla ainkaan vielä.

Katsotaan myös saako Sport lisää yhteistyökimppaneita ja minkä muutoksen uusi mediasopimus tuo tullessaan sekä miten pelaajabudjetti elää. Tosin siitä ei välttämättä ilmoiteta julkisuuteen mikä voi olla jopa etu tulevaisuudessa, kun moni muu seura luulee kirstun olevan tyhjä vaikkei se sitä välttämättä ole.

Olen erittäin tyytyväinen, että Sport pääsi Tomekista eroon. Olen alusta asti ollut hänen palkkausta vastaan sitä ei ole kukaan voi kiistää. Mielenkiintoista nähdä millaisen joukkueeen Sport saa kasattua ja kiva nähdä miten uusi pv lähtee peli-identiteettiä luomaan.
 

Winger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Vasabladetissa taisi olla että Tomek olisi siirtymässä Puolan liigaan valmentajaksi.
Eli siihen taitaa sitten loppua Sportin palkanmaksu Tomekille, mikäli siinä on kyse alkavasta kaudesta? Hieno homma, jos näin on.
 

BussiKUSKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ennen Tomek Valtosta ja heti sen jälkeen
Eli siihen taitaa sitten loppua Sportin palkanmaksu Tomekille, mikäli siinä on kyse alkavasta kaudesta? Hieno homma, jos näin on.
:) voi kuinka suloista.. Ei lopu (elleivät ole jo maksaneet erillisellä korvauksella koko sopimuksen purkua.)
 

HaZekki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans,Suomi
Pakko sen verran kommentoida näin pre-seasonin alkajaisiksi, että pelsuissa pitsissä edustanut M.Laine, jos jatkaa tasollaan niin voi ihan olla kelpo pelimies, sen todisti myös tavallaan Aleksi Rekonen tänne siirtyessään. Mietin vain Tomekin osuuttaa tiettyihin asioihin?

Hyvä oli vaihtaa, toivottavasti uusi Koutsi saisi pelaajistaan(osakseen) enemmän irti! pleijareihin on tuolla joukkueella ihan hyvät saumat.
 

Outpost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mikä on se Valtosen luoma peli-identiteetti jota lähdetään muuttamaan? "Luistele luistele, go go, paine paine!"?

Ehkä kourallisessa otteluja näiden vuosien aikana on ollut pelikirja kasassa ja Tomekin jälki näkyvissä.
Tomekin osuuksista en tiedä, enkä ota kantaa. Itse pidin Laineesta. Nopea ja hyvä laukaus. Kauden loppua kohden paransi jatkuvasti. Olisin halunnut hänen jatkavan Sportissa
 

Besser. W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tomekin osuuksista en tiedä, enkä ota kantaa. Itse pidin Laineesta. Nopea ja hyvä laukaus. Kauden loppua kohden paransi jatkuvasti. Olisin halunnut hänen jatkavan Sportissa
Tota sä usko kyllä itekkään, vaikka Laine pelasi pitsissä yllättävän hyvin oli hän viime kaudella todella myötähäpeää katseltavaa. Laine on kova tekeen duunia ja hyvä asenne, mutta näitähän on suomi pullollaan. Tästä hausta tulee kyllä mieleen ”Keni Karalahti projekti”, kukaan muu ei halua niin me otetaan ja tehdään itse tästä pelaaja, kun kukaan muu ei usko kaveriin. Niemiselle pisteet kyllä siitä, että antaa kaverille todellisen näytön paikan, mutta ei tule kyllä olemaan 1yv pyörittäjä kaudella eikä rahkeet kyllä liigassa siihen riitäkkään. Laine voi toki olla parempi Pelicansissa
koska Pelsut on laadukkaampi joukkue jossa on taitavempia pelaajia, mutta spåraan en olisi ottanut edes ilmatteeks, koska Spåralla on melkein 3-ketjua Mikko Laineita
 

Outpost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tota sä usko kyllä itekkään, vaikka Laine pelasi pitsissä yllättävän hyvin oli hän viime kaudella todella myötähäpeää katseltavaa. Laine on kova tekeen duunia ja hyvä asenne, mutta näitähän on suomi pullollaan. Tästä hausta tulee kyllä mieleen ”Keni Karalahti projekti”, kukaan muu ei halua niin me otetaan ja tehdään itse tästä pelaaja, kun kukaan muu ei usko kaveriin. Niemiselle pisteet kyllä siitä, että antaa kaverille todellisen näytön paikan, mutta ei tule kyllä olemaan 1yv pyörittäjä kaudella eikä rahkeet kyllä liigassa siihen riitäkkään. Laine voi toki olla parempi Pelicansissa
koska Pelsut on laadukkaampi joukkue jossa on taitavempia pelaajia, mutta spåraan en olisi ottanut edes ilmatteeks, koska Spåralla on melkein 3-ketjua Mikko Laineita
Toki uskon. Onhan Mikko Laine nyt parempi kuin vaikka Körkkö. Tomek antoi Laineelle vain ajokoiraroolia, jossa pitää hosuen antaa jonkinmoista näyttöä mukamas. Kerro minulle ne 3 ketjullista Laineita? Tämä Rapuzzi oli ainakin niin lapanen että ei yllä näin alkuun lähellekkään Laineen työmoraalia. Toki vain pitsi otantana, mutta niin pelasi Lainekin vain pitsiä.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Toki uskon. Onhan Mikko Laine nyt parempi kuin vaikka Körkkö. Tomek antoi Laineelle vain ajokoiraroolia, jossa pitää hosuen antaa jonkinmoista näyttöä mukamas. Kerro minulle ne 3 ketjullista Laineita? Tämä Rapuzzi oli ainakin niin lapanen että ei yllä näin alkuun lähellekkään Laineen työmoraalia. Toki vain pitsi otantana, mutta niin pelasi Lainekin vain pitsiä.
Laine oli Sportissa tehoton ja turha. Loppu kaidella ihan sai rooliakin ja tulosta ei tullut. Nyt yhden pitsiturnauksen takia ei kannata häntä takaisin itkeä. Katotaan sitten jos ihan kunnon peleissä saa maalin aikaiseksi. Fakta vain se, että ei otteillaan ansainnut jatkoa Sportissa koska samaan rooliin kiinnitettynä jo muita.
 

Outpost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Laine oli Sportissa tehoton ja turha. Loppu kaidella ihan sai rooliakin ja tulosta ei tullut. Nyt yhden pitsiturnauksen takia ei kannata häntä takaisin itkeä. Katotaan sitten jos ihan kunnon peleissä saa maalin aikaiseksi. Fakta vain se, että ei otteillaan ansainnut jatkoa Sportissa koska samaan rooliin kiinnitettynä jo muita.
Minusta tuohon rooliin ei ole kiinitettynä kuin Tomi Körkkö. Toki Körö on parantanut otteitaan kausi kaudelta. Paras ketjuhan loppukaudesta olikin Riskan ja Laineen combo. Voi olla että olen ihan pihalla, mutta nämä kaksi jantteria tsemittivät ja puursivat vaikka kuinka syvällä uitiinkin. Taisi siinä ADHD Tomikin vilahtaa puurtamassa. Körkkö YV 43:05, Mikko YV 8:10.
 
Viimeksi muokattu:

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Minusta tuohon rooliin ei ole kiinitettynä kuin Tomi Körkkö. Toki Körö on parantanut otteitaan kausi kaudelta. Paras ketjuhan loppukaudesta olikin Riskan ja Laineen combo. Voi olla että olen ihan pihalla, mutta nämä kaksi jantteria tsemittivät ja puursivat vaikka kuinka syvällä uitiinkin. Taisi siinä ADHD Tomikin vilahtaa puurtamassa. Körkkö YV 43:05, Mikko YV 8:10.
Kummankaan ei pitäisi liigassa ylivoimaa pelata tai ainakaan viime kauden tasolla. Ja siis tuollaisia energia tsemppareitahan on jo nytkin nelosketju ja enempää ei tarvita koska sitten ylemmissä ketjuissa kuitenkin esim. Talaja joka myös tekee tuota tsemppihommaa ja alivoimaa pelaa yms.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös