HIFK Fotboll

  • 360 831
  • 1 713

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tosin saa nähdä tarkoittaako Sanoma Median ryhtyminen Palloliiton pääyhteistyökumppaniksi Ykkösen pelien siirtymistä Ruutuun/ISTV:lle. Uutisessa mainitaan ylimalkaisesti "jalkaplloaiheisen sisällön kasvavan merkittävästi" ja mainitaan Suomen Cupin esittäminen.
Jep, näemmä jo huominen Cup-matsi Gnistania vastaan menee Ruudussa. Ihan hyvä, en pääse paikalle niin voi ainakin jälkikäteen katsoa. Jos Ykkönen näkyy siellä, pitää harkita vahvasti silti tilauksen jatkamista.

On siellä nyt HIFK:lla suunnilleen avauskokoonpano kasassa... Pari vaihtopelaajaakin olisi kiva hankkia. Uusimmat sopimukset ovat vanha tuttu OP Jurvainen sekä FC Espoosta tullut Jaakko Lepola. KäPa oli kaatunut helposti harjoituspelissä, joten sikäli jengi vaikuttaa olevan suhteellisesti paremmassa jamassa kuin viime kaudella tähän aikaan, mutta vielä ei ole luottamus kovinkaan korkealla, että kärkisijoista taisteltaisiin.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Jos Ykkönen näkyy siellä, pitää harkita vahvasti silti tilauksen jatkamista.

Sinänsä se olisi sama tilata Telia ja Ruutu molemmat, mutta joku raja pitäisi vetää kuinka paljon kuussa laittaa sporttikanaviin. Nykyisiäkään ei lopulta tule aktiivisesti kovin paljoa katsottua, vaikka aina joku peli onkin taustalla auki. Eilen tosin katsoin Netflixia, vaikka käsipallon EM-kisat on menossa.

Ei huvittaisi tilata Teliaa ja Ruutua molempia, mutta toisaalta odotellaan yhtä lailla millaisia paketteja on tarjolla. Ainakin ovat antaneet ymmärtää, että valinnanvaraa olisi eikä pelkkää klikkaa tuosta kauden kaikki pelit.

No, niin tai näin, niin tänään ollaan Ruudun ääressä kaljakaupan kautta. Ja tänään julkaistaan Tuomas Mustosen paluu.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Ei hätää - tuolta näkyy ilmaiseksi sekä suorana että tallenteena!

Kiitos, mutta en koskaan katso kokonaisia pelejä tallenteena tai jaksa niitä kelailla. Nuo 80- ja 90-luvut meni jo ja aika harvoinhan silloinkaan koko pelejä näki, kun oli ovelasti leikattuja.

Nyt ei saa meneillään olevaa peliä kommentoida, koska pitää kunnioittaa sitä, jos Moto haluaa katsoa. Tietenkin fiksuna miehenä hän kenties ymmärtää tai haluaa pysyä ketjusta pois.

Kyllä sportin pitää liveä olla tai sitten riittää tulos ja muutamat hailaittipätkät millaista se oli. Tekstinä luetaan tietenkin pidempiäkin raportteja.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Vuosikokouksessa kerrottiin IFK:n puuhaavan stadionia Suvilahteen. Rahoitus ei ole ongelma vaan sen tontin saaminen ja siinä on kolme kilpailijaa. On se kuitenkin mahdollista.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ainakin ajatustasolla vaikuttaa hyvältä ja Suvilahti on sijainiltaan ja julkisen liikenteen yhteyksien kannalta varsin kelvollinen. Suljettava katto ja kiinteä esiintymislava tekisi siitä varmaan hyvän ympärivuotisen tapahtumapaikan keskisuurille konserteille ynnä muulle.

"Cupissa" aukesi vihdoin ketsuppipullo, kun joukkue haki helpon 4-1-vierasvoiton PEPO:sta. Ruudusta sitä katselin, mitä nyt kamalasta kuvakulmasta selvää sai. HIFK hallitsi ottelua selkeästi monien avainpelaajien poissaoloista huolimatta. Maalit teki Hänninen, Kurki(x2) ja viimeisen pilkulta Ulmanen. Tuukka Kurki teki myös harjoitusmatsissa KäPaa vastaan kaksi maalia - sopimusta ei vielä taida olla? Vastustajat ovat toki lähtökohtaisesti olleet aika köykäisiä, PEPO tosin lienee taas Kakkosen kärkikahinoissa mukana, mutta HIFK:ssa harvoin on ollut liikaa pelaajia, jotka osaavat laittaa pallon pussiin.

Kautta ajatellen kiinnostavin Cup-matsi pelataan ensi perjantaina Talissa, kun KTP (Ykkösen paikka on kai jo varma?) tulee vastaan.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Onkohan tuota HIFK:n tulevaa ykkösen otteluohjelmaa jostain saatavilla kätevässä muodossa, jonka voisi tuoda Googlen kalenteriin suoriltaan, ilman että tarvisi itse alkaa näpyttämään? Ei ole osunut silmiin, kotisivuilla ei tiedetä tulevasta kaudesta vielä mitään ja Googlen omat fudiskalenterit eivät tarjonneet mitään, vaikka kahdelta eri tasoltakin HIFK sieltä löytyy.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Vaatimuksena olisi ainakin, että voi katsella jälkilähetyksenä ja jopa kesken peliä aloittamalla alusta - samat siis kuin Ruudussa/IS-tv:ssä. Onko mahdollista?

Itsellä ei ole kokemusta kuin Elisa Sportin lähetyksistä kaapelissa, mutta Fanseatin FAQ:n mukaan alusta aloittaminen kesken pelin pitäisi onnistua kyllä:

Player eli mediasoitin käyttää ns. time shifting -tekniikkaa, mikä mahdollistaa käynnissä olevan suoran lähetyksen “taaksepäin kelaamisen” ja katsomisen alusta siirtämällä kursoria aikajanalla vasemmalle. Voit siis katsoa jännät paikat uudelleen jo liven aikana tai aloittaa ottelun omaan tahtiisi vaikka kokonaan alusta, kun peliä vielä pelataan.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kausi pyörähtää sitten todenteolla käyntiin lauantaina Valkeakoskella, kun HIFK kohtaa Hakan klo 17:00. Sarjan alkua ei voi pitää turhan helppona, kun tuosta seuraava matsikin on vieraissa AC Oulua vastaan 9.5. Kotiavausta saa odottaa aina 14.5. asti, kun vastaan tulee Jaro. Sitä ennen tosin HIFK/2 aloittaa Kakkosen kautensa Bolliksella (sittenkin näin eikä Tali, hyvä) Kiffeniä vastaan lauantaina 5.5.

Harjoituspelejä en juurikaan ole nähnyt - maaleja on syntynyt kiitettävää tahtia, mutta myös omiin on mennyt turhan paljon. Kollar/Maanoja-kaksikon luulisi riittävän enemmän kuin hyvin Ykkösen joukkueen maalinsuulle, niin kaipaisiko joukkue sitten vahvistusta puolustukseen vai vieläkö taktiikan hiominen on vaiheessa.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
2-1-vierasvoitto kauden avauksesta Hakasta. Täytyy olla tyytyväinen. Ilmeisesti Haka oli hallitsevampi ekalla puolikkaalla, joka meni itselläni hiukan ohi. Mutta punaisen jälkeen toisella olivat kyllä täysin puolustuskannalla, mikä oli vähän harmi ottelun kannalta, mutta toisaalta täytyy olla erittäin tyytyväinen, että tällä kertaa IFK osasi tehdä sen tarvittavan maalin voittoon kun sitä tarjottiin. Toisin oli viime kaudella lukuisia kertoja.

Nämä Ykkösen lähetykset olivat vähän mysteeri, itse valitsin Elisa Viihteen kautta netistä, kun oli vähän auki onko Fanseatilla selostusta. Tuolla ainakin oli, mutta en tiedä pystyykö ottelun katsomaan jälkilähetyksenä, jos missaa suoran matsin. Lähetyksen puolesta kyllä kaikki oli samaa tasoa kun Veikkausliigassakin, joten ei valittamista ollenkaan.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
2-1-vierasvoitto kauden avauksesta Hakasta. ...

Nämä Ykkösen lähetykset olivat vähän mysteeri, itse valitsin Elisa Viihteen kautta netistä, kun oli vähän auki onko Fanseatilla selostusta. ...
TUossa liveseurannassa ihmettelinkin jo Fanseatin selostuksen puuttumista, mutta ilmeisesti se sitten puuttui tarkoituksella. Ihmetytty matsin alussa, kun siinä haastateltiin Esa Terävää ja jotain Hakan pelaajaa, mutta ei kuulunut muuta kuin Kingien laulu. Tänään vasta loin tunnukset tuonne ja mitä nyt niitä ennakkoon testasin hetken aikaa jonkun Viron pääsarjamatsin kohdalla, niin siellä oli selostuskin. Mutta eipä tuo sinänsä haittaa. Halpaa kuin saippua ja sisältöä vaikka kuinka paljon.

Voittoon voi olla tyytyväinen melko hankalalta vieraskentältä, Minun silmiini molemmat rankkarit näyttivät aika hepposelta ja meni täysin ohi, miten Hakan rike oli punaisen arvoinen. Kamera tosin oli niin kaukana, että tabletin ruudulta ei yksityiskohtia liiemmin erottanut. Toinen puoliaika oli aika vahva, mutta piinaavan kauan sitä voittomaalia sai odottaa ja Hakallakin oli omat paikkansa. Tästä on hyvä jatkaa, mutta parannettavaakin jäi.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Tuossa liveseurannassa ihmettelinkin jo Fanseatin selostuksen puuttumista, mutta ilmeisesti se sitten puuttui tarkoituksella.
Aha, eli puuttui tosiaankin siellä kuten ounasteltiin. Siellä on kuitenkin ilmeisesti jälkilähetysmahdollisuus, koita onko selostus tuossa mukana, sellaistakin huhua oli ilmassa, että siinä selostus olisi mukana. Elisa Viihteellä taas ei ilmeisesti voi katsella pelejä jälkikäteen netin kautta, eli joko pelit suorana myös arkisto-ominaisuudella ilman selostusta, tai pelkästään suorana selostuksella. Hienoa meninkiä, sinänsä muuten ihan toimivasta paketista.

Ja joo, noi rankut olivat kyllä aika helpon näköisiä, plus tosiaan toi punainen bonuksena.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kotiavaus on vihdoin maanantaina, mutta tänään pelataan HIFK/2:n jo toinen kotipeli. 18:30 Bolliksella vastassa on Jazz. Tuosta yhdistelmästä tulee hyviä muistoja.

Fanseatista vielä sen verran, että näemmä siellä lukee Ykkösen etusivulla, että matseissa ei ole selostusta, mutta keskiviikon AC Oulu-kohtaamisessa sellainen kuitenkin oli.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kauden neljä ensimmäistä peliä ovat tuottaneet kolme voittoa ja yhden tappion. Se riittää sarjan kärkisijaan, vaikka mielestäni peli ei ole oikein missään vaiheessa ollut kovinkaan vakuuttavaa. Voittoihin kuitenkin sisältyy kohtuukovia päänahkoja (Haka vieraissa ja Jaro kotona) ja ainoa tappiokin on tullut vieraskentällä AC Oulua vastaan. Maanantaina varjoderby Klubi-04:ää vastaan päättyi 2-0 ja positiivista oli etenkin se, että muutkin kuin Sihvola onnistuivat maalinteossa ja maali säilyi puhtaana ensimmäistä kertaa. Näyttihän se "HIFK:n kilpi"-"HJK:n logo" 2-0 taululla ihan hyvältä, vaikkei oikea derby ollutkaan...

Ehkä tästä voi tulla erittäinkin hyvä kausi, jos peli loksahtaa kunnolla uomiinsa. Lauantaina on edessä vieraspeli Tammisaaressa ja mikäli siitä tulee voitto, on kaulaa toisena olevaan viidennen kierroksen jälkeen vähintään 3 pistettä. Tappiolla toisaalta saattaa tipahtaa keskikastiin. Todennäköisesti tulossa erittäin mielenkiintoinen kausi - vaikuttaa alun perusteella todella tasaiselta.

HIFK/2 on esittänyt viihdyttävää ja ennakkoluulotonta peliä alkukaudesta ja sai perjantaina Bollikselta kauden avausvoittonsa, kun jo kauden jo toinen kohtaaminen KaaPoa vastaan päättyi 3-2 voittoon. Itse asiassa oli ihan helvetin viihdyttävä matsi etenkin näin jälkeenpäin ajateltuna. HIFK johti peliä jo 3-0, kunnes KaaPo sai toisella jaksolla rankkarin, jonka aiheuttaneesta rikkeestä HIFK:n Juho Tuuliainen otti toisen keltaisen ja HIFK joutui miesalivoimalle viimeiseksi n. 25 minuutiksi. KaaPo painoi vimmatusti päälle ja pääsi maalin päähän todella hienolla vaparimaalilla, mutta onneksi pisteet jäivät lopulta kotiin. Harmi, että nämä pelit eivät kiinnosta juuri ketään. Kahdessa ensimmäisessä kotipelissä oli sentään kolminumeroinen yleisö, mutta nyt jäätiin alle sadan. Seuraava kotipeli on jo maanantaina (omituinen sarjaohjelma) kauden heittopussina aloittanutta HJS:ää vastaan, joten on hyvät saumat hivuttautua kauemmas putoamisviivasta. Femmalla sisään, Bollis, aurinko ja hyvää seuraa. Sinne siis.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Harmi, että nämä pelit eivät kiinnosta juuri ketään.

Kiitos raportista ja kyllä kiinnostaa. Tässä on ollut kaikenlaisia osittain aitoja ja osittain keksittyjä kiireitä. Nyt aletaan aktivoitua tämän seuraamiseen.

Vielä, kun joitain muitakin kiinnostaisi.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Tammisaaresta nihkeä 0-0-tasapeli, vaikka etenkin lisäajalla oli maali todella lähellä. Vähän tuollainen helteinen pallottelun tuntu ilman taitosuorituksia jäi mieleen. Jyry rakensi pari mukavaa alkua, mutta heti kun joku puujalka koski palloon, tilanne kuivui kokoon. Muutenkin pitäisi olla suoraviivaisempi, ei aina tarvi hakea boksin lähellä kolmatta aaltoa, joka ei sitten kuitenkaan keskitä, vaan jää odottamaan sitä neljättä aaltoa.

Sinänsä sarja ei näytä näin alustavasti miltään hirveän pahalta, kun HIFK on kohdannut nyt ennakkoon kovimmat joukkueet, pl. tietysti KPV. Eroa Veikkausliigaan on kyllä selkeästi, nyt tällä "pallottelulla" pärjää, lisäksi muut pelaavat vielä sopivasti ristiin.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tammisaaresta nihkeä 0-0-tasapeli, vaikka etenkin lisäajalla oli maali todella lähellä...
Mitähän tuossa tilanteessa tapahtui? Näytti sinne IFK-katsomoon varmalta maalilta ja siellä tapahtui osittainen ennenaikainen laukeaminen. Saiko veskari näppinsä väliin vai mokasiko, kuka nyt olikaan, ihan itse?

Muutoin oli aika kehno esitys, EIF on kyllä vittumainen 0-0-joukkue, mutta Tammisaari sentään on sympaattinen paikka käydä. Viikon paras puoli oli se, että maali säilyi puhtaana täydet kaksi peliä. Neljä pistettäkin on kohtuullinen saldo, mutta juuri tällaiset pelit kyllä pitäisi pystyä kääntämään voitoksi, jos tosissaan haaveilee noususta. Ei ne sopivat ristiinpelaamiset kuitenkaan kauden loppuun asti jatku.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Mitähän tuossa tilanteessa tapahtui? Näytti sinne IFK-katsomoon varmalta maalilta ja siellä tapahtui osittainen ennenaikainen laukeaminen. Saiko veskari näppinsä väliin vai mokasiko, kuka nyt olikaan, ihan itse?
Mielestäni veska vaan pelasti viivalta (jo ohi menneen pallon) ja pakki lopulta purki sen, ei sen "kummempaa". Vähän kovempaa olisi pitänyt ohjata, koska suunta oli oikea, mutta kosketus vaan kengän kärjellä. Veska pelasi myös hienosti loppuun asti tilanteen, eikä jäänyt ihmettelemään.

Joo, totta toi, että tasapelit eivät pitkälle riitä, mutta EIF tuntuu olevan tänä vuonna kova(-empi), joten vierastasuri nyt ei ihan katastrofi omiin odotuksiin ole.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Joo, totta toi, että tasapelit eivät pitkälle riitä, mutta EIF tuntuu olevan tänä vuonna kova(-empi), joten vierastasuri nyt ei ihan katastrofi omiin odotuksiin ole.

Isojen poikien jutussa oli liikaa tasapelejä, mutta en nyt vielä ole huolissani jos kerran viidestä joku päättyy tasan. Jalkapallo on lajina lähtökohtaisesti pistesuorituksilta vähäinen ja siitä johtuen tasapelejä joskus tulee.

Kohta voisi mennä suihkuun, mutta ajattelin ensin ihailla tunnin tuota sarjataulukkoa.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
HS:n mukaan Suvilahden stadionhanke on kuopattu kaupungin toimesta. Nyt IFK etsii uutta tonttipaikkaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös