Ässät yleisseurana – uhka vai mahdollisuus?

  • 3 610
  • 12

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Satakunnan Kansan nettisivuila oli tänään luettavissa Harri Laihon oiva kirjoitus liittyen porilaisen jalkapalloilun nykytilaan.

Tämän pohjalta intouduin avaamaan ihan omaa otsaketta tähän aiheeseen liittyen, joka silloin tällöin on ollut aiemminkin esillä Ässiin liittyvässä foorumikeskustelussa.

Nyt jos koskaan olisi oiva hetki palauttaa ympärivuotinen valtikka Porissa Ässille, mikäli patalogo saataisiin liikkumaan myös viheriölle. Ja tässä tapauksessa laajeneminen riittäisi hyvin edes jalkapallon pariin, vaikka jutussa viitattiin jo laajempiinkin näkymiin. Toki jo nykyistä eSportti-siipeä unohtamatta.

Jos mietitään mahdollisuuksia, niin ennen kaikkea pienen kaupungin kapasiteetista saataisiin maksimaaliset tehot irti kun seurakulttuuria saataisiin kasattua ympärivuotisesti yhden seuran taakse eikä niin, että ihmiset haahuilevat tuolla usean eri seuran rekvisiitoissa, koska tunnetusti intohimo ei ole samalla tasolla useaa eri seuraa kohtaan. Kannattajakulttuurissakin tämä avaisi mahdollisuuksia entisestään kun toivottavasti entistä suurempaa massaa olisi kosiskeltavissa saman seuran taakse. Niin kauan kun lajikateus kukoistaa ja murjotetaan omissa poteroissa, niin vaikeaa on mitään merkittävää saada aikaan tällä saralla. Sen lisäksi jutussa mainittu kaikki lisääntyvä näkyvyys, mitä Ässät saisi ympärivuotisesti.

Toki sitten uhkana nähtänee ne seikat, että miten tämän tyylin asia voisi esim. epäonnistuessaan vahingoittaa Ässien imagoa tms. Puhumattakaan uhat taloudellisella puolella, nyt kun seuran toimintaa ollaan saatu hienosti vakautettua vaikeiden vuosien jälkeen. Monet varmasti haluaisivat Ässien pysyvän jatkossakin vain jääkiekkoon erikoistuneena seurana ja siten pitää siteet jalkapalloon ennemminkin siellä historian puolella kuin uutena nykyisyytenä, puhumattakaan laajenemisesta muihin lajeihin.

Siinä nyt jotain alustavaa pohdintaa, mitä äkkiseltään tuli mieleen tähän hyvin mielenkiintoiseen aiheeseen.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Se on ainakin selvää, että porilainen jalkapallo ui syvissä vesissä tällä hetkellä ja jotain pitäisi tehdä. Suorastaan häpeällistä, että korkein sarjataso, jota voit Porin kokoisessa kaupungissa seurata on Kakkonen. Samalla aikoinaan FC Jazzin tiputtanut ja sitä myöten konkurssiin sysännyt MIFK on vedellyt jo pitkälti toista vuosikymmentä peräkkäin Veikkausliigassa.

Ehkä niitä uhkia kuitenkin on liikaa Ässien näkövinkkelistä. FC Jokereiden esimerkki ei oikein innosta (vähän modernimpi esimerkkin kuin TPS tai Ilves). Tosin sen seuran syntyprosessi oli jo itsessään kuvottava, joten siinä mielessä ei suoraan verrannollinen.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tätä on monet kerrat tosiaan pyöritelty ja yhtä montaa kertaa olen itse oman skeptisyyteni esittänyt. Onhan idea toki komea, mutta kun ideoihin sekoitetaan erilaisia ihmisiä ja koko suomalaisen urheilubisneksen raadollinen arki, muuttuu koko kuvio paljon monimutkaisemmaksi.

Skeptisyyteni voisi lieventyä, jos porilaiseen futikseen löytyisi henkilöitä joilla olisi oikeasti näkemystä, osaamista ja johtajuutta toiminnan kokonaisvaltaiseen kehittämiseen. Se on se ensimmäinen lähtökohta minkä pitää toimia, on aivan sama minkälaisia synergiaetuja brändien yhdistely tuo, jos ei ole ketään jonka kykyyn laivaan luotsaamiseen voisi uskoa. Muuten tuntuu, että Ässät joutuisi tuossa maksumieheksi, joka saisi vetää futispuolta perässään kovalla hinnalla.

Joten kiitos mutta ei kiitos on minun kantani.
 

SammyRumour

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & SHL
Minulla sydän sykkii vain yhdelle seuralle ja se on Porin Ässät. Muut porilaiset seurat ei kiinnosta, mutta onhan se hienoa, että kotikaupungin joukkueet pärjäävät omissa lajeissaan. Paitsi Jalkapallo.

MUTTA! Jos joskus Porin Ässät laajenee johonkin muuhun urheilulajiin, niin tottakai kävisin niissä peleissä ja kannustaisin seuraa.

Meni varmaan vähän ohi aiheen, mutta menköön.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Mikään muu joukkuepalloilulaji kuin jääkiekko ei Suomessa generoi mainittavaa kassavirtaa, joten eipä tuosta laajentumisesta olisi Ässille kuin haittaa. Ei HC Ässät Oy ole millään muotoa niin rikas seura, että se voisi lähteä rahoittamaan jotain potkupallo- tms. joukkuetta.
Kaikkein vähiten järkeä olisi polkaista tyhjästä joku joukkue, joka sitten aloittaisi jostain seiskadivarista. Ja jo olemassaolevien seurojen HC-fanit tuskin tykkäisivät jos heidän seuransa yhtäkkiä uudelleen brändättäisiin joksikin FC Porin Ässiksi...
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Teoriassa FC Ässät kuulostaa hyvältä, käytännön toimivuudesta olen skeptinen. Pahimmillaan tällaisella projektilla rikottaisiin entisestään jo valmiiksi pirstaleina olevaa porilaista jalkapalloilua.

Miten Ässien jalkapallojaosto perustettaisiin?

Olisiko kyseessä uusi seura ja jos olisi, kuka tuota laivaa veisi eteenpäin? Yleisöä ei minnekään Länsi-Suomen Kutoseen FC Ankkalinnaa vastaan saataisi isoissa määrin ja tuolta tasolta nouseminen oikeasti yleisöä kiinnostavalle sarjatasolle veisi aikaa vähintään muutaman vuoden ajan. Tietysti tässä voitaisiin päästä lyhyemmllä reitillä ottamalla haltuun jokin toinen joukkue joltain korkeammalta sarjatasolta, mutta tällainen joukkue pitäisi löytää.

Fuusio? En usko, että MuSan ja Jazzin puuhamiehillä olisi tähän halua ja mikäli näiden välillä tehtäisiin pakkoavioliitto, osa näissä seuroissa toimineista ja näitä seuroja seuranneista ihmisistä takuuvarmasti vieroksuisi uutta joukkueetta. Lisäksi tulisiko fuusioseuran myötä Ässien jalkapallojoukkueelle lopulta kuitenkaan resursseja, näkyvyyttä tai osaamista markkinointiin tai viheriölle niin paljoa, että tuosta tulisi menestystarina? Vaikka kaupungissa on niitä ihmisiä, jotka menevät seuraamaan miltei mitä tahansa urheilua, kuinka monta seisomakatsomon vakikatsojaa saataisiin pelkän nimen perusteella jatkuvasti futismatsiin, varsinkaan jos jossain vaiheessa huomataan, ettei menestystä tullutkaan. FC PoPan peleistä ainakin hävisi yleisö sillä sekunnilla, kun sarjanoususta ei taisteltukaan.

Olisi tapa kumpi tahansa, niin jääkiekkojoukkueen ei pitäisi lähettää euroakaan jalkapallojoukkueen suuntaan. Kontakteja toki pitää hyödyntää ja urheiluseuran brändi varmasti auttaisi markkinoinnissa ja sponsorineuvotteluissa, mutta taloudelliseen apuun ei pidä ryhtyä. Urheilu Suomessa kun on keskimäärin ihan pirun huonoa bisnestä, enkä haluaisi jääkiekko-Ässille yhtään ylimääräistä kuluerää.

Ja kummassakin tapauksessa pitäisi miettiä, miten niitä pelaajia Ässiin saataisiin. Tyytyisikö MuSa ja Jazz kasvattajan rooliin, saataisiinko luotua oma junioriputki ja saataisiinko futis-Ässiin hankittua sellaisia pelaajia, että nousu valtakunnalliselle tasolle ylipäätään onnistuisi?

Pidän porilaisen jalkapalloilun kannalta parhaana vaihtoehtona, että FC Jazz saisi tekemisensä uudelle tasolle. MuSa on hieno ja Suomen tasolla poikkeuksellisen kova kaupunginosajoukkue, mutta rajoitteet tulevat jossain vaiheessa vastaan. FC Jazz teoriassa voisi olla kaupunkia yhdistävä joukkue, mutta seurajohdon tekeminen edellisellä Ykkösen visiitillä ei suoranaisesti vakuuttanut. Kärjistetysti, FC Jazz oli Ykkösessä selviytymässä eikä kehittymässä joukkueena.
 

Powersupply

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eiköhän koko jalkapallon liittäminen ässiin ole nyt vain teoreettista, tuskin mikään todellinen kuvio. Kyllä porilaisen jalkapallon pitää saada omat kuvionsa itse kuntoon ilman että siihen jääkiekkoseuraa sotketaan. Tulevaisuudessa tietenkin mahdollisia yhteistyö kuvioita markkinoinnissa ja sen sellaisessa voi miettiä.

Jalkapallo ylipäätään suomessa on valitettavan huonoa bisnestä ollut, kuten on huomattu, enkä kyllä halua että ässät rajallisia resurssejaan alkaa käyttämään siihen, kuten ei varmasti alakaan.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Edelleen, kommunisminkaunis ajatushan tuo on, mutta sitten on se ikävä reaalimaailma. Ei tarvitse edes mennä talousasioihin asti, kun alkaa jo ajatus ahdistamaan. Futispuolella (ja myös toki lätkäpuolella) on sellaista seuraänkyrää, jotka eivät tule tällaista hyväksymään koskaan. Nämä haihattelut yhteen hiileen puhaltamisista, ym.. on verrattavissa kommunistien uskoon työväen paratiisista.

Voi voi, näen sieluni silmin sitä porua juorupalstoilla, kun edustuslippulaiva Ässät on nostanut edariin yhden pelaajan enemmän seurasta X, kuin jostain toisesta junnujoukkueesta. "Kui toi pääsi, ko meil o ainaki viis parempaa jätkää toho?" Ja etsetera etsetera....

Eli en ole änkyränä vastustamassa, mutta pragmaattisesti kun toteaa tosiasiat, niin ei jatkoon. Jos väkisin halutaan lyödä kädet paskaan, niin ei kai siinä sitten ketään. Täytyy käydä sitten stadionillakin ulvomassa Isomäjen legendaa...
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Olen itse monasti tätä miettinyt, mutta tosiasia on että jääkiekkoseura Ässät ei saisi olla esim. jalkapalloseura Ässiin taloudellisesti millään muotoa sidoksissa. Potkupallo on Suomessa vain niin kannattamatonta toimintaa. Lätkässä on mahdollisuus tehdä sitä voittoakin, jos asiansa osaa ja menestyy, mutta taitaa olla että parhaimmillaankin potkupallossa tulee persnettoa tai nollatulosta jopa Veikkausliigan sijoilla 1-3.

Monilajinen Ässät olisi kuitenkin hieno asia ja vahvistaisi brändiä. Pesäpallo yksi vaihtoehto?
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vastaan kysymykseen, uhka! Moni edellä oleva on kertonutkin jo syitä, miksi olen kallistunut tälle kannalle.
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
Selkeä uhka, HC Ässät on kuitenkin vain nipinnapin omavarainen yhtiö ja jalkapallo liiketoimintana on lähtökohtaisesti tappiollista.
Tähän vielä lisätään riitaisa, nurkkakuntainen piirit eri seurojen välillä, ei hyvää päivää mikä ehdotus...
 

67-Hgy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Uhka. Porissa tai suomessa yleensäkin jalkapallo on puuhastelua. Antaa Musan ja Fc Jazzin hoitaa tämän kylän potkupalloilun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös