Jukka Rautakorpi – kauan odottamamme Messias?

  • 205 818
  • 724

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Joku sanoo että on kova pelaajien kehittäjä mutta ei ainakaan Repo ja Mikkola mitenkään kehittyneet. Huonompia kuin viime kaudella.

On aivan höpötason juttuja ettei Mikkola olisi kehittynyt. Playoffien jaettu ykköspaikka tehotilastossa. Muutenkin keväällä vahvaa luutimista.

Sen verran ura toi takapakkia Jukan alaisuudessa et kutsu kävi maajoukkueeseen. Seuraavan kerran voisit palata raapustamaan "faktoja", kun ymmärrät edes jotain näkemääsi kaukalossa.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
TSamoin runkosarjan osalta ei nähty läheskään niin ylivoimaista Tapparaa kun jotkut uskoivat, ei pelillisesti eikä pisteiden valossa.

Jaa, että "niin ylivoimaista"? Minusta koko runkosarja oli pelillisesti melkoisen heikkoa suorittamista, toki niitä pisteitä kerättiin mukavasti, mutta peli ei kyllä silmiä hivellyt kuin ihan hetkittäin. Voisi jopa väittää, että toimivaa pelitapaa ei saatu luotua koko kaudella. Paljon on ollut puhetta, että yritettiin ajaa eri pelitapoja sisään, mutta totuuden nimessä ratkaisevilla hetkillä pelattiin melkolailla edelliskausien sapluunalla, ja huonommin- yksilötaitoa oli sen verran enemmän, että tulosta kuitenkin tuli (pelitavasta tai sen puutteesta huolimatta). Ei tämä nyt tosiaankaan mikään huippuonnistuminen Jukalta ollut, vaikka lopputulos (hopea) onkin ihan ok.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Finaalipaikka vuosi toisensa perään ei ole floppi. Organisaatio toimii hyvin, kun se on kyennyt rakentamaan pitkäjänteisen urheilullisen menestyksen ja kykenee paikkaamaan lähtijöitä uusilla kovilla nimillä koko ajan. Hattu päästä.

Näinpä. Semmoine jengi ja kausi on floppi, kun budjetti on Liigan kärkeä ja tiputaan jossain puolivälierissä joka vuosi, hikisesti sinne taistellen (lue: Jokerit aikanaan ja HIFK:kin liian usein)
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onko siis sattumaa, että Rautakorpi häviää nämä tasaiset sarjat paremmasta pelaajamateriaalista huolimatta useammin kuin voittaa?
Mielestäni syynä ei ole onni, vaan Rautakorven puutteelliset johtamistaidot. Taktisesti hän on varmasti Suomen huippua, mutta ihmisjohtajana ja hengenluojana alempaa keskikastia.

Lyös kuule tähän kaikki Rautakorven sarjat, jossa hänen joukkueellaan on ollut parempi pelaajamateriaali, mutta on kuitenkin hävinnyt.

Ei montaa löydy. Tämänkertainen finaalisarja voidaan joukkoon laskea, mutta toisaalta maalivahti on vanhan sanonnan mukaan puoli joukkuetta, ja Veini nyt valitettavasti oli reilusti parempi kuin Dominic, joka hänkin oli hyvä. Vähän kuiten Raanta oli vieläkin parempi kuin Metsola, vaikka Metsola pelasikin varsin hyvin ne finaalit. Raanta painaa NHL:ssä mukavilla statseilla, Metsola KHL:ssä mukavilla statseilla. Se "pieni" ero.

Rautakorvella on kyllä takanaan montakin sarjaa, jossa tämä voittaa heikommasta materiaalista huolimatta. Mm. 2003 ei tainnut olla yhtään sarjaa, jossa vastustajan materiaali ei olisi ollut Tapparaa parempi. Harjoituksella ja pelitavalla voidaan boostata melko keskinkertaisesta materiaalista todella kovia tuloksia irti, ja se on Rautakorven Tapparan perussapluuna ollut aina, nyt päättynyttä kautta lukuunottamatta. Tällä kaudella oli jopa erittäin kova (maalivahti- ja puolustus-)materiaali (ja kolmanneksi kallein), mutta pelitapavalinnat eivät olleet järin vakuuttavia missään vaiheessa. Rautakorven tämän kauden pelitapavalikoima oli liian kunnianhimoinen, väärä ja karahti kiville. Kaikkien keksittyjen höpöhöpöjuttujen lisäksi Rautakorvella on oikeitakin puutteita, joista isoin on varmasti itsepäisyys: sitä teoriassa toimivaa sapluunaa koitetaan monesti juntata aivan liian pitkään ennen kuin suostutaan korjausliikkeisiin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mutta tottakai sattuma ratkaisi esim. viimeisen matsin..En ymmärrä,miksi se on niin vaikea asia ymmärtää..
Jaa, vai Sattuma ratkaisi? Minä luulin, että Mäkelän hieno onetimer ratkaisi mestaruuden Kärpille, mutta se olikin siis herra Sattuma.
 

Hexa

Jäsen
Jos tulee toiseksi Liigassa ei voi puhua floppaamisesta oli budjetti ja materiaali mikä tahansa ja valmentaja kuka tahansa. Tasaisessa sarjassa vain toinen voi viedä voiton ja pienet marginaalit ratkaisevat. Muutenkin hopeaa aliarvostetaan turhaan, kovaa työtä senkin saavuttaminen aina vaatii joukkueelta. Tällä kertaa Kärpät onnistui tuon verran paremmin pelitavan ja materiaalin yhteensovittamisessa. Ei Rautakorvella ole kuitenkaan mitään hävettävää Tapparan tämän kauden menestyksen suhteen. Hän on tehnyt suuren pohjatyön Tapparan pelillisen identiteetin luomisessa ja tämäkin kausi oli osa tuon identiteetin jatkumoa. Ensi kaudella on taas uusi mahdollisuus.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nii katotaa mielummi tää kausi vielä tota kulmissa pyörimistä ja ens kaudel sit uudel ilmeellä!

Tää on kolmas peli ja sen eka erä, tuskin tota huonoa alkua paljon auttoi Heljangon susipaska alotus.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Tää on kolmas peli ja sen eka erä, tuskin tota huonoa alkua paljon auttoi Heljangon susipaska alotus.


Juu niinhän te koko viime kaudenki jauhoittw tota että "nyt on vasta syksy" "keväällä kuntopiiki" ja ihan samanlaista paskaa oli läpi kauden. Mutta eihän siinä jos joku viihtyy katsellessa kulmissa painimista
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Juu niinhän te koko viime kaudenki jauhoittw tota että "nyt on vasta syksy" "keväällä kuntopiiki" ja ihan samanlaista paskaa oli läpi kauden. Mutta eihän siinä jos joku viihtyy katsellessa kulmissa painimista

En tiiä ketä tarkoitat teillä mutta kattellaan ny ekana ne 10-15 peliä ja ratkaisuja sitten. Ei kolmen pelin jälkeen.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Juu niinhän te koko viime kaudenki jauhoittw tota että "nyt on vasta syksy" "keväällä kuntopiiki" ja ihan samanlaista paskaa oli läpi kauden. Mutta eihän siinä jos joku viihtyy katsellessa kulmissa painimista
Viime kausi oli niinkin suuri katastrofi, että päättyi tappioon kuudennessa finaalissa. Tämä suuri tragedia taustalla on niin suurta ongelmaa kuvastava, että valmentaja pitäisi tällä kaudella potkia kolmannen pelin jälkeen?

Jos taas sitä päätä perseestä ja palataan aiheeseen joskus kymmenennen pelin jälkeen, jos aihetta on.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
kattellaa kattellaa eihän se tänäänkää oo ku 7-1

Syyskuussa ei ole vielä tähän kauteen mennessä hävitty yhtään kautta tai mestaruutta, voihan tää toki olla se ensimmäinenkin.

En nyt vetäisi tästä pelistä hirveän pitkiä johtopäätöksiä suuntaan tai toiseen, ainoastaan pelin olevan paskaa TÄNÄÄN.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Näköjään taas yksi vakioruikuttaja on herännyt ignore-viesteistä päätellen.

Tänään on pieleen kaikki, mikä voi mennä pieleen. Ei KooKoo ihan noin dominoivasti ole tapahtumia hallinnut, mutta todella heikkoa on Tapparan touhu ollut tänään. KooKoo on kaikissa tilanteissa ainakin potkun edellä ja viisikkopeli meni alun maalien jälkeen sekoiluksi ja yksilöinä yrittämiseen.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Eipä siihen tällä kaudella kauaa mennyt kun alkoi Tapparan otteet kyllästyttämään ja pelit jäävät kesken. Tappavan tylsää ja ennalta-arvattavaa, tänään jopa ala-arvoista. Paljon oli kysymysmerkkejä viime kauden jälkeen ja nyt aletaan saamaan jo joihinkin kysymyksiin vastauksia. Melko sokea luotto saa mielestäni Jukkaan olla, mikäli ei ole tilanteesta huolestunut.

Kun laadukkaasta (=materiaalin edellyttämästä) hyökkäysalueen pelaamisesta ei Rautakorven tuoreimmalla visiitillä ole saatu edes viitteitä, on vaikea uskoa ihmeeseen. CHL:n reikäviisikkopuolustuksia vastaan vastaiskutaktiikka vielä toimii, mutta aivan uskomatonta miten esim. Zaborskyn kaikki vahvuudet on saatu liigapeleissä täysin piiloon.

Melkein samaa tässä joutuu toistamaan kuin koko viimekauden ja kesän:

-Joukkueen kokoamisessa ei ole onnistuttu. Fyysinen osasto, joukkueen sytyttäjät ja aggressiiviset maalillemenijät on joukkuetta kasatessa unohdettu. Kulmissa pyörijöitä kyllä piisaa, maalintekijöitä ei.
-Myös muutaman jatkosopimuksen sekä uusien hankintojen vastaamisen Tapparan tarpeisiin voi oikeutetusti kyseenalaistaa.
-Pelien viihdearvo ei täytä (ainakaan tämän) lätkäseuraajan tarpeita.
-Pelitapa ei edelleenkään tuota tarpeeksi laadukkaita maalipaikkoja. Parhaaseen maalintekosektoriin ei vain päästä. Hyökkäyspelaaminen näyttää jatkavan viime kauden "kulmissaapyörimis-viivavedot"-linjalla. Pelitapa päästää vastustajan lisäksi myös tuomarit helpolla. Tappara ei haasta -> vastustaja ei joudu rikkomaan -> Tappara ei pääse ylivoimalle.
-Tapparan "tavaramerkki" eli keskialueen trap jatkaa vuotamistaan. Edelleen yllättää kuinka helposti Tapparan alueelle pääsee luistelemalla.
-Erikoistilanteissa rutosti petrattavaa.

Kun Rautakorven haastatteluja lukee ja kuuntelee, olen entistä enemmän vakuuttunut, ettei muutosta ole luvassa. Ainakaan pelitavallista, tuloksellisesti alamäki ei varmasti loputtomiin jatku. Kammottavienkin pelien jälkeen Rautakorpi usein kehuu pelin tasoa tai ilmaisee tyytyväisyytensä Tapparan peliä kohtaan. Viime keväänä Rautakorpi loi haastatteluissa kuvan, että maalinteon tehokkuus ja vastustajan pomppumaalit olisivat olleet Tapparan suurin ongelmakohta, vaikka suurin osa huomasti Kärppien selvästi monipuolisemman pelitavan ja roimasti kovemman pelinopeuden mestaruuden takuutekijöinä.

Minä en osaa vastata kysymykseen, että toivoisinko Rautakorven potkuja tai uskonko asioiden muuttuvan paremmaksi valmentajaa vaihtamalla. Mikäli otteet jatkuvat nähdyn kaltaisina varmasti potku-uhka alkaa ilmassa leijailemaan, mutta ennen kuin 10 peliä on täynnä, ei mitään paniikkiratkaisua kannata tehdä.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Viime kausi oli niinkin suuri katastrofi, että päättyi tappioon kuudennessa finaalissa. Tämä suuri tragedia taustalla on niin suurta ongelmaa kuvastava, että valmentaja pitäisi tällä kaudella potkia kolmannen pelin jälkeen?

Jos taas sitä päätä perseestä ja palataan aiheeseen joskus kymmenennen pelin jälkeen, jos aihetta on.

Ja sä olit tyytyväinen viime kauden peli-ilmeeseen? Joukkue oli täynnä tähtiä ja peli aivan hirveestä pään hakkaamista seinään. Ei luovuutta, ei vauhtia ei yhtään mitään. Se että oltiin finaaleissa toki hienoa mutta jääkiekko ei vaan voi olla noin tylsää mitä viime vuonna. Ja tällä kaudella homma jatkuu ihan samasta. Hyökkäämisessä ei ole mitään ideaa vaan kaikki liike kohdistuu kulmiin jossa sitten pyöritään kunnes menetetään kiekko. No ei siinä toki jos tuon pelin äärellä viihtyy niin ymmärrän mutta itse en ainakaan viihdy. Mielummin katsoin pelejä silloin Saarisen/Hirvosen aikaa kun kaukalossa oli sentään jotain tunnetta.

Näköjään taas yksi vakioruikuttaja on herännyt ignore-viesteistä päätellen.

Onneksi sun anti on ketjuun loistava!
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ja sä olit tyytyväinen viime kauden peli-ilmeeseen? Joukkue oli täynnä tähtiä ja peli aivan hirveestä pään hakkaamista seinään. Ei luovuutta, ei vauhtia ei yhtään mitään. Se että oltiin finaaleissa toki hienoa mutta jääkiekko ei vaan voi olla noin tylsää mitä viime vuonna. Ja tällä kaudella homma jatkuu ihan samasta. Hyökkäämisessä ei ole mitään ideaa vaan kaikki liike kohdistuu kulmiin jossa sitten pyöritään kunnes menetetään kiekko. No ei siinä toki jos tuon pelin äärellä viihtyy niin ymmärrän mutta itse en ainakaan viihdy. Mielummin katsoin pelejä silloin Saarisen/Hirvosen aikaa kun kaukalossa oli sentään jotain tunnetta.
Liiga lienee edelleen laskettavissa ammattilaisurheiluksi. Eikö? Ammattilaisurheilussa kyse on pääasiallisesti voittamisesta. Eikö? Tätä taustaa vasten Tapparan viime kausi oli pettymys, sillä viimeistä peliä ei voitettu, mestaruus jäi haaveeksi. Kyse ei kuitenkaan totaalisesta katastrofista ole, sillä toinen sija viidentoista joukkueen Liigassa on sentään jo osoitus siitä, että aika monta peliä siinä matkalla voitettiin. Tärkeitä pelejä. Esim. viime vuoden välierissä parjaamasi Rautakorpi söi TPS:n taktisesti elävältä. Liigan välierissä.

Viime kauden Tapparasta voi olla montaa mieltä. @Sabaton tuossa ehti listaamaan potentiaalisia huolenaiheita. Varsin perusteltujakin vielä. Itse olen lähinnä eri mieltä siitä, että "joukkueen kokoamisessa ei ole onnistuttu" on mielestäni hiukan kärjistettyä. "Varmempi kortti" maalivahdiksi olisi ollut kiva, mutta näilläkin pitäisi pärjätä. Paitsi jos tämä ilta on todellinen taso. Silloin ollaan kusessa. Noin muuten joukkueessa on sellainen Savinaisen mentävä reikä. Rymistellen maalille ajava maalintekijä puuttuu. Maalintekopotentiaalia on mm. Zabolla ja Ojamäellä nähtyä enemmän, mutta se on erilaista. Kun lisäksi huomioidaan, että puolustus on tällä kaudella järkevämmin roolitettu kuitenkin edelleen laadukkailla pelaajilla, niin nähdäkseni joukkueen rakentamisessa ei epäonnistuttu ole. Sabatonin listaan voisi sen sijaan lisätä eräänlaisen pelitavan sekavuuden. Ei Tapparalla viime kaudella ollut selkeää, yksittäistä pelitapaa. Välillä puskettiin täysin yksin, välillä vedettiin kymmenenkin peliä perinteistä trap-kiekkoa. Ehkä Rautakorpi on pelitavan osalta antanut jo liikaa vapauksia pelaajille?

Viihdearvo? Miten jollekin näin subjektiiviselle kokemukselle voi antaa painoarvoa, jos puhutaan valmentajan jatkosta? Katsojat ovat erilaisia. Yksi tykkää ryminästä, toinen vauhdikkaasta pystysuunnan kiekosta, kolmas pelikirjashakista ja neljäs tahtoo nähdä vain voittoja. En kiistä, etteikö Tapparan peli voisi olla viihdyttävämpää. Se voisi olla viihdyttävämpää. Ehkä jopa paljonkin viihdyttävämpää. Ehkä Tapparan pelin jopa pitäisi olla viihdyttävämpää. Mutta ei viihdearvon puute voi olla syy valmentajan potkuille. Ei, ellei viihdyttävyyden puute aja katsojia pois hallista. Ainakaan toistaiseksi tästä ei näyttöjä ole.

Syytä huoleen voi nähdä perustellusti. Tapparan pelin pitää parantua. Paljon. Mutta potkujen vaatiminen valmentajalle kolmannen pelin aikana/jälkeen on silti naurettavaa paskaa. Niin vahvoja perusteita ei ole olemassa. Kymmennen pelin tienoilla otanta alkaa olla sen verran suuri, että tätä radikaaleinta vaihtoehtoa kannattaa edes harkita. Toki edellyttäen, että siihen silloin syytä edelleen on.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Liiga lienee edelleen laskettavissa ammattilaisurheiluksi. Eikö? Ammattilaisurheilussa kyse on pääasiallisesti voittamisesta. Eikö? Tätä taustaa vasten Tapparan viime kausi oli pettymys, sillä viimeistä peliä ei voitettu, mestaruus jäi haaveeksi. Kyse ei kuitenkaan totaalisesta katastrofista ole, sillä toinen sija viidentoista joukkueen Liigassa on sentään jo osoitus siitä, että aika monta peliä siinä matkalla voitettiin. Tärkeitä pelejä. Esim. viime vuoden välierissä parjaamasi Rautakorpi söi TPS:n taktisesti elävältä. Liigan välierissä.

Kyllä jääkiekossa on lähinnä kyse yleisön viihdyttämisestä johon voittaminen sisältyy. Ja Tappara ei tätä ole reiluun vuoteen pystnyt tekemään koska Rautakorpi on penkin takana.

Ehkä jossain pituushypyssä on ainoastaan kyse voittamisesta. Jääkiekossa tai jalkapallossa se on viihde joka ajaa ihmiset katsomoihin. EIkä se voittaminenkaan näytä Rautakorvelta kauheen hyvin sujuvan.
 
Viimeksi muokattu:

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nähdyn perusteella siellä ollaan oltu jäljessä kaikkia kolmea vastustajaa vastaan. Eilen ensimmäisessä erässä mm. Rauhala oli vaihtonsa ensimmäisen spurtin jälkeen loppuvaihdon aivan hapoilla. Ymmärrän, että joukkueen, jonka kausi kestää kuukauden lähes kaikkia muita pidempään joutuu venyttämään kesäharjoittelua. Kyseenalaistaisin enemmänkin sen, että viime kaudella lähes koko runkosarja hiihdeltiin kuin lyijypainot jaloissa. Näkyikö se keväällä esim. Kärppiä vastaan positiivisessa valossa?

Minä näkisin, että nämä kolme peliä ollaan oltu selkeästi jäljessä liikkeessä. Sitten vetää nuppi jumiin. Hyökkäyspelaaminen näyttää siltä, että keskialueen ylitys on suunniteltua, mutta sinisen jälkeen kirjasta loppuvat sivut. Hyökkäys päättyy turhan usein vastustajan liimattua kiekollisen laitaan, lähin apu on vastustaja. Hyökkäysalueen ei-kenenkään-kiekkoon ei uskalleta mennä, vaan otetaan ensin varmuuden vuoksi kolme potkua omiin päin ja arvioidaan tilanne uudelleen. Siinä ei vastustajan pakilla ole kiire.

Ymmärrän pelaajien tuskan jos jalat ovat vatkulia. Erikoiselta tuntuu jos tälläkin kaudella vedetään lähes koko runkosarja hapoilla, lokamarraskuulle 10 voittoputki.ja taas tuskaa ja vatkulia
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä jääkiekossa on lähinnä kyse yleisön viihdyttämisestä johon voittaminen sisältyy. Ja Tappara ei tätä ole reiluun vuoteen pystnyt tekemään koska Rautakorpi on penkin takana.

Ehkä jossain pituushypyssä on ainoastaan kyse voittamisesta. Jääkiekossa tai jalkapallossa se on viihde joka ajaa ihmiset katsomoihin. EIkä se voittaminenkaan näytä Rautakorvelta kauheen hyvin sujuvan.
Ammattimainen urheilu kokonaisuutena on osa viihdebisnestä? Kyllä. Mutta yksittäiseen joukkueen / urheilijan ensisijainen tavoite on silti voittaminen.

Vai yritätkö nyt ihan tosissaan väittää, että "viihdyttävä mutta häviävä" joukkue on monessakin paikassa ollut menestyvää joukkuetta suurempi kassamagneetti?
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nähdyn perusteella siellä ollaan oltu jäljessä kaikkia kolmea vastustajaa vastaan. Eilen ensimmäisessä erässä mm. Rauhala oli vaihtonsa ensimmäisen spurtin jälkeen loppuvaihdon aivan hapoilla. Ymmärrän, että joukkueen, jonka kausi kestää kuukauden lähes kaikkia muita pidempään joutuu venyttämään kesäharjoittelua. Kyseenalaistaisin enemmänkin sen, että viime kaudella lähes koko runkosarja hiihdeltiin kuin lyijypainot jaloissa. Näkyikö se keväällä esim. Kärppiä vastaan positiivisessa valossa?

Viime syksynä CHL näytti määrittelevän harjoittelurytmejä. CHL-pelien aikaan Tapparan jalka liikkui paremmin ja voittojakin sitä kautta tuli. Välipätkät olivat tätä betonijalkaa. Jos tämä tapahtuu nytkin, lokakuussa on taas hetkellistä lentokeliä.

Onhan näitä raskaan jalan jaksoja ollut myös Tapolan ja Rautakorven aiemmilla visiiteillä. Ongelma on kuitenkin ollut nykyisen pelitavan vaativuus. Nopeampaa kiekkoa ei voi pelata laadukkaasti, jos jalat eivät liiku. Kiekon heittäminen päätyyn on yhtä kuin kiekon luovuttaminen vastustajalle, kun jalalla ei ehdi karvaamaan ja ajoitukset ovat muutenkin pielessä.

Kärpät sai viime vuonna 6 viikkoa etumatkaa harjoittelussa. En kuitenkaan nähnyt, että finaaleissa Kärppien luisteluvoima olisi ollut ratkaiseva tekijä. Pikemminkin ero oli pienempi kuin runkosarjan peleissä. KalPa oli yksi liigan parhaiten liikkuvista porukoista, mutta Tapparalla ei kuitenkaan ollut isompaa hätää missään kohtaa. TPS kaatui puhtaasti 4-0.

Kevättä varten reenaamisessa on varmasti järkeä ja siitä on hyötyä keväällä. Pitäisi vaan olla näitä vaikeita jaksoja varten sopivampi pelitapa kuten oli ennen viime kautta. Pisteitä tuli tasaisesti, vaikka meno oli kankeaa ja esitykset jättivät paljon parantamisen varaa.

Pari ensimmäistä peliä oli pelitavallisesti parempaa. Eilen oli taidettu katsoa KooKoon päästämää maalimäärää ja ajateltiin, että nopealla pystykiekolla puolustus puhkotaan CHL:n malliin. Loppututulos näkyi taululla.
 
Viimeksi muokattu:

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onhan näitä raskaan jalan jaksoja ollut myös Tapolan ja Rautakorven aiemmilla visiiteillä. Ongelma on kuitenkin ollut nykyisen pelitavan vaativuus. Nopeampaa kiekkoa ei voi pelata laadukkaasti, jos jalat eivät liiku. Kiekon heittäminen päätyyn on yhtä kuin kiekon luovuttaminen vastustajalle, kun jalalla ei ehdi karvaamaan ja ajoitukset ovat muutenkin pielessä.
Tapolan kausilta muistelisin, että siellä vedettiin pienryhmillä ja oikeastaan missään vaiheessa koko porukka ei ollut paino jaloissa. Näki aina yksittäisistä pelaajista, että putki ei kulje. Silloin oltiin peleissä mukana. Nopeaa pelitapaa ja vastaiskuja on muutenkin pirun vaikea toteuttaa, kun vastustaja saa aina 5 pelaajaa kiekon alle. Eilen saatiin kolmannessa erässä ylivoimahyökkäyksiä, mutta peli oli siinä vaiheessa 8-3. Kahteen erään ei paikkoja juuri siunaantunut kuin JMJärviselle, joka ei olisi eilen osunut tyhjiin edes maaliviivalta.

Viime kaudellakin pelejä hävittiin pääsääntöisesti kolmansissa erissä eikä mitään kirivaihdetta ainakaan ollut näkyvissä otteluiden lopuissa. Tiedä sitten miten tuo vaikutti keväällä, mutta 6 finaalissakin näki niskallaan, että Tappara ei tule takaa-ajoasemasta nousemaan. Kukkosen puheet, että Kärpät eivät olisi jaksaneet 7 finaalia enää pelata voi jättää omaan arvoonsa, ei Tappara sen freesimmältä näyttänyt. Pohdin siis sitä, että vaikka ollaan kovimmassa kunnossa keväällä, on takana henkisesti erittäin raskas runkosarja, joka on painettu pää maitohapoilla. Jos se henkinen puoli vapautuisi nappia painamalla, niin hieno homma. Harvoin se kuitenkaan niin käy.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Vai yritätkö nyt ihan tosissaan väittää, että "viihdyttävä mutta häviävä" joukkue on monessakin paikassa ollut menestyvää joukkuetta suurempi kassamagneetti?
Kysymys ei ollut mulle enkä edes osaa antaa tähän yksiselitteistä jaa/ei/tyhjiä/poissa -vastausta, mutta viimekausi oli finaalipaikasta huolimatta viihtellisesti sellaista täyspaskaa alusta loppuun, että olin viime perjantai-iltapäivään asti sillä jalalla liikenteessä, etten kyä kanavapakettia tänä vuonna edes ota, kun ei sitä samaa enää millään jaksa.

Hopea ei ole häpeä, as they say. Ja näyttäähän tuo finaalijatkumo tilastoissa mukavalta, mutta...

Perjantaina kuitenkin sitten muutama tunti ennen pelin alkua ajatus muuttui perusteettomalla optimismillä önösti positiivisempaan, että joskos se nyt olisi jo saatu uomiinsa ja hain telia tv -paketin. Little did I know. Kolmen pelin jälkeen ei kannata tietenkään ihan äärijyrkkää mielipidettä suuntaan eikä toiseen kasata, mutta jos nyt silti jotain pitäisi arvioda jo nähdyn perusteella, niin onhan tuo hommeli viihdevinkkelistä edelleenkin ihan samaa kikkelinpuristelua kuin mitä se koko viime kauden oli.

Mutta mua on ihmetyttänyt, miten tuo Tapparan helvetin hiano ja valmis sapluuna edes kyettiin muuttamaan yhden kesän aikana noin laidasta toiseen niin kuin se viime kaudeksi muuttui? Ainakin näin maallikon silmin on vähän vaikea hahmottaa niitä hyviä asioita, joita seuraa kun pelistä otetaan vauhti, idea, yritys, virta ja kaikki viihde pois. Ollaan hiljaa, niin saadaan kalaa -taktiikka, kenties?

Mutta ehkäpä se vielä siitä käynnistyy. Taas. Niinku viime vuonnakin...

Vastaus kysymykseen: pelkkä hyvä sijoitus ei riitä viihteeksi. Ainakaan mulle. Mitäs sitä katselee, jos ei ole mitään katseltavaa. Tuloksen voi sitten kurkata teksti-teeveestäkin.
 
Viimeksi muokattu:

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös