HIFK tarvitsee uusitun hallin – Helsinki Garden tervetuloa!

  • 1 538 961
  • 5 589

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
Tuota espoolaista lamanavettaa kun miettii, niin siinähän menetetään jo pelkästään kapasiteetin takia vähintään 1218 katsojaa per ottelu. Vähintään 36540 katsojaa per runkosarja. Jos yksi piletti maksaa keskimäärin vaikka 25€, niin vähintään 913500€ tulee takkiin pelkästään lipputulojen vähenemisestä. Ja tämä sillä oletuksella, että ko. liiteri olisi joka ottelussa täysi ja lippuhinnat samat.

Ihan hyvä pohdintaa, mutta tossa on se ongelma että vertaat tuota siihen että Nordis olisi aina loppuunmyyty. Näinhän ei kuitenkaan ole vaan keskiarvo pyörii jossain 7000 paikkeilla. Ja kun näin on niin ottelukohtainen ero onkin jo paljon pienempi. Toki tuskin se Buranakaan aina täysi olisi, joten voi olla että lopulta tuo laskemasi erotus toteutuisikin.

Silti, mun mielestä Burana olis ihan jees paikka yhdelle evakkokaudelle. Se on jo kertaalleen meidän valtaama ja eikai tuon nyt pitäisi kenenkään itsetunnon päälle käydä kun siellä ollaan kuitenkin vain käymässä. Mun mielestä se pitäisi ottaa vaan sopivalla huumorilla ja siitä vois tulla lopulta ihan kliffaa. Näin kalliolaisena, sinne siirtyminenkin olisi harvinaisen helppoa metron avulla. Lähes samankokoisen bissen kestoinen matka kuin Nordiksellekin :) Ja palkintona tuon kauden jälkeen odottaa kuitenkin se oma iso ja moderni areena tutulla Nordiksella.

Ilmalan ryssäpurkki olisi taasen ihan perseestä, enkä näe sitä edes vitsimielessä vaihtoehtona hallituksellemme.
 

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
Eikös Bluesin/EU:n yksi kipupiste ollut juuri halli? Mitä nyt olen EU:n aluetta tääl lueskellu ni se on Ränsistyny, ylihintainen ja vissiin siellä on joku yksinoikeussoppari jonkun kanssa että oheistuotemyynnistä ei joukkue saa latiakaan. Ja Salonoja on omistajana lähes yhtä huono kuin ryssät Jaffalla.

Varmasti näin. Samalla väittäisin että Salonoja kusisi hunajaa jos IFK:sta soitettaisiin ja kysyttäisiin pelipaikkaa vuodeksi. Eiköhän siinä saada nuo epäkohdatkin sovittua kaikille suotuisiksi, kun vaihtoehtona on Salonojalle areena jossa ei pelaa kukaan. Bluesin/EU:n oli "pakko" pelata tuolla, IFK:n ei.
 

scholl

Jäsen
Samaa pohdin.... lisäsin tuohon vielä Ilveksen. Itsenäisyyspäivä vko... vkonloppu1 lauantai Ilves, ennen arkipyhää illalla Kärpät ja vkonloppu2 pe TPS/Tappara ja la TPS/Tappara....
...mutta tässä vaiheessa aloin miettimään tarkemmin. Moneenko ulkomatsiin oikeasti tulisi ihmisiä? Realismia on järjestää 2 matsia peräkkäisinä iltoina... lauantaille EHT höntsä lämmittelymatsiksi tai sitten esim. TPS-Tappara...
pe klo18:30 HIFK-Tappara
la klo15 Tappara-Kärpät (/EHT höntsä)
la klo19 HIFK-TPS

Riippuu aika paljon ilmoista. En laittaisi noin ahtaaseen aikaikkunaan niitä, enkä peräkkäisiksi päiviksi. Onko se niin, että se jää sulaa heti vai miksi se pitäisi olla noin lyhyt aika? Vaikea vielä sanoa mille vuodelle tuo asettuisi, mutta esim. 2020 itsenäisyyspäivä on su ja 2021 ma. Noissa tapauksissa pelit voisivat olla ke, pe ja la ja toisessa tapauksessa to, la ja su.

En ollut edes miettinyt, että siellä olisi muita kuin IFK:n pelejä. Ajattelin, että tulee sekä HIFK-Kärpät, HIFK-Tappara että HIFK-TPS pelit, mutta tosiaan jos yleisöä ei riitä, niin sitten menee monimutkaisemmaksi. Ehkä voisi olla HIFK-Ilves, HIFK-Kärpät ja TPS-Tappara. Tuo 2021 olisi aika hyvä, koska sen voisi järkätä niin, että torstaina olisi HIFK-Kärpät, johon satsataan paljon firmajengiin. Lauantaina olisi HIFK-Ilves, joka keräisi perheitä todella paljon, koska Tampereeltakin kannattaa lähteä. Sunnuntaina olisi sitten maakuntien yhteenotto kun TPS ja Tappara kohtaavat. Ehtivät hyvin tulla mestoille, kun seuraava päivä on pyhä, jolloin kellään ei ole sillai muuta.

Lipunmyynti pitäisi aloittaa todella paljon aikaisemmin ja luoda hypeä sen tapahtuman ympärille.
 

scholl

Jäsen
Varmasti näin. Samalla väittäisin että Salonoja kusisi hunajaa jos IFK:sta soitettaisiin ja kysyttäisiin pelipaikkaa vuodeksi. Eiköhän siinä saada nuo epäkohdatkin sovittua kaikille suotuisiksi, kun vaihtoehtona on Salonojalle areena jossa ei pelaa kukaan. Bluesin/EU:n oli "pakko" pelata tuolla, IFK:n ei.

Pidän epätodennäköisenä sitä, että Salonoja edes omistaa hallia kolmen vuoden päästä tai mikään luxemburgilainen kuvio. Eiköhän kohta jotain tapahdu.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Itse sanon myös että Espoo menee yhden vuoden, mutta Ilmala ei missään nimessä. Kohta joudun jälleen viemään kledjut autoklaaviin kun on Metallican keikka Bolshoilla. Ja ajatuskin siitä että osallistuttaisiin niiden Boriksien bisneksiin on kuvottava. Vaatteet saa vielä vaikka poltettua, mutta sielua ei saa pestyä.
 

Axo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei sitä varmaan kovin moni ihan samalla tavalla dissakaan kuin minä. ”Yhden kauden aikana vähän vähemmän katsojia” oli oman ylempänä avatun laskelmani mukaan 0,9 miljoonan euron lovi liikevaihdossa. Sponsorituloilla sitä voi yrittää paikata vähän, mutta hyvin vähän.
Lisäksi mulle toi Espoon peräkorpi on tunnin kauempana kuin Nordis. Painan moottoritietä kahdessa tunnissa Stadiin, siitä ruuhkissa nautiskelemaan kohti sitä aluetta, jonka nimeä en tiedä.

Taitaa olla hieman kieli poskessa tehty tarkoitushakuinen analyysi, jossa on vedetty useampiakin mutkia suoriksi halutun lopputuloksen saamiseksi :). Laskelma menetetystä myynnistä perustui oletukseen siitä että Nordis myytäisiin aina loppuun mikä ei kyllä pidä paikkaansa. Nordiksen 8200 paikasta hyvinkin 2000 on tosi huonoja, tuolla Espoossa niitä on 6800 paikasta aika vähän. Melko vaikea on myös nähdä mistä lähtökohdasta tämä tunnin matkaero saadaan. Nuoruudessani Porvoossa asuneena osasin odottaa juuri tekemäni GoogleMaps-tutkimuksen tuloksia: matka-aikaero Porvoosta Nordiksen (47 min) ja Espoon Metro Areenan (51 min) välillä henkilöautolla juuri nyt on massiiviset 4 min. Matka-aikaero julkisilla esim. Rautatientorilta voidaan jättää harjoitustehtäväksi. Mutta toki mieluusti kuulen mistä kaukana olevasta lähtöpisteestä mitattuna tuohon tunnin eroon päästään. Urheilukadulta saatetaan hyvinkin päästä.

Minulle henkilökohtaisesti tuo Espoosssa evakossa pelaaminen sattuneesta syystä sopisi hyvinkin mutta eihän se kokonaisuuden kannalta tosiaankaan ole mikään ideaalinen vaihtoehto. Saattaa kuitenkin olla tarjolla olevista (rakennusprojektin viivästyminen tai kallistuminen, kaoottisen remotin keskellä pelaaminen tai Hartwallilla huonommilla ehdoilla pelaaminen) kokonaisuutena järkevin. Espoossa saattaa areenan omistussuhteetkin vaihtua ennen kuin meidän puolella täytyy tehdä tästä mitään päätöksiä. On noita aika isojakin areenaremppoja tai uuden rakentamisia vanhan päälle/viereen onnistuttu maailmalla tekemään ilman evakkoakin. Kiinnostuneet voivat googlata Madison Square Gardenin tai Bostonin.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Nordiksen 8200 paikasta hyvinkin 2000 on tosi huonoja, tuolla Espoossa niitä on 6800 paikasta aika vähän.
Mielestäni tuo on sivuseikka. Kyse ok tulokseen on siitä saisiko IFK myytyä +4000 kausaria espooseen, ei saisi. Jollei lähdetä markkinointitempaukseen ja hintojen halpuutukseen evakkoretken ajaksi. Espoon IFK fanipohja on kyllä suuri mutta normihinnoin ei halli täyty tarpeeksi.

Itse ihmettelen muutamien kovaakin metro -areenakritiikkiä. Ylivoimaisesti paras ja sopivan moderni evakkohalli missä parkkitilaa ja 20min metromatka sieltä steissiltä mikä lienee paatuneimmankin stadilaisen jonkilainen keskipiste. Itse asiassa sama aika kuin siitä kävellä nordikselle.

Espooseen vaan, win win molemmille osapuolille. Jos hallivuokra on vielä edullinen niin saatamme fanitkin saada lipunhinnoissa matkarahat takaisin.

_
 

Mad E

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei minnekkään böndelle.
Kausi (tai kaksi) pelkkiä vieraspelejä ja sitten uudessa hallissa vastaavasti pelkkiä kotimatseja vuoden tai pari.
Hymiö.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Metrohalli on muuten ihan jees. mutta riittääkö Salonojalla a) halua tai b) pätäkkää pitää hallia toimintakunnossa? Muistan viime kesältä juttuja siitä, että sähkösopimuskin meni poikki. Pelkkä hallin toimintakunnossa pitäminen syö rahaa joka kuukausi ja jos nk. tunnelin pää on jossain parin vuoden päässä niin riittääkö se motivaatioksi?
 

Axo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielestäni tuo on sivuseikka. Kyse ok tulokseen on siitä saisiko IFK myytyä +4000 kausaria espooseen, ei saisi.
_

Kyllä, tuo on yksi oleellisista kysymyksistä. Toinen voisi olla kuinka paljon HIFK onnistuisi hyödyntämään Espoon areenan laajaa aitiokapasiteettia ja rahoittamaan evakkomatkaa sillä.

Itse veikkaisin että kausikorteissa voisi tulla vähän takkiin mutta melko vähän kuitenkin. Suurin osa elinkautisista varmaan jatkaisi korttia vanhasta muistista. Uusmyyntiä Töölöön ei varmaan paljoa tapahtuisi evakon aikana mutta eteläiseen Espooseen voisi sellaista syntyäkin.

Mutta kyllähän tämä evakko Espooseen näin kaukaa katsottuna vaikuttaa melkoiselta no-brainerilta muihin vaihtoehtoihin verrattuna. Espoon halliyhtiön mahdollinen konkurssi ennen evakkoon siirtymistä saattaa helpottaa asiaa.

Toki mieluummin näkisin kaikki Nordiksella rakennusvaiheen aikana pelaamiseen liittyvät ongelmat ratkaistuna mutta en usko että meillä siihen pystytään.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Mua ainakin hirvittää ajatus evakossa pelaamisesta. Katsojamäärät tulisivat tippumaan rajusti, eikä tässä bisneksessä menetettyjä katsojia saa välttämättä tuosta vaan takaisin. Tosin, vetäähän se uusi halli ne ainakin käymään takas.

Onko siis varma juttu, ettei Nordiksella voida pelata rakennusaikana, sehän jää pystyyn kuitenkin?
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
No täältä jää heti kaksi kausaria pois jos Espooseen mennään. Kun ei me kaikki asuta Stadissa niin että se olisi vain metromatkan päässä. Kun täältä katsottuna pitäisi eka mennä koko Stadin läpi ja takas ulos Espooseen(tai vaihtoehtoisesti kierrellä tuolla Kehäteitä jne.) niin jäisi kyllä arkipäiväpelit kaikki käymättä. Satunnaiset lauantain himapelit tulisi ainoastaan käytyä katsomassa.

Mutta tosiaankin ehkä sieltä Espoosta sitten onnistuvat naaraamaan kaksi uutta kausikorttilaista, niin se menee sitten tasan. Epäilen silti ettei noille tonnin paikoille siellä ole paljoakaan tunkua, joten joutuisivat varmaan halpuuttamaan hintoja. Mutta eihän tuolle nyt seurakaan mitään mahda jos niin on että Nordiksella ei voi pelata niin eihän tässä muita vaihtoehtoja heillä ole kuin Espooseen. Toivotaan että se heidän halli on vielä silloin toiminnassa ja kunnossa kun asia on ajankohtainen, ettei sinne ekana tartte heittää monta milliä korjauksiin.
 

444

Jäsen
Mua ainakin hirvittää ajatus evakossa pelaamisesta. Katsojamäärät tulisivat tippumaan rajusti, eikä tässä bisneksessä menetettyjä katsojia saa välttämättä tuosta vaan takaisin. Tosin, vetäähän se uusi halli ne ainakin käymään takas.

Onko siis varma juttu, ettei Nordiksella voida pelata rakennusaikana, sehän jää pystyyn kuitenkin?
Sitten kun ollaan totutettu jengi siihen, että ”kotipeleissä” käy se 4500 katsojaa, niin onkin hyvä lähteä markkinoimaan sitä 14000 katsojan hallia. Jälkeenpäin on hyvä miettiä, että mihin ne kaikki kausarit jäi.

Nordis saadaan kyllä pidettyä toimintakuntoisena valtaosa rakennusajasta, mikäli niin halutaan ja suunnitellaan. Parkkipaikat menevät sillä välin, mutta sekin on parempi vaihtoehto kuin periferiassa pelaaminen. Tai no, onhan se mahdollista että atomi saadaan halkaistua, lähetettyä ihminen kuuhun ja takaisin (50 vuotta sitten) ja genomi kartoitettua, mutta kun pitäisi rakentaa kuutio toisen tötterön viereen, niin se ei sitten enää onnistukaan pistämättä toista tölliä karanteeniin rakentamisen ajaksi. On ne insinöörit taitavia.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Nordis saadaan kyllä pidettyä toimintakuntoisena valtaosa rakennusajasta, mikäli niin halutaan ja suunnitellaan. Parkkipaikat menevät sillä välin, mutta sekin on parempi vaihtoehto kuin periferiassa pelaaminen.

Jos Nordiksella pelataan rakennusaikana, niin jotain luovaa täytyy keksiä pysäköinnille. Esimerkiksi jotain tiuhaan kulkevia shuttle-dösiä välillä Messukeskuksen parkkis - Pasilan asema - Nordis. HIFK logot vaan isolla punaisiin dösiin, niin kyllä kulkee!

Pelkästään ne tietyöt hallin edessä pudotuspelien aikana aiheutti kusisia tilanteita matsien loputtua, saatikka kun siellä on täysi härdelli päällä.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse en nyt ihan ymmärrä, että miksi se nordiksella pelaaminen olisi mahdotonta? Sehän on yhden toimittajan näkemys, josta koko tämä kirjoittelushow alkoi. Eikö sen rakennuksen kuitenkin pitäisi siihen koskemattomaksi jäädä. Toki rakennustyömaa vie käytännössä kaikki parkkipaikat ja myös kulku hankaloituu, mutta luulisi noiden asioiden olevan järjestettävissä. Itse kuljen nordikselle useinkin autolla, mutta ikinä en sitä hallin pihalle ole jättänyt. Mikä muuten se jäähallin parkkipaikan autokapasiteetti on? Luulen ihmisten mielummin käyttävän enemmän aikaa nordikselle menemiseen, kuin siirtyä pelaamaan vaihtoehtoiseen halliin, oli se sitten mikä tahansa.

Lisätään vielä, että itselleni Espoon halli olisi autolla todella hyvä vaihtoehto ajallisesti, mutta silti en sinne halua. Julkisilla nimittäin taas ihan tekemätön paikka ja mielummin autollakin nordikselle.
 
Viimeksi muokattu:

Siim72

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L.A. Kings
Mikä mahtaa olla keskustan parkkihallien täyttöaste iltaisin? Jos siellä on paljonkin väljää niin HIFK voisi tehdä diilin jossa asiakas saa lipulla/kausarilla auton parkkiin jollain sopivan edullisella kerta maksulla. Kävelymatkan sisällä on kuitenkin useampia parkkihalleja joten voisko tämmöinen olla ainakin osa ratkaisua jos Nordis itsessään on käyttökelpoinen pl. parkkis?
 

Pate44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, Leicester
Syy miksi itselläni ei ole kausikorttia vaan katson pelit pääsääntöisesti telkkarista on Nordiksen parkkipaikkojen puute. Itseäni ei kiinnosta/ei pysty tulla peliin tuntia ennen jotta saan parkkipaikan jostain läheltä. Jos tulee 15min ennen peliä joutuukin jo kävelemään jostain Lintsiltä, ei nappaa sekään.

Metro-Arena parkkipaikat ovat hallin edessä ja niitä on ainakin ollut tarpeeksi. Lisäksi Metro tulee oven eteen niin idästä kuin myös lännestä. Ostaisin taas kausikortin monen vuoden tauon jälkeen.

Toivottavasti uudessa Gardenissa voi yhdistää kausikortin parkkipaikan kanssa, jotta paikalle voi ajaa viime tingassa ja lähteä näppärästi.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Kummastuttaa kyllä tuo rakennusajan käyttökielto. Parkkiongelma on ilmeinen, mutta helposti ratkaistavissa. Toinen asia on se tuleeko hallis samalla isompi remppa. Heppahyppelyt yms latotanssit tuovat mukanaan omat kuvionsa. Jos heppahöperöiden kanssa on tehty 5v diili, niin halli parkkipaikkoineen on suurella todennäköisyydellä varattu.
Ja asia mikä on jäänyt, ainakin julkisuudessa, huomioimatta. Kämppien hinnankehitys. Nyt pitäisi kertoa lähialueella asuville mitä tapahtuu asuntojen hinnoille kun naapurissa/ lähialueella on uusi, moderni, toimiva monitoimiareena oheistoimintoineen vs. very sexy, tuttu ja turvallinen, lähes museoviraston suojelema asfalttikenttä.
 

starcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jälleen kerran täällä on täysi paniikki muutamasta kolumnista. Oikeastaan vain yhdestä sanasta. Odotetaan nyt vain rauhassa. Sitä paitsi Nordishan on kaupungin omistuksessakin. Siitä ollaan vasta tekemässä ostotarjousta ymmärtääkseni. Joten eihän uuden rakentaminen voi tarkoittaa toisen bisnesten katkeamista ilman korvausta varsinkin kun katkeaminen olisi noin pitkä. Joten tuollainen ettemme voisi vaihdokseen asti pelata Nordiksella kuulostaa oudolta. Joka tapauksessa saamme faktaa aikanaan.
 

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
En ymmärrä tätä ininää Espoosta. Totta helvetissä kaikki haluaa pysyä Nordiksella loppuun asti, jos se vaan on mahdollista! Mutta mitäs jos se ei kuitenkaan ole? Mitä muita vaihtoehtoja on kuin Espoo? Jättää kausi pelaamatta? En ymmärrä.

Nämä ehdotukset parkkijärjestelyistä yhteistyössä jonkun lähialueen parkkihallin ja bussifirman kanssa on hyviä. Jos tuo ei kuitenkaan onnistu ja Nordiksella silti päätetään pelata, niin voin lyödä vaikka vetoa että täyttöaste jää pienemmäksi kuin mitä se olisi Espoossa ollut.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Hesarissa on maksumuurin takana aivan mahtava artikkeli millaista liikkuminen on tulevaisuudessa. Ja se tulevaisuus ei ole se, että jokaisen pitää saada oma auto parkkipaikalle.

Mikä teitä vaivaa, ettekö pääse peliin muuten. Jos kirkko suljetaan sen takia, että ei päästä autolla peliin, niin ollaan todella väärillä jäljillä.
 

Pate44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, Leicester
Yhteiskäyttöautoilu tulee joo, ihmisillä on kuitenkin muuta elämää kuin jääkiekko ja aika aina rajallista.

Ilman omaa autoa/parkkipaikkaa jostain on luovuttava ja minun tapauksessa se tarkoittaa sitä että en voi mennä hallille vaan joudun katsomaan pelit telkkarista.
 

Vpiiroi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs,
Hyvältä näyttää. Saakohan tämän nähdä vielä omana elinaikana. Toivottavasti saadaan Garden pian, vanha halli on suuri este kasvulle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös