Minnesota Wild 2017–2018

  • 93 927
  • 229
Fletcher saisi minun puolestani jo lähteä, kuten jo viime vuonna näin toivoin. Enempää ei nyt jaksa asiaa spekuloida, mutta kyllähän tässä itsekin alan olemaan sen kannalla, että isompia muutoksia kaivataan. Tarkoittaako se sitten rebuildia, sen aika näyttää. Pudotuspelijoukkuetta on kiva kannattaa, mutta kyllähän sitä toivoisi, ettei se raja tulisi niin usein vastaan jo heti ensimmäisellä kierroksella.

Rebuild olisi ihan suotavaa, mutta kun katsoo joukkueen sopimusrakennetta, niin rebuildin onnistumiseksi noista ikääntyvistä isopalkkaisista sopimuksista olisi päästävä eroon ja näiden eroonpääseminen onkin ongelmallista siirron estävien pykälien vuoksi. Nämä pykälät löytyvät niin Pariselta, Suterilta, Koivulta, Staalilta kuin Dubnykiltakin. No kaksi viimeisintä eivät ole ongelmallisia, mutta esimerkiksi 33-vuotiaiden Parisen ja Suterin sopimukset jatkuvat vielä seuraavat 7 kautta. Katossa ei ole paljoa tilaa ja Zuckerille sekä Dumballe pitäisi löytyä tilaa rahakkaisiin jatkosopimuksiin.

YLEn Tommi Seppälältä ihan asiallinen kirjoitus Wildin tilanteesta. Kommentti: Minne menet, Minnesota? | Yle Urheilu | yle.fi
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Rebuild olisi ihan suotavaa, mutta kun katsoo joukkueen sopimusrakennetta, niin rebuildin onnistumiseksi noista ikääntyvistä isopalkkaisista sopimuksista olisi päästävä eroon ja näiden eroonpääseminen onkin ongelmallista siirron estävien pykälien vuoksi.

Kauppaa ns. kaiken muun pl. Parise ja Suter? Nämä kaksi ovat kumminkin niin täysverisiä ammattilaisia, että joukkueeseen jäädessään näyttäisivät hyvää esimerkkiä nuorille, mutta eivät nämä kaksi niin laadukkaita kavereita kuitenkaan ole, että pitäisivät Wildin hyvillä sijoilla eli toisin sanoen Wild tulisi kyllä pääsemään hyvillä sijoilla varaamaan vaikka Parise ja Suter mukana olisivat. Pohjamudista uutta nousua yrittämään siis, tai sitten vain samalla sapluunalla jatkaen ja toivoen, että kyllä se joku vuosi kohdalle osuu. Pitää nyt muistaa, että esim. Sharks oli 2016 finaalissa vaikka ns. sama sapluuna siellä oli pyörinyt monen monta vuotta joten miksei jonain vuonna voisi Wildilla kaikki osua kohdilleen?
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Fletcher saisi minun puolestani jo lähteä, kuten jo viime vuonna näin toivoin. Enempää ei nyt jaksa asiaa spekuloida, mutta kyllähän tässä itsekin alan olemaan sen kannalla, että isompia muutoksia kaivataan. Tarkoittaako se sitten rebuildia, sen aika näyttää. Pudotuspelijoukkuetta on kiva kannattaa, mutta kyllähän sitä toivoisi, ettei se raja tulisi niin usein vastaan jo heti ensimmäisellä kierroksella.

Wild will not renew EVP, GM Chuck Fletcher's contract | NHL.com
Uutta GM:ää ensi kaudelle.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK

Erittäin mukavia uutisia. Ei mitään Chuck Fletcheriä vastaan persoonana, eikä mies ole ollut helpossa tehtävässä, mutta näytöt on annettu ja arpaonni ei nyt suosinut. Ei tule muuten olemaan helppo tehtävä Fletcherin seuraajalla, kun pitäisi yksi liigan huonoimmista prospect pooleista korjata uuteen uskoon, niillä korteilla mitkä edellinen kaveri oli ennen valojen sammuttamista jättänyt.

Russon mukaan lähimpänä GM:n pestiä tällä hetkellä on Paul Fenton. Fenton on entinen, n. 400 ottelun NHL-pelaaja, sekä nykyinen Nashville Predatorsin apulais-GM että Predatorsin AHL-joukkue Admiralsin GM.

Ei ole tosiaan helppo paikka tulla sisään. Kasuaalifanit eivät varmasti ymmärrä, mitä uudelleenrakentaminen tarkoittaa, eikä nykyisellä rungolla ja käytettävissä olevilla asseteilla - palkkakatosta puhumattakaan - ole mitenkään yksinkertaista pitää Wildia sekä kilpailukykyisenä että vahvistaa joukkuetta. Taaveimmat luulevat vieläkin, että Stanley Cup on realistista lähivuosina ja pettymys tulee olemaan kahta kauheampi, kun liigassa hyvässä maineessa oleva, playoffsien nyt vuosi toisensa jälkeen puskeva Wild heikkenee, kuten asiaan kuuluu.

Mielenkiintoista nähdä myös, että jos Wild aloittaa virallisesti rebuildin, miten se vaikuttaa tuollaisten väliinputoajien (ikänsä puolesta) kuten Granlund, Niederreiter, Zucker, Brodin ym. halukkuuteen pysyä seurassa. Granlund varsinkin on äärimmäisen varma lähtijä parissa vuodessa, koska teki kätevästi lyhyen sopparin joukkueen kanssa.

Elämme mielenkiintoisia aikoja.
 

Robu

Jäsen
Hyvinhän se @palle jo kokosi omiakin mietteitä. Ennen kaikkea olen tyytyväinen tähän. Fletcher on näyttönsä antanut eikä se nyt aivan penkin alle mennyt. Muutamia surkeita hakuja, mutta ylipäätään hyvin teki työnsä. Tuo edelliskevään työ oli vain aivan hirveä mielestäni. Nyt tarvitaan jotakin uutta.

Luulen, että Wildin fanit ymmärtävät uudelleenrakentamisen paremmin kuin monen muun seuran fanit. On se Minnesota sen verran jääkiekko-osavaltio. Eikä monille mikään kauhean hyvä maku ole jäänyt näistä parista viime kaudesta ja kausien päättymisistä ennen kaikkea.

Tilanne on kuitenkin vaikea uudelleenrakentamisellekin Pariseineen ja Sutereineen. Uuden GM:n tulokset alkavat näkyä paremmin vasta parin vuoden päästä. Onneksi nykyään tuon rebuildin ei tarvitse välttämättä olla usean vuoden prosessi, vaan yllättävän nopeastikin voidaan saada jengi hyvälle tasolle parilla hyvällä treidillä ja pickillä. En oikein tiedä mitä odottaa itsekään. Tykkään, että muutosta yritetään.

Edit: Kuulemma Leopold on sanonut, ettei tämä tarkoita rebuildia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös