NHL:n suomalaispelaajien Mark Messier NHL Leadership Award -äänestys

  • 5 179
  • 5

Kelle Mark Messier NHL Leadership Award ?

  • Sebastian Aho, Carolina Hurricans

    Ääniä: 20 21,7%
  • Aleksander Barkov, Florida Panthers

    Ääniä: 38 41,3%
  • Valtteri Filppula, Philadelphia Flyers

    Ääniä: 2 2,2%
  • Mikael Granlund, Minnesota Wild

    Ääniä: 26 28,3%
  • Mikko Koivu, Minnesota Wild

    Ääniä: 50 54,3%
  • Leo Komarov, Toronto Maple Leafs

    Ääniä: 7 7,6%
  • Mikko Rantanen, Colorado Avalanche

    Ääniä: 14 15,2%
  • Rasmus Ristolainen, Buffalo Sabres

    Ääniä: 7 7,6%
  • Teuvo Teräväinen, Carolina Hurricans

    Ääniä: 1 1,1%
  • kuka muu muka ?

    Ääniä: 7 7,6%

  • Äänestäjiä
    92
  • Poll closed .

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
No niin, kukas on kovin johtaja?

Mark Messierin mukaan nimetty johtajuuspalkinto, Messierhän oli tunnettu sikailuistaan, joka lienee sitä parhainta kanadalaista johtajuutta. Otetaan vastustajalta paras pelaaja ulos pelistä "do whatever it takes to win". Suomalaisilta tätä touhua ei ole nähty sitten Jarkko Ruudun, joten hieman eri spekseillä mennään.

Given "to the player who exemplifies great leadership qualities to his team, on and off the ice during the regular season."

Neljällä suomalaisella on NHL:ssä kirjain rinnassa (Koivu, Filppula, Komarov, Barkov) ja heidän lisäkseen kelpuutin ehdokkaaksi Sebastian Ahon sekä Mikael Granlundin. Mukaan pääsi 2014 ja 2016 Nuorten Maailmanmestaruus-joukkueiden kaput, Teräväinen ja Rantanen. Ristolaisen pään sumeneminen varakapteenina MM-finaalin jatkoajalla 2014 auttoi myös pääsemään listalle.

Ahon osalta ei ole unohtunut se, kuinka kaveri neuvoi jo tulokaskaudellaan Carolina-kapu Jordan Staalia siitä kuinka kuuluu pelata. Staal kuunteli.

Mikke Granlund taasen on ollut kirjain rinnassa maajoukkueessa. Minnesotassa kirjain puuttuu lähinnä vain sen takia, että joukkue on sitonut lähes 200 miljoonaa kahteen pohjoisamerikkalaiseen UFA-hankintaan.

Äänestetään 3 vaihtoehtoa kerralla C-A-A -hengessä.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Patrik Laineelle kuuluisi A, vaikka ei ole vissiin mikään johtajatyyppiä, mutta takoo maaleja ja on sillai johtava pelaaja. Valitsin nyt Barkovin ja Rantasen, mutta toki Kolvuakin olisi voinut äänestää. Tällä kertaa näin.
 

teppana

Jäsen
Patrik Laineelle kuuluisi A, vaikka ei ole vissiin mikään johtajatyyppiä, mutta takoo maaleja ja on sillai johtava pelaaja. Valitsin nyt Barkovin ja Rantasen, mutta toki Kolvuakin olisi voinut äänestää. Tällä kertaa näin.

Nämä on tietenkin mielipidekysymyksiä mutta itse en näe Laineen ominaisuuksien sopivan hyvin kapteenistoon. Johtava pelaaja jäällä ja tulee varmasti läpi uran olemaan joukkueensa tärkeimpiä pelaajia. Mutta Laine näyttää itselle sellaiselta "lone wolf" tyypiltä. Toki siis pelaa joukkueelle mutta on parhaimmillaan juuri kun saa rauhassa tehdä omaa juttuaan. Ottaen painetta vain ja ainostaan omasta tuloksestaan ja tekemisestään.

Barkov on hiljainen liideri. Soveltuu hyvin alternative kapun rooliin, missä saa ottaa johtajuutta mutta se suurin sanallinen vastuu ei kuitenkaan kaadu harteille. Selkeästi pystyy ja haluaa olla joukkueen johtavia pelaajia, mutta muistuttaa itselle enemmän pelaajaa joka johtaa joukkueen pelityyliä ja omalla tekemisellä ottaa vastuuta joukkueen menestymisestä. En kuitenkään näe Barkovin vahvuuksia sanallisessa väännössä tuomareiden kanssa tai muissa verbaalisissa johtamiseen liittyvissä tehtävissä. Ehdoton A mutta ei C.

Rantanen on tulevaisuuden C. On suomalaisittain "jämptin oloinen" eikä myöskään karsasta avata suutaan. Ei ehkä yhtä vahva pelillinen johtaja kuin Barkov, joka mukautuu/mukauttaa ketjukaverit yhtenäiseen tyyliin vaan enemmänkin kova puurtaja joka ottaa paikkansa ketjussa kuin ketjussa. Osaa olla tarpeeksi kova olematta kuitenkaan likainen. Kokoisekseen pikkuisen vielä änärissä "pehmeä" mutta uskon tämän paikkaantuvan kun ikää tulee. Ei vielä aivan valmis ottamaan sitä tärkeintä kirjainta mutta kelvokas ehdokas korvaavaksi kapteeniksi.

Omat valintani ovat siis:

A= Barkov
A=Rantanen
C=Koivu

Mikko Koivu on vieläkin suvereeni kapteeni joka omaa niin vahvat kapteenin piirteet että edes pelillinen hidastuminen ei laita lovea kilpeen. On tyyliltään vaativa, jopa ehdoton kapteeni. Puolustaa omiaan raivokkaasti niin dumareiden kuin vastapuolen pelaajien sortoa vastaan. Ei enää ole joukkueensa johtava pelaaja mitä tulee pelityyliin jäällä, mutta silti arvokas 2-kentän sentteri. Koivu on varmasti oppinut isältään ja varsinkin veljeltään paljon johtamisesta mutta omaa myös luontaista auktoriteettiä. On veljeään jymympi ja ehdottomampi. Ei kuitenkaan häviä mitään kyvyssä ottaa haltuun kopillista itsekkäitä ja vaativia huippu-urheilijoita. Ei vain kannusta vaan vaatii joukkueeltaan paljon. Johtaa kuitenkin etulinjasta eikä vaadi pelaajilta enempää kuin itse antaa. Stoalaisen vakavuuden sekaan osaa ripotella juuri oikean määrän palkitsevaa asennetta joka saa joukkuetoverit syttymään ja haluamaan seurata johtajaansa. Suomen A maajoukkueen historian suurin kapteeni.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Useinmiten "änärissä" kapteenistoon valitaan ainakin paras pistemies tai paras pistemies vaatii itselleen sen merkin, omaa mutua. Näinollen Laineelle voi antaa joskus myöhemmin A:n. Selännekään ei saanut sitä heti.

Toki C:n valitsemisessa pitää käyttää harkintaa monelta eri kantilta eri kisoissa. Valitsisin nyt kapteeniksi MM-kisoihin Granlundin ja Rantasen ainakin.
 

scholl

Jäsen
C Mikko Rantanen, A Mikael Granlund, A Sebastian Aho. Nämä ovat mielestäni suurimpia johtajia suomalaispelaajista NHL:ssä. Mikko Koivua en laske enää mukaan, sillä hän on niin iäkäs ja rooli pienenee. Sattumoisin muuten samat pelaajat tulevat mm-kisoihinkin, eivätkä marise ettei seuran GM päästä tai väsyttää tai pitää päästä kalaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös