Keskustelua Jatkoajan kolumneista ja artikkeleista

  • 1 153 478
  • 6 802

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jatkoajan kolumnit ja muut julkaisut olivat aiemmin tunnettuja siitä, ettei niissä juurikaan sorruttu klikkihuoraamiseen. Jo ennen Pärnästä linja lähti hieman muuttumaan, ja viimeinen niitti oli palkata tämä klikkimediakoneiston tunteva ex-toimittaja päätoimittajaksi. Kun Pärnänen kerran seisoo tuollaisten juttujen takana, niin se kertoo siitä että linja tulee jatkossakin olemaan klikkien kalastelua räikeän subjektiivisella provoilulla. Jos ihminen ei saa luotua kiinnostavia näkemyksiä ilman provoilua, se kertoo lahjattomuudesta.

Pitäisikö avata Pärnäselle kenkää ketju? Ehdotan tilalle vaikka puutarhatonttua.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Jos ihminen ei saa luotua kiinnostavia näkemyksiä ilman provoilua, se kertoo lahjattomuudesta.

Sen verran lisään, että yleensä mitään sanottavaa ei ole, jos teksti perustuu klikkiotsikointiin. Toistan: ei mitään sanottavaa. Toisaalta puolustukseksi voi sanoa, että jääkiekosta ei kovinkaan monipuolisesti voi kirjottaa, varsinkaan kun se on ajankohtaisuutisointiin perustuva laji. Pitää nyhtää heti eikä seuraavalla viikolla, jolloin klikkiuutisoinninkin voi jollain tapaa perustella. Siihen en ota kantaa mikä on kannattavaa, mutta suurilta osin vain pieni osa taitaa kitistä tästä varjopuolesta ja ihan siksi, että yleisö kyllä nielee kaiken sensaatiohakuisuuden mitä vain esille laitetaan.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt paistaa pettymys voimakkaasti läpi jatkoajan verkkolehden JYPin pelaaja-arvosteluissa. Pistepörssin ylivoimaiselle voittajalle Antti Suomelalle arvosanaksi 8 ja J-P Hytöselle 6... Muitakin ihmeellisyyksiä löytyy. Vaikka pettymys kauden päättymisen jälkeen olisikin kova, niin siitä huolimatta se ei saisi näkyä koko kauden arvostelussa. Nyt tuo artikkeli muistuttaa lähinnä playoffssuoritusten perusteella laadittua arvostelua eikä koko kauden. Tässä vielä linkki juttuun. JYPin pelaaja-arvostelut 2017-18: Odotettua dominointia ja yllättäviä alisuorittajia - LIIGA - 10.04.2018 - Artikkelit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Samaa katselin kuin @regularflex yllä. Ylivoimainen läpilyönti Suomelalle ja 8. JYP pelaajia kolme pörssin top-10 sijoilla mutta kenenkään suoritus ei ollut arvostelun mukaan yli kasin arvoinen.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
HIFK haastaa Liigan kurinpidon – Kärppien Hakanpään taklaus arvioitiin kattokameralla

Mikäköhän tuon tuon alla olevan boldatun tekstin pointti tuossa jutussa on?
Haataja ei loukkaantunut tilanteessa. HIFK on Liigaa hallinnoivan Jääkiekon SM-liiga Oy:n osaomistaja.
 

Ralph

Jäsen
Mielenkiintoinen uudistus, että jonkun ei niin lupaavan B-juniorin siirtyminen toiseen seuraan uutisoidaan Jatkoajassa asti. Alkaako Jatkoaika jatkossa uutisoimaan kaikki juniorijoukkueesta toiseen siirtyvät pelaajat vai onko tämä joku yksittäistapaus?
 
Enemmänkin virhe on tainnut tapahtua siinä, että toimittaja on vain pelaajalistaa katsomalla "arvannut" kenellä TPS:n pelaajista on/voi olla NHL-kokemusta. Juttua kirjoittaessaan toimittajalle ei ole tullut mieleenkään, että myös Ilkka Heikkisellä (7 ottelua) ja Ilkka Pikkaraisella (31 ottelua) voisi olla NHL-kokemusta. Heidän yhteinen NHL-kokemuksensa on juuri tuo kyseinen 38 ottelua. Näiden herrojen NHL-kokemuksen "unohtaminen" onkin sitten hiustenhalkomista?

- yhteenlaskuvirhe = toimittajan huolimattomuutta (ei toki yhtään sen anteeksiannettavampaa)
- pelaajien "unohtaminen" = toimittajan ammattitaidottomuutta/paskuutta

Kyseessä oli selkeästi tuo jälkimmäinen eli kahden pelaajan (Heikkinen ja Pikkarainen) unohtaminen eikä missään nimessä yhteenlaskuvirhe. Toimittaja on näemmä osannut laskea ihan oikein noiden huomioimiensa pelaajien NHL-ottelut. Tämänhän sinä itsekin huomasit, mutta kuitenkin ihmettelit nimenomaan toimittajan laskutaidon puutetta ja neuvoit kertaamaan ala-asteen yhteenlaskuoppia. Ei se kertaaminen tuossa tilanteessa olisi valitettavasti yhtään auttanut. Toimittaja laskiessaan Tallinderin, Perrinin, Fraserin ja Kallion ottelumäärän yhteen saisi luultavasti aina ihan saman oikean lopputuloksen tuohon yhteenlaskuun.
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Yksittäiset toimittajat ovat eri asia, mutta heistäkään harva täältä ponnistaa mihinkään järkevään päivätyöhön.

Jos olen oikein ymmärtänyt, niin Jatkoajasta lähteneitä toimittajia on jotain 50 ja 100 välissä muissa medioissa (mm. Yle, Sanoma, Alma Media) päivätöissä. Ovatko ne sitten järkeviä, on sitten eri asia.
Kalskahti korvaa tuo harva-sana. Aika monta mun mielestä on päässyt Jatkoajan kautta työhön, jossa on työsopimus. Koulutus taas on osastoa "nettipoika".
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Tietääkö arvon @Toimitus, että siellä on Gagarin Cup -finaalit meneillään parasta aikaakin? Miksi finaaleista ei ole uutisoitu millään tavoin, saatikka Jokerien Lepistön option jatkon käyttyöä, Mäen ja Pihlströmin uusia sopimuksia ei ole huomioitu. Sen sijaan jonkun kansalaisuuden vaihto pääsi uutisiin KHL -puolella.
 

Meiken

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tietääkö arvon @Toimitus, että siellä on Gagarin Cup -finaalit meneillään parasta aikaakin? Miksi finaaleista ei ole uutisoitu millään tavoin, saatikka Jokerien Lepistön option jatkon käyttyöä, Mäen ja Pihlströmin ei ole huomioitu. Sen sijaan jonkun kansalaisuuden vaihto pääsi uutisiin KHL -puolella.

Ei ne ehdi nyt. Niillä oli kiire saada ulos tuollainen oksennus Tomi Kalliosta.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
No olihan Mäen ja Niemen jatkoista uutisoitu näköjään jo 9.4. Korjaan erehdykseni. Katsoin KHL pääsivun oikeaa laitaa ja siellä uusimmat olivat Jokerit ja Kiekko-Vantaa neuvottelivat - Vantaalle tukku uusia sopimuksia - MESTIS - 09.04.2018 - Uutiset - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta ja TsSKA Moskova teki yllätyksen - SKA Pietari kesälomille KHL:n pudotuspeleissä - 08.04.2018 - TsSKA - SKA - KHL - Otteluraportti - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Mutta joo finaaleista ei ole sanaakaan tai sokea ei löydä vaan.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Tämä ei varsinaisesti itse Jatkoaikaan tai sen kolumneihin liity tämä aihe mutta tuli aikanaan itse merkonomiopintojen äidinkielen kurssilla aiheesta "Mielipidekirjoitus" nakuteltua seuraavanlainen tuotos alkukaudelta 2009-2010:
Raumalainen jääkiekko – takaisin menestyskartalle?


Rauman kaupungin oma kiekkoylpeys Lukko on jälleen nostattanut keskustelua kaupungissa, tosin nyt positiivisempaan sävyyn kuin aikaisemmin. Äijänsuon yleisö on saanut tällä kaudella seurata joukkuetta, jota voisi verrata vaikkapa vuoden 1963 mestaruusjoukkueeseen huikean menestyksensä takia. Jopa toriparlamenteissa on ennustettu Lukon menestyvän liigassa hyvin. Tälläkin hetkellä Lukko on sarjataulukossa ensimmäisellä sijalla 45 pisteellään, kun sillä on 17 ottelua pelattuna. Kuitenkin nyt raumalainen kiekkoyleisö elää suuressa jännityksessä, koska joukkueen ehdottoman tukipilarin, maalivahti Petri Vehasen on huhuttu siirtyvän kesken kauden kohuttuun KHL-liigaan.


Raumalaiset ovat kokeneet kauden aikana myös kauhunhetkiä, kun kapteeni Antti Laaksonen oli sivussa loukkaantumisen vuoksi hetken aikaa. Kuitenkin Laaksonen on taas kehissä entistäkin tehokkaampana. Lukon ulkomaalaiskiintiö on sekin ollut kovaa luokkaa. Uudet ulkomaalaishankinnat Jakub Petruzalek ja Kurtis McLean ovat päässeet hyvin sisään joukkueeseen ja heiltä on odotettavissa paljon tehoja. Mielenkiintoinen seikka on se, että syyskuussa kettupaidat voittivat kaikki ottelunsa varsinaisella peliajalla, mutta lokakuun otteluista kaksi Lukko voitti jatkoajalla ja yhden hävisi varsinaisella peliajalla ja silti kettupaidat porskuttavat edelleen sarjan kärjessä. Moni jääkiekon ystävä (itseni lisäksi) varmasti ihmettelee, miten tämä voi olla mahdollista. Mitä Rauli Urama on muuttanut valmennusfilosofiassaan vai onko tämä pelkästään pelaajien ansiota? Mitä joukkueen kasaamisessa tehtiin nyt oikein aikaisempiin kausiin verrattuna? Useana vuotena Lukko ei ole yltänyt menestykseen joten nyt tätä asiaa on ilmeisesti alettu miettimään Lukon johtoportaan toimesta.


Kaiken kaikkiaan, jos kauden tässä vaiheessa voisi veikata yhtä potentiaalista mestariehdokasta, niin se olisi – totisesti – Rauman Lukko.

Jos @Toimitus ja @Moderaattorit tähän suostuvat niin saanko jättää tämän tähän?
 
Viimeksi muokattu:

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Kiitokset Jatkoajalle todella vahvasta panoksesta divisioonien MM-kisoihin, paljon todella mielenkiintoisia juttuja!

Jutussa Romanian kiekkoilusta olisi voinut ehkä vielä enemmän nostaa esiin, että jääkiekko ja maajoukkue on pääasiassa maan unkarilaisvähemmistön juttu - eivätkä etnisten unkarilaisten ja romanialaisten välit ole historiasta johtuen mitenkään mutkattomat.
Mainio artikkeli aiheen tiimoilta New York Timesista muutaman vuoden takaa.
 

Ralph

Jäsen
Joku "uuh, kultamikke" -fanipoika on kirjoittanut kolumnin ja sieltä pisti eräs pätkä silmään:

"Leijonilla on kuitenkin heittää vain muutama MacKinnonin tasoinen pelimanni Hot Wheels -lempinimellä operoivan Rantasen avuksi."

Keitä Hart Trophy -tason pelaajia Leijonissa on? Harmi juttu, että näitä on vain muutama, kyllä menestyvä joukkue vähintään seitsemän Hart Trophy -tason pelaajaa tarvitsee, mutta ketkä nämä muutamat Suomella on?
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Keitä Hart Trophy -tason pelaajia Leijonissa on? Harmi juttu, että näitä on vain muutama, kyllä menestyvä joukkue vähintään seitsemän Hart Trophy -tason pelaajaa tarvitsee, mutta ketkä nämä muutamat Suomella on?
Arvelisin jutun perusteella: Alexander Barkov, Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen ja Mikael Granlund. Barkovhan noista ei ole kyllä kisoihin lähdössä.
 

Ralph

Jäsen
Arvelisin jutun perusteella: Alexander Barkov, Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen ja Mikael Granlund.
Aho, Teräväinen ja Granlund Hart Trophy -tason pelaajia? Säteri ja Husso on varmaan sitten Vezina Trophy -tasoa. Ja Riikola Norris Trophy.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Pärnänen hei, se aprillipäivä oli 1.4, ei 30.4.
Tuu nyt ite selittään miten helvetissä jääminen Liigassa toiseksi on floppi. Siellä on lähtäkohdiltaan aika moni joukkue ihan samoissa asemissa ja pelaa samoilla rahamäärillä. Ei siellä flopata olemalla mitaleilla, se on silloin hyvä suoritus. Sitten se on floppi jos Tappara jää pois mitalipeleistä. Kuus kertaa putkeen finaaleissa, ei todellakaan ole floppaamista, ei vaikka siellä Kärpät, tällä kertaa, voittikin sen 4 peliä.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Aho, Teräväinen ja Granlund Hart Trophy -tason pelaajia? Säteri ja Husso on varmaan sitten Vezina Trophy -tasoa. Ja Riikola Norris Trophy.
Marjamäki on itseoikeutetusti Jack Adams Award -tason maajoukkuevalmentaja.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pärnänen hei, se aprillipäivä oli 1.4, ei 30.4.
Tuu nyt ite selittään miten helvetissä jääminen Liigassa toiseksi on floppi. Siellä on lähtäkohdiltaan aika moni joukkue ihan samoissa asemissa ja pelaa samoilla rahamäärillä. Ei siellä flopata olemalla mitaleilla, se on silloin hyvä suoritus. Sitten se on floppi jos Tappara jää pois mitalipeleistä. Kuus kertaa putkeen finaaleissa, ei todellakaan ole floppaamista, ei vaikka siellä Kärpät, tällä kertaa, voittikin sen 4 peliä.
Joo,kyllä itsekin ihmettelin noin voimakkaita sanoja kuin "floppi". Tapparallahan oli ihan ok kausi ja päätyi hopealle..ei kai se floppi ole? Ei mikään napakymppi mutta jos miettii niin olihan TPS, JYP isoilla budjeteilla liikkeellä ja jäivät Tapparan taakse. Voi olla että kolumin tarkoitus on taas lähinnä herättää keskustelua,
 

Katto

Jäsen
Pärnänen harjoittelee itsensä brändäämistä. Sisällön ei ole tarkoitus olla muutakun pelkkää paskaa, idea on jatkuvassa provosoinnissa. Ei kannata mennä sisältö edellä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Nyt tuolla keikkuu klikkiotsikkona "Älä katkaise yli 30 vuoden mitaliputkea", jossa todetaan että 30 vuoden aikana kukaan Suomen maajoukkueen päävalmentaja ei ole jäänyt valmennusjaksollaan ilman yhtään mitalia. Jutussa kyllä todetaan myös että "jos tarkkoja ollaan niin Raimo Summankaan ei voittanut mitalia koska World Cupista ei jaettu mitalia". Eli koko otsikolta viedään pohja pois itse artikkelin muodossa. Ja siis ihan tottahan tuo on, ei Summasenkaan alaisuudessa mitään mitaleja tullut, mutta miksi sitten otsikoida tällaista?

Ai niin, klikkiotsikot.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Pärnänen harjoittelee itsensä brändäämistä. Sisällön ei ole tarkoitus olla muutakun pelkkää paskaa, idea on jatkuvassa provosoinnissa. Ei kannata mennä sisältö edellä.

Puhumattakaan siitä, että Pärnänen ei kirjoita hyvin. Kovin on töksähtelevää.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pärnänenhän kirjoitti Rautakorvesta ihan hyvin. Ei tuo hopeaputki voi täyttä sattumaakaan olla, kun keltanokkavalmentajatkin käyvät pyyhkimässä Tukka-Jukalla pöytää. Enemmän ihmettelen sitä, kun joillain on aina tarvetta selitellä noita Rautakorven tappioita parhain päin. Syy löytyy vaikka tähtien asennostakin, muttei koskaan Rautakorvesta. Enkä tarkoita, että Rautakorpi olisi koskaan ainoa syyllinen lopputulokseen, mutta joillekin Tukka-Jukan finaalitappiot ovat tabu, ja sellaista ajattelua on syytä vähän pöllyttääkin, kuten Pärnänen tekee.

Silti Pärnänen tunnusti myös Rautakorven ansiot ja hyvät puolet, ja näkihän hän Rautakorvessa kehitystäkin. Eli en nyt menisi ihan silkaksi paskanheitoksi tuota kolumnia sanomaan. Kolumnin tarkoitus on herättää keskustelua, ja sitähän tämäkin taas teki.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös