Boston Bruins (2.) – Toronto Maple Leafs (3.), Atlantic 1. kierros

  • 39 233
  • 159

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Kolmas ottelu oli pelitapahtumiltaan kahden ensimmäisen tapaan tasainen, mutta kiekot pomppivat nyt Torontolle ja tuloksena oli 4-2 -kotivoitto. Ensimmäinen luoti onnistuttiin siis väistämään, mutta torstaina on taas pakkovoiton paikka. Leafs-fanin näkökulmasta positiivisimpia asioita olivat voiton lisäksi Matthewsin hartioilta maalin myötä tippunut apina sekä Plekanecin kieltämättä aika yllättävä pääsy Bergeronin ihon alle. Nämä asiat antavat hyvät lähtökohdat torstaille, mutta jotain uusia kaneja pitäisi kaivaa hatusta vitospeliin Bostonissa, jossa Matthews & kumppanit joutuvat taas Bostonin ykkösen pihteihin. Kadri voisi olla se kaivattu jokerikortti; pelikielto on varmasti sisuunnuttanut miestä, mutta kysymysmerkki on osaako hän kanavoida energiansa oikeisiin vai vääriin asioihin. Kummastakin lopputuloksesta on olemassa esimerkkejä menneisyydessä.

Vaikka Boston jätettiinkin kahteen maaliin, niin Leafsin puolustus- ja maalivahtipeli eivät allekirjoittanutta vielä(kään) vakuuta; Andersen antaa liikaa makoisia reboundeja ja Toronton pakeille kiekko tuntuu monesti olevan omalla alueella kuin käsikranaatti, josta pitää päästä sekunnin murto-osassa eroon. Rask ei myöskään ole ihmeitä Bruins-maalilla esittänyt, mutta Bostonin puolustus on tällä hetkellä omassa päässä valovuoden Leafsin vastaavaa edellä ja Toronto pystyy maaleja värkkäämään lähinnä nopeilla vastaiskuilla, joihin Charan ja kumppanien jalka ei riitä vastaamaan. Minusta Babcockin kannattaisi ottaa hieman hyökkäyspelikirjassa mallia virkaveli Cassidyltä ja ohjeistaa pelaajat pelaamaan kiekkoa nopeammin maalille sen sijaan, että se pelataan ensin kulmaan ja sieltä viivaan, josta heitetään "toivotaan, toivotaan" -veto maalille tai todennäköisemmin blokkaavaan Bostonin pelaajaan. Tällöin etu luisteluvoimassa saataisiin käyttöön myös muulloin kuin vastaiskuissa. Boston on tätä filosofiaa toteuttanut menestyksekkäästi Toronton lyijyjalkoja Polakia ja Hainseytä vastaan.

Sarjan neljäs peli Torontossa voi hyvinkin olla jatkoonmenon kannalta ratkaiseva. Boston hoitanee vitospelin kotonaan kohtalaisen varmasti joka tapauksessa (en usko, että Kadri tai kukaan muukaan pystyy tuota Torontolle kääntämään), eli jos he pystyvät voittamaan Torontossa niin sarjan loppuluvut lienevät 4-1. Toronton voitto torstaina puolestaan tarkoittaa vähintään kuutta peliä ja mitä pitemmäksi sarja venyy, sitä suuremman edun Leafs tasaisemmasta peluutuksestaan saa. Bostonin pakeista etenkin McAvoysta ja Charasta huomasi jo eilen pieniä väsymisen merkkejä. Bergeronin ja kumppanien n. 20 minuuttia per peli läpi kauden alkaa taatusti myös näkyä jossain vaiheessa, vaikka toistaiseksi luistin onkin liikkunut liukkaasti. Jos Toronto siis vierasvoiton tässä sarjassa ottaa, niin todennäköisintä se on seiskapelissä, mikäli sinne asti päästään.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Olipa pöljä peli. Tv-kanavan pomot olivat laittaneet Torontolle no penaltiesin päälle ja liian pienet maalit Toronton päätyyn, ei muuten Pasta nakkaa tollaisista paikoista huteja. Ekassa erässä tosiaan Toronto sai pelata 6:lla pelaajalla, Nylander sai pelata kahdella mailalla ja vastustajan sai pysäyttää työntämällä mailan jalkojen väliin onnistuneen kampin merkiksi pari kertaa. Vastaavasti sitten päätettiin tasoittaa tilannetta antamalla Bostonille jäähy pleksin kautta tapahtuneen purun jälkeen josta Torontolle ilmainen maali.
Tuomarit eivät ole ainoita likinäköisiä kavereita yön ottelua ajatellen, vaan myös palstaveli bftw kaipaa linssin puhdistajaa ennen seuraavaa ottelua jos näki Marchandin lyövän molaria päähän kun hidastus näytti ettei keppi ollut sielläpäinkään vaan oma pakki hutaisi molaria koteloon. Poikkari meni iteltä ohi, mutta kuulostaa aika ikävältä ja poliisitutkinnan voisi laittaa aluilleen tilanteen johdosta.

Bostonilta Krug oli aivan älyttömän paska yön ottelussa, saattoi olla jopa paskin peli mitä kaverilta nähnyt. Hirveissä ongelmissa omassa päässä ja liekköhän sai kertaakaan kiekkoa omien lapaan. Varmaan joku tv-yhtiön agentti sujauttanut vodkaa juomapulloon, mikä selittäisi kentällä nähdyt otteet. Krejcin kritiikkiin en ydhy vaikka siitä järettömän hienon Deruskin nousun jälkeisestä tyhjästä maalista olisi pitänyt saada kiekko maaliin. Mies kuitenkin osasi tehdä sitä tilaa jälleen muille oikea-aikaisilla ratkaisuille, kun taas risujen arvoinen Backes puotteli kiekkoja pakeille juuri silloin kun vastustaja otti ne pois. Working Bees oli loistava ja ihmettelin miksei heille annettu lopussa vastuuta. Toki top ukoilla mennään, mutta lopussa olisi voinut vaihdon tai kaksi antaa koska olivat pelipäällä ja samalla vapauttaa energiaa top ukoille lopun rynnistykseen ilman molaria. Kolme ensimmäistä maalia taisi tulla 1 ketjun ollessa jäällä, joten siitä risuja pojille. Toisaalta ketjulla oli paikat takoa sellaiset 4-5 maalia normaalilla pelillä, mutta yöllä ei vaan mennyt kirveelläkään sisään. Otan Pastan kirouksesta itelle myös risuja, koska otin kaverin rajusti alisuorittavaan hokigm joukkueeseen ja samalla Rampage leffan kokoinen apina laskeutui kaverin selkään. Tsorge ja seuraavasta pelistä sitten karman myötä voitto kotiin ja sarja katkolle!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
No miten sen nyt ottaa. Toki tuloksellisesti pimennys onnistui juu. Mutta fakta on se, että kolme Pastrnakin vetoa suuntautuessa sentin pari eri suuntaan olisi tuottanut maalin.

Totta, mutta toisaalta tätä ketjua ei ainoastaan pimennetty vaan heidän ollessa kentällä Leafs iski maaleja tämän tästä. Marchand oli jokaisen Toronton maalin aikana kentällä ja Bergeron kolmesti. Yksi oli toki alivoimalla, mutta siinä Bergeron hävisi aloituksen ja heti kiekko kaivettiin maalinperukoilta.

Mutta kaikesta huolimatta jos olisin Bruins-fani niin olisin aika luottavainen, ei kotijoukkue oikein vakuuttanut ainakaan allekirjoittanutta. Elintärkeä voitto kuitenkin ja voihan tuo antaa sopivan buustin nuorelle joukkueelle. Matthewsin maali oli kyllä upea suoritus, mutta muuten Auston oli todella vaisu jälleen.

Hainsey on kyllä omaan silmään ollut ihan umpisurkea, onko koko kausi ollut näin heikkoa vai onko Bruinsin paine vain yksinkertaisesti liikaa nyt veteraanille?
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Toronto väisti ensimmäisen luodin, mutta vielä on käytännössä toinen pakkovoitto edessä. Bruins on vahvoilla kotipelissään kuten @Frostburn yllä ennakoi. 2-2 tilanteessa koko sarja on jälleen auki ja Toronto saa seuraavan pelin jälkeen myös Kadrin kentälle, jos Plekanec pystyy vielä toisen kerran pimentämään Bergeronin kentän, niin Toronto voisi Bostonissa harrastaa luovaa peluutusta Plekanecin ja Kadrin kentillä. Matthewsin ketjua voisi koittaa parhaan mukaan sotkea eri tilanteisiin, kunhan vastassa on joku muu kuin Bergeronin ketju.

Se sarjan kokonaistilanteesta. Tilanne on nyt 2-1 Bostonille ja se tuli kohtuullisen esityksen jälkeen. Vara on vielä parantaa oikeastaan muilla paitsi Plekanecin kentällä enempää ei liene voi vaatia. Marchand alkaa mukavasti osoittaa turhautumisen merkkejä ja jos toinen peli sujuisi vielä yhtä kehnosti, niin ehkä sieltä nähdään joku ratkaiseva perseily. Viime yönä toki Marchand onnistui luovalla kampillaan aiheuttamaan melkein Johnsonin loukkaantumisen, mutta pääsi tällä kertaa ilman rangaistusta. Onneksi Johnson palasi peliin.

Lievää toiveikkuutta on ilmassa, koska joukkue hieman heräili ja totuuden nimissä Torontollakin on vielä vara parantaa viime yön esityksestä. Harva pelaa tällä hetkellä omalla tasollaan ja vielä ei olla kunnolla nähty Gardinerin playoff moodia, vaikka mies heräilikin. Täytyy vain toivoa ettei Andersenia peluutettu puhki runkosarjassa, koska nämä kolme playoff peliä eivät ole näyttäneet tanskalaisen huipputasoa, vaikka tämä kolmas parempi peli olikin.

Tuomareista on yhdenkään Bruins fanin turha itkeä, tässä sarjassa tuomaritoiminta on pääosin ollut tasaisen huonoa, mutta jos tässä jollakin lievä edge on niin kyllä Bruins on enemmän tuomareista hyötynyt. Tuo salliva linja kun yleensä auttaa johdossa olevaa joukkuetta puolustamaan johtoaan ja Boston on sitä päässyt huomattavasti enemmän harrastamaan kuin Leafs nutut.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Katselin yön pelin, ja aika tasaisesta parista on kyse. Backes on kyllä huono, kuinka hän onkin noin paljon hiipunut Bluesin ajoistaan. Rick Nash on seisoskelee ja osallistuu peliin ajoittain huonosti, mutta toki sitten on vahva hänen pravuurissaan kun saa kiekon lapaan ja baanaa vapaaksi. McAvoy jos tämä oli häneltä huonoa peliä ja loukkaantuminen viellä näkyy, niin norrisia herralle ja monesti tulevina vuosina! Aivan tajuttoman kova puolustaja, joka pelaa peliä missä ei tehdä asioita välttämättä näyttävimmällä tavalla vaan oikein.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Katselin yön pelin, ja aika tasaisesta parista on kyse. Backes on kyllä huono, kuinka hän onkin noin paljon hiipunut Bluesin ajoistaan.

Katsoin vain sivusilmällä kolmannen pelin, mutta siis Backeshän pelasi hyvän kauden ja kaksi ensimmäistä pudotuspeliä olivat monsterimaista suorittamista Backesiltä. Kotipeleissä selkeästi paras hyökkääjä Bruinsilta ykkösketjun ulkopuolelta.

Nashistä samaa mieltä ja aika köyhää on hänen pelaamisensa ollut. Pelin lopussakin tappoi loppukirin tulemalla pois maalin edestä veti ranteella ottaen ensin haltuun suoraan Leafs-logoon. Pelaisi edes vahvuuksillaan ja ajaisi tankin lailla eteenpäin, mutta ei tee edes sitä.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Kolmannessa ottelussa oli huomionarvoista se, että Leafs vei ottelua tasatilanteissa. Leafsille avausmaali tuomareiden lahjana, mutta Andersen piti pelin oikeudenmukaisena ja päästi kaksi aika helppoa. Bruinsilla ei ollut ennen kolmatta erää juurikaan a-luokan tontteja. Kolmannessa erässä olisi toki paremmalla tuurilla verkko pari kertaa heilunut. Toisaalta oli odotettavissakin, että Bruins käytti pomppunsa kahdessa ekassa ottelussa, eikä hyvä tuuri loputtomasti jatku.

Vieraspeli näytti myös, että Bruins on täysin ykkösen varassa, vaikka parempi Nash tuokin Bruinsille yhden kelvollisen ketjun lisää. Silti: jos Leafsia vastaan riittääkin vielä jatkoon, niin seuraavalla kierroksella ei todnäk ole kotietua.

Krejci yritti vähän kolmosessa, mutta aika paljon vaikuttaa siltä, että lonkat ovat loppuliidossa kohti vääjäämätöntä LTIR -statusta. Ei riitä enää liike näissä peleissä. Ei varsinkaan lepsulla tuomarilinjalla.

Eipä siinä, kokonaisuudessaan Bruinsilta ihan hyvä vieraspeli, jossa oli mahdollisuudet voittoon vielä kolmosessa.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Itse olisin hieman huolissani Charasta. Torontolla on muutoma niin nopea laituri, että Charalla voi olla vaikeuksia pysyä perässä. En nyt ole tarkempaan tilannetta seurannut, mutta Kapanen tuntuu pääsevän joka pelissä irti kun saa hyvän syötön vauhtiin. Chara on muuten mainio, mutta kyllä hän on varmasti on vaikeuksissa jos Toronto pääsee kääntämään peliä nopeasti noilla laitureilla.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
^ Leafsin pakit roiskivat jatkuvasti omassa päässä paineen alla kiekkoa kohti keskialueen painotonta puolta. Läpi oman puolustusalueen ja melko sokkona jopa. Jos Bruins ei ota tuota pois, niin paitsi että Leafsilla on helppo tapa laistaa Bruinsin karvaus, siitä seuraa vastahyökkäyksiä.

Kyse ei mielestäni niinkään ole pakkien nopeudesta kuin siitä että Bruins ei sulje syöttölinjoja.
 

ML17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Ihan totta, pari kertaa Toronton kiiturit ovat päässeet Bostonin pakkien ohi. Boston on pyrkinyt iskemään ajoissa kiinni niin, ettei Toronton pojat pääse missään vaiheessa vauhtiin.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Grzelcyk palaa askiin askiin nelosessa, mikä on silleen hieno juttu, että McQuaidille ja Holdenille ei kolmosottelussa meinannut löytyä tarpeeksi suojattuja minuutteja, vaan olivat kusessa myös pelikatkojen aikana Leafsin jäänkunnostushenkilöstön kanssa.

Voitto olis kiva. Jompikumpihan sen ottaa, että sikäli voi olla luottavaisin mielin.
 

ML17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Ei ihan parasta Bruinsia, muttei nyt tarvinnukaan, kun vastustajalla on pojat Matthews ja Nylander ym. täysin jäässä tosipeleissä. Peli oli Toronton näennäistä hallintaa, mutta maalipaikat menivät jotakuinkin tasan. Ihan mukiinmenevä vieraspeli. Toivotaan, että porukka on terveenä, niin saadaan varmasti lauantaina sarja poikki.
 

Backhander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Tasainen peli mutta Gardinerin ja Dermottin virheet maksoivat Leafsille. Tai eipä tuota tiedä millaiset ohjeet oli valmennukselta tullut, mutta Gardinerilla pitää olla sen verran pelisilmää ettei aja tilanteesta ulos kun Pastrnak ja Marchand ovat jäällä.

Aika tylsännäköistä peliä, Bruins pelasi trappia ja varmisti ettei Leafs pääse ylivoimahyökkäyksiin. Tällä hetkellä näyttää että Cassidy vie Babcockia ja sitä myöten koko ottelusarjan. Tälläisissa kotipeleissä joissa vastustaja hyökkää vain yhdellä kentällisellä ei voi oikeastaan hyväksyä muuta lopputulosta kuin voiton. Ei voi ottaa riskejä puolustajien nousuilla, pitää keksiä jotain muuta, varsinkin kun 88 ja 63 on kentällä.

Nylander ollut koko sarjan aivan yössä, jokohan seuraavaan otteluun voisi kokeilla Marneria Matthewsin vieressä. Nylander voisi toimia sitten Marleaun ketjussa "kapasena".

Rask on toki pelannut niin hyvin kuin voittavan maalivahdin kuuluukin. Riley Nashilta yllättävän hyvä peli.
 

Snagari

Jäsen
Ei ihan parasta Bruinsia, muttei nyt tarvinnukaan, kun vastustajalla on pojat Matthews ja Nylander ym. täysin jäässä tosipeleissä. Peli oli Toronton näennäistä hallintaa, mutta maalipaikat menivät jotakuinkin tasan. Ihan mukiinmenevä vieraspeli. Toivotaan, että porukka on terveenä, niin saadaan varmasti lauantaina sarja poikki.
Hot-take: Auston Matthews sittenkin pelkkä runkosarjatehoilija?

Ei vais, mutta ei hyvältä näytä. Olen katsonut pelit ja aivan turha sössöttää mistään hyvistä aihoista ja fancy statseistä. Matthews neljä peliä, 1+0 ja aivan yössä. Nyt ei edes niiden tämän palstan paksuimpien Austonin fanilasien takaa voi hirveästi silitellä. Leafsillä on jo paniikkinappula pohjassa, kun Matthewsia ei päästetty pelin jälkeen edes median eteen vastailemaan ettei Simmonsit pääse repimään jätkää palasiksi. Löysä on löysä, "shit happens". Loukkaantumista voi olla, mutta niitä on kaikilla.
Sama pätee tietty Nylanderiin, mutta häntä nyt haukkuvat omatkin heti kun on paikka niin ei siitä sen enempää.

Bergeronin vaiva ilmeisesti jokin pidempiaikainen, jos olisin Bruins-fani niin olisin toivonut ripulia tms, mutta jos kapteeni joka pelasi jumalauta reikä keuhkossa ei pysty pelaamaan pleijaripeliä niin ei hirveän ruusuiselta näytä.
 
Viimeksi muokattu:

Backhander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Hot-take: Auston Matthews sittenkin pelkkä runkosarjatehoilija?

Ei vais, mutta ei hyvältä näytä. Olen katsonut pelit ja aivan turha sössöttää mistään hyvistä aihoista ja fancy statseistä. Matthews neljä peliä, 1+0 ja aivan yössä. Nyt ei edes niiden tämän palstan paksuimpien Austonin fanilasien takaa voi hirveästi silitellä. Leafsillä on jo paniikkinappula pohjassa, kun Matthewsia ei päästetty pelin jälkeen edes median eteen vastailemaan ettei Simmonsit pääse repimään jätkää palasiksi. Löysä on löysä, "shit happens". Loukkaantumista voi olla, mutta niitä on kaikilla.
Sama pätee tietty Nylanderiin, mutta häntä nyt haukkuvat omatkin heti kun on paikka niin ei siitä sen enempää.

Bergeronin vaiva ilmeisesti jokin pidempiaikainen, jos olisin Bruins-fani niin olisin toivonut ripulia tms, mutta jos kapteeni joka pelasi jumalauta reikä keuhkossa ei pysty pelaamaan pleijaripeliä niin ei hirveän ruusuiselta näytä.

Ei siinä tarvi mitään fancy statseja, katsomalla näkee että Nylander on ketjun heikko lenkki. Hyman on pelannut odotuksiin nähden jopa hyvin, häneltä ei kuitenkaan voi odottaakaan kiekon kanssa mitään taikatemppuja.

Matthews pelaa kuitenkin ihan normaalinnäköistä peliä, kiekko liikkuu joko ketjukavereille tai maalia kohti. Nylander taas hukkaa kiekkoja. Bruins pelaa niin hyvää puolustuspeliä ja Rask niin hyvin maalilla että Hyman-Matthews-kaksikko ei riitä millään. Toivottavasti seuraavassa pelissä nähdään Hyman-Matthews-Marner.

4. pelissä Matthewsia paremmin pelasi Marner, Pastrnak ja Marchand. Bruinsin miehet myös hyötyivät Leafs puolustuksen hölmöilyistä.

Tuloksellisesti ei tietenkään riitä Matthewsin kohdalla, mutta ketjun peli sakkaa kyllä jonkun muun vuoksi. Nyt pitäisi Babcockin vähän terävöittää kärkeä eikä pyrkiä maksimaaliseen leveyteen.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Aika lailla saatiin Torontosta mitä ansaittiin eli yksi voitto. Ehkä se olisi kenttätapahtumien puolesta voinut paremminkin tulla kolmospelistä kuin tästä, siksi passiiviseksi nelospeli karhuilta jäi, mutta samapa tuo. Rask oli nyt kyllä avainasemassa, kiva nähdä Tuukaltakin ottelun tuloksen kannalta oikeasti ratkaiseva huippupeli playoffeissa.

Kyse ei mielestäni niinkään ole pakkien nopeudesta kuin siitä että Bruins ei sulje syöttölinjoja.

Siinäpä varmaan Bruinsin tämän sarjan suurin ongelma taktisessa mielessä. Vähän paremmin pitäisi pystysyötöt kyetä ottamaan pois.

Bergeronin vaiva ilmeisesti jokin pidempiaikainen, jos olisin Bruins-fani niin olisin toivonut ripulia tms, mutta jos kapteeni joka pelasi jumalauta reikä keuhkossa ei pysty pelaamaan pleijaripeliä niin ei hirveän ruusuiselta näytä.

Paremminkin olin helvetin helpottunut kun näin tuon uutisen, että kyseessä jotain mitä on pidempäänkin seurailtu ja ollut tilanne päällä. Bergeron ei selvästi ole ollut parhaimmillaan maaliskuisen poissaolonsa jälkeen, mutta silti riittävän vahva hoitaakseen tonttinsa erinomaisesti. On jos ei nyt hyvä niin ihan ok uutinen, että samasta vaivasta on edelleen kyse eikä Plekanecin kolmospelin taklauksen aiheuttamasta aivotärähdyksestä. Bergeron ja upper-body injury ovat asioita, mitä Bruins-fani ei hänen historiallaan koskaan halua kuulla samassa lauseessa, vielä kun tuo taklaus näytti osuvan ensimmäisenä päähän.

Toki Bergy tarvitaan ensi tilassa takaisin, käytännössä hänen poissaolonsa antaa Leafsille hankalassa tilanteessa oljenkorren, ja kakkoskierrokselle olisikin jo aika haastavaa mennä ilman häntä.

EDIT: Todetaan vielä, että onneksi tämä on paremman Nashin vuosi, Bruins on kykenevämpi kuin kenties koskaan pärjäämään yksittäisiä pelejä ilman Bergeronia kun tilalle on suoraan heittää köyhän miehen bergeron.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Ehtiin jo kiroamaan Cassidyn taktiset oivallukset alimpaan helvettiin yöllä kun näytti niin hankalalta Bruins pelaaminen, mutta maalin eteen kilppari näytti toimivan ja vastaiskuistahan se ratkaisu tulikin sitten. Pakit jätettiin suhteellisen auki ja aika paskaa työtä tekivät lopulta toimittaen kiekkoa maalille. Kaipa tuon voi ottaa positiivisenä että tämäkin vanha hyväksi havaittu taktinen lähestyminen peliin toimii edelleen. Jostain syystä tässä pelissä ei pästy juuri ollenkaan vyörymään alueelle kiekkokontrollin kera ja tosi väkinäistä oli kaikki kiekollinen tekeminen.

Pasta teki taas parit pisteet ja hirveässä tikissä sälli.Kevan Miller maksoi nähdäkseni ekan maalin kun lähti hönkimään McQuadmaisesti maalin edustalta ja jätti sinne McAvoyn? jonka piti tehdä valinta kahden ukon väliltä ja lopulta Montrealista tuttu homopetteri iski kiekon ohi älyttömän hyvin pelanneen Raskin.
Riley Nash, en tiiä mikä miehelle tullut. En ollut kovin mielissään kun tämä Carolinan yv spesialisti hommattiin "vahvistukseksi" mutta jumalauata minkälaisen kauden kaveri vetänyt. Tuntuu kehittyvän edelleen pelaajana ja oli mielestäni paras Bruins yön ottelussa.

Eipä jaksa enempää laaritella asian suhteen, seuraavalla kiekalla vastus ehkä kovenee ja mielellään terveellä miehityksellä kyseisiin peleihin. Jotenkin näyttäisi omaan silmään että etenkin puolustuksessa olisi pelaajilla valmiiksi jotain vammoja, mutta mistäpä näitä tietää.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Joo-o, jos ei jotain aivan omituista tapahdu niin Leafsin kausi päättyy lauantaina. Puolustus- ja maalivahtipeli, joita jo edellisessä viestissäni manailin, olivat monta kertaluokkaa huonommalla tasolla kuin Bruinsilla ja niinpä viime yön peli päättyi näennäisestä hallinnasta huolimatta Bostonin vierasvoittoon. Toki yhdellä tehdylläkään harvemmin voittaa, mutta eilen Boston pelasi niin passiivisesti, että olisivat hyvin voineet nollillekin jäädä, mikäli Andersen ja Leafsin pakit olisivat olleet tehtäviensä tasalla.

Lauantaina Bruins tuskin pelaa kotiyleisön edessä kilpikonnaa, joten jos Leafsin peli omassa päässä on samanlaista kuin eilen niin voi olla rumat loppuluvut edessä. Oikeastaan ainoa sauma jatkaa sarjaa kuudenteen peliin Torontoon on lähteä vitosmatsiin todella hyökkäävällä taktiikalla ja toivoa, että maaleja ladotaan enemmän kuin Boston niitä tekee. Perusvieraspelillä ja vastaiskujen kyttäilyllä lopputulos on samaa luokkaa kuin kahdessa ekassa TD Gardenin pelissä, tällöin Bruins lähtee samaan mukaan ja heidän vastaiskunsa johtavat paljon todennäköisemmin maaleihin johtuen pakistojen tällä hetkellä järkyttävästä tasoerosta. Leafsin mahdollisuudet paranevat himpun verran, mikäli Bergeron joutuu huilimaan myös lauantaina, mutta toisaalta ykköskenttä ei saanut kotipeleissäkään kolmosmatsin voittomaalia lukuunottamatta oikein mitään aikaiseksi. Matthews pelaa kipeän olkapään kanssa eli hänelle pieni pimennossa oleminen sallittakoon, mutta Nylander on tuossa kentässä ollut täysi turhake, eikä hänellä ainakaan mitään julkisuuteen päässyttä vammaa ole.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
^ En nyt tiedä näennäisestä hallinnasta. Laukaisuyritykset 2:1een Leafsille kokonaisuudessaan ja myös ykkössektorilta. Bruins blokkasi ja Rask oli varma. Siinäpä se. Rask on ollut jokaisessa ottelussa parempi kuin Andersen. Erikoismaininta siitä, että pystyy katkomaan peliä, joka auttaa pelin tappamisessa. Toki Bruins on myös vahvempi maalien edustoilla ja paitsi että se auttaa Raskia sulkemaan kiekkoa, maalien edusta on ylipäänsä kevään keppitappeluiden ratkaisuareenoita.

Huonompi peli tämä nelonen silti oli Bruinsilta kuin kolmonen. Paljon virheitä, kiekkoa ei välillä saatu millään omista pois, vaikka paikkoja oli ja sitten pelattiin yli minuutin vaihtoja. Vähän sellaista tulella leikkimistä, mutta kun Leafsilla oli vähän ruuti märkää, niin ei sattunut vahinkoa.

Aika luottavainen voi olla sen suhteen, että Bruins voittaa yhden kolmesta tai kahdella yrityksellä kotona. Ihan siitä huolimatta, että Leafs on hienokseltaan vienyt 5vs5 peliä sarjassa, joka yleensä on hyvä indikaattori jatkajaa arvottaessa.
 

bftw

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thiem
Joo o, vähän sellainen olo, kuin olisi seisaaltaan kusemassa pönttöön, mutta kusee itseään reisille. Kaikki avaimet oli voittoon, mutta tyhmät virheet ratkaisi pelin Bostonille.

Vähän ikäviä flashbackeja tuli Toronton pakkien pinchauksista Game nelosessa Bostonia vastaan... 2013 se oli Phaneuf jatkoajalla joka teki kaikkien aikojen pinchauksen ja lopputuloksen tiedämme. Silloin sarja oli muuten myös 3-1 Bostonille neljän pelin jälkeen ja Toronto tuli ainakin tasoihin otteluvoitoissa.. Joka tapauksessa Toronton olisi pitänyt ottaa ainakin yksi voitto Bostonissa, nyt se pitää ottaa vaan vähän aikaisemmin.

Suurin ero on ehkä maalivahtipelissä. Andersen tuppaa päästämään sen yhen helpohkon maalin, kun Rask pelaa todella hyvin eikä päästä helppoja. Toivottavasti lauantaina tulisi ohipeli Raskillekin.

Kovassa koulussa on Matthews nyt. Joka vaihdossa Chara kolmen metrin mailalla huitomassa vastassa ja Nylander vierellä ei oikeastaan ollenkaan uskalla mennä kulmiin. Itse en kasaisi loskaa Matthewsin niskaan, kaveri kuitenkin vasta 20 -vuotias, pelaa kymmenettä playoffs -peliä ja Toronto olisi lähtenyt eilen jo kesälomille ilman miehen voittomaalia kolmospelissä. Ymmärrän jos ei ollut tullut median eteen, viimeksi joku naistoimittaja oli kysellyt Matthewsilta miltä tuntuu kun sinut lytätään sosiaalisessa mediassa tjsp. Viime vuonna pleijareissa oli Toronton paras kenttäpelaaja ja tänä vuonna todennäköisesti se olkapääkään ei ole ihan kunnossa.

Alkaa kyllä ärsyttämään entistä enemmän toi Kadrin kolmen ottelun pelikielto, kun samalla kaikenmaailman Morriseyt saa vedellä tahallisia poikkareita suoraan niskaan selviämällä siitä vain yhdellä pelillä. Uskon, että Kadri tuo paljon lisää variaatioita hyökkäyssuuntaan ja uskoa on, että kerran ainakin vielä pelataan Torontossa. En laittaisi pahakseni, vaikka Bergeron olisi vielä sivussa seuraavasta.
 
Tähän mennessä sarjasta on jäänyt käteen:

- Rielly ei ole hyvä #1D ja McAvoy tulee olemaan huomattavasti useammin top3:ssa Norris-äänestyksissä
- Bostonin ykkönen on varmaankin NHL:n paras kenttä tällä hetkellä
- Toronto ei saa hyödynnettyä nopeusetuaan kunnolla
- Rask on Andersenia parempi maalivahti
- Riley Nash on hyvä pelaaja
- Bergeron aiheuttaa suuria huolia Bostonin playoff-menestykselle
- Toronton nuoret tähdet tarvitsevat vielä hieman kokemusta
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Torontolla oli omat paikkansa, mutta Rask hoiti ne eleettömästi. Plekanecin ketju on ainut mille voi antaa varauksetta puhtaat paperit, muilla ketjuilla enemmän ja vähemmän hakemista ja päätöntä puskemista. Matthewsin ketju ei saa mitään aikaan ja kyllä itse ihmettelen, että missä olivat esim. Bozak ja JVR? Kärki ei saa mitään aikaan, mutta ei sieltä taustaltakaan tule tukea. Kapaselta myös odottaisi jotain. Muutama paha virhe ja Bruins käytti paikkansa tehokkaasti, Bruinsin puolustajat työskentelevät selvästi paremmin kuin Leafsin.

Babcockin sädekehä pään yllä himmenee.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Alkaa kyllä ärsyttämään entistä enemmän toi Kadrin kolmen ottelun pelikielto, kun samalla kaikenmaailman Morriseyt saa vedellä tahallisia poikkareita suoraan niskaan selviämällä siitä vain yhdellä pelillä. Uskon, että Kadri tuo paljon lisää variaatioita hyökkäyssuuntaan ja uskoa on, että kerran ainakin vielä pelataan Torontossa. En laittaisi pahakseni, vaikka Bergeron olisi vielä sivussa seuraavasta.

Toivottavasti ei tuu takaisin seuraavaan kun joutuu taas kattelemaan tuota oksennusta kentällä. Eiköhän se yhen ukon pistä pakettiin jatkopeleistä tilaisuuden tullen. Sen verran kova oli yritys viimeksikkin että olisi suoraan voinut huilata kaikki loput kevään pelit jos ei kerran kova ja rehti peli maistu. Eli mielestäni selvisi ihan liian vähällä. Morrisey tuskin riehui samanlailla kuin tämä älykääpiö.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös