Uusi jäähalli!

  • 660 168
  • 3 898

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Kaupungin päätöksenteon tuntien, päädytään keskustaan Lappeenkadulle. Asetetaan työryhmä selvittämään projektin lupia ja tekijöitä (eli kenen sukulaisen firma saa parhaat urakat), aikaa selvitystyöhön on kolme vuotta ja budjetti kaksi miljoonaa. Jonka jälkeen todetaan ajatus liian kalliiksi ja päätetään aloittaa uuden hallin sijainnin kartoitus alusta, työryhmä luonnollisesti sai koko suunnittelubudjetin kulutettua. Tällä aikaa Imatralle on noussut Karhumäkeen uusi 7000 henkeä vetävä monitoimihalli, ja SaiPa muuttaa pelaamaan liigapelit sinne. Kaupunginvaltuuston kokouksessa ihmetellään "kuinka tässä TAAS kävi näin".
 
Viimeksi muokattu:

ahal

Jäsen
Keltainen toivotaan ettei näin käy tällä kertaa. Mutta paljon keskustelua aiheesta riittää. Näitä kansijuttuja teiden päälle en kyllä ihan varauksettomasti puolusta. Lisäävät eittämättä hintaa ja aiheuttavat logistiikkaongelmia, koska kuitenkin suuri osa asiakkaista tulee omalla autolla paikalle. Maanpäällinen keskustan tuntumassa oleva sijainti tulisi halvemmaksi, vaikka alussa kaivettaisiin parkkiluola hallin alle. Toki jos edullista tonttimaata ei ole saatavilla, ongelma mutkistuu.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Vähän harmittaa ettei sitten ala-kimpinen ollut edes vaihtoehto. Sinne olisi saanut hienosti yhdistettyä koko roskan, jäähallin, katetun urheilustadionin, hotelleita yms. ja kaikki kävelymatkan päässä keskustasta. Lisäksi oli iso kallio mihin louhia parkkitilaa jne. No tämän kaupungin päättäjät kun tietää niin paskaa tulee kuitenkin.
 

Bigg_Doggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kaikki eivät varmaankaan nää Etelä-Saimaan uutista jäähalli-investoinnista niin linkataan tähän.

https://esaimaa.fi/uutiset/lahella/a4ceb175-7b65-4ec2-b208-8b89913f176f

Etelä-Saimaa kirjoitti:
Lappeenranta kalastaa monitoimijäähallilla isoa keskustainvestointia — hallin hinta on kivunnut jo reilusti yli 30 miljoonan, tuli se minne tahansa

Lappeenkadun päälle tehtävän monitoimijäähallin yhteyteen tulisi jopa yli tuplasti muuta. Sijoittajat ovat jo kiinnostuneet. Asuntopalvelun ja Palvelukeskussäätiön kerrostalot pitäisi purkaa.
Lappeenkadun päälle kaavailtuun kokonaisuuteen toteutuisi suunnitelmien mukaan noin sadan miljoonan euron investoinnit. Muun muassa Palvelukeskussäätiön ja Asuntopalvelun kerrostalot pitäisi purkaa.
Pelastaisiko Lappeenrannan ydinkeskustaan Lappeenkadun päälle rakennettava monitoimijäähalli keskustan elinvoimaa? Ja lisäisikö se peräti koko kaupungin vetovoimaa?

Näin ainakin uskoo elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi. Leimin mukaan kaupunki tavoittelee paikalle yhteensä noin 100 miljoonan euron investointeja.

Siihen voisi tulla suunnilleen Ison-Kristiinan laajennuksen ja remontin suuruinen kokonaisuus. — Pasi Leimi

— Eli siihen voisi tulla suunnilleen Ison-Kristiinan laajennuksen ja remontin suuruinen kokonaisuus. Galleria kerrostaloineen taas oli noin 60 miljoonan euron hanke, selvittää Leimi.

Leimi muistuttaa, että kaupunki on näissä kummassakin tapauksessa omilla investoinneillaan käynnistänyt yksityisten isot investoinnit.

— Kaupunki laittoi Gallerian siltaan ja infraan kuusi miljoonaa euroa. Ja jos kaupunki ei olisi päättänyt sijoittaa noin 22 miljoonan euron teatteria Isoon-Kristiinaan, tuskin Ison-Kristiinan laajennusta olisi saatu.

Nyt kaupunki voisi samalla logiikalla saada monitoimijäähallin varjolla keskustaan mittavat yksityiset investoinnit.

— Jos monitoimijäähalli päätetään joka tapauksessa rakentaa, niin tässä paikkavaihtoehdossa sen mukana saadaan keskustaan lisäksi moninkertainen yksityisellä rahalla toteutettu investointi.

Leimi korostaa, että investointi toteutuisi käytännössä heti eli korkeintaan neljän vuoden kuluessa.

Ison-Kristiinan, Gallerian ja monitoimijäähallin kokonaisuus tekisi keskustasta entistä vetovoimaisemman.

— Mikä heijastuu keskustan muihinkin investointihankkeisiin.

Keskustan kova investointitahti jatkuisi
Keskustaan investoitiin kaupungin arvion mukaan vuosina 2014 — 2018 300 — 400 miljoonaa euroa. Leimin mielestä investointitahdin olisi hyvä jatkua.

— On hyvin todennäköistä, että hanke houkuttelee myös sijoittajia.

Kaupunginsihteeri Juha Willberg ja kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä vahvistavat, että kiinnostusta on jo ilmennyt.
Leimi muistuttaa, että myös Galleria on rakennettu kannen päälle.

— Uskallan sanoa, että monitoimiareenan voi tuohon rakentaa, jos niin halutaan. Se voi olla menestys, uskon niin.

Leimi toteaa, että kansainvälisestikin katse on käännetty peltomarketeista keskustoihin.

Kasvavat ihmisvirrat pitävät keskustan elävänä ja tuovat suuria hyötyjä yrittäjille. — Maarit Pimiä

— Nyt halutaan asua keskustassa ja sijoittaa palveluja keskustaan. Se myös vähentää liikkumisen tarvetta.

Pimiänkin mielestä keskusta-areena lisäisi merkittävästi keskusta-alueen ja kaupungin elinvoimaa.

— Areenalla järjestettävät tapahtumat houkuttelevat kävijöitä ja matkailijoita, jotka käyttävät keskusta-alueen muitakin palveluja. Kasvavat ihmisvirrat pitävät keskustan elävänä ja tuovat suuria hyötyjä yrittäjille. Areena vaikuttaa positiivisesti myös kaupungin imagoon ja vetovoimaan.

Suomessa vastaavantyyppisiä, mutta isompia areenakokonaisuuksia on kaavailtu Lappeenrantaa selvästi suurempiin kaupunkeihin.

— Me voisimme olla keskikokoisten kaupunkien suunnannäyttäjä, linjaa Pimiä.

Kaupan konsultti muistuttaa riskeistä
Näihin kansiareenahankkeisiin liittyy yleensä suuria intohimoja. Ongelma näissä on lähtökohtaisesti kallis kansirakenne, toteaa kaupan alan konsultti Tuomas Santasalo.

Santasalo luonnehtii kansiratkaisua muoti-ilmiöksi, etenkin Lappeenrantaa selvästi suuremmissa kaupungeissa.

Jään ihmettelemään, että onko kallis kansi hintansa väärti. — Tuomas Santasalo

— Isommissa kaupungeissa on myös maksajia paljon enemmän. Jään ihmettelemään, että onko kallis kansi hintansa väärti.

Nämä hankkeet keräävät Santasalon mukaan sympatiaa: kaikki toivovat, että ne toteutuisivat.
Vuonna 2007 valmistunut kauppakeskus Galleriakin on rakennettu kannen päälle.
— Mutta niihin sisältyy paljon riskiä. Paikka on tässäkin ihan oikea eli keskusta, mutta miten siinä saadaan taloudellinen yhtälö toimimaan, jää nähtäväksi.

Santasalo toteaa, että kansihanke harvoin on kultakaivos kenellekään.

— Kun vain niihin saadaan käyttäjä- ja kävijäkuntaa, niin siitä voi tulla onnistunut hanke. On saatava porukkaa liikkeelle ja on oltava koko ajan jotain toimintaa.

Kun ihmisiä liikkuu entistä enemmän keskustassa, käytetään myös keskustan palveluja entistä enemmän.

— Kun keskitetään, toiminnat ruokkivat toinen toisiaan. Uutuusarvo vetää ihmisiä puoleensa.

Lappeenranta kiinnostaa kiinteistösijoittajia
Yksi ongelma on se, että Lappeenrannassa on jo nyt tyhjää liiketilaa.

— Jos liiketilojen kysyntä olisi suurta, täyttyisivät huonommatkin liikepaikat. Markkina on ollut hiljainen viime vuosina. Hyvin äkkiä voi käydä niin, että on tyhjää tilaa siellä vanhassa keskustassa kuin siinä uudessakin monitoimihallikokonaisuudessa.

Santasalo toisi palveluja ja kauppoja reunoilta keskustaan.

— Korvaavaa tilaa kannattaa tehdä. Keskusta on kuitenkin aina hyvä paikka kaupan näkökulmasta.

Santasalon mukaan etenkin isoissa hankkeissa on oltava joku, joka todella uskoo hankkeeseen, joku, jolla rahkeet riittävät loppuun asti.

— Esimerkiksi Ikea ei ole jättänyt tulematta sen takia, ettei sillä olisi rahaa tehdä vaan sen takia, että markkina ei ole paras mahdollinen.

Santasalo pitää kuitenkin Lappeenrantaa hyvänä paikkana kiinteistösijoituksen näkökulmasta.

— Lappeenranta on riittävän iso ja aluekeskus. Kiinteistöistä pääsee myös eroon. Ne eivät jää käsiin.

Agore Kiinteistöt osti äsken kauppakeskus Gallerian. Agoren liiketoiminnasta vastaava johtajaMaria Söderman toivoo naapuriin monitoimihallia.

— Se olisi erittäin positiivinen asia. Halli toisi lähiympäristöön aktiviteetteja ja elävöittäisi aluetta. Jos siihen tulisi vaikka asuntoja ja hotelli, se tukisi kauppakeskuksen jatkokehittämistä ja toisi lisää kiinnostusta alueelle.
Uuden jäähallin rakentamista piti aikaistaa yllättävän katto-ongelman takia. Rakentamisesta päätetään syksyllä. Paikka ratkennee aikaisemmin.
Jäähallin hinta kipusi jo reilusti yli 30 miljoonan euron
Tuli monitoimijäähalli keskustaan, Kisapuistoon tai Kivenkadulle, on sen hinta sama. Tähän mennessä työlukuna on pidetty 30 miljoonaa euroa.

— Kustannusennuste tässä vaiheessa on reilusti yli 30 miljoonaa euroa. 30 miljoonaa ei riitä monitoimisen eli konsertteihin, messuihin ja muihin yleisötapahtumiin muuntuvan noin 5 000 istumapaikan jäähallin rakentamiseen, kertoo jäähallin ohjaustyöryhmän jäsen, kaupunginsihteeri Juha Willberg.

Lopullinen päätös siitä, rakennetaanko yleensä uusi jäähalli ja minne, tehdään ensi syksynä. Hallin pitäisi valmistua viimeistään vuonna 2021.

30 miljoonaa ei riitä monitoimisen eli konsertteihin, messuihin ja muihin yleisötapahtumiin muuntuvan noin 5 000 istumapaikan jäähallin rakentamiseen. — Juha Willberg

Jäähallityöryhmän puheenjohtaja Markus Iitiä(kok.) sanoo, että keskiviikkona tulee uutta, tarkempaa tietoa eri vaihtoehdoista.

Keskustavaihtoehdon tilantarve on tarkentunut jonkin verran. Juha Willberg kertoo, että Lappeenrannan Asuntopalvelu ja Palvelukeskussäätiö omistavat kumpikin suunnittelualueella kerrostalon sekä tontin.

— He ovat ilmaisseet haluavansa purkaa talot ja rakentaa tilalle uudet asuinrakennukset. Nämä uudet, nykyiseen verrattuna toisin päin sijaitsevat, voivat olla nykyistä korkeampia.

Myös yksityisen omistama entinen Iskun kiinteistö jäisi hallin alle ja kylmä jakeluasema kaupungin tontilla Mutkakadulla pitäisi purkaa tai siirtää.

Willberg sanoo, että hankalasta rakennuspaikasta, kansirakenteesta ja katujärjestelyistä sekä parkkitilojen rakentamisesta aiheutuvia lisäkustannuksia voisi kuitata kaavoittamalla ja myymällä rakennusoikeutta.

Hallin lisäksi paikalle mahtuisi Willbergin mukaan runsaat 15 000 neliötä valmista asunto- ja liiketilaa. Tämän lisäksi tulisi pysäköintihalli.

Willberg uskoo, että monitoimijäähallin yhteyteen on helpointa saada asuntoja. Hotelli ja sopiva määrä liiketilaa täydentäisivät konseptia.

Kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä arvioi, että paikalle voisi tulla monitoimiareenaan liittyviä palveluita kuten kuntosali, fysioterapia ja urheiluvälinekauppa. Kokonaisuuteen sopisivat hyvin myös ravintolat ja kahvilat, hotelli, toimistot ja asuminen. |

Kolme paikkaa
Monitoimijäähalli tulee joko Lappeenkadulle, Kivenkadulle tai Kisapuistoon.

Yleisurheilijoille tarkoitettu sisähalli toteutuu erillisenä hankkeena Armilaan, Kivenkadulle, Opintielle tai Kisapuistoon.

Jäähallin rakentamisesta päätetään syksyllä.

Hallin pitäisi valmistua viimeistään vuonna 2021.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Uskon kun näen. Mutta, nyt näyttää TODELLA hyvältä sen suhteen, etta ehkäpä kerrankin Lappeenrannassa ei tehdä jotain aivan päin hel.... vaan aivan oikein.

Oikein piti hykerrellä, kun on yksityinen raha kaavailtu mukaan kera hotellia liiketilaa asuntoja kuntosalia urheilukauppaa ravintolaa jne. hallin yhteyteen. Ainut oikea ja järkevä vaihtoehto.

Erittäin loistavaa jos tämä saadaan maaliin noilla kaavailuilla.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ihmettelen suuresti, jos hallia ei keskustaan rakenneta. Jos hintalappu on suunnilleen sama, niin on hölmöyttä kyhätä se johonkin missä se on enemmän piilossa ja astetta paria vaikeampien yhteyksien päässä. Keskustassa voidaan markkinoida ja tuoda näkyvyyttä ihan eri tavalla etenkin vielä jos ja kun hallille on muitakin käyttötarkoituksia. Olisihan se aika turhaa tehdä siitä vain jääkiekkoareena tänä päivänä ja etenkin Lappeenrannan kokoisessa cityssa.

Keskustaan sijoitettaessa hallista on mahdollisuus muovata jonkinlainen maamerkki, jossa on tunnistettavia elementtejä jotka erottuu ja mainostaa paikkaa. Toivottavasti siihen puoleen kiinnitetään huomiota myös, että rakennelma erottuu jotenkin kiehtovasti. Näkisin esimerkiksi idean kookkaasta patsaasta hallin katolla tai seinustalla, missä esimerkiksi legendaarinen Lalli Partinen pelaa lätkää ja pelivälineenä on sputnikki. :)

Jotain tuonsuuntaisia juttuja jotka erottuu ja tekee kohteesta mielenkiintoisen myös ulkoapäin.
 

HUMPPAJUGEND

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uus-Lavolan Peli-Pojat
Aamun Esarissa muinoinen kaupunginisä Heikki Järvenpää laukoo mielipideosastolla seuraavaa:

Heikki Järvenpää kirjoitti:
Teen ehdotuksen. Selvitetään vielä kerran, saako vanhan hallin korjattua ja saneerattua järkevällä rahamäärällä. Jos näin voitaisiin tehdä, saataisiin rahoitusmahdollisuuksis muillekin hankkeille. Tuhannet lapset ja nuoret monissa urheilulajeissa saisivat paremmat mahdollisuudet harrastaa. Kaupungin vetovoimaisuus kasvaisi.

Niin, järkevä rahamäärähän on oma lukunsa. Kokonaan oma lukunsa on se, kuinka monta tervettä lisävuotta sillä rahamäärällä saa. Näitä kun alkaa suhteuttaa, on Heikinkin helppo todeta, minkä verran järkeä on milläkin.

Ja vetovoimaisuudesta kun puhutaan, niin kumpikohan on kokonaisuutena vetovoimaisempi: vanha, laastarein kokoon harsittu tekojään kate vaiko uudenkarhea ja moderni kokonaisuus, jossa mahdollisuudet ovat monet ja fasiliteetit paremmat?
 

atsku

Jäsen
Aamun Esarissa muinoinen kaupunginisä Heikki Järvenpää laukoo mielipideosastolla seuraavaa:



Niin, järkevä rahamäärähän on oma lukunsa. Kokonaan oma lukunsa on se, kuinka monta tervettä lisävuotta sillä rahamäärällä saa. Näitä kun alkaa suhteuttaa, on Heikinkin helppo todeta, minkä verran järkeä on milläkin.

Ja vetovoimaisuudesta kun puhutaan, niin kumpikohan on kokonaisuutena vetovoimaisempi: vanha, laastarein kokoon harsittu tekojään kate vaiko uudenkarhea ja moderni kokonaisuus, jossa mahdollisuudet ovat monet ja fasiliteetit paremmat?
Heikki Järvenpää on oikea mies puhumaan asiasta. Mies yritti saada kaupungin miljoonia Kannaskeskukseen linnoitukseen lähes väkisin. Mistä ne olisivat olleet pois? Katkeran vanhan äijän puheita.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Minäpä kerron Heikki-sedälle, että säästyy selvitystyön rahat: ei kannata. Kerro Heikki kansalle sekin, miksi eräänkin työmaan laskuun tehtiin laituri, vaikka työmaalla ei vettä lähelläkään. Se sama laituri, joka on ihan siinä talosi rannassa.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, KiPa-90, KuPS, Valioliiga ja NHL yleisesti
Tähän hallikeskusteluun ei olekkaan vielä kantaa otettu.
Sulaa hulluutta edes ehdottaa vanhan ladon parsimista kasaan. Moderni uusi halli aloittaa täysin uuden luvun tämän seuran historiassa. Lappeenrannan kaupunki tulee tästä hyötymään, kun rakennetaan moderni, kaikki nykyajan vaatimukset täyttävä moneen käyttöön soveltuva Areena. Ei tänä päivänä enää pelkkää jäähallia kannata käydä tekemään.

Eiköhän ne siellä kaupungin johtoportaassa tämän vielä sössi jotenkin. Paljonkos on yleisökapasiteettia odotuksissa? ~6000?
 

Mr.Wonderful

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja saksalainen jalkapallo
Siis noissa on puhuttu 5000 istumapaikoista jos oikein muistan. En sitten tiedä onko siihen päälle suunniteltu myös seisomapaikkaalueita vai mitä tolla lukemalla on tarkalleen meinattu.

Itse lähtisin tavoittelemaan semmosta ~6000 kapasiteettia. Kerralla kun tehdään kunnolla niin ei tarvii sitten vähään aikaa murehtia.

Budjettihan tässä tulee menemään yli 30milj ja helposti. Varsinkin jos keskustaan rakennetaan niin myös stadionin ulkonäköön pitää panostaa aivan eri tavalla kuin silloin, jos rakennettaisiin jonnekkin metsään jotain laatikkolatoa. Mielenkiintoista kuitenkin seurata, miten projekti tulee etenemään. Aikasintaan varmaan valmista joskus 2023, luultavammin menee vielä pidemmälle tuntien Suomen byrokratian.

Lupaavalta kuitenkin kuullostaa näin alkuun, jos yksityiseltä puoleltakin on jo saatu kiinnostusta projektiin.
 

FinnPete

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Pittsburgh Penguins
Toivottavasti uudesta hallista ei tule yliprameaa jolloin tuntihinnat pomppaavat moninkertaisiksi. Nykyaikainen kyllä, mutta varmaan mitään "Lexus-katsomoita" ei tarvita. Nykyisen hallin tuntihinnat ovat:
Tuntihinnat (harjoitusvuoroissa 45min, peleissä 60min)
Liikuntaseurojen harjoitukset aikuiset, ammattioppilaitokset 75
Liikuntaseurojen aikuisryhmien muut pelit, turnaukset ja kilpailut 115
Liikuntaseurojen junioriryhmät, joukkuelajit 9
Liikuntaseurojen junioreiden ottelu/kilpailumaksu 33
Koulut ja päiväkodit 22
Yksityiset ja yritykset 140
Jääkiekon SM-liigan play-off peli 2 000
Jääkiekon maaottelu 1 000
Jääkiekon SM-liigan sarjaottelu 470
Jääkiekon SM-liigan harjoitusottelu, 1-div ottelu 400
Muu kuin liikuntakäyttö, sopimuksen mukaan

Jos tuntihinnat kasvavat paljon, voi muut käyttäjät jäädä pois ja siten nostaa Liigan pelien käyttömaksuja. Se taas maksaa SaiPalle vaikka myös muille käyttäjille. Joten jos tosiaan tehdään "monitoimihalli" niin se on oltava muunneltavissa nopealla aikataululla eri käyttöön. Toivottavasti mainospaikat olisivat mahdollisimman hyvin muunneltavissa, käytännössä LED-tauluja ympäriinsä että on jokaiselle tapahtumajärjestäjälle tarjottavana mainospaikkoja. Voisi käyttää koriksen loppuotteluissa, salibandyssa tai vaikka messuilla. Ei kuitenkaan mitään semmoista sekasotkua et on kaksi LED-taulua kummassakin päädyssä katsojien takana.
 

Ferris

Jäsen
Itse lähtisin tavoittelemaan semmosta ~6000 kapasiteettia. Kerralla kun tehdään kunnolla niin ei tarvii sitten vähään aikaa murehtia.

Kyllä joku 5000 on mielestäni ihan hyvä kokoluokka, sillä isompaan kun tuosta mennään niin halli näyttää/kuulostaa turhan hiljaiselle kun siellä se keskimäärin 3000 ihmistä arkipeleissä kuitenkin vain on.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Ainahan toiveita voi esittää.
Mitä Heikin ehdotuksiin ja puheisiin, niin taitaa kuitenkin tarkoittaa vetovoimalla ihan sitä jos muiden lajien ym. fasiliteettien oloja saa paranneltua laajasti - ei niinkään pelkän jääkiekon/hallin osalta. Kaupungin vetovoima sillä kasvaisi, nyt muista lajeista huiput ja lupaavimmat lähtee muualle kun olot on surkeat.

Mielestäni on hyvä, että on keskustelunavauksia ja puhetta joka suuntaan ja väärin jos ja kun nämä tälläiset lytätään vain suoralta kädeltä huulluuksiksi jne. Kyllähän puhetta ja keskustelua maailmaan sopii eikä se pahasta ole. Eri mieltä voi olla ja moni onkin, onpahan joka kivi käännetty.

Minun mielestä vanhan korjaamisessa ei ole/olisi mitään hullua, jos se sopu hintaan onnistuisi. Ja siihen on jo resepti, seinät hiukan sivummalle, kattoa vähän ylös ja uudella kannatin kehikolla. Pari kierrosta lisää katsomoa, muu tila kojuille.

Ei toki uudessakaan mitään pahaa ja nimenomaan vain silloin jos se tehdään synergiassa yksityisen rahan ja muun liiketoiminnan kanssa pelipaikoille. Pelkkä jäähalli kisapuiston männikköön olisi se kaikista huonoin vaihtoehto.

Itse korjaisin vanhan katon joka tapauksessa niin että hallia voi edelleen käyttää ilman lumien kolaamisia. Ja sitten keskustaan tuo uusi areena, jonka yhteydessä niin perkuleesti vaan kuin mahdollista palveluita liiketiloja asuntoja ja hotellia jne. Silloin yksityisen rahan osuus iso, verorahojen pieni, ja itsessään huonosti kannattava "jäähalli" tulisi siinä ns. sivussa.

Katsojia täältä ei yli 6k halliin löydy, sen maksimissaan. Toki tyyliin finaalissa sitten olisi, ei vaan ole järkeä 5-10 pelin per. Kymmenen vuotta takia tehdä isoa ja loput 60 peliä per vuosi 2600-3100 katsojan kanssa. Turusta voi käydä kysymässä tästä.
(ps. Ja finaalissa tätä sm-liigan yleistä vitsiä tuskin ihan heti vieläkään nähdään..jos nyt joskus edes mitalipeliin aluksi..) Ja nyt ennenkuin tästä mainitset, niin käy kattomassa millon edellinen hely/menestystä on saatu ja laske ne vuodet tähän päivään. Tässä valossa myös ne puheet, että kun pitää olla kärsivällisyyttä vaan ja rakentaa pikkuhiljaa asettuu aika hilpeiksi.. niin pitääkin. Mutta eikös tässä olla oltukin...

Pps. Jussille tästä uusi allekirjoitus; "Tajusin miten ignore toimii" jussi61 - jolle silti vaihtuu ko. ignooratun viesteistä vähän päästä uusi allekirjoitus.. vielä kun oppisit sitä käyttämään ilmeisesti. En pidätä hengitystä sen suhteen.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Minun mielestä vanhan korjaamisessa ei ole/olisi mitään hullua, jos se sopu hintaan onnistuisi. Ja siihen on jo resepti, seinät hiukan sivummalle, kattoa vähän ylös ja uudella kannatin kehikolla. Pari kierrosta lisää katsomoa, muu tila kojuille.
Minun mielestäni vanhan korjaaminen nimenomaan olisi hullua, koska olen seuraavasta asiasta samaa mieltä @AaTee kanssa:
Katsojia täältä ei yli 6k halliin löydy, sen maksimissaan. Toki tyyliin finaalissa sitten olisi, ei vaan ole järkeä 5-10 pelin per. Kymmenen vuotta takia tehdä isoa ja loput 60 peliä per vuosi 2600-3100 katsojan kanssa. Turusta voi käydä kysymässä tästä.
Maailma muuttuu, enkä usko että varsinkaan Kisapuiston hallin katsojakeskiarvoja saadaan paljoa päättyneellä kaudella nähtyä ylemmäksi, vaikka SaiPa menestyisi kuinka hyvin. Uuden hallin rakentaminen keskustaan varmasti auttaisi asiassa, mutta en usko että sielläkään 5000 katsojan hallia myytäisin loppuun kovinkaan usein.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ainahan toiveita voi esittää.
Mitä Heikin ehdotuksiin ja puheisiin, niin taitaa kuitenkin tarkoittaa vetovoimalla ihan sitä jos muiden lajien ym. fasiliteettien oloja saa paranneltua laajasti - ei niinkään pelkän jääkiekon/hallin osalta. Kaupungin vetovoima sillä kasvaisi, nyt muista lajeista huiput ja lupaavimmat lähtee muualle kun olot on surkeat.

Mielestäni on hyvä, että on keskustelunavauksia ja puhetta joka suuntaan ja väärin jos ja kun nämä tälläiset lytätään vain suoralta kädeltä huulluuksiksi jne. Kyllähän puhetta ja keskustelua maailmaan sopii eikä se pahasta ole. Eri mieltä voi olla ja moni onkin, onpahan joka kivi käännetty.

Minun mielestä vanhan korjaamisessa ei ole/olisi mitään hullua, jos se sopu hintaan onnistuisi. Ja siihen on jo resepti, seinät hiukan sivummalle, kattoa vähän ylös ja uudella kannatin kehikolla. Pari kierrosta lisää katsomoa, muu tila kojuille.

Ei toki uudessakaan mitään pahaa ja nimenomaan vain silloin jos se tehdään synergiassa yksityisen rahan ja muun liiketoiminnan kanssa pelipaikoille. Pelkkä jäähalli kisapuiston männikköön olisi se kaikista huonoin vaihtoehto.

Itse korjaisin vanhan katon joka tapauksessa niin että hallia voi edelleen käyttää ilman lumien kolaamisia.
Heikki päätti lähteä populismin tielle tässä asiassa. Vanhan korjaaminen on järisyttävän kallista siihen nähden että silläkään ei kovin paljoa vuosia saada lisää. Esimerkiksi tuo ehdottamasi korjausmalli tarkoittaa käytännössä hallin purkamista ja rakentamista uudelleen. Ja missä SaiPa pelaisi sen kauden tai kaksi sinä aikana? Niin.

Se rakentaako kaupunki hallin vai ei on kaupungin asia. Jos ei niin SaiPa tulee kuolemaan pois kisapuiston myötä. Ja SaiPa on a) kaupungin tunnetuin asia kaupungin ulkopuolella. b) kaupungin merkittävimpiä tapahtumajärjestäjiä eli suuri vaikuttaja alueen viihdeskenessä.

Itse en laittaisi vanhaan halliin yhtään enempää rahoja kuin mitä on pakko ja uuden valmistuttua purkaisin sen ja rakentaisin tilalle sitten harjoitushallia niine monitoimilajihommeleineen. Tilanne on nimittäin se että on halvempaa purkaa vanha kisapuisto ja rakentaa tilalle jotain järkevää kuin korjailla siitä toimintakuntoista jatkoon.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Toivottavasti uudesta hallista ei tule yliprameaa jolloin tuntihinnat pomppaavat moninkertaisiksi. Nykyaikainen kyllä, mutta varmaan mitään "Lexus-katsomoita" ei tarvita. Nykyisen hallin tuntihinnat ovat:
Tuntihinnat (harjoitusvuoroissa 45min, peleissä 60min)
Liikuntaseurojen harjoitukset aikuiset, ammattioppilaitokset 75
Liikuntaseurojen aikuisryhmien muut pelit, turnaukset ja kilpailut 115
Liikuntaseurojen junioriryhmät, joukkuelajit 9
Liikuntaseurojen junioreiden ottelu/kilpailumaksu 33
Koulut ja päiväkodit 22
Yksityiset ja yritykset 140
Jääkiekon SM-liigan play-off peli 2 000
Jääkiekon maaottelu 1 000
Jääkiekon SM-liigan sarjaottelu 470
Jääkiekon SM-liigan harjoitusottelu, 1-div ottelu 400
Muu kuin liikuntakäyttö, sopimuksen mukaan

Jos tuntihinnat kasvavat paljon, voi muut käyttäjät jäädä pois ja siten nostaa Liigan pelien käyttömaksuja. Se taas maksaa SaiPalle vaikka myös muille käyttäjille. Joten jos tosiaan tehdään "monitoimihalli" niin se on oltava muunneltavissa nopealla aikataululla eri käyttöön. Toivottavasti mainospaikat olisivat mahdollisimman hyvin muunneltavissa, käytännössä LED-tauluja ympäriinsä että on jokaiselle tapahtumajärjestäjälle tarjottavana mainospaikkoja. Voisi käyttää koriksen loppuotteluissa, salibandyssa tai vaikka messuilla. Ei kuitenkaan mitään semmoista sekasotkua et on kaksi LED-taulua kummassakin päädyssä katsojien takana.
Minun mielestäni juuri "nopealla aikataululla muunneltava monitoimihalli" on se mitä tarvitaan. Ei keskustaan rakennettavan viimeisen päälle modernin monitoimihallin kuluja saada katetuksi, jos hallin käyttöä ja tulovirtoja lähdetään suunnittelemaan vanhan jäähallin systeemien pohjalta. Jos SaiPan kotiotteluilla saadaan hallia täytettyä noin 40 kertaa vuodessa, niin kannattavan toiminnan takaamiseksi hallille pitäisi olla muuta liikevaihtoa/pääsylipputuloja generoivaa aktiviteettia useammin kuin SaiPan otteluita.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Niin, järkevä rahamäärähän on oma lukunsa. Kokonaan oma lukunsa on se, kuinka monta tervettä lisävuotta sillä rahamäärällä saa. Näitä kun alkaa suhteuttaa, on Heikinkin helppo todeta, minkä verran järkeä on milläkin.

Ja vetovoimaisuudesta kun puhutaan, niin kumpikohan on kokonaisuutena vetovoimaisempi: vanha, laastarein kokoon harsittu tekojään kate vaiko uudenkarhea ja moderni kokonaisuus, jossa mahdollisuudet ovat monet ja fasiliteetit paremmat?
Niin tuolla on muutama tuhatta lasta ilman harrastuspaikkoja ja sitten on yksi Liiga joukkue. Kukaan muu ei tarvitse uutta hallia kuin se Liiga-SaiPa. Karua, mutta totta. Asiallista keskustelua vaan ei näistä saa aikaiseksi, kun heti ollaan barrikaadeilla, kun sitä omaa ihanaa SaiPaa joku kehtaa jollain tavalla kritisoida, vaikka kukaan ei ole edes SaiPaa kritisoinut.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Niin tuolla on muutama tuhatta lasta ilman harrastuspaikkoja ja sitten on yksi Liiga joukkue.
En tiedä, missä nuo lapset sitten ovat ja käyttävätkö harrastuspaikkoja vaikka niitä olisikin, mutta ei se harrastaminen useimmiten paikoista kiinni jää.

Omaan lähipiiriin kuuluu niin vanhuksia kuin lapsiakin, enkä usko vaikka tänne uusi jäähalli rakennetaan, että vanhukset jäisivät vaille hoitoa tai lapset vaille harrastusmahdollisuuksia. Mutta jokainenhan voi aina kampittaa asioita omilla näkökulmillaan.
 
Viimeksi muokattu:

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nimimerkki AaTee oletko sitä mieltä, että SaiPa on Liigan yleinen vitsi? Jos olet niin se onkin sitten vähän tavallista parempi vitsi. Monta peräkkäistä positiivista tulosta putkeen, nouseva organisaatio, hallihanke, Lehterä, nuoret potentiaaliset pelaajat, viime kauden uskomaton sisu. Eihän siinä mitään, sana on vapaa. Itse katson, että ne ovat ihan muut joukkueet kun ovat vitsejä!
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
En tiedä, missä nuo lapset sitten ovat ja käyttävätkö harrastuspaikkoja vaikka niitä olisikin, mutta ei se harrastaminen useimmiten paikoista kiinni jää.

Omaan lähipiiriin kuuluu niin vanhuksia kuin lapsiakin, enkä usko vaikka tänne uusi jäähalli rakennetaan, että vanhukset jäisivät vaille hoitoa tai lapset vaille harrastusmahdollisuuksia. Mutta jokainenhan voi aina kampittaa asioita omilla näkökulmillaan.
No sinä varmaan voit kertoa missä Lappeenrannassa pystyy lapset treenaamaan kohtuu hintaan jalkapalloa ja yleisurheilua talvisin? Puhumattakaan pesäpallosta ja muista kesälajeista? Tiedät varmaan myös mikä on sali ja kenttätilanne noin ylipäätään tässä kaupungissa? Siinä on SaiPan ja muiden lätkä junnut jopa etuoikeutetussa asemassa. Mutta näillä faktoillahan voi aina pyyhkiä persettään kun oma napa tärkeämpi kuin kokonaisuus. Tästä syystä ei näistä järkevää keskustelua saakkaan aikaiseksi. Toisilla on kelta-musta uskonto ja toisilla on se todellisuus missä on rajalliset resurssit, helvetisti tehtävää, homeisia kouluja, miljoonien remppoja siellä sun täällä ja sitten toisella puolen yksi yksityinen osakeyhtiö jolla on kova vaade mennä muiden edelle ja takana tuhoton määrä koväänisiä huutajia.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei Lappeenrannasta puutu harrastusmahdollisuuksia. Se on kyllä totta, että monet harrastukset ovat todella kalliita. Ja jääkiekko yksi kalleimnista ns. suosituista lajeista. Se miten se on SaiPan vika tai miten jäähalli olisi lapsilta pois onkin sitten sen luokan väite etten ymmärrä
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös