Joukkueen rakennus kaudelle 2018–2019

  • 373 195
  • 1 117

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jos ajatellaan, että ensi keväänä tavoiteltaisiin kauden jatkumista puolivälieriä pidemmälle, täytyisi lähtökohtaisesti olla kuusi puolustajaa Mäkisen, Parikan ja junnujen edellä. Tällä kaudella kävi poikkeuksellisen hyvä tuuri, kun kärkikuusikko ei juuri kärsinyt loukkaantumisista. Samanlaisen tuurin varaan ei kuitenkaan kannata varata, etenkin kun hyökkäys ja maalivahdit mahdollistavat menestyksen. Sen vuoksi, jos 4 pakkia lähtee niin 4 olisi tultava. En usko Mäkisen enää suuremmin kehittyvän ja tuskin Parikkakaan pitkän pelaamattomuuden aikana on kehitynyt.

Toisaalta sitten nuorille (Riekkinen, Nousiainen, Pennanen?) olisi hyvä tarjota mahdollisuuksia haistella liigaympyröitä. Sen kannalta ymmärrän, jos kauteen lähdetään niin, että on vain 5 selkeää runkopakkia joita Mäkinen&Parikka&junnut täydentävät ja sitten myöhemmin yritetään löytää uusi wilson. Kevääseen ei tuollaisella rakenteella voi lähteä, muuten on riskinä että parin loukkaantumisen myötä Konsta ja joku junnu 5 pelin liigakokemuksella joutuu painimaan 15min illassa jukkapeltoloita ja kristiankuuseloita vastaan. Ja silloin se päivä ei ole kovin lähellä.
 

Kalakukko

Jäsen
Harvoin, jos koskaan, on KalPan tilanne näyttänyt tulevan kauden suhteen yhtä lupaavalta näin varhaisessa vaiheessa. Sentteri- ja maalivahtitilanne näyttävät erinomaiselta ja kolme kärkipakkia ovat kelvollista liigatasoa.

Saksman on nyt kaksi vuotta puhunut muuttuneesta lähestymistavasta budjetoinnin suhteen. Saksman ei halua, että seura iskee kulupuolen liki tappiin jo kesällä, kun on vielä epävarmuutta tulobudjetin realisoitumisesta. Reagointivaraa on jätettävä myös mahdollisille kesken kauden tehtäville hankinnoille. Siten kauden 2018/2019 kannalta tärkempää on se, miltä joukkue näyttää huhtikuussa 2019, kuin miltä se näyttää huhtikuussa 2018. Se on KalPankin kohdalla nähty, miten vaikeaa sentteristön vahvistaminen on, mikäli ei ole ajoissa liikkeellä, mutta pakiston vahvistaminen bottom 3 pakeilla onnistuu kauden aikanakin. Myös tämän myyttisen A-luokan maalintekijän hommaaminen myöhemmin on mahdollista, mikäli tarvetta & rahaa löytyy. Uskoisin, että laiturikandidaateille on helppo myydä ajatusta "Tule hakemaan itsellesi ensi kaudeksi KHL-sopimus maalaamalla Rissasen passeista".
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Toivo Pennasen tehot junnujen pudotuspeleissä ovat kyllä puolustajalle mainiot: 13 peliä, 4+8=12 ja +13. Ikää "jo" 20 vuotta (kesällä 21) ja näyttää olevan ihan miehen mitoissa (187cm ja 96kg), mikä tietysti auttaa junnupeleissä pärjäämistä. Kuinka potentiaalinen liigapelaaja vai olisiko ensi kaudella enemmin IPK-osastoa?
 

Zibbazubba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Toivo Pennasen tehot junnujen pudotuspeleissä ovat kyllä puolustajalle mainiot: 13 peliä, 4+8=12 ja +13. Ikää "jo" 20 vuotta (kesällä 21) ja näyttää olevan ihan miehen mitoissa (187cm ja 96kg), mikä tietysti auttaa junnupeleissä pärjäämistä. Kuinka potentiaalinen liigapelaaja vai olisiko ensi kaudella enemmin IPK-osastoa?

Tasasen hyvä joka asiassa. Kokoisekseen taitava luistelija. Pärjännee hyvin fyysisessä pelissä ja on kiekollisesti riittävän hyvä. Ois KalPan kokoonpanon kovin laukaus.

Tietenkin junnupelit on junnupelejä ja askel liigaan on iso. Projektipelaajan ainekset nousta IPK:n kautta liigapeleihin. Kova kehitys tällä kaudella A-junnujen kärkipakiksi.
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Elite Prospects - Hockey Free Agents 2018/19
Tuossa on eliteprospects.com:n antama listaus Liigan puolustajista, joilla ei ole vielä sopimusta ensi kaudesta tai sopimus on julkaisematta. Muistelen Saksmanin jossakin maininneen, ettei uusia sopimuksia julkaista, koska osan pelaajien kausi on vielä kesken.

Jos tämä mystinen kolmas puolustaja tulee Liigan sisältä, ovat vaihtoehdot seuraavat (mikäli tämä ep:n listaus on paikkansa pitävä):
- Oliwer Kaski (HIFK)
- Miihkali Teppo (HIFK)
- Juuso Salmi (HIFK)
- Saku Salmela (HIFK)
- Markus Kankaanperä (HIFK)
- Miika Koivisto (Kärpät)
- Aleksi Salonen (Tappara)
- Jere Rouhiainen (Tappara)
- Henrik Tallinder (TPS)
- Martin Berger (TPS)
- Mark Fraser (TPS)

Joku teistä varmaan muistaa, mihin näitä yllä olevia herroja on huhuiltu. Muistaakseni Aleksi Salosta oltiin viemässä Jukureihin ja Juuso Salmikin liikkui jonkin seuran huhuissa. Henrik Tallinder todennäköisesti päättää uransa TPS:ssa, ja Miikka Koiviston osoite lienee KHL:ssa. Nuo edellä mainitut poistamalla lista näyttää tältä:
- Oliwer Kaski (HIFK)
- Miihkali Teppo (HIFK)
- Saku Salmela (HIFK)
- Markus Kankaanperä (HIFK)
- Jere Rouhiainen (Tappara)
- Martin Berger (TPS)
- Mark Fraser (TPS)

Saadaanko tuota listaa vielä lyhennettyä? Pelaako joku näistä herroista ensi kaudella KalPassa, vai tuleeko hankinta kokonaan Liigan ulkopuolelta?
 
Viimeksi muokattu:

Limeton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa mitalikannassa 2016-2017
Oma veikkaukseni on, että se kolmas "puuttuva" puolustaja on Pennasen Toivo. Monta vuotta tullut häntä seurattua ja tällä kaudella on ollut todellinen tiikerinloikka kehityksessä.
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Oma veikkaukseni on, että se kolmas "puuttuva" puolustaja on Pennasen Toivo. Monta vuotta tullut häntä seurattua ja tällä kaudella on ollut todellinen tiikerinloikka kehityksessä.
Menee kategoriaan ryhmää täydennetään vielä nuorilla pelaajilla. Tämä omien junioreiden nosto on luonnollista, mutta ei vastaa tuohon kysymykseen kolmannesta puolustajahankinnasta.

Oma veikkaukseni on, että tämä kolmas puolustaja on joku kolmikosta Oliwer Kaski, Jere Rouhiainen tai Martin Berger, mikäli hankintaa edes tehdään Liigan sisältä. Lisäksi ilmoitetaan Pennasen ja kumppanien nostosta A-junioreista.
 
Viimeksi muokattu:

hessum63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat ja SuKiKa
Oliwer Kaski olis kova kaappaus. Ässä-taustaiset ovat aikaisemminkin ottaneet kovia kehitysaskeleita Kuopiossa. Kaskea on huhuttu Pelicansiin. Jere Rouhiainen on myös hyvä vaihtoehto. Kokemusta miesten peleistä löytyy jo hyvin. Oikea paikka liigassa vain hakusessa. Tapparassa tie on aika tukossa.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Pelicansin puolella pitävät Oliwer Kasken siirtoa Lahteen varmana, joten aika lyhyeksi ja heikkotasoikseksi tuo lista lyhenee. Jos tuolta listalta joku tulee niin toivottavasti se on Rouhiainen. Ei oikein mitään mielikuvaa millainen pelaaja, mutta hänen kohdallaan liigan ja Mestiksen välillä pomppimisen sentään selittää Tapparan kivikova puolustus. Berger, Teppo, Salmela... Enpä tiedä olisivatko nämä kummoisia vahvistuksia, aikalailla konstan tasolle menee jo.
 

Kalikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kovat on faneilla odotukset ainakin Jaakon paluun myötä. Varmasti hän on KalPan paras sentteri, mutta epäilen ratkaiseeko hän KalPan rosterin pahimpaa ongelmaa. Maalintekohan se oli kaikkein suurin ongelma ja KalPa ylisuoritti maalintekovoimaan nähden. Jaakko on maalinteossa ihan Sebokkia vastaava. Erona lähinnä se, että Sebok yrittää mutta ei onnistu ja Rissanen ei muistaakseni edes yritä paikoista laittaa sisään vaan pistää raimohelmiset.

Muistanko oikein, että Rissanen ei ole oikeastaan niitä syöttöpisteitäkään kovin paljon saanut kenenkään muun laiturin kanssa kuin Keräsen? Joten mahtaakohan hän olla sentterinä ihan niin kova kuitenkaan, että nostaa laiturien maalintekopotentiaalia kovin merkittävästi? Keränenhän oli Lukon paras maalintekijä ilman Jaakkoakin.

Vaikeaa oli ymmärtää KalPan hyökkäyksen rakentamista tälle kaudelle kun Vainiolalle tehtiin jatkosopimus. Nyt sitä on vielä pikkuisen vaikeampi ymmärtää. Onko todella kaikki maalintekovoiman hankinta satsattu puolustajiin? Tietysti olihan Maione kalpan maalipörssin kakkonen, joten eihän siihen tarvita kuin 2 vastaavaa uutta puolustajaa, niin alkaa olla vaarallinen ja maalintekovoimainen joukkue kasassa. Suoraan sanoen minusta näyttää, että ensikauden KalPa on maalinteossa jopa edellistä kautta jäljessä.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Hyökkäyksessä lähtijät Tavi, D'Amigo ja Mutanen. Sisään tullut Rissanen. Vaikea on vielä heikentymisestä sanoa sen enempää. Maalit runkosarja+poffit Tavilla 10+3 Amigolla 6+2 Mutasella 3+0. Rissasen määrät toissa kaudella 9+4. Sen muistan, että Rissasella oli useampi tolppa ja yhdessä pelissä parikin kappaletta. Ei toki silti isoa maalimäärää varmaan odota kukaan.

Toki pakistosta lähtevät kolme tulivoimaisinta pois. Riikola 8+0, Lukka 5+0 Maione 15+2. Lappalainen 5+0, Gröndahl 11+0 nollalla poffipelillä yllättäen. Maionessa otetaan takkiin, tulipa kuka tahansa tilalle.

Fakta on toki se, että KalPa taisi tehdä bottom 3 vähiten maaleja Liigassa. Samoin ylivoima oli bottom 3 tasoa. Silti sijoitus top6. Kertoo siis onnistuneesta puolustuspelistä.

Kyllähän tuohon pitäisi maalintekijä Rissasen ruokittavaksi vielä saada. Nuutinen, Texier ja Ruuttu ja jopa Kantola voivat sen 10-15 maalia tehdä. Toisaalta itse uskon myös Luostarisen ja Ikosen ottavan roolia tuon suhteen ensi kautta ajatellen. Myös Jokisen Tommin pitää suorittaa viime kautta paremmin. Tähän on pakko uskoa. Sen sijaan Sebokin maalitalkoisiin en odota tälläkään kaudella pystyvän.

Toki tässä vaiheessa ollaan viime kautta jäljessä, koska tulijoita on vain yksi sentteri/pelintekijä. Tuossa on silti vara monella ukolla parantaa tulevalle kaudelle. Jos tuonne saataisiin vielä yksi taattu maalipyssy niin alkaisi olla jo hyvä nippu kasassa.

Texier-Rissanen-X
Jokinen-Luostarinen-Ruuttu
Sebok-Ikonen-Kantola
Piipponen-Vainiola-Nuutinen

Klemetti, Aaltonen, Juusela, Knuutinen etc.

Vähän vaaa tuntuu siltä, että tuon X paikan ottaa Ikonen/Ruuttu/Nuutinen/Kantola ja joku junnu osastolta hyppää neloseen sisään. Sentteri pulassa ei pitäisi ainakaan heti olla, kun niitä on joukkueessa käytännössä 6kpl ja Ruuttu ja Kantolakin voi sillä tontilla olla korvaamassa paikan tullen.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Kalpa, Pinkut
SM-liiga sai mieluisen paluumuuttajan – KHL:stä kotiin palannut Jaakko Rissanen teki viiden vuoden sopimuksen - SM-liiga - Ilta-Sanomat
Tämän uutisen mukaan on. – Meille tulee neljä uutta pelaajaa, Rissanen on yksi heistä. Loput hankinnat ovat puolustajia. Ryhmää täydennetään vielä nuorilla pelaajilla, Saksman esitteli.

Saan tuosta sellaisen käsityksen, etteivät julkistukset pidä sisällään jatkosopimuksia. Toki kyllä kai joku jatkosopimusuutinen näiden julkistusten ulkopuoleltakin voi tulla, mutta olen tuosta lausunnosta tulkitsevinani, ettei näin tapahdu. Mielelläni olisin nähnyt Wilsonin (ja Maionen) jatkavan.
Ymmärrän pointin, mutta uutisessa puhuttiin vaihtuvuudesta. Ja tässä tapauksessa mainitaan, että tulee 'vain' 4 uutta pelaajaa. Tämä tarkoittaa siis sitä, että tulee 3 uutta pakkia. Varmaankin huhutut Lappalainen, Gröndahl sekä 'Berger'.
Mutta Wilson jatkaa.
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Ymmärrän pointin, mutta uutisessa puhuttiin vaihtuvuudesta. Ja tässä tapauksessa mainitaan, että tulee 'vain' 4 uutta pelaajaa. Tämä tarkoittaa siis sitä, että tulee 3 uutta pakkia. Varmaankin huhutut Lappalainen, Gröndahl sekä 'Berger'.
Mutta Wilson jatkaa.
Tunnut olevan asiasta niin varma, että sinulla lienee sisäpiirin tietoa? On erinomainen uutinen, jos näin todella on. Siinä tapauksessa puolustus on ensi kaudella KalPan mittapuulla "timanttinen".
 

Uncle Ben

Jäsen
Kas @Finaaliin asti laittaa uskottavuutensa ihan tosissaan peliin. :) No eipä siinä, Wilsonin jatko kävisi toki oikein mainiosti.

Nii mites se Voutilaisen nelivuotinen 1 000 000€...
No okei Rissanen ihan eri tilanteessa urallaan ja floppaamiseen en usko pätkääkään. Jos kaikki viisi vuotta pelaisi KalPassa niin hintalappu varmaan lähemmäs 1,5 milj.

Tämäkin näkökulma on hyvä pitää mielessä. Pitkissä sopimuksissa on aina riskinsä, jotenkin kuitenkin ajattelisin, että Rissasen kohdalla pelillinen floppaaminen ei ehkä kovin iso riski olisi. Ja ehkä joukkueen rakenne kokonaisuudessaan on realistisemmalla pohjalla kuin takavuosina, kustannusmielessä siis. Vaikka Rissaselle epäilemättä melkoisen isoa tiliä pitääkin maksaa, ja tietysti kuuluukin maksaa.

Kovat on faneilla odotukset ainakin Jaakon paluun myötä. Varmasti hän on KalPan paras sentteri, mutta epäilen ratkaiseeko hän KalPan rosterin pahimpaa ongelmaa. Maalintekohan se oli kaikkein suurin ongelma ja KalPa ylisuoritti maalintekovoimaan nähden.

Niin, ylisuoritti oikeastaan lähes kaikkeen muuhun paitsi ehkä maalivahtipeliin nähden. Rissanen ei toki ole mikään maalinsylkijä, mutta kaipa siihen maalintekovoimaan on kuitenkin jotain merkitystä silläkin, millaisista passeista ne möttöset ja töppöset pääsee kokeilemaan.

Muistanko oikein, että Rissanen ei ole oikeastaan niitä syöttöpisteitäkään kovin paljon saanut kenenkään muun laiturin kanssa kuin Keräsen?

Minun muistikuva on kyllä jotakuinkin päinvastainen, Keränen siis ennemminkin hukassa ilman Rissasta. Hyvä kaksikko kyllä yhdessä pelatessaan.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Ensinnäkin tulevien viiden vuoden, eli tuon sopparin vuoteen 2023 asti kestävän ajanjakson aikana Rissasesta tulee varmasti olemaan KalPalle paljon hupia ja hyötyä, vaikka pelaisikin pari kautta ulkomailla. Tämänkaltaisia juonittelevia ja taitavia senttereitä menestyvä joukkue tarvitsee ja erityisesti kuluneella kaudella sellaisen puute, kokeneen tällaisen pelaajan puute, näkyi pahasti. Ei mitään mainiosti odotuksiin nähden esiintyneiltä nuorilta keskushyökkääjiltä, mutta sentterikaistalle Rissanen on juuri sitä mitä on tarvittu. Lisäksi seuran kannalta yleisesti mainio signaali siitä että tällainen parhaassa peli-iässään oleva oma kasvatti, joka varmasti olisi muillekin 1.-2.-ketjun sentteriä seuran koosta riippuen etsivälle joukkueelle kelvannut, saatiin kotiutettua. Halpa sopimus tuskin on, mutta laadusta sopii maksaa. Todella hyödyllinen palanen. "Todellinen nykytaso" ilman Janne Kerästä on kieltämättä näkemättä, mutta mihinkään järkyttävään hiipumiseen on vaikea uskoa.

Pakko on kuitenkin olla edellä kirjoitetun mukaisesti myös sitä mieltä, että juuri tulevaa kautta 2018-19 mietittäessä KalPaa pahasti vaivannutta maalinteon ongelmaahan Jaakko ei yksin ratkaise. Rissasen maalinteko"taidoista" on tarpeeksi jo täällä kirjoitettukin, joten ehkä parempi päättää tämä positiivisella soinnulla toteamalla, että kyllähän laitureiden maalimäärään kuitenkin myös se ketjun keskushyökkääjä vaikuttaa. Nimet kuten Texier, Nuutinen, Kantola ja miksei Jokinenkin varmasti hyötyisivät kulunutta kautta enemmän Rissasen vierellä pelaamisesta.

Lähinnä kysymys onkin siitä, ketä Rissasen laidoille istutetaan. Sinne on ehdotettu Texieriä ja Ruuttua, mutta voisiko jopa 15 maalia kausilla 15-16 ja 16-17 iskenyt Jokisen Tomppa olla vaihtoehto? Rissasen loistosyötöt voisivat olla juuri sitä, mikä saisi Jokisen kohoamaan takaisin sinne tasolle, jolle hän ei harmillisesti tällä kaudella yltänyt. Jokinen on ikävänlainen taakka joukkueelleen tehottomana, mutta maaleja iskevänä ja suurella itseluottamuksella pelaavana tyyppinä oikein hyödyllinen. Voisiko lisäksi olla, että Texier, Ikonen jne. menevät muutenkin "tarpeeksi" joka tapauksessa eteenpäin tässä vaiheessa uraansa, ilmankin että Jaakkoa tarvitaan avuksi? Toisella laidalla voisi sitten pelata varmaankin Nuutinen tai Kantola, näiltäkin tyypeiltä voi odottaa enemmän Rissasen rinnalla. Ruuttu lienee yhä KalPan ykköstykki YV:llä.
 

stiffler

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kodie Curran - Eliteprospects.com

Tämä mieshän on kevään mittaan äitynyt aivan hurjaksi tuolla vuonojen ja vuorten maassa. Toivottavasti Sami on ollut ajoissa apajilla sovittamassa Maionelta jääneitä saappaita.

"Gröndahl" - "Lappalainen"
Seppälä - Leskinen
"Wilson" - "Curran"
Pennanen, Parikka, Mäkinen

Oliko niitä kausikortteja?
 

Majoneesi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki voijjaan tuhota
Kodie Curran - Eliteprospects.com

Tämä mieshän on kevään mittaan äitynyt aivan hurjaksi tuolla vuonojen ja vuorten maassa. Toivottavasti Sami on ollut ajoissa apajilla sovittamassa Maionelta jääneitä saappaita.

Aika huikeat pisteet kieltämättä, ja +/- -saldo on suorastaan tolkuton. Kokoakin muutaman sekunnin scouttauksella löytyy hyvin. Miinusta toki Maioneen nähden karvamäärän keskinkertaisuudesta.
 
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings
Maione toteaa instagramissa:
”Flying back home to Canada! Going to miss moments like this! Until next season! #kalpa #liiga #finland”

Onhan tuo aika kiusaamista...
 

Spuddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, littipeukku IPK:lle, KuPS
Maionen jatko olisi henkilökohtaisella tasolla minule yhtä suuri ja tärkeä uutinen kuin Rissasen paluu, mutta tällä hetkellä en tähän jaksa uskoa. En kyllä hirveästi elätellyt toiveita JR:n paluustakaan, vaikka tuppaan olemaan aikamoinen optimisti. Toisin kuin itsesäälissä piehtaroinut edesmennyt ukkini, joka jaksoi joka väliin muistuttaa että suomalainen ei voita koskaan ja mitään ei kannata olettaa kun pettyy kuitenkin. Kyllähän siinä keskustelut loppui aina lyhyeen, mutta ymmärsin mistä moinen kumpuaa. Hieno mies kuitenkin, veteraani ja kaikkea.

Pahoittelut tästä pienestä tahattomasta kurkistuksesta nimimerkin takana olevaan elämään. Tämähän tekona vastaa melkein kuin jättäisi vessan oven tahallaan auki. Joku viaton avaa tarpeita tyydyttääkseen oven, mutta näkeekin sinut istuvan alasti pöntöllä. Katse sivelee pikaisesti reiden ja säären kylkeä samalla kun refleksin omaisesti käsi painaa oven takaisin kiinni. Alkujärkytyksen jälkeen päällimäisenä herää kysymys, miksi ihmeessä sillä oli kommandopipo päässä paskoessaan.

Oli miten oli, niin hirveät tuskat on pitkin kehoa joka päivä kun tietää että eletään vasta huhtikuuta ja kun ei tiedä milloin Kale julkistaa näitä ensikauden sopimuksiaan. Pitääkö tässä odotella osan sopimuksien kanssa heinäkuulle, kuten viime kesänä vai tuleekohan lähiviikkoina nämä olemassa sopparit olevat kaapista ulos? Optimistina oletan myös, että sitä A-luokan maalintekijää haetaan/on napattu sinnelaitaan, koodinimi "keränennenonen".
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Viittiikö se Maione tolleen kiusata jos jatkoa ei olisi tekemässä ;)
 

petete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Aika kryptinen tosiaan tuo Matin postaus. Tekstin voi ymmärtää miten päin vaan mutta "kiusaisiko" Maione meitä näin, jos ei jatkaisi Kuopiossa..?
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Niinpä se meidän Juuso sitten suuntasi sinne Raumalle sopimuksella mallia 1+1. Kyseessä on varmasti yksi syljettävimpiä siirtoja KalPan liigahistorian aikana, eritoten kun tämä vielä tapahtui tässä tunnetussa tilanteessa, jossa sopimus Kuopioon oli sinänsä vielä olemassa ensi kaudesta ja se nyt oli jotenkin mahdollista purkaa. Jos ja kun tämä kuitenkin oli nyt pelaajan tahto, niin melko tahditonta sitä olisi ollut alkaa estelemäänkään.

Huhut tästä siirrosta taisivat alkaa tammikuun tienoilla enkä nyt muista, oliko Lukon "kyykkääminen" vielä täysin tuolloin alkanut, mutta yksi syy (varmasti suuremman tilipussin ohella) tähän siirtoon kuulemma on, että Rauman Lukossa on "mahdollisuus menestyä" (varmaankin implisiittisesti suurempi kuin KalPassa). Jos soppari on tehty vaikka joulukuussa, niin tuolloin Virralla, jolta ei mitään pois, on varmaankin vielä ollut vahvana tämä Vuoden valmentajan aura, siinä missä Kapasen Samin KalPa on näyttäytynyt lähinnä jumbokahinoissa tappelevana sählääjänä.

Kuten saimme nähdä, kauden päätteeksi oli lopulta aivan toisin, mutta siinä vaiheessa on jo ollut myöhäistä. Kaiken kaikkiaan suurempi palkka ja tuttu valmentaja on kuitenkin yhdistelmä, johon on vaikea KalPan ainakaan vielä vastata. Ehkäpä Virran näytöt ovat edelleenkin lisäksi kovemmat kuin Kapasen, vaikka esim. tuon hopeakauden tarkkoja valmennusyksityiskohtia on vaikea tietää. Alkaa kyllä olla Lukossa melkoinen Virran KalPa All Stars-miehistö, toivottavasti eivät voita yhtään mitään. Hih.

Vähän odottelin, että Kalekin olisi tänään siunannut meitä jollain pikku soppariuutisella, mutta ehtiihän tuota myöhemminkin.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Niinpä se meidän Juuso sitten suuntasi sinne Raumalle sopimuksella mallia 1+1. Kyseessä on varmasti yksi syljettävimpiä siirtoja KalPan liigahistorian aikana, eritoten kun tämä vielä tapahtui tässä tunnetussa tilanteessa, jossa sopimus Kuopioon oli sinänsä vielä olemassa ensi kaudesta ja se nyt oli jotenkin mahdollista purkaa. Jos ja kun tämä kuitenkin oli nyt pelaajan tahto, niin melko tahditonta sitä olisi ollut alkaa estelemäänkään.

Huhut tästä siirrosta taisivat alkaa tammikuun tienoilla enkä nyt muista, oliko Lukon "kyykkääminen" vielä täysin tuolloin alkanut, mutta yksi syy (varmasti suuremman tilipussin ohella) tähän siirtoon kuulemma on, että Rauman Lukossa on "mahdollisuus menestyä" (varmaankin implisiittisesti suurempi kuin KalPassa). Jos soppari on tehty vaikka joulukuussa, niin tuolloin Virralla, jolta ei mitään pois, on varmaankin vielä ollut vahvana tämä Vuoden valmentajan aura, siinä missä Kapasen Samin KalPa on näyttäytynyt lähinnä jumbokahinoissa tappelevana sählääjänä.

Kuten saimme nähdä, kauden päätteeksi oli lopulta aivan toisin, mutta siinä vaiheessa on jo ollut myöhäistä. Kaiken kaikkiaan suurempi palkka ja tuttu valmentaja on kuitenkin yhdistelmä, johon on vaikea KalPan ainakaan vielä vastata. Ehkäpä Virran näytöt ovat edelleenkin lisäksi kovemmat kuin Kapasen, vaikka esim. tuon hopeakauden tarkkoja valmennusyksityiskohtia on vaikea tietää. Alkaa kyllä olla Lukossa melkoinen Virran KalPa All Stars-miehistö, toivottavasti eivät voita yhtään mitään. Hih.

Vähän odottelin, että Kalekin olisi tänään siunannut meitä jollain pikku soppariuutisella, mutta ehtiihän tuota myöhemminkin.
Huhujen mukaan Timo Salo laittamassa myös hokkarit nappulakenkien sijaan takaisin jalkaan ja aloittavan uransa uudelleen Raumalla. :)

Nojoo. Onhan tämä se syljettävin siirto vähään aikaan. Sille nyt ei mitään voi, että pelaaja saa muualta enemmän rahaa ja haluaa siirtyä. On tämä kuitenkin vuodesta toiseen melkoista tervanjuontia. Heti kun joku pelaa vähänkin paremmin, muut kuppaa - KalPa vikisee. Näin se vaan menee.

No. Toivotaan että Lapalaiset ja Iso-Arskat ovat kovia myös KalPassa ja taustalta nousee uusia kasvoja ratkaisurooleihin. Nuo kakkkoskiekan varaukset voivat olla tosiaan ensi kaudella kovia seppiä. Joku snaipperi vielä jengiin ja pakisto siihen malliin, että Mäkinen lähtee Iisalmeen niin uskon KalPan olevan jälleen Lukkoa edellä runkosarjan päätyttyä :)
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Kalpa, Pinkut
Menee kategoriaan ryhmää täydennetään vielä nuorilla pelaajilla. Tämä omien junioreiden nosto on luonnollista, mutta ei vastaa tuohon kysymykseen kolmannesta puolustajahankinnasta.

Oma veikkaukseni on, että tämä kolmas puolustaja on joku kolmikosta Oliwer Kaski, Jere Rouhiainen tai Martin Berger, mikäli hankintaa edes tehdään Liigan sisältä. Lisäksi ilmoitetaan Pennasen ja kumppanien nostosta A-junioreista.
Pientä vihiä sain tänään tosta kolmannesta pakista. Tästä nimestä ei ole täällä vielä puhuttu. Nuori mies yliopistosarjasta..
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Pientä vihiä sain tänään tosta kolmannesta pakista. Tästä nimestä ei ole täällä vielä puhuttu. Nuori mies yliopistosarjasta..

Mielenkiintoista, mutta ei kovin yllättävää. Liigan sisällä näitä bergereitä sun muita "loogisia" vaihtoehtoja on jo huhuttu pitkään muualle. Nämä NCAA-sun muut haut ovat usein hyvinkin mielenkiintoisia ja on jännä nähdä, mitä sieltä tulee. Nimeä en nyt tässä ala utelemaan, mutta kiintoisaa olisi yhä kuulla, olivatko aiemmat vahvat uskosi Wilsonin jatkosta varmoja? Koska siis jos pakisto on tosissaan muotoa Gröndahl-Lappalainen-Seppälä-Leskinen-yliopistonuoriherra-Mäkinen, niin takapakkiahan tuossa lähinnä otetaan.

Aiemmin puhutusta huolimatta tuohon kyllä edelleen myös kaipaisi sellaista maalintekijän maineella tai potentiaalilla mahdollisesti pilattua laituria mukaan. A-junnuille näytönpaikkoja, joo, ja Rissanen tuskin halvalla pelaa, mutta silti. Tosin jos kaikki rahat isketään kiinni vaikka Rissaseen ja Maioneen niin kai tuon tulijoiden vähyyden sitten ymmärtää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös